zaterdag 23 februari 2013

Pim Lammers | SOA-Test-Fobie


COLUMN  →  "Het doet echt ver-schrik-ke-lijk veel pijn". "Daar stond ik dan, naakt voor die man". "Een wattenstaafje ter grootte van een honkbalknuppel". "Toen moest ik bukken ...". "Ik ga daar nooit meer heen". "Uitgescheurd" ‼

Stuk voor stuk horror-verhalen. Psycho, The Texas Chainsaw Massacre en SAW-deel- 1-tot-en-met-14 zijn er niks bij. Mijn vrienden waren al geweest en ze kwamen allemaal terug om Najib Amhali's traumatische ervaring te bevestigen. En met mijn naaldenfobie en angst voor pijn, bloed en vooral grote wattenstaafjes, was het niks voor mij, zo'n vreselijke SOA-test.

Ik was nog niet eerder geweest. Niet alleen door de angst die mij door iedereen werd aangepraat, ik had er ook nooit een reden voor. Nergens pijn, rare vlekken of vieze afscheiding en ik draag niet de bijnaam 'het matras van Amsterdam'. Maar omdat zelfs ik niet helemaal celibatair leef werd het misschien toch maar eens tijd voor een preventieve check. En na de zoveelste waarschuwing op een door de GGD gecrasht feestje en het lezen van de zoveelste folder achterin de gaykroeg, besloot ik toch maar te gaan.

En zo vond ik mezelf op een woensdagmiddag terug in de kille wachtkamer van de GGD, gelukkig bijgestaan door een goede vriend. Met knikkende knieën zat ik daar en ik denk dat als je tegen mij begon te praten er op dat moment niet veel meer dan een raar gegiechel uit mijn mond zou komen. Ik ben niet snel zenuwachtig voor iets, maar de gedachte dat ik naakt voor een vreemde man (of vrouw) zou moeten gaan staan terwijl hij met naalden en enorme wattenstaafjes in mij gaat lopen prikken, stemde mij niet echt vrolijk.

Tegenover mij lagen folders waarin stond dat je als homoseksueel toch écht ieder half jaar naar de GGD moet gaan om je te laten testen. Maar met mijn naaldenfobie is mijn jaarlijkse griepprik al een heel gedoe: een week van tevoren lig ik al nachtenlang wakker. Laat staan zo'n SOA-test waarbij er naast naalden ook nog eens andere dingen je lichaam in worden geprikt op plekken waar normaal geen dokter of wattenstaafje bij in de buurt komt.

Nadat mijn nagels al meer dan drie keer afgebeten waren, ik nat was van het zweet en ik de hand van de vriend die mee was had fijn geknepen, werden we opgeroepen. Met trillende benen liep ik het dokterskamertje in en ging zitten. Terwijl ik rondkeek op zoek naar de plekken waar de naalden en de 35-cm lange wattenstaafjes waren verstopt begon de GGD-meneer de procedure uit te leggen. En bij ieder woord wat uit zijn mond kwam, voelde ik me meer en meer opgelucht.

Ik mocht mijn kleren aanhouden en de wattenstaafjes, die kleiner waren dan de gemiddelde wattenstaaf in de badkamerkastjes bij mensen thuis, mocht ik zelf gebruiken. Door deze opluchting merkte ik niet eens dat de man al bezig was een buisje bloed af te nemen en had ik geen mogelijkheid meer om de dramaqueen uit te hangen met mijn naaldenfobie. Binnen tien minuten stond ik weer op de stoep, zonder pijn of enorme wattenstaafjes, maar met gratis condooms !!

Na deze ervaring kan ik iedereen aanraden om een keer gezellig SOA's te gaan testen. Doe het wel bij de GGD, bij de SOA Kliniek krijg je namelijk wel een full-body check met wattenstaafjes die groter zijn dan die in mijn nachtmerries, de avond voor mijn eigen SOA-test. Een ander voordeel van de GGD is dat jullie niks hoeven te betalen. Homo's en hoeren mogen namelijk gratis.

Pim Lammers

bron: KamKrant.nl
   

Nationaal Actieplan tegen Homofobie krijgt een vervolgplan


Minister van Onderwijs, Jeugd en Gelijke Kansen Pascal Smet (sp.a) staat achter het nationale actieplan dat homofobie moet tegen gaan maar ziet nog mogelijkheden om het uit te breiden. Dat valt op te maken uit het antwoord dat de minister gaf op vragen van Khadija Zamouri (Open Vld). Het programma werd eind januari voorgesteld.

"Homofobie en transfobie zijn complexe materies die vragen om een intelligente aanpak die oog heeft voor de verschillende facetten van de problematiek. De hefbomen om hieraan te werken zijn verspreid over de verschillende beleidsniveaus. Als Vlaamse overheid hebben we de voorbije vijftien jaar getoond dat je als één regering al heel veel kan doen", zo laat minister Pascal Smet in een schriftelijk antwoord op de vragen van Khadija Zamouri weten.

"Ik ben er echter van overtuigd dat een bundeling van de krachten en een goede afstemming tussen de verschillende overheden de kracht en
de impact van het beleid aanzienlijk zal verhogen. Met dit actieplan zijn de fundamenten gelegd voor een dergelijke gecoördineerde werking. Uiteraard is er steeds marge voor meer. Het actieplan dat eind januari werd voorgesteld, focust voornamelijk op sensibilisering, misdrijfbe- perking en 'misdrijf(na)behandeling' (slachtofferhulp, misdrijfopvolging en -vervolging). Die scoop kan nog verder worden uitgebreid. Vandaar dat er, onmiddellijk na de voorstelling van het eerste actieplan, van start is gegaan met een nieuwe fase. De werkgroep hoopt om tegen de zomer te kunnen landen met een vervolgplan."

De komende maanden wordt het plan geinventariseerd en tegen de zomer moet die inventaris klaar zijn. De inventaris zal minstens bestaan uit de relevante initiatieven die Smet onlangs aankondigde in zijn beleidsbrief Gelijke Kansen 2013. "Daarnaast zullen ook relevante initiatieven van andere beleidsdomeinen worden opgenomen. De transversale actieplannen rond gender en seksuele orientatie die zijn opgemaakt in functie van de open coordinatiemethode zullen daarbij de leidraad vormen. De inventaris zal samen met de resultaten van het 'actieplan tweede fase' tegen de zomer bekend gemaakt worden."

bron: GayLive.be
                       

Barack Obama wil landelijk Homohuwelijk


Barack Obama heeft de laatste tijd diverse malen laten weten dat hij serieus werk gaat maken van de landelijke opening van het huwelijk voor homostellen. Vrijdag heeft hij deze belofte kracht bij gezet door een verzoek bij het hoogste Amerikaanse gerechtshof in te dienen om de zogenoemde Defense of Marriage Act (DOMA) af te schaffen. Deze wet uit 1996 regelt dat het huwelijk alleen een verbintenis kan zijn tussen man en vrouw.

De DOMA houdt al jaren de landelijke invoering van het homohuwelijk in heel de Verenigde Staten tegen. Volgens de regering van Obama is de wet discriminerend omdat het niet iedereen in staat stelt om een wettelijke verbintenis aan te gaan.

The US Supreme Court is het hoogste rechtsorgaan in de Verenigde Staten, heeft zeer veel invloed op wetgeving en is bevoegd grondwetten te be- en veroordelen. Volgens een woordvoerder van het Hof zal het verzoek de DOMA af te schaffen op 27 maart besproken worden.

Indien het Hof besluit dat de wet uit 1996 inderdaad homoparen discrimineert en hen het grondrecht onthoudt te trouwen ligt de weg open voor een landelijke invoering van het homohuwelijk. Maar voordat het zo ver is moeten nog heel wat stappen genomen worden. Amerikaanse homo-organisaties laten echter weten dat het afschaffen van de DOMA een belangrijke eerste stap is naar de openstelling van het huwelijk in heel Amerika.

Uit recente peilingen blijkt dat de Amerikaanse bevolking ook klaar is voor een landelijke openstelling. Ruim 59 procent liet onlangs weten voor de afschaffing van de omstreden DOMA te zijn. Een kleine meerderheid van 52 procent is voor de openstelling van het huwelijk voor homoparen in heel Amerika.

bron: GaySite.nl
       

Paus om 'Homonetwerk' afgetreden


Een potentieel schokkend onderzoek over de ontdekking van een 'homonetwerk' binnen het Vaticaan zou Paus Benedictus XVI hebben doen besluiten af te treden. Dat meldt de Italiaanse krant 'La Repubblica'. 

De Paus zou het besluit om af te treden reeds op 17 december 2012 hebben genomen, de dag dat hij het dossier omtrent het zogenaamde homonetwerk in handen kreeg. Het 300 pagina's tellende dossier zou nu ergens in een kluis liggen in het Vaticaan en zal worden doorgegeven aan de nieuwe Paus.

De kardinalen die het onderzoek hebben verricht spreken over een ondergronds homonetwerk waarvan de leden regelmatig seksbijeenkomsten organiseerden. Het dossier zou verder berichten over diverse homoseksuele relaties binnen het Vaticaan en de mogelijke afpersing van de betreffende personen.

Het schokkende dossier gaat over het overtreden van het zesde en zevende gebod, aldus een bron binnen het Vaticaan tegen La Repubblica. Deze twee geboden staan voor 'Gij zult geen overspel plegen' en 'Gij zult niet stelen'.

Het Vaticaan wil niets van deze berichten bevestigen noch ontkennen.

bronnen: GaySite.nl / La Repubblica
                                         
  
Seks, Corruptie en Machtshonger aan basis aftreden Paus

Het Vaticaan wil niet bevestigen of ontkennen of er een netwerk van homoseksuele prelaten binnen het Vaticaan bestaat waarvan sommigen zouden afgeperst worden.

De Italiaanse krant La Republica publiceerde donderdag een artikel waaruit bleek dat een rapport over de machtstrijd van verschillende invloe- den, waaronder een 'homo lobby', mogelijk aan de beslissing lag van de paus om vervroegd af te treden.

Volgens La Repubblica zou Benedictus al op 17 december, toen hij het rapport kreeg, beslist hebben om af te treden. Het rapport werd samen- gesteld door drie kardinalen die een onderzoek moesten instellen naar de Vatileaks-affaire. De paus had het onderzoek bevolen nadat zijn butler veroordeeld werd van de diefstal van vertrouwelijke documenten uit het appartement van de Paus.

Uit het rapport zou blijken dat vooral het zevende gebod ('u zult niet stelen') en het zesde gebod ('u zult geen overspel plegen') overtreden werd. Zo spreekt het rapport over seks, corruptie en machtshonger in het Vaticaan.

Volgens La Repubblica zouden er regelmatig seksfeesten plaatsvinden in en rond Rome waaraan homoseksuele prelaten zouden deelnemen. Die seksontmoetingen zouden ondermeer gebeuren in een villa buiten de hoofdstad, een sauna in de buitenwijken en een schoonheidsinstituut in het centrum van Rome. Ook in de residentie van een provinciale Italiaanse kardinaal op een voormalige universitaire campus zouden regelmatig van zulke seksfeesten hebben plaatsgevonden.

Volgens La Repubblica hebben de drie kardinalen hun bevindingen neer geschreven in een rapport dat bestaat uit twee delen van 300 pagina's. Het rapport is opgeborgen in een safe en zal overhandigd worden aan de nieuwe Paus.

Vrijdag liet de woordvoerder van het Vaticaan, Federico Lombardi, weten dat hij, noch de commissie van kardinalen, enige commentaar zou ge- ven over deze kwestie.

Op 28 februari treedt Paus Benedictus XVI officieel af.

bronnen: GayLive.be / La Repubblica
     

Vaticaanse Homokliek reden terugtreden Paus

Een rapport waarin uit de doeken wordt gedaan dat er binnen het Vaticaan een grote groep homoseksuele hoogwaardigheidsbe- kleders is, zou Paus Benedictus XVI hebben doen besluiten terug te treden. Dat meldt de NOS op basis van berichten in de Italiaanse krant La Repubblica.

Binnen het Vaticaan circuleren al langere tijd verhalen over homo's in hoge functies, maar een half december gepresenteerd rapport van 600 pagina's, deed de deur voor Ratzinger dicht. Zelfs zijn naaste vertrouweling, kardinaal-staatssecretaris Bertone, zou daarin een dubieuze rol spelen. De kerkvorst zou zich met zijn 85 jaren te zwak hebben gevoeld dit probleem op te lossen en daarom hebben besloten terug te treden.

Dat het rapport juist nu uitlekt, komt door de groeiende machtsstrijd rond de opvolging van Ratzinger. Bertone zou een vertrouweling naar voren willen schuiven, andere prelaten willen dat juist verhinderen. Hij kwam enkele jaren geleden in opspraak door te verklaren tot homoseksuele priesters sneller geneigd zijn tot pedoseksueel misbruik dan andere geestelijken.

Italiaanse homo-activisten zijn blij dat de de waarheid rond de homokliek in het Vaticaan eindelijk naar buiten komt. "Het verklaart de hetze tegen openlijk homoseksuelen: vaak zie je dat homohaat gevoed wordt door zelfhaat en vooral de angst ontdekt te worden."

Overigens verlopen de voorbereidingen voor de nieuwe paus-verkiezingen niet van een leien dakje. Het Vaticaan benadrukte vrijdag in een verklaring nogmaals dat de aanwezigheid van de kardinalen op het conclaaf voor de pausverkiezing een absolute verplichting is. Een aantal van hen staat nochtans onder druk om weg te blijven, omdat ze bekritiseerd worden omwille van hun houding tegenover de pedofilieschandalen in de kerk. Onder hen ook de Belgische kardinaal Godfried Danneels.

bron: GayKrant.nl / NOS.nl / La Repubblica
   

Vaticaan hekelt 'Smerige Laster'

Paus Benedictus stapt op omdat hij niet meer de kracht heeft om de kerk te leiden. Geruchten dat er een andere reden is voor zijn terugtreden, zijn lasterlijke roddels. Dat zegt de woordvoerder van het Vaticaan, Federico Lombardi.

In de Italiaanse pers doen verhalen de ronde dat de paus vertrekt vanwege de voortwoekerende machtsstrijd en corruptie in het Vaticaan. Ook zou Benedictus vlak voor hij zijn vertrek bekendmaakte, een dossier op zijn bureau hebben gekregen over een netwerk van homoseksuele priesters in het Vaticaan die mogelijk het doelwit waren van chantage.

Onaanvaardbare druk
De aanhoudende geruchten kunnen schadelijk zijn voor het aanzien van kardinaal Bertone, de tweede man van het Vaticaan en vertrouweling van Benedictus. In de periode dat de Heilige Stoel vacant is, heeft hij als Camerlengo een belangrijke taak. Hij moet de noodzakelijke zaken regelen.

Woordvoerder Lombardi zei verder dat de media onaanvaardbare druk uitoefenen om de keuze van een nieuwe paus te beïnvloeden. Hij leek met zijn opmerking te verwijzen naar de Amerikaanse pers. Zo schrijven journalisten dat Amerikaanse kardinalen die hebben geprobeerd gevallen van seksueel misbruik geheim te houden, maar beter niet mee kunnen doen aan het conclaaf.

Benedictus is nog paus tot donderdagavond 20.00 uur. Na zijn terugtreden gaat hij eerst naar het pauselijke buitenverblijf. Later keert hij terug naar het Vaticaan waar hij nieuwe woonruimte in een klooster krijgt.

bronnen: NOS.nl / NOS Journaal / Het Vaticaan - Federico Lombardi
                      

vrijdag 22 februari 2013

Homoseksueel Model in America's Next Top Model


Tyra Banks is om !!  Voor het eerst in het bestaan van America's Next Top Model mogen van Miss Banks ook mannen meedoen. Het twintigste seizoen heeft de titel 'America's Next Top Model: Guys and Girls' meegekregen. 

Het deelnemersveld bestaat uit acht dames en acht heren. Onder deze heren is de openlijk homoseksuele acteur Cory Hindorff. Deze 22-jarige jongeman treedt tevens op als Serena Starr, een travestietact. Daarnaast was hij te zien in verschillende theaterproducties zoals Rent en Altar Boyz. 

De nieuwe serie America's Next Top Model is deze zomer te zien in de Verenigde Staten. RTL 5, de zender die het programma in Nederland uit- zendt, loopt vier seizoenen achter. Het duurt dus nog even voordat wij de acht mannelijke modellen kunnen bewonderen. 

bronnen: GaySite.nl / YouTube
             

        
                                       

Anti Kinky Party: Everybody is a Winner !!


Anti Kinky: 'Everybody is a Winner !!' Iedereen is wel ergens goed in, maar Anti Kinky is erg goed in feestjes geven. Dat is niet onop- gemerkt gebleven in 2012 en we zijn dan ook door gaysite.nl tot beste gayparty van het jaar verkozen. In 2013 gaan we natuurlijk gewoon door met feesten voor alle lesbo's, homo's, bi's en alles daar tussenin en omheen en wel op zaterdag 23 februari in Club Stalker.

5 jaar
Het is de 23ste editie van Anti Kinky en we bestaan al 5 jaar. Niet alleen dat wordt gevierd, maar de hostess van de avond, Miss YogY is ook nog eens jarig en al 10 jaar samen met haar man. En omdat al jullie stemmen ons geholpen hebben om nummer 1 te worden zijn we eigenlijk allemaal winnaars !!

Winnaars
Dik dubbeldedubbelop partyen dus !! De bovenzaal zal verbouwd worden tot partyspot voor real winners. Kun je goed dansen ?! We hebben een winnaar !! Kun je goed drinken ?! We hebben weer een winnaar !! Kun je helemaal niks, maar dan wel weer heel erg goed ?! Weer een winnaar. Alles wordt beloond en iedereen is de beste !! Kom dus gewoon je zelfvertrouwen lekker opkrikken en meteen een topfeestje meemaken.

Dansen
Muzikaal hebben we uiteraard de allerbeste dj van het land: Champagne Powder. Hij is Anti Kinky dj van het eerste uur en heeft al heel wat edities meegedraaid. Omdat hij de beste is ga je gegarandeerd dansen. In de benedenzaal staan Mike Ravelli en Miss Melera back2back een
6-uurs set te draaien. Deze 2 Haarlemse DJ's / Producers hebben allang gewonnen, want ze zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse dancescene.

Kom dus ook deze keer weer naar Anti Kinky Party en kom je prijs ophalen, want ... 'Everybody is a Winner' op zaterdag 23 februari.

Bestel je Tickets via:  www.clubstalker.nl/tickets.htm  of:  www.beatfreax.com

Anti Kinky Party
x
Zaterdag 23 februari
Club Stalker, Haarlem
23:00 - 05:00 uur
Tickets: € 10,00

bronnen: KamKrant.nl / Anti Kinky / Club Stalker
   

COC: Stuur Asielzoekers niet weer de 'Kast In'


COC Nederland vraagt Fred Teeven (Asiel) om onomwonden te bepalen dat Nederland geen asielzoekers terug de kast in stuurt. Dat schrijft de belangenorganisatie vrijdag in een brief aan de staatssecretaris.

Nederland vraagt in beginsel niet van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) asielzoekers dat ze hun seksuele voorkeur of genderidentiteit in het land van herkomst geheim houden, om zo aan vervolging te ontsnappen. Sinds 2012 bepaalt de wet echter dat er toch 'een bepaalde mate van terughoudendheid' van LHBT's geëist kan worden. "Dat is net zoiets als mensen vragen hun huidskleur 'een beetje te veranderen' omdat ze anders gediscrimineerd worden", zegt COC-voorzitter Tanja Ineke. "Wij vinden dat onacceptabel en vragen de staats- secretaris om de regels aan te passen".

Het COC stelt ook voor om LHBT's uit Oeganda in Nederland asiel te verlenen. Volgens mensenrechtenorganisaties als 'Human Rights Watch' demoniseert de Oegandese overheid homoseksuelen en zet zij aan tot haat jegens LHBT's. Verder heeft het COC de indruk dat de Nederlandse overheid steeds vaker onterecht twijfelt aan de seksuele voorkeur of genderidentiteit van asielzoekers. Ambtenaren zouden daarom moeten worden bijgeschoold. Tolken die worden ingezet bij de verhoren van LHBT-asielzoekers, zouden op homo-, bi- en transfobie moeten worden gescreend.

De oproep aan de staatssecretaris wordt gesteund door Transgender Netwerk Nederland, de LesBische Alliantie - Stichting OndersteBoven, Landelijk Netwerk Biseksualiteit, LHBT-jongerenorganisatie Expreszo, LCC Plus Organisaties (de christelijke LHBT-beweging), Stichting Vrienden van de Gay Krant en kenniscentrum MOVISIE.

COC Nederland bespreekt de voorstellen op 5 maart met staatssecretaris Teeven.

bronnen: GaySite.nl / COC Nederland
                        

Puerto Ricaanse HoLeBi-koppels mogen niet adopteren


Het Hooggerechtshof in Puerto Rico besliste woensdag om de wet die adopties door homoseksuele koppels verbiedt niet te ver- werpen. Vijf van de negen rechters stemde voor de handhaving van het verbod.

Grond van de wet is dat homoseksuele koppels niet gelijkgesteld kunnen worden met het traditionele gezin en dat een kind het best wordt opgevoed door een moeder en een vader.

Maandag kwamen er nog meer dan 200.000 christenen op straat om zich te verzetten tegen meer rechten voor homoseksuelen. Het was de grootste soortgelijke manifestatie ooit in Puerto Rico.

Momenteel circuleren er verschillende wetsvoorstellen die meer rechten moeten geven aan homoseksuele en lesbische inwoners van Puerto Rico.

bron: GayLive.be
    

Tweede Kamer | Weg met Weigerambtenaar


Het afschaffen van de weigerambtenaar is een flinke stap dichterbij gekomen, nu het wetsvoorstel van D66-Kamerleden Gerard Schouw en Pia Dijkstra klaar is voor plenaire behandeling in de Tweede Kamer.

Het kabinet schaarde zich eerder al achter het voorstel van D66, het afschaffen van de gewetensbezwaarde ambtenaar staat ook in het regeer- akkoord. Het wetsvoorstel gaat naar verwachting dit jaar nog door zowel de Tweede als Eerste Kamer.

Ondanks dat het huwelijk al in 2001 is opengesteld, is het nog steeds mogelijk dat een ambtenaar van de burgerlijke stand vanwege persoon- lijke bezwaren weigert om het homohuwelijk te sluiten. De D66-wet maakt hier een einde aan. Schouw: "Een van de belangrijkste principes van onze rechtsstaat is dat iedereen gelijk is voor de wet. Het is dan ook niet acceptabel dat er nog steeds gemeenten zijn waar het is toegestaan om te weigeren een huwelijk van paren va gelijk geslacht te sluiten. Met deze wet wordt dit nu onmogelijk gemaakt en is iedereen echt gelijk voor de wet."

Het wetsvoorstel maakt onderdeel uit van het 'Roze Stembusakkoord' dat op 3 september 2012 ondertekend is door een ruime meerderheid van D66, VVD, PvdA, SP, PVV, GroenLinks, Partij voor de Dieren en 50PLUS. In dit akkoord spraken de partijen af om vijf kwesties op het gebied van emancipatie zo snel mogelijk te regelen. Het gaat behalve om het afschaffen van de gewetensbezwaarde ambtenaar om voorlichting op scholen over seksualiteit en seksuele diversiteit, lesbisch ouderschap, erkenning van genderidentiteit en het afschaffen van de enkele feit-constructie. Het streven is deze zaken voor het eind van het jaar geregeld te hebben.

De christelijke partijen zijn geen voorstander van de wet en zijn van mening dat een ambtenaar van de burgerlijke stand gewetensbezwaren mag hebben. Pia Dijkstra: "Uiteraard mag een ieder gewetensbezwaren hebben. Maar indien je bezwaar hebt om een huwelijk tussen twee mannen of vrouwen te sluiten moet je niet de keuze maken om ambtenaar van de burgerlijke stand te worden. In die functie is neutraliteit een groot goed en hoor je de wet uit te voeren."

bron: GayKrant.nl
               

Laura Bush wil niet meewerken aan 'Homohuwelijk Campagne'


De voormalige first lady van de Verenigde Staten, Laura Bush, wil niet langer opduiken in een landelijke promotiecampagne voor het homohuwelijk. De advertentie zal dit weekeinde worden aangepast, zo heeft de organisatie verklaard.

In de promotiecampagne van de Respect for Marriage Coalition, een groep van meer dan 80 organisaties die het homohuwelijk in Amerika steunen, duiken uitspraken op van diverse bekende Amerikanen, zoals ook president Obama en voormalig vice-president Dick Cheney. Maar
die zijn daarvoor niet om toestemming gevraagd.

Van Laura Bush is de uitspraak gebruikt: "Wanneer stellen toegewijd zijn aan elkaar en van elkaar houden, dan zouden ze dezelfde soort rechten moeten hebben als ieder ander."

De organisatie zei in een verklaring dat ze het citaat van Laura Bush waarderen en dat ze het betreuren dat ze niet aan de campagne wil mee- werken.

bron: Algemeen Dagblad


Laura Bush wil niet in 'Homohuwelijk' Video  

In de Verenigde Staten loopt op dit moment een campagne voor de landelijke openstelling van het huwelijk voor paren van het zelfde geslacht. In diverse kranten staan paginagrote advertenties en er is een opvallende televisiespot waarin drie Republikeinen figureren: Voormalig first lady Laura Bush, voormalig vice-president Dick Cheney en voormalig minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell.

Laura Bush heeft deze week echter aangegeven dat ze geen medewerking meer wil verlenen aan de landelijke promotiecampagne. De makers van de video laten weten dat ze geen van de politici om toestemming hebben gevraagd om te figureren maar een woordvoerder zegt dat ze ervan uit zijn gegaan dat ze achter de campagne zouden staan. 

'Respect4Marriage Coalition', makers van de video, betreuren dat Bush niet aan de campagne wil meewerken maar gaan de televisiespot aan- passen. Het is niet bekend waarom Laura Bush niet wil meewerken. In de video zegt ze: "Wanneer stellen toegewijd zijn aan elkaar en van elkaar houden, dan zouden ze dezelfde soort rechten moeten hebben als ieder ander".

bronnen: GaySite.nl / YouTube - CNN
                    

                                                   

donderdag 21 februari 2013

Zaterdag 25 mei t/m zaterdag 01 juni | Roze Week in Alkmaar


De Roze Week in Alkmaar zal dit jaar gehouden worden van zaterdag 25 mei t/m zaterdag 01 juni. Coördinator Arjan Dijkman: "Het is goed om te zien dat Alkmaarse ondernemers, het COC en de gemeente Alkmaar zich met elkaar willen inzetten voor een roze week. De Roze Week Alkmaar is niet alleen een leuke festiviteit maar ook zeer belangrijk voor het uitdragen van een tolerante sfeer in Alkmaar en omgeving".

De gemeente Alkmaar steunt de Roze Week en zijn ook in 2013 weer hoofdsponsor. Voor het eerst zal tijdens de gehele roze week ook de regenboogvlag wapperen op het Alkmaarse stadhuis. Naast de 'hoofdact' (de grachtenparade op 01 juni) en verschillende feesten, zullen er diverse roze activiteiten worden georganiseerd.

Op de agenda staan een conferentie, een netwerkavond, roze films in Provadja en nog veel meer. Ook wordt er dit jaar weer een etalage- wedstrijd gehouden onder de Alkmaarse winkeliers. Welke winkelier heeft de mooiste roze etalage ?!

Meer Informatie is te vinden op de Website van:  Roze Week Alkmaar

bronnen: GaySite.nl / YouTube
     


                               

Alle informatie over Homo- en Biseksualiteit vind je op Sense.info


Sense.info .. een unieke website met betrouwbare informatie over seksualiteit, liefde en relaties voor jongeren tussen 12 en 25 jaar, breidt uit. Vanaf heden geeft de site ook informatie speciaal voor lesbische, homo-, en biseksuele jongeren.

Jongeren die bezig zijn hun seksualiteit te ontdekken, vinden zo via één site antwoord op vragen over het ontdekken van hun seksuele voorkeur, het ontmoeten van andere jongeren, coming-out en het omgaan met vooroordelen uit de omgeving. De site biedt jongeren de mogelijkheid om hulp te vragen via telefoon, email en chat of een afspraak te maken voor een Sense-spreekuur in de buurt.

Alle jongeren die al uit de kast zijn, worden opgeroepen hun ervaringen te delen door verhalen van hun coming-out op de site te plaatsen. Voor deze groep is er bovendien informatie te vinden over de fase na het uit de kast komen, 'coming-in' genoemd.

De uitbreiding van sense.info is het gevolg van onderzoek naar de behoeften van jongeren aan informatie en hulpverlening rondom seksuele gezondheid. Een onderzoek van Rutgers WPF maakt duidelijk dat jongeren behoefte hebben aan informatie over lesbisch, homo of bi zijn. Zij zoeken bij voorkeur via internet antwoorden op hun vragen. Sense.info komt nu aan die behoefte tegemoet.

Sense.info is een product van Soa Aids Nederland, Rutgers WPF, GGD Nederland, de GGD-centra voor seksuele gezondheid en hun regionale partners, RIVM en ZonMw.

bron: Gay.blog.nl
                

Mr. Hiv Campagne moet Serofobie bestrijden


Warning Brussel lanceert 'Mr. HIV 2013', een reeks fotoportretten die als doel hebben de serofobie te bestrijden en het actieve burgerschap van personen met HIV binnen het homomilieu te promoveren. Deze serofriendly campagne richt zich voornamelijk tot de LGBT-gemeenschap van de hoofdstad om de zichtbaarheid van seropositieve homo's in Brussel in een ander daglicht te stellen. De campagne wordt gesteund door het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Gelijke Kansen en Diversiteit).

Dit communicatiemiddel, vrij geïnspireerd op de in het homomilieu welgekende 'Mister Leather'- en 'Mister Bear Belgium'-verkiezingen, bleek al snel een doeltreffende oproep te zijn tot het deelnemen, het poseren, en het bedenken van een slogan; kortom tot betrokkenheid bij het project, en dit terwijl er niet daadwerkelijk word overgegaan tot een verkiezing in de ware definitie van het woord.

Iedereen wordt geraadpleegd en, waar nodig, betrokken bij elke fase van het conceptiewerk, van de fotosessies tot de verspreiding van de flyers. Dankzij een sneeuwbaleffect, zorgt de betrokkenheid van eenieder in dit gemeenschappelijk project dat verankerd is in het dagelijks leven van het Brusselse homomilieu vanzelf voor het succes en de doeltreffendheid van de campagne die overigens nog steeds gaande is.

Momenteel is een Mr. HIV-verkiezing nog niet mogelijk. Maar dat houdt Warning Brussels niet tegen om toch uit te pakken met enkele foto's die naar zo een mister verkiezing verwijzen. Tussen nu en de volgende Belgian Gay Pride van mei zal elke maand een nieuwe reeks Mr. HIV portret- ten worden verspreid in het centrum van Brussel.

Meer Informatie over deze Campagne kun je vinden op de Website van:  Warning Brussel

bronnen: GayLive.be / Warning Brussel
                         

Inschrijving Queen's Night Tour van start


Tijdens de Dordtse Roze Nacht op 7 juni, de vrijdagavond van Dordrecht Pride, presenteert  'Stadsomroepster Darja de Caluwe' een unieke theatrale tour door Dordrecht.

Oud beroep
Een oud beroep wordt in ere hersteld wanneer Darja de Caluwe de festivalbezoekers meeneemt door de monumentale binnenstad. Het program- ma bestaat uit een wandeling met verborgen verhalen en nieuwe legendes. Dit alles onder leiding van de enige vrouwelijke Stadsomroepster van Nederland !!

Kaarten en aanmelden
Reserveren voor deze unieke avondwandeling door Dordrecht kan op: www.stadsomroepster.nl  Er is een tour om 21.00 uur en om 23.00 uur. De tickets voor deze verassende verhalenwandeling welke speciaal gemaakt is voor Dordrecht Pride zijn: € 12,50.

Tijdens de eerste Dordtse Roze Nacht zijn er meerdere feesten in de stad, bij een bezoek hieraan mag deze wandeling zeker niet ontbreken. Op zaterdagmiddag 8 juni zal er een verhalenwandeling zijn i.k.v. Dordrecht Pride welke geschikt is voor alle leeftijden.

Voor meer Informatie en het Pride-programma, ga naar de Website van:  Dordrecht Pride

bronnen: KamKrant.nl / Dordrecht Pride
                   

Trouwt Batwoman met haar Vriendin ?!


Na het huwelijk van de superheld Northstar met zijn vriend vorig jaar lijkt er opnieuw een huwelijk in een Amerikaanse comic aan te komen. Kathy Kane, beter bekend als Batwoman, vraagt haar vriendin Maggie Sawyer om met haar te trouwen.

Het huwelijksaanzoek gebeurt deze maand in de nieuwe editie van de reeks Batwoman dat bij DC Comics wordt uitgegeven.

Op het antwoord is het wachten tot het volgende nummer maar het lijkt erop, als we de epiloog mogen geloven, dat er geen garantie is dat de huwelijksklokken ook daadwerkelijk gaan luiden.

bronnen: GayLive.be / DC Comics
                         

'Circus der Liefde' in Centrale Bibliotheek Rotterdam


Februari 2013 is de Centrale Bibliotheek Rotterdam aan de Hoogstraat 110 omgedoopt tot de Roze Centrale: de maand van liefde en seksuele diversiteit. Er staan diverse activiteiten op het programma rondom LHBT's: lesbo's, homo's, bi's en transgenders. Vrijdag 22 februari begint om 15.00 uur het 'Circus der Liefde'. Dan wordt de Roze collectie onthuld, de vernieuwde en uitgebreide collectie van romans, studieboeken en DVD's.

Hierna verzorgt 'Circus der Liefde' een spetterende show vol acrobatiek en diverse optredens. De toegang is gratis. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de centrale hal omgetoverd tot de piste van 'Circus der Liefde'. Dit Circus vertelt het verhaal van de ontwikkeling van de mens en de belangrijke rol die liefde daarin speelt. Variété en wetenschap passeren de revue: nostalgie en nieuwe vormen. Een sociale mix en een familieavontuur.

Een manifestatie van geweldige kunsten, humor, kracht, behendigheid, moed en liefde, heel veel liefde. Met optredens van Half Way Station, Deena Ray, Olympia is Lyrical, Herman Meijer, het Rotterdams Centrum voor Theater en vele anderen. Spreekstalmeester, met een stem van goud, is Marc der Liefde.

Programma:
x
14.30 uur:              Inloop
15.00 uur:              Welkom door Mart Toet – Directeur Bibliotheek Rotterdam
15.10 uur:              Onthulling Roze Collectie
15.15 -17.00 uur:     Circus der Liefde – Show

bronnen: Gay.blog.nl / Centrale Bibliotheek Rotterdam
                     

Boy George is weer terug !!


Boy George is net onkruid. Je kunt het blijven platspuiten maar het komt altijd weer terug. George O'Dowd, zoals de zanger heet, maakte dertig jaar geleden kort furore met zijn Culture Club. Net toen de money kwam binnenrollen ging George los op de heroïne, waarop de band uit elkaar spatte en Sjors het als solozanger moest proberen.

Met wat kleine hitjes en enkele vruchteloze Culture Club-comebacks is hij altijd in the picture gebleven, met als laatste 'hoogtepunt' zijn opmer- kelijke gedaanteverandering die hij deze week onthulde. Door de eeuwen heen zag George er het ene moment uit als een graatmagere travestiet en het andere als een volgevreten Obese-kandidaat.

Tussendoor gaf hij sterren die nog wél wisten te scoren er van langs. George Michael noemde hij een sukkel omdat die niet uit de kast durfde te komen (waarop de baardmans Boy een bitch noemde). Madonna noemde hij een verachtelijk, afschuwelijk mens dat niks kon behalve zijn clip jatten ("This used to be my video", zei hij erover).

Later bond hij in en gaf hij de drugs de schuld, net als die keer dat hij een prostitué aan zijn verwarming had vastgebonden. Maar dat is alle- maal voorbij. The bitch is back, eet alleen nog maar broccoli en kan weer op een poster.

bronnen: MetroNieuws.nl / YouTube / VEVO · Video


               
                         

Vrouwen vinden vooral vertrouwen bij hun Homovriendje


Al diverse malen schreven we hier bij Relatie.blog.nl over de meestal waardevolle vriendschap tussen heterovrouwen en hun GBF. Oftewel hun beste homovriendje.

Waarom ontwikkelen zo veel vrouwen een zeer stabiele vriendschapsrelatie met een homoseksuele man ?! Omdat ze elkaar vertrouwen... !!  Zo blijkt uit een studie van de University of Texas in Austin (VS), waarover is gepubliceerd in het vakblad 'Evolutionary Psychology', meldt Metro vandaag.

Voor een onderzoek liet men heteroseksuele vrouwen en homoseksuele mannen een facebookprofiel zien van iemand die Jordan heet. Ze kregen de opdracht om zich voor te stellen dat ze van Jordan advies kregen over hun liefdesleven.

De naam Jordan kan voor mannen en vrouwen worden gebruikt; bij sommige proefpersonen was het een man, bij anderen een vrouw. Was het een man, dan werd hij aan sommige proefpersonen voorgesteld als homo, bij anderen als hetero. Vrouwen bleken de Jordan vooral te vertrou- wen als hij een homoseksuele man was; homo's vertrouwden Jordan vooral als het een vrouw betrof.

Volgens de onderzoekers zitten homo's en vrouwen beide achter mannen aan, maar dan anders. Vrouwen kunnen met een vriendin dezelfde man willen - wat kan leiden tot ruzie - met een homo is die kans veel kleiner. Omgekeerd weten homo's dat vrouwen ook ervaring hebben met mannen, maar dan wel mannen uit een andere doelgroep. Ze kunnen dus advies geven, maar vormen geen bedreiging.

Bijkomend voordeel: beide vrienden in een Gay Best Friend-relatie geven een spannend inkijkje in het andere geslacht, zonder de kans op lust- gevoelens en alle mogelijke complicaties die dat oplevert.

bronnen: Relatie.blog.nl / MetroNieuws.nl / University of Texas · Evolutionary Psychology
   

Homo's en Vrouwen perfecte combo

Heb jij als homoman ook zoveel heterovrouwen om je heen !? Of heb je als vrouw een 'GBF', oftewel een 'gay best friend' ?! Dan is dit niet zo heel erg gek als we een Amerikaans onderzoek mogen geloven. Daaruit blijkt namelijk dat veel homoseksuele mannen een stabiele vriendschapsrelatie ontwikkelen met een vrouw. Waarom ?! Omdat ze elkaar durven te vertrouwen.

Voor dit onderzoek kregen zowel heteroseksuele vrouwen als homoseksuele mannen een facebookprofiel zien van iemand met de naam Jordan. Deze naam kan voor mannen én vrouwen worden gebruikt. Beide groepen kregen de opdracht om zich voor te stellen dat Jordan hen advies gaf over hun liefdesleven. Bij sommige proefpersonen was Jordan een man, bij anderen een vrouw. Was het een man, dan werd hij aan sommige proefpersonen voorgesteld als homo, bij anderen als hetero.

Na het onderzoek bleek dat vrouwen Jordan vooral vertrouwden als hij een homoseksuele man was, terwijl homo's Jordan vooral vertrouwden als het een vrouw betrof. Volgens de onderzoekers komt dit omdat homo's en vrouwen allebei achter mannen aanzitten, maar dan wel mannen uit een andere doelgroep. Vrouwen kunnen met vriendinnen ruzie krijgen over dezelfde man, terwijl die kans met een homovriend veel kleiner is. Omgekeerd weten homo's dat vrouwen ook ervaring hebben met mannen, alleen zijn dit vaak heteromannen. Ze kunnen elkaar dus advies geven, zonder een bedreiging voor elkaar te vormen. Tegelijkertijd leren beide vrienden iets over het andere geslacht zonder dat het complica- ties oplevert.

bronnen: Gay.nl / YouTube / University of Texas · Evolutionary Psychology


              
      

woensdag 20 februari 2013

Meedingen naar felbegeerde Gay Pride Boot-plek kan nog

Wie nog een kek bootje heeft liggen en de blits wil maken tijdens de Gay Pride, moet opschieten. Inschrijven kan nog tot en met 26 februari.

Vorig jaar dongen 188 bedrijven en organisaties mee naar een van de 80 beschikbare plaatsen. Dit jaar verwacht de organisatie ongeveer even- veel aanmeldingen. Op 3 maart wordt geloot wie van de aanmelders de gelukkigen zijn.

De botenparade van de Amsterdam Gay Pride vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 augustus. Het negen dagen durende Gay Pride-festival start op 27 juli en eindigt op de zondag na de botenparade (4 augustus), met het traditionele slotfeest op het Rembrandtplein.

Het thema van de Amsterdam Gay Pride 2013 is 'Reflect'. Directeur Irene Hemelaar legt uit: "We willen terugkijken naar waar we als beweging van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders vandaan komen. We zullen stilstaan bij onze relatief riante positie in Nederland in relatie tot andere plekken in de wereld."

Het is de bedoeling dat deelnemers aan de parade het thema verwerken in de uitstraling van de boot.

Informatie vind je op de Website van:  Canal Parade     Voor meer informatie en om in te schrijven, ga naar de Website van:  We Are Proud

bronnen: Parool.nl / ProGay · Amsterdam Gay Pride


Inschrijving Canal Parade kan t/m 26 februari

De inschrijving voor de botenparade van de Amsterdam Gay Pride kan nog tot en met 26 februari. De loting vindt zondag 3 maart plaats, op een feestelijke bijeenkomst vanaf 15.00 uur in de Sugar Factory aan het Leidseplein in Amsterdam. Thema van de Gay Pride 2013 is 'Reflect'.

Deelnemers dienen bij de aankleding van hun boot hiervan uit te gaan. De Gay Canal Parade is dit jaar op 3 augustus, als hoogtepunt van de Gay Pride van 27 juli tot en met 4 augustus.

"We zullen terugkijken naar waar we als beweging van lesbo's, homo's, bi's en transgenders vandaan komen", aldus ProGay directeur Ineke Hemelaar. "We zullen stilstaan bij onze relatief riante positie in Nederland in relatie tot andere plekken in de wereld. Het risico van gevangenis- straf en soms zelfs de doodstraf is in 85 lande nog orde aan de dag".

"We zullen bovendien laten zien hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn en onze diversiteit aan de wereld tonen. Of we leernicht zijn, stoere vrouw, transpersoon; in onze activiteiten, tijdens de botenparade. We zullen schitteren als nooit tevoren."

Inschrijven kan via de Website van:   We Are Proud

bronnen: Gay.blog.nl / ProGay · Amsterdam Gay Pride
                              

Adoptiemogelijkheden voor Duitse Homoparen verruimd


Het Duitse Constitutionele Gerechtshof heeft de mogelijkheden voor homostellen om een kind te adopteren verruimd. Een homopaar dat een geregistreerd partnerschap is aangegaan mag waarschijnlijk nog dit jaar samen een kind adopteren.

Tot op heden is het wettelijk alleen mogelijk voor één van beide partners om te adopteren. Volgens het hof in Karlsruhe is het verbod op adoptie door wettelijk geregistreerde paren, dus ook paren van het zelfde geslacht, niet toegestaan. Het oordeel of een wet in de geest van de grondwet is van het Constitutionele Gerechtshof in Duitsland, is bindend.

Enkele Duitse oppositiepartijen hadden het verbod op adoptie door homostellen voorgelegd aan het hof en hebben inmiddels laten weten zeer blij te zijn met de uitspraak. "Dit is een harde klap in het gezicht van bondskanselier Angela Merkel en haar CDU", aldus een woordvoerder van de sociaal-democratische SPD.

De partij van Merkel is de afgelopen tijd overigens al enkele malen het mikpunt geweest van de Duitse homobeweging en politici die meer homorechten willen. De bonskanselier zei onlangs nog de fiscale privileges van het huwelijk niet aan te willen tasten door de rechten van homostellen te verruimen.

"Het huwelijk is exclusief voor het gezin en de familie en dient deze beschermde status te behouden", aldus Merkel. Het kwam haar twee maanden geleden op felle kritiek te staan van Duitse homo-organisaties.

bron: GaySite.nl
     

Asscher: Immigrant moet Homorechten erkennen


Immigranten moeten via een contract de normen en waarden van Nederland, ook op het gebied van homoseksualiteit, erkennen en er hun handtekening onder zetten. Dat zegt vice-premier en minister van Sociale Zaken, Lodewijk Asscher vandaag in de Volkskrant.

Iedereen uit een ander land die zich inschrijft in een Nederlandse gemeente moet voortaan een participatiecontract tekenen. Daarmee onder- schrijven nieuwkomers de Nederlandse grondrechten en de rechtsstaat. Het gaat ook om migranten uit de Europese Unie, de Antillen en Turkije, die geen inburgeringsexamen hoeven te doen.

De bewindsman wil een 'hartelijk en liefdevol' maar ook 'streng en duidelijk' integratiebeleid. Daarbij hoort in zijn ogen dat immigranten zich beter bewust zijn van de normen en waarden die gelden in het land waar zij wonen en werken.

"We betalen anders een enorme prijs voor vrijblijvendheid", zegt Asscher. "De culturele integratie hapert, er is zelfs sprake van achteruitgang in de manier waarop wordt aangekeken tegen homoseksualiteit, tegen joden, tegen vrouwen. We moeten duidelijker maken wat dit land zo ge- weldig maakt: de vrijheid jezelf te zijn."

bronnen: GayKrant.nl / De Volkskrant
     

Nieuwste Gadget: 'De Dildomaker'


De Oostenrijkse ontwerper Francesco Morackini komt naar verluidt binnenkort met een nieuwe en opzienbarende nieuwe gadget op de markt: 'De Dildomaker'. Het apparaatje kan bijna elk voorwerp dat enigszins langwerpig is veranderen in een seksspeeltje. Een wortel, een kaars, een tak of een worst, met de nieuwe gadget verander je alles in een handomdraai in een dildo.

Morackini liet zich inspireren door de klassieke potloodslijper van de Franse designer Raymond Loewy, die zijn instrumentje in 1933 op de markt bracht. Wanneer de Dildomaker te verkrijgen is en of het apparaatje überhaupt ooit in de schappen zal komen te liggen is niet bekend.

bron: GaySite.nl
         

GayKrant op rand van faillissement. "Aandelenverkoop moet bedrijf redden" ‼


De GayKrant, met het hoofdkantoor in Best, staat op de rand van faillissement. De recessie en teruglopende advertentie-inkomsten zorgen ervoor dat het tijdschrift voor homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen grote financiële problemen heeft.

De krant kampt ook met een belastingschuld van 150.000 euro door financieel wanbeleid van een medewerker. Om de GayKrant te redden is drie ton nodig. De hoofdredactie heeft een brief gestuurd naar lezers, relaties en klanten met de vraag of ze aandelen willen kopen van het bedrijf.

5000 of 250 euro
Voor 5000 euro kopen belangstellenden een aandeel. Daarmee krijgen ze invloed op het tijdschrift. Ook zijn er aandelen voor 250 euro per stuk waarmee je het werk van de GayKrant ondersteunt.

Henk Krol, oprichter van de GayKrant, maakte maandag bekend dat hij zijn aandelen in de Gay Krant belangeloos overdoet aan de stichting Vrienden van de GayKrant. Hij deed dat omdat hij nu fractievoorzitter van 50Plus in de Tweede Kamer is. Krol was de enige aandeelhouder. Zijn aandelen worden nu dus door de stichting verkocht aan belangstellenden.

Het blad verschijnt iedere drie weken en heeft een oplage van 20.000 stuks. Er werken negen mensen.

bron: Omroep Brabant
   

GayKrant in financiële nood

De GayKrant verkeert in acute liquiditeitsproblemen, zo meldt de hoofdredactie in een brandbrief aan lezers en relaties.

Ze vraagt hen het tijdschrift voor homo's en lesbiennes te steunen door aandelen te kopen. 'Het abonnee-aantal van circa vijftienduizend is al jaren stabiel. Maar de advertentie-inkomsten zijn sinds het begin van de crisis fors gedaald. In het afgelopen jaar is dat steeds nadrukkelijker voelbaar geworden. We hebben al op alle fronten bezuinigd. Elk fatsoenlijk bedrijf gaat natuurlijk eerst bij zichzelf te rade, alvorens zo'n aandelenoffensief te beginnen", aldus hoofdredacteur Hans van Velde (58) van het tijdschrift. In totaal telt het blad aan de Randweg in Best negen werknemers.

Een aantal gegadigden heeft zich al gemeld om aandelen te kopen, aldus Van Velde. "Veel abonnees waarderen ons blad en onze website niet alleen vanwege de berichtgeving, maar ook om de inzet voor homo-emancipatie van de hiermee verbonden stichting. Zo hebben wij jarenlang gebuffeld voor het openstellen van het burgerlijk huwelijk voor homo's en lesbiennes. Wij hopen dat zij ons nu financieel willen steunen."

Volgens de hoofdredactie liggen er diverse plannen klaar om in de toekomst 'strijdbaar te overleven'. 'Maar dat neemt niet weg dat het bedrijf momenteel in acute liquiditeitsproblemen verkeert, waardoor er naar resolute oplossingen moet worden gezocht.'

Een half jaar geleden vertrok oprichter Henk Krol al uit de hoofdredactie van het tijdschrift. Afgelopen week werd bekend dat hij ook zijn 'aandelen' van de hand doet. Als reden werd gegeven dat lid zijn van de Tweede Kamer en fractievoorzitter van een politieke partij niet langer samenging met het verbonden zijn aan de GayKrant. Naar nu blijkt is de opbrengst van die aandelen ook hard nodig om zijn 'geesteskind' overeind te houden.

Het stichtingsbestuur van de SVGK zal het uitgeven van aandelen aan belangstellenden begeleiden. Er zijn 'serieuze' A-aandelen' voor 5000 euro per stuk en 'B-aandelen' voor 250 euro per stuk. De A-aandelen geven recht op dividend en de bezitters ervan hebben stemrecht in en mede-invloed op het bedrijf. Tot de middelen van het bedrijf behoort een kantoorcomplex met slechts een geringe hypothecaire schuld, aldus de hoofdredactie. De B-aandelen zijn vooral bedoeld om het werk van de GayKrant en de SVGK te ondersteunen.

bron: Eindhovens Dagblad
                                

Platenbaas na 80 jaar 'Uit de Kast'


De legendarische platenbaas Clive Davis komt op 80-jarige leeftijd uit de kast. In zijn autobiografie vertelt hij dat hij op zowel mannen als vrouwen valt. Davis staat vooral bekend om zijn ontdekking en begeleiding van grote artiesten als Whitney Houston en Alicia Keys.

In zijn boek onthult de platenbaas ook al zeven jaar lang samen te wonen met een man. Zijn allereerste homoseksuele ervaring had hij zelfs al 30 jaar geleden. In een interview met een Amerikaans blad zei hij niet gecategoriseerd te willen worden. Zo gaf hij aan hetzelfde te kunnen voelen voor zowel mannen als vrouwen. Davis is twee keer getrouwd geweest met een vrouw en heeft vier kinderen. Allen zijn ze altijd op de hoogte geweest van zijn biseksualiteit.

In zijn leven werkte Davis met grootse artiesten. Zo zorgde hij voor platencontracten voor Bruce Springsteen, Usher en Aretha Franklin. Momenteel speelt hij nog steeds een grote rol in de carriéres van onder andere Christina Aguilera, Leona Lewis en Kelly Clarkson.

bron: Gay.nl
     

Homobar Habibi Ana eerste slachtoffer nieuwe Horecaregels


Het Arabische Homocafé Habibi Ana in de Lange Leidsedwarsstraat moet sluiten per 2 maart. Het is het eerste café dat de deuren moet sluiten in verband met de nieuwe regel 'three strikes, you're out'.

De eigenaar van het café heeft tussen 14 oktober en 29 december vorig jaar al viermaal de sluitingstijd overschreden. In stadsdeel Centrum zijn sinds het ingaan van de nieuwe regels in september zeven cafés met één waarschuwing en één zaak met twee waarschuwingen.

Habibi Ana was net weer open nadat het een week gesloten was geweest na de derde overtreding. Volgens het stadsdeel 'begrijpt de eigenaar niet waar hij mee bezig is'.

De laatste overtreding werd geconstateerd op 29 december. Politieagenten troffen tijdens een controle om 03.45 uur de toegangsdeur welis- waar gesloten, maar troffen binnen nog negen bezoekers aan. Habibi heeft een vergunning om open te zijn tot 03.00 uur. Door de deur was nog muziek te horen. Op het moment dat de agenten naar binnen gingen, werd de muziek uitgezet. De bezoekers hadden allemaal nog volle glazen en binnen was de sfeerverlichting aan. De politie constateerde bovendien dat de eigenaar van het café onder invloed was van alcohol.

Habibi Ana, dat 'Mijn Lieve Schat' betekent, is het enige Arabische homocafé in de wereld. Of de zaak de deuren weer zal kunnen openen, is zeer onzeker: de intrekking van de exploitatievergunning is voor onbepaalde tijd.

bron: Het Parool
    

Géén Gaybar meer voor Arabieren

De laatste Arabische homobar in Nederland, Habibi Ana, moet zijn deuren sluiten. De nieuwe horecaregel "three strikes, you're out" die sinds september 2012 geldt, bepaalt dat horecagelegenheden hun vergunning verliezen wanneer in één jaar tijd drie keer een fout wordt begaan. De eigenaar van het café in de Lange Leidsedwarsstraat heeft tussen 14 oktober en 29 december 2012 maar liefst viermaal de sluitingstijd overschreden. Habibi Ana is daarmee het eerste café in Amsterdam die door deze nieuwe regel gesloten moet worden. Het vervelende gevolg is nu dat Arabische moslimhomo's geen eigen gaybar meer hebben.

De laatste keer dat de bar de horecaregels overtrad, stond een uur na sluitingstijd zowel de sfeerverlichting als de muziek nog aan. De voordeur was weliswaar gesloten, maar eenmaal binnen troffen de politieagenten negen bezoekers aan met een gevuld glas in de hand. Bovendien constateerde de politie dat de eigenaar van het café onder invloed was van alcohol. De eigenaar beweerde nog cliënten te hebben omdat een paar travestieten zich buiten niet veilig voelden en ze liever binnen op een taxi wachtten. Even later zag de politie deze gasten echter lachend richting het Leidseplein lopen. Omdat de regels te vaak overtreden zijn, zal de vergunning vanaf 2 maart voor onbepaalde tijd worden inge- trokken.

Nadat de oriëntaalse homobar Sultana vorig jaar om financiële redenen zijn deuren moest sluiten, was Habibi Ana de laatste bar in Nederland die zich op Arabische moslimhomo's richtte. Nu dit café óók wegvalt, blijft er op uitgaansgebied niets meer over voor deze specifieke doelgroep. Isjed Hussain, coördinator van het steunpunt 'Veilige Haven' die ondersteuning biedt aan homojongeren uit multicultureel Amsterdam en om- streken, vindt dit erg jammer. "Het was wereldwijd de eerste uitgaansgelegenheid voor Arabische homoseksuelen en daarmee was het een unieke plek. Moslimhomo’s kregen extra aandacht met dit bijzondere platform. Dat Habibi Ana nu wegvalt is zeer spijtig omdat er naast het tweejaarlijkse feest 'Pink Istanbul' nu geen ander alternatief meer is", aldus Hussain.

Ook voor Emir Belatoui, initiatiefnemer van de stichting Secret Garden die opkomt voor de belangen van homomoslims, komt het nieuws als een onaangename verrassing. Belatoui: "Toen de bar in 2001 openging was er eindelijk iets voor Islamitische homojongeren, een doelgroep die vaak wordt vergeten. Veel van mijn cliënten gingen er regelmatig heen omdat het een fijne omgeving voor hen was. Ik weet niet meer waar de doelgroep nu heen moet". De initiatiefnemer hoopt dat er snel iets nieuws komt. "Het is belangrijk dat er een vergelijkbare ontmoetingsplaats komt zodat Arabische homojongeren soortgenoten kan leren kennen in een veilige omgeving".

Niet alleen Hussain en Belatoui vinden het vervelend dat Habibi Ana de voordeur voorgoed op slot moet doen, ook bezoekers zijn hier niet over te spreken en feestganger Ashok vindt het zelfs een pijnlijke zaak. "De sluiting van al deze Arabische homohorecagelegenheden doet zeer omdat we nu nergens meer naartoe kunnen gaan voor een gezellig avondje uit. Uiteraard kent Amsterdam een hoop homotenten, maar het is juist die herkenbare oriëntaalse sfeer die ik ontzettend ga missen. Zowel Habibi Ana als Sultana boden warmte die andere plekken niet kennen. Ik zou niet weten waar ik dit nu ga kunnen vinden".

Volgens een woordvoerder van de gemeente is er nog een minimale kans dat er nog een nieuwe vergunning verstrekt zal worden. De eigenaar zal dan wel met een héél goed plan moeten komen.

bron: Gay.nl