zaterdag 9 februari 2019

LHBTI+'s → Vakantie-bestemming | "Thailand is dé LHBT-bestemming in Azië"

Thailand - Vakantie  →  De Tourism Authority Of Thailand heeft een nieuwe campagne uitgezet om meer LHBTI+-reizigers te trekken, oftewel: Pink Tourism. Het is een promotie van Thailand als diverse en tolerante bestemming voor LHBTI+-reizigers

Het land staat al wereldwijd bekend als land dat diversiteit viert - denk maar aan de "Ladyboys" - maar het is een grote stap om het daadwerkelijk actief te promoten. Wij hadden de eer mee te werken aan deze campagne en delen er graag meer over ‼

Lees het hele bericht op de website van MetroNieuws.nl:  "Thailand is dé LHBT-bestemming in Azië"
bronnen: MetroNieuws.nl / Twitter.com – Wereldreizen → MetroNieuws.nl
                                                     
                                                     

Canada - Toronto | Acht keer levenslang voor de moordenaar van acht Homo's

Canada - Toronto - Bruce McArthur  →  Bruce McArthur (67) heeft in Toronto in Canada acht keer levenslang gekregen voor de moord op acht Homo-mannen. Pas over 25 jaar – als hij 91 is – mag hij een aanvraag voor vervroegde vrijlating indienen

Tuinman Bruce McArthur werd vorig jaar opgepakt.  In een tuin waar hij werkte vond de politie in grote plantenbakken de stoffelijke resten van zeven mensen. In een ravijn in de buurt werd het lichaam van een achtste slachtoffer gevonden.

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: BeOut.be / GayStarNews.com / Twitter.com – AD.nl
                                                               
                                                                                   

vrijdag 8 februari 2019

MVS.nl - Video | 'Bob Angelo Penning' voor Hans Verhoeven en Kevin Jennings


Als extra de True Colors 2019 aftermovie van COC Nederland ‼

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:  
•   COC - Bob Angelo Penning | "De COC-prijs voor Kevin Jennings & Hans Verhoeven"          Maandag 28 januari 2019    
•   Amsterdam - COC - 27 januari 2019 | "COC's 'True Colors' in Paradiso Amsterdam"          Woensdag 16 januari 2019    
•   Amsterdam - COC - 27 januari 2019 | "COC's 'True Colors' in Paradiso Amsterdam"          Zaterdag 29 december 2018

bronnen: MVS.nl / COC.nl / YouTube.com


        
                                                          

Foto's van Gay dating app Jack'd blootgesteld door verkeerde AWS instelling ‼


Foto's van de gebruikers van de Gay dating app Jack'd zijn online verschenen   Dat komt doordat de ontwikkelaars hun Amazon Web Services instance verkeerd ingesteld hadden. Daardoor kwamen privé-beelden op 't internet te staan, waaronder gevoelige beelden.

Jack'd is een Gay dating app die Homoseksuele mannen van over heel de wereld aan elkaar verbindt. Gewoonlijk gaat het om mannen die elkaar simpelweg willen ontmoeten of mannen die op zoek zijn naar seks. De app is meer dan 1 miljoen keer gedownload in de Google Play Store en stelt gebruikers ertoe in staat te chatten, maar ook foto's te delen.bronnen: Techzine.nl / Facebook.com – OUT.tv                                                  

donderdag 7 februari 2019

Film – Giant Little Ones | Coming-Out en Coming-of-Age met een scherpe rand

Canada – Film  →  In 'Giant Little Ones' zijn Franky Winters (Josh Wiggins) en Ballas Kohl (Darren Mann) beste vrienden, succesvolle zwemmers en populaire jongens op school. Maar een wilde 'Homoseksuele' nacht verandert alles.  Hoe moet hun vriendschap verder. Vooral als heel de school meekijkt en luistert ?!

'Giant Little Ones' werd gemaakt in 2017-2018 in Canada. Op 8 maart 2019 komt de film uit in de Verenigde Staten.  Of en wanneer de film in de Nederlandse en Belgische bioscopen komt is nog niet bekend.

bronnen: BeOut.be / YouTube.comTV - Het einde is in zicht ‼ | "Modern Family stopt ermee na het elfde seizoen"

Televisie    Modern Family  →  De hitserie 'Modern Family' krijgt nog een 'elfde seizoen' in 2020, maar stopt er daarna voorgoed mee. Dat heeft de zender 'ABC' dinsdag bekendgemaakt.

Sofia Vergara – die de rol van Gloria Pritchett in de serie speelt – maakte gisteren al het goede nieuws bekend dat er een elfde seizoen komt. Maar dat blijkt nu dus niet het enige nieuws.

Zender 'ABC' laat weten dat het slotseizoen minstens achttien afleveringen zal bevatten, maar dat zullen tevens de laatste achttien zijn. De serie is geproduceerd door Steven Levitan en Christopher Lloyd – en ging in 2009 in première. Sindsdien heeft de sitcom over de zeer divers samengestelde familie Pritchett enorm veel prijzen gewonnen. Modern Family wordt in Nederland uitgezonden bij Comedy Central en is te zien op Netflix.

Lees verder op de website van Linda.nl:  Het einde is in zicht | "Modern Family stopt ermee na het elfde seizoen"

Zie ook:
bronnen: Linda.nl / Twitter.com – Jesse Tyler Ferguson → HollywoodReporter.com
                                                                
                                                                   

woensdag 6 februari 2019

Onderzoek | "LHBTI+-leerlingen hebben het zwaar op Nederlandse scholen" ‼

Nog altijd hebben veel LHBT+leerlingen het zwaar op Nederlandse middelbare scholen. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Columbia University i.s.m. COC Nederland, dat onlangs verscheen. 

Wel wordt steeds duidelijker hoe je de situatie kunt verbeteren: op scholen met een "GSA" – ondersteunende docenten en positieve aandacht in de lessen gaat het veel beter. "Laat dit onderzoek een aanmoediging zijn voor scholen om nog veel meer werk te maken van LHBT-acceptatie" ‼, rea- geert Geert-Jan Edelenbosch, projectleider Jongeren & Onderwijs bij het COC.  "LHBT-leerlingen hebben het zwaar en het is nu duidelijk wat je als school kunt doen om hen te steunen".

COC roept de regering per brief op om er voor te zorgen dat alle scholen in hun lessen 'positieve aandacht' besteden aan LHBT+'s, om 't onderwerp verplicht te stellen op alle docenten-academies en om te zorgen voor aandacht voor LHBT+'s in anti-pest programma's. PvdA-Kamerlid 'Kirsten van den Hul' stelde afgelopen december Kamervragen naar aanleiding van het onderzoek en de brief van het COC.

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "LHBT-leerling heeft het zwaar op Nederlandse school" 

                                                         
                                                     

UK - BBC | 'Alan Turing' verkozen tot meest iconisch persoon van de 20e eeuw

Alan Mathison Turing (19121954) is door BBCkijkers verkozen tot 'meest iconisch persoon van de 20ste eeuw' in BBC Two's Icons: "The Greatest Person Of The 20th Century" ‼

Alan Turing was een wiskundige, vroege informaticus en oorlogsheld. Hij kraakte de code van Enigma, een Duitse boodschappencode tijdens WO II

In 1952 werd Alan Turing gearresteerd wegens Homoseksuele handelingen (die tot 1967 in Engeland voor mannen strafbaar waren) en veroor- deeld, waarbij hij kon kiezen tussen een experimentele chemische castratie gedurende een jaar of een gevangenisstraf. Alan Turing koos het eerste. De hormonen die hij verplicht werd te laten injecteren, leidden onder meer tot borstvorming.
                                                 
                                             
In 1952 at hij een appel dat vergiftigd was met cyanide. Meestal wordt aangenomen dat hij zelfmoord pleegde. Anderen zeggen dat het een ongeluk was, daar hij met het product experimenten uitvoerde. 

In 2013 kreeg 'Alan Turing' postuum gratie voor zijn veroordeling ‼

Zie ook:  BBC benoemt Alan Turing tot beste persoon van de 20e eeuw  /  The Greatest Person Of The 20th Century | "Alan Turing" ‼

bronnen: BeOut.be / GayStarNews.com / Wikipedia.org / Twitter.com – BeOut.be / Twitter.com – LGBT Foundation → BBC.com
                                                             
                                         

dinsdag 5 februari 2019

België | Vier op de vijf Belgen: "LHBT+'ers moeten eigen leven kunnen leiden"

België  Call It Hate  →  Uit onderzoek van Çavaria in het kader van het Europese project 'Call It Hate' blijkt dat vier op de vijf Belgen vindt dat LHBTI+'ers hun leven moeten kunnen leiden zoals ze zelf willen   De inwoners van België erkennen ook dat haatmisdrijven grotere impact hebben dan andere misdrijven   De mate van empathie voor slachtoffers van Homofoob en Transfoob geweld hangt af van de situatie en tot welke groep de slachtoffers behoren.

"De positieve evolutie in de attitudes van de Belgen tegenover LHBTI+'ers wordt bevestigd en dat is goed nieuws" ‼, zegt Çavaria–woordvoerder Jeroen Borghs. "We zien doorheen 't onderzoek wel een duidelijke hiërarchie. Er is respectievelijk 't meest sympathie voor Hetero's, Lesbiennes, Homo-mannen,  Bi's en tenslotte Transgenders".  Een constante doorheen het onderzoek is dat vrouwen positiever staan tegenover HoLeBi's en Transgenders dan mannen.


bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayLive.be / Çavaria.be / Facebook.com – ZiZo-Online.be


                                                                     

Kristof Rutsaert - Theatervoorstelling | "De dag dat ik Robert Long ontmoette"

Robert Long  –  Vorig jaar zou één van Nederlands meest bijzondere zangers 75 zijn geworden. Niemand had kunnen voorzien dat de dood zo snel voor Robert Long kwam. Zijn man Kristof Rutsaert bleef verdrietig achter. 

Halverwege februari gaat een door hem geproduceerde voorstelling met als titel "De dag dat ik Robert Long ontmoette" in première. En actueler dan ooit: met een niet eerder uitgebracht nummer op CD geeft Robert Long een antwoord op de "Nashville Verklaring". Tijd voor een uitgebreid gesprek met Kristof Rutsaert. "Zijn erfenis is relevanter dan ooit" ‼

Lees het hele interview met 'Kristof Rutsaert' op de website van DeGaykrant.nl:  "Robert Long is actueler dan ooit"

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: DeGaykrant.nl / Facebook.com – DeGaykrant.nl                                                                       

maandag 4 februari 2019

Regenboogprovincie | "Noord-Holland wordt een actieve Regenboogprovincie"

Noord-Holland   →   Vanaf vandaag mag Noord-Holland zich een actieve en echte 'Regenboogprovincie' noemen.  De Provinciale Staten van Noord-Holland stemde in ruime meerderheid in met het voorstel van GroenLinks, Partij voor de Dieren, SP, PvdA, VVD en D66 om van Noord-Holland een actieve Regenboogprovincie te maken. Alleen de PVV stemde tegen.

GroenLinks Statenlid Rosan Kocken, die in 2017 het voortouw voor een Regenboogprovincie nam, is enorm verheugd met de brede steun. "Geweldig om te zien hoe partijen zich verenigen in de strijd om jezelf te kunnen zijn" ‼

Lees verder op de website van COC.nl:  "Noord-Holland wordt een actieve Regenboogprovincie"

Zie ook:
bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com  COC.nl                                                            

India | "Bombay organiseert Pride nu Homoseksualiteit niet meer illegaal is" ‼

India - Mumbai    De straten van Bombay / Mumbai stonden dit weekend vol mensen die samen de eerste Pride vieren sinds India de wetgeving omtrent 'Homoseksualiteit' heeft veranderd.  Tijdens de 'Queer Azaadi Mumbai Pride' riepen betogers de mensen op om in actie te komen voor gelijke rechten. Verder was de Pride een kleurrijk geheel ‼ 

Vorig jaar stond de oproep centraal om de oude, koloniale wetgeving omtrent 'Homoseksualiteit' aan te passen   Dit jaar wordt gevierd dat Homoseksualiteit niet langer illegaal of crimineel is. Maar er is nog een lange weg te gaan, want nog altijd stuiten LHBTIQ+'s op discriminatie en onbegrip.

Daarom gingen ze massaal de straat op om te pleiten voor meer zichtbaarheid - meer acceptatie en meer begrip   Winq.nl verzamelde een selectie foto's van de Queer Azaadi Mumbai Pride die zij vonden op Instagram.com.

Bekijk de foto's van Mumbai Pride op de website van Winq.nl:  "Mumbai organiseert Pride nu Homoseksualiteit niet langer illegaal is" ‼

Zie ook: 
Eerste Mumbai Pride sinds legalisering van Gay seks ‼   Queer Azaadi Mumbai Pride Parade 2019 | "Taking everybody along" ‼  

Extra:
Mumbai Pride → Site  /  Mumbai Pride → Wiki   Mumbai Pride → Facebook  /  Mumbai Pride → Twitter  /  Mumbai Pride → Instagram 

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl                                                                       

zondag 3 februari 2019

Roze Filmdagen 2019 | Speciale gast tijdens Roze Filmdagen: "Félix Maritaud"

Amsterdam    Deze 22e editie heeft Roze Filmdagen een speciale gast: 'Félix Maritaud'. De jonge Franse acteur, die je waarschijnlijk nog wel kent van het weergaloze 120 BPM speelt in drie films van het festival een (hoofd)rol.  Na zijn films zullen Q&A's plaatsvinden waar deze fascinerende acteur meer over zijn zeer diverse rollen zal vertellen.

Félix Maritaud is te zien op het festival in de volgende films:
   SAUVAGE  →  Frankrijk 2018    99 minuten    Regisseur: "Camille Vidal-Naquet"  
•   JONAS  →  Frankrijk 2018    82 minuten    Regisseur: "Christophe Charrier"
•   KNIFE + HEART (Un Couteau Dans Le Coeur)  →  Frankrijk / Mexico / Zwitserland 2018    110 minuten    Regisseur: "Yann Gonzalez"

Amsterdam    Het Ketelhuis & Westergasfabriek    Roze Filmdagen 2019    14 t/m 24 maart 2019    Vanaf 22 februari is het programma bekend

Lees verder op de website van DeGaykrant.nl:  Speciale gast tijdens Roze Filmdagen 2019: "Félix Maritaud"  

bronnen: DeGaykrant.nl / Facebook.com – DeGaykrant.nl                                                                    

Fotoboek 'The Daily Life Of Gay Parents' toont 50 Nederlandse LHBTI gezinnen

'The Daily Life Of Gay Parents'. Een fotoboek, aangevuld met interviews, over vijftig Homo-oudergezinnen in Nederland. Het boek zal uitkomen in april 2019, omwille van de grote heisa in Nederland rond de Nashville Verklaring start de voorverkoop nu al.  ZIZO sprak met 'Annemarie Dekker' ‼

Toen fotografe 'Annemarie Dekker' en haar vriendin aan het traject begonnen om zwanger te worden, stonden ze plots voor een heleboel keuzes ‼ Een donor dichtbij of ver weg ?!  Een anonieme donor ... of toch co-ouderschap ?!  De nieuwsgierigheid van Annemarie werd getriggerd. Hoe ziet een LHBTI+ gezin er eigenlijk uit ?!  Ze ging op pad met een plan en een camera.

De voorverkoop is inmiddels gestart en het fotoboek is HIER te bestellen ‼ 


Zie ook:  Fotoboek 'The Daily Life Of Gay Parents | "Het dagelijks leven van Homo-ouders"  /  Annemarie Dekker → Website ‼

Update:  Eind april verschijnt het bijzondere fotoboek van fotografe Annemarie Dekker | "The Daily Life of Gay Parents"    12-04-2019

bronnen: ZiZo-Magazine.be / Facebook.com – ZiZo-Online.be