zaterdag 21 augustus 2021

COC Twente–Achterhoek → Vraag | "Hoe wil je later als 'Roze Senior' leven" ?!


De vragen die aan de orde komen zijn onder meer: Waar heb je als Roze Senior behoefte aan ?!  Wat vind je van de woonmogelijkheden ?!  Wat vind je van het zorgaanbod ?!  Wat gaat goed en wat kan beter ?!  Wat vind je van de contactmogelijkheden ?!

De bijeenkomst is onderdeel van het landelijk project 'LATER' ‼  De bijeenkomst begint om 15:00 uur in U Parkhotel – De Veldmaat 8 – 7522 NM Enschede. De toegang is gratis ‼

Zie ook:  

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net


                                          

Drag Race Holland – Reggy B - Petty | Miss 'Reggy B' brengt eerste single uit ‼


Drag Race Holland 2021 →  
Reggy B, bekend van het tweede seizoen Drag Race Holland, kreeg na de uitzending van aflevering 1 veel vragen of ze het nummer van haar "Talent Show"-optreden ook als volledige single zou kunnen releasen. Het 'nummer' wat in eerste instantie slechts 1.20 minuten was, is nu als volledige single onder de naam "Petty" via alle streamingsdiensten te horen.

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Drag Race Holland 'Reggy B' brengt eerste single uit" ‼
                                               
                                                   
Zie ook:
Reggy B → RuPaul's Drag Race Wiki – Fandom  /  Reggy B → Facebook.com  /  Reggy B → Instagram.com  /  Reggy B → Twitter.com 

Meer artikelen over "Drag Race Holland" vind je op:  Winq.nl  

bronnen: GayNews.nl / Twitter.com – GayNews.nl / Spotify.com

                            
◄  Klik op de afbeelding ‼ → Muziek staat op Spotify.com ‼
                                       

vrijdag 20 augustus 2021

Janine Wegman | "Mogelijk de eerste openlijke Transseksueel van Rotterdam"


Ze was haar tijd vooruit
 als een van de eerste openlijke Transseksuelen in Rotterdam – "Janine Wegman" – maar makkelijk heeft ze het niet gehad. In deze tijd van 'Gay Prides', een jaarlijkse zogeheten Pride Month, en in het algemeen aandacht voor LHBTIQ+'ers, ontmoeten Transseksuelen in Nederland  althans in het openbaar  een begripvolle houding ‼ "Janine Wegman" daarentegen is bij herhaling uitgelachen en opgepakt
.
                                                   
        
                                    
Janine heeft ook jarenlang strijd moeten voeren om officieel te worden erkend als vrouw. Iets dat de autoriteiten zich mogen aantrekken. Al past bij de marginalisering die haar trof ook de aantekening dat Janine door haar persoon soms een zekere weerstand opriep, en dat ze door haar optreden als matig begaafde organiste en zangeres-van-één-liedje er zelf ook veel aan deed om niet voor vol te worden aangezien.
Lees verder op de website van Rijnmond.nl:
Dit is het bijzondere levensverhaal van Janine Wegman | "Mogelijk de eerste openlijke Transseksueel van Rotterdam" ‼ 

bronnen: Rijnmond.nl / YouTube.com / Twitter.com – Rijnmond.nl
                                            
                                                    

Politie Amsterdam onderzoekt brandstichting in flat, mogelijk LHBTI+–geweld



Amsterdam  →  In een flat in Amsterdam-West heeft vannacht een brand gewoed ‼  De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Het lijkt erop dat er een verband is met Regenboogvlaggen in de flat.

De brand ontstond rond 05.30 uur op de achtste etage. Ook bij andere "woningen waar een Regenboogvlag hangt", is geprobeerd brand te stichten. In de flat wonen voornamelijk studenten en er is een hostel gevestigd.

                                    
        
Brand flat Amsterdam aangestoken  /  Politie onderzoekt brandstichting Amsterdamse flat | "Lijken gericht op Regenboogvlaggen"
Brand flat vermoedelijk aangestoken, 'mogelijk LHBTIQ+-gerelateerd'   LHBTIQ+-geweld | "Brand flat Amsterdam aangestoken"Mogelijk haatmisdrijf in Amsterdam | "Pride-vlaggen in de fik gestoken" ‼  /  A'dam | "Grote brand in Amsterdamse studentenflat"
Amsterdam – Brandstichting | "Voorzitters COC Nederland en COC Amsterdam geschokt over 'brandstichting' in Amsterdam-West"
Inzamelingsactie brand studentenflat ruimschoots gehaald  /  West hangt de Regenboogvlag uit na brandstichting in studentenflat

Bekijk het laatste nieuws met betrekking tot de brand in de Studentenflat in Amsterdam op:  Google.com 

bronnen: NOS.nl / Twitter.com – Robby Hiel → Persburo UNN
                                                    
                                 

donderdag 19 augustus 2021

Farmaceut 'Moderna' begint aan testen voor revolutionair mRNA 'Hiv-vaccin' ‼

Farmaceutisch bedrijf Moderna (bekend van hun Covid-19 vaccin) mag beginnen aan testen op proefpersonen voor een revolutionair Hiv-vaccin. Door gebruik te maken van mRNA-techniek hoopt Moderna een vaccin te hebben ontwikkeld dat wél anti-stoffen tegen 't Hiv-virus aanmaakt – in tegenstelling tot veel van de eerdere pogingen.

Het Hiv-virus houdt de farmaceutische industrie al lang bezig. In de 40 jaar sinds 't uitbreken van de Hiv-epidemie heeft nog geen één farmaceut een werkend vaccin weten te ontwikkelen. De messenger RNA-techniek (kortweg: "mRNA") kan daar wellicht verandering in brengen. Moderna is nu het eerste bedrijf dat die nieuwe vorm van vaccins inzet voor het Hiv-virus, na een succesvol Corona-vaccin met dezelfde techniek.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Moderna begint aan testen voor revolutionair mRNA Hiv-vaccin" ‼

Zie ook:  

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv


                                            

Bespuugd en uitgescholden stel heeft nog steeds last van "anti-Homo geweld"

Amsterdam  →  Anderhalf jaar geleden werden Fabio en Daniel – "gediscrimineerd, bedreigd en bespuugd" – in de Molukkenstraat in Amsterdam Oost. Ze hoopten dat na een verhuizing uit het stadsdeel het geweld minder zou worden, maar dat viel tegen. Het stel is naar eigen zeggen daarna nog meerdere keren slachtoffer geweest van anti-Homo geweld.

Lees verder op de website van AT5.nl:  "Bespuugd en uitgescholden stel heeft anderhalf jaar later nog altijd last van anti-Homo geweld"
                                
                              
Zie ook:
   Bespuugd en uitgescholden stel heeft anderhalf jaar later nog altijd last van anti-Homo geweld ‼ 

Eerder geplaatste artikelen over "Fabio en Daniel" op GayNieuws.blogspot.com ‼

bronnen: AT5.nl / YouTube.com / Facebook.com – NH·Nieuws.nl


                                  

woensdag 18 augustus 2021

Afghanistan – Taliban aan de macht | "Dit staat Homoseksuelen te wachten" ‼



Afghanistan  →  Nu de 'Taliban' de macht in Afghanistan lijken te hebben overgenomen, zullen zij het rechtssysteem hervormen naar hun eigen inzichten. Voor Homoseksuelen staat de doodstraf te wachten.

Toen de Taliban voor 2001 aan de macht was kende Afghanistan 'publieke executies' voor personen die "schuldig" waren bevonden aan Homo- seksualiteit. Zo werden LGBTIQ+'ers gedwongen om in de kast te blijven en was er geen mogelijkheid op enige acceptatie.

Dat Afghanistan sowieso geen LGBTIQ+–walhalla is, is een understatement. Homoseksuele relaties zijn altijd illegaal geweest, ook nadat de Taliban in 2001 onder leiding van de Verenigde Staten werden verdreven door troepen uit Westerse landen.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Dit staat Afghaanse Homoseksuelen te wachten nu de Taliban de macht hebben" ‼

Zie ook:  LGBTIQ+ Rights in Afghanistan / LHBTIQ+ Rechten in Afghanistan ‼   In welke landen is Homoseksualiteit strafbaar ?!

Update:  

Amsterdam | Men is bang om te stigmatiseren - Nieuwe studie naar Homohaat



Amsterdam 
Homohaat    De Universiteit van Amsterdam heeft groen licht gegeven voor een omvangrijk onderzoek naar anti-Homo geweld. Onderzoeker Laurens Buijs heeft in de studie speciale aandacht voor de Indische Buurt en onder meer de rol van Marokkaans Nederlandse jongens.

Dat vertelt de Amsterdamse socioloog "Laurens Buijs" aan De Telegraaf. Hij nam twaalf jaar geleden al 'anti-Homo geweld' onder de loep en signaleerde een oververtegenwoordiging van Marokkaans-Nederlandse daders.

Lees verder op de website van Telegraaf.nl:  Mensen bang om te stigmatiseren | "Nieuwe studie naar Homohaat" ‼
                                      
                             
Zie ook: 

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

•   Rutger Groot Wassink - Onderzoek | "Amsterdamse Homohater vaak allochtoon" ‼ 

bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – Parool.nl / Twitter.com – Daniel van Dam → Telegraaf.nl
                                             
                                           

dinsdag 17 augustus 2021

Netflix → Q-Force | "Bekijk de trailer van de Queer superhelden·serie Q-Force"


Zet maar een stapje opzij James Bond, want Q-Force komt eraan. Netflix heeft de trailer voor de gelijknamige tekenfilmserie vol met LGBTIQ+-talent gedropt en we kunnen niet wachten tot het 02 september 2021 is. Vanaf dan is de serie over het eerste Queer spion- nenkorps te zien op de streamingdienst.

Lees verder op de website van GayLive.be:  Netflix → Animatieserie 'Q-Force' | "Official Trailer" ‼

Zie ook:
Netflix kondigt animatieserie 'Q-Force' over een groep Queer geheim agenten aan in teaser-video   Rotten Tomatoes | "Q-Force" ‼

bronnen: GayLive.be / YouTube.com


                                                          

Ilvy Maijen · ProuTboys | Fotoproject maakt worsteling LHBTIQ+'ers zichtbaar



Heerlen  →  Fotografe 'Ilvy Maijen' (45) hoopt met een fotoproject meer begrip te creëren voor de strijd die Homo- en Trans-jongens moeten doorstaan. Haar serie 'ProuTboys' is vanaf 02 september te zien bij Schunck in Heerlen.

In de serie "ProuTboys" zijn verschillende portretten te zien met daarbij het Coming-Out verhaal van de jongens. Ilvy Maijen wil inzicht geven in hun belevingswereld.
                                          
                                                 
ProuTboys won dit jaar een Moscow International Foto Award. Het fotoproject is vanaf 2 september te zien in Schunck Heerlen, in het kader van de Limburg Pride Week.

Meer informatie:  IlvyFotografie.nl/ProuTboys


bronnen: 1Limburg.nl / YouTube.com / Twitter.com – 1Limburg.nl
                                               
                                          

maandag 16 augustus 2021

Rondleiding over de veelbesproken HOP in Son | "Hier gebeurt het allemaal" ‼


Son  →  Nu de gemeente "Son en Breugel" de Homo-ontmoetingsplek aan de Hoberglaan wil afsluiten met slagbomen, staat het afge- legen stukje bos ineens volop in de belangstelling. Dit weekend vond er zelfs een rondleiding plaats.

"Hier gebeurt het allemaal"   Leden van de stichting Platform Keelbos lopen met een gezelschap diep de bossen tussen Son en Best in.

Over bospaadjes, langs verschillende door bezoekers opgehangen knaloranje vuilniszakken aan bomen ‼  Wijzend: "De mannen lopen dan dát pad in om elkaar te ontmoeten. Voor seks, of gewoon voor een praatje. En dan gaat het via daar weer terug naar de parkeerplaats".

Lees verder op de website van ED.nl:  "Rondleiding over de veelbesproken Homo-ontmoetingsplek in Son | "Hier gebeurt het allemaal" ‼

Zie ook:
   Bezoekers Homo-bosje bij Son zijn boos | "Gemeente probeert ons weg te jagen"

Update:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Son en Breugel - 'HOP' | "Homo-ontmoetingsplaats steeds verder in het nauw" ‼ 

bronnen: ED.nl – Eindhovens Dagblad / Twitter.com – ED.nl
                                      
                                         

Mark Rutte & Hugo de Jonge | 13 augustus - Persconferentie: 'Corona-virus' ‼



Persconferentie  –  Op vrijdag 13 augustus 2021 was er weer een Persconferentie. En waren premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie. Ze vertelden over hoe het nu gaat met het Corona-virus. De belangrijkste dingen leggen we uit.

Steeds meer prikken gezet
   Er zijn 22 miljoen prikken gezet. 
   Door de prikken nemen het aantal besmettingen met corona af.
   En het aantal mensen in het ziekenhuis stijgt niet.
   Daarom is het belangrijk dat mensen zich laten prikken.
•   Ook omdat het lastig voorspellen is wat Corona in de herfst doet.

Meer mogelijk in onderwijs
   Veel mensen hebben een prik. 
   Er zijn minder mensen ziek door Corona.
•   En het aantal mensen in het ziekenhuis stijgt niet.
   Daarom wordt er meer mogelijk.

Het onderwijs gaat na de vakantie bijvoorbeeld weer helemaal open. Dit was al zo voor basisscholen en middelbare scholen. Maar geldt nu ook voor MBO's, HBO's en Universiteiten.

   Alle andere maatregelen blijven tot en met 19 september. Op 17 september komt het kabinet met meer nieuws.

Veranderingen MBO, Hogescholen en Universiteiten
   Vanaf 30 augustus geldt de 1,5 meter niet meer op MBO scholen, Hogescholen en Universiteiten. 
   Studenten hoeven dan geen afstand meer van elkaar te houden.
   En studenten kunnen weer lessen volgen op scholen en universiteiten.

Regels op scholen en universiteiten
   Klassen mogen niet groter zijn dan 75 personen. 
   Buiten de les en de collegezaal moet het mondkapje op.
   Het advies is om een thuistest te doen als er geen klachten zijn.

Andere maatregelen blijven
   Alle andere maatregelen blijven tot en met 19 september. 
   Zoals een vaste zitplaats in een restaurant of bar.
   Discotheken en nachtclubs mogen nog niet open.
•   En ook de Corona-maatregelen voor evenementen blijven.

   Het advies blijft om zoveel mogelijk thuis te werken. En om buiten de drukke spitsuren te reizen.
   Tot 1 oktober kunnen mensen zich gratis laten testen voor reizen. Maak een afspraak voor een gratis test via TestenVoorJeReis.nl. 

1,5 meter afstand stopt op 20 september
   Het kabinet is van plan om vanaf 20 september te stoppen met de 1,5 meter afstand. 
   Hiermee stoppen ook de meeste andere maatregelen.
   Discotheken en nachtclubs blijven dan nog wel gesloten.
   Dit kan als het aantal mensen met Corona in het ziekenhuis laag blijft.
   En als het aantal besmettingen met Corona laag blijft.
   En als voldoende mensen zich laten prikken.

Corona-toegangsbewijs
   Vanaf 20 september geldt een Corona-toegangsbewijs bij activiteiten met 75 personen of meer. Dit geldt: 
   In de horeca. 
   Bij evenementen zoals festivals.
   Bij sportevenementen.
   In bioscopen en theaters.

   En een Corona-toegangsbewijs krijgt u als u:
   2 prikken heeft. 
   Een geldig herstelbewijs hebt.
   Een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud hebt.

Prikken zonder afspraak
   Als u nog geen prik heeft, kunt u een prik halen zonder afspraak. 
   Dit kan niet bij alle GGD priklocaties.
   Kijk op PrikkenZonderAfspraak.nl voor waar u in de buurt een eerste prik kunt krijgen.

Basisregels blijven belangrijk
•   Het Corona-virus is nog niet weg. 
•   Daarom is het belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt.
•   Ook als u een prik heeft gehad.

Dit zijn de basisregels
   Was vaak uw handen. 
   Houd 1,5 meter afstand van anderen.
   Blijf thuis en laat u testen bij klachten.
   Zorg regelmatig voor frisse lucht in binnenruimtes.

Bellen met vragen over het Corona-virus
   Bel naar:  0800 - 1351.  
   Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 08:00 uur tot 20:00 uur.
   Of naar:  +31 20 205 1351 als u in het buitenland bent. 

  Lees het originele artikel op de website van RijksOverheid.nl:  "Persconferentie Corona-virus 13 augustus in eenvoudige taal" ‼ 
  Lees ook de Persconferentie van vrijdag 09 juli:  Mark Rutte & Hugo de Jonge | 09 juli 2021 → Persconferentie: 'Corona-virus' ‼ 
→  Document / Beeldsamenvatting:    Samenvatting in beeld: Corona-regels vanaf 14 augustus 2021 
                                                       •  
Corona-virus: "Overzicht stap voor stap de 1,5 meter loslaten"

Voor meer artikelen over of naar aanleiding van deze Persconferentie kijk op:  Google.com

bronnen: RijksOverheid.nl / YouTube.com


                                                  

zondag 15 augustus 2021

Groningen – Niekerk | "Vandalen besmeuren LHBTIQ+-zebrapad in Niekerk" ‼


Groningen – Niekerk  → 
Het net aangelegde LHBTIQ+-zebrapad aan de Zandumerweg in 'Niekerk' is vernield. Het zebrapad is beklad met verf / graffiti, ook zijn er geslachtsdelen en een hakenkruis aangebracht. De organisatie is ontzettend teleurgesteld en boos. "Ik vraag me af wat voor mensen dit doen en waarom dit moet gebeuren", laat een lid van Stichting Dorpsbelangen weten.

Mocht u iets weten of gezien hebben, neem contact op met de Politie via 0900-8844 of Stichting Dorpsbelangen.

Lees verder op de website van NiekerkNieuws.nl:  "Vandalen besmeuren LHBTIQ+-zebrapad in Niekerk" ‼

Zie ook:  

België – Antwerp Pride | "Vijftienduizend bezoekers op Antwerp Pride 2021" ‼



Op een vrolijk feestend Operaplein werd vandaag de veertiende editie van 'Antwerp Pride' afgesloten. Volgens de organisatie namen dit jaar 15.000 unieke bezoekers deel aan de activiteiten die de afgelopen vier dagen werden georganiseerd. Noemenswaardige inci- denten waren er niet en ook de Covid-19 controle leverde geen problemen op ‼

Lees verder op de wbsite van GayLive.be:  "Vijftienduizend bezoekers op Antwerp Pride 2021" ‼
                                              
  
                          
Zie ook:
15.000 bezoekers voor veertiende Antwerp Pride  Twee dagen feest in Pride Village op Operaplein 
                                
  
                              
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   België - Antwerp Pride | "Enkel toegang tot 'Pride Village' met een Coronapas" 
   België – Pride | "Antwerp Pride focust op online haat en onverdraagzaamheid"

bronnen: GayLive.be / Facebook.com – GayLive.be / YouTube.com / Facebook.com  AntwerpPride.com