zaterdag 27 augustus 2016

Europa – PrEP | De Europese Commissie keurt het PrEP-middel 'Truvada' goed

Europa    De Europese Commissie heeft het PrEP-middel Truvada goedgekeurd voor gebruik in alle 28 lidstaten. Experten verwachten dat Truvada binnen de zes maanden op de markt komt.

PrEP (Pre-Exposure Prophylaxis) is een pil met Hiv-remmers die een Hiv-infectie kan voorkomen  De pil is bedoeld voor tijdelijk gebruik door mensen die geen Hiv hebben, maar die wel een verhoogd risico lopen om geïnfecteerd te raken.  PrEP wordt wel eens vergeleken met de pil die vrouwen innemen om niet zwanger te worden.

Truvada is zo'n PrEP-pil.  Het European Medicine Agency heeft de fabrikant Ginead toestemming gegeven Truvada in de Europese Unie te ver- kopen. De Europese Commissie heeft de goedkeuring nu bekrachtigd. 

Zie ook:
bronnen: ZiZo-Magazine.be / Youtube.com


        
                                       

Albert Verlinde is na 'vijftien ongelofelijke jaren' vertrokken bij RTL Boulevard

Albert Verlinde – RTL 4 – Boulevard    "Albert Verlinde" zat vrijdag voor de laatste keer achter de desk bij RTL Boulevard   Hij nam op emotionele wijze afscheid van zijn collega's.

• Tijdens de speciale afscheidsuitzending wordt Albert Verlinde (55) verrast en toegesproken door collega's en bekenden van de presentator, waaronder minister-president 'Mark Rutte'   "RTL Boulevard zonder jou is als Laurel zonder Hardy en Bassie zonder Adriaan. Je hebt je iedere keer dat je er zat voor honderd procent gegeven. Namens heel Nederland zeg ik: bedankt voor de afgelopen vijftien jaar".

"Iedereen is met Albert Verlinde opgegroeid", vertelt 'Jan Smit' – die laat weten altijd een goede steun aan Albert Verlinde te hebben  "Het is een stukje TV dat doodgaat. RTL Boulevard zal nooit meer hetzelfde zijn".

Vakmanschap
"Het geheim van Boulevard, is het buurten", zegt Albert Verlinde. "Liefdes, relatiebreuken, het komt allemaal voorbij".  

"Ik ga je missen, oprecht uit mijn hart", zijn de afscheidswoorden van presentator Winston Gerschtanowitz   "Ik heb grote bewondering voor je", aldus misdaad-deskundige Peter R. de Vries - die ook regelmatig achter de desk plaatsneemt en ruim 200 keer met Albert Verlinde heeft samengewerkt. "Ik ben geïmponeerd door je vakmanschap. Jij zal Boulevard missen, maar Boulevard zal jou ook missen".

"We zijn drie jaar getrouwd geweest", zegt 'Beau van Erven Dorens', de eerste presentator van RTL Boulevard – die sinds dit jaar weer af en toe aan de desk staat. "We hebben veel meegemaakt. We hebben gehuild, gelachen, stennis getrapt. We hebben een fantastische chemie".
                              
                                          
Dankbaar
"Het waren vijftien ongelofelijke jaren", zegt 'Albert Verlinde' verder in zijn afscheidsspeech.  "Ik ben RTL, de producent en het team ontzettend dankbaar. Maar ook de kijker, die trouw inschakelde en met wie we elke dag samen aten. Ik ben blij dat ik afscheid mag nemen op deze manier. Boulevard gaat door. Ik ga kijken en gun iedereen het allerbeste".

In een interview met De Telegraaf zegt Verlinde vrijdag dat hij plan is voorlopig geen televisie meer te maken. Hij gaat zich vooral richten op zijn bedrijf Stage Entertainment.

Op Twitter zijn er tijdens de uitzending wel enige kritische commentaren over Verlinde geplaatst  Zo stelt acteur Thijs Römer Verlinde te gaan missen "als een hersentumor, namelijk helemaal niet".

Onderstaande Video:  Albert Verlinde bedankt de gasten die al die jaren keer op keer langs wilden komen, en de kijkers die altijd hebben ge- keken naar de show. "Nu is het tijd voor de nieuwe generatie", aldus Albert Verlinde.

Zie ook:

bronnen: NU.nl / Show.nl / RTL·Nieuws.nl – Boulevard / RTL·XL.nl                                       

vrijdag 26 augustus 2016

De Poolse TV–presentator 'Jacob Hajduk' komt met playback-video Uit de Kast

Polen  Lip-sync Coming Out  →  De Poolse Jacob Hajduk is op een bijzondere manier uit de kast gekomen  Hij is met zijn vriend play- backend te zien in een video die ze zelf op het strand hebben opgenomen. 

Ze dubben het nummer 'Some Other Summer' van het jaren 80 duo Roxette. Het nummer kwam toevallig voorbij op de iPod van 't stel, dat al 7 jaar samen is. Er was verder niemand op het strand, dus ze gingen ervoor.
                                        

                               
Jacob Hajduk zegt over de video: "Polen is een heel katholiek land en religie heeft een grote invloed op de manier van denken hier. We hadden onze twijfels over het openbaar maken van de video, maar we wilden laten zien dat wij – homo's – heel normaal zijn en dat onze liefde niet an- ders is".

De video is al snel door duizenden mensen gezien, o.a. door de zanger van Roxette.  Per Gessle heeft de video gedeeld op de Facebookpagina van de band met daarbij "Cute Video"  Het stel kreeg daarna ook nog een boek met handtekening thuisgestuurd.
bronnen: OUT.tv / Facebook.com – RoxetteBlog.com / YouTube.com                                       

Egyptische politie gebruikt "Grindr" om LHBT's op te sporen en te arresteren ‼

Egypte – 'Grindr'   Over de hele wereld is de datingapp razend populair, maar nu gebruikt de Egyptische politie de homo-app "Grindr" voor hele andere doeleinden.  Agenten worden ervan beschuldigd de app te gebruiken om homo's op te sporen en te arresteren, meldt Metro UK.

De politie zou de app gebruiken om leden van de LHBT-gemeenschap op te sporen  Door de app zo te gebruiken, brengt de app homo's, les- bienne's en biseksuele mensen in gevaar.  De app maakt gebruik van GPS en volgens een anonieme bron gebruikt de politie die gegevens om te checken waar de mensen zitten.

Arrestaties
"Afgelopen maand zijn er een aantal arrestaties in verband met de app gebracht", laat de bron weten.  "Je kunt de locatie van de gebruiker tot op een paar honderd meter nauwkeurig bepalen". De bron voegt toe dat de profielfoto ook wordt gebruikt zodat de politie gebruikers van de app kan identificeren.

Het verbaast de bron hoe makkelijk mensen de persoonlijke gegevens delen in een land als Egypte.  "Het is stommer dan stom. Ik kan iedereen adviseren voorzichtig te zijn met online daten".

Hoewel homoseksualiteit niet verboden is in Egypte, worden veel homoseksuelen lastiggevallen en gemarginaliseerd.

Zie ook:  
Berichten uit 2014:

bronnen: MetroNieuws.nl / Twitter.com – Dagblad Metro
                                 

                                 

donderdag 25 augustus 2016

EuroPride - Milkshake Festival | "Bijzondere 'Aftermovie' Milkshake Festival" ‼

Amsterdam - Milkshake Festival - Aftermovie  –  Het Milkshake Festival heeft de officiële aftermovie van de afgelopen editie gedeeld. Het is geen standaard clipje geworden – met alleen maar dansende mensen en een sfeerimpressie – maar een mooie en inspirerende korte film genaamd: 'Somewhere Over The Rainbow'.

In de aftermovie is er uiteraard veel te zien van 't geweldige feest tijdens de twee dagen van het Milkshake Festival, maar er zijn ook beelden van de andere events tijdens de EuroPride te zien, zoals de Canal Parade.  Wat de aftermovie vooral een originele slag geeft, zijn de verschillende interviews over de betekenis van vrijheid.

In het filmpje zijn onder andere Fotograaf Erwin Olaf, Model / DJ Valentijn de Hingh, Modeontwerper Bas Kosters, Politieagente Ellie Lust en Burgemeester Eberhard van der Laan te zien.  Samen met nog vele anderen vertellen zij wat vrijheid voor hen betekent en praten ze over het belang van de Pride.

Zie ook:

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – Milkshake Festival Amsterdam                                                                               

Friesland - Drachten – Gay Pride | Drachten krijgt in 2017 een eigen Gay Pride

Drachten – Pride  →  Volgend jaar krijgt Drachten een eigen Gay Pride   Net als in de Amsterdamse grachten moet de Drachtstervaart roze kleuren van de bootjes en feestvierders.

Het begon als een grap op Facebook   Drachtster 'Wilfred Spronk', in zijn woonplaats beter bekend als DJ Wilfred, maakte een evenement aan voor een 'Gay Pride in de Drachtstervaart'. "Ik ben wel vaker van de grapjes op Facebook.com - maar hier werd direct veel en positief op ge- reageerd. Toen dacht ik: waarom ook niet" ?!

Wilfred Spronk wil via het evenement afrekenen met de bekrompenheid die er rondom homoseksualiteit heerst.  Spronk verwijst onder meer naar de discriminatiezaak van A. Th. de Boer uit Drachten   Het Christelijke tuinbedrijf weigerde een stagiair omdat die uitdraagt homo te zijn 

bronnen: LC.nl - Leeuwarder Courant / Facebook.com – Gay Pride Drachten


                                                 

woensdag 24 augustus 2016

Oss - Kermis - Dolle Dinsdag | "De Eikenboomgaard in Oss kleurde weer Roze"

Dolle Dinsdag Oss  →  De Eikenboomgaard in Oss was ook dit jaar tijdens de kermis dinsdag weer roze gekleurd. Dit vanwege de Dolle Dinsdag waarbij alles draait om Homo-tolerantie

Wethouder René Peters opende rond 18.00 uur het evenement   Daarna waren er verschillende optredens en konden bezoekers meezingen tijdens de Mega Meezing Sensatie

Tijdens het evenement vond ook gelijk de aftrap voor de 'Roze Zaterdag' plaats die in 2017 door de gemeenten Oss en Bernheze i.s.m. Den Bosch wordt georganiseerd. De dag is bedoeld om extra aandacht te vestigen op Homo-emancipatie.

Zie ook:

bronnen: D-TV.nl / Facebook.com – Dolle Dinsdag


        
                                       

Amsterdam | Freddie Mercury groots geëerd door 'Hard Rock Café Amsterdam'

Amsterdam – Hard Rock Café    "Freddie Mercury", wie kent hem niet ?!  Maandag 5 september zou het wereldberoemde popicoon 70 jaar zijn geworden, en dat mag niet onopgemerkt voorbij gaan  'Hard Rock Café Amsterdam' eert Freddie Mercury met een bijzonder event: "Freddie For A Day"

Bezoekers kunnen daarom op 5 september 2016 genieten van een speciaal samengesteld 'Freddie Mercury–menu' met rockende gerechten als 'Another Spicy Bites The Dust'.  En natuurlijk wordt er ook nog getrakteerd; wie een van de Queen-songs van Freddie Mercury deze dag in de Hard Rock Bar zingt krijgt het hoofdgerecht helemaal gratis.

De frontman van de Britse pop- & rock-groep Queen had vele talenten. Freddie Mercury stond bekend om z'n extravagante kledingstijl en altijd perfect gegroomde snor.  Freddie Mercury droeg o.a. satijnen bodystockings, bontjassen, fluwelen broeken en uiteraard 't wereldberoemde gele 'rockersjasje'

Op 't podium was 'Freddy Mercury' ook een echte entertainer en rockte hij de show met zijn moves en de kenmerkende microfoon zonder stan- daard. Maar wist je ook dat Freddie Mercury hiernaast juist een hele gevoelige man was die tijdens tours geregeld naar huis belde om te horen hoe het met zijn katten ging ?!

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                         

dinsdag 23 augustus 2016

België | "Eigenaar van Homo-café Strange in Antwerpen is zwaar toegetakeld"

Deigenaar van café 'Strange' in de Dambruggestraat is zondagavond gewond geraakt bij een gewelddadige diefstal.  De uitbater van het oudste Homocafé van Antwerpen werd bestolen en kreeg enkele rake klappen. De daders worden opgespoord.

Eigenaar 'Armand Everaert' was zondagavond om 19.30 uur aan 't werk en er waren twee klanten in het café aanwezig.  Ze hadden wat besteld en moesten afrekenen. Toen de uitbater met de rekening kwam, begonnen de twee vrienden ruzie te maken.

De café-baas kreeg slagen van 't duo en belandde op de grond  Daar hebben ze hem nog enkele rake klappen bezorgd. De portefeuille van het slachtoffer werd gestolen en uiteindelijk ook nog de kassa geplunderd.  Na het geweld vluchtten de daders in een onbekende richting. Het slacht offer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

Zie ook:
bronnen: GVA.be – Gazet van Antwerpen / Facebook.com  Gay.nl                                                          

Den Bosch - Kermis | Pretty in Pink in Den Bosch trekt recordaantal bezoekers

's-Hertogenbosch    De kermiseditie van het gay-vriendelijke evenement Pretty in Pink heeft maandagavond een recordaantal bezoe- kers getrokken.  Tot die conclusie komt 'Ivo van Harmelen' die samen met 'Bert Henkelman' het grootste deel van de organisatie voor z'n rekening neemt. "Ik durf geen exacte cijfers te geven, maar de belangstelling overtreft onze stoutste verwachtingen" ‼, aldus 'Ivo van Harmelen'.

Nadat 'Wilbert Pigmans' – de vervanger van de zieke: 'Jheron van der Heijden' – het evenement had geopend, liep de feestzone tussen café's De Druif en De Paternoster snel vol. Ook de fraai uitgedoste drag queens Memsy Mellons, Strangée de levende mascotte van 'Roze Zater- dag 2017'  en Deedee manifesteerden zich als ware publiekstrekkers.
                                
  
                                          
Fanclub
Berlicummer 'Henk Bernard' had met de bekende openingssong "Ik Geniet Van Het Leven" onmiddelijk veel meezingers op z'n hand. Een van hen was zijn plaatsgenoot 'Bea van Veghel'. "Geweldig, wat een artiest  Ik heb alle muziek van Henk in huis. Of ik hem wel eens aanspreek in het dorp ?!  Nee, dat niet", wist 'Bea van Veghel'   "Nou vooruit, nu we toch bezig zijn zal ik maar meteen een geheimpje verklappen  Ik speel samen met enkele vriendinnen serieus met het idee een fanclub voor Henk op te richten. Het is eigenlijk heel vreemd dat die nog niet bestaat".

"Hartstikke leuk, een eigen fanclub", reageerde 'Henk Bernard' aangenaam verrast. "Dan zal ik ook een geheimpje vertellen. Op 17 september vier ik mijn 50ste verjaardag. Het voornemen van de dames zou een mooi cadeau zijn".

John de Bever, met even later Marianne Weber aan zijn zijde, hadden er eveneens weinig moeite mee de harten van de muziekfans te stelen.

Zie ook:

bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / Facebook.com – Bossche Kermis / Twitter.com – Brabants Dagblad
                                          
                                                   

maandag 22 augustus 2016

Tilburg | De 'T-Pride' geeft de Piushaven kleur tijdens de Tilburgse Gay Parade

Tilburg – T-Pride    Regen was er gisterenmiddag genoeg, maar die mooie kleurrijke regenboog in de lucht liet lang op zich wachten ‼ Met zes uitgebreid versierde boten kreeg de kleinste Gay Parade van Nederland toch de nodige kleur in de Piushaven.

Het evenement startte vorig jaar als geintje van een vriendengroep maar mondde zondagmiddag uit tot een kleurrijk feest van de gelijkheid ongeacht de geaardheid, afkomst of religie  Een evenement dat duidelijk 'breed gedragen' wordt in Tilburg gezien de vele toeschouwers aan de kade.
                                         

                                    
DJ Ron
Die bezoekers werden na het trotseren van de regen beloond met 'DJ Ron' die de tientallen 'travestieten' die meevaarden flink aan het dansen kreeg  Het feest werd na de 'Botenparade' eerst op de kade en daarna in o.a. de Tilburgse Gay Cafés – zoals: De LollipopCafé Peanuts – voortgezet ... tot in de late uurtjes

Zie ook:
bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / Facebook.com – Omroep Brabant / YouTube.com – Omroep Brabant                                               

Engeland – Voetbal | Professionele voetballer gaat viraal met 'bal-dadige' foto

Groot-Brittannië – 'Adam Clayton'  →  De Engelse Middlesbrough Football Club heeft afgelopen weekend gewonnen van Sunderland en dat hebben we geweten.

Adam Clayton, een van de spelers van het winnende team, trok voor de gelegenheid zijn eigen voetballen uit z'n broek voor de groepsfoto. Dit werd Adam Clayton door een hoop twitteraars in dank afgenomen, gezien de vele positieve tweets over zijn zaakje.

Nu we het toch over sporters en hun ballen hebben: een aantal halfnaakte rugbyspelers deed een tijdje geleden mee aan een awareness pro gramma voor teelbalkanker, wat ook voor, euh, informatief beeldmateriaal heeft gezorgd.

Zie ook:
Klokkenspel van Middlesbrough-speler gaat viraal  /  Engelse voetballer toont zijn balzak op kleedkamer-foto van Middlesbrough  

Extra:

bronnen: OUT.tv / Vimeo.com


                                                                                                       

Duitsland – FantasyPride – 03-09-2016 | "Gay·evenement in PhantasiaLand" ‼

Duitsland - PhantasiaLand    Voor de dertiende keer organiseert PhantasiaLand – Duitsland's geliefde amusementspark in Brühl (vlak bij Keulen) – FantasyPride, het jaarlijkse evenement voor homo's en lesbo's en hun vrienden en ondersteuners. Je kunt niet alleen ge- nieten van de opwindende roetsjbanen en shows waar PhantasiaLand beroemd om is, maar ook van een gevarieerd aanbod aan extra hoogtepunten en feesten. 

De spetterende Natte-T-Shirt-Wedstrijd om 14.00 uur, bijvoorbeeld, geeft elke gozer die daar zin in heeft, de gelegenheid trots zijn sixpack te tonen  Een kleurrijke verscheidenheid aan zangers, komedianten en drag queens presenteren hun talenten op het podium en dit alles wordt af- gesloten met een grandioos feestspektakel met vijf DJ's, circulerende optredens en specials op twee verschillende locaties.

Tijdens het dansen op de recentste beats uit de mainstream-, pop- en hitlijstenmuziek op het hoofdterrein kun je toeschouwen hoe de 'dapperen' hoog boven je de geweldige achtbanen Winja's Force en Winja's Fear bedwingen.
                                      

                                   
Voor de eerste keer tijdens 'FantasyPride' kun je de adembenemende nieuwe achtbanen Taron en Raik beleven op het recent geopende areaal Klugheim. De 2 banen houden tezamen 6 wereldrecords. 'Taron' voor de snelste multi-launch-coaster, snelste katapult drijfkracht (LSM), langste gelanceerde achtbaan in zijn soort en de meeste kruispunten in het gehele parcours (116) van een gelanceerde achtbaan in de wereld. Achtbaan 'Raik' houdt het record voor de snelste en langste "family boomerang" ter wereld.

'FantasyPride' vindt plaats op 03 september 2016 in PhantasiaLand. Het park opent om 09.00 uur de deuren en het slotfeest begint om 22.00 uur. Tickets en hotel-packages zijn verkrijgbaar via: PhantasiaLand.nl.  Nadere informatie over het programma is - in het Duits - te vinden op: FantasyPride.de.


        
                                                       

zondag 21 augustus 2016

Amsterdam – Café Lellebel | Herdenking voor vermoorde 'Turkse Transgender'

Amsterdam  →  Stichting TransAmsterdam organiseert vanavond een herdenkingsbijeenkomst voor de vermoorde Turkse transgender Hande Kader (23). Ze werd vorige week verminkt en verbrand gevonden in Istanbul.

"We zijn geschrokken, boos en verdrietig door de brute moord van 'Hande Kader'. Hande Kader was een 23-jarige bekende 'Transgender acti- viste' uit Turkije die zich inzette voor de rechten van transgenders", aldus Yvo Manuel Vas Dias van TransAmsterdam.
                               
                                            
De herdenking wordt om 18.30 uur gehouden bij 'Café Lellebel' in de Utrechtsestraat. "Geïnteresseerden kunnen een waxinelichtje meenemen om te branden", aldus stichting TransAmsterdam.

De moord is wereldwijd door de LGBT-community scherp veroordeeld.

Zie ook:
Istanbul | "Verminkt en levend verbrand lichaam van Transgender gevonden"   Turkije Instituut – LGBT's   
Turkije →  21-08-2016 | "Demonstratie tegen moord op Transgender en geweld tegen Homo's en vrouwen"
Istanbul | Vrouwelijke Transgender verkracht en in brand gestoken: "Wereld schreeuwt om gerechtigheid"
bronnen: AT5.nl / Twitter.com – Elif Şafak / YouTube.com