zaterdag 12 maart 2016

Amerika | 1 op de 6 mannen 'slachtoffer van seksueel misbruik' in kinderjaren

USA – JHF  →  Volgens Joyful Heart Foundation heeft een op de zes mannen in de Verenigde Staten voor hij 18 werd seksueel mis- bruik ondergaan. Met de campagne "1 in 6" wil de organisatie hierover sensibiliseren, aldus Attitude.co.uk en ZiZo-Magazine.be.

Een op de zes klinkt veel ?!  Joyful Heart Foundation citeert verschillende onderzoeken om dit te staven. Zo schatten de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) dat 16% van de mannen seksueel misbruikt werd. Bovendien is er een grote onderrapportering om- dat jongens en mannen seksueel misbruik niet herkennen of durven te melden.

Joyful Heart Foundation kon een aantal beroemdheden overtuigen mee te werken  Onder meer: Mary J. Blige, Debra Messing, Courtney Cox, Hilary Swank, Nick Lachey en Christopher Meloni citeren excuses en uitvluchten die vaak gebruikt worden om de verkrachting van (jonge) mannen te minimaliseren.

Wie vragen heeft over seksueel geweld kan terecht op:  www.SeksueelGeweld.nl  (Nederland)  -of-  www.SeksueelGeweld.be  (België)


bronnen: ZiZo-Magazine.be / Attitude.co.uk / YouTube.com                                   

Walibi Holland – FunGayDay – Speciale Homodag | De Gays worden losgelaten

Walibi Holland nodigt alle lesbiënnes, gays, biseksuelen en transgenders uit voor een speciale homodag in het pretpark  Op zaterdag 27 augustus 2016 vindt de FunGayDay plaats. 

De dresscode is ROOD  Binnenkort start de kaartverkoop  Een bijbehorende Facebook-pagina heeft al 1200 leden. Tevens kun je het laatste nieuws over FunGayDay volgen via Twitter.com. Walibi is op de homodag ook geopend voor reguliere bezoekers.
                                      
                             
"Laten we eerlijk zijn: een pretpark is leuk, maar het wordt pas fun als je de gays erin loslaat", zegt initiatiefnemer Alfred Verhoeven   Hij be- nadrukt dat ook niet-homo's welkom zijn. "Het evenement is bedoeld voor iedereen die de homocommunity een warm hart toedraagt".

De komende weken krijgt het programma vorm. Verhoeven spreekt over "games, een optreden, een eigen VIP area met spetterende activiteiten en een dansfeest".

Zie ook:  
bronnen: Looopings.nl / Twitter.com – FunGayDay / Facebook.com – Alfred Verhoeven
                                    

FunGayDay voor alle klanten van Triomf Bar? In 2011 vond de GayDay@Efteling plaats. Het was een geslaagde dag, met...
Geplaatst door Alfred Verhoeven op zondag 27 september 2015
                                         

vrijdag 11 maart 2016

België | De Finalisten van "Mister Gay Belgium 2016" in hun onderbroek gezet

België  →  Geen misterverkiezing zonder ondergoedonderdeel. De twaalf Finalisten van "Mister Gay Belgium 2016" poseerden voor de lens van Johan Cansse voor een fotoshoot in onderbroek.

Johan Cansse fotografeerde de finalisten in een autogarage voor een stoere, industriële omkadering. 

Zie ook:  
12 Finalisten van Mister Gay Belgium (Vlaanderen) 2016 zijn bekend  /  Dit zijn de 12 Finalisten voor Mister Gay Belgium 2016   

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


Manvendra Singh Gohil | Eerste openlijke Gay prins bespreekt zijn Coming Out

Prins Manvendra Singh Gohil, de kroonprins van één van de oudste koninklijke families in India, deed in 2006 een grote onthulling. Het nieuws ging de hele wereld over: de 40-jarige prins kwam uit de kast als homo.

Manvendra Singh Gohil heeft onlangs samengewerkt met Come Out Loud en in een video heeft hij zijn ervaringen gedeeld. "Toen ik 12 of 13 was, besefte ik mij dat ik mij niet aangetrokken voel tot het andere geslacht, maar juist tot hetzelfde geslacht. Toentertijd was er geen internet. Er was niemand om mij te vertellen wat het was", vertelt de prins.

India is een land waar seks met mannen 'nog steeds strafbaar' is  De druk om te trouwen en kinderen te krijgen om de familielijn voort te zetten is enorm. Daarnaast is er een enorme stigma op homoseksualiteit. Ondanks de grote druk om te trouwen, werd er op het eerste gezicht geen druk gelegd op de prins. In de video vertelt hij ons dat hij 'vrijwillig' wilde trouwen, omdat hij dacht dat het trouwen met een vrouw hem 'normaal' zou maken.

Toen de prins bij zijn ouders uit de kast kwam, weigerden zij dit te accepteren. Zijn ouders hebben hem naar verschillende artsen en religieuze leiders gebracht om hem weer hetero te maken. Nadat dit mislukt was, heeft de koningin een advertentie in de krant laten plaatsen waarin zij haar enige zoon publiekelijk ontkent. Alle beeltenissen van de prins werden verbrand en er werden eisen gesteld dat zijn titel ontdaan moest worden. Manvendra was namelijk een schaamte voor zijn familie.

Wanneer Oprah Winfrey de prins uitnodigde voor haar show zei hij: "De homoseksuelen in India zijn niet vrij. Wij hebben geen vrijheid om van iemand te houden. Wij zijn allemaal bang". Aan het einde van de video sluit de prins af met een mooie boodschap: "Wij zijn allemaal mensen. Wij zijn allemaal gelijk. Alles wat wij willen is liefde. Homorechten kunnen niet alleen in de rechtszaal gewonnen worden, maar in de harten en de gedachten van de mensen waarmee wij leven".

bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                       

'Politiemedewerker' verdacht van chanteren van Homo's op parkeerplaatsen ‼


De politiemedewerker die maandag werd aangehouden wordt verdacht van chantage. Hij zou bezoekers van diverse Mannen ont- moetingsplaatsen gechanteerd hebben ‼

Op verschillende parkeerplaatsen langs de A1 en A27 ontmoeten mannen elkaar om seksuele contacten te hebben. Bezoekers van die parkeer- plekken worden al langere tijd gechanteerd. Ze ontvangen brieven waarin stond dat er foto's van hen gemaakt waren op de parkeerplaatsen.

Het COC liet toen al weten dat het lastig is om de persoonsgegevens van de mannen te achterhalen. "Alleen enkele overheidsinstanties, zoals de douane, de politie en de Belastingdienst, kunnen bij die gegevens en dan moet daar nog een dringende reden voor zijn". 

Inmiddels wordt de 36-jarige politiemedewerker verdacht van poging tot afdreiging van tientallen personen. Afdreiging is afpersing zonder ge- weld of de dreiging van geweld. Als slachtoffers niet zouden betalen, werden de foto's openbaar gemaakt, zo stond in de brief.

Volgens de politie zijn er geen mensen die betaald hebben naar aanleiding van de brief ... maar er wordt niet uitgesloten dat er meer mensen een brief hebben ontvangen. Het is onduidelijk of iedereen die een brief heeft ontvangen dat aan de politie heeft laten weten.

Zie ook:
Agent opgepakt voor chanteren bezoekers Homo-parkeerplaatsen  /  Agent perste bezoekers Homo-parkeerplaatsen af  
Politiemedewerker chanteerde met foto's Homo-ontmoetingsplek  /  'Politiemedewerker' verdacht van afpersen Homo's 
bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Twitter.com – RTL Nieuws
                          
                              

donderdag 10 maart 2016

Televisie | Paul de Leeuw wil Heel Holland Bakt doen in plaats van Martine Bijl

Paul de Leeuw voelt ervoor om Martine Bijl te vervangen in het razend populaire TV-programma "Heel Holland Bakt" – de Nederlandse versie van de BBC-serie The Great British Beke Off. In Heel Holland Bakt wandelt Martine Bijl met de nodige grappen en grollen tussen de stressende kandidaten door. 

Paul de Leeuw – die dinsdag de Beeld en Geluid Oeuvre Award kreeg, zei dinsdag in Evers Staat Op Show: "Als ze me vragen – als ik mag van de VARA – zou ik het natuurlijk doen. Ik sta gelijk in die tent"
                         
                                                                   
Martine Bijl moet de opnames van de komende serie afleveringen aan zich voorbij laten gaan, omdat ze nog herstelt van een hersenbloeding. "Ze heeft er alles aan gedaan en doet dat nog steeds, maar het lichaam laat zich nu eenaal niet dwingen" ‼, zei haar man Berend Boudewijn vorige week. 

Omroep MAX, die de serie uitzendt, meldde dat ze ook door een man zou kunnen worden vervangen: "zo lang hij of zij maar bij het program- ma past".
        
                               

Amsterdam -♥- Tilburg | "Gay Pride en Roze Maandag dit jaar Hand-in-Hand" ‼

Feest op zaterdag 6 augustus met een klein Tilburgs tintje mee in de 'Canal Parade' tijdens de "Euro (Gay) Pride 2016" in Amsterdam.

De botenparade door de Amsterdamse grachten is ieder jaar het hoogtepunt van de Gay Pride. Dit jaar wordt de Gay Pride voor de 2e keer in de geschiedenis opgewaardeerd tot de EuroPride. Een groot internationaal event dat ieder jaar aan een andere Europese stad wordt toegekend. En óók bijzonder aan de Amsterdam Gay Pride van dit jaar: Stichting Roze Maandag Tilburg vaart voor het eerst mee. 

JOIN Hands
Rona van der Heijden, voorzitter van Stichting Roze Maandag Tilburg: "De thema's van de twee evenementen sluiten prachtig op elkaar aan. Waar de EuroPride dit jaar 't thema JOIN our freedom, feel free to join us meekrijgt, heeft Stichting Roze Maandag vorig jaar de doorlopende Hand-in-Hand-campagne ingezet". Rondom de combinatie JOIN Hands heeft het Roze Maandag bestuur reclamebureau Scheepens in Tilburg ingeschakeld voor het 'bootontwerp'. 

Roze Maandag in Tilburg is op 25 juli 2016 
Al ruim een kwart eeuw kleurt de Tilburgse Kermis op maandag Roze. Op deze dag, zo stelt de stichting zich ten doel, sluit iedereen de handen ineen, met elkaar en voor elkaar. Iedereen kan op deze dag hand in hand over straat lopen zonder de angst om hierop te worden aangesproken te worden nagekeken of veroordeeld. Rona van der Heijden: "Het Hand-in-Hand-thema komt natuurlijk terug in 't ontwerp van de boot en we zorgen voor een stukje Brabantse gezelligheid in de hoofdstad"  En tot slot: "Er kunnen dus twee grote roze kruizen in de agenda's worden ge- plaatst".

bronnen: EmbracePink.nl / RozeMaandag.nl / YouTube.com


        
                                                 

Kijk·Tip – Vanavond in OUTtv Update → 18.45 uur | "Douwe Bob is Biseksueel"

Douwe Bob deed een grote onthulling afgelopen vrijdag tijdens een interview met OUTtv. Wij zijn ontzettend trots dat Douwe Bob ons land zal gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival en openlijk uit durft te komen voor zijn geaardheid. Het hele interview zie je vanavond in OUTtv Update om 18.45 uur.

In 't interview vertelt Douwe Bob meer over zijn protestnummer Slow Down, wie zijn grootste steun in Stockholm zal zijn en opmerkelijk: wat onder meer zijn meest opvallende homotrekje is, namelijk seks hebben met mannen. Hij zegt van zichzelf dan ook behoorlijk bi te zijn.
                       

                        
Net als de tatoeages die zijn lichaam sieren, maken eerlijkheid en openheid deze onbevangen Johnny Cash van Nederland nog mooier.

Douwe Bob werd in Nederland bekend na het winnen van de talentenshow The Beste Singer-Songwriter in 2012. Hij brak een jaar later door na de release van zijn debuutalbum Born In A Storm.

Eurovisie Songfestival  Update ‼
Er zijn al heel wat liedjes bekend die dit jaar te horen zijn op het Eurovisie Songfestival-podium.  
Ben jij het overzicht nu al kwijt ?!  Bekijk het overzicht hier !!

Zie ook:
Eurovisie Songfestival | "Douwe Bob naar het Eurovisie Songfestival met het nummer Slow Down"  /  Douwe Bob komt Uit de Kast 
Douwe Bob komt Uit de Kast  /  Douwe Bob experimenteert met mannen  /  Douwe Bob: "Ik ben met een man naar bed geweest" 
bronnen: OUT.tv / YouTube.com


        
                                         

woensdag 9 maart 2016

Amerika | "Michael Phelps speelt in de nieuwe commercial van Under Armour"

USA – Under Armour  →  Sportmerk Under Armour heeft een spotje opgenomen met zwemmer Michael Phelps waarin de ontberingen van zijn sport centraal staan.

Michael Phelps heeft de meeste Olympische medailles op zijn naam staan, namelijk 22 waarvan 18 goud. Hij bereidt zich momenteel voor op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, hoewel Michael Phelps eerder zei dat de spelen in Londen in 2012 zijn laatste waren.

In de commercial is te zien hoe Michael Phelps traint in het zwembad, in een gym en zich afbeult. De spot is onderdeel van de Rule Yourself-campagne van het sportmerk Under Armour. De muziek die je hoort is The Last Goodbye van The Kills.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


        
                                     

Duitsland – München | 13 Cockringen verwijderd bij 1 man door de brandweer

Duitsland  13 Cockringen  →  De brandweer van de Duitse stad München heeft dinsdagmiddag een man bevrijd van maar liefst dertien cockringen.  Rond het middaguur liep de man een ziekenhuis in 't centrum van de stad binnen met de mededeling dat hij zeer veel pijn had in de schaamstreek. Na onderzoek bleek de man een hele collectie stalen penisringen om te hebben  Volgens eigen zeggen had hij de dertien cockringen al vier dagen om maar kon er niet één meer verwijderen wegens zwellingen.
                               

                           
Uiteindelijk moest de brandweer er aan te pas komen om alle stalen ringen met een slijptol te verwijderen. Vervolgens is de patiënt behandeld. In de Duitse media laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten dat de 52-jarige man 't inmiddels goed maakt maar dat blijvend letsel niet is uit te sluiten. Hem is geadviseerd om in het vervolg rubberen cockringen te gebruiken of lederen exemplaren met drukknoopjes.

Het opmerkelijke nieuwsbericht was dinsdagavond een hit op Facebook en leverde een record aantal reactie en commentaren op.

Zie ook:  Duitsland - München | "Man bevrijd van dertien Cockringen"

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com / Facebook.com – Bild.de
                                 

Völlig baff waren die Retter, als der Mann ihnen beichtete, wie lange er schon so rumlief.
Geplaatst door BILD München op dinsdag 8 maart 2016
                                    
                          

Amsterdam | 'Rainbow Awards' is genomineerd voor een: 'Gouden Kabouter' ‼

De eerste editie van de Rainbow Awards, een initiatief van Gay.nl, Peter van Vught en Diva Mayday Productions, is genomineerd voor een Gouden Kabouter in de categorie 'gangmaker'. De Gouden Kabouters zijn de jaarlijkse awards voor het Amsterdamse nachtleven.

Gouden Kabouters
De Gouden Kabouters worden eind maart voor de eenentwintigste keer uitgereikt in Paradiso. Een aantal andere opvallende genomineerden 
zijn Martin Garrix, Joost van Bellen, Milkshake Festival, Diva Mayday, Lady Galore en de WC's van Club Nyx. Ook Jos Dijkshoorn, beter bekend als dragqueen Juno, staat in het rijtje genomineerden. De Rainbow Awards nemen het in de categorie 'gangmaker', de award voor het beste nieuwe initiatief, op tegen onder andere Superball en het Springkussenfestival.

Rainbow Awards
De Rainbow Awards werden vorig jaar voor het eerst uitgereikt tijdens een gala-avond in Tuschinksi   De awards gingen naar de beste ini- 
tiatieven en de belangrijkste personen en organisaties uit de Nederlandse gayscene. Er waren prijzen in de categorieën entertainment, nightlife en emancipatie. Winnaars waren onder andere Karin Bloemen, Margriet van der Linden, Jan Taminiau, Amsterdam Gay Pride en COC Nederland. Een volledig overzicht van de winnaars staat HIER

Wil je stemmen op de Rainbow Awards ?!   Dat kan HIER !!


bronnen: Gay.nl / Twitter.com – Gay.nl
                      
                              

dinsdag 8 maart 2016

Tommy Parker – Jeffrey Wammes | "Hoe Top óf Bottom is Jeffrey Wammes" ?!

Een kleine maand geleden plaatsten wij nog 't eerste deel van Tommy Parker's "Naakt Daten" op onze website. De interviewer dook toen het bed in met topsporter Jeffrey Wammes

Zoals we in deel twee van deze date van Tommy Parker met Jeffrey Wammes kunnen zien was het gesprek destijds nog niet helemaal afge- rond. Zo krijgen we nu meer te weten over Jeffrey Wammes sportcarrière, seksuele voorkeur (oftewel: Top óf Bottom) en zijn liefdesleven ‼ Wij kunnen alleen maar kwijlen bij het aanzicht van deze hunk

Mocht je denken dat dit alles is … dan heb je 't mis  Er komt binnenkort namelijk nog een deel drie uit van het (naakte) interview met Jeffrey Wammes  We can't wait …


bronnen: GossipGay.nl / YouTube.com                               

Nieuwe DVD → Kijken | "You're Killing Me" - Een film over een Gay serial killer

You're Killing Me  →  George heeft een dodelijk aantrekkelijke nieuwe vriend. Bekijk de killer comedy You're Killing Me waar de vonken van afvliegen.

In de film You're Killing Me doet Matthew Wilkas * (bekend van Gayby) z'n uiterste best om Matthew McKelligon * (bekend van Eastsiders) tussen de lakens te krijgen. Wat die laatste dan nog niet weet is dat zijn love interest een seriemoordenaar is.
                                           

                                    
De comedy is uit op DVD en is beschikbaar via de "video on demand"-dienst Wolfe Video 

bronnen: Winq.nl / Vimeo.com


        
                                                                                                                   

België – LHBT's | Çavaria neemt deel aan Hart Boven Hard-betoging in Brussel

Çavaria betoogt op zondag 20 maart in De Grote Parade van Hart Boven Hard in Brussel, net als vorig jaar. De koepel van Vlaamse en Brusselse HoLeBi- en Transgenderorganisaties wil een positief signaal afgeven aan de politiek. "We zijn bereid ons steentje bij te dra- gen. Sterker nog, we zijn er al mee bezig".

Çavaria werkt dag in dag uit aan een solidaire en open maatschappij waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich gerespecteerd kan voelen. Zowel binnen als buiten de HoLeBi- en Transgenderbeweging sensibiliseren we rond diversiteit en verscheidenheid, rond seksuele oriëntatie en gender- identiteit. Informatie en begrip zijn de sleutels tot harmonieus samenleven", motiveert woordvoerder Jeroen Borghs de deelname van Çavaria.

"Door kennis te verspreiden en vergroten bij het grote publiek werken we aan een inclusieve maatschappij waarin ook HoLeBi's en Transgenders 'n plaats hebben. Maar ook binnen onze eigen beweging werken we aan wederzijds begrip en helpen we vooroordelen de wereld uit. We bouwen bruggen naar andere groepen in de maatschappij die in de minderheid zijn of die 't soms moeilijk hebben en waar HoLeBi's en Transgenders ook deel van uitmaken. We leren van elkaar. Samen staan we immers sterk".

HoLeBi's en Transgenders leven ook niet op een eiland. "Seksuele en genderidentiteit zijn maar twee aspecten van de complexe fluïde identiteit die elke mens definieert. We worden ook getroffen door economische crises en worden geconfronteerd met armoede. Maatregelen ter activatie van langdurig werklozen houden bijvoorbeeld geen rekening met de extra kwetsbare positie die vele Transgenders innemen op de arbeidsmarkt. Minder geld voor het socio-cultureel middenveld wil zeggen dat er minder kan worden ingezet op projecten die wederzijds begrip stimuleren ‼ Minder werkingsmiddelen voor scholen wil zeggen minder aandacht voor diversiteit", aldus Jeroen Borghs.

"Democratie is de som waarin iedereen meetelt. Samenleven in diversiteit, buurten leefbaar houden, wereldwijs zijn, zorg dragen voor de pla- neet en elkaar, armoede stoppen, werk garanderen, de generatiekloof dichten en discriminatie de wereld uithelpen  Het zijn stuk voor stuk elementen die bijdragen aan een HoLeBi- en Transgenderinclusieve maatschappij. Want als we niet iedereen mee hebben, als we niet gaan voor een warme en solidaire maatschappij, laten we onszelf achter".

Wie geïnteresseerd is, kan meer informatie vinden op de Facebook-pagina van "Hart Boven Hard" en de Facebook-pagina van "Çavaria" ‼
De betoging start op zondag 20 maart 2016 om 13.00 uur aan Station Brussel-Noord.

Zie ook:  

bronnen: ZiZo-Magazine.be / Çavaria.be / Facebook.com – Hart Boven Hard
                                

Doe mee aan De Grote Parade 2016!Burgerbewegingen Hart boven Hard en Tout Autre Chose nodigen iedereen uit die in deze...
Geplaatst door HART BOVEN HARD op zaterdag 30 januari 2016
                                           
                              

maandag 7 maart 2016

Europese Unie → Jet Bussemaker | "Geen vuist EU voor Vrouwen en Homo's" ‼

Politiek    Minister Jet Bussemaker (Emancipatie) vindt het zeer betreurenswaardig dat er "geen gezamenlijke Europese vuist" komt tegen schendingen van rechten van vrouwen en homo's. Dat zei ze maandag nadat Hongarije dit had geblokkeerd.

Op de agenda van de Raad van de Europese Unie stonden de zogenoemde raadsconclusies voor vrouwenrechten en voor het beschermen van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders  Alle lidstaten waren 't eens met die voor de vrouwenrechten, maar Hongarije zag die over homo's niet zitten. Daarom werden ze allebei terzijde gelegd: de meeste lidstaten wilden beide conclusies aannemen of geen.

"Europese samenwerking is essentieel in de strijd tegen wereldwijde homofobie en voor het verbeteren van vrouwenrechten. Zeker nu is het belangrijk dat Europa laat zien waar zij voor staat", aldus een teleurgestelde Jet Bussemaker.

Zie ook:
27 van 28 EUlidstaten vóór LHBTIemancipatiebeleid  /  Europa | Hongarije blokkeert 'Europese Homorechten'    
bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – Telegraaf
                              
                                 

UK – Showbizz | Olly Alexander: "Ik dring mijn seksualiteit op als ik dat wil" ‼

Years & Years heeft de video voor hun hitsingle 'Desire' uitgebracht en het is een mozaïek van verschillende seksuele geaardheden en identiteiten. Niet toevallig, liet leadzanger Olly Alexander weten: "Ik had al lang de behoefte 'n video met mijn queer familie te maken en 'Desire' voelde als het juiste moment om dat te doen".

In een opiniestuk voor de Britse Huffington Post schrijft Olly Alexander waarom Years & Years een video heeft gemaakt die alle vormen van seksualiteit viert  Ik hoor vaak opmerkingen als: "Het maakt ons niet uit dat je homo bent, maar word niet te homo" of "Dat is een beetje té - een beetje te camp en een beetje te gek"  "Don't shove it in our faces", schrijft Olly Alexander. "Als dat 'opdringen' gaat over exact de manier waarop hetero popsterren hun seksualiteit gewoon kunnen tentoonstellen ... dan laat ik me niet tegenhouden om mijn seksualiteit 'op te dringen' als ik dat wil".

Olly's activisme beperkt zich niet tot videoclips. Als hij 'n award had gewonnen bij de Brits, dan had hij in zijn speech stilgestaan bij "de mensen die hebben gestreden voor onze rechten en zoveel hebben geleden in het gevecht voor gelijkheid". Een deel van z'n voorbereide speech plaatste hij uiteindelijk op zijn Instagram. De regenboogvlag die Olly tijdens de uitreiking droeg * (zie bovenstaande foto) gaat hij veilen voor de Britse LHBT-organisatie 'Stonewall'.

Zie ook:  

bronnen: Gay.nl / YouTube.com                             

Amsterdam – Canal Parade | "Religieboot vaart mee in Gay Pride Amsterdam"


Dit jaar doet voor het eerst een World Religion Boat mee aan de botenparade Canal Pride in Amsterdam. Het is de bedoeling dat alle grote religies erop zijn vertegenwoordigd.

De initiatiefnemers hopen op een "vrolijk interreligieus samenzijn" met aanhangers van religies als de Islam, Jodendom, het Boeddhisme, het Hindoeïsme en het Christendom. Dat moet de boodschap uitdragen dat "gelovige LHBT'ers (lesbiennes, homo's, bi's en transgenders) ook een belangrijk deel zijn van God's familie".

De organisatoren verwachten dat behalve activisten ook religieuze leiders meevaren die zelf homo of homovriendelijk zijn. Namen zijn nog niet bekend. Ook leden van de verschillende geloofsgemeenschappen mogen meevaren tijdens de EuroPride Canal Parade. Het initiatief komt uit de koker van Barbara Rogoski van de Internationale Roze Kerk in Den Haag.

Zie ook:
Gelovigen gezamenlijk de boot in tijdens Amsterdam 'Gay Pride'  /  Verschillende religies varen mee op één boot in de Canal Parade  
bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Facebook.com – Pride Amsterdam
                             

Eén van de hoogtepunten van de Canal Parade 2016 is 'The World Religion Boat'; een boot waarop alle geloven zich samen trots tonen:
Geplaatst door Pride Amsterdam op maandag 7 maart 2016
                                       
                           

zondag 6 maart 2016

Oekraïne - LGBT's | "Oekraïense Homo's vrezen 'NEE' Nederlands referendum"

Homo's in Oekraïne wachten gespannen het Nederlandse referendum op 6 april af, over het associatieverdrag. Die overeenkomst met de Europese Unie moet - naast het bevorderen van handel - ook de mensenrechten in Oekraïne verbeteren. 

De homogemeenschap in het land ziet nu al dat de homofobie onder Europese invloed afneemt ... maar vreest een terugval als de Nederlandse stemmer het akkoord torpedeert.

"De toekomst van de homorechten ligt in dit verdrag verankerd. En de vooruitgang hangt af van het Nederlandse referendum", zegt Homo·acti- vist 'Bogdan Globa'.  

Lees het volledige artikel op de website van NOS.nl → Nieuwsuur:  Oekraïense Homo's vrezen 'NEE' Nederlands referendum  


bron: NOS.nl → Nieuwsuur 
                       
                              

Australië – Sydney – 'Mardi Gras' | "Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras 2016"

Dit weekend is het jaarlijkse hoogtepunt voor homo's en lesbo's in Australië: "de Parade door Sydney", het sluitstuk van de 38e editie van Mardi Gras, met zo'n half miljoen toeschouwers. De twee-en-een-halve kilometer lange parade heeft de reputatie 'brutaal' te zijn, met veel glitter, glamour, humor en satire. In Australië is het nu hoogzomer: "altijd een garantie voor veel schaars gekleed schoons".     
                        
Is het niet heerlijk al dat oranje te zien in Sydney?
Geplaatst door SBS Dutch op zaterdag 5 maart 2016
                                         
                                     
Dit jaar waren ook (voormalige) Nederlanders van de partij en in 'The Flaming Dutchman' zaten onder meer de Nederlandse ambassadeur en de het team van de Nederlandse consulaat-generaal in Sydney, uiteraard oranje uitgedost. Sydney Mardi Gras is enorm gegroeid sinds 1978, toen het voor het eerst plaatsvond. Homoseksualiteit was toen nog verboden en tijdens de protestmars werden 56 mensen gearresteerd. Mardi Gras groeide sindsdien uit tot 'misschien wel het meest zichtbare roze evenement ter wereld'.

bronnen: Gay.blog.nl / Facebook. com – SBS / YouTube.com – SBS