zaterdag 23 december 2017

Amsterdam · Club 'Yolo' - 29 december 2017 | Nieuwe Gaydiscotheek in A'dam

Amsterdam  →  Amsterdam krijgt er een nieuwe Gaydiscotheek bij. Op 29 december opent 'Yolo' haar deuren aan de Amstel 178, het pand waar voorheen homodiscotheken You II en Club Roque zaten. Volgens eigenaar 'Valy Pintiuc' in dagblad Parool heeft de ruimte een 'totale metamorfose' ondergaan. De bar zit op een andere plek en er zijn VIP-zitjes ‼  Club 'Yolo' is donderdag tot en met zondag geopend vanaf 21.00 uur.

'Valy Pintiuc'  eerder uitbater van Amstel54  opent de discotheek voor "openminded mensen van 21 jaar en ouder", die zin hebben in een leuke avond. "We gaan geen feestjes geven à la Rapido of Funhouse ‼  Iedereen is welkom: of je nou rustig een biertje wil drinken aan de bar om 21.00 uur of gek wil doen op de dansvloer tot sluitingstijd".

Klik hier voor de website van Club 'Yolo' en meer informatie ‼

Zie ook:  
bronnen: GaySite.nl / Parool.nl / Facebook.com – Parool.nl                                               

Tunesië - 'Shams' | "LGBT-radio gaat online in Tunesië ondanks bedreigingen"

Tunesië – Shams  →  Organisatie 'Shams' wil met een LHBT-radiozender een duidelijk signaal naar de Arabische wereld zenden, waar dit initiatief een primeur is.

Het doel ?!  De diepgewortelde vijandigheid aanpakken die in Tunesië heerst en waar homoseksualiteit nog steeds officieel illegaal is ‼

Waardigheid – Gelijkheid 
Met de slogan 'Waardigheid – Gelijkheid' en reporters die reeds naam hebben gemaakt als activist hopen zij verschillende thema's bespreekbaar te maken ‼  Het LGBT-activisme in Tunesië startte na de revolutie in 2011 - maar moet nog steeds zeer voorzichtig omgaan met de conservatieve Moslim-gemeenschap
                                                
                               

We wensen de medewerkers van Radio 'Shams' alvast veel licht, liefde en steun toe. Shams betekent 'zon' in het Arabisch, hopelijk kan de LGBT-gemeenschap op termijn ook hun licht laten schijnen in het getroebleerde land. 

Zie ook:                                                     

vrijdag 22 december 2017

Den Haag – 'Botenparade' | "Ook Den Haag krijgt in 2018 een Canal Parade" ‼

Den Haag – Botenparade  →   Den Haag krijgt zijn eigen versie van de Gay Pride, inclusief uitbundige botenparade door de grachten ‼ Volgens het 'Algemeen Dagblad' heeft het stadsbestuur vrijdag definitief groen licht gegeven voor de 'Roze' botenparade. De Haagse Canal Pride, een initiatief van D66 in Den Haag, wordt een onderdeel van het al bestaande The Hague Rainbow Festival.

De eerste editie van de botenparade zou op zaterdag 9 juni 2018 moeten plaatsvinden.  D66-raadslid Kim Waanders liet eerder al weten dat met een botenparade in haar stad iedereen kan laten zien "hoe trots we met z'n allen zijn op de diversiteit van Den Haag". De organisatoren van 't "The Hague Rainbow Festival" zijn enthousiast over de uitbreiding van het Haagse Regenboogfestival en bekijken samen met de gemeente welke mo– gelijkheden er zijn.
                                         
                                   
                                 
Naast Den Haag kent Nederland natuurlijk ook de grachtenparade in Amsterdam – onderdeel van de hoofdstedelijke 'Gay Pride'. Maar de afgelo- pen jaren zijn ook botenparades gehouden in onder meer Alkmaar en Utrecht.

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / AD.nl → Algemeen Dagblad / Facebook.com – GaySite.nl / Facebook.com – AD.nl                                             

TV-Tip – 24 december 2017 | "George Michael - Freedom" bij de NTR op NPO 3

TV-Tip  –  Een jaar na zijn overlijden, zendt de NTR de documentaire George Michael  Freedom uit. Het is George Michael zijn laatste project ... waarin hij met vrienden en collega's terugblikt op zijn succesvolle 'muzikale carrière' en op de wisselwerking met zijn door verlies getekende persoonlijke leven.

De film 'Freedom' concentreert zich op de meest vormende periode – de aanloop en totstandkoming van Listen Without Prejudice Vol. 1 en de beruchte rechtzaak tegen zijn platenlabel Sony die daarop volgde.

Lees verder op de website van TV-visie.nl:  "George Michael – Freedom" bij de NTR op NPO 3
                                 
                                         

donderdag 21 december 2017

VS - Gregory Greiten | Priester komt 'Uit de Kast' en de reactie zal je verbazen

Amerika  →  Een katholieke priester in de Amerikaanse staat Wisconsin is afgelopen weekend Uit de Kast gekomen als homoseksueel tegenover zijn parochie tijdens de mis. De priester – Gregory Greiten – kon rekenen op een staande ovatie van de kerkgangers.

Gregory Greiten ervaart zijn Coming-Out als een bevrijding. "Ik ben Greg. Ik ben een katholieke priester én ik ben Homoseksueel", vertelde hij aan de parochianen van de Saint Bernadette Catholic Parish in Milwaukee. De kerkgangers gaven hierop een staande ovatie aan Greiten.
                                          
                                                                                  

In een uitgebreide column in de National Catholic Reporter schrijft Greiten over zijn lange weg naar zelfacceptatie.

Hij schrijft: "Wereldwijd heeft slechts een klein aantal priesters de moed gehad de muur van stilte te doorbreken en de waarheid te vertellen betreft hun seksuele identiteit. Ik beloof hierbij plechtig voortaan mezelf te zijn als homo en de persoon te omarmen die God voor mij heeft gecreëerd".


bronnen: Gay.nl / HLN.be – Het Laatste Nieuws / Facebook.com – Gay.nl / YouTube.com                                                                           

Hengelo - Aleyna | "Turkse Transgender Aleyna voelt zich steeds meer vrouw"

Aleyna Gelegen (24) is een Turkse transgender.  In deze krant stak ze haar nek uit, door openhartig te praten over haar strijd om een volwaardige vrouw te worden ‼  Ondanks de haat die ze voelde van veel Islamitische geloofsgenoten. Het interview behoorde tot één van de meest gelezen verhalen op Tubantia.nl. Het bracht haar nog meer haatreacties, maar ook méér liefde.

De Hengelose gaat de deur niet uit zonder haar trots: haar paspoort. Sinds kort staat het er zwart op wit in. Geslacht: Vrouw. Haar naam is nu offi- cieel Aleyna Gelegen en niet meer 'Mustafa' ‼  Een mijlpaal. "Ik baalde altijd als ik mijn identiteitsbewijs moest laten zien. Nu vind ik het heerlijk". Van een meelevende filiaalchef van de Albert Heijn kreeg ze spontaan een bosje bloemen, toen ze ervan hoorde.  "Zo'n mooi gebaar: 't is erkenning dat ik er mag zijn".
                                       
        
                                             
Het nieuwe paspoort is één van de stappen vooruit, sinds het interview.  Ze is via het VUmc in Amsterdam ongeveer vijf maanden bezig met een hormonenkuur. "Mijn borsten groeien. Ik heb last van hormonale dipjes". Stap voor stap is en voelt 'Aleyna Gelegen' zich meer vrouw. "Ik zal echt nooit meer 'zeikerd' zeggen tegen een vriendin die ongesteld is. Nou snap ik wat ze voelen". Ze straalt ‼

Lees verder op de website van Tubantia.nl:  "Turkse Transgender Eleyna uit Hengelo voelt zich steeds meer vrouw"


bronnen: Tubantia.nl / YouTube.com / Facebook.com – Tubantia.nl                                       

woensdag 20 december 2017

LHBT's – Film : 'Call Me By Your Name' | "Homo-drama wint meerdere prijzen"

Italië / Amerika  →  Het romantische drama "Call Me By Your Name" – over een zomerse romance tussen twee jongemannen – is ook in Los Angeles volgens critici 'De beste film van 't jaar' ‼  "Call Me By Your Name" werd door de recensenten niet alleen tot beste film uitgeroepen, maar won ook de prijs voor beste regie en beste hoofdrolspeler. 

De 21-jarige Timothée Chalamet, die een tiener speelt die verliefd wordt op een archeologiestudent, werd eerder ook al door de critici in New York bekroond als beste acteur van het jaar. De prijzenregen voor Timothée Chalamet maakt hem groot favoriet voor de "Oscar" voor beste acteur, die eind februari wordt uitgereikt. Hij zou een record kunnen breken als jongste winnaar in deze categorie ooit. Dit record staat nu op naam van Adrien Brody, die 29 was toen hij het beeldje won voor The Pianist.
                                       

Franse Homo-activisten
In de categorieën beste buitenlandse film, beste animatiefilm en beste debuut waren de critici in 'Los Angeles' het volmondig eens met hun collega's in New York.  In de eerste categorie ging de prijs naar het Franse "120 BPM" – over 'Franse Homo-activisten' die begin jaren negentig probeerden bewustzijn over Aids en Hiv te creëren. 
bronnen: GayNews.nl / Telegraaf.nl / Twitter.com – GayNews.nl / YouTube.com


        
                                                 

Polen - Jakub & Dawid – Kerstmis | Homo-romantisch Kerstlied verovert Polen

Poolse LGBT-activisten Jakub Kwieciński en Dawid Mycek hebben een 'Kerstlied' geschreven waarmee ze oproepen tot acceptatie. De clip maakt impact in Polen, maar niet op de manier waarop Jakub en Dawid gehoopt hadden.

Het Kerstlied van Jakub Kwieciński en Dawid Mycek heet "Pokochaj Nas W Święta", wat "Hou Van Ons Tijdens De Feestdagen" betekent. Ver- schillende Poolse HoLeBi-koppels werkten aan de clip mee.  Het lied roept op tot acceptatie in Polen waar best wel een gayscene is – maar waar er vooral gezwegen wordt over anders zijn.

Jakub en Dawid maken al langer video's om homoseksuele relaties meer zichtbaarheid te geven.  Het koppel trouwde dit jaar in de Portugese stad Madeira.
                                                 
                                     

De clip is op YouTube al meer dan 100.000 keer bekeken.  Rechtse media lusten de song niet en noemen het een aanval op het Christendom en een belediging voor Kerstmis.

Maar Jakub en Dawid laten zich niet uit het veld slaan.  "Tussen alle haatberichten op YouTube.com, lezen we ook veel steun.  Dat op zich is al een Kerstmirakel".
bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / Facebook.com – ZiZo-Online.be / YouTube.com                                                

dinsdag 19 december 2017

Televisie - OUT.tv | Kijk de 6 afleveringen van Wim & Peter: "Klaar voor Kerst"

Wim & Peter: "Klaar voor Kerst" –  De afgelopen week heb je op OUT.tv kunnen genieten van Wim & Peter: "Klaar voor Kerst". Mocht je een aflevering hebben gemist of nogmaals willen kijken hoe je bepaalde kerststukken in elkaar zet; dat kan ‼

Hieronder kun je namelijk alle zes afleveringen op je gemak terug kijken op YouTube.com in een afspeellijst.
                                   
                                     


Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv → Gay.nl / YouTube.com
                                       
                                                                                               

Doodstraf voor moordenaar van de 8-jarige 'Homoseksuele' Gabriel Fernandez

Amerika  –  De man die een 8-jarige jongen martelde en hem uiteindelijk doodde – omdat hij dacht dat de jongen 'Homo' was – heeft van de jury een doodstraf gekregen.

De 37-jarige 'Isauro Aguirre' was vorige maand al veroordeeld voor de moord op de 8-jarige "Gabriel Fernandez". De stiefvader martelde en terrori- seerde de jongen acht maanden lang in het bijzijn van zijn twee broertjes van 16 en 14 jaar – en moeder waarmee hij een relatie had. Zij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.
                                       
        
                                                                      
De jury stemde na een raadpleging van zeven uur voor de doodsstraf.  Tijdens de behandeling werd uit de doeken gedaan hoe het 8-jarige jongetje maandenlang mishandeld werd. Zo kreeg hij dagelijks slagen met een riem, werd er met 'n bolletjesgeweer in z'n gezicht en kruis geschoten, werd hij uitgehongerd.  Detective Eliot Urbe, die de zaak onderzocht, verklaarde dat hij nog nooit een kinderlichaam gezien had met zulke verwondingen als dat van Gabriel.

Tijdens de voorlezing van 't verdict door de jury was ook de biologische vader aanwezig.  Hij bedankte na afloop een van de inspecteurs die aan de zaak werkte. De uiteindelijke straf die Isauro Aguirre krijgt wordt op 8 maart 2018 bekend gemaakt.

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: GayLive.be / YouTube.com / Facebook.com - GayLive.be                                                             

maandag 18 december 2017

Amerika – Transgenders | "In dit Amerikaanse gezin is iedereen Transgender"

Amerika  →  Een gezin uit de Amerikaanse staat 'Arizona' is bezig met een bijzondere transitie ‼  Zowel moeder en vader, als de twee kinderen (11 en 13) zijn Transgender. Het hele gezin gaat samen van geslacht veranderen.

Vorig jaar begonnen de 4 met hun transitie. Daniel Harrott (41) - geboren als vrouw - vond de moed om Uit de Kast te komen. Dit deed hij nadat z'n 13-jarige dochter Joshua - geboren als jongen - gevraagd had of ze op meisjesscouting mocht, omdat ze zich meer een meisje voelde. 11-jarige zoon Mason – geboren als meisje – vertelde rond die tijd ook van geslacht te willen veranderen.

Na verloop van tijd ontmoette Daniel 'Shirley Austin' (61), die geboren was als man. De 2 ontmoetten elkaar bij een vereniging die ondersteuning biedt aan ouders van transkinderen. De vonken vlogen over en intussen zijn de twee zelfs verloofd.

Lees verder op de website van AD.nl → Algemeen Dagblad:  "In dit Amerikaanse gezin is iedereen Transgender" ‼

Zie ook:  Amerikaans gezin verandert samen van geslacht  /  In dit gezin is iedereen Transgender  /  Transgender zit in de familie

bronnen: AD.nl → Algemeen Dagblad / Twitter.com – DailyMail.co.uk
                                      
                                       

Filipijnen – Rodrigo Duterte | President van de Filipijnen steunt Homohuwelijk

Filipijnen  –  Rodrigo Duterte heeft z'n steun toegezegd voor de openstelling van het huwelijk voor HoLeBi-koppels. De president van de Filipijnen wil ook een nationale LGBT-commissie opstarten.

Rodrigo Roa Duterte heeft afgelopen weekend een oproep gedaan aan de HoLeBi- en Transgendergemeenschap in de Filipijnen om de "beste, eer- lijkste en ijverigste" HoLeBi's en Transgenders te nomineren voor deze LGBT-commissie.

President Duterte verklaarde ook dat hij "geen probleem heeft met een man en die met een man trouwt". En ja: "hiervoor moet de wet veranderd worden".

Een woordvoerder zei achteraf: "President Duterte is de president van ale Filipino's. De regering steunt inclusiviteit en gevoeligheid. We maken geen onderscheid. We zijn allen Filipino's die van rechten, vrijheden en gelijkheid genieten", verklaarde Harry Roque
                                        
                                               

Warm en koud
Rodrigo Duterte staat nochtans niet bekend om zijn subtiliteit en streven naar inclusie. Hij verklaarde eerder dit jaar dat gevangen niet te corrige- ren zijn omdat ze homo zijn geworden.

Hij noemde de openlijk homoseksuele ambassadeur van de Verenigde Staten in de Filipijnen Philip Goldberg een "hoerenzoon".

Tijdens zijn presidentiële campagne toonde hij zich ook een tegenstander van 't homohuwelijk. "De wet zegt: mannen kunnen alleen met een vrouw trouwen en vrouwen alleen met een man", verklaarde hij toen.

Rodrigo Duterte heeft bovendien ook de reputatie hard te zijn tegenover drugdealers en -gebruikers.  Er zouden al verdachten in in verdachte om- standigheden zijn omgekomen. 

Zie ook: 
bronnen: ZiZo-Magazine.be / PinkNews.co.uk / GayStarNews.com / Facebook.com – ZiZo-Online.be / Facebook.com – HoLeBi.info
                                     
                                                                  

zondag 17 december 2017

Groningen - MooiMan – 'Kalenders' | Daar is ie weer: "Your Daily Male 2018" ‼

Groningen  'Your Daily Male'  →  Voor het derde opeenvolgende jaar heeft galerie 'MooiMan' male-art de scheurkalender "Your Daily Male" uitgebracht.  Hierin laten tweeënvijftig nationale - en internationale kunstenaars de man in de kunst zien en dat betekent kort- weg:  voor elke dag een nieuwe man ‼

Scheurkalender 'Your Daily Male' 2018 is nu online verkrijgbaar bij galerie 'MooiMan'  en bij onder andere 'Gays & Gadgets' te Amsterdam en boekhandel 'Savannah Bay' te Utrecht. Ook is de kalender online te bestellen bij diverse webwinkels.

bronnen: GayNews.nl / Mooi-Man.nl / YourDailyMale.nl / Facebook.com – Your Daily Male                                                                                                        

Roxeanne Hazes | "Ik heb denk ik meer vriendinnetjes dan vriendjes gehad" ‼

Roxeanne Hazes was de (her)ontdekking van 't jaar.  Haar verrassende debuutalbum In Mijn Bloed kwam als een donderslag bij hel- dere hemel, ze werd de nieuwe huisband van 'De Wereld Draait Door' en als klap op de vuurpijl sleepte Roxeanne Hazes deze maand een nominatie binnen voor de 'Edison Pop Award' ‼      Winq.nl blikt met haar terug op een bijzonder bewogen jaar.

Hieronder volgt een gedeelte uit het interview van Winq.nl met Roxeanne Hazes:

Ben je zelf veel in Homoclubs te vinden ?!
"Ik ging vroeger altijd naar de Montmartre aan het Rembrandtplein. Dat vond ik heerlijk. Mijn vriendengroep bestaat grotendeels uit homo's. Laatst kwam er een meisje naar me toe met haar vriendin. Ze vroeg of ik op mannen val ‼  Ik zei: "Ik ben inmiddels verloofd ... maar ik heb denk ik meer vriendinnetjes gehad dan vriendjes"   Ze reageerde heel verbaasd   Mensen verwachten dat niet en ik vertel het eigenlijk ook bijna nooit - maar ik schaam me er niet voor. Mijn moeder dacht vroeger altijd dat ik later met een vrouw thuis zou komen. Ik was altijd veel meer met meisjes dan met jongens bezig. Jongens interesseerden me gewoon niet zo en ik vond meisjes veel leuker en mooier".
                                          
                                              

Heb je nooit 'Uit de Kast' hoeven komen bij je moeder ?!
"Nee hoor, dat was nooit een ding bij ons. Mijn moeder vond het helemaal niet erg. Die zei standaard in 'n gesprek dat haar dochter met een meisje thuis zou komen. En nu ben ik verloofd met het tegenovergestelde: een man met een flinke baard, haha" ‼  

Wanneer is het tijd voor de bruiloft ?!
"Die is al een keer verzet omdat ik het zo druk heb.  Ik wil er echt mijn volle aandacht in stoppen; "We hebben al heel lang in ons hoofd hoe we het gaan doen". Het wordt heel uitbundig, maar wel op mijn manier. Een soort minifestival". 

Lees het hele interview met Roxeanne Hazes op Winq.nl:  Roxeanne Hazes | "Ik heb denk ik meer vriendinnetjes dan vriendjes gehad"

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com