zaterdag 5 maart 2016

Freedom Of Sexpression | 'Homoseksuelen' hebben niet overal gelijke rechten

Freedom of Sexpression is een zeer korte maar krachtige video boodschap, gemaakt door de Nederlandse film studente Sophie Dros ‼ De video werd gemaakt in september van vorig jaar en haalt nu het buitenlandse Gay nieuws.

  Sophie Dros studeert aan de Amsterdamse filmacademie. Voor het vak Commercials moesten de studenten in samenwerking met Amnesty International een video maken over vrijheid van meningsuiting. De studente koos voor het het onderwerp en het feit dat homoseksualiteit nog steeds in meer dan 70 landen ter wereld strafbaar is.

Sophie Dros wil met haar video aantonen dat de situatie van homo's en lesbiennes in sommige landen niet hetzelfde is als in Nederland, waar men als HoLeBi alle rechten heeft, en dat men zich ook realiseert dat die vrijheid niet zo vanzelfsprekend is. En dat men daarom moet blijven strijden voor gelijke rechten, zoals die ooit ook werden bekomen in Nederland en andere landen, zodat ook homo's en lesbiennes zichzelf en ge- lukkig kunnen zijn.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com                         

Utrecht - Primeur | "Utrecht krijgt 't eerste Homoverkeerslicht van Nederland"

Utrecht krijgt als eerste gemeente in Nederland een homoverkeerslicht. Vanaf dinsdagavond sieren twee figuurtjes van hetzelfde ge- slacht de lichten voor voetgangers op de kruising Daalsesingel / Knipstraat.

De lichten zijn een vervolg op het regenboog-zebrapad in de Lange Viestraat, eveneens symbool voor gelijke rechten voor homo's en lesbiennes.

Anders dan dit drukbelopen zebrapad, bevinden de verkeerslichten zich buiten het directe centrum van de stad. Volgens de gemeente Utrecht is voor deze locatie gekozen omdat de speciaal gemaakte lichten hier veilig en met beperkte kosten te monteren waren. Er is in totaal 1200 euro mee gemoeid.

Supergaaf
GroenLinks raadslid Pepijn Zwanenberg verzocht een jaar geleden om de lichten en is enthousiast dat ze er nu daadwerkelijk komen. "Het is misschien een beetje een gekke locatie, die ik ook niet zo goed ken, maar het is supergaaf dat ze er in elk geval komen".

Utrecht heeft al veel langer bijzondere verkeerslichten: bij de Lange Viestraat reguleren rode en groene Nijntjes de overstekende voetgangers.

Zie ook:

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Facebook.com – DUIC.nl 
                               

Dinsdag wordt een primeur in Nederland onthuld: de regenboog-verkeerslichten
Geplaatst door De Utrechtse Internet Courant (DUIC) op zaterdag 5 maart 2016
                                         

Indonesië - LHBT's – 'Homohaat' | Plotseling groei van Homohaat in Indonesië

Indonesië gold tot voor kort als redelijk ongevaarlijk voor LHBT's. 'Homoseksualiteit' is niet echt verboden, alleen in Atjeh met haar Sharia-wetgeving. Er rustte nog altijd wel een taboe op homoseksualiteit en dat mondt in korte tijd uit tot draconische maatregelen van overheden en felle acties van homohaters ‼  Met name twee militante Moslimgroepen, het Front Jihad Islam (FJI) en het Forum Umat Islam (FUI) hebben het op roze Indonesiërs gemunt.

In de studentenstad Yokya was sprake van een vrolijk en vrij leven, maar nu niet meer  LHBT staat ineens voor alles wat anders is en duikt overal op. Op straat hangen spandoeken met leuzen als "Roei LGBT's uit" en "LGBT is een ziekte".

In Yogyakarta gingen Islamitische knokploegen met motoren de straat op en verstoorden een pro-gay demonstratie  Niemand weet precies waar de homohaat ineens vandaan komt: "een echte aanleiding was er niet". Ineens is er een nationale beweging op gang gekomen die LGBT's van straat verjaagt, min of meer gestimuleerd door maatregelen die autoriteiten de laatste tijd nemen.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – NOS.nl
                         

De homohaat die in Indonesië de kop opsteekt heeft in de stad Yogyakarta een nieuw hoogtepunt bereikt. Spandoeken...
Geplaatst door NOS op vrijdag 4 maart 2016
                                       
                                       

vrijdag 4 maart 2016

ESF Zweden | "Douwe Bob naar het Songfestival met het nummer Slow Down"

ESF Zweden    Zanger Douwe Bob heeft vandaag bekendgemaakt welk lied hij zal zingen op het Eurovisie Songfestival in Stockholm. Het is een uptempo song genaamd Slow Down.

Douwe Bob onthulde het lied vanmorgen op de radio. Hij noemt Slow Down 'een protestnummer tegen zichzelf'. Hij doelt daarmee op de snel- heid waarmee hij leeft in Amsterdam. "Als je in Zweden in de bossen bent, of in Spanje door de velden rijdt op 'n paard, daalt er een rust over je heen en zie je alles meer in perspectief. Dat voelt goed".

Slow Down is volgens Douwe een state of mind: "Een bevrijding van de druk constant iets te moeten. Je moet je niet gek laten maken. Relax, doe alles een tikje langzamer, dan voel je je beter en zie je alles scherper".

Douwe Bob moet maar één ding: op 10 mei de halve finale zien door te komen. Vorig jaar ging het mis toen Trijntje Oosterhuis de finale niet haalde. Douwe Bob gooit intussen hoge ogen bij de bookmakers. Bij sommige wedkantoren staat hij op de vijfde plaats.

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                               

USA - Showbizz – GLAAD - 'Vanguard Award' | "Demi Lovato krijgt Homoprijs"

Amerika  →  Demi Lovato wordt volgende maand onderscheiden met een homoprijs. De Amerikaanse actrice en zangeres krijgt op 16 april de Vanguard Award van de Amerikaanse homorechtenorganisatie GLAAD.

Voor het eerst in tien jaar jaar is de uitreiking van de 'GLAAD Awards' op televisie te zien. De Vanguard Award is een prijs voor pioniers uit de wereld van media die zich inzetten voor acceptatie en gelijkheid van LGBT'ers. Eerdere winnaars zijn Kerry Washington, Jennifer Lopez, Charlize Theron, Elizabeth Taylor, Antonio Banderas, Drew Barrymore, Janet Jackson en Sharon Stone.

Demi Lovato werd een gay-icoon na haar deelname aan de gayprides in Los Angeles en New York. Ook nam ze haar videoclip bij haar nummer "Really Don't Care" op tijdens de pride van Los Angeles en speelde ze een lesbisch personage in de TV-serie 'Glee'.

Zie ook:  Demi Lovato krijgt prijs van Homorechtenorganisatie  /  Demi Lovato krijgt Homoprijs  

bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com


        
                               

De Rotterdamse burgemeester 'Aboutaleb' in gesprek met LHBT–vluchtelingen

Burgemeester Aboutaleb    De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb gaat vandaag praten met een groep LHBT-vluchtelingen die apart wordt opgevangen. Gisteren schreef de groep een open brief aan Aboutaleb waarin ze hem voor een gesprek uitnodigden. In een uitzending van College Tour, die vanavond wordt uitgezonden, zegt Ahmed Aboutaleb dat hij tegen aparte opvang is.

Deze week nam de 2e Kamer een motie aan van D66 waarin de regering wordt opgeroepen in noodsituaties aparte opvang voor LHBT–vluchte- lingen te regelen. Ook regeringspartij PvdA stemde vóór, terwijl coalitiegenoot VVD en het kabinet juist tegen aparte opvang zijn  Zij willen dat asielzoekerscentra een afspiegeling van de maatschappij zijn, waar bij overtreding van de wet aangifte wordt gedaan.

College Tour
Aboutaleb roept de Tweede Kamer op dat besluit te heroverwegen. Hij deed zijn uitspraken in het NTR-programma College Tour, dat afgelopen woensdag werd opgenomen en vanavond om 21.10 uur te zien is op NPO 2. Terwijl zijn eigen partij dus voor stemde, zegt Aboutaleb: "Ik ben er tegen. Je moet dit niet doen. Je moet die groep niet isoleren van de anderen, maar enorm tekeer gaan tegen de daders. Van meet af aan moet je een strikte grens trekken". Hij vervolgt: "Je moet je bewust zijn van de keuze van het land waarvoor je asiel vraagt. Dit is de norm, dat moet je goed inprenten".
                     
                             
Uitnodiging
Als reactie op die uitspraken heeft 'n groep LHBT-vluchtelingen Aboutaleb uitgenodigd voor een gesprek. Het gaat om vluchtelingen die eerder opgevangen werden in Alphen aan den Rijn, maar na herhaaldelijke bedreigingen en mishandelingen bij Humanitas Rotterdam zijn onderge- bracht. "Met alles wat we hebben en kunnen delen, ons hervonden geluk, nodigen we u uit om onze verhalen aan te horen. Hoe we u als wijze man en burgemeester van Rotterdam kunnen vertellen dat we in 'n aparte opvang zoals nu ons veilig voelen en hierna de procedure in kunnen, sterker dan we waren".

Acute noodsituaties
Sandro Kortekaas van LGBT Asylum Support, legt aan Gay.nl uit wat ze met het gesprek hopen te bereiken: "Daders aanpakken is iets waar we allemaal voor staan, maar wat in de praktijk niet of nauwelijks toegepast wordt. We hopen dat Aboutaleb zijn standpunt gaat herzien, omdat het niet gaat om 'n aparte opvang van LHBT's, maar om voorzieningen bij acute noodsituaties. De voorzieningen moeten gelden voor alle kwets- bare groepen die in de noodopvang in de verdrukking zitten. Daarmee geven we een goed en sociaal signaal af, passend binnen onze normen en waarden, dat we aandacht hebben voor zwakkeren in de samenleving".

Update
Het gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden en verliep volgens Sandro Kortekaas, woordvoerder van de groep, erg goed. "Burgemeester Ahmed Aboutaleb blijft bij zijn standpunt, maar beloofde wel zijn invloed te gebruiken om veiligheid in AZC's te garanderen  De verhalen van de vluch- telingen, die zij in hun moedertaal konden delen, raakten de burgemeester".

Zie ook:
bronnen: Gay.nl / Facebook.com – Twan Huys · College Tour / NPO.nl
                           
                                      

donderdag 3 maart 2016

Canada – Toronto | "Heteroseksuele man in elkaar geslagen door Homofoben"

In de Canadese stad Toronto werd een heteroseksuele man het slachtoffer van homofoben. Sheng Hua Yan, werd in elkaar geslagen omdat men dacht dat hij homo is. Het is niet de eerste keer dat een hetero het slachtoffer werd van homofoben, eerder gebeurde dit ook al in de VS, de UK en elders.

Sheng Hua Yan vertelt dat hij aan het winkelen was en toen op twee onbekende mannen botste die hem vroegen of hij homo was  Toen hij neen antwoordde, zei één van de mannen dat hij er toch wel homo uit ziet. De andere man greep Yan toen bij het haar en sloeg hem waarna Yan op de grond viel waarna hij nog enkele klappen kreeg. Toevallig kon erger worden voorkomen omdat een voorbijganger vroeg wat er aan de hand was en de twee daders wegvluchten.

Sheng Hua Yan zegt dat het de eerste keer is dat hij slachtoffer werd van een haatmisdaad, en dat hij hoop dat het de laatste keer was. Ook vertelt hij dat hij een belangrijke les heeft geleerd, namelijk dat slachtoffers van homofobie niet altijd HoLeBi zijn, en dat er nog steeds teveel haat tegenover homo's, lesbiennes en biseksuelen is, voornamelijk ontstaan vanuit vooroordelen over hoe een man er uitziet als hij homo is ‼

De politie is een onderzoek gestart naar de daders.

bronnen: HoLeBi.info / CityNews.ca                                                                     

USA | "Nieuwe trailer voor 'Finding Dory' maakt debuut bij Ellen DeGeneres" ‼

Movie – 'Finding Dory'    Ellen DeGeneres heeft in haar talkshow de nieuwste trailer getoond voor de Disney·Pixar-film Finding Dory ‼ Dat is niet ongewoon want net als in de monsterhit Finding Nemo uit 2003 is de comédienne de stem van Dory.
                 
                           
Deze keer gaat Dory op zoek naar haar familie. De fans krijgen alvast een voorproefje van het nieuwe avontuur en de locaties die Dory zal aan- doen tijdens haar zoektocht.

De film gaat vanaf eind Juni 2016 draaien in de Nederlandse bioscopen:  Pathé.nl – Finding Dory

Zie ook:
Nieuwe Finding Dory trailer is het begin van een zoektocht  /  VS | "Disney lanceert de eerste trailer van Finding Dory"    
bronnen: GayLive.be / YouTube.com


        
                                         

Amsterdam – 'Secret Village' | "De Reguliersdwarsstraat wordt Secret Village"

Een geheim dorpje middenin de stad, vol met groen. Een oase met geveltuinen en een wandelgebied. Er zijn grootse plannen voor de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat.

Dé gay uitgaansstraat van weleer moet weer het hart van de stad worden, een soort oase met geveltuinen, plantenbakken die een voetgangers- gebied afbakenen.

Het resultaat moet een openminded en tolerant winkel- en uitgaansgebied worden met 'n internationale uitstraling. Een verzichtige vergelijking wordt gemaakt met Canal Street in Manchester, dat ook bekend staat om het vele groen.

Secret Village verwijst bovendien naar de verborgen 18e eeuwse grachtentuinen, waar verschillende restaurants een terras hebben.

De officiële opening van de Reguliersdwarsstraat als Secret Village staat gepland voor 13 mei 2016.

Zie ook:
  Amsterdam | "De Reguliersdwarsstraat in Amsterdam maakt doorstart als Secret Village" ‼

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Reguliers
                                   

Reguliersdwarsstraat will be branded as "Secret Village" - a tolerant and openminded area where people can shop and go...
Geplaatst door Reguliersdwarsstraat op woensdag 24 februari 2016Reguliersdwarsstraat in Amsterdam moet een groene oase worden → genaamd: "Secret Village"

De Reguliersdwarsstraat in Amsterdam is al lang niet meer dé homostraat van Nederland, dus met het oog op de 'Europride' komende zomer kan de straat wel een opkikker gebruiken. 

De straat moet worden omgetoverd in een groene oase, 'schoon en veilig', een rustmoment in de stad"Secret Village"   Verscholen achter de gevels aan de zuidkant ('secret') liggen classicistische 18e-eeuwse grachtentuinen, waar menig restaurant al een terras heeft.

'Village' verwijst naar 't roemruchte roze verleden van de Reguliersdwarsstraat, maar ook naar het besloten karakter van het middendeel ervan. In december werd een begin gemaakt met de aanleg van geveltuintjes en andere groen (bijvoorbeeld langs gevels). 

De groene aankleding van de straat sluit aan bij de Bloemenmarkt op de Singel en de Rode Loper (de nieuwe looproute van het Centraal Station over Damrak, Rokin en Vijzelstraat). Strategisch geplaatste plantenbakken sluiten de uitgaansstraat af van (fiets)verkeer. 

De officiële opening van 'Secret Village' staat gepland op 13 mei 2016.

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com
                        

woensdag 2 maart 2016

DVD·Tip → Gay·movie 'A Escondidas' | Nu verkrijgbaar op DVD: "Hidden Away"

Hidden Away  →  Rafa en Ibra zijn beiden uitblinkers in hun waterpoloteam, maar daar houdt de overeenkomst tussen de twee tieners wel op. Rafa (German Alcarazu) leidt het alledaagse leven van een vijftienjarige puber in een achterstandswijk van Bilbao. Ibra (Adil Koukouh) is een illegale Marokkaan die van dag tot dag leeft en zich met kleine criminaliteit staande probeert te houden. Als bij toeval hun paden kruisen, trekken beide jongens langzaam naar elkaar toe.

 In Hidden Away (A Escondidas) toont de Baskische regisseur Mikel Rueda hoe het is om als tiener in een machocultuur te ontdekken dat je anders bent. Rafa en Ibra herkennen allereerst de eenzaamheid in elkaar, pas daarna volgt de affectie. In beheerst tempo en met goed gebruik van Bilboa als authentiek decor is Hidden Away een zorgvuldig portret van ontluikende liefde.

Hidden Away (A Escondidas) is o.a. verkrijgbaar bij:  Bol.com  /  Vrolijk.nu  /  MediaMarkt.nl

bronnen: GayLive.be / YouTube.com


        
                                 

UK | De 79-jarige bedenker van Coronation Street "Tony Warren" is overleden

Groot-Brittannië    Tony Warren, de Britse schrijver en bedenker van de TV-soap Coronation Street, is overleden. Hij werd 79 jaar. De in 1937 geboren Tony Warren creëerde de serie voor Granada Television in 1960: een tijd waarin homoseksualiteit nog strafbaar was, al was Warren toen al openlijk homoseksueel. Hoewel veel mensen bij Granada het volgens Tony Warren 'niets kon schelen', werd hij op het werk toch regelmatig geconfronteerd met homofobe opmerkingen.

Warren noemde Coronation Street zelf 'the queerest soaps of them all' en zei ooit dat de show niet uit zijn pen was gekomen als hij geen homo was geweest. Aanvankelijk schreef hij 13 afleveringen, in 't begin met de titel 'A Street Out There'. Toen dat succesvol bleek, bleef hij afleverin- gen schrijven tot en met 1968, en zo nu en dan nog in de jaren zeventig  Coronation Street is tot op de dag van vandaag een populaire Britse soap. Later werd hij bekend door 'n aantal novellen, waaronder 'Foot of the Rainbow', 'Behind Closed Doors' en 'Full Steam Ahead'. Tony Warren werd in 1994 geridderd.


bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                     

GaySite.nl – GayHealth → 'Heb Ik Hiv' ?! | "Een griepje ... of heb ik toch Hiv" ?!

Heb Ik Hiv ?!    Klachten die kunnen wijzen op een acute Hiv-infectie, lijken erg veel op die van een gewone griep. Heb je onlangs risi- covolle seks gehad en nu griepachtige klachten ?!  Doe dan snel de symptomentest op HebIkHiv.nl: "Elke dag die je er eerder bij bent, is pure winst", aldus Gaysite.nl.

Manuel (21) dacht dat hij een griepje had. Hij sliep slecht en werd 's nachts badend in het zweet wakker. "M'n hele bed was drijfnat ... en ik had voortdurend diarree. Ik ging ervan uit dat ik me vanzelf weer oké zou voelen, wat inderdaad ook gebeurde".

Tot hij er een half jaar later achter kwam dat het niet oké was: hij testte positief op Hiv. De klachten waar hij last van had gehad, bleken te ho- ren bij een acute Hiv-infectie: het moment waarop het Hiv-virus zich in je lijf nestelt en je lichaam de indringer probeert uit te schakelen.

Symptomen
"Dat is het lastige bij het herkennen van een acute Hiv-infectie," zegt Godelieve de Bree – Hiv-behandelaar bij ziekenhuis AMC. "De klachten zijn divers, komen niet bij iedereen voor en kunnen ook bij een gewone griep horen: zoals "koorts, huiduitslag, maag- en darmklachten, opge- zette lymfeklieren, keelpijn, spierpijn".

De Bree wil mannen die seks hebben met mannen bewust maken van de symptomen van een acute Hiv-infectie, zodat ze zich bij klachten laten testen op Hiv. "Want hoe eerder je erbij bent, hoe beter dat op termijn is voor je gezondheid. Er zijn voldoende en duidelijke aanwijzingen dat je immuunsysteem beter intact blijft als je zo snel mogelijk start met Hiv-remmers nadat je het virus hebt opgelopen. Zodra 't virus je lijf binnen- dringt, richt het daar meteen ook schade aan. Elke dag die je er eerder bij bent, is pure winst".
                                       
                           

HebIkHiv.nl
Heb je onlangs onbeschermde seks gehad en kamp je nu met verdachte griepverschijnselen ?!  Check dan de website HebIkHiv.nl. Daar vind je uitgebreide informatie over acute Hiv-infecties. Met behulp van de Symptomencheck bepaal je of het nodig is om naar de GGD te gaan.

De GGD Amsterdam heeft een speciaal testapparaat waarmee Hiv nog sneller kan worden opgespoord  En een anonieme balie waar je jezelf zonder afspraak kunt melden als je klachten hebt die passen bij een acute Hiv-infectie na onveilig seksueel contact. Geeft de uitslag aan dat je inderdaad Hiv-positief bent, dan wordt een versneld traject ingezet waardoor je vaak dezelfde dag nog terecht kunt bij 'n Hiv-behandelcentrum. Woon je buiten Amsterdam ?!  Ga dan, als je denkt dat je een acute Hiv-infectie hebt, naar je huisarts of de soa-poli in jouw regio en bespreek dit.

Snel behandelen zinvol ‼
Hiv snel laten behandelen heeft veel voordelen. Het is beter voor je immuunsysteem en je wordt eerder ondetecteerbaar, waardoor de kans dat je het virus overdraagt op iemand anders wordt teruggebracht tot zo goed als nul. 


bronnen: GaySite.nl / HebIkHiv.nl / ManTotMan.nl / Vimeo.com / YouTube.com


        
                                         

dinsdag 1 maart 2016

Afrika - Kenia – 'Art Attack' | "Same Love gezongen door Afrikaanse artiesten"

Een groep LHBT-artiesten in Kenia heeft een nieuwe versie opgenomen van Same Love, het lied waar Macklemore & Ryan Lewis flink mee scoorden.

In de bijbehorende video zijn beelden te zien van protesten tegen homoseksualiteit, homofobe krantenkoppen, maar ook hoopgevende beelden van stellen die elkaar liefhebben.

Binnen een week hadden officiële instanties in Kenia de video verboden. Jojibaro Barasa is een van de activisten en zangers die in de video te zien zijn. Volgens hem was die ban te verwachten, al kwam deze sneller dan hij had gedacht.

Veel van de deelnemende artiesten willen anoniem blijven, uit angst voor represailles. Barasa en anderen hebben doodsbedreigingen ontvangen sinds de video te zien is.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                             

Amsterdam - 10 t/m 20 maart 2016 | Roze Filmdagen 2016: 'De Helden Editie'

Roze Filmdagen 2016    Van 10 tot en met 20 maart 2016 kun je weer uitgebreid genieten van "het beste uit de internationale 'roze' film". Met shorts, documentaires en speelfilms van over de hele wereld, en meer voorstellingen dan ooit ‼

Je kunt zowel online in de ticketshop als bij het Ketelhuis je kaarten verkrijgen.

Ook kun je, als je al veel leuke films ziet, overwegen om "member" te worden voor maximale korting op de toegangsprijs.

Video:
Micha spreekt met Werner Borkes, festival director van de 19e roze filmdagen. 120 films in diverse categorien en routes.  
Roze Filmdagen 2016  –  10 t/m 20 maart 2016  –  Ketelhuis  –  Amsterdam  –  Website: www.rozefilmdagen.nl


bronnen: RozeFilmdagen.nl / MVS.nl                                           

Den Haag - 'Asielbeleid' | "Kamer wil aparte opvang voor bedreigde Homo's" ‼

LHBT Asielzoekers  -  De Tweede Kamer wil dat homoseksuele asielzoekers die worden bedreigd of gepest apart worden opgevangen. De Kamer heeft daarvoor een motie aangenomen.

De Kamer wil dat kwetsbare vluchtelingen apart en veilig kunnen worden opgevangen als dat nodig is. Onder de kwetsbare asielzoekers vallen homo's, maar ook biseksuelen, lesbiennes, transgenders en christenen.

De regering moet voor de zomer van 2016 met een plan komen om de veiligheid van kwetsbare vluchtelingen te beschermen  Homobelan- genvereniging COC pleit al langer voor aparte opvang van homoseksuele asielzoekers.

Zie ook:
bronnen: RTL·Nieuws.nl / NOS.nl
                             
                             
Den Haag - 'Tweede Kamer' | "Kamer stemt voor aparte opvang Homoseksuele vluchtelingen" ‼

Wat een topland is dit toch ook. In plaats van homohatende vluchtelingen op te pakken of het land uit te zetten, worden de homosek- suele vluchtelingen waarschijnlijk overgeplaatst naar een aparte opvang. Echt een omgekeerde wereld: "oppakken of het land uitzet- ten mag zeker volgens KlaasDijkhoff niet, want internationale verdragen"   Vandaag wordt er in de Tweede Kamer gestemd over dit rare plan, naar aanleiding van een motie van D66. De VVD is tegen, maar PvdA is voor.

► COC Nederland (de organisatie die zich inzet voor LHBT's) laat weten dat aparte opvang hard nodig is door de vele dreigingen en pesterijen ‼ Waarom de organisatie er niet aan denkt om gewoon die idioten te verplaatsen in plaats van de homo's, is een raadsel  ''Iemand die een brief onder zijn bed vindt met daarop 'kill gay' of iemand die een mes onder zijn matras vindt, het is een groot probleem'' ‼, zegt de voorzitter in het TV-programma Nieuwsuur. Ze noemt de motie van D66 daarom ook een stap in de goede richting. Wanneer er dan sprake is van dreiging, kan diegene apart worden opgevangen als diegene gevaar loopt. Ik kan het zelf niet vaak genoeg zeggen: "pak gewoon die haters op".
                              

                           
Update 16.09 uur:
► Man, man, man ... wat een afgang. De Tweede kamer heeft de motie aangenomen waardoor kwetsbare asielzoekers apart en veilig worden  
opgevangen (lees: geïsoleerd i.p.v. dat de idioten worden aangepakt). De regering moet voor de zomer van 2016 met een plan komen om de veiligheid te beschermen.

Zie ook:

bronnen: Fok.nl – Fok Nieuws / Facebook.com – COC Nederland / NOS.nl / YouTube.com
                                  

Kamerbesluit is doorbraak voor LHBT-asielzoekers in nood - “Een doorbraak voor LHBT-asielzoekers in nood”. Zo betitelt...
Geplaatst door COC Nederland op dinsdag 1 maart 2016
                              
                                      

maandag 29 februari 2016

Amerika - Michael - Showbizz | "Binnenkijken bij Michael Jacksons Neverland"

Met de nieuwste drone-technieken is een filmpje gemaakt waarin het landgoed rond Michael Jacksons 'Neverland' en de gebouwen prachtig in beeld komen.

Wie dacht dat Neverland na het overlijden van de King of Pop Michael Jackson er verpauperd bij ligt, moet zeker even kijken. Het complete landgoed is spectaculair opgeknapt, de beroemde bloemenklok ligt er zonnig bij en de vele fonteinen spuiten dat het een lieve lust is.

Sotheby's is de makelaar die Neverland aan een nieuwe koper probeert te helpen  Het landgoed ligt in de Santa Ynez Valley en heeft een nieuwe naam gekregen: Sycamore Valley Ranch.

Wie wil wonen in het huis van Michael Jackson moet daar wel wat voor over hebben. Het landgoed staat te koop voor 100.000.000 dollar.

bronnen: Winq.nl / HomoRazzi.com / Mirror.co.uk
                      
                                     

USA | "Sam Smith draagt 'Oscar voor Beste Song' op aan LGBT–gemeenschap"

Zondagnacht vond in Hollywood voor de 88e keer de uitreiking van de Oscars plaats. De taferelen op de rode-loper waren als vanouds: in haute couture paraderende dames en sterren die genoeg mediatraining hebben gehad om  voorspelbare vragen van overijverige re- porters (How Do You Feel ?!) met al even irritante stompzinnige small-talk te beantwoorden. Daarna 'werd het dan tóch nog leuk', als ik zo vrij mag zijn dat zo uit te drukken: het werd de meest politiek beladen Oscar-uitreiking ooit.

Thema's als racisme, klimaat en seksueel geweld werden niet geschuwd. De komiek Chris Rock opende de show met onversneden kritiek op 't "witte-prijzenfestival", Leonardo DiCaprio  sneed klimaatverandering aan en Lady Gaga zong haar lied omringd door slachtoffers van seksueel geweld. Het leverde haar 'n staande ovatie van traantjes wegpinkende sterren op, maar niet de Oscar voor Beste Song. Die ging naar de Britse zanger Sam Smith, voor zijn nummer Writings on the Wall uit de Bondfilm Spectre.

In zijn dankspeech zei Sam Smith: "Ik las laatst een uitspraak van Ian McKellen dat nog nooit een homoseksuele man een Oscar heeft gewon- nen. Of dat nou waar is of niet: ik draag deze Oscar aan de LGBT-gemeenschap op". Inderdaad was het niet helemaal waar: weliswaar won nog nooit een homo de Oscar voor beste acteur, maar Elton John kreeg er ooit een voor Best Song (1995 - 'The Lion King') en Dustin Lance Black in 2009 voor het script van Milk.

Zie ook:
Sam Smith wint Oscar voor 'Beste Filmlied'  /  Zanger Sam Smith supertrots op prijs voor Spectre-lied   
bronnen: Gay.blog.nl / TheGuardian.com / YouTube.com