zaterdag 22 april 2017

The Voice Kids – Finale | "De 15-jarige Iris Verhoek wint The Voice Kids 2017"

The Voice Kids 2017  Iris  →  De 15-jarige Iris Verhoek heeft vanavond in een spannende finale de winst in The Voice Kids in de wacht gesleept.  Iris Verhoek – afkomstig uit het team van Ali B – wint een studiebeurs van 25.000 euro   Met haar vertolkingen van Sorry en Without You wist het zangtalent veel indruk te maken.

"Ik kan het niet geloven  Ik ben zó blij" , klinkt het opgelaten als Martijn Krabbé de langverwachte uitslag bekend maakt. 

Het is de eerste keer dat iemand uit team Ali B er met de winst vandoor gaat in de jongerenversie van de 'populaire talentenjacht'. Ook haar coach Ali B was in zijn nopjes met de winst van zijn pupil. "Alle coaches hadden een keer gewonnen behalve ik. Dankzij jou mag ik mij nu ook bij dat rijtje voegen", aldus de rapper.
                                        
        
                              
Concurrenten
 Iris Verhoek zong met haar gelukssokken aan – die ze van haar danslerares kreeg – de nummers 'Sorry' van Kensington en 'Without You' van Harry Nilsson.

Anna Grigorian (10 jaar) zong vol overgave het nummer 'Respect' van Aretha Franklin en 'And I'm Telling You' van Jennifer Hudson. Beide meiden uit team Ali B namen het op tegen Merle en Noa uit team 'Marco Borsato' en tegen Raya en Thijs uit team 'Ilse de Lange'

Nieuwe coach
Vanmiddag liet RTL weten dat The Voice Kids een vierde coach krijgt. Net voor de uitslag maakte de begeleider zich bekend: deelnemers kun- nen voortaan ook voor Douwe Bob als coach kiezen.

Zie ook:

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad TheVoiceKids.nl / YouTube.com


        
                                           

Tsjetsjenië · LHBT's | President Kadyrov wil alle Homo's in Tsjetsjenië doden ‼

Tsjetsjenië – Homo's  →  Terwijl er wereldwijd eerder en recent demonstraties plaatsvonden tegen de behandeling van HoLebi's, in het bijzonder homo's in Tsjetsjenië, komt de Tsjetsjeense president met de verklaring dat hij tegen eind mei alle homo's in z'n land gaat elimineren.

Ramzan Kadyrov, president van de Tsjetsjeense Republiek dreigt ermee het gebied 'van homoseksualiteit te ontdoen' tegen het begin van de Ramadan (26 mei)   De uitspraak werd bevestigd door een Buitenlandse en Commonwealth Office woordvoerder  Ramzan Kadyrov deed zijn uitspraak in lokale Russische media. Eerder ging hij al met de grove borstel door zijn gebied betreffende allerhande demonstraties.

Alle ogen waren gericht op president Vladimir Poetin, die in eigen land al jaren een anti HoLeBi & Transgender beleid voert  Wereldwijd riep men Vladimir Poetin op een onderzoek te voeren, maar die hoop is inmiddels de kop ingedrukt nadat een woordvoerder van Vladimir Poetin liet weten dat er geen aanwijzingen zijn om de verhalen over homovervolging in Tsjetsjenië te geloven.

Tijdens een ontmoeting met Russisch president Poetin woensdagavond deed president Kadyrov de heisa af als roddels. Hij vond het zelfs "bescha- mend om over te spreken". Voordien had zijn woordvoerder Alvi Karimov al aangeven dat er 'geen homo's zijn in Tsjetsjenië'. "En als ze toch zouden bestaan, moet de politie er niets aan doen omdat hun families het heft wel in eigen handen zullen nemen". Met andere woorden, ondanks de steeds groter opstapelende bewijslast, voornamelijk van slachtoffers, ontkennen zowel Kadyrov als Poetin 'homovervolging in Tsjetsjenië' ‼ Het nieuws dat Kadyrov nu homo's tegen eind mei wil elimineren in zijn land zijn zorgwekkend.
                            
     
                             
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com / Twitter.com – PinkNews.co.uk
                                     
                                            

vrijdag 21 april 2017

KK Homo | "Yes-R pakt een vervelend ventje uit het publiek even keihard aan"

Yes-R trad op bij een schoolfeest.  Tijdens het optreden van Yes-R stond er iemand in het publiek die niet echt fan van de rapper is.  De leerling van de school noemde Yes-R een kanker homo ‼  Dus besloot Yes-R hem even voor de hele school voor schut te zetten.  Yes-R haalde de scheldende scholier op het podium en pakte hem, op een beschaafde manier, eventjes keihard aan ‼

Zie ook:

Extra:  

bronnen: Ballinnn.com / YouTube.com                                   

Rotterdam | "Student scoort hit met 'poster' tegen nepacceptatie van Homo's"

Rotterdam – Poster  →  De 23-jarige 'Ricardo Abbaszadeh',  student aan de Rotterdamse Willem de Kooning Kunstacademie,  heeft een poster gemaakt tegen nepacceptatie van homo's. "Prima dat je homo bent, maar je moet wel normaal doen", is erop te lezen. En ver- der raadgevingen als "Dus niet zoenen in mijn gezichtsveld" en "Wees vooral homo als ik het niet merk" ‼
                                                      
                                           
De eerstejaars student maakte de knalgele poster voor een ontwerpwedstrijd met als thema 'hokjesgeest'  Zijn huisgenootje postte het ontwerp op Twitter, waarna honderden mensen enthousiast reageerden en vroegen waar ze de poster konden bestellen. Een online drukkerij heeft nu dui- zend exemplaren kosteloos afgedrukt op A2-formaat. Of de student de wedstrijd wint, valt nog af te wachten. In ieder geval hoopt hij er 'iets mee te hebben bereikt'.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – AD Rotterdams Dagblad


                                             

donderdag 20 april 2017

Den Haag – Sauna 'Blue River' | Haagse Homosauna sluit na 20 jaar de deuren

Den Haag  Homosauna 'Blue River'  →  Ontspannen in 'Blue River' aan de Valkenboslaan kan niet meer  De Homosauna is na 20 jaar permanent gesloten.

Op de website worden de klanten bedankt voor hun bezoek in de afgelopen jaren. Volgens eigenaar Edward van der Veldt lukte het niet om 't bedrijf te verkopen en het als sauna te laten voortbestaan. 

De nieuwe eigenaar wil het pand laten ombouwen tot luxe appartementen.
bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / Twitter.com – Valkenboskwartier DH → AD.nl
                                       
                                    

Ontmoetingsplaats 'Leikant' | Hek bij Homo·bosje 'Riel' opnieuw onder de loep

Homo-ontmoetingsplaats "Leikant"  →  Mocht er bewijs zijn dat het bos dat wordt gebruikt als homo-ontmoetingsplek (HOP) in Riel al meer dan dertig jaar openbaar is, dan is de vergunning voor een hek daar wellicht onterecht verleend ‼  Dat bleek woensdagavond tij- dens een hoorzitting van de Bezwaarschriftencommissie van de gemeente Goirle ‼  De stichting 'Keelbos', die opkomt voor bezoekers van HOP's in heel Nederland, wil het hek weg. 

In mei 2014 heeft Chris Wilaras, eigenaar van 'Platinum Stable', een vergunning aangevraagd om een hek te bouwen rond het bos. De HOP is via de parkeerplaats Leikant aan de A58 nog steeds bereikbaar, maar dat vindt stichting Keelbos niet voldoende.
                           
Stichting Keelbos haalde tien bezwaarpunten aan. "Die wat de gemeente betreft lang niet allemaal van belang zijn", aldus de juridische adviseur van de gemeente Goirle.

Bij de vergunningverlening is onderzocht of er al langer dan 30 jaar sprake is van een vrij toegankelijk bos, aldus de ambtenaar. Dan is er sprake van gewoonterecht. Uit de koopakte met Wilaras zou blijken dat dat niet is. Voorzitter C. Crombach van de commissie wil daar meer bewijs voor, zo gaf hij aan. Dat zou een reden kunnen zijn om een vergunning te weigeren. Het college van B en W beslist uiteindelijk op basis van advies van de bezwarencommissie.
                                     
                                           
Oproep van Stichting Platform Keelbos

Dag mensen,

Kom jij al meer dan 30 jaar op HOP Leikant of ken je iemand die weet dat deze ontmoetingsplaats meer 30 jaar bestaat, stuur dan een verklaring – waaruit blijkt dat dat het bos toen al vrij toegankelijk was – naar onderstaand mail-adres.

Mogelijk heeft iemand een tijdschrift uit die tijd waar de HOP in is vermeld of een brief / artikel over Homo-ontmoetingsplaats Leikant.

We zoeken meer bewijs over de "leeftijd" van HOP Leikant omdat de voorzitter van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Goirle zijn twijfels had over de door ons ingediende verklaringen.

Groeten,

Anthony Mathijsen
Stichting Platform Keelbos  
         
Stuur je verklaring naar het mail-adres van: GayNieuws.blogspot.nl → dan zorgen wij dat deze bij Stichting Platform Keelbos terecht komt. Of neem contact op met Anthony Mathijsen via: het invulformulier op de website van Stichting Platform Keelbos ‼
                      
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / Platform-Keelbos.org / Twitter.com – Roze Golf / Twitter.com – Brabants Dagblad
                                            
                                                                                                                                         

woensdag 19 april 2017

Vanavond - Verkadefabriek · Den Bosch · 20.45 uur | Roze Film: "PrEP & ME" ‼

Den Bosch – Documentaire "PrEP & ME"  →  In de aanloop naar Roze Zaterdag worden er drie roze documentaires vertoond. Vanavond zie je "PrEP & ME". Na afloop vindt er een nagesprek plaats met makers en andere betrokkenen.

PrEP: Wonderpil ?!  Of Pretpil ?!  Voor het eerst verschijnt er een Nederlandse documentaire over PrEP, de nieuwe Hiv-preventiepil.

Tim Dekkers, die in de jaren tachtig en negentig vrienden aan Aids verloor, volgde een jaar lang drie deelnemers aan het Amsterdamse onder- zoek: Justin van 24, Dirk van 35 en Herman van 68. Ze vertellen openhartig waarom ze PrEP slikken en wat het effect van de pil is op hun (seks) leven  Er is ook de kritiek: PrEP is volgens tegenstanders een vrijbrief voor losbandige seks van homomannen, met een explosie van soa's tot gevolg. Zij noemen PrEP een 'pretpil'. In de documentaire geven alle betrokkenen en vele experts hun meningen over PrEP.

Woensdag 17 mei vindt de tweede roze filmavond plaats met de documentaire 'Over the Rainbow' en woensdag 14 juni de derde roze film- avond met 'Het zaad en de 11 eitjes' & 'Gedeeld door Drie'.

Nagesprek
Na afloop van de film 'PrEP & Me' kun je in gesprek met filmmaker Tim Dekkers en hoofdpersoon Dirk. 

Filmgala
Op zaterdag 17 juni vindt het Roze Filmgala plaats met drie films en een smakelijke maaltijd. 

Woensdag 19 april 2017    's-Hertogenbosch    De Verkadefabriek    20:45 uur    Filmzaal 2    De Nederlandse Documentaire: "PrEP & ME" ‼

bronnen: COC·NoordoostBrabant.nl – Redactie BosschRoze (mail) / YouTube.com


        
                                            

Amsterdam - Westermarkt | Manifestatie om LHBTI's in Tsjetsjenië te steunen

Amsterdam  →  Vanavond om 19.00 uur vindt er bij 't Homomonument op de Westermarkt in Amsterdam een manifestatie plaats ter ondersteuning van LHBTI's in TsjetsjeniëDe afgelopen maanden komen er steeds meer berichten naar buiten over de afschuwelijke vervolgingen van LHBTI's in Tsjetsjenië. De manifestatie is een 'solidariteitsbijeenkomst' en protest tegen de marteling, vervolging en opsluiting van de LHBTI's.

Volgens de verontrustende berichtgeving van onder andere Human Rights Watch zijn er dit jaar al minstens 100 mannen opgepakt vanwege hun geaardheid. In gevangenissen worden mannen geslagen, gemarteld en onderworpen aan elektroshock. COC Nederland, Amnesty International en Russische en Nederlandse LHBTI-activisten zijn de initiatiefnemers van de manifestatie en willen de LHBTI's in Tsjetsjenië dan ook een hart onder de riem steken.
                                     
                                       
Bekijk de evenementspagina HIER voor meer informatie. Toon jouw solidariteit en kom ook vanavond
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: OUT.tv / Twitter.com – COC Nederland / Twitter.com – Gay Say Hello 
                                
                                    

dinsdag 18 april 2017

VS - Cosmeticamerk Dove - Reclame | Dove brengt een 'Transmoeder' in beeld

Amerika – Dove    Cosmeticamerk 'Dove' brengt in een nieuwe reclame-clip een transgender als moeder in beeld. Dit in het kader van de campagne #RealMoms.

Transvrouw Shea zegt in het spotje dat zij en haar echtgenote allebei de biologische ouders van hun pasgeboren zoon zijn. "Er is niet één juis- te manier om de dingen te doen"


bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com                               

Amsterdam - Gay Pride 2017 | "Gay Pride breidt programma uit naar 9 dagen"

Amsterdam – Gay Pride 2017  →  Na de EuroPride van vorig jaar, die twee weken duurde, organiseert de Amsterdam Gay Pride dit jaar negen dagen lang evenementen in de stad.

Vorig jaar was Amsterdam aan de beurt om 'EuroPride' te organiseren. De stad stond toen twee weken lang in het teken van LHBTI's, van cul- turele evenementen tot sport en natuurlijk feesten  In navolging van dat succes worden dit jaar meer evenementen georganiseerd voorafgaand aan de Canal Parade op 05 augustus 2017.  Pride Amsterdam begint op 29 juli en duurt tot en met 06 augustus 2017.

Walk en Park
Net als vorig jaar staat op 29 juli het Vondelpark in het teken van LHBTI's en ook de Pride Walk vindt weer plaats. Om 12 uur 's middags wordt de Pride Walk van de Dam naar het Vondelpark gelopen, daar zijn 's middags optredens, activiteiten en er is een Rainbow Market.

De openluchtbioscoop op de Nieuwmarkt wordt ook weer voor twee dagen geopend, op 02 en 03 augstus 2017.
                           
                                         
Zandvoort
Nieuw dit jaar is "Pride at the Beach" in Zandvoort  Op 31 juli 2017 wordt daar een 'kleine optocht' georganiseerd over het strand naar het stadshuis. Daar worden de deelnemers ontvangen door burgemeester 'Niek Meijer' en wordt de Regenboogvlag gehesen. De rest van de dag zijn er activiteiten in Zandvoort, het programma voor de andere dagen (van 29 juli tot en met 02 augustus 2017) volgt nog.

Amsterdammers die zelf iets willen organiseren kunnen hun activiteiten via de website van de Amsterdam Gay Pride doorgeven.

Zie ook:


bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / Twitter.com – Blog.nl / Twitter.com – Lukas Arends → Het Parool
                                     
                                         

maandag 17 april 2017

Limburg – Nederweert | Een dode man gevonden in bosje langs Wessemerdijk

Nederweert    De hulpdiensten zijn maandagmiddag even voor 4 uur massaal opgeroepen voor een reanimatie in een bosgebied langs de Wessemerdijk in Nederweert. Plaatselijk staat het bosje bekend als het 'Homo-bosje'.

Ambulancepersoneel en agenten zijn het bos in gesneld en hebben nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren ... maar dit bleek tevergeefs. Omdat niet duidelijk is waardoor de man is overleden wordt een forensisch onderzoek ingesteld. Een deel van het bos is afgezet.

bronnen: Nederweert24.nl / Twitter.com – Nederweert24.nl
                                             
                                             

OUTtv - Arnhem - Ronnie & Jasper | Reportage: 'Hand in Hand' voor diversiteit

OUTtv was aanwezig bij de manifestatie 'Hand in Hand voor diversiteit' in Arnhem ‼  Ze spraken daar onder meer met initiatiefnemer Barbara Barend, burgemeester Boele Staal en de slachtoffers Ronnie en Jasper.  Bekijk hieronder de video ‼

Zie ook:
LHBTI's passen gedrag aan om onveilige situaties te voorkomen ‼  /  Nederlandse HoLeBi's & Transgenders passen gedrag aan ‼  
                                         
bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv / YouTube.com