zaterdag 19 oktober 2019

Homo–ontmoetingsplaats Bruggelen | Wie verzint er een list tegen de overlast
Apeldoorn  HOP Bruggelen  →  Door in 2011 flink te snoeien is het gedaan met de criminaliteit bij parkeerplaats Bruggelen. Maar wie verzint er een oplossing voor de overlast die seksende mannen in het aangrenzende natuurgebied veroorzaken ?!

Het aan de rand van Apeldoorn gelegen bos fungeert al decennia als Homo-ontmoetingsplaats. Mannen zetten hun auto op de gelijknamige par- keerplaats aan de A1 neer; om aan de andere kant van het hek de herenliefde te bedrijven. Daarbij laten ze niet zelden gebruikte condooms en tissues achter.

bronnen: AD.nl  Algemeen Dagblad / Facebook.com  DeStentor.nl
                                                               
                                                  

Voetballers pleiten voor 'Homo-acceptatie' | "Homo zijn blijft een groot taboe"
Voetballen   'Homo zijn' en daarover praten op de voetbalclub gebeurt lang niet altijd. "Er is geen profvoetballer die uitkomt dat 'ie op mannen valt en dat is gek eigenlijk", zegt Karin Blankenstein van de John Blankestein Foundation.

Voor de 2019 Coming Out Dag deelden zij meer dan 10.000 Regenboogbanden uit die aanvoerders van voetbalteams in plaats van de gewone band om hun arm zullen dragen.
                                                     
                                                                                                
"Homo zijn in 't voetbal blijft een groot taboe in alle kleedkamers", zegt ook sportjournalist Thijs Smeek.  "Ik ben op mijn 15e gestopt met voetbal omdat ik me onveilig voelde. Het ging steeds minder over voetbal en meer over meisjes en seks. Ik merkte dat ik de outsider werd".

Lees verder op de website van HartVan Nederland.nl:  Voetballers pleiten voor Homo-acceptatie | "Homo zijn blijft een taboe" ‼

Zie ook:
bronnen: HartVanNederland.nl / YouTube.com / Twitter.com  NOC*NSF
                                                               
                                                       

vrijdag 18 oktober 2019

België - Antwerpen - Hiv | Infoavond 'Kwaliteit van Leven met Hiv' van Sensoa

België  Antwerpen  →  Op maandag 21 oktober 2019 organiseert 'Sensoa' een infoavond voor mensen die Hiv-positief zijn en andere geïnteresseerden met als onderwerp 'Kwaliteit van Leven met Hiv' ‼

Hiv is hedendaags een chronisch aandoening. Een persoon met Hiv, die op 'n anti-virale behandeling en medische opvolging staat, heeft een levens- verwachting vergelijkbaar met die van de algemene bevolking.  De medicatie zal het virus onder controle houden en in het overgrote deel leiden tot een niet-meetbare virale lading (totale onderdrukking van het virus). 

De infoavond van Sensoa wordt in samenwerking met het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen georganiseerd.

Klik hier voor praktische informatie en inschrijvingen ‼

Lees verder op de website van BeOut.be:  "Infoavond 'Kwaliteit van Leven met Hiv' van Sensoa enTropisch Instituut" ‼

Zie ook:  LevenMetHiv.be | "Infoavond in Antwerpen"   Facebook.com | Infoavond: "Kwaliteit van Leven met Hiv"

bronnen: BeOut.be / Facebook.com  BeOut.be                                                 

Limburg | Transgender·koppel uit Heerlen weer belaagd: Poging tot aanrijding

Heerlen  →  De schrik zit er goed in bij het Heerlense 'Transgender'–koppel Kristiana Moretti en Arianne Brink, dat deze zomer uit de Auroraflat verhuisde vanwege pesterijen en dreigingen. Ze zijn afgelopen woensdag opnieuw belaagd, vertellen ze tegen "L1".

Kristiana Moretti zegt dat ze doodsbedreigingen naar haar hoofd kreeg geslingerd. Ook zou een busje opzettelijk hebben willen inrijden op haar ‼

Lees verder op de website van 1Limburg.nl:  Transgenderstel uit Heerlen weer belaagd: "Poging tot aanrijding" ‼ 
                                                       
                                                                   
                                                               
Zie ook:
L1mburg Centraal | "Transgender-koppel Heerlen nog steeds gepest"  /  Heerlen | "Transgender-paar uit Heerlen weer belaagd" ‼  

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
   Limburg - Heerlen - Transgender | "Vuistslag in je gezicht omdat je 'Transgender' bent" ‼  

bronnen: 1Limburg.nl / YouTube.com / Facebook.com – 1Limburg.nl                                                               

donderdag 17 oktober 2019

SBS 6 · Dancing On Ice | Roy Donders bindt schaatsen onder voor ijsdansshow

'Roy Donders' is een van de 9 bekende Nederlanders die zich wagen aan een nieuwe strijd op het ijs in het nieuwe SBS 6-programma Dancing On Ice. Dat heeft de zender donderdag bekendgemaakt   Eerder maakte SBS 6 al bekend dat ook 'Donny Roelvink' en 'Juvat Westendorp' de schaatsen onderbinden.

In het programma, dat vanaf 07 december op televisie is, nemen BN'ers zonder ijsdans-ervaring het samen met een professionele partner in paren tegen elkaar op.  "Ik heb super veel zin in het programma", laat Roy in een reactie weten.  "Ik moet nog een hoop leren op het ijs. Maar ik ben heel erg competitief ingesteld en ik ga natuurlijk proberen om het zo ver mogelijk te schoppen".

Lees verder op de website van RTL·Boulevard.nl:  "Ook Roy Donders bindt schaatsen onder voor ijsdansshow" ‼ 

bronnen: RTL·Boulevard.nl / Facebook.com - Alexander Odijk
                                  
                                          

Almere - Transgenders | Almere krijgt als eerste stad in Europa een Trans-pad

Almere    Het is deze week Regenboogmaand in Almere. Dat werd afgetrapt op Coming Out Dag afgelopen vrijdag, 11 oktober 2019. Voor het eerst werd er dit jaar niet alleen een Regenboogvlag gehezen, maar ook een Transgender-vlag. 

                                           

                                               

bronnen: OmroepFlevoland.nl / YouTube.com / Facebook.com  Winter Pride Almere → OmroepFlevoland.nl                                      

woensdag 16 oktober 2019

Engeland · Newcastle | "Mr. Gay Europe van 14 t/m 19 juli 2020 in Newcastle"

Verenigd Koninkrijk  →  De "Mister Gay Europe 2020"–verkiezing vindt plaats in Newcastle upon Tyne in het Verenigd Koninkrijk van 14 t/m 19 juli 2020. Het weekend valt samen met de UK & Ireland Pride.

UK Pride is een opschaling van een bestaande Pride. Zoals EuroPride doet met Prides in heel Europa.

UK & Ireland Pride bestaat sinds 2017. Toen was het Pride in 'Hull'. In 2019 was het de beurt aan Pride in Newry in Noord-Ierland. In 2020 is het de beurt aan Northern Pride in Newcastle. 

bronnen: BeOut.be / YouTube.com                                              

Chateau Meiland | Zo kwam dochter Maxime achter de geaardheid van Martien

'Martien Meiland' en zijn gezin zijn de kijkcijferhit van SBS. Dit succes werd pas nog bekroond met een Gouden Televizier-Ring en de flamboyante 'kasteelheer' bedankte de zender voor de steun.  Dat hij op mannen valt is nu een gegeven. Hoe kwam dochter 'Maxime Meiland' eigenlijk achter zijn geaardheid ?!

Maxime Meiland doet uit de doeken dat ze eigenlijk vanaf haar 4de al wist dat haar vader Homo was, zo vertelt ze in Gossip van Anna Nooshin. Veel kijkers dachten dat het gezin pas in 2006 tijdens 'Ik Vertrek' achter de geaardheid van Martien Meiland kwam, maar dat is absoluut niet zo. Maxime verklaart: "Dat was bij ons al lang bekend" ‼

Hoe ze het ontdekte ?!  Nou, op vierjarige leeftijd tijdens een gezinsvakantie.  "Er was een man die mijn vader heeft gezoend.  Toen is het gevoel be- gonnen". Maar echt een relatie met een man, daar heeft Martien volgens zijn dochter maar weinig behoefte aan. Hij vindt mannen wel leuk om naar te kijken, maar toch denkt hij: "Wat moet ik ermee" ?!

bronnen: Story.nl / YouTube.com                                                                              

dinsdag 15 oktober 2019

Zanger 'George Michael' was te koppig om hulp van 'Elton John' te aanvaarden

Elton John  Showbizz  →  De biografie van "Elton John" verschijnt deze week en tijdens een promotietournee heeft hij in interviews enkele opmerkelijke uitspraken gedaan. Zo noemt hij 'George Michael' koppig omdat hij geen hulp zocht voor z'n drugsverslaving en verklapt hij dat hij een wel heel uniek trouwcadeau kreeg van de Amerikaanse rapper 'Eminem'.

In zijn biografie heeft "Elton John" het niet alleen over zijn opmerkelijk leven en carrière maar heeft hij het ook openhartig over zijn 'drugs en alcoholverslaving' ‼

bronnen: GayLive.be / YouTube.com                                      

Amsterdam - Events | LHBTIQ+-primeur tijdens Amsterdam Dance Event 2019

Een primeur tijdens het Amsterdam Dance Event 2019.  Het grootste clubfestival voor elektronische muziek kent een programma dat zich specifiek richt op de LHBTIQ+-scene. Tijdens GDE - 'We All Dance Together' worden er verspreid over vier Gay clubs in de hoofd- stad maar liefst negentien dance-events georganiseerd.

Het "zwart/gele" dance–programma wordt verdeeld over Prik AmsterdamThe WebCafé The Queens Head en Club Yolo. "We programmeren nu drie jaar bij The Web en het wordt ons tweede jaar bij Club Yolo. Uiteindelijk hebben we vier toffe LHBTIQ+–locaties in "Amsterdam" weten te selecteren" ‼
                                                    

                                                 
Lees verder op de website VrijeTijdAmsterdam.nl:  "LHBTIQ+-primeur tijdens Amsterdam Dance Event 2019" ‼

Zie ook:  
bronnen: VrijeTijdAmsterdam.nl / Facebook.com  VrijeTijdAmsterdam.nl
                                     
                                                                                           

maandag 14 oktober 2019

Gay Country-zanger relaset nieuwe single | Cameron Hawthorn - Oh Hot Damn

Amerika - Nashville    Zanger Cameron Hawthorn komt uit Nashville, is Gay en zingt Country. Dat zie je nog niet zo vaak. In de video van Cameron Hawthorn wordt vrolijk in een rijtje gedanst en te zien is hoe hij 'het warm krijgt' van een van de dansers   Of nee, wel twee. Volgens de zanger is dit het eerste lied ooit dat hij schreef over seks ‼
bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                      

Frankrijk | Stromae overweegt klacht tegen anti-IVF betoging na misbruik lied
Frankrijk  →  Belg Paul Van Haver  beter bekend als 'Stromae'  overweegt een klacht tegen de organisatoren van de grote betoging tegen in-vitrofertilisatie (IVF) voor Lesbiennes en single vrouwen in Frankrijk.

Op 06 oktober was er in Parijs een grote betoging tegen de openstelling van "IVF voor single vrouwen en vrouwenkoppels". Telkens als een spreker het podium opkwam, weerklonk 'Papaoutai' (Papa, Waar Ben Je).
                                                         

                                           
Maar om een lied af te spelen op een betoging, moet je toestemming vragen via Sacem, de Franse Sabam. Dat is niet gebeurd.

De persattaché van 'Stromae' heeft ook laten weten dat de zanger niet gediend is met het gebruik van z'n song   'Stromae' overweegt een klacht in te dienen. 
bronnen: BeOut.be / YouTube.com / Twitter.com  TF1.fr → Quotidien
                                                                  

                                                   

zondag 13 oktober 2019

's-Hertogenbosch - Campagne | Een poster van #IedereenMagZoenen vernield

's-Hertogenbosch  IedereenMagZoenen  →  In 's-Hertogenbosch is een poster vernield van de campagne #IedereenMagZoenen. Het affiche heeft slechts enkele uren gehangen.

Op Coming Out Dag – 11 oktober 2019 – de uitgelezen dag om LHBTIQ+'ers zichtbaarheid te geven – is het affiche van #IedereenMagZoenen vernield. 

Zie ook:
Iedereen mag zoenen, zéker vandaag   Onze campagne #IedereenMagZoenen is helaas nog hard nodig  /  Liefde van ons allemaal ‼ 

bronnen: BeOut.be / Facebook.com  IedereenMagZoenen 
                                                 

Polen | "Campagne gericht op gevaarlijke Homorelaties vindt gretig gehoor" ‼


In Brussel zijn ze zacht gezegd beducht voor de uitkomst. De ultra-conservatieve koers van 'PiS' leidde eerder al tot een officiële waarschuwing uit Brussel. Toen waren er grote zorgen over de uitholling van de rechtsstaat in Polen.

Toch stevent de 'PiS' aan op verkiezingswinst en mogelijk dus een absolute meerderheid. Met een campagne die zich dit keer richt op "gevaarlijke Homorelaties"   Want die bedreigen de traditionele Poolse familiewaarden, waarschuwt de PiS-partijleider bij herhaling.

"Dat is de inzet van deze verkiezingen   Als we normale relaties willen hebben en niet twee papa's, of twee mama's, dan moeten wij deze verkiezin- gen winnen", hield PiS-leider Jaroslaw Kaczynski zijn achterban onlangs voor.

                                        
                               
Zie ook:
bronnen: NOS.nl / NOS.nl  Video / Twitter.com  Nieuwsuur → NOS.nl