zaterdag 23 januari 2016

TV·Tip → 24 januari 2016 – NPO 3 – 23.40 uur | Docu: "Leven, Liefde en Hiv" ‼


Zondag 24 januari in vanaf 23.40 uur op NPO 3 de documentaire "Leven, Liefde en Hiv" te zien. Doel van de korte documentaire is het wegnemen van stigma's. Twee vrouwen komen aan het woord, Sylvia uit Groningen en Sil uit Amsterdam. Ze worden vaak voor 'hoer' uitgemaakt en 'zullen het er zelf wel naar gemaakt hebben'.

Nederland telt bijna 20.000 mensen met Hiv. Veel van hen zwijgen erover, omdat ze bang zijn anders te worden bekeken en tegen vooroordelen en gebrek aan kennis over de ziekte aanlopen. "Als mensen horen dat je Hiv-positief bent, vormen ze direct een beeld", aldus het geportretteer- de tweetal. "En dan maakt het niet uit of dat beeld klopt of niet" ‼  Ook brengt de ziekte nog steeds veel lichamelijke uitdagingen met zich mee, waar maar weinig mensen bij stilstaan. Maar het leven gaat door: dat laten de twee vrouwen zien.

Documentaire: "Leven, Liefde en Hiv"  –  Zondag 24 januari 2016  –  NPO 3  –  23.40 uur
bronnen: Gayblog.nl / YouTube.com
                        
                                       

UK | Gevangenisstraffen van zeven jaar op verkoop en aanbieden van poppers


Vanaf 1 april 2016 is het verkopen of gratis aanbieden van poppers strafbaar in Groot-Brittannië. Als je betrapt wordt kan je onder wet – die de verkoop van psychoactieve stoffen verbiedt – een gevangenisstraf krijgen tot zeven jaar.

Op het laatste moment werd er geprobeerd om een amendement toe te voegen aan de wet die binnenkort gestemd wordt waardoor alkyl nitra- ten niet werden verboden ‼  Dat voorstel werd echter verworpen met 309 tegen 228 stemmen. De wet is al goedgekeurd door het Huis van de Lords en wordt binnenkort mogelijk ook door het Parlement goedgekeurd.

Poppers waren voor het laatst in 2013 één van de doodsoorzaken bij drie personen in Groot-Brittanië. In combinatie met andere drugs zouden de poppers ertoe bijgedragen hebben dat de slachtoffers toen stierven.

Geschat wordt dat alkyl nitraten of poppers door één derde van de homo en biseksuele mannen gebruikt wordt om ondermeer anale seks te vergemakkelijken. Het gebruik en bezit van poppers wordt onder de nieuwe wet toegestaan. De verkoop en zelfs het gratis aanbieden van pop- pers tijdens het seksen wordt wel strafbaar. Iedereen die na 1 april betrapt wordt van het verstrekken van poppers wordt gelijkgesteld als een drugdealer. 

Onder de wet worden bijna alle psychoactieve stoffen verboden behalve alcohol,tabak en nicotine.

Zie ook:  Brits parlementslid geeft gebruik van poppers toe  /  Verbod op poppers in Verenigd Koninkrijk van korte duur ?!

bronnen: GayLive.be / YouTube.com


        
                                       

Connor Kruithof | Transgender wil 'borstamputatie' betalen met crowdfunding

Burgh-Haamstede  →  Connor Kruithof (16) werd geboren als meisje en wil zo snel mogelijk van zijn vrouwelijke vormen af. "Het past niet bij hoe ik me voel". Maar geld voor de dure operaties heeft hij niet.

Omdat de Burghse transgender Connor Kruithof - voorheen 'Lotte' - nog geen achttien is, moet hij zelf voor de kosten opdraaien. En vijfduizend euro krijgt hij niet zo maar bij elkaar gesprokkeld. Met goede hoop is hij via internet een crowdfundingsactie begonnen.

"Ik wil graag van die vrouwelijke kenmerken af. Het hoort niet bij mij. Mijn borsten zitten me dwars. Het doet me fysiek en mentaal pijn, omdat het simpelweg niet past bij hoe ik me voel", legt hij uit.

Lastig ademen
Tot de borsten operatief worden verwijderd, draagt Connor 'binders'. Dat zijn hele strakke topjes zijn borst platdrukken. "Het knelt enorm en dat doet pijn. Ik kan er soms lastig door ademen", vertelt hij. Maar de binder uitdoen en zijn vormen tonen, beschouwt Connor niet als een optie. "Ik ben een jongen en jongens hebben geen borsten".

Geen luxe operatie
► Het loopt nog geen storm met de fondsenwerving. "In de eerste maand heb ik tien euro ontvangen", zegt Connor teleurgesteld ‼  Gisteravond stond de teller op iets meer dan honderd euro. "Ik denk dat veel mensen niet goed begrijpen hoe belangrijk dit voor me is". Connor doelt mede op de negatieve reacties onder het bericht over zijn crowdfundingscampagne dat TV-programma Hart van Nederland op Facebook deelde. "Je zegt niet zo maar op een dag: nu wil ik een ander lichaam. Voor mij is dit geen luxe operatie".bronnen: PZC.nl / Facebook.com – Hart van Nederland
                        

VIDEO: Connor is geboren als Lotte en wil nu ook medisch Connor worden. Via crowdfunding wil hij zichzelf en andere...
Geplaatst door Hart van Nederland op woensdag 20 januari 2016
                                        

vrijdag 22 januari 2016

VS - Showbizz - Rugbyer 'Brandon Davis' | "Eerste sporter Uit de Kast dit jaar"

Amerika  →  Brandon Davis, Amerikaans rugby speler, is de eerste sporter die dit jaar uit de kast komt. Zoals je in 2015 bij HoLeBi.info kon lezen kwamen er toen 16 sporters uit de HoLeBi- en Transgender kast. In 2014 waren dat er 25. Benieuwd hoeveel er dit jaar uit de kast zullen komen. Brandon Davis is alvast de eerste (sporter) van 2016.

Brandon Davis is een voormalig American Football speler en huidig college rugby speler aan de Montana Staats universiteit in Bozeman in de Amerikaanse staat Montana. In de VS staat spelen voor je college hoog in aanzien en de beste breken later vaak door naar professionele teams.

Brandon Davis deed zijn coming out in OutSports en vertelde in het interview onder andere dat hij zich eerder niet comfortabel voelde om uit de kast te komen toen hij nog voor 't American Football team speelde op het college van Louisiana. Maar nadat Brandon Davis verhuisde naar de staat Montana en rugby ging spelen op zijn huidige college voelde hij dat de tijd gekomen was om uit de kast te komen ‼  Zijn team maatjes reageerden allemaal positief. In een knappe zelfgemaakte video, met muziek van hem zelf, vertelt Davis over zijn eigen coming out en uit de kast komen in de sportwereld.

Zie ook:
Prof bokser Uit de Kast (16e sporter dit jaar)  /  15e sporter Uit de Kast + Lijst van alle sporters die in 2015 Uit de Kast kwamen  

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com                           

Sleep … with: 'Tom Daley' | Tom Daley: "Slapen is ook een vorm van fitness" ‼

Daar is-ie weer, onze favoriete fitness-instructeur Tom Daley. Tot dusver hebben we alleen citroensap en koffie hoeven drinken. Daar komt nu bij: "slapen" ‼

De video staat hieronder, maar eerst even wat dingen die ons opvallen. Voor Britse begrippen heeft Tom Daley een opvallend modern interieur Kijk maar eens goed naar die lampen en die prachtige roodblauwe stoel. En dan dat uitzicht, lofty hoor ‼

Dan door naar de inhoud. Volgens de schoonspringer is slapen goed voor van alles. Door slaap krijg je enorm veel creativiteit en ook liggend in bed verbrand je calorieën.

Krijg je te weinig slaap ?! - dan kan dit leiden tot gewichtstoename ‼  Ook appen in bed is niet slim: het licht van je scherm beïnvloedt je slaap- patroon.

En zo heeft Tom Daley nog meer fitness-tips in petto. Wil je z'n andere fitness-tips bekijken ?!  Ga dan naar zijn: YouTube-kanaal ‼

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                     

VS - 'Drake Wilson' | "Trotse moeder plaatst Coming Out van zoon in de krant"

Zo zien wij het graag: deze liefdevolle moeder plaatst trots een berichtje in de lokale krant om te vieren dat haar zoon Drake Wilson (17) uit de kast is. "En ja, hij is gek op Barbra Streisand".

Het plekje in de krant was eigenlijk bedoeld voor een advertentie, maar moeder Joan Wilson vond het geen probleem om tweehonderd dollar neer te leggen voor het memorabele moment van haar zoon Drake.
                  
                      
  "De ouders van Drake Wilson kondigen met trots aan dat hun zoon uit de kast is gekomen. Drake zit in zijn laatste jaar van de middelbare school, waar hij aanvoerder van het tennisteam, ASB vicepresident en lid van NHS is. Hij gaat naar de kerk en houdt van filmen en bakken. En ja, hij is gek op Barbra Streisand".

Drake Wilson kwam twee jaar geleden uit de kast voor zijn moeder en vond het tijd om het nu de rest van de wereld te vertellen. Dat deed hij in een coming-out video op YouTube. Zijn moeder was zó trots dat ze besloot het nieuws direct in de krant te zetten. Daarnaast zette zij "The Society of Lucky Mothers" op, een groep die LHBT-kinderen viert.


bronnen: OUT.tv / Twitter.com / YouTube.com                             

donderdag 21 januari 2016

VS – Baltimore | Een Homo-stel laat hun dochter dopen in een Katholieke Kerk

Een Katholieke Kerk in het Amerikaanse Baltimore heeft onlangs de dochter van een homoseksueel stel gedoopt. In tegenstelling tot bijna alle kerkgenootschappen in de VS staat de Saint Matthew Catholic Church wel open voor homoseksuele relaties en dat zij kinde- ren kunnen adopteren. De ceremonie vond al enkele maanden geleden plaats maar de video gaat nu pas viraal ‼

De Saint Matthew Catholic Church in Baltimore, Maryland is zeer uniek. Dat heeft alles te maken met het feit dat deze Katholieke Kerk open staat voor homo's en lesbiennes, en daarbij zelfs toestaat dat kinderen van homo of lesbische koppels worden gedoopt. Dit blijft zeer uniek ge- zien het feit dat 9 op de 10 Katholieke Kerken weigeren kinderen van homo of lesbische koppels te dopen.

Recent lieten John en Michael hun dochtertje Rosie dopen in de Katholieke Kerk. Beide mannen vonden het zeer belangrijk dat hun dochter ge- doopt werd zodat ze kan opgroeien binnen de tradities van de Katholieke Kerk. De Katholieke Kerk in Baltimore verwelkomt al langer HoLeBi's, ook de gelovigen zelf staan er vierkant voor open. John en Michael zijn zelf gelovig en vonden het dus niet meer dan normaal dat hun dochter werd gedoopt.

bronnen: GaySite.nl / HoLeBi.info / Vimeo.com                                     

Amsterdam | Kandidaten 'Roze Lieverdje' 2016 zijn bekend - Stemmen maar ‼

Amsterdam – Roze Lieverdje  →  De kandidaten voor het Roze Lieverdje van 2016 zijn bekend. Het Roze Lieverdje is een tweejaarlijk- se prijs die door GroenLinks Amsterdam wordt uitgereikt aan een Amsterdammer die zijn/haar sporen verdiend heeft in de strijd voor de LHTB-emancipatie in Amsterdam. 

Uit tientallen nominaties heeft de jury als kandidaten gekozen voor: Krzysztof Dobrowolski-Onclin, Döne Fil, Ellie Lust, BeyonG Veldkamp en L'HBTQ Magazine. Het is nu aan de Amsterdammers om via een internetstemming te bepalen  wie het  Roze Lieverdje van 2016 wordt. Vanaf gisteren kan gestemd worden via: de website 

Zondag 14 februari, Valentijnsdag, wordt de prijs uitgereikt op het Spui om 15.00 uur aan de voet van 'zijn grote broer', het beeld op het plein. Op donderdag 4 februari kan iedereen nader kennismaken met de kandidaten tijdens een evenement, gepresenteerd door Luna Lunettes.

Samen met de LHBT-gemeenschap zet GroenLinks Amsterdam zich in om de positie, sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHTB's te verbeteren. GroenLinks Amsterdam steunt hun emancipatie actief, onder andere met het Roze Lieverdje.

De jury bestaat uit: Rocco Piers (voorzitter), Tania Barkhuis, Simion Blom, Dirk van Bergen, Servaz van Berkum, Wim van Boxtel, Marie-Anne van Reijen, Matthieu Hemelaar en Ella Weggen.

Zie ook:  

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


     ◄  In 2014 won Lady Galore het Roze Lieverdje 
                                      

woensdag 20 januari 2016

Oproep: Stichting Roze Zaterdagen Nederland | Wie wil Roze Zaterdag 2018 ?!

Elk jaar wordt eind juni ergens in Nederland Roze Zaterdag gehouden, het jaarlijkse evenement voor tolerantie, respect en emancipa- tie van de LGBT-gemeenschap in ons land. De Stichting Roze Zaterdagen Nederland kent de titel Roze Stad toe aan de gemeente die het beste plan indient voor de organisatie van het jaarlijkse evenement. 

Omdat te weinig kandidaat-steden zich hebben aangemeld om de organisatie in 2018 op zich te nemen doet de stichting vandaag een oproep ‼ Jet Valk, voorzitter van de stichting: "Voor 2018 hebben meerdere kandidaten zich aangemeld, maar we zouden graag een ruimere keuze heb- ben. De ervaring leert dat niet elke eerste aanmelding leidt tot een definitieve deelname aan de selectie".

Aanmelden  –  De komende maanden wordt bepaald in welke plaats de Roze Zaterdag van 2018 zal worden gehouden. Geïnteresseerden kunnen zich tot 1 februari aanmelden op RozeZaterdagen.nl. Dit jaar gaat 't evenement naar Amsterdam waar tegelijkertijd ook Gay Pride & EuroPride wordt gevierd. In 2017 verhuist Roze Zaterdag naar 's-Hertogenbosch en Oss.


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                               

Minister Bussemaker hoopt op aangifte tegen rector 'Islamitische Universiteit'

Jet Bussemaker – Islamitische Universiteit  →  Minister Jet Bussemaker roept nog steeds mensen op aangifte te doen tegen de rector van de Islamitische Universiteit in Rotterdam ‼  Die zegt in het openbaar geregeld hatelijke dingen over Koerden, Joden en Homosek- suelen. Jet Bussemaker zei in het vragenuur in de Tweede Kamer dat ze het liefst zelf aangifte tegen de rector zou doen, maar dat dat om juridische redenen niet kan. Ze is zelf niet benadeeld door de uitspraken.

De VVD had de minister vragen gesteld naar aanleiding van een tweet van de rector, Ahmet Akgündüz. Hij twitterde over Koerdische mensen- rechtenadvocaat Tahir Elçi, die kort daarvoor bij een aanslag om het leven was gekomen. De tekst was op verschillende manieren uit te leggen maar veel Koerden zagen het als een provocatie. De tweet werd overigens na enige tijd verwijderd.

Jet Bussemaker heeft de rector en het bestuur van de universiteit al meerdere keren aangesproken, maar zonder veel resultaat. Ze werkt nu aan een wet waarmee ze kan ingrijpen, ook bij instellingen die niet door de overheid worden gefinancierd.  Een grote Kamermeerderheid wil dat de wet er zo snel mogelijk komt. Regeringspartij VVD vindt dat het allemaal veel te lang duurt.

Aangifte tegen rector Islamitische Universiteit Rotterdam
In Rotterdam is aangifte gedaan tegen de rector van de Islamitische Universiteit in de stad. De lokale PvdA'er Latif Tali deed aangifte vanwege discriminatie en het zaaien van haat, zei hij in het NTR-radioprogramma 1 Op Straat.

Ook organisaties die onder de Federatie van Koerden in Nederland (FedKom) vallen, hebben aangifte gedaan, zegt Tali. Hij is zelf ook verbonden aan FedKom. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs riep op tot het doen van aangifte tegen rector Ahmet Akgündüz, omdat hij geregeld ha- telijke dingen zegt over Koerden, Joden en Homoseksuelen.

bronnen: GayNews.nl / Twitter.com
                          
                 

Duitsland | "Homowijk Keulen voert 'veiligheidsbandjes' in tijdens Carnaval" ‼

Duitsland – Keulen  →  Tijdens carnaval worden in de homowijk 'veiligheidsbandjes' ingevoerd. Niemand mag horecazaken nog binnen zonder voor een bandje te betalen. Voor alle bars zal ook een bewaker staan.

Verscheidene gay bars kondigen de maatregel samen aan. Excorner, Exile, Iron, Ixbar, Maxbar, Mumu en Ruhrpott hekelen dat de veiligheid in en rond de homowijk de voorbije jaren is verslechterd. De gay horecazaken leggen expliciet een verband met de daders van de verkrachtingen in Keulen tijdens oudejaarsavond. Volgens hen hebben die daders van de verkrachtingen ook 'hun publiek' tot doelgroep gemaakt. Ze spreken van toegenomen geweld in de zogeheten 'Bermudadreieck', waar de gay bars gesitueerd zijn.

Meer veiligheid, hogere kosten
Van 4 t/m 8 februari komen alleen nog maar bezoekers met een veiligheidsbandje de zaken in. Voor iedere horecazaak zal een bewaker daar- op toezien. Een bandje voor dagbezoekers kost € 5,=. Een bandje voor heel de carnavalsperiode kost € 15,= en in de voorverkoop kost een der- gelijk bandje slechts € 10,=. De voorverkoopbandjes zijn te krijgen in de bewuste bars.

De inkomsten moeten de hogere kosten voor beveiliging voor een stuk terugverdienen. Daarnaast beloven de gay horeca dat er meer toiletten zullen geplaatst worden dan de vorige jaren.

Veiligheidsdiscours nefast voor LGBT-vluchtelingen
De toegenomen zorgen over veiligheid in Keulen hebben ook een averechts effect, zo bleek uit incidenten vorige week. HoLeBi- en Transgender- vluchtelingen die samenkwamen in het roze huis in de homowijk werd de toegang tot verscheidene bars in de Schaafenstraße ontzegd. Op een Facebook-pagina voor LGBT-vluchtelingen deden ze hun beklag. Ze vertellen dat een van de redenen dat ze niet binnen mochten zou zijn "dat ze er niet homo genoeg uit zagen". Slechts na bemiddeling van Duitse vrienden mochten ze binnen.

Zie ook:
Kledingtips Carnaval Duitsland: "Ga niet als Cowboy of Jihadist"  /  Duitse politie: "Ga niet als Jihadist verkleed met Carnaval"    

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com                                       

dinsdag 19 januari 2016

Irak | Opnieuw wordt een 'Homoseksuele man' vermoord door strijders van IS

De terreurorganisatie Islamitische Staat heeft opnieuw een homoseksuele man vermoord door hem van een flatgebouw te gooien. De terreurgroep plaatste een video en foto's van de moord op internet.

Op de video is te zien hoe een man vastgebonden en geblinddoekt van een flat wordt geduwd. Beneden staat een groep strijders en burgers te kijken. De moord vond plaats in al-Furat, een provincie in Irak.

Het slachtoffer overleefde de val niet. IS heeft ongeveer honderd mannen die homoseksueel zouden zijn vermoord.


bronnen: GayOkay / PinkNews.co.uk / Facebook.com
                  

The group is continuing to persecute gay men.
Geplaatst door PinkNews op maandag 18 januari 2016
                             

Rusland - 'Coming Out' | "In Rusland blijft de Coming Out voor LGBTI's legaal"

Rusland    Het Russische parlement heeft maandag een nieuwe wet afgewezen. De verworpen wet stelde dat openlijk uitkomen voor je homoseksuele geaardheid strafbaar moet worden. De makers van de wet - Ivan Nikitchuk en Nikolai Arefyev - wilden bereiken dat niet traditionele relatievormen uit het openbare leven zouden verdwijnen om zo minderjarigen te beschermen. Op het overtreden van de wet was een straf van 15 dagen cel en een geldboete van 60 euro opgenomen.

Tijdens de behandeling van het wetsvoorstel klonk regelmatig hoongelach in de Doema. De initiatiefnemers van de wet verdedigde hun voorstel met de meest krachtige, maar tegelijkertijd vaak fantasierijke argumenten. Zo liet Nikitchuk zijn collega politici weten dat homoseksualiteit een zeer besmettelijke ziekte is die op één lijn staat met alcoholisme en drugsverslaving. "De maatschappij dient beschermt te worden tegen homo's – het verbieden kan hier bij helpen", aldus de politicus. Deze en andere uitingen kwamen de twee initiatiefnemers 'n aantal maal op hoongelach uit de vergaderzaal te staan. Blijkbaar gingen deze stellingen zelfs Russische politici te ver. De wet werd verworpen 

In 2013 nam de Doema wel een wet aan die 'homopropaganda' verbiedt. Deze wet verbiedt spreken en tonen van homoseksualiteit in het open- baar om zo minderjarigen te beschermen.

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – PinkNews


Common sense!
Geplaatst door PinkNews op maandag 18 januari 2016
                                

TV - Kijk·Tip | Een nieuw seizoen van: "Hij is een Zij" – Vanavond: Aflevering 3


TV·Tip    Vanavond de derde aflevering van Hij is een Zij, het KRO-NCRV-programma over genderdysforie   Arie Boomsma volgde ook dit keer ruim een jaar het leven van zeven jonge transgenders. Nieuw dit seizoen is dat hij ook twee zeer jonge transgenders volgt.

De zesjarige Stijn is een van de jongste transgenders in Hij is een Zij. In het nieuwe seizoen volgt Arie Boomsma transgenders uit het eerste seizoen, zoals Martin en Bo, die zich voorbereiden op hun geslachtsveranderende operatie en Eveline, die net begint met hormonen. Ook maken we kennis met de zes jaar oude Stijn, die al zeker weet dat hij een meisje is in plaats van een jongen.
                    

                  
Ook in het tweede seizoen is Arie geraakt door de verhalen van de kandidaten: "Ik ben zo ontzettend trots op deze serie. Dappere strijders zijn het. Ruim een jaar mocht ik ze volgen bij hun transitie. Door de toevoeging van transkinderen Stijn (6) en Rens (11) gaat de kijker nog beter begrijpen wat de impact is van genderdysforie op het leven van transgenders en hun omgeving".

Hij is een Zij laat zien hoe het is om transgender te zijn en wat de jongeren moeten doormaken om de binnen- en buitenkant bij elkaar aan te laten sluiten. De jongeren krijgen vaak te maken met vooroordelen, teleurstellingen en onbegrip.

"Hij is een Zij" is vanavond te zien bij de KRO-NCRV op NPO 3 om 21.20 uur

bronnen: Gay.nl / KRO-NCRV.nl / YouTube.com / NPO.nl
                             
                           
                                                  

maandag 18 januari 2016

Rotterdam Gay Destination | "Website GayRotterdam.nl is zondag gelanceerd"

Op zondag 17 januari is door wethouder Ronald Schneider de Rotterdamse website www.GayRotterdam.nl gelanceerd. De lancering vond plaats tijdens de jaarlijkse 'roze' nieuwjaarsbijeenkomst in HUGH Rotterdam, in aanwezigheid van de gemeente Rotterdam, diverse instanties die zich inzetten voor de gemeenschap en andere leden en supporters van de community. Vanaf dat moment is de website online en bereikbaar voor het grote publiek.

Website    GayRotterdam.nl is de nieuwe LHBT-website voor Rotterdam en omgeving en is daarmee de eerste LHBT-stadsportal van Nederland. Het nieuwe informatieplatform van en voor Rotterdamse LHBT-ers en bezoekers aan de stad, is voortgekomen uit het 10-puntenprogramma van de Rotterdam Gay Destination werkconferentie in 2014. Tijdens deze werkconferentie sproken betrokkenen uit de doelgroep, in aanwezigheid van burgemeester Ahmed Aboutaleb en enkele wethouders, over een betere positionering voor Rotterdam als homovriendelijke stad. Het doel is eenvoudig: "Bijdragen aan een positieve 'roze' profilering van Rotterdam".

Zie ook:  Rotterdam lanceert eerste LHBT-stadsportaal

bronnen: Gay.blog.nl / GayRotterdam.nl / Facebook.com
                         

En we zijn LIVE!!! #GayRotterdam is vanaf nu bereikbaar voor iedereen. Ga snel naar http://www.gayrotterdam.nl
Geplaatst door GayRotterdam op zondag 17 januari 2016

                       

UK | "YouTuber 'Calum McSwiggan' zegt sorry voor rol in Gay Webcam·shows"

YouTuber Calum McSwiggan heeft zijn excuses aangeboden aan zijn fans voor zijn rol in bareback gay pornofilms. Calum McSwiggan was destijds 19 jaar.

De vlogger die het vaak heeft over gezondheid en seksualiteit noemt zijn acteerperiode en dan vooral het bareback gedeelte een 'tijd van wan- hoop' en dat hij 'zal moeten leren leven met deze grote fout'.

Calum McSwiggan kwam in de pornoindustrie terecht toen hij werd ontslagen om zijn geaardheid. De rekeningen bleven binnen komen en hij moest een manier vinden om de huur te blijven betalen. Op dat moment kreeg hij de mogelijkheid om webcam shows te gaan doen met twee vrienden. "Ik verdiende 5000 pond per maand".

Sinds zijn YouTube kanaal een succes is zijn er ook mensen die hem proberen te chanteren. "Er zijn zelfs mensen geweest die video's naar mijn moeder wilde sturen".

Zie ook:  Britse vlogger vertelt openlijk over zijn porno-verleden

bronnen: GayOkay.nl / YouTube.com                               

PrEP - Truvada | "De PrEP-pil 'Truvada' maakt einde aan verspreiding van Hiv"

PrEP, zo heet 't preventieve medicijn tegen Hiv waar op dit moment tests mee worden gedaan. De Nederlandse Volkskrant volgt drie deelnemers die als proefpersonen het medicijn slikken.

Alexander (49), Peter (42) en Giovanni (23) – niet hun echte namen – slikken sinds een half jaar iedere dag het preventieve Hiv-medicijn PrEP, in de vorm van een blauwe pil. De tabletten kunnen ook alleen net voor de seks ingenomen worden (en dan de twee dagen erna, als een soort morning-afterpil), maar de mannen willen hun seksleven niet plannen.

Voor het onderzoek krijgen 370 mannelijke deelnemers drie jaar lang PrEP voorgeschreven. De proef is een initiatief van het H-Team, een sa- menwerking tussen onder andere GGD Amsterdam, Soa Aids Nederland en verschillende huisartsen en ziekenhuizen.

"De eerste weken van het slikken van het medicijn had ik bovengemiddeld veel seks", vertelt Peter. Dat nam echter langzaam af. Alexander er- vaarde hetzelfde patroon. "Het gaf een enorm gevoel van vrijheid om de dingen te doen die je nooit mocht doen. Die lol is er nu wel een beetje af". Hij doet het nu echter vaker zonder condoom en is meer ontspannen in bed.

De mannen krijgen wel geschokte reacties van buitenaf. Het medicijn is in Amerika al 'n tijdje op de markt onder de naam Truvada en er wordt vaak gedacht dat de pillen enkel worden geslikt door Hiv-patiënten. "Sommigen moet ik dan toch geruststellen dat ik niet Hiv-positief ben ... ‼", geeft Peter toe.

Anderen zijn juist te enthousiast en vragen of ze een paar pillen van de mannen mogen hebben. "Dat mag natuurlijk niet", vertelt Giovanni. "De GGD controleert hoe ieder lichaam erop reageert".

De grote vraag aan de PrEP-gebruikers is nu: "Zou je onveilige anale seks hebben met iemand van wie je weet dat hij Hiv heeft" ?!  Alexander zou het alleen doen als de man 'undetectable' zou zijn: "Hierbij slikt de Hiv-positieve man medicijnen en is het virus niet meer aantoonbaar in het bloed".

Het gebruik van PrEP blijft voor sommige mannen een lastig dilemma. Alexander twijfelt nog of hij door zal gaan met het medicijn. Met Hiv kun je door medicatie tegenwoordig een leven lang leven. Toch ziet hij wel de voordelen van PrEP in. "Wij kunnen stoppen met die pillen als we sek- sueel minder actief worden. Mensen met Hiv moeten de rest van hun leven pillen slikken".

Zie ook:  PrEP-pil net zo veilig als aspirine ?!  /  Dit moet je weten over PrEP

bronnen: OUT.tv / Volkskrant.nl / YouTube.com


        
                                                     

zondag 17 januari 2016

Onrust in de noodopvang Alphen aan den Rijn na zelfdoding LHBT–Asielzoeker

Alphen aan den Rijn    Zelfdoding  →  Een vluchteling heeft zich in de asielopvang in Alphen opgehangen en het gaat om een LHBT-er. Op deze locatie worden al langer homo's en transgenders bespuugd, getreiterd en lastiggevallen door de homo-van-het-dak-gooiers van Allah die Mark Rutte met honderdduizenden ons land binnenhaalt. Op de middellandse zee smijten de massamoordenaars van Mohammed Christenen overboord. In Europa randen de verkrachtingsbendes van Angela Merkel vrouwen aan. En in een AZC in Alphen hebben de homohaters van de woestijn-ideologie nu een echte vluchteling zo tot wanhoop gedreven dat die zich zelf van het leven beroofd heeft.

Er kwamen al eerder klachten uit dit centrum, maar het COA weigerde een aparte opvang te regelen. Het Rotterdam van Ahmed Aboutaleb weigerde een huis van Humanitas te financieren om deze LBHT-ers een veilige plek te geven. En zeker de 20 keer per dag zijn kont naar het Westen opstekende Aboutaleb, wiens vader imam was van deze doodscult, had moeten weten dat deze mensen in levensgevaar verkeerden.Op zaterdag 16 januari is er grote onrust ontstaan in de tijdelijke noodopvang aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn. De onrust ontstond nadat één van de vluchtelingen zichzelf van het leven beroofde.
De politie bevestigt noch ontkent op dit moment dat het incident iets te maken heeft met de groep LGBT-vluchtelingen. De groep ging eind vorig jaar in hongerstaking vanwege de aanhoudende discriminatie vanwege hun seksuele geaardheid ‼  Begin januari deed één van hen een zelfmoordpoging in de opvang ‼   Lees verder op:  Alphens.nl

Zie ook:  
Rutte, Aboutaleb en COA schuldig aan dood LBHT-er  /  Spanningen na zelfmoord in Alphense noodopvang    
bronnen: Fenixx.org / YouTube.com – Studio Alphen


        
                                             

UK – Feltham | "Het eerste huis van Freddie Mercury wordt Nationaal erfgoed"

Engeland →  Het eerste Londense huis van Freddie Mercury – 22 Gladstone Avenue, Feltham – is vanaf dit jaar Nationaal Brits erfgoed en het krijgt daarmee meteen ook het bekende blauwe bordje van de Engelse monumentenzorg English Heritage

Hiermee wordt het huis in de wijk 'Feltham' officieel onderdeel van het Engelse erfgoed. Eerder gebeurde hetzelfde met de voormalige woon- plaatsen van John Lennon, Charlie Chaplin en Jimi Hendrix. De afgelopen 150 jaar werden zo al meer dan 900 blauwe bordjes op huizen in heel Londen gehangen.
                          

                           
Freddie Mercury, geboren als Farrokh Bulsara was een groot Britse rockmusicus. En bekend als de zanger en 'frontman' van de groep Queen die uitgroeide tot één van de beste en populairste rockartiesten en popzangers aller tijden. Hij staat bekend als de man met een stembereik van vier octaven, wat buitengewoon is voor een mannelijke zangstem. Op 23 november 1991, één dag voor zijn overlijden, maakte Mercury officieel wereldwijd bekend dat hij leed aan Aids. Dat deed hij door middel van een kort persbericht gemaakt op zijn sterfbed. Freddie Mercury stierf op 24 november 1991 om 18:48 uur in zijn geliefde Londense huis Garden Lodge aan longontsteking, ten gevolge van Aids. Hij werd 45 jaar oud.


bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com / Twitter.com
                            
                                                   

Amerika - Manhattan | "New York opent eerste Masturbatie-hokje op straat" ‼

USA – New York – Manhattan  →  Vroeger was Times Spuare in New York City een sex hotspot. Overal zag je sex shops, sex theaters en peep shows. New York is de afgelopen jaren wat braver geworden als het om sex gaat, maar daar komt nu verandering in.
                           
                             
Het bedrijf Hot Octopuss uit Londen plaatste het eerste ontstress-hokje in de straten van Manhattan. De GuyFi staat op 28th street en 5th ave- nue. Het hokje is bedoeld om even te ontstressen na een harde en lange dag werk.

Volgens het bedrijf hebben op de dag van de opening zo'n 100 mannen gebruik gemaakt van de "trektent". Hot Octopuss wil meer van dit soort ontstress-hokjes openen in Manhattan en in andere grote steden in Amerika.

Zie ook:  New Yorkse telefooncel met privacy en Happy ending

bronnen: GayOkay.nl / Twitter.com / YouTube.com