zaterdag 6 mei 2017

Utrecht - Hand·in·Hand Challenge | Dit gebeurt als mannen hand in hand lopen

Het BNNprogramma 'Spuiten en Slikken' vroeg voorbijgangers in een Utrechtse winkelstraat een paar minuten met hem hand in hand te lopen om te zien hoe voorbijgangers zouden reageren op twee mannen die hand in hand lopen.  De reacties ?!  Kijk zelf maar en ver- baas je ... !!!

Zie ook:  Man en man 'hand in hand', dat doe je beter niet in Nederland ‼  /  Schokkend | "Kunnen mannen hand in hand lopen" ?!

bronnen: GaySite.nl / SpuitenEnSlikken.BNN.nl – Video


                                                   
                                                     

Tsjetsjenië | "Tsjetsjeense tiener (17) door oom vermoord omdat hij Homo is"

Tsjetsjenië – Homofobie  →   In Tsjetsjenië is een 17jarige jongen van de 9de verdieping gegooid door zijn oom nadat hij eerder Uit de Kast kwam als homo tegenover zijn familie.  De oom handelde naar eigen zeggen om de schande die de jongen over zijn familie bracht weg te wassen.

Het is geen toeval dat dit nu gebeurt gezien het feit eerder de overheid ouders en familie opriep hun HoLeBi kinderen te vermoorden. Ook religie speelt mede een grote rol in de vervolging van homo's en lesbiennes in Tsjetsjenië  Uit getuigenissen van een naar Rusland gevluchte homo bleek dat toen hij Uit de Kast kwam tegenover een religieus leider hij te horen kreeg dat hij niet langer welkom was in de moskee.
                                       
                                                 
Opvallend bij de actie van de oom van de jonge homo is het feit dat deze gelijk is aan de manier waarop leden van Islamitische Staat omgaan met homo's. Eerder waren er al tal van meldingen waaruit bleek dat IS homo's van een dak of hoog gebouw gooiden in Irak en Syrië. Ondertussen blijkt ook dat de moord op de jonge homo geen alleenstaand geval is en dat er nog meer zullen volgen. Zeker gezien het feit dat recent de Tsje- tsjeense president 'Ramzan Kadyrov' met een verklaring kwam dat hij tegen eind mei en nog voor het begin van de Ramadan (die start op 26 mei) alle homo's uit zijn land wil (laten) elimineren.

De Russische president 'Vladimir Poetin' werd eerder wereldwijd al aangemaand een onderzoek in te stellen naar de vervolging van HoLeBi's in Tsjetsjenië, maar oordeelde recent - na een gesprek met de Tsjetsjeense president - dat dit niet nodig is omdat er geen sprake is van homo- vervolging   Maar gisteren werd bekend dat Poetin nu buigt onder internationale druk en toch akkoord gaat om een onderzoek in te stellen naar de vervolging van HoLeBi's in Tsjetsjenië.
                                     
        

bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – Craig Wallace / YouTube.com / Twitter.com – Pink News
                                     
                                      

vrijdag 5 mei 2017

Buzzfeed – Video | "Voel jij je wel eens aangetrokken tot je beste vrienden" ?!

Amerika – Buzzfeed.com  →  En doe je dan ook iets ?!  Weet jij met hoeveel mannen je seks hebt gehad ?!  En hoe avontuurlijk ben je in bed ?!  Gewone jongens beantwoorden deze en andere intieme vragen in een ontwapenende video.

Buzzfeed heeft telkens twee mannen naast elkaar gezet die met elkaar in gesprek gaan over hun seksleven. Op wie vallen ze ?!  Verandert dat ?! En vanaf welke leeftijd zijn ze seksueel actief ?!  Het levert een reeks herkenbare antwoorden op, maar wat vooral opvalt: iedereen is verschillend maar ze willen allemaal hetzelfde, namelijk gewoon lekker genieten.

bronnen: Winq.nl / Buzzfeed.com / YouTube.com                                               

VS | Randy Rainbow maakt gehakt van de eerste 100 dagen van Donald Trump

Amerika – Donald Trump    Met een hilarische parodie in de stijl van de Wicked-musical maakt YouTube-komiek Randy Rainbow korte metten met Donald Trump. De president eindigt met een gezicht vol lippenstift.

In een fraai gemonteerd 'interview' met Donald Trump begint Randy Rainbow zijn versie van het lied Popular uit de musical Wicked te zingen. Niet gek dat het lied hier Unpopular heet.
                                                

                                    
'Randy Rainbow' laat alle beloftes van 'Donald Trump' de revue passeren. Verder komt de relatie van Donald Trump met Rusland voorbij, het feit dat zijn vrouw Melania Trump niet in het Witte Huis woont maar in de Trump Tower in New York, en meer.

Stephen Colbert
Intussen ligt talkshowhost Stephen Colbert onder vuur omdat hij heeft gegrapt dat Donald Trump en Vladimir Poetin een seksuele relatie heb- ben. Volgens sommigen is dit een vorm van homofobie. Zelf heeft Stephen Colbert nergens spijt van.
                             
       
                                                
Video
Hieronder zie je in een video wat Donald Trump daadwerkelijk heeft bereikt in zijn eerste 100 dagen als president ‼   
bronnen: Winq.nl / GayTimes.co.uk / YouTube.com


donderdag 4 mei 2017

Kledingmerk GAP toont 'n Lesbisch koppel met kinderen in nieuwe commercial

Het Amerikaanse kledingmerk voor vrouwen mannen en kinderen: GAP, toont in een nieuwe reclame video genaamd: 'Mama Said' ook een Lesbisch koppel met kinderen.

De korte schattige reclame video is een onderdeel van de GAP campagne: 'Every Mother Counts'. Daarin ook fotografe Cass en haar vrouw director Ali die de trotse moeders zijn van Leo en Mae. De video werd mede gemaakt door Hollywood actrice Liv Tyler die samen met haar kin- deren ook in de video te zien is. Atrice Jurnee Smollett-Bell zingt het lied 'Let Your Love Flow' van de Bellamy Brothers in de commercial

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


        
                                                              

Amsterdam - Vrijdag 05 mei 2017 | "Bevrijdingsfeest op 't Homomonument" ‼

Amsterdam  – Homomonument  →  Donderdag 4 mei herdenken we de doden, vrijdag 5 mei vieren we feest   Op het Homomonument is het "Bevrijdingsfeest", met een keur aan DJ's  Van 15.00 tot 23.00 uur "kan er worden gedanst en gesjanst in de zon en 's avonds onder de sterrenhemel."
                                                    
                                                 
                                  
De organisatie vraagt iedereen geen eigen drank mee te nemen, maar die aan de bar op het plein te kopen. De feesten op het Homomonument zijn gratis en worden bekostigd uit de baromzet. "Support je eigen feestje: neem van huis je feestmuts mee, maar koop je drankjes hier aan de bar" ‼

Het Programma:              
15.00 uur  –  Nancy Goreng   
16.00 uur  –  Bertie & Miss Bunty
17.00 uur  –  Cat Carpenters & Miss Bunty
18.00 uur  –  Priszilla
19.00 uur  –  Diva Mayday
20.00 uur  –  Joost van Bellen
21.00 uur  –  Carlos Valdes
22.00 uur  –  The G-Team & MC Divine

Zie ook:  Vrijdag 5 mei 2017 | "Bevrijdingsfestivals en 5 mei-concert"  /  The G-Team viert driedubbel feest deze vrijdag

bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – Stephanie de Wit / YouTube.com                                                      

woensdag 3 mei 2017

België – Mr Gay Belgium | "Wie wordt Mister Gay Belgium Fotogeniek 2017" ?!

België – 'Mister Gay Belgium'  →  Tot 15 mei om 20.00 uur kan je via Facebook stemmen op de fotogeniekste Mister Gay Belgium 2017 kandidaat.

Tot 20 mei om 20.00 uur kan je via Facebook stemmen. Bij de verkiezing van Mister Gay Belgium hoort ook de Mister Fotogeniek-wedstrijd.

Om te bepalen wie dat wordt, kan je via Facebook stemmen door de foto's te 'Liken'. Elke kandidaat poseerde volgens zijn campagnethema

bronnen: ZiZo-Magazine.be / Facebook.com – Mister Gay Belgium
                                   
                                                

Onno Hoes → 4 mei | "Veel aandacht voor Joden, maar te weinig voor Homo's"

Oss  →  Tijdens de Dodenherdenking op 4 mei is er veel aandacht voor Joden, maar te weinig voor Homo's. Dat zegt Onno Hoes, die dit jaar gastspreker is bij de Dodenherdenking in Oss.

Dit mede vanwege 't Roze Jaar dat door Den Bosch & Oss wordt gehouden. De oud-gedeputeerde en voormalig burgemeester van Maastricht is gevraagd vanwege zijn Joodse achtergrond en zijn homoseksuele geaardheid.

Onno Hoes wil benadrukken dat in de Tweede Wereldoorlog ook duizenden homoseksuelen zijn vervolgd en omgekomen.
                               
                                   
Onno Hoes  die een groot gedeelte van zijn leven in Den Bosch heeft gewoond zegt 'verrast en vereerd' te zijn dat hij door de gemeente Oss is gevraagd een speech te houden tijdens de Dodenherdenking.

Zie ook:
bronnen: D-TV.nl / Twitter.com – Oss Nieuws / Twitter.com – Roze Zaterdag 2017
                                            
                                     

dinsdag 2 mei 2017

VS | "Johnny Depp verrast z'n fans als 'Captain Jack Sparrow' in Disneyland" ‼

Amerika – "Johny Depp"  →  Lachen, gieren en brullen voor de mensen die tijdens een ritje van de 'Pirates of the Caribbean' attractie in Disneyland opeens oog in oog met de Johnny Depp in zijn rol als dronken gay piraat Jack Sparrow   Of gewoon Johnny Depp die ... zich zelf was. Any way, hier is de video ‼

Zie ook:  
Johnny Depp surprises Fans as Captain Jack Sparrow at Disneyland  /  Pirates of the Caribbean | "Salazar's Revenge – Legacy" ‼  

bronnen: EigenWereld.nl / YouTube.com                                       

Kiev · Eurovisie Songfestival 2017 · O'G3NE | "Zo ziet de act van O'G3NE eruit"

Songfestival – Kiev    Ben je er klaar voor ?!  O'G3NE heeft tijdens de eerste repetitie laten zien klaar te zijn voor het Songfestival. Met glitterjurkjes - en jumpsuit - van Tycho Boeker staan ze op het podium  Op de achtergrond worden delen van het nummer 'Lights And Shadows' geprojecteerd.

Lights and glitters
En de outfits ?!  Ze zijn ontworpen door 'Tycho Boeker'   Eerder was hij verantwoordelijk voor de Songfestivaljurk van 'Trijntje' (die nooit het podium haalde). Maar de dames van O'G3NE zijn dolblij met hun outfits
                                 
                                                                                               

Update:
O'G3NE – Video's | "Hoe gaat het met O'G3NE in Oekraïne" ?!  /  O'G3NE stijgt bij de bookmakers.  Amy, Shelley en Lisa nu op plek 13 

bronnen: Gay.nl / Facebook.com – Gay.nl / YouTube.com


        
                                                     

maandag 1 mei 2017

Amerika – Showbizz - Politiek | "Caitlyn Jenner voelt wel wat voor de politiek"

Amerika  →  De Amerikaanse reality-ster Caitlyn Jenner denkt erover na om de politiek in te gaan.  Die ambitie heeft ze al langer, maar toen de voormalig Amerikaanse topatleet nog als Bruce Jenner door 't leven ging - durfde ze er niet aan - uit angst dat dan naar buiten zou komen dat ze transgender is. 
                                          
                                                 
Dat vertelde ze bij een congres over transgender-identiteit   Caitlyn Jenner stemde voor Donald Trump - maar zou zelf "geen politieke kleur willen kiezen"  Caitlyn Jenner wil de komende jaren kijken op welke manier ze het meeste kan betekenen voor transgenders: politiek of geld inzamelen voor haar eigen stichting, dat weet Caitlyn Jenner nog niet.

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Blog.nl / Twitter.com – New York Daily News
                                             
                                             

Onderzoek | "Bottom-zijn ?! → Jonger, linkshandig en Gender-non-conform" ?!


• Het onderzoek "Handedness is a biomarker of variation in anal sex rolebehavior and Recalled Childhood Gender Nonconformity among Gay men" van de University of Toronto Mississauga detecteerde links tussen biologische eigenschappen die duiden of kunnen duiden op een voorkeur voor bottom-zijn.

Bottoms hebben vaker oudere broers, zijn vaker linkshandig en tonen vaker op jonge leeftijd gender-non-conformisme. Gender-non-conformis- me is het zich niet (of minder) houden aan genderrolverwachtingen.

Mannen die meer beantwoorden aan genderrolverwachtingen, 'mannelijkere' mannen dus, zijn vaker top. Dat is diegene die liever anaal penetreert dan gepenetreerd wordt.
                                 
                                                
"Mannen die zich tops noemen vinden zichzelf mannelijker dan bottoms", zeggen onderzoekers Ashlyn Swift-Gallant, Lindsay A. Coome, D. Ashley Monks en Doug P. VanderLaan.

Zij vonden een correlatie tussen gender-non-conformisme en voorkeuren qua anale seks.  "Tops scoorden hoger op typische mannelijke persoon- lijkheidstrekken en bottoms scoorden hoger op typische vrouwelijke".

De universiteit rekruteerde deelnemers via Facebook en de Toronto Pride in 2015. 333 mannen namen deel aan het onderzoek.

De onderzoekers vonden geen leeftijdsgebonden factor.

Zie ook:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / PinkNews.co.uk / Twitter.com – Gay Say Hello / Twitter.com – Gay.nl
                                                      
                                       

zondag 30 april 2017

Duitsland - Keulen - Henk Heijenga | Nederlander is 'Mister Bear Europe' 2017

Duitsland – Keulen  →  Nederlander 'Henk Heijenga' is afgelopen weekend in het Duitse Keulen verkozen tot 'Mister Bear Europe' 2017. Van 20 april tot 01 mei vindt in Keulen het 'European Bear Weekend' plaats met als hoogtepunt de verkiezing van de mooiste Bear van Europa. De afgelopen weken kon online gestemd worden op in totaal negen deelnemers.
                         

                                     
Naast de Nederlandse inzending – Mister Bear Netherlands 2016 – kon ook gestemd worden op kandidaten uit Oostenrijk, België, Duitsland, Tsjechië, Hongarije, Luxemburg, Polen en Spanje  De drie kandidaten met de meeste stemmen werden dit weekend tijdens de "Bears & Beard Party" in Keulen aan het publiek voorgesteld. Vervolgens mochten de aanwezigen op hun favoriet stemmen. De Nederlander Henk Heijenga, die woonachtig is in Amsterdam en werkzaam in de taxibranche, kreeg uiteindelijk de meeste stemmen zodat hij zich een jaar lang Mr. Bear Europe 2017 mag noemen.

KLIK HIER  voor foto's van alle deelnemers van de Mister Bear Europe-verkiezing 2017 ‼

Zie ook:  Henk Heijenga uit Nederland is Mister Bear Europe 2017  

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl / YouTube.com

Amsterdam – 4 mei 2017 | Dodenherdenking bij het Homomonument in A'dam

Amsterdam  'Homomonument'    Donderdag 4 mei is het dodenherdenking: "De Nationale Herdenking op de Dam en in het hele land plaatselijke herdenkingen".  Traditiegetrouw is het 'Homomonument' in Amsterdam de plek waar LHBT's worden herdacht die werden en worden vervolgd om hun geaardheid of genderidentiteit  Voorafgaand aan de herdenking begint om 19.30 uur een Stille Tocht van- af de ingang van de Westerkerk
                               
                                             
                                 
Rond 19.50 uur komt de stoet aan op het Homomonument. Om 20.00 uur is het twee minuten stil, daarna volgen drie sprekers: Daan Smeelen, Eric van de Burg en Tim Oliehoek ‼  De muziek wordt verzorgd door de Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers' en zanger Sjors van der Panne. Daarna volgen kransleggingen op de driehoek boven het water van de Keizersgracht. Na afloop is er koffie in de Westerkerk.
bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – Roze Gebaar / YouTube.com