zaterdag 9 mei 2015

Wat doe jij met je vakantiegeld ?! ... Homo-datingapp 'Grindr' zoekt een koper

Grindr, een datingapp voor homoseksuele mannen, zoekt een koper.

Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden. Hoeveel het bedrijf hoopt te verdienen met de verkoop is niet bekend.

Grindr werd in 2009 opgericht door oprichter 'Joel Simkhai' met een budget van slechts vijfduizend dollar en geen hulp van investeerders van buitenaf.

Met de app kunnen mannen een match vinden op basis van hun locatie, voor een maandelijks bedrag. Grindr heeft inmiddels 5 miljoen gebruikers, verspreid over 192 landen.

In Nederland kwam de datingapp in het nieuws nadat voormalig burgemeester van Maastricht Onno Hoes in opspraak raakte omdat hij gebruik had gemaakt van de app.

Zie ook:  Te koop: "Grindr"

bronnen: NU.nl / Bloomberg.com / YouTube.com

 
       
                                

Platform stapt naar gerechtshof uit protest tegen sluiting ontmoetingsplaats ‼

Stichting Platform Keelbos stapt naar het gerechtshof in Den Bosch om homo-ontmoetingsplaats Galgenveld langs de A27 weer open te krijgen. Het kennis- en expertisecentrum van homo-ontmoetingsplaatsen vindt dat homo's buitenproportioneel worden benadeeld nu de gemeenten Oosterhout en Breda de ontmoetingsplek hermetisch hebben afgesloten met hekken.

Eerder wilde het platform de burgemeesters van de gemeenten Breda en Oosterhout aanklagen wegens discriminatie maar het OM besloot niet over te gaan tot vervolging.

De homo-ontmoetingsplek werd gesloten na klachten over overlast. Wandelaars en mountainbikers klaagden over rommel in de bosjes en ze zaten evenmin te wachten op de confrontatie met de handelingen van de homo's. Dat zei lijsttrekker van de Oosterhoutse partij Gezond Burger Verstand, Henk van Ginneken vrijdagavond op radio 1.

De gemeenten en Rijkswaterstaat besloten daarom de toegangsweg naar de plek af te sluiten.

Klacht wegens discriminatie
Voorzitter 'Anthony Mathijsen' van het platform vond dat homo's op deze manier gediscrimineerd werden. Hij deed daarom vorig jaar oktober al aangifte tegen oud-burgemeester Van der Velden van Breda en collega Huisman van Oosterhout.

Het sluiten van de toegangsweg stond volgens hem lijnrecht tegenover de beweringen in de politie folder 'Blauw op de roze ontmoetingsplaats'. Daarin staat onder meer dat sluiting van homo-ontmoetingsplaatsen niet aan de orde is en dat deze plekken een maatschappelijk gegeven zijn.

Ontmoetingsplaats biedt anonimiteit en veiligheid
Op radio 1 gaf Han Raeven van Stichting Platform Keelbos aan dat deze de ontmoetingsplaatsen hard nodig zijn vanwege de anonimiteit die het de bezoekers biedt. "Veel van deze mannen leiden een dubbelleven", vertelde hij. "Op deze plekken voelen ze zich veiliger omdat ze hier meer geaccepteerd worden".

Zie ook: 
Platform start art. 12 procedure wegens Homo-discriminatie  /  Platform stapt naar gerechtshof om sluiting ontmoetingsplek A27    
 
Ouder Nieuws:
Niet meer bij Galgenveld het bos in  Galgenveld → Breda-Oosterhout  /  Protest tegen sluiting Homo-ontmoetingsplek Galgenveld   

bronnen: OmroepBrabant.nl / Platform-Keelbos.org / YouTube.com

 

                                

Italia's Got Talent | Italiaanse acrobaat vraagt vriend ten huwelijk na TV-act ‼

Les Farfadais is een groep acrobaten. Ze lieten donderdagavond hun act zien tijdens Italia's Got Talent. Na het jurypraatje ging een acrobaat op de knieën om zijn vriend ten huwelijk te vragen.

Het is voor het eerst in Italië dat live op TV een man zijn vriend vroeg met hem te trouwen. Hij begon een ontroerende speech in het Engels, waarna hij een verlovingsring tevoorschijn toverde.

Hoewel het huwelijk tussen twee mannen niet wordt erkend, maakt de overheid vorderingen met plannen voor een partnerschapsregeling.

bronnen: Winq.nl / TowleRoad.com


Italiaans koppel verlooft zich live tijdens "Italia's Got Talent"

Twee acrobaten die deelnemen aan "Italia's Got Talent" hebben zich op de Televisiezender 'Sky Uno' verloofd. Nadat 'Les Farfadais', een groep acrobatische dansers, hun nummer hadden gebracht op de tonen van 'The Power of Love', vroeg een van de acrobaten zijn vriend ten huwelijk. Zijn vriend stemde zichtbaar geëmotioneerd in met het verzoek.

De jury was compleet verrast. Acteur 'Claudio Bisi', zangeres 'Nina Zilli', actrice 'Luciana Littizzetto' en televisiefiguur 'Frank Matano' hadden het huwelijksaanzoek niet zien aankomen. Ze stonden recht om te applaudisseren. Nina Zilli maakte een hartgebaar terwijl ze instemmend knikte. Het publiek juichte enthousiast. Een televisiemoment dat velen niet hadden verwacht in Italië, een land dat toch vaak een conservatief en macho-imago krijgt toegedicht.

Echt trouwen kan het koppel in Italië natuurlijk niet. Het huwelijk is er niet opengesteld voor HoLeBi-koppels. De steden Bologna en Rome voeren de druk op om LGBT-koppels in Italië te registreren.

 bronnen: ZiZo-Magazine.be / TowleRoad.com / YouTube.com


                                               

Amsterdam - I am Gay and Muslim | Film over Moslims & Homo's niet gewenst

Terwijl in Amsterdam de rode loper wordt uitgerold voor haat-sjeiks, is de vertoning van een film over homo's en moslims ongewenst. Alleen na ingrijpen van hogerhand bleek een buurthuis in de Kolenkit-buurt bereid vandaag – zaterdag 9 mei 2015 – de controversiële film te laten zien.

Dat bevestigt een zegsman van D66 afdeling West, die de filmvertoning organiseert. In buurthuis 'The Shelf' kan voor allerlei activiteiten ruimte worden gehuurd. Dat hadden deelraadslid Pieter Rietman en zijn partijgenoten gedaan om de film 'I am Gay and Muslim' te bekijken, van de Nederlandse filmmaker Chris Belloni. De documentaire die hij maakte werd onder meer verbannen van het filmfestival in Kirgizië.

Nadat vrijwilligers van D66 West folders over de film hadden uitgedeeld in de Kolenkit-buurt, een wijk waar veel Amsterdammers met een islamitische achtergrond zijn gehuisvest, kreeg de coördinator van het buurtcentrum ineens koudwatervrees. "Wij kregen te horen dat we de film niet mochten laten zien omdat het onderwerp te controversieel zou zijn. Het argument was dat de ruiten van het centrum al eens eerder waren ingegooid", laat Rietman weten. Gevraagd naar een verklaring voor de plotselinge afgelasting van de filmmiddag draaide de directie van het buurthuis ineens bij. De film is nu toch te zien.

Zie ook: 
Amsterdams buurtcentrum buigt: "Film over Homoseksualiteit in de Islam verbannen"  /  I Am Gay And Muslim – The Website      
D66 vertoont film "I am Gay and Muslim" in de Kolenkit  /  Gay in de Kolenkit eerst afgeblazen, maar debat kan toch doorgaan

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com                             

vrijdag 8 mei 2015

Argentinië | Lesbisch koppel + biologische vader samen op geboortecertificaat

De provincie Buenos Aires zorgde voor een primeur in Zuid-Amerika. De bevoegde dienst registreerde er een lesbisch koppel en de biologische vader van een kind allemaal als juridische ouders in de geboorteakte.

"We zijn zo trotst op deze historische dag op de beslissing van de provinciale overheid van Buenos Aires", zei Esteban Paulón, voorzitter van LGBT-rechtengroep 'Federación Argentina de Lesbianas, Gays, Bisexuales y Trans' aan persagentschap Agence France-Presse. "We moesten zelfs geen juridische bijstand vragen".

De 37-jarige 'Hernan Melazzi', die het sperma voor het lesbisch koppel leverde, verbindt zich dan ook tot de rechten en plichten van het vaderschap door zich wettelijk te laten erkennen als ouder. Het kind is inmiddels één jaar en heet Antonio. Het kind woont bij de twee mama's, 'Susana Guichal' en 'Valeria Gaete', in de Argentijnse havenstad Mar del Plata. Een paar honderd kilometers verder, in de hoofdstad, woont de vader. Het lesbisch koppel heeft al elf jaar een vaste relatie. Ze zagen Melazzi nooit als alleen maar een spermadonor.

Argentinië is in Zuid-Amerika een koploper in HoLeBi- en Transgenderrechten. Het land voerde als eerste land op het continent het nationaal erkende homohuwelijk in. Verder verbaasde de autoriteiten er in 2013 de wereld door in te stemmen met een wijziging van de genderidentiteit op het geboortcertificaat van een zesjarig meisje.
 
bronnen: ZiZo-Magazine.be / Advocate.com /  PinkNews.co.uk
                          

USA – Onderzoek | "Implantaat kan 'revolutie' betekenen bij behandeling Hiv"

Een nieuwe manier van medicijnen toedienen kan een 'revolutie' betekenen bij de behandeling van mensen met Hiv. Een onderhuidse implantaat, zo groot als een lucifer, die lijkt op een anticonceptie-implantaat, kan de patiënt met Hiv medicatie toedienen. Volgens wetenschappers van het Oak Crest Institute of Science in Californië werkt dat effectiever, omdat de patiënt er dan niet meer aan hoeft te denken dat hij regelmatig zijn pillen slikt, aldus DailyMail.com, PinkNews.co.uk en Gay.blog.nl.

Tot nu toe is dat een struikelblok bij de behandeling van Hiv: Patiënten kunnen hun medicijnen nog wel eens vergeten, of nemen niet de juiste hoeveelheid in. Een implantaat garandeert op ieder moment van de dag de juiste hoeveelheid medicatie in het lichaam, aldus de wetenschappers. Bij de eerste testen met implantaten werden geen bijwerkingen vastgesteld. Experts werken aan een implantaat dat 12 maanden lang zijn werk kan doen.
 
bronnen: Gay.blog.nl / DailyMail.co.uk / PinkNews.co.uk / YouTube.com
                   
 

                       

Amsterdam – Mayday | "Drag queen 'Mayday' bedreigd met een vuurwapen" ‼

Amsterdamse drag queen 'Mayday' is gisteren in de vroege ochtend met een vuurwapen bedreigd. De dader is door de politie opgepakt.
 
Mayday was na een klus in de stad nog even iets gaan drinken. Na afloop stond ze met twee vrienden buiten, toen er twee mannen op het vriendengroepje af liepen. "Het leek alsof een van de twee op de uitkijk bleef staan, terwijl de ander heel agressief naar me toe kwam". Het groepje werd eerst om een vuurtje gevraagd, toen uitgescholden. "Ze riepen wel 'freak' en 'homo', maar ik denk niet dat het een gerichte actie was. Ik viel natuurlijk veel meer op, omdat ik als vrouw was", aldus de Amsterdamse entertainer.

"Het kwam echt op me over alsof die jongen op zoek was naar ruzie, naar confrontatie. Maar wij bleven juist rustig en gingen er niet op in. Toen hij riep "als ik wil, kan ik jullie allemaal doodmaken" en liet zien dat hij een pistool bij zich had, dacht ik meteen: wegwezen hier. Het leek wel een film".

Mayday belde 112, de politie was snel ter plaatse en de man werd uiteindelijk op het Koningsplein opgepakt. Mayday moest ook mee om een verklaring af te leggen. "Die man was helemaal door het dolle heen en aan het schreeuwen op het politiebureau. De politie zei later nog tegen me dat het een wonder is dat er niks is gebeurd, dat ze het goed vonden dat wij zo kalm waren gebleven".

Het was een heftige ervaring voor de drag queen, die naar eigen zeggen wel vaker meemaakt dat er negatief op haar gereageerd wordt op straat, maar niet eerder zo extreem. "Ik ben blij dat het uiteindelijk met een sisser is afgelopen. Toen het gebeurde was wel op m'n hoede, maar ik bleef kalm. Maar als ik eraan terugdenk vind ik het wel heftiger dan ik aanvankelijk dacht".

Zie ook:  Mayday op straat met vuurwapen bedreigd  /  Travestiet 'Mayday' bedreigd met geladen vuurwapen

bronnen: Gay.nl / YouTube.com              Foto's: Taco van der Werf

 
       
                                       

Amerika | "Sir Elton John sprak het Amerikaans Congres toe over Hiv en Aids"

Zanger 'Elton John' sprak woensdag het Amerikaans Congres toe en vroeg hen om de strijd tegen Aids verder te zetten. John sprak op de senaats hoorzitting rond de presidents 'Emergency Plan for Aids Relief', het globale plan in strijd tegen Hiv en Aids van de Verenigde Staten, aldus PinkNews.co.uk en HoLeBi.info.

Sir 'Elton John' prees de VS omdat ze al veel gedaan hebben. Maar zei ook dat de strijd nog lang niet gestreden is en dat het van belang is dat men blijft doorgaan. Volgens de zanger zijn er ondertussen tal van mogelijkheden die het misschien mogelijk maken een einde te maken aan de verspreiding van de ziekte, binnen de periode dat hij nog leeft.

Het gesprek van Elton John was belangrijk omdat leden van het Senate Appropriations Committee aanwezig waren en deze mensen overwegen meer dan zes biljoen dollar te invisteren in het Emergency Plan for Aids Relief. Elton John richtte zelf in 1992 de 'Elton John Aids Foundation' op, die al meer dan 230 miljoen dollar inzamelde in de strijd tegen Hiv en Aids.

bronnen: HoLeBi.info / PinkNews.co.uk / YouTube.com                                 

donderdag 7 mei 2015

TV → Louis Theroux: 'Transgender Kids' | "Kinderen in het verkeerde lichaam"

Louis Theroux stort zich in "Louis Theroux: Transgender Kids" in de wereld van kinderen die voor hun gevoel in een verkeerd lichaam zijn geboren. Hij volgt het ingewikkelde proces waarin ze op jonge leeftijd van sekse veranderen.
                     
Laat je een kind van sekse veranderen wanneer het nog zoekende is naar zijn of haar identiteit, of wacht je tot na de puberteit ?! Ouders van kinderen die de overstap naar het andere geslacht willen maken, komen voor deze lastige keuze te staan.

Gelukkig voelen
In "Louis Theroux: Transgender Kids" bezoekt Theroux een kliniek in San Francisco, waar kinderen van geslacht kunnen veranderen. Zij voelen zich geboren in een verkeerd lichaam en willen zich gelukkig voelen.

Altijd een meisje
Zo ontmoette hij voor de documentaire de vijfjarige Camille, die geboren werd als Sebastian. Theroux houdt een theekransje in haar roze kamer, waar ze nummers zingt van Lady Gaga. Als hij haar vraagt of ze ooit nog Sebastian wil zijn, antwoordt ze stellig: "Nee ‼ Nooit meer ‼ Ik wil altijd een meisje blijven".

KLIK HIER om de trailer te bekijken op de website van NPO.nl

Louis Theroux: 'Transgender Kids'  –  Donderdag 07 mei 2015  –  NPO 3  –  21.50 uur

Zie ook:  Louis Theroux: 'Transgender Kids'  Nieuwe documentaires van Louis Theroux  /  TV → Louis Theroux: 'Transgender Kids'

bronnen: TV·Gids.nl / VPRO.nl
                             

USA - Game - 'Kill the Faggot' | "Homo-moordspel geupload op gameplatform"

Een spel waarin homo's, lesbiennes en transgenders neergeschoten moeten worden is twee uur lang beschikbaar geweest op het gameplatform Steam. In het schietspel krijgen spelers punten als ze een homo of transgender doden en minpunten als ze hetero's raken.
 
Het spel werd gepromoot met de volgende tekst: "Haat je homo's ?! Wil je je frustratie botvieren op de 'LBGT-community' ?! Dit is je kans ‼ Vermoord homo's en transgenders, terwijl je hetero's juist niet moet neerschieten. Verzamel zoveel mogelijk punten voor de tijd om is" ‼

Een speler krjigt de keuze uit drie levels: de straat, een warenhuis en een bos. Spelers krijgen een minuut de tijd om zoveel mogelijk homo's en transgenders te doden. Een homo levert 100 punten op en een transgender 150. Als er een hetero wordt doodgeschoten, kost dat 100 punten. Tijdens het spelen zijn kreten als 'Kill that faggot' ‼, 'Oops, I just dropped the soap' en 'Can I putt my wiener in your butt' te horen.

Christelijke schoenenverkoper
Het spel werd maandagochtend geüpload door maker 'Randall Herman'. Hij deed dat via het zogenoemde 'Greenlight', een onderdeel van Steam waar gamemakers hun spel kunnen oploaden. Herman, een christelijke schoenenverkoper, betaalde zo'n 88 euro om het spel te kunnen uploaden.

Steam heeft nog niet gereageerd op de mogelijkheid tot het spelen van het spel. In de gebruiksvoorwaarden van Greenlight staat dat spelen met 'bedreigende, geweldadige of intimiderende inhoud' geweerd worden. Zelfs als deze als grap bedoeld zijn. Ook 'ongepaste of beledigende inhoud' wordt niet geaccepteerd.

Gebruikers zijn boos. Ze begrijpen niet dat Steam de uploads niet controleert. Herman noemt de community 'overdreven gevoelig en snel beledigd'.

Zie ook:  Nieuwe anti-Homo game op de markt 'Kill The Faggot'  /  Kill The Faggot | "Extreem Homofoob spel op Steam"

bronnen: ED.nl - Eindhovens Dagblad / YouTube.com

 
       
                                                          

NPO Spirit – NCRV – Reportage | Joëlle: "Ik ben Christen, mijn vader is Homo"


Joëlle Bakhuis maakte www.verscheurd.nl een platform voor gelovige homo's en hun naasten. Haar inspiratie is de Amerikaan Justin Lee, die het boek "Torn" (Verscheurd) schreef over christen zijn en erachter komen dat je homo bent. Joëlle is zelf gelovig, hetero maar dochter van een homo-vader.
 
Joëlle: "Toen ik 16 was hoorde ik van mijn moeder dat mijn vader homoseksueel was. Dit was zo'n taboe, ik heb er jarenlang nooit met iemand over gepraat". Inmiddels heeft ze haar vader en zijn vriend omarmd en vecht ze tegen vooroordelen over homo's. Joëlle wil met Verscheurd.nl het onderwerp homoseksualiteit binnen christelijk Nederland bespreekbaar maken.
 
"Onder christenen leeft vaak de overtuiging, dat als je homo bent er iets mis is gegaan in je jeugd, en dat je genezen kan worden. Of mensen zijn bang dat homoseksualiteit besmettelijk is. Het is heel verdrietig om tegen die vooroordelen aan te moeten lopen", zegt Joëlle.

Spirit24.nl
De Amerikaanse Justin Lee is vrijdag 8 mei in Nederland. Justin Lee is een bekende christelijke homo-activist en schrijver van het boek       
"Torn" (Verscheurd). Hij heeft ook in Nederland veel fans. Joëlle Bakhuis verslond het boek van Lee, en maakte de Nederlandse website www.verscheurd.nl een platform voor gelovige homo's en hun naasten.
 
Joëlle is zelf gelovig, hetero maar dochter van een homo-vader. Ze durfde jarenlang niet over dit taboe te praten. Inmiddels heeft ze haar vader en zijn vriend omarmd en vecht ze tegen vooroordelen over homo's. Joëlle wil met Verscheurd.nl het onderwerp homoseksualiteit binnen Christelijk Nederland bespreekbaar maken. "Gezinnen raken verscheurd doordat mensen verschillend denken over homoseksualiteit, dat is vreselijk en dat kan niet Gods bedoeling zijn", zegt Joëlle. 

De organisatie 'Zinvloed' organiseert de ontmoeting met Justin Lee op vrijdag 8 mei om 20.00 uur in Ottone, Kromme Nieuwegracht 62 in Utrecht (Ottone is onderdeel van De Winkel van Sinkel). De kaarten zijn gratis. Kijk op: www.zinvloed.nl

Zie ook:  GaySite.nl - GayVideo | "Mijn vader is Homo"
 
bronnen: NCRV - NPO Spirit - Eva de Boer
 

Luxemburg - Xavier & Gauthier | "Onze premier is Homo en trouwt, nou en" ?!

Een premier die trouwt met zijn vriend ?! Die wereldprimeur valt uitgerekend het oerdegelijke, ultraconservatieve Luxemburg ten deel. Helaas is zijn goede vriend en collega Mark Rutte er volgende week niet bij als Xavier Bettel (42) zijn 'Jo, ech well' uitspreekt: Rutte zit in het buitenland.

Xavier Bettel en zijn Belgische verloofde Gauthier Destenay zijn al 5 jaar een supergelukkig paar. De premier en zijn architect uit het naburige Arlon zijn zelfs al getrouwd, en wel in België. Maar nu homohuwelijken sinds 1 januari ook in het oerdegelijke en ultraconservatieve groothertogdom Luxemburg mogelijk zijn, doen ze het daar op 15 mei graag nog eens over.

Géén foto's
Wel in alle stilte en beslotenheid. Bettel wil op het chique, door groen omsloten Domaine de la Gaichel, vlak bij de groothertogelijke hoofdstad, uitdrukkelijk géén foto's en géén ceremonieel. Volgens een intimus heeft hij zelfs zijn eigen moeder verboden foto's te maken.

Xavier Bettel, liberaal en premier sinds december 2013, kwam tamelijk spontaan uit de kast in een radio-uitzending. "Ik mocht een song uitkiezen, dat werd The Power of Love, en voor ik het wist was het eruit", vertelde hij later. Spijt heeft hij niet: "Ik heb maar één leven en ben niet van plan dat te verstoppen". Nog veel minder zin had hij om zich in een heteroseksuele relatie op te sluiten. "Ik heb die gehad, maar ik was niet gelukkig. Nu wel". Hij was toen al waarnemend burgemeester van Luxemburg.

Zijn outing noch de aankondiging van zijn huwelijk veroorzaakte grote rimpelingen in het oerconservatieve Luxemburg. En ook niet de aanwezigheid van het stel, beide in jacquet, op het huwelijk van erfgroothertog Guillaume van Luxemburg met gravin Stefanie de Lannoy in 2012. "Dat is minder bijzonder dan het misschien lijkt", verklaart een hooggeplaatste Luxemburger op basis van anonimiteit.

"De doorsnee-Luxemburger is zeer discreet. Als jij je niet met hem bemoeit, laat hij jou ook met rust". Die volksaard verklaart volgens dezelfde bron waarom zeker de serieuze Luxemburgse pers aan de relatie en het huwelijk van de premier nauwelijks aandacht besteedt. De pulppers overigens des te meer. Luxembourg Privé beeldde het paar onder de kop 'het huwelijk van de eeuw' op de voorpagina af, Bettel gekleed in een witte bruidsjurk (de foto was een overduidelijke trucage).

Negatief
De enige negatieve reactie kwam uit het buitenland, uitgerekend van een Grieks parlementslid, dat laatdunkend tweette: "De minister-president van Luxemburg trouwt met zijn schatje". Bettel antwoordde hem ook per tweet: "Ik begreep dat u mij iets zeggen wilde, maar ik versta geen Grieks - sorry".

Wie verder probeert in Luxemburg reacties te sprokkelen, loopt tegen een muur van zwijgzaamheid en zwijmelende homo's op. Politici hebben opeens tot diep in de nacht vergaderingen, krantenredacties zijn onbereikbaar, de voor gays opkomende stichting Rosa Lëtzebuerg moet eerst nog even kijken of en wie er kan reageren. Maar dat er iets groots staat te gebeuren, dat staat vast. En dan de manier waarop Bettel het wereldkundig maakte: "Hij heeft mij gevraagd, en ik heb ja gezegd". Luxemburg is een wereldprimeur én een sprookje rijker.

Zie ook: 
Premier van Luxemburg trouwt met zijn vriend  /  Een premier die trouwt met zijn vriend: "Luxemburg heeft de primeur" ‼      
Premier van Luxemburg gaat in stilte trouwen met zijn Belgische vriend  /  Luxemburgse premier trouwt met Belgische vriend

bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / YouTube.com                                       

woensdag 6 mei 2015

Spikey kapsels | Iran verbiedt 'Homoseksuele' en 'Duivelaanbidders' kapsels ‼

Het is Iraanse mannen bij wet verboden hun haar 'spikey' te laten knippen. Ook mogen ze hun wenkbrauwen niet epileren. Tattoos en zonnebankbruine hoofden vallen ook onder het verbod, aldus TheGuardian.com en Winq.nl.

Bovenstaande uiterlijke kenmerken worden gezien als 'niet-islamitisch'. Mostafa Govahi, hoofd van de Iraanse kappersorganisatie, vertelt dat kappers in het hele land een lijst hebben ontvangen met daarop alle ongepaste kapsels.

Hieronder vallen 'kapsels die symbolen of tekenen laten zien van duivelaanbidders of die worden gedragen door homoseksuelen'. Hij definieerde de kapsels in die laatste categorie als 'spikes', oftewel rommelig overeind gezet piekhaar.

De kappers die toch dergelijke haarstijlen aanmeten, dreigen hun kapperslicentie kwijt te raken.

Overigens zijn dit niet de enige maatregelen. Er zijn allerlei kledingvoorschriften aangescherpt en zelfs paspoppen moeten aan bizarre eisen voldoen: die mogen geen vrouwelijke rondingen tonen.

bronnen: Winq.nl / TheGuardian.com / YouTube.com                      

Midden-Nederland | "Afperser dreigt met foto's van Homo-ontmoetingsplek" ‼

In de regio Maarssen probeert een nog onbekende persoon sinds een week mensen af te persen door te dreigen foto's van hen openbaar te maken. De foto's zouden gemaakt zijn op één of meerdere homo-ontmoetingsplaatsen (HOP) langs de snelweg in de buurt van Maarssen.
 
De politie praat over foto's van 'activiteiten bij een parkeerplaats'. Of er foto's zijn gemaakt van mensen die er seks hebben, wil de politie niet zeggen. "Maar ik denk dat we allemaal wel een beeld hebben van wat er op die plekken gebeurt", zegt politiewoordvoerder Leonie Bosselaar.

Om te voorkomen dat de compromitterende foto's openbaar gemaakt worden, moeten de slachtoffers geld betalen.

Sinds 30 april heeft de politie meerdere meldingen gekregen van mensen die een brief hebben gekregen waarin gedreigd wordt dat de beelden openbaar gemaakt worden als er niet betaald wordt. Daarop startte de politie een onderzoek en is ze op zoek naar nog meer slachtoffers.

De politie wil uit privacy-bescherming van de slachtoffers niet zeggen om welke ontmoetingsplek of - plekken het gaat.

Zie ook:  Bezoekers ontmoetingsplek afgeperst met seksfoto's in bosjes → Homo's langs A27 moeten betalen, of met de billen bloot

bron: Gelderlander.nl

 
Homo's afgeperst met foto's van 'ontmoetingen'

De politie heeft de afgelopen week meerdere aangiften binnengekregen van mannen die schriftelijk worden afgeperst.

De slachtoffers krijgen een brief thuisgestuurd waarbij foto's zitten van "activiteiten bij een parkeerplaats", zo meldt de politie. Deze foto's zijn gemaakt op één of meerdere homo-ontmoetingsplaatsen. Om te voorkomen dat deze openbaar gemaakt worden, moeten de slachtoffers geld overmaken naar een rekeningnummer.

Midden-Nederland
Volgens de politie speelt het probleem op diverse plaatsen in Midden-Nederland, en zijn ook Noord-Hollandse cruiseplaatsen doelwit geworden van de afpersers.

Oproep
De politie kan niet zeggen hoe vaak er aangifte is gedaan. De politie roept mannen die een soortgelijke brief hebben ontvangen maar hiermee niet naar de politie zijn gestapt op om zich te melden. Ook mensen met andere informatie worden verzocht contact op te nemen via: 0900-8844

Zie ook: 
Chantage van bezoekers Homo-ontmoetingsplaatsen  /  Mannen gechanteerd met foto's Homo-ontmoetingsplaats      
Mannen gechanteerd met foto's cruising area  /  Homo's ontvangen chantagebrieven  /  De Homobanen in Nederland
HOP - Wiki  Homo's afgeperst met foto's ontmoetingsplaats   Politie: "Steeds meer slachtoffers Homodreigbrieven"
Politie zoekt afperser Homo-ontmoetingsplaatsen  /  D66: "Bescherm slachtoffers van chantage Homo-ontmoetingsplek"

bron: RTVNH.nl – RTV Noord-Holland
                    

België | François (37) zit al vier jaar thuis na Homofobisch gepest op het werk

Al vier jaar lang zit de 37-jarige François Everard met ziekteverlof thuis. De reden: "Hij werd omwille van zijn homo geaardheid gepest op het werk". En naar eigen zeggen doet de Waalse overheidsdienst, die nota bene zelf strijdt tegen discriminatie, niets om hem te helpen. Integendeel, zijn klacht zorgde er alleen maar voor dat alles nog erger werd, aldus DeMorgen.be en HoLeBi.info.

François begon in 2010 te werken in Namen als stagiair-jurist bij het Département des Ressources humaines et du Patrimoine des pouvoirs locaux (DGO5) van het Waalse gewest. De dienst heeft te maken met de lokale besturen bijstaan met juridisch advies en toezien dat er op dat lokale niveau wordt opgetreden tegen discriminatie.

Alles gaat mis vanaf het moment dat een collega verneemt dat François homo is. Ze belt al haar collega's op en zegt: "Er is een homo op onze dienst". Kort daarna merkt hij dat hij het onderwerp is van een facebook groep en vanaf dan ervaart hij dag na dag kleine pesterijen. Na een tijdje dient hij daarover een klacht in wegens belaging. Daardoor kreeg hij conform de Waalse wetgeving, een beschermd statuut, wat er voor zorgde dat hij sinds februari 2011 thuiszit, met ziekteverlof. Zijn dossier is ondertussen uitgegroeid tot een doos van een centimeter of veertig. In een reactie op zijn klacht hebben enkele collega's er zelfs niet beter op gevonden dan hem te beschuldigen van pedofiel gedrag. Later gaven ze toe dat het gewoon "een reactie op" was.

Tal van diensten bogen zich over de zaak en het eindresultaat was dat in een rapport van het Naamse arbeidsauditoraat staat te lezen dat er op het werk van Everard niks aan te merken valt, maar dat hij alles aan zichzelf te wijten heeft. In het rapport staat dat hij in zijn wil om te integreren te snel is willen gaan, en dat hij ten alle prijze wilde deel uitmaken van de ploeg. Ook volgens het rapport zou zijn homo geaardheid geen probleem zijn maar wel zijn gedrag. De collega's zouden in hun sociale en familiale omgeving leden van de HoLeBi-gemeenschap kennen en respecteren. En de collega's kennen ook het verschil tussen een homoseksueel en een pedofiel.

In het rapport wordt Everard verder verweten dat hij te vroeg op zijn werk aankwam en te laat vertrok. Ook staat er te lezen dat hij het had aangedurft om zijn directeur met diens voornaam aan te spreken. Op het laatst, net voor hij zich ziek meldt, krijgt hij het voglende verwijt er nog boven op: "Verschijnt ongeschoren op het werk en verwondert zich er dan over dat men hem mijdt". Er zit ook nog een verslag in zijn dossier van een vergadering van 7 mei 2010 waarbij alle personeelsleden een punt willen zetten achter het conflict.

Everaert krijgt dan te horen dat een van de problemen is dat hij enerzijds op het werk is gekomen met een zeer duur fototoestel, en anderzijds nog voor zes sigaretten enkele muntjes voor de koffieautomaat in het krijt staat bij een collega. En zo, aldus het rapport, zijn de zaken geëscaleerd. De collega's wensten hem niet meer te ontmoeten, eerst enkelen, daarna allemaal.

Ondertussen zit Everaert al vier jaar in een fase van onvoltooide stage. De persoon die hem moet evalueren, is degene die hem er op zeker ogenblik van betichtte dat hij een ongezonde belangstelling zou hebben voor foto's van zijn zoontje. In een eindverslag van de arbeidsgeneesheer, dat de klachten ook al wegwuift, staat: "Mijnheer Everard is zeer alleen. Hij heeft getracht zich te integreren, maar gaf blijk van karakteriële labiliteit. Deze houding heeft een afstandname geprovoceerd bij zijn collega's".

Bij de DGO5 wil men enkel kwijt dat de klacht de gebruikelijke procedures heeft doorlopen en afgehandeld is met het gevolg dat we kennen. Hoe het nu verder moet weet niemand. François Everard zit al vier jaar thuis en ontvangt nog zestig procent van zijn loon. Men probeert hem op vervroegd pensioen te laten gaan terwijl hij nog maar 37 jaar oud is. Hij kreeg al acht oproepen van een commissie waarbij men hem vroeg om op vervroegd pensioen te gaan. Maar dat ziet hij niet zitten. Hoe dit verder moet ?! Wie zal het zeggen ...

bronnen: HoLeBi.info / DeMorgen.be / Facebook.com
                                           

dinsdag 5 mei 2015

5 mei - Bevrijdingsdag - Humanity in Action | Korte films: Vrijheid geef je door

Zeven (senior) fellows van Humanity in Action werkten samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Creative Animal en verschillende filmmakers aan korte films over vrijheid. Daaronder één over seksuele diversiteit van filmmaker David Douglas m.m.v. medewerkers van COC Nederland .
 
Vrijheid lijkt zo vanzelfsprekend in Nederland dat je soms niet eens de tijd neemt om daar even bij stil te staan. Helaas is er overal om je heen nog onvrijheid. De films kun je zien op alle Bevrijdingsfestivals in Nederland op 5 mei en op de Humanity in Action-site.
 
bronnen: COC.nl - COC Nederland / HumanityInAction.nl / YouTube.com
  
 

                                      

UK - Londen | "Pakistaanse moslim 'Asif Quraishi' treedt op als parttime drag"

Asif Quraishi, een 31-jarige Pakistaanse moslim uit Londen, treedt regelmatig op als dragqueen 'Asifa Lahore'. Hij ontvangt geregeld doodsbedreigingen, maar blijft dapper doorgaan met zijn optredens.
 
Quraishi komt uit een conservatieve familie in Pakistan. Zijn ouders waren niet mild toen hij uitkwam voor zijn geaardheid. Ze vroegen hem of hij zich niet wilde laten 'behandelen', maar hij verzekerde hen ervan dat het niets zou veranderen.

Met zijn vader verloopt de communicatie nog steeds een beetje stroef, maar zijn ouders hebben hem nooit verstoten. "Mijn vader is heel trots op mij", verzekert Quraishi de Britse media. Met zijn moeder heeft hij een sterke band.

Quraishi treedt op als dragqueen 'Asifa Lahore' en staat op het podium in verschillende gayclubs. De parttime drag ziet zichzelf ook als rolmodel voor homoseksuele moslims. "Steeds meer moslims komen uit de kast en identificeren zich als homoseksueel", zegt hij tijdens een interview met het Britse Channel 4.

Volgens eigen zeggen is zijn familie erg enthousiast over zijn optredens, en zijn LHBT's vaak geïnspireerd omdat hij moslim is en tegelijkterijd als drag optreedt.

Quraishi benadrukt ook tegenover media dat hij nog steeds gelovig is en dat hij niet de intentie heeft om mensen te beledigen. "Ik ben wie ik ben, dat mag iedereen weten".

Zijn controversiële acts worden natuurlijk niet door iedereen gewaardeerd. Aan BBC vertelde hij dat hij geregeld haatmails en doodsbedreigingen ontvangt.

Asifa Lahore deed trouwens een gooi naar een ticket om deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival voor Moldavië. Ze werd door de vakjury niet geselecteerd voor de laatste 24 kandidaten voor de halve finales.

Zie ook:  GaySite.nl - GayVideo | Moslimtravestiet 'Asifa Lahore'  (dit is een andere video dan hieronder staat)

bronnen: Gay.nl / TheGuardian.com / YouTube.com - BBC World News

 

                                    

maandag 4 mei 2015

Ellen DeGeneres ontvangt datende scholieren 'Anthony en Jacob' in haar show

Vorige week berichtten we over 'Anthony Martinez', die door zijn klasgenoot werd meegevraagd als date naar de Prom Night op hun school. Deze week had Ellen DeGeneres een verrassing voor ze.

Ellen had Anthony Martinez en zijn beste vriend 'Jacob Lescenski' uitgenodigd omdat ze vorige week het nieuws haalden. Jacob, zelf hetero, had Anthony meegevraagd op een date, gewoon omdat hij dat leuk vond. En omdat hij merkte dat Anthony een beetje verliefd op hem was.

Dat ontroerde Ellen zo dat ze de twee uitnodigde voor haar talkshow. Ze zei hierover: "Jacob is een voorbeeld. Dat je een date regelt met je beste vriend, terwijl je weet dat die verliefd op je is en openminded genoeg bent om dit te doen".

Ze vervolgt: "Er zijn scholen in dit land die zo'n date zouden verbieden. Dat is een schande, want Prom is heel belangrijk voor veel mensen".

Vervolgens gaf Ellen de jongens een flinke beloning.

Zie ook:  Anthony en Jacob | "Hetero jongen vraagt zijn Homo vriend mee naar prom" ‼  /  Gay.nl - Videosnack | "Best Prom Ever"

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                        

TV·Tip → Maandag 04 mei 2015 – RTL 5 – 20.30 uur | Stripper: "Magic Mike" ‼

Voor wie vanavond nog wat lekkere mannenlichamen wil zien, die zit goed bij RTL 5. Om 20.30 uur zenden zij de male stripper film 'Magic Mike' uit.

De ervaren stripper 'Magic Mike' neemt de onervaren, jonge Adam onder zijn hoede en leert hem de fijne kunst van het strippen, feesten, vrouwen versieren en geld verdienen. Het ruige leven heeft een flinke impact op Adam, terwijl Mike zich richt op serieuze doelen en ondertussen echte liefde leert kennen.

Acteurs:  Channing Tatum, Matthew McConaughey, Olivia Munn, Alex Pettyfer, James Martin Kelly
 
Magic Mike  –  Maandag 04 mei 2015  –  RTL 5  –  20.30 uur
 

bronnen: TV·Gids.nl / YouTube.com


       


Male Stripper Movies: "Die heb je nooit genoeg" ‼

Films over mannelijke strippers vervelen niet snel. Het tweede deel van 'Magic Mike' zie je vanaf 2 juli in de Nederlandse bioscoop, maar inmiddels is er een tweede stripperfilm om de hoek komen kijken waar wij niet op kunnen wachten ‼
 
'Chocolate City' vertelt het verhaal van een student (Robert Richard) die door het strippen geld kan verdienen om zijn moeder te ondersteunen. De regisseur wilde niet alleen (weer) een verhaal van een mannelijke stripper laten zien, maar ook hoe divers het publiek van een stripclub kan zijn: "We wilden ook homo's  bij de opnames betrekken. Als je een stripclub binnen gaat zie je allerlei verschillende mensen. We vonden het belangrijk dit ook te laten zien in de film en hebben dus niet alleen vrouwelijke, maar ook mannelijke gasten".
 
Of 'Chocolate City' te zien zal zijn in de Nederlandse bioscopen is nog maar de vraag. Hieronder kun je al wel de trailer bekijken ... en die van 'Magic Mike XXL' hebben we er ook even bij gezet ‼
 
bronnen: OUT.tv / Youtube
  
 
       
                        

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag op het 'Homomonument' in Amsterdam ‼


Dodenherdenking 2015 op het Homomonument in Amsterdam

Op 5 mei vieren we de vrijheid, op 4 mei herdenken we de doden. Om 20.00 uur is het in heel Nederland 2 minuten stil. Op het Homomonument worden de LHBT's herdacht die werden en worden vervolgd om hun seksuele geaardheid of gender-identiteit.
 
Het programma omvat toespraken, kransleggingen en muziek. Na afloop is café Werck (voormalig koetshuis naast de Westerkerk) geopend voor een nazit en in de Westerkerk is er een koorconcert.
 
Dit is het volledige programma van de Dodenherdenking op het Homomonument (tijden bij benadering):
19.20 uur    Verzamelen bij hoofdingang Westerkerk           
19.30 uur    Stille tocht via Prinsengracht, Leliegracht, Herengracht en Raadhuisstraat naar Homomonument
19.55 uur    Welkomstwoord Menne Vellinga, Comité 4 mei Homomonument
19.59 uur    Signaal Taptoe door hoornblazer
20.00 uur    Twee minuten stilte
20.02 uur    Koor Sine Nomine zingt het volkslied
20.05 uur    Toespraken door o.a. autocoureur Mike Verschuur en minister Jet Bussemaker
20.17 uur    Kransleggingen door verschillende roze groepen
 
Na afloop is er koffie en het concert Annelies door Sine Nomine in de Westerkerk
 
 
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com
  
 
       

 
Bevrijdingsfeest 2015 op het Homomonument in Amsterdam  
 
Maandag 4 mei herdenken we de doden, dinsdag 5 mei vieren we feest. Op het Homomonument is het Bevrijdingsfeest, met een keur aan DJ's. Van 15.00 tot 23.00 uur 'kan er worden gedanst, gesjanst in de zon en onder de sterrenhemel'.
 
De organisatie vraagt iedereen geen eigen drank mee te nemen, maar die aan de bar op het plein te kopen. De gratis feesten op het Homomonument worden bekostigd uit de baromzet.
 
Het programma:
15.00 uur    Faux Couture + Monsieur Plastique     
16.30 uur    Tranny 4/7 + Monsieur Plastique
18.00 uur    Eljany & Le Fumeur + Miss Bunty
19.30 uur    Sjonnie Sumluv & Mr .Kremer + Miss Bunty
21.00 uur    Doppelgang + Stef Gustaph
22.00 uur    The G-Team + Stef Gustaph + Mc Divine
23.00 uur    Einde
23.05 uur    Afterparty in Club NYX, Reguliersdwarsstraat     

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


       
                           

zondag 3 mei 2015

USA | De Amerikanen verkiezen godsdienstvrijheid boven bescherming LGBT's

56% van de Amerikanen vindt godsdienstvrijheid belangrijk dan het beschermen van HoLeBi's en Transgenders tegen discriminatie. Maar 57% vindt ook dat bedrijven LGBT's geen diensten mogen weigeren, blijkt een peiling van AP-Gfk.

Een kwart zegt dat gelijke rechten voor LGBT's erg belangrijk zijn, terwijl de helft godsdienstvrijheid erg belangrijk vindt. 50% vindt ook dat het Amerikaans Hooggerechtshof (US Supreme Court) het homohuwelijk landelijk moet mogelijk maken. 48% is tegen.

Tweederde van de democratische kiezers en net geen 50% van de onafhankelijke kiezers zegt het homohuwelijk te steunen. Bij de republikeinen is dat minder dan een op drie. Kiezers kunnen zich in de Verenigde Staten voor de verkiezingen registreren als onafhankelijke of als voorstander van een partij.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / YouTube.com


       
                         

Zuid-Afrika | "Winnaar 'Mister Gay World 2015' en andere winnaars bekend" ‼

De winnaar van de Mister Gay World verkiezingen, die dit jaar plaatsvond in Zuid-Afrika is bekend. De 21-jarige Duitse 'Klaus Burkart' versloeg de 20 andere deelnemers afkomstig vanover de hele wereld. Burkart won ook nog de schrijf wedstrijd. 
 
In het profiel van winnaar 'Klaus Burkart' stond eerder te lezen dat hij graag een rolmodel wil zijn voor jonge homo's wereldwijd. En dat hij hoopt de mening van jonge mensen over homo's kan veranderen. Die hoop kan hij nu na zijn overwinning proberen waar te maken. Na die overwinning liet hij onder andere weten dat hij alvast van plan is om scholen rond te trekken om te praten over pesten en homofobie.
 
Jordy De Smedt werd voor België vierde en won bovendien ook met de 'Accept Yourself' campagne de Media Challenge Award 2015. Nederland deed dit jaar niet mee aan de Mister Gay World verkiezingen.
 
Eerste Runner Up werd dit jaar 'Emmanuel Mass Luciano' uit Hong Kong.
Tweede Runner Up werd dit jaar 'Troy Michael Jonsson' uit IJsland

Andere 'Mister Gay World' prijzen
 Jesus Martin Ma´rquez – Spanje → Fashion prijs en Mr. Photogenic      
 Carl Anton Ljungberg – Zweden → Sport prijs
  Wayne Grech – Malta → People Choice prijs
  Scott Fletcher – Australië → Swimwear prijs
  Jordy De Smedt – België → Social Media prijs
  Siyathokoza Thabani Khumalo – Zambia → Art Challange prijs
  Gabriel Jesus Naal Hernandez – Mexico → National Costume prijs
 
bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com