zaterdag 28 mei 2016

Amerika - Justin Bieber – Showbizz | "Justin Bieber deelt opnieuw sexy selfie"


In de Carpool Karaoke met James Cordon vertelde Justin Bieber al dat hij zóveel onderbroeken had gekregen van Calvin Klein, dat hij er elke dag maar ééntje draagt en 'm vervolgens weggooit.


bronnen: GayOkay.nl / Instagram.com – Justin Bieber


Een foto die is geplaatst door Justin Bieber (@justinbieber) op
                                             

Den Haag – Regenboogzebrapad | Den Haag heeft nu een veelkleurige Gaybra

In de middenberm van de Bezuidenhoutseweg, ter hoogte van winkel-, woon- en kantoorkolos New Babylon, heeft de gemeente Den Haag een zogenoemd Regenboogzebrapad aangelegd ‼ Met 't gekleurde pad wordt aandacht gevraagd voor de acceptatie van LHBT's – Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen en de Transgendergemeenschap.

De stad wil met het Gaybra-pad laten zien dat het diversiteit hoog in 't vaandel heeft staan. Sinds eind jaren '70 is de regenboogvlag een inter- nationaal symbool van en voor de LHBT-gemeenschap.

Gaybra
Initiatiefnemers voor de 'Gaybra' zijn onder anderen de lokale politici Arjen Dubbelaar (Groep De Mos), Arjen Lakerveld (VVD) en D66'er Kim Waanders. "We hebben een tijd geleden al de wens uitgesproken voor zo'n pad", zegt Kim Waanders. "In onze stad moet iedereen zichzelf kun- nen zijn: dat willen we met de gekleurde zebra duidelijk maken" ‼ Andere steden, waaronder Leiden, Maastricht, Zoetermeer, Utrecht en Tilburg hebben al een gekleurd zebrapad. "Den Haag kon niet langer achterblijven".'

De gekleurde zebra ligt nu in de middenberm van de Bezuidenhoutseweg ter hoogte van de Prinses Irenestraat - vlak achter New Babylon rich- ting het Haagse Bos. Het is echter niet de definitieve locatie. Wanneer de werkzaamheden rond de bouw van de fietsenstalling en de nieuwbouw op het Koningin Julianaplein zijn afgerond, schuift het pad een stukje op. Kim Waanders: "Dat zal over ongeveer een jaar zijn. Het regenboogze- brapad komt dan te liggen ter hoogte van de zebraklok, vlakbij het homomonument op de Koekamp".

Rainbow Festival
Het 'normale' zebrapad dat al op de rijbaan ligt, blijft gehandhaafd. Dit heeft te maken met de wettelijke verkeersvoorschriften.  
► De officiële onthulling van het gekleurde zebrapad heeft plaats op vrijdag 10 juni om 15.00 uur. Dat is niet geheel toevallig ook de eerste dag van het The Hague Rainbow Festival op de Grote Markt. De kroegen aan dat plein kleuren het hele weekeinde roze.

Kim Waanders: "We hebben aan de opening van 't zebrapad een wedstrijdje gekoppeld. Wie de leukste foto maakt op het gekleurde pad, krijgt vrijkaartjes voor het Rainbow Festival en een flesje champagne"  Wie weet doet er een originele geest mee die de beroemdste zebrapad-foto ooit – de albumcover Abbey Road van The Beatles in 1969 – weet te evenaren.

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Twitter.com – Orange Avenue
                              

                                    

vrijdag 27 mei 2016

Gemeente Amsterdam moet optreden tegen "illegale feestjes" op de Gay Pride

Amsterdam  →  De 'stichting AGP', organisator van de jaarlijkse Gay Pride in Amsterdam, wil dat de gemeente meer handhavers inzet tegen illegale feestjes tijdens het evenement.

De organisator krijgt bijval van gemeenteraadslid 'Jan-Bert Vroege' (D66). Het gaat vooral om feestjes die georganiseerd worden op boten aan de kade. "Bezoekers van de Gay Pride betalen flink voor een plekje op een van de boten", schrijft De Telegraaf.

"Hele stukken kade worden met linten afgesloten", aldus Jan-Bert Vroege tegen de krant. "Kaarten kosten 75 euro voor een middag. Daarvoor mag je een paar uur lang op een boot staan en krijg je 'wat drankjes'  Degene die dat organiseert loopt binnen, maar betaalt niet mee aan het feest".
                                   

                            
Volgens stichting AGP is het aantal van dit soort feestjes groeiende. Zo zou het inmiddels op de hele Prinsengracht gebeuren.

Stichting AGP en Jan-Bert Vroege pleiten voor meer handhaving door de gemeente. De afgelopen jaren zou 't aantal handhavers onvoldoende zijn geweest. "Het is jammer, maar een groot leger aan handhavers is gewoon nodig", aldus AGP-directeur Lucien Spee.

Zie ook:

bronnen: NU.nl / Facebook.com – GaySite.nl / YouTube.com


        
                             

Rotterdam - Justitie | OM eist 20 jaar cel voor Homo-moorden in Kralingse Bos

Rotterdam – Homo-moorden    Wegens de moord op twee mannen in 1993 in het Rotterdamse Kralingse Bos heeft het OM (Openbaar Ministerie) vrijdag twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen David J.een 47-jarige man uit Wateringen. Daarnaast wordt hij verdacht van een poging iemand te doden in Soest, eveneens in 1993.

Slachtoffers van de moorden in het Kralingse Bos waren Theo van Lente (56) en Hans Kaptein (47). Beiden werden doodgestoken bij een homo-ontmoetingsplaats bij een parkeerterrein.

Een maand voordat in Rotterdam de eerste moord werd gepleegd, zou de verdachte in Soest al iemand 'opzettelijk en na kalm beraad en rustig overleg' hebben willen ombrengen. Het wapen was een kruisboog en daarmee werd het slachtoffer een pijl in de borst geschoten.
                               
          Homo's positief over eigen plek in Kralingse Bos ‼    Video uit 2009
                                                     
Destijds leidde de zaak niet tot een oplossing ... maar een jaar geleden werd het onderzoek opgepakt door het cold case-team van de politie, waarna de man uit Wateringen werd aangehouden. Aanvankelijk legde hij bekennende verklaringen af over de moorden.

Zware druk
Vrijdag zei de verdachte echter bij de behandeling van de zaak dat hij niets met de zaken te maken had ‼ Hij zei dat hij in de verhoren met de politie zware druk had ervaren. Het OM bleef bij de bewezenverklaring. De eerdere verklaringen van de man worden ondersteund door bewijs– materiaal, waaronder de DNA-sporen in één van de zaken. 

Definitieve uitspraak:  Waarschijnlijk op 10 juni 2016

Zie ook:

Artikelen die eerder op GayNieuws.blogspot.nl zijn geplaatst:
bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / YouTube.com / Rijnmond.nl – RTV Rijnmond


                                      

donderdag 26 mei 2016

Ierland – 'Chloe & Jamie' | "Twee broers komen 'Uit de Kast' als Transgender"

Ierland  'Uit de Kast'  →  Daniel O'Herlihy en zijn broer wisten altijd al dat ze anders waren dan anderen, maar bespraken dit met nie- mand - zelfs niet met elkaar. Tot vorig jaar, toen de Ierse broers allebei uit de kast kwamen … als transgender

Nu gaan ze door 't leven als Chloe (20) en Jamie (23), maar dat was echter niet altijd het geval ‼ Chloe en Jamie waren nooit 'typische jon- gens' en hielden ervan zichzelf te verkleden als meisjes. "Het is cliché om te zeggen dat ik het altijd al wist, maar het is echt zo", vertelt Jamie - die haar jongensnaam geheim wil houden - aan Metro.co.uk. "Ik blijf het altijd maar verdrukken". Jamie deed wel 'ns mee aan dragshows en voelde zich daar heerlijk bij, maar aan de buitenwereld liet ze niets merken.
                         
        
                                      
Uit de Kast
Zonder dat ze het wist, deed haar broer hetzelfde. Pas toen Chloe (toen nog Daniel) vorig jaar afstudeerde, praatten de twee voor 't eerst over hun gevoelens en kwamen ze tot een schokkende ontdekking: ze wilden allebei liever als vrouw door 't leven gaan. "Toen Jamie er eerlijk voor uitkwam, wist ik dat ik ook met mezelf aan de slag moest", vertelt Chloe. Sindsdien gaan de twee broers als zussen door het leven en zijn ze beiden van plan om een geslachtsveranderende operatie te ondergaan.

Samen
Ondanks het feit dat de twee anders met hun nieuwe identiteit omgaan en anders reageren op de hormoonbehandelingen, zijn ze blij dat ze het samen doormaken. "We hebben veel steun aan elkaar en 't is fijn dat we altijd weten hoe de ander zich voelt", vertelt Chloe. Ze hopen dan ook dat hun verhaal ook anderen inspireert om te zijn wie ze zijn.

Zie ook:
Transgenders | "We zaten in hetzelfde schuitje, maar hadden het niet door"  /  Ierse broers gelijktijdig als Transgender 'Uit de Kast' 

bronnen: MetroNieuws.nl / Metro.co.uk / YouTube.com / Twitter.com – Report UK
                                 
                       

Amsterdam - Milkshake – 30 & 31 juli 2016 | De line·up van Milkshake Festival

Gay.nl  →  Wij mogen als eerste naar buiten treden met de line-up van Milkshake Festival, dat dit jaar haar 5-jarig jubileum viert in het Amsterdamse Westerpark. Het festival zal voor het eerst niet één, maar twee dagen beslaan en haalt een aantal grote artiesten naar Nederland. Onder andere de Canadese Peaches en Tiga, en de Amerikaanse Mykki Blanco, Amanda Lepore, Le1f en Lady Bunny zullen 30 en 31 juli optreden.

Voor ieder wat wils
"We hebben dit jaar geprobeerd voor ieder wat wils in de line-up te verwerken" ‼, vertelt organisator Marieke Samallo aan Gay.nl. "Hoewel we ons voorgaande jaren niet hoofdzakelijk op grote namen hebben gericht, zijn er dit jaar een aantal artiesten aanwezig waar we erg trots op zijn. Onder andere de Canadese electrogodin Peaches is echt een aanwinst voor het festival".

200 artiesten, 20 stages
Allebei de dagen hebben een volledig unieke, internationale line-up. Rond de 200 artiesten zullen een optreden geven op een van de 20 verschil- lende stages. Bekende namen op de line-up zijn onder andere: de Nederlandse Willie Wartaal, Mason en Zanillya, de Amerikaanse Mykki Blanco, Amanda Lepore, Le1f en Lady Bunny en de Canadese Peaches en Tiga. De volledige line-up is te vinden op Gay.nl en MilkshakeFestival.nl.

Eyecatchers
Milkshake Festival staat bekend om haar uitbundige randprogrammering en excentrieke stages. Bijzondere eyecatchers dit jaar zijn 90s-stage 'Our House', gehost door clublegendes Percy en Nickie Nicole; het futuristische 'Transformer' stage, gehost door Joost van Bellen en Zu Browka en een 2000 vierkante meter grote rollerdisco.

For All Who Love ...
In 2012 gingen Amsterdamse club AIR en Paradiso een samenwerking aan voor de eerste editie van het openminded festival. Gay.nl is vanaf dag één nauw betrokken geweest bij de organisatie van het Milkshake Festival. Het dancefestival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang "niets moet, alles mag" en laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken hebben. Milkshake Fes- tival viert de stad, zet zich in voor meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar en is er "For All Who Love"

Weekend- en dagtickets voor Milkshake Festival 2016 zijn nog verkrijgbaar via:  MilkshakeFestival.nl → Tickets

Zie ook:  
bronnen: Gay.nl / MilkshakeFestival.nl / YouTube.com


      

     
                                           

woensdag 25 mei 2016

Alkmaar Pride | Donderdag 26 tot en met zondag 29 mei 2016 - Alkmaar Pride

Almaar – Gay Pride 2016  →  Donderdag 26 mei tot en met zondag 29 mei vindt voor de zevende keer 'Alkmaar Pride' plaats (tot 2015: Roze Week Alkmaar). Ook dit jaar wapperen de regenboogvlaggen weer fier aan verschillende gebouwen in de Noord-Hollandse kaas- stad, kleuren de etalages in de binnenstad roze en vieren we de diversiteit van onze samenleving. 

De Alkmaar Pride is inmiddels uitgegroeid tot een 'prachtig mooi roze meerdaags event'. Het thema van dit jaar is samen-leven ‼ Hiermee wil de organisatie uitdragen dat iedereen welkom is in onze samenleving: "We zoeken samen de verbinding met alle personen, groepen en culturen in onze samenleving".
                                   
        
                                       
'Alkmaar Pride'-weekend werkt dit jaar dan ook samen met een aantal andere organisaties, zoals de Karavaan, Cultuurpark de Hout en WAAH. "Gezamenlijk komen we tot een prachtig roze programma". Een roze kerkdienst, koken & dineren, wijnproeverij, theater, sing along, foute bingo en roze feesten staan op het programma: zie de website 

Het programma van Alkmaar Pride is voor iedereen toegankelijk. Als knallend hoogtepunt wordt ook dit jaar een botenparade door de grach- ten van Alkmaar georganiseerd. Ellie Lust - bekend als woordvoerder van de politie Amsterdam en van 'Wie is de Mol' - zal bij de start van de grachtenparade om 14.00 uur aanwezig zijn. De botenparade eindigt om 16.00 uur op 't Waagplein. Het knallende eindfeest in '1811 Dance & Drinks' wordt georganiseerd door Garbo mixed Gay party's   Deze kaarten worden alleen in de voorverkoop aangeboden. Dus wees er snel bij, want OP = OP

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                       

Amerika - Kentucky - Christelijk Pretpark | "Ophef over Homofoob pretpark" ‼

USA – Homofoob Pretpark  →  Over twee maanden zal in de Amerikaanse staat Kentucky een religieus pretpark worden geopend. Het amusementspark bestaat onder meer uit een enorme Ark van Noach en een replica van de Toren van Babel   Eigenaar en initiatiefne- mer van het park is de invloedrijke predikant Kenneth Alfred Ham

De 64-jarige geestelijke gelooft dat het universum 6000 jaar oud is en niet vele miljarden zoals wetenschappers beweren. Ook is hij van mening dat de Zondvloed (Ark van Noach) zo'n 4400 jaar geleden, in het jaar 2348 voor Christus, plaatsvond. Om z'n geloof kracht bij te zetten en iede- reen te overtuigen van zijn gelijk heeft hij de Ark van Noach nagebouwd.
                      
  
                                                 
Volgens Amerikaanse media moeten toekomstige medewerkers een contract ondertekenen waarmee ze onderschrijven dat alles wat in de Bijbel staat waar is en dat homoseksualiteit een zonde is. Kenneth Ham is van mening dat de openstelling van het huwelijk voor homoparen in de VS een "ernstige schending van Gods woord" is en dat homoseksuelen niet zichtbaar hun 'zonde' mogen tonen. In het religieuze pretpark zullen dan ook veel Bijbel-citaten te vinden zijn die homoseksualiteit veroordelen en het 'bewijs' leveren dat het huwelijk alleen is voorbestemd voor man en vrouw
                       
  
                                
► De komst van het christelijke pretpark met zijn zeer conservatieve en volgens velen zelfs homofobe opvattingen zorgt voor veel ophef in de regio. Diverse organisatie hebben al aangekondigd protestacties te organiseren als het park in juli haar deuren opent.

Zie ook:  Christelijk leider bouwt Homofoob pretpark in de VS  /  Predikant bouwt Homofoob, Religieus pretpark in de VS 

bronnen: GaySite.nl / News.Yahoo.com / YouTube.com


        
                                   

dinsdag 24 mei 2016

Amerika - Maryland – Myren (17) & Ralph (18) - Prom Night | "Echte Liefde" ‼

Amerika – Myren – Prom  →  Hoewel zijn ouders hem verboden hadden naar Prom Night te gaan, deed de 17-jarige Myren het toch. Dit leverde hem heel veel positieve reacties op.

Myren is een scholier uit Maryland. Hij wilde dolgraag naar Prom Night, hét hoogtepunt op de Amerikaanse high school waar jongens en meis- jes met elkaar daten. En jongens met jongens dus. De ouders van Myren zagen dit echter niet zitten en verboden hem te gaan.

Maar Myren was niet voor één gat te vangen. Hij ging toch, nam z'n vriendje mee en maakte daar een paar foto's van die hij deelde via Twitter

De foto's werden meer dan 13.000 keer gedeeld en veel mensen roemden Myren voor zijn dappere besluit om toch te gaan. Anderen zeiden dat ze in dezelfde situatie zaten en hoopten dat zij ooit hetzelfde zouden durven.

In een gesprek met Buzzfeed vertelde Myren dat hij biseksueel is en dat zijn ouders van zijn relatie wisten na het zien van berichten op zijn te- lefoon. Ze wilden dat hij die relatie verbrak en verboden hem zijn vriend Ralph Madera nog langer te zien.

► En zo kwam het dat hij de enige was die niet door zijn ouders bij de Prom werd afgezet. "Ik had gehoopt dat mijn moeder net als alle andere moeders trots zou zijn en foto's zou maken van mij in m'n pak". Maar dat gebeurde dus niet.

Intussen had Myren wél de avond van zijn leven toen hij zijn vriend ten dans vroeg ‼

bronnen: Winq.nl / BuzzFeed.com / Twitter.com – MyrenThaPimp
                         
                                 

Engeland - The Graham Norton Show | "Tom Daley over z'n kleine Speedo's" ‼

Groot-Brittannië  Tom Daley  →  Een van de grootste mysteries is eindelijk ontrafeld  Schoonheid(-springer) Tom Daley heeft einde- lijk onthuld waarom hij zo'n strakke Speedo draagt. De Olympische schoonspringer "Tom Daley" staat erom bekend altijd zeer kleine Speedo's te dragen. Hij heeft eindelijk uitleg gegeven over zijn zwembroekje. 

Hij wil er niet perse de mannen mee verleiden ... ‼ Het kleine broekje heeft een heel functionele rede ‼ "Het moet klein zijn, omdat alles op zijn plaats moet blijvenWanneer je rondspint is het laatste wat je wilt dat iets niet op zijn plaats blijft zitten en wanneer je het water raakt ... wil je niet dat dingen heen en weer flapperen, want dat doet pijn".

 Tom Daley zal dit jaar in Rio de Janeiro zijn duikkunsten laten zien tijdens de 'Olympische Spelen' en daar komt behoorlijk wat training bij kijken.

Tom Daley: "Ik train weer zes dagen per week, zes uur per dag. Het is beangstigend dat je vier jaar lang traint voor dat ene moment. Je krijgt zes duikkansen en als je dat verknalt is het allemaal over".

De vliegende atleet sprak over zijn zwemoutfit en voorbereidingen op de Olympische Spelen in de komedieshow The Graham Norton Show.
bronnen: OUT.tv / YouTube.com                               

maandag 23 mei 2016

België - Gent - 'Jordy' | Het verhaal van een Homo die in elkaar werd geslagen

Homofoob geweld  →  Ondanks het feit dat België op de tweede plaats staat in de Rainbow Index blijven er toch nog regelmatig geval- len van homofoob geweld opduiken in België, waarbij homo's of lesbiennes 't slachtoffer werden van geweld en discriminatie  Zo ook de 22-jarige Jordy Vleminckx uit Gent.

De feiten dateren van ongeveer 1 jaar geleden, en komen nu in de aandacht nadat slachtoffer JordyVleminckx in contact kwam met de Gentse filmstudente Isaura Iruthayathasan, die voor haar eindwerk een korte film moest maken en daarbij het onderwerp geweld tegen homo's koos. Jordy wilde graag meewerken aan het maken van de korte video. Ten eerste omdat hij eindelijk nog 'ns bij iemand terecht kon met zijn verhaal, maar ook omdat hij mensen wil tonen dat homo's in ons landje nog steeds het slachtoffer kunnen worden van zinloos homofoob geweld.

Jordy Vleminckx werd aangevallen door zes jonge mannen, vier Belgen en twee Belgen met allochtone roots. Hij kreeg een steekwonde in zijn kaak en liep een hersenschudding en een gebroken kaak op. Pas in het ziekenhuis voelde Jordy zich weer veilig  Ondanks het feit dat men nog steeds HoLeBi's oproept aangifte te doen wanneer men slachtoffer wordt van geweld – omdat velen menen dat de politie toch niets doet – blijkt dat steeds opnieuw een terechte reden te zijn waarom HoLeBi's in België geen aangifte doen. Want ondanks het feit dat Jordy Vleminckx bij de politie aangifte deed, en hij zelfs een foto had van één van de daders, gevonden op Facebook, liet de politie weten niets te kunnen doen, er wa- ren volgens de Gentse politie geen voldoende bewijzen, en de zaak van Jordy werd vierkant geklasseerd.

Zie ook: 
Gent moet met 'Regenboogactieplan' LHBT-vriendelijk worden  /  Jordy vertelt nu pas over mishandeling op site en in een korte film 

Extra:  Ook Kevin uit Lier werd slachtoffer van Homofoob geweld  /  Kevin toont hoe HoLeBi's zichzelf verschuilen achter een masker

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com
           

                               

USA – Billboard Awards | Madonna eert Prince met 'Nothing Compares To You'

Tijdens de Billboard Awards heeft Madonna zondagavond een eerbetoon gebracht aan Prince. In een paarse outfit zong ze samen met Stevie Wonder.

Voorafgaand aan de awards ging een petitie online van tegenstanders die vonden dat Madonna niet de meest geschikte persoon was om Prince te herdenken. De Queen of Pop zou vervangen moeten worden door iemand met meer funk en soul in zijn/haar donder.

Voorstanders vonden Madonna juist geschikt omdat zij net als Prince, Michael Jackson en Whitney Houston tot de groten van de jaren tach- tig behoorde en als enige nog steeds aan de top staat.

Madonna kwam op in een paarse zetel en was van top tot teen gekleed in paars. Haar outfit riep Prince's Purple Rain-pak in herinnering - en kreeg een lovende recensie op Vogue.com.

Nadat Madonna een 'bijna' helemaal zuivere versie van "Nothing Compares To You" had gezongen – een lied geschreven door Prince en naar de top van de hitparades gezongen door Sinéad O'Connor – kwam Stevie Wonder op. Samen zongen ze het refrein van Purple Rain en wisten ze het publiek tot tranen toe te roeren.
                                   

                                       
Tijdens de award-uitreiking werd Adele verkozen tot beste artiest en beste zangeres van het jaar. Justin Bieber won in de categorie beste zan- ger. The Weeknd wist acht van zijn twintig nominaties te verzilveren en One Direction versloeg U2 en de Rolling Stones als beste groep.

Hier een compleet overzicht van genomineerden en winnaars.

Verder kreeg Britney Spears een prijs voor haar complete oeuvre, de Millennium Award. Slechts twee andere artiesten kregen deze prijs in het verleden: Beyoncé in 2011 en in 2012 Whitney Houston   Britney Spears zong tijdens de show een medley van haar hits.

Zie ook:
Fans van Prince | "We willen niet dat Madonna een ode brengt aan Prince" ‼  /  Madonna eert Prince en Adele mag flink feesten 
bronnen: Winq.nl / PlayWire.com
zondag 22 mei 2016

Polen - Pride | Homohaters verstoren 'LGBT-Pride mars' in Poolse stad Gdansk

► TrójmiejskiMarsz Równości 2016  →  In de Poolse stad Gdansk hebben homohaters een LGBT Pride-mars voor Equality verstoord ‼ "Hooligans en ultranationalisten vielen de politie aan met stenen en vuurwerk", aldus de lokale politie. Vijf mensen zijn opgepakt. De mars bracht circa achthonderd mensen op de been  Tweehonderd tegenstanders wachten ze op met spandoeken met teksten als ... "Nee tegen de Regenboogdictatuur".
                                 

► De raddraaiers wachtten de demonstranten op en maakten amok toen de optocht tegen z'n einde liep. De mars werd door de politie begeleid. "Omdat tegenstanders niet bij de betogers konden komen, richtten ze hun agressie op de politie", aldus een politiewoordvoerder.


bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – Gay.blog.nl / YouTube.com        
                     

In de schijnwerpers: Antoine – Cybersissy | Tilburgse Kunstenaar & Performer

Antoine Timmermans – Cybersissy    Antoine Timmermans werd geboren in 1964 in de Nederlandse stad Tilburg, waar hij momenteel nog woont ‼ Hij studeerde aan drie verschillende Nederlandse kunstacademies, waar hij een artistieke opleiding volgde  In 1988 stu- deerde hij af met een Bachelor of Arts ‼ Heel snel werd zijn zijn talent herkend en gesteund door de gemeente Tilburg ontving Antoine subsidies en won hij diverse prijzen.

► Hij ontwierp de decors voor verschillende kindertheater-producties en werd genomineerd voor de Vlaamse Kindertheater-prijs. In die tijd ont- wikkelde hij zich ook verder als kunstschilder en z'n schilderijen werden gepresenteerd in solo-tentoonstellingen in Dilbeek, Brussel, Lithoijen en Tilburg.

In 1994 voegde hij aan zijn profiel als kunstschilder en keramist, nog een beroep toe ... 'het organiseren van - en performen in shows' en werkte voor 'Club Fuck' in Tilburg. Vanaf dat moment ging Antoine door het leven onder zijn artiestennaam Cybersissy.

Voor de legendarische club 'It' en de 'Roxy' in Amsterdam en de 'DansSalon' in Eindhoven ontwikkelde hij meer shows. Ten slotte, werd hij bij de 'DansSalon' in Eindhoven als hoofd van de afdeling Entertaintment gecontracteerd en betaald uit shows. De 'stars' van deze spektakels waren Travestieten, Transseksuelen en Draq Queens.

Voor de Nederlandse muziekzender 'TMF' creëerde hij een show waarin jonge DJ's zichzelf konden presenteren - en hun talent konden laten zien op de nationale televisie.
                            
      
                                           
Twee jaar later was hij op zoek naar nieuwe uitdagingen en is hij uit Nederland vertrokken, om een carrière op te bouwen in de Duitslandse club scene: Dawnproductions GmbH in Keulen gaf hem de gelegenheid om in de 'Funky Chicken Club' - de 'Crystal Crash' en club 'Lulu' zijn talenten te bewijzen.

In de populaire Gay-club 'Lulu' ontmoette hij op een avond zijn toekomst tegenhanger "Mourad Zerhouni". Een ontmoeting die hun leven voor altijd zou veranderen en zou leiden tot Mourad's alter ego BayBjane.

Samen waren Cybersissy en BayBjane een onverslaanbare team, die optraden in diverse Europese landen. Eerst in Duitsland en daarna o.a. in België, Groot-Brittannië, Spanje en natuurlijk Nederland.

► Momenteel is 'BayBjane' flink aan de weg aan het timmeren en verhoogt aldoende haar roem met solo-optredens, terwijl 'Antoine' het juist rustig aandoet in zijn huis in Tilburg waar hij spectaculaire kostuums en pruiken maakt, die beide zijn handelsmerk zijn geworden. Maar als een nationale- of internationale club hem benadert, is hij uiteraard weer op het podium te vinden.

Zie ook:
Amsterdam - TranScreen - Documentaire | "One Zero One - The Story Of Cybersissy & BayBjane"  /  Entertainment.nl → 'Cybersissy' 

bronnen: / Facebook.com – Antoine Timmermans / YouTube.com