zaterdag 10 december 2022

10·12·2012 – 10·12·2022 | GayNieuws.blogspot.com bestaat vandaag 10 JAAR


                                          

Céline Dion lijdt aan een zeldzame zenuwziekte, optredens opnieuw uitgesteld



Bij de Canadese zangeres "Céline Dion" is onlangs een zeldzame 'neurologische aandoening' vastgesteld, waardoor ze voorlopig niet kan optreden. In een video op 'Instagram' zegt de 54-jarige "Céline Dion" onder meer te kampen met spasmes. Ook heeft ze door de ziekte moeite met lopen en zingen ‼

De aandoening van "Céline Dion" is het zogeheten 'stiff person-syndroom', waarbij het centrale zenuwstelsel is aangetast. Patiënten met deze ziekte hebben onder meer last van aanvallen van spierstijfheid, lage rugpijn, spierspasmes en bewegingsproblemen. De symptomen kunnen worden getrig- gerd door harde geluiden of lichte aanrakingen. Ongeveer 1 à 2 op de 1 miljoen mensen krijgen in hun leven met de ziekte te maken.
                          
                            
Naar eigen zeggen had Céline geen andere keuze dan haar voorjaarsoptredens – onderdeel van de Courage-wereldtournee – opnieuw uit te stellen ‼


                                  
                                    

vrijdag 9 december 2022

Paarse Vrijdag | "Regenboogpad in Nijverdal is feestelijk in gebruik genomen"



Nijverdal  →  In Nijverdal is vrijdagmiddag het 'Regenboogpad' officieel in gebruik genomen. Door met een aantal mensen drie linten door te knippen, was het pad officieel klaar voor gebruik ‼

Het Regenboogpad ligt in de middengeleider in de oversteekplaats van de Constantijnstraat ter hoogte van de Markt op de hoek met de Spoeler- straat in Nijverdal. Het Regenboogpad verbindt de twee officiële zebrapaden.

Het pad is vrijdagochtend schoongemaakt door de gemeente nadat een onbekende met witte verf het pad had bewerkt.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Regenboogpad in Nijverdal feestelijk in gebruik genomen" ‼

Zie ook:
Commotie in Nijverdal bij opening Regenboogzebrapad   Regenboogzebrapad in Nijverdal vlak voor opening met verf besmeurd Nijverdal | Nieuw Regenboogzebrapad op 'Paarse Vrijdag' beklad  /  Regenboogpad Nijverdal voor officiële ingebruikname beklad 

Update:  

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net


                                

Paarse Vrijdag | "Recordaantal scholen doet vandaag mee aan Paarse Vrijdag"



Paarse Vrijdag  →  Een recordaantal van bijna drieduizend scholen doet vrijdag mee aan 'Paarse Vrijdag'. Honderdduizenden scholie- ren, studenten en docenten in heel Nederland dragen dan iets paars en organiseren activiteiten om te vieren ... "dat iedereen zichzelf mag zijn"

Paarse Vrijdag wordt dit jaar gevierd op ± 1700 basisscholen, 1000 middelbare scholen en MBO's en op naar schatting 200 HBO- en Universiteits- locaties.

Basisscholen doen dit jaar voor de derde keer mee aan 'Paarse Vrijdag' ‼  In 2020 deden vijfhonderd basisscholen mee, inmiddels zijn dat er ruim 1700.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Recordaantal scholen doet 9 december mee aan Paarse Vrijdag" ‼
                             
                                                       
Paarse Vrijdag 2022 is dé oplossing voor je Pride-winterdip → en zo doe je eraan mee ‼  /  Paarse Vrijdag → Wikipedia ‼

Meer artikelen met betrekking tot "Paarse Vrijdag 2022" vind je op:  Google.com  en/of  Drimble.nl  
 
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   COC Nederland - GSA | "Voorbereidingen voor 'Paarse Vrijdag 2022' van start" ‼ 

bronnen: RozeGolf.net / YouTube.com / Facebook.com – RozeGolf.net


                                   

donderdag 8 december 2022

Muziek - Kerst - Santa Klaasen - Video | Alex Klaasen - The Greatest Christmas



'Alex Klaasen' heeft zijn tweede Kerstsingle met bijbehorende videoclip uitgebracht. De single "The Greatest Christmas" staat op het succesvolle Kerstalbum van Alex Klaasen genaamd "Santa Klaasen" ‼

The Greatest Christmas is een nieuwe kerstklassieker geschreven door Jan en Keez Groenteman en o.a. te beluisteren op Spotify en Apple Music ‼ In de bijbehorende videoclip is een bijzondere gastrol weggelegd voor Jim Bakkum.

Zie ook:  
Winq | "Luister naar dit fantastische Kerstlied van Alex Klaasen en bekijk z'n ontroerende Lidl Kerstcommercial"

bron: YouTube.com 


                                       

Utrecht Canal Pride 2023 | Inschrijving jubileumeditie 'Utrecht Pride' geopend



Utrecht Canal Pride 2023  →  Na de succesvolle editie dit jaar opent Utrecht Pride vandaag de inschrijving voor de jubileumeditie van 2023. Op zaterdag 3 juni viert Utrecht de vijfde editie van de 'botenparade' door de Utrechtse binnenstad. Na 2 jaar van afwezigheid bezochten afgelopen juni tienduizenden bezoekers de botenparade met maar liefst 50 boten ‼

Organisaties kunnen zich vanaf vandaag inschrijven via de website van "Utrecht Canal Pride" om mee te varen met deze editie. De organisatie van Utrecht Pride verwacht een recordaantal inschrijvingen voor deze editie.
                                 
                               
Utrecht Pride vindt plaats op zaterdag 3 juni 2023. Na afloop vinden er weer diverse straatfeesten plaats in de stad en zijn er 's avonds verschillen- de afterparty's.

Lees verder op de website van Gaykrant.nl:  Utrecht Pride | "Inschrijving jubileumeditie Utrecht Pride geopend" ‼

Zie ook:  Utrecht Canal Pride | "Vaart jouw organisatie in 2023 mee" ?!  /  Follow The Beat | "Utrecht Canal Pride 2023" ‼

bronnen: Gaykrant.nl / YouTube.com / Facebook.com – Gaykrant.nl


                                 

woensdag 7 december 2022

LHBT+–propagandawet brengt Russische Queer personen nog meer in 't nauw


Rusland  anti-Homopropagandawet    "Klaar, dit is het einde. Rusland is nu echt verdoemd" ‼  Dat schreef een 'Moskouse' vriendin van mij, nadat Vladimir Poetin zijn handtekening had gezet onder de nieuwe wet die alle vormen van 'LHBTI+-propaganda' verbiedt. "Mijn hart is gebroken. Ik ben zo bang dat het voor ons "Queer" personen onmogelijk wordt om verder te leven in dit land" ‼

De nieuwe wet maakt het illegaal om alle "propaganda" over "niet-traditionele seksuele relaties" te verspreiden in alle media-uitingen, advertenties, films, boeken en op sociale media. De wet werd op 24 november na een spoedzitting aangenomen door de Doema, het Russische parlement. Het is een nieuwe stap in het onderdrukken van de rechten van "Queer personen" in Rusland. Mensenrechtenorganisaties spreken hier al jaren hun zorgen over uit.

Lees verder op de website van NOS.nl:  "Homo-propagandawet brengt Russische Queer personen nog meer in het nauw" ‼

bronnen: NOS.nl – Iris de Graaf / Twitter.com – Amanda Vos → NOS.nl
                                     
                                       

Hof van Justitie | "Homohuwelijk op Aruba en Curaçao is nu wél toegestaan" ‼




Het hof vindt dat "partners van gelijk geslacht" nu het recht wordt ontzegd om deel te nemen aan het huwelijk en alle waarden die daaraan verbon- den zijn. "Het hof komt tot de conclusie dat het uitsluiten van een huwelijk voor personen van gelijk geslacht in strijd is met het discriminatieverbod en onverenigbaar met de staatsregelingen".

Lees verder op de website van AD.nl:  Homohuwelijk op Aruba en Curaçao nu wél toegestaan, mensenrechtenclubs in gelijk gesteld ‼
                               

Update II:    25-02-2023

Eerder geplaatste artikelen met betrekking tot "Curaçao – Homohuwelijk" op GayNieuws.blogspot.com ‼

bronnen: AD.nl / Facebook.com – AD.nl / Facebook.com – OUT.tv


                                                                                                     

dinsdag 6 december 2022

Oprichting Queer Network Amsterdam voor: diverser + inclusiever Amsterdam



Amsterdam  →  In de 'Tolhuistuin' in Amsterdam werd op 23 juli "Queer Network Amsterdam" opgericht, een samenwerkingsverband van 22 Queer organisaties, voor een nog inclusievere LHBTIQ+-community. 

►  Een LGBTIQ+ netwerk met LGBTIQ+ zwarte mensen, mensen van kleur en Trans mensen op de voorgrond. Naast het organiseren van hun eigen activiteiten gaan ze ook elkaar ondersteunen en samenwerken. "Micha" spreekt met de deelnemers als Chris Rijksen van de Transketeers, Alejandra Ortiz van PapayaKuir, Tieneke Sumter van Survibes en zangeres Mavi. 

Voor meer informatie:  


bronnen: MVS.nl – MVS Gaystation / YouTube.com


                                    

Indonesië | In sommige provincies is Homoseks verboden, maar niet landelijk



Indonesië  →  Het Indonesische parlement heeft wetswijzigingen goedgekeurd die "seks buiten het huwelijk" strafbaar maakt  Ook wilden Islamitische groeperingen 'Homoseks illegaal maken'. In sommige provincies van Indonesië is Homoseksualiteit al strafbaar, maar een landelijk voorstel is uiteindelijk ingetrokken ‼

Dinsdag zijn wetswijzigingen goedgekeurd die seks buiten het huwelijk verbieden, waarvoor maximaal een jaar cel geldt. Op samenwonen zonder te zijn getrouwd ligt een straf van maximaal zes maanden ‼  De nieuwe wetgeving geldt voor Indonesische burgers, maar ook voor toeristen die in het land verblijven.

Homoseks
Islamitische groeperingen wilden ook Homoseks illegaal maken. Na een felle discussie tussen wetgevers werd dat voorstel uiteindelijk ingetrokken ‼ Sommigen zagen dit als een overwinning voor de LHBTIQ+-minderheid in het land.

Desondanks vrezen mensenrechtenorganisaties dat "het leven van LHBTIQ+'ers moeilijker zal worden" ‼  In sommige provincies is seks met iemand van hetzelfde geslacht al verboden. Zo werden vorige week twee mannelijke Indonesische militairen opgepakt omdat zij seks met elkaar hadden. Ze moeten voor zeven maanden de gevangenis in.

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Seks buiten huwelijk strafbaar in Indonesië – Ook voor toeristen" ‼

maandag 5 december 2022

Andere Tijden – Een Goede Les | "Gerard Reve leest 'Sinterklaasverhaal' voor"




Lees verder op de website van AndereTijden.nl:  "Gerard Reve leest Pedo-erotisch Sinterklaasverhaal voor aan kinderen" ‼

Zie ook:  
De Grote Gerard Reve-show – NOS – 17 mei 1974 | "Een Goede Les" ‼  Gerard Reve – 1974 | "Gerard Reve legt Sint bloot" ‼ 

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
   Welkom Sinterklaas | "Sinterklaas is in Gouda gearriveerd met 'Regenboogvlag' op boot" ‼ 

bronnen: AndereTijden.nl / Facebook.com – AndereTijden.nl
                                       

                                       

COC Nederland – Tweede Kamer | "Kom de beloften na over aanpak geweld" ‼

COC Nederland  →  Kom de beloften na over de aanpak van geweld tegen LHBTIQ+-personen. Die oproep doet COC met vijf LHBTIQ+- belangenorganisaties in een brief aan de Tweede Kamer. De Kamer spreekt op 5 december met minister 'Robbert Dijkgraaf' over het LHBTIQ+ Emancipatiebeleid ‼

Tien politieke partijen beloofden op 13 maart 2021 een reeks maatregelen tegen discriminerend geweld in COC's Regenboogakkoord. Volgens het coalitie-akkoord van VVD, D66, CDA en ChristenUnie zouden die worden uitgevoerd ‼  Ruim 1½ jaar later is dat nog niet gebeurd – zo bleek onlangs uit de Emancipatie-nota van het kabinet.

Lees verder op de website van COC.nl:  "Kom beloften na over aanpak geweld" ‼

Update:  

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – COC.nl


                               

zondag 4 december 2022

Frankrijk · Muziek · Video's | "Aime Simone ·&· Metronomy x Sébastien Tellier"



Aime Simone – Shining Light  →  Van de voorkant ziet "Aime Simone" eruit als Mireille Matthieu en van achteren als Nick Cave en als je dat anders zou omschrijven zie je iemand met zowel een mat als een pony. De muzikale invloeden van deze Parijzenaar komen uit Punk en Hip Hop, zoals is te horen op "Shining Light" ‼
                                     
                                
Metronomy x Sébastien Tellier – J'en Ai Assez Vu  →  De Franse Sébastien Tellier is een muzikaal genie dat wel iets wegheeft van een moderne Serge Gainsbourg. De Britse indie electronica act Metronomy heeft hem gevraagd voor de nieuwe single "J'en Ai Assez Vu". De video is lekker winters en lijkt opgenomen in een skihut

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


                                                

TV | Deze twaalf vrijgezelle mannen doen mee aan: Prince Charming seizoen 3



Prince Charming seizoen 3 komt eraan op 'Videoland' en snel ook ‼  Tijdens het eerste seizoen van Prince Charming zagen we hoe de Limburgse 'Marvin' viel voor de Groningse 'Ferdi'. Chris deed het in Prince Charming seizoen 2 een stuk minder goed. De deelnemers van Prince Charming seizoen 3 zijn bekend gemaakt ‼

In Prince Charming gaat de streamingdienst Videoland vanaf 15 december 2022 op zoek naar 'n geschikte partner voor de Homoseksuele man die de hoofdrol heeft ‼  Twaalf deelnemers proberen het hart te veroveren van deze man. Eén voor één vallen de mannen af - en worden ze door 'Prince Charming' naar huis gestuurd. Wie slaat de 30-jarige Diego González-Clark aan de haak ?!
                                         
        
                                      
Dit zijn de 12 kandidaten:
Bart (27), Cyrano (32), Davin (35), Edo (32), Gürsay (25), Joep (31), Joey (31), Jordie (25), Leroy (31), Nick (25), Rajeen (33) en Theo (34) 

Voor een beschrijving van de twaalf bachelors → Klik HIER of HIER en/of HIER