zaterdag 16 februari 2019

Amsterdam – Martijn van Veen - Meijt | De jongen achter 'Meijt & RimSalaBim'

MEIJT  →  Martijn van Veen is het gezicht achter 'MEIJT'. Samen met zijn goede vriend Michael de Vos kwam hij twee jaar geleden op het idee een Gay-quote pagina te maken. Over de naam hoefden ze niet lang na te denken. 

In de Gay community is het woord "meid" niet meer weg te denken   Als jongen in de Gay scene wordt je vaak met "meid" aangesproken. Vooral als koosnaam, hoor. Zo van: MEIJT wat zit je haar leuk". Dat het MEIJT zou worden stond voor beiden dus vast. 

Lees verder op de website van DeGaykrant.nl:  "De jongen achter MEIJT" ‼

Zie ook:
Wie zijn de jongens van MEIJT ?!  /  RimSalaBim III – MEIJT Feest ‼  /  RimSalaBim III – Het MEIJT Feest ‼ – Club Yolo Amsterdam  

Extra:
MEIJT Amsterdam → Website ‼   MEIJT Amsterdam → Facebook  /  MEIJT Amsterdam → Twitter  /  MEIJT Amsterdam → Instagram 

bronnen: DeGaykrant.nl / YouTube.com → MVS.nl                                                           

Nashville Verklaring komt terug in eenvoudige variant - en een jongerenversie

Nashville Verklaring  →  De omstreden orthodox-christelijke "Nashville Verklaring", ook wel omschreven als het 'anti-Homo pamflet', wordt binnenkort in een vereenvoudigde versie uitgebracht.

Dit heeft een woordvoerder van de werkgroep verklaard aan het Algemeen Dagblad.  De nieuwe versie zou een aantal misverstanden moeten ver- helpen. "De vorige keer werd 'de tekst' opgevat op een wijze die nadrukkelijk niet onze bedoeling was   Het is goed om te weten hoe teksten door andermans ogen gelezen worden. Dus we gaan er zorgvuldig mee om, we willen misverstanden voorkomen".

Naast de 'eenvoudige' versie zullen er waarschijnlijk nog meer varianten gaan verschijnen. "Bijvoorbeeld een vereenvoudigde versie voor de jeugd", aldus de woordvoerder. 

Lees verder op de website van AT5.nl:  "Nashville Verklaring komt terug in 'eenvoudige' variant"  
                                                 
        
                                                     
Zie ook:
bronnen: AT5.nl / Twitter.com – AT5.nl
                                                          
                                                          

vrijdag 15 februari 2019

Frédéric Martel - Boek | 80 procent van de geestelijken in 't Vaticaan is 'Homo'

Frédéric Martel – Boek  →  Nieuws in de categorie paus blijkt katholiek, maar dan paus blijkt Homo: iemand die het kan weten omdat hij er een dik sensatiebelust boek over heeft geschreven beweert dat 80 procent van de geestelijken in het Vaticaan: "Homo is". Nou ja, hij citeert mensen die dat beweren en wij citeren hem dan weer.

Niet echt een ontdekking waar je broek van afzakt ... behalve als je een kindermisbruikende priester bent ‼  Dat ze de hele dag in een jurk lopen en vrouwen niet toelaten tot hun posities gaf het wel een beetje weg.  Maar nu staat 't in een boek dus is het waar. Zo werkt dat namelijk bij gelovigen. Kunnen we dan afspreken dat katholieken normaal gaan doen tegen Homo's ?!  Mooi. Is dat ook weer geregeld. 

Zie ook:
bronnen: GeenStijl.nl / Twitter.com – William Wilde → DeMorgen.be
                                                         
                                                                 

Man vaak ouder dan echtgenote - leeftijdsverschil grootst bij Homohuwelijken

Leeftijdsverschil bij 'Huwelijken'      Bij zeven op de tien van de 63.000 huwelijken die in 2017 werden gesloten, is de man ouder dan de vrouw. Bij paren van gelijk geslacht was het leeftijdsverschil vaak het grootst, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

Bij huwelijken tussen 'partners van hetzelfde geslacht' is het leeftijdsverschil over het algemeen groter dan bij een Heterohuwelijk.  Bij ruim een kwart van de trouwerijen tussen mannen is het leeftijdsverschil tien jaar of meer. Meer dan de helft van de mannen (55,4 procent) is één tot vijf jaar jaar ouder.
                                                         

                                                        
Vrouwelijke huwelijkspartners verschillen meestal ook qua leeftijd   Meer dan 51 procent van de vrouwen is één tot vijf jaar ouder dan haar vrouw ‼ Bij ruim 25 procent van de huwelijken tussen twee vrouwen is de één vijf tot tien jaar ouder.

Lees verder op de website van NU.nl:  "Man vaak ouder dan echtgenote, leeftijdsverschil grootst bij Homohuwelijk" 

Zie ook:  Bruidegom meestal ouder dan bruid  /  Man meestal ouder bij huwelijk  /  Leeftijdsverschil Homoparen vaak groot

bronnen: NU.nl / CBS.nl / Twitter.com – Harde Cijfers - Retweet Feiten → NU.nl
                                                             
                                                             

donderdag 14 februari 2019

♥ GayNieuws ♥ wenst iedereen een "Liefdevolle & Gay-zellige Valentijnsdag" ‼

     

Valentijnsdag - Video | Years & Years + MNEK releasen nieuwe clip 'Valentino'

Years & Years – Video  →  Olly Alexander van Years & Years en MNEK hebben op Valentijnsdag de song 'Valentino' gereleaset. De clip is – euhm – Homoromatisch

'Romantisch' is misschien de verkeerde omschrijving.  De song gaat over een verkeerd gelopen relatie en over het verwerken van een ex door flink te feesten. 
bronnen: BeOut.be / YouTube.com                                            

Rob Jetten · Sophie in 't Veld | Geef de Homo die bloed doneert gelijke rechten

Een Homoseksuele man mag geen bloed doneren, tenzij hij twaalf maanden geen seks heeft gehad.  In een opiniestuk in 't Algemeen Dagblad stellen Rob Jetten en Sophie in 't Veld van 'D66' dat Nederland hiermee discrimineert. Zo wordt Hetero's niet gevraagd of ze seks hebben gehad met wisselende partners.

Rob Jetten is fractievoorzitter van D66   Sophie in 't Veld is namens die partij lid van het Europees Parlement. Samen hebben ze een stuk ge- schreven waarin ze pleiten voor gelijke rechten van Homomannen.

Lees verder op de website van Winq.nl:  Rob Jetten | "Geef de Homo die bloed doneert gelijke rechten"

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / AD.nl – Algemeen Dagblad / Facebook.com – Winq.nl                                                                  

woensdag 13 februari 2019

België - Mr. Gay Belgium | Dit zijn de finalisten voor 'Mister Gay Belgium' 2019

België  –  In Antwerpen zijn de twaalf finalisten van de komende Mister Gay Belgium (MGB) verkiezing voorgesteld. In juni volgt één van hen de huidige MGB 'Bart Hesters' op. Dit jaar hebben 114 mannen gevolg gegeven aan de oproep van de organisatie. De afgelo- pen weken werden in Mol daaruit de 'Gouden Twaalf' geselecteerd.

Afgelopen dinsdag werden in de Antwerpse zaal 'AthenA' tijdens een bruisende persconferentie in aanwezigheid van Minister 'Liesbeth Homans' en héél wat bekende gezichten, de 'gouden 12' Mr. Gay Belgium-finalisten 2019 voorgesteld.

STEMMEN:  Mister Gay Belgium 2019  →  Stem gratis op jouw favoriet  →  Stemmen kan HIER tot vrijdag 31 mei 2019 – 23:59 uur ‼ 

Lees verder op de website van GayLive.be:  "Dit zijn de finalisten voor Mister Gay Belgium 2019" 

Zie ook:  

bronnen: GayLive.be / Facebook.com – GayLive.be                                                          

Lindsay · Queer Kid Stuff · Webshow | "Bekijk deze webshow voor kinderen" ‼

'Lindsay Amer' legt samen met haar pluche beer Teddy uit hoe het is om GayQueer of een andere letter uit het bekende rijtje te zijn Queer Kid Stuff is bedoeld om vragen van kinderen te beantwoorden en om meer zichtbaarheid te creëren op scholen.  In het Engels, maar zeker ook voor Nederlandse kinderen de moeite waard.

'Queer Kid Stuff' is een webserie op YouTube ‼  Elke aflevering wordt gepresenteerd door Lindsay Amer uit New York City, die zichzelf Queer noemt. Ze heeft een pluche beer, die een rol speelt in haar educatieve video's   Thema's die voorbij komen zijn Pride, Gender ... eigenlijk alles wat te maken heeft met LHBTIQ+'ers.

De serie is begonnen in 2016 - en inmiddels zijn er meer dan 13.000 mensen lid geworden van het kanaal   De laatste aflevering is bestemd voor docenten. Ze krijgen vijf tips van Lindsay om hun klaslokalen meer 'Queer inclusief' te maken.
bronnen: Winq.nl / YouTube.com


      
                                                 
      
                                                         

dinsdag 12 februari 2019

Algerije - Assil Belalta | Gruwelijke Homofobe moord op een 21-jarige student

Algerije – Algiers  →  In Algiers is de 21-jarige "Assil Belalta" vermoord in zijn woning   Hij werd aangevallen door twee mannen. Ze sneden de keel door van het slachtoffer en met diens bloed schreven ze "He Is Gay" op de muur. Zijn vrienden vonden zijn lijk.

Assil Belalta was een derdejaars geneeskunde-student. Op Facebook stelde hij geïnteresseerd te zijn in mannen en vrouwen.

Lees verder op de website van BeOut.be:  "Gruwelijke Homofobe moord op geneeskunde-student in Algerije"

bronnen: BeOut.be / GayStarNews.nl / Facebook.com – BeOut.be                                                                    

Jeugdartsen & D66 willen verbod op zogenaamde "Homogenezingstherapie" ‼


D66 wil vooral minderjarigen beter beschermen tegen de zeer 'omstreden behandelingen'.  "Zulke therapieën – die worden aangeboden door bij voorbeeld christelijke groeperingen – staan haaks op de opvatting dat jongeren volledig zichzelf kunnen zijn", zegt 2e Kamerlid Vera Bergkamp in het actualiteitenprogramma EenVandaag. Voor haar weegt wettelijke bescherming in dit geval zwaarder dan de vrijheid van godsdienst.

Lees verder op de website van HartVanNederland.nl:  Jeugdartsen en D66 willen verbod op zogenaamde 'Homogenezing' 

Zie ook:
bronnen: HartVanNederland.nl / Twitter.com – HartVanNederland.nl
                                                        
                                                                  

maandag 11 februari 2019

Leuk en Nieuw | "230 emoji's komen eraan - waaronder een aantal Gaymoji's"

Gaymoji's    Er komt een lading nieuwe emoji's aan die grotendeels draaien om diversiteit. Denk hierbij aan 2 mannetjes die hand in hand lopen. Gaymoji's dus eigenlijk ‼

Bekijk hieronder een heuse trailer waarin de nieuwe emoji's worden geïntroduceerd.

Lees verder op de website van Winq.nl:  Leuk en Nieuw | "230 emoji's komen eraan - waaronder een aantal Gaymoji's" ‼ 

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / Attitude.co.uk / YouTube.com                                            

Disney Channel · Andi Mack | "Voor het eerst 'Ik ben Homo' in Disney-reeks" ‼

Disney Channel - Andi Mack    In de familiereeks Andi Mack zijn voor 't eerst in een Disney Channel-serie de woorden "Ik ben Homo" uitgesproken.

Personage Cyrus Goodman – gespeeld door Joshua Rush – was al Uit de Kast gekomen in 2017.

Maar op 08 februari 2019 zei hij tegen personage Jonah Beck – gespeeld door Asher Angel – dat hij Homoseksueel is.

Dat was de eerste keer dat iemand "I'm Gay" zei in een Disney-reeks ‼
                                                             


Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: BeOut.be / YouTube.com / Twitter.com – Franky → RKO Black Swan
                                                              
                                                             

zondag 10 februari 2019

Djanko – Genderneutraal Toilet | "Junior Inktspot-prijs voor tekenaar Djanko"

Hilversum  →  Tekenaar 'Djanko' heeft donderdag de Junior Inktspot-prijs gewonnen. Zijn tekening Genderneutraal Toilet werd door leerlingen van het voortgezet onderwijs uitgeroepen tot de beste politieke spotprent van 2018. Djanko won de prijs in 2005 ook al ‼

De prijs werd afgelopen donderdag aan Djanko uitgereikt bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Lees verder op de website van VillaMedia.nl:  "Junior Inktspotprijs voor tekenaar Djanko" 

Zie ook:

bronnen: VillaMedia.nl / Twitter.com – VillaMedia.nl
                                                  
                                               

Amsterdam → Pride | "Jeffrey Wammes en Ellie Lust ambassadeurs Gay Pride"

Amsterdam - Pride    Tachtig boten varen dit jaar op 3 augustus mee in de feestelijke botenparade van Pride Amsterdam. De line-up is zondag bekendgemaakt in Amsterdam.

Onder de deelnemers zijn verschillende bijzondere boten   Zo staan politici van vijf politieke partijen – VVD, CDA, D66, PvdA en SP – voor het eerst samen op één boot   Het CDA deed nog niet eerder mee. Ook is er 'n boot met vertegenwoordigers van maar liefst zeventien sportbonden - en er vaart een boot mee namens het ministerie van Onderwijs, met Dolly Bellefleur als eregast.

Tijdens de presentatie in Amsterdam werden de nieuwe Prideambassadeurs bekendgemaakt. Onder hen zijn oudpolitievrouw en programmamaker Ellie Lust en voormalig topturner Jeffrey Wammes.

Dit zijn de zeven nieuwe ambassadeurs van Pride Amsterdam 2019: Ellie Lust, Jeffrey Wammes, Raymond Timmer, Victoria False, Dinah Bons, Amber Vineyard en Justin Hermsen

Lees verder op de website van Telegraaf.nl:  "Jeffrey Wammes en Ellie Lust ambassadeurs Gay Pride" 
                                                                          
        
                                                                    
Zie ook:
Ellie Lust benoemd tot Prideambassadeur  /  Ellie Lust uitgeroepen tot Prideambassadeur  /  Dolly Bellefleur eregast op Prideboot 
                                                              
                                                                     
                                                             
Extra I:

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com / Twitter.com – Songteksten.net