zaterdag 26 november 2016

Engeland – 'Stephen Port' | "Levenslang voor Britse seriemoordenaar Homo's"

Engeland   Voor de moord op vier jonge homoseksuele mannen moet de Brit Stephen Port levenslang de gevangenis in. De 41-jarige dader lokte zijn jonge slachtoffers via internet door met ze af te spreken  In zijn 'flat in Londen' drogeerde en verkrachtte hij ze  De twintigers overleden door een overdosis GHB. Stephen Port dumpte hun lichamen op en in de buurt van een begraafplaats.
                                       
                                     
Mogelijk heeft de Brit meer lustmoorden op zijn geweten.  Naar aanleiding van de zaak worden maar liefst 58 aan de 'verkrachtingsdrug' GHB gerelateerde sterfgevallen opnieuw onderzocht  "De politie" heeft grote kritiek gekregen van nabestaanden, omdat die het verband tussen de moorden over het hoofd zag. Inmiddels wordt ook naar het handelen van zeventien politiemensen onderzoek gedaan.

Zie ook:

bronnen: Fok.nl – Fok Nieuws / Twitter.com – NOS.nl / YouTube.com


        
                                             

Cuba → Oud·leider Fidel Castro | LGBT-tegenstander 'Fidel Castro' is overleden

Cuba    Voormalig communistisch leider van Cuba Fidel Castro is op 90-jarige leeftijd overleden. Onder zijn bewind werden HoLeBi's en Transgenders vervolgd.

Fidel Alejandro Castro Ruz werd geboren op 13 augustus 1926 en stierf in de Cubaanse hoofdstad Havanna op 25 november 2016 – om 22.29 uur plaatselijke tijd. Hij werd dus 90 jaar. Fidel Castro leidde de revolución en nam in 1959 de macht. In 2008 droeg hij die over aan zijn broer Raúl Modesto Castro Ruz (85).

Repressie
Fidel Castro hield niet van dissidenten. Onder meer HoLeBi's & Transgenders moesten dit aan den lijve ondervinden. Pas in 1979 werd homo- seks uit de strafwet gehaald.

In de jaren 1960 werd de reeds bestaande HoLeBi- en Transfobie geïnstitutionaliseerd. Anders zijn, flamboyant, extravagant zijn kon niet door de beugel voor de communisten en werd onderdrukt. Homobars werden gezien als contrarevolutionair.

Voor Fidel waren homo's stedelijke bourgeois en een product van westerse decadentie. Hij noemde ze maricones (janetten). 

Werkkampen
In 1965 startte Cuba 'Unidades Militares de Ayuda a la Producción' - militaire productiehulpeenheden. Deze waren bedoeld voor mensen die geen militaire dienst wilden uitvoeren. Deze werkkampen waren bijzonder zwaar en moesten de gewetensbezwaarden 'rechttrekken'. 
                               
                                         
Exodus
Pas in de jaren 1980 kwam er een lichte verbetering in de situatie van HoLeBi's en Transgenders   LGBT's kregen de 'keuze' het land te verlaten, wat velen deden.

In dat decennium kreeg homoseksualiteit meer erkenning en in 1988 kreeg de politie instructie om HoLeBi's en Transgenders niet meer lastig te vallen. Repressie stopte echter niet helemaal.

In de jaren 1990 en 2000 begon Cuba zich meer open te stellen voor LGBT-kwesties, zij het met horten en stoten en met mondjesmaat.

Bekentenis
In 'Mijn leven' erkende Fidel dat machisme zijn homofobie voedde. In 2010 noemde hij homovervolgingen "een groot onrecht".      

Zie ook:
Fidel Castro (90) overleden  /  Donald Trump | "Brute dictator Castro laat erfenis van diefstal,armoede en vuurpelotons na"    
Fidel Castro is overleden  /  Verzoenende woorden Barack Obama, maar Donald Trump noemt Fidel Castro 'brute dictator'  

Update:  Cubaanse LHBT's minder bedroefd over dood Fidel Castro

bronnen: ZiZo-Magazine.be / NOS.nl / HuffingtonPost.com / Wikipedia.org / Twitter.com – NOS.nl / YouTube.com


       
                                       

vrijdag 25 november 2016

Gay Pride | Amsterdam beperkt aantal openluchtfeesten tijdens de 'Gay Pride'

Amsterdam beperkt het aantal openluchtfeesten op pleinen en straten tijdens de Gay Pride in juli / augustus. Dat is een van de maat- regelen van het stadsbestuur om de alsmaar voller wordende binnenstad de baas te kunnen blijven die burgemeester Van der Laan in een brief aan de gemeenteraad laat weten.  Vanwege de enorm toegenomen mensenmassa werkt het stadsbestuur aan verspreiding door de hele stad.
                            
        
                            
►  Ook de traditionele kermis op de Dam verdwijnt  De vergunning loopt tot 2019, maar wordt daarna niet verlengd. Er worden gekeken naar nieuwe locaties om evenementen te organiseren, zoals in Westpoort en de Tuinen van West. Ook wil de gemeente wat doen aan de geluids- overlast. "Als alles volgens plan verloopt, moeten de nieuwe richtlijnen al op 'Koningsdag' eind april gaan gelden, al zal 2017 als overgangsjaar gelden", aldus burgemeester Eberhard van der Laan.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com / Twitter.com – Het Parool
                                
                                       

Utrecht - 26 november 2016 | Nationaal 'COC Songfestival' zaterdag in Utrecht

Utrecht  →  Dertien artiesten nemen het morgen tegen elkaar op tijdens het 'Nationaal COC Songfestival' in Utrecht. Zin in een speciale avond ?!  Er zijn nog tickets

De 22e editie van het Nationaal COC Songfestival wordt georganiseerd door COC Midden-Nederland   De optredens worden beoordeeld door een vakjury, onder aanvoering van burgemeester van Utrecht en groot Songfestivalfan Jan van Zanen. Hij wordt bijgestaan door Esther Hart (deelnemer Eurovisie 2003) – Linda Wagenmakers (deed mee in 2000) en Wouter Hamel   De punten van de vakjury en de regiojury bepalen wie de winnaar wordt.
                                   
                                      
 De liedjes van de '13 kandidaten' worden afgewisseld met optredens van Ducktape Danscrew, Cantatori del Duomo, Esther Hart en Linda Wagenmakers   Maaike Timmerman van Goedemorgen Nederland presenteert het geheel.

Kaarten kosten 16 euro (plus bestelkosten) en zijn online te koop of bij de winkels van Primera   De gratis afterparty met Songfestivalhits is in café Bodytalk in Utrecht.

Meer informatie vind je op de Website en de Facebook-pagina van het COC Nationaal Songfestival
bronnen: Winq.nl / Twitter.com  Utrechts Nieuwsblad / Facebook.com – Nationaal COC Songfestival                                                           

donderdag 24 november 2016

USA | Britse zanger 'sir Elton John' weigert op te treden voor Donald Trump" ‼

Amerika  →  De Britse zanger 'Elton John' (69) zal geen optreden verzorgen om de inauguratie van de gekozen Amerikaanse president Donald Trump op te luisteren. Dat heeft woordvoerster Fran Curtis gisteren gezegd als reactie op het 'nieuws' dat Anthony Scaramucci naar buiten bracht via de BBC.

Anthony Scaramucci, economisch adviseur van Donald Trumpzei tijdens diens verkiezingscampagne in 't bewuste radio-interview dat Donald Trump een positieve houding heeft ten aanzien van de rechten van homoseksuelen.
                                   
                                 
"Elton John gaat voor ons een concert geven op de National Mall in Washington ter gelegenheid van de beëdiging'' ‼, zei Anthony Scaramucci in het programma 'HARDtalk'. "Elton treedt niet op bij de inauguratie van Trump'', repliceerde Curtis namens de beroemde artiest.

► Sir Elton John maakte eerder al bezwaar tegen het zonder toestemming gebruikmaken van zijn songs 'Rocket Man' en 'Tiny Dancer' tijdens presentaties van Donald Trump in het land.

Zie ook:

Extra:
bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / Twitter.com – RTL Nieuws / YouTube.com


        
                                                     

Queen·zanger Freddie Mercury (1946-1991) overleed 25 jaar geleden aan Aids

Vandaag is het 25 jaar geleden dat 'Freddie Mercury' (1946-1991) stierf aan de gevolgen van Aids.  Hoewel niet openlijk homo, groeide hij uit tot homo-icoon. Als frontzanger van Queen ging hij als één van de beste en populairste rockartiesten ooit de geschiedenis in. De hit 'Bohemian Rhapsody' uit 1975 staat vrijwel ieder jaar nummer één op de Top 2000 Aller Tijden. Freddie Mercury werd op 5 septem- ber 1946 als Farrokh Bulsara geboren in Zanzibar   Het jaar erop verhuisde zijn familie naar India. Daar zat hij in de buurt van Bombay op een Engels internaat. In 1963 verhuisde het gezin naar Engeland.
                                    
                                     
Freddie Mercury    In 1969 sloot hij zich aan bij een band: 'IBEX' en veranderde hij kort daarna zijn naam in Freddie Mercury. Hij maakte deel uit van 'Smile', de voorloper van rockband 'Queen'. In 1974 had Queen een eerste hit met 'Killer Queen'. Hun grootste hit kwam het jaar daar- op uit: 'Bohemian Rhapsody'   Radiostations waren huiverig om dit nummer te draaien, omdat 't veel langer duurde dan de gebruikelijke lengte van drie minuten-en-nog-wat. Het succes werd vergroot door de videoclip: de eerste 'echte' in de popgeschiedenis. Queen ging er prat op geen synthesizer te gebruiken, destijds een nieuw instrument dat de 'popmuziek' overheerste. In de tachtiger jaren leek het gedaan met de populari- teit van Queen, tot in 1985, toen Queen met Freddie Mercury als flitsende leadzanger, hét succes was van 'Live Aid' in Wembley, ten behoeve van Afrika, dat over de hele wereld werd uitgezonden.
                                                   
                                 
Freddie Mercury    In 1987 deden de eerste geruchten de ronde over de gezondheid van Freddie Mercury. De bandleden gingen ieder hun eigen weg  Freddie Mercury bracht een single uit: 'Great Pretender' en de albums: 'Mr. Bad Guy' en 'Barcelona' samen met de Spaanse opera-diva Montserrat Caballé   In 1989 kwam de groep weer bij elkaar in de studio en maakte het album 'The Miracle' met onder andere 'I Want It All' Queen trad nooit meer in het openbaar op  In 1991 kwam hun meest succesvolle album 'Innuendo' uit  De geruchten over de gezondheid van 'Freddie Mercury' werden alsmaar sterker:  óf hij was helemaal niet te zien in 'videoclips' en als hij dat wel was, viel op 'hoe sterk vermagerd hij was'. Op 23 november 1991 kwam een officieel persbericht uit: Freddie Mercury had Aids. De dag erop stierf hij

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Freddie Mercury / Twitter.com – Queen / YouTube.com


        
                                           

woensdag 23 november 2016

Amerika | Ouders van deze geniale lolbroek denken dat hij ontzettend Gay is ‼

USA  →  De vader en moeder van Travis Henning verdenken dat hij homo is, want hij is veel en veel te close met zijn kameraad Adam ‼ Ze gingen samen op reis en stuurden deze video op naar zijn ouders. LOL
bronnen: DailyBase.nl / YouTube.com                                             

Amsterdam → 70 jaar 'COC NL' | "Nick Vijn ontmoet koning Willem-Alexander"

Amsterdam – "70 jaar COC Nederland"  →  Het was een bijzondere dag voor Nick Vijn. De Wervershover ontmoette in het kader van 70 jaar COC Nederland koning Willem-Alexander.

Zelf is Nick Vijn nu 2 jaar uit de kast   Op het Clusius College in Alkmaar volgt hij een opleiding tot 'bloembinder' en maakt hij zich sterk voor acceptatie van homoseksualiteit. "Ik vertelde het mijn moeder een dag voor ze overleed  Dat wil ik andere kinderen besparen: dat ze het te laat vertellen".
                                     
                                       
Gemoedelijk
Nick Vijn sprak gisterenmiddag ruim een kwartier met de koning. "Het was heel gaaf. Het was een heel fijn en gemoedelijk gesprek. De koning was erg geïnteresseerd in wat het COC allemaal doet".

De scholier wilde in het bijzonder weten wat de koning ervan zou vinden als een van zijn dochters uit de kast zou komen. "Daar heb ik helaas geen antwoord op gekregen, maar hij vertelde wel dat Amalia bekend is met de Gay Straight Alliance (een groep scholieren die vindt dat iede- reen op hun school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn zonder zich daarvoor te hoeven schamen)".

Zie ook:

Update:  
Reportage | "Koninklijk bezoek bij COC Nederland"  /  07 december 2016 | "Het COC bestaat vandaag precies 70 jaar"   

bronnen: RTV·NH.nl / Twitter.com – NOS.nl / YouTube.com


     

                                                                                     

dinsdag 22 november 2016

België - Lukas Van Elst - Video | De avonturen van een 'Belgische Gay Vlogger'

Lukas Van Elst (18) plaatst nu een jaar video's op YouTube. Hij is een van de weinige openlijk homoseksuele Vlaamse vloggers. Lukas Van Elst tracht wekelijks een video te uploaden, maar dat lukt niet zo goed.

Op 2 januari 2016 vertelde Lukas Van Elst hoe zijn Coming-Out verliep  Hij vlogt in het Engels op zijn kanaal 'Life of Lukas' en hij praat over allerlei thema's: De Gay Pride in Brussel, Shoppen, Eten, Challenges (Uitdagingen) of Make-Up.

In februari maakte hij een serieuzere video over HoLeBi-rechten: "Equality" ‼ 

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


      

      
                                       

Nederland - RIVM – Soa's | Aantal Soa's blijft stijgen, maar Hiv-infecties dalen

RIVM  →  In de eerste helft van dit jaar zijn er meer soa's gevonden bij mensen die zich hebben laten testen bij een 'Centrum Seksuele Gezondheid' (ACSG). De stijging betreft alle soa's, met uitzondering van Hiv   Dit blijkt uit de Thermometer Seksuele Gezondheid 2016 van het RIVM.

In de eerste helft van 2016 hebben ruim 66.000 mensen zich laten testen bij de 'Centra Seksuele Gezondheid'. Dit is nagenoeg evenveel als in dezelfde periode vorig jaar  Maar het percentage mensen bij wie daadwerkelijk een soa is gevonden, is gestegen van 16,7 procent in 2015 naar 18,2 procent in 2016.
                                        
  
                                         
De stijging geldt voor alle soa's. De meest voorkomende soa - chlamydia - is met 6 procent gestegen. Chlamydia komt vooral voor bij vrouwen en heteroseksuele mannen.  Het percentage mensen bij wie 'n gonorroe infectie is vastgesteld, is gestegen met 12 procent.  Alleen 't percentage positieve hiv testen is – net als in voorgaande jaren – verder gedaald.

► Opvallend is de toename van infectieuze syfilis: van 446 naar 629 gevallen  Syfilis komt voornamelijk voor bij mannen die seks hebben met mannen (MSM). De stijging van het aantal gevallen van infectieuze syfilis is een trend die ook gezien wordt in andere Europese landen.

Zie ook:

bronnen: COC.nl – COC Nederland / RIVM.nl / YouTube.com – SoaAids Nederland


      

      
                                                      

maandag 21 november 2016

50PLus–lijsttrekker 'Henk Krol' heeft pensioengat bij de GayKrant niet gedicht

Eindhoven - GayKrant  →  Het pensioengat van vier of vijf jaar van oud-personeel van de GayKrant is nog niet gedicht. Henk Krol erkent dat maandag in het Eindhovens Dagblad. Krol suggereerde in het TV-programma 'Pauw' dat de oud-medewerkers alsnog compensatie hadden gekregen voor de indertijd niet-afgedragen pensioenpremies door de GayKrant.

"Het was keurig opgelost", zei Henk Krol, lijsttrekker voor 50PLus bij de volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Eigen inleg
Oud-medewerker Rits de Wit van de GayKrant liet het ED weten dat dit niet klopt  De voormalige medewerkers hebben alleen hun eigen inleg teruggekregen. Nog immer ontbreekt het werkgeversdeel van de premies dat destijds door de GayKrant onder verantwoordelijkheid van Henk Krol is achtergehouden.
                                   

                                    
Gevraagd om reactie erkent Henk Krol dat in het ED  "Pensioengat is niet gedicht, eigen inleg van de medewerkers is wel terugbetaald. Daar is destijds iedereen mee akkoord gegaan", laat hij in een sms-bericht weten.

Waarom hij dat niet zo in Pauw heeft gezegd, is een vraag die Henk Krol onbeantwoord laat. Hij reageerde niet op een verzoek om een nadere reactie.

Zie ook:
bronnen: ED.nl - Eindhovens Dagblad / Pauw.Vara.nl – Video / Twitter.com  Eindhovens Dagblad