zaterdag 16 juli 2016

USA – LGBT's | Scholieren in Californië krijgen verplicht LHBT-geschiedenisles

USA  →  In Californië moeten scholieren les krijgen in de 'LHBT geschiedenis'. De staat is daarmee de eerste die het wettelijk verplicht gaat stellen.

 Leerlingen moeten leren dat ouders ook van hetzelfde geslacht kunnen zijn en ze moeten leren wie 'Harvey Milk' was. Harvey Milk strijde voor gelijke rechten voor LHBT's in Californië. Naast de geschiedenis van LHBT's worden ook die van de Joden en Moslims behandeld in het nieuwe lespakket.

Zie ook:

bronnen: GayOkay.nl / YouTube.com


        
                                       

Amsterdam - Gay & EuroPride | Extra alertheid tijdens Gay Pride na aanslagen

De gemeente Amsterdam laat weten dat 't samen met onder meer justitie, politie en de 'Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid' (NCTV) onderzoekt of de veiligheid tijdens de komende Gay Pride nog gegarandeerd kan worden ... na de aanslag in het Franse 'Nice' afgelopen week. Vanaf 23 juli vinden er meer dan 300 evenementen plaats in en rond de hoofdstad en naar verwachting zullen rond een miljoen belangstellenden de komende weken de Roze Zaterdag, EuroPride en Gay Pride bezoeken.

Een woordvoerder van burgemeester Eberhard van der Laan liet vrijdag weten dat er veel zichtbare en onzichtbare maatregelen zijn genomen en dat de politie extra alert is om zo de Gay Pride veilig te laten verlopen  "De Gay Pride is een belangrijk evenement dat symbool staat voor vrijheid. Ons uitgangspunt is om het gewone leven zo veel mogelijk door te laten gaan en niet in angst te leven", aldus de woordvoerder. Veilig- heidsmaatregelen zijn volgens hem nu eenmaal altijd nodig. Bijvoorbeeld vanwege extreem weer - als er topdrukte is tijdens een evenement of zoals nu, bij terreurdreiging.

Hoofdcommissaris van politie Erik Akerboom laat ook weten dat de beveiliging van de Gay Pride opnieuw wordt bekeken. De Nationaal Coör- dinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, Dick Schoof, zegt tegen NOS dat het dreigingsniveau in Nederland onveranderd blijft. In Frankrijk is het dreigingsniveau wel verhoogd na de aanslag in Nice. Dit weekend is daarom de Gay Pride in Marseille en Montpellier afgelast. Volgens de organisatie kan de veiligheid van de deelnemers niet gegarandeerd worden ‼ Ook zijn de festiviteiten rond deze evenementen geschrapt uit me- deleven met de slachtoffers van de aanslag in Nice.

Zie ook:
Extra:

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                                 

vrijdag 15 juli 2016

Wordt 'Mike Pence' de running mate van Trump ?! - Slecht nieuws voor LHBT's

Amerika - 'Mike Pence'  →  Donald Trump, de Amerikaanse presidentskandidaat voor de Republikeinen, kiest mogelijk Mike Pence als running mate, de kandidaat voor 't vice-presidentschap. Afgelopen nacht zou Donald Trump zijn keuze bekendmaken, maar dat heeft hij uitgesteld vanwege de aanslag in de Zuid-Frankse stad 'Nice'. Zijn mogelijke keuze voor de 57-jarige Mike Pence doet roze Ameri- kanen achter de oren krabben.
                       


  ◄  Donald Trump [T] penetreert Mike Pence [P]  →  Make America Great Again
                   
Pence is uitermate conservatief, met name op het gebied van abortus en homorechten. Mike Pence, de gouverneur van de Amerikaanse staat Indiana – ondertekende vorig jaar een wet die bedrijven met 'n religieuze achtergrond de vrijheid geeft om homoseksuele klanten te weige- ren. Mike Pence wilde twee jaar geleden ook de toen net ingevoerde openstelling van het huwelijk in Indiana verbieden.

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                   

Amsterdam - 'Pathé Tuschinski' | Première: "Absolutely Fabulous - The Movie"

Amsterdam  –  Afgelopen woensdag ging 'Absolutely Fabulous: The Movie' ein-de-lijk in première. Pathé Tuschinski rolde de rode loper uit, de champagne vloeide rijkelijk en voor één keer werden 'siersigaretjes' vriendelijk door de vingers gezien.

► Nederlandse equivalenten van Patsy en Eddy als Fred van Leer en Bastiaan van Schaik, maar ook de diva's zelf gaven acte de présence. Laten we hopen dat de dames nog lang genoeg blijven ademen om een vervolg te maken. Cheers, sweetie darlings

Absolutely Fabulous: The Movie is vanaf vandaag en morgen middels een voorpremière te zien in de Nederlandse bioscopen.        
                   

Engeland – Showbizz | "Prins Harry ondergaat 'live op Facebook' een Hiv-test"

Groot-Brittannië – 'Prins Harry'  →  De Britse prins Harry heeft donderdag live op Facebook een Hiv-test laten doen, toen hij op bezoek was in het Guys and St. Thomas Hospital in Londen. De (roodharige) prins wil met het filmpje laten zien hoe makkelijk het is om je op Hiv te laten testen en zegt: "Of je nu man, vrouw, homo, hetero, zwart of blank bent: het is zo makkelijk. Zelfs als je rood haar hebt".

De dokter prikt in prins Harry's vinger en legt uit wat hij doet. Prins Harry zegt best een beetje nerveus te zijn, maar binnen een minuut weet de arts te vertellen dat alles Oké is. Prins Harry zet zich met zijn stichting 'Sentebale' al meer dan tien jaar in voor kinderen met Hiv en Aids in Afrika. Ook in eigen land snijdt hij het onderwerp regelmatig aan. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn moeder, prinses Diana: Ook zij deed veel om onderzoek en bestrijding van Hiv en Aids onder de aandacht te brengen.

Zie ook:                             

donderdag 14 juli 2016

USA | "Homoseksuele acrobaten brengen eerbetoon aan Orlando-slachtoffers"

"The Arrow" is een opvallende visuele weergave van een eenvoudig verhaal: Twee mannelijke kunstenaars die verliefd werden. Vanaf de eerste keer dat onze ogen elkaar ontmoetten, de eerste omhelzing, het creëren van 'n band en liefde die onbreekbaar is ‼ De video toont twee getalenteerde mannen – die hun persoonlijke verhaal vormen tot spannende prestaties om een ​​krachtige boodschap uit te dragen. We zijn trots op wie we zijn, de liefde die we delen, en dat alle liefde gelijk is.

Een video van:  Matthew Richardson      ◙    Muziek → "Arrow" van:  The Irrepressibles

bronnen: GayLive.be / YouTube.com                               

Amsterdam – Pride Photo | "Pride Photo Award voor verboden Istanbul Pride"

Amsterdam – Pride Photo Award 2016    De Turkse oproerpolitie probeerde eerder deze maand de 'Pride-parade' in Istanbul te voor- komen. Een jonge vrouw trotseert de politiemacht.

Een en ander werd vastgelegd door de Turkse fotojournalist Akın Çeliktaş ‼ Zijn foto werd bekroond met de Pride Photo Award 2016. De foto is gekozen uit meer dan 3.600 inzendingen van 398 fotografen met 70 verschillende nationaliteiten.
                                        
                                                  
Akın Çeliktaş maakte zijn foto op de dag dat de oproerpolitie de Pride-optocht probeerde te voorkomen - op 26 juni ‼ De parade was vanwege veiligheidsredenen verboden. Ondanks het verbod kwamen er demonstranten opdagen, die zich in kleine groepjes verspreidden door het cen- trum. Zo waren ze toch zichtbaar als alternatief voor de optocht ‼ Uiteindelijk werden ze uiteen gedreven door de politie ... met traangas en rubberkogels.

Margriet van der Linden is bestuursvoorzitter van de 'Pride Photo Award' ‼ Zij vertelt: "We zijn enorm trots op deze winnaar. Zowel de jonge vrouw in deze foto als de fotograaf tonen grote moed om tegen alle repressie in te kiezen voor zichtbaarheid. Dit gaat over vrijheid: de vrijheid om jezelf te mogen zijn, vrijheid van samenkomst en persvrijheid. Dat gaat iedereen aan, hier in Nederland, en overal ter wereld".

Van zaterdag 10 september tot en met zondag 16 oktober is een expositie te zien met alle winnende foto's, in de Oude Kerk in Amsterdam.

Hier vind je een volledig overzicht van alle winnaars van de Pride Photo Award 2016
                              
                            
Zie ook:
bronnen: Winq.nl / Facebook.com – OUT.tv / PridePhotoAward.org  / YouTube.com – MVS Gaystation                                                                                                

Kijk·Tip - TLC - Caitlyn Jenner | Vanavond de vierde aflevering van "I Am Cait"

TV·Tip    Een nieuw seizoen van 'I Am Cait' volgt het leven van de beroemdste transgender van dit moment: 'Caitlyn Jenner'. Vorig jaar werd 'Caitlyn Jenner' wereldnieuws toen ze bekend maakte om voortaan als vrouw door het leven te gaan – en niet meer als voormalig tienkamper 'Bruce Jenner'. Vanavond de vierde aflevering van het tweede seizoen.

In het nieuwe seizoen besluit ze om samen met een groep vriendinnen uit de transgendergemeenschap op rondreis te gaan door Amerika om met andere transgenders te praten en te leren over de issues waar zij mee te maken hebben.
                                   
                                           
Ze ziet het immers als haar taak om een zo goed mogelijke representante te kunnen zijn van de transgendergemeenschap en wil daarom zo- veel mogelijk te weten komen over hun problemen. Maar niet iedereen zit op haar komst te wachten. 

'Caitlyn Jenner' krijgt ook te maken met tegenstanders die niet vinden dat 'Caitlyn Jenner' hen vertegenwoordigt. Daarnaast leert ze tijdens de reis vooral ook veel over haarzelf als transgender door de confronterende vragen die ze krijgt. Ook gaat ze dit seizoen voor het eerst op dating- avontuur met mannen.

Donderdag 14 Juli 2016  –  Televisie    TLC  –  Kijk·Tip  –  "I Am Cait"  –  22.00 t/m 23.00 uur  –  Vanaf 23 juni    Serie Van 8 Afleveringen
→   Zondag 17 juli 2016  –  Televisie    TLC  –  Kijk·Tip  –  "I Am Cait"  –  23.00 t/m 24.00 uur  –  Een herhaling van donderdag 14 Juli 2016 
bronnen: TLC.nl / YouTube.com


        
                                       

woensdag 13 juli 2016

Amsterdam - Canal Parade - 75+ | Roze 75+ boot: "Wij zijn Ou(d)t & Proud" ‼

Amsterdam Gay Pride – Canal Parade  →  Op zaterdag 6 augustus 2016 vaart een Roze 75+ boot mee in de Canal Parade. Een primeur: nooit eerder voer een boot met 'roze ouderen' boven de 75 jaar mee op de parade van de Amsterdam Gay Pride. Het doel: LHBT-oude- ren die wonen bij Amsterdamse en Zaanse zorginstellingen een onvergetelijke dag bezorgen.

De Roze 75+ boot is 'n gezamenlijk initiatief van Roze 50+ (het samenwerkingsverband van ANBO & COC) en zorginstellingen Amstelring, Cor- daan, Evean en Amsta. Alle opvarenden zijn bewoners of cliënten van deze zorginstellingen, met hun begeleiders.

Juist op oudere leeftijd is het van belang dat je mag blijven wie je bent. Het meevaren met deze boot is 'n mooi moment om de relatief onzicht- bare groep roze ouderen nu zichtbaar kunnen maken. De zorginstellingen wiens bewoners meevaren, besteden actief aandacht aan seksuele di- versiteit, bijvoorbeeld door de 'Roze Loper'-certificaten ‼ Niet alleen tijdens de Gay Pride, maar het hele jaar door, moeten bewoners zichzelf kunnen zijn.
                                
        
                         
 Manon Linschoten van Roze 50+ namens de organisatoren: "Eén keer in je leven Canal Parade meemaken vanaf het water, laten zien dat je ook op hoge leeftijd mee doet en erbij hoort  Is er een mooiere uitwerking van 't Europride-thema "JOIN" ?!  De Roze 75+ boot is een ode aan de voorvechters van het allereerste uur. Zij hebben de Roze Lopers uitgerold voor de huidige generatie".

De Canal Parade is onderdeel van de Amsterdam Gay Pride van 23 juli tot en met 07 augustus 2016. Elk jaar krijgt een andere Europese stad de eer om de EuroPride te organiseren. Dit jaar is Amsterdam aan de beurt. Daarom is de Gay Pride dit jaar nog grootser, met speciale activi- teiten gedurende 15 dagen en 3 weekenden.

Zie ook:
bronnen: COC.nl – COC Nederland / YouTube.com / Facebook.com - COC Nederland                                                      

Tilburg | Draaimolen organiseert voor de vierde keer gratis 'Holy Pink' festival

Tilburg – Roze Maandag  →  Traditiegetrouw vind dit festival plaats tijdens Roze Maandag in Tilburg. Roze Maandag is het grootste gay evenement in Nederland waar jaarlijks ± 300.000 feestgangers op af komen. Overal in Tilburg zijn deze dag gratis evenementen geor- ganiseerd en ook 'n feest van Draaimolen mag dus niet ontbreken. 'Holy Pink' onderscheidt zich van de andere evenementen door zich puur te richten op kwalitatieve 'House & Techno'  Wederom zal de prachtige 'Muzentuin' zich lenen als decor, hier kunnen ruim 4.000 man zich opmaken voor een geweldig festival met een dikke line-up.

Brabantse helden Lucky Done Gone en Will Oirson gaan de dag muzikaal openen. Twee heerlijke mannen die zowel solo en als duo binnen– en buitenland moeiteloos aan het veroveren zijn.  ◙ Daarna barst het muzikale geweld meteen los met een zes uur lange b2b set van Job Jobse en Barnt. Beide heren hebben al een keer eerder gedraaid op 'Holy Pink' en vonden het geweldig ‼ Het is dus ook niet vreemd dat ze juist op Holy Pink zo'n monsterset neer willen zetten. En dat ze dat makkelijk aankunnen hebben ze allebei al meerdere malen bewezen in alle bekende clubs en op alle grote festivals die deze planeet rijk is. De perfecte opmaakt naar een historische avond dus.
                              
                                      
 Dat het een unieke avond wordt is een understatement, Mathew Jonson steekt de Atlantische Oceaan over om zijn legendarische live-set ten gehore te brengen  Deze held uit Canada is al jarenlang een van de beste live acts ter wereld en zijn invloed op de techno scene is nog vele malen groter geworden door al die ijzersterke producties die hij heeft uitgebracht. En om er nog maar een schepje bovenop te doen ... komt nie- mand minder dan Ben Sims de boel vakkundig afsluiten  Ben is de laatste jaren een echte huisvriend geworden van Draaimolen en wilde dan ook met alle liefde de closing set op Holy Pink draaien. Twee uur lang genieten van snoeiharde techno dus.

Als je dan echt nog niet genoeg hebt gehad kun je altijd nog door naar de Holy After, deze wordt gehouden in 'n schitterende zaal van Theaters Tilburg, welke direct aan de Muzentuin grenst ‼  De line-up voor deze after blijft geheim maar dat er een paar grote namen zullen staan is wel duidelijk. Kaarten zijn online voor 6 euro beschikbaar en de laatste 200 kaarten zullen voor 10 euro aan de deur verkocht worden. VOL = VOL
                                    
        
                                     
Net als voorgaande jaren wordt er gezorgd voor een spatzuiver L-Acoustics geluidssysteem en een dikke lichtshow ‼ Het is tenslotte en Roze Maandag en Kermis dus het mag allemaal flink over de top.

  Holy Pink is gratis voor iedereen boven de 18 jaar, dus zorg voor een geldig legitimatiebewijs. En nog belangrijker: Holy Pink is een dag vol liefde, liefde voor de mensen om je heen, liefde voor de beste artiesten van over de hele wereld, en liefde voor 't feit dat je vrij bent om te zijn wie je wilt zijn ...

bronnen: PartyFlock.nl / Facebook.com  Draaimolen / YouTube.com / Twitter.com – Will Oirson
                         
                                                                

dinsdag 12 juli 2016

Homoseksuele Zweed is een ware volksheld na het betrappen van verkrachter

Zweden  →  Josef Mourtada uit de Zweedse stad Malmö wordt sinds gisteren in het Scandinavische land getypeerd als de ultieme held en vrouwenredder  Hij wordt op handen gedragen omdat hij op een feestje een 'zogenaamd homoseksuele man' betrapte die op het punt stond een meisje te verkrachten.

De Zweedse media raken niet uitgepraat over het incident - en het bericht dat Josef Mourtada op Facebook zette gaat inmiddels viraal. Josef Mourtada - een hiphopproducer - was afgelopen weekend op een feestje in Malmö waar hij zou worden voorgesteld aan een "interessante man" die volgens zijn vrienden een perfecte match voor hem was. Maar al snel begon hij argwaan te krijgen. De hem onbekende persoon zou zich ui- terst vreemd hebben gedragen. "Ik vond hem in eerste instantie behoorlijk cool, maar vond het raar toen hij mij niet meer zag staan en opeens meisjes begon te vragen of ze al een vriendje hadden", aldus Josef Mourtada   "Hij maakte, als de meisjes zeiden dat ze al verkering hadden, sarcastische opmerkingen".
                         
        
                                   
Gillen
Uiteindelijk verloor Josef Mourtada zijn potentiële gaydate uit het oog. Toen hij even later naar het toilet ging hoorde hij plotseling uit een an- dere ruimte de stem van een vrouw komen. "Ze gilde 'nee, doe het niet'. Direct ben ik naar binnen gegaan en daar trof ik de man en het arme meisje aan. Ze was onder invloed van drank en doodsbang voor de man in kwestie. De jonge vrouw vertelde zeker een half uur in de kamer te zijn geweest. Ze kon zich weinig meer herinneren".

Josef Mourtada overmeesterde de man en zette hem met vrienden vast in de keuken van de club  Vervolgens werd de politie gebeld die de man arresteerde. Het meisje kwam met de schrik vrij. Volgens de Zweedse held is het voorval een wijze les voor niet alleen hem, maar ook jonge vrouwen. "De persoon deed zich voor als 'homoseksueel' en leek daarom absoluut geen gevaar voor vrouwen. In werkelijkheid was hij heteroseksueel en niks anders dan een gestoorde vent die zich aan meisjes wilde vergrijpen".

Zie ook:

bronnen: HLN.be – Het Laatste Nieuws / YouTube.com / Facebook.com – Josef Jos F Mourtada                                 

VS – Pokémon Go | "Verrassing voor Westboro Baptist Church in Pokémon Go"

VS - Pokémon Go    Nu de Pokémon Go-rage de wereld overneemt, trekken trainers in spe de wijde wereld in op zoek naar Pokémon. Spelers in Kansas hebben ontdekt dat de zeer homofobe kerk "Westboro Baptist Church" (WBC) in het spel behoorlijk te grazen wordt genomen door een trainer die de locatie op ludieke manier bezet houdt.

Het gebouw van de "Westboro Baptist Church", bekend van hun borden met anti-homoteksten en protesten bij begrafenissen, is in het spel namelijk een gym die 'bezet' wordt door een grote roze Clefairy met de naam "LoveIsLove". Bovendien is Clefairy zo sterk dat-ie niet zomaar verslagen en dus weggehaald kan worden.
                          
        
                        
God Loves Gays
Het is niet de eerste keer dat de leden van de "Westboro Baptist Church" een koekje van eigen deeg krijgen ‼ Zo kregen naburige huizen een regenboog make-over en werd er een grote billboard met 'God Loves Gays' geplaatst in de buurt

bronnen: Gay.nl / NewNowNext.com / Twitter.com
                     
                               

maandag 11 juli 2016

Groot-Brittannië – LGBT's → Showbiz | "Prins William staat op tegen pesten" ‼

Prins William (34) heeft een video opgenomen voor de anti-pestcampagne #StandUpToBullying   Onlangs gaf de tweede in rij voor de Britse troon een interview aan het homoblad 'Attitude'.

 "Pesten is een probleem dat eenieder kan raken, ongeacht leeftijd, achtergrond, geslacht, seksualiteit, ras, handicap of godsdienst" ‼, zegt prins William. De hertog van Cambridge wijst erop hoe schadelijk pesten kan zijn.

In het bijzonder voor jongeren. Jongeren die omwille van pesten spijbelen, brengen hun toekomst in gevaar. De prins wijst erop dat pesten ook buiten de schoolomgeving problematisch is en dat pesten geen monopolie van jongeren is.

Daarom steunt de prins #StandUpToBullying 

Zie ook:
bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com                                       

Asielzoekerscentra krijgen "een vertrouwenspersoon voor LHBT-asielzoekers"

AZC's - LHBT-asielzoekers    Vrijwel alle locaties voor asielopvang krijgen per volgende maand een vertrouwenspersoon voor Homo's, Lesbiennes, Biseksuelen en Transgenders die daar verblijven.

De vertrouwenspersonen gaan vanaf 1 augustus aan de slag, zegt het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) tegen de Volkskrant

De vertrouwenspersonen krijgen een training en worden gekoppeld aan de contactpersonen die voor veiligheid in de opvanglocaties moeten zorgen. 

De inzet van aparte vertrouwenspersonen voor LHBT-asielzoekers is een wens van homobelangenorganisatie COC Nederland. Uit een rapport van het College voor de Rechten van de Mens en de Nationale ombudsman bleek eerder dat LHBT-asielzoekers klagen over 'discriminatie in de opvanglocaties'.

Inmiddels zijn in enkele asielzoekerscentra al 'vleugels voor kwetsbaren' ingericht.

Zie ook: 

bronnen: NU.nl / Volkskrant.nl / Twitter.com - NU.nl