zaterdag 18 mei 2019

België | Zangeres Sarah Bettens (K's Choice) komt als Transgender uit de kast

België  –  Onverwacht, of toch niet ?!  Nieuws uit showbizz land. 'Sarah Bettens' (46) – zangeres van de groep K's Choice – is onlangs als Transgender uit de kast gekomen. In plaats van Sarah is het nu Sam ‼

Ongeveer een jaar geleden maakte "Sarah Bettens" de klik ‼  "Het gevoel kríjgen en uitzoeken wat het precies was: dat vond ik aartsmoeilijk. Ook omdat ik mezelf vergeleek met 'Transgenders' die het op jonge leeftijd van zichzelf wisten, en er sneller naar handelden.  Velen van hen weten het blijkbaar al van hun vijfde en voelen er zich ook vroeg slecht bij, compleet met zelfmoordneigingen, omdat ze eerst geen uitweg zien". 

"Allemaal dingen die bij mij als kind en jong meisje niet aan de orde waren. Maar anderzijds waren er wel duidelijke tekenen   Ik dacht rond die tijd ook iets waar ik achteraf bekeken niet trots op ben: ik wou dat m'n borsten eraf konden. Een gedachte die je liever niet hebt als je vrouw met borst- kanker kampt, maar ze was er dus wel. En dan wéét je het gewoon".

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Vlaams zanger uit de Transgender kast " ‼ 

Zie ook:  
bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


        
                                                                 

Henk Krol – Homohuwelijk – Monument | Geschiedenis is in Brabant begonnen

Best  →  Komt er in Best een nationaal aandenken ter herinnering aan het openstellen van het Homohuwelijk ?!  Als het aan Henk Krol ligt wel. De fractievoorzitter van 50PLUS en voormalig hoofdredacteur van de 'Gay Krant' diende donderdag daarvoor een motie in bij de Tweede Kamer.

"Meer dan 50 landen hebben inmiddels het huwelijk opengestelden dat is allemaal hier begonnen. Het idee is ontstaan in Best", vertelt Henk Krol aan Omroep Brabant. "Ik herinner me nog - 1 april 2001 - dat het eerste Homohuwelijk werd gesloten. Iedereen zei tegen me dat Nederland het enige land ter wereld zou blijven. En kijk nu eens: Gisteren – 17 mei 2019 – werd bekend dat Taiwan er ook bij is gekomen" ‼
                                             
                                                


bronnen: OmroepBrabant.nl / Twitter.com – Noord-Brabant / YouTube.com


                                                     

vrijdag 17 mei 2019

Elton John zingt duet met acteur 'Taron Egerton' die hem speelt in: Rocketman

Taron Egerton kruipt in de huid van Elton John in de film "Rocketman", die later deze maand in première gaat. Deze week is een duet verschenen waarop de acteur samen zingt met de echte Elton John: "(I'm Gonna) Love Me Again".

"Rocketman" laat het begin zien van de carrière van Elton John en eindigt op het hoogtepunt van diens succes. De film bevat uiteraard een aantal klassiekers van de Britse zanger, maar nu blijkt dat Elton John ook heeft meegewerkt aan een nieuwe song.  Het is een duet met "Taron Egerton" en heet: "(I'm Gonna) Love Me Again".


Haarlem | "TRIK vindt kritiek politici op z'n LHBTI+ posters supervervelend" ‼

Haarlem – TRIK  Posters  →  De Haarlemse beeldmaker TRIK vindt de kritiek op zijn LHBTI+ posters "supervervelend". Vorige week waren de plaatselijke politici niet mals in hun commentaar op zijn affiches die meer sympathie moeten wekken voor de LHBTIQ+'ers in de 'Regenboogstad Haarlem'.

"Heel vervelend dat er zo in gehakt wordt" ‼, omschrijft 'TRIK' zijn gevoel.  De kritiek barstte al los, voordat de kunstenaar de posterserie met acht verschillende afbeeldingen af heeft.

Lees verder op de website van NoordHollandsDagblad.nl:  "TRIK vindt kritiek politici op zijn Haarlemse LHBTI+ posters supervervelend"

Zie ook:
Gemeenteraad vindt posters Regenboogstad Haarlem 'flets en saai'  /  TRIK vindt kritiek politici op zijn LHBTI+ posters vervelend 

bronnen: NoordHollandsDagblad.nl / Twitter.com – IJmuider Courant
                                                      
                                           

donderdag 16 mei 2019

17 Mei 2019 → De Internationale Dag Tegen LHBTI+ Fobie | "IDAHOBIT 2019"

Morgen – 17 mei 2019 – is het IDAHOTde Internationale Dag tegen Homo- / Bi- / Trans- / Intersekse Fobie.  Met o.a. de hashtags #IDAHOT, #IDAHOT2019 en #IDAHOTnl zijn "berichten en foto's te zien" van de vele activiteiten die in ons land en wereldwijd op en rond 17 mei plaatsvinden".

Het thema van IDAHOT (IDAHOBIT) dit jaar is 'Justice And Protection For All'. Op de Nederlandse website IDAHOT.nl is in de agenda terug te vinden welke activiteiten er deze week nog zijn in jouw buurt. 

Lees verder op de website van COC.nl:  "IDAHOT 2019"  

Zie ook:
                                                   
                                                          

Alkmaar Pride · 23 t/m 26 mei 2019 | 10 jaar Alkmaar Pride: Celebrate Pride ‼

Alkmaar  →  2019 is een jubileumjaar: tien jaar Alkmaar Pride. En dat het nog steeds nodig is om actief uit te dragen dat je trots mag zijn op wie je bent en lief mag hebben wie je lief wilt hebben blijkt maar weer na de recente en terechte ophef over de Nashville Ver- klaring.

Nog steeds is er met betrekking tot de acceptatie van LHBTIQ+'ers lokaal en wereldwijd veel om voor te vechten   Zo is het zelfmoordcijfer onder LHBTIQ+-jongeren bijvoorbeeld vijfmaal hoger, en is het in vierenzeventig landen nog strafbaar om te houden van wie je wilt. 

Lees verder op de website van GayNews.nl:  Tien jaar Alkmaar Pride | "Celebrate Pride" ‼ 
                                                                     
                                                                     
                                              
Zie ook:
Tien jaar Alkmaar Pride | "Celebrate Pride" ‼  Alkmaar Pride   Politie organiseert activiteiten tijdens 'Alkmaar Pride' ‼  

Extra:
Alkmaar Pride → Website ‼   Alkmaar Pride → Facebook ‼   Alkmaar Pride → Twitter ‼  /  Alkmaar Pride → Instagram ‼ 

Update:  
26 mei | "Alkmaar Pride kleurt stad 'Roze'  /  Roze in Blauw aanwezig tijdens Alkmaar Pride  /  Filmhuis Alkmaar | "Alkmaar Pride"  
Alkmaar Pride en AZ openen kaasmarkt   25 mei grachtenparade Alkmaar Pride   Youth Pride Alkmaar | "Let The Circus Begin" ‼
AZ opent 'Regenboog' kaasmarkt samen met Bowi Jong   Tien jaar Alkmaar Pride | "Celebrate Pride" ‼  /  Tien jaar Alkmaar Pride  

bronnen: GayNews.nl / Facebook.com  Alkmaar Pride / Facebook.com  Alkmaars Dagblad                                                 

woensdag 15 mei 2019

Duncan Laurence wint OUT.tv Music Award op het Eurovisie Songfestival 2019

OUT.tv Music Award 2019  →  OUT.tv heeft de Biseksuele Duncan Laurence (25) uit Nederland de OUT.tv Music Award 2019 gegeven. Duncan Laurence, op zijn paspoort Duncan de Moor, brengt voor Nederland 'Arcade' in het Israëlische Tel Aviv

►  'Arcade' gaat volgens de OUT.tv–kijkers dit jaar het Eurovisie Songfestival winnen en verdient daarom de felbegeerde OUT.tv Music Award. Nederland won met 'n overtuigende meerderheid van de stemmen, gevolgd door ZwitserlandItaliëZweden en Noorwegen. De 19-jarige Eliot Vassamillet, die voor België aantreedt, eindigde op een zesde plaats. 

Lees verder op de website van BeOut.be:  "Biseksuele Duncan Laurence wint OUT.tv Music Award op Eurovisie Songfestival 2019" 
                                               
                                                   
                                                      
Zie ook:
Duncan Laurence heeft nu al prijs in de wacht gesleept  /  Duncan Laurence sleept OUT.tv Music Award alvast in de wacht  
bronnen: BeOut.be / OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com – BeOut.be                                                                 

Leikant | Hek mag blijven staan ‼ → Keelbos verliest zaak voor Raad van State

Riel – Homo-ontmoetingsplaats 'Leikant'  →  Het hekwerk dat is geplaatst om de Homo-ontmoetingsplek Leikant langs de A58 bij Riel kan juridisch door de beugel en mag blijven staan.  Dat heeft de "Raad van State" woensdag besloten. Het lijkt erop dat daarmee een einde komt aan een jarenlange juridische strijd over het Homobosje.

Homobelangenorganisatie 'Stichting Platform Keelbos' verzet zich al jaren tegen het afsluiten van het 'Rielse bosperceel', waardoor Homo's geen gebruik meer kunnen maken van de Homo-ontmoetingsplek bij A58-parkeerplaats 'Leikant'. In een eerdere procedure tot bij de Raad van State won het platform zijn strijd.

Lees verder op de website van BD.nl:  "Hek om Homobosje Riel mag blijven staan, stichting verliest zaak voor Raad van State" 
                                    
                                                           
                                                           
Update:         13-06-2019
HOP Leikant | "Het houdt niet op, niet vanzelf: nieuwe procedure tegen afsluiten van Homobosje langs A58 in Riel" 

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:  

bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / Facebook.com – Kim Spanjers → Brabants Dagblad / Twitter.com – BD.nl
                                                               
                                              

dinsdag 14 mei 2019

Rainbow Europe Map | Stagnatie en achteruitgang LHBTIQ+-rechten in Europa

Rainbow Europe Map 2019      LHBTIQ+-rechten en -beleid stagneren in veel "Europese landen" of gaan zelfs achteruit. Dat blijkt uit de Rainbow Europe Map 2019 van LHBTIQ+-koepelorganisatie ILGA-Europe   Malta staat in het overzicht van 49 Europese landen op de eerste plaats, hekkensluiter is Azerbeidzjan.

De tiende editie van de Rainbow Europe Map werd maandag 13 februari door ILGA-Europe gepresenteerd in Oslo. Dat gebeurde tijdens het jaar- lijkse Intergouvernementele Forum t.g.v. de Internationale Dag tegen Homo / Bi / Trans / Intersekse Fobie → IDAHOBIT op 17 mei 2019

Malta, België en Luxemburg staan bovenaan de Rainbow Europe Map 2019   Nederland staat dit jaar op de "12de plaats" in Europa waar het gaat om LHBTIQ+-rechten en -beleid

Lees verder op de website van COC.nl:  "Stagnatie en achteruitgang LHBTIQ+-rechten in Europa"


bronnen: COC.nl – COC Nederland / Ilga-Europe.org / Facebook.com – COC.nl                                                                            

België - Pride - 18 mei 2019 | "Belgian Pride vraagt 'rugzakken' thuis te laten"

België  →  De Belgian Pride is een groot en groots evenement in Brussel. De organisatie wil het veilig en leuk houden voor iedereenDe parade vindt plaats op zaterdag 18 mei.

  Net als vorig jaar zijn er tal van zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen voorzien om de dag optimaal te laten verlopen. Het parcours zal fysiek worden afgesloten met betonblokken aan alle straateindes en mensen zullen worden gecontroleerd bij het binnenkomen van 'Pride Village'.
                                        
                                                           
                                                                 
De organisatie vraagt bezoekers om:
   Geen scherpe voorwerpen mee te nemen 
   Respectvol met elkaar om te gaan
   Rugzakken thuis te laten
   Rekening te houden met de weersomstandigheden en zich daarop voor te bereiden
   Door de veiligheidszone te gaan en zich gewillig te laten fouilleren

Lees verder op de website van BeOut.be:  "Belgian Pride vraagt rugzakken thuis te laten" ‼

Zie ook:
bronnen: BeOut.be / Facebook.com – BeOut.be / Instagram.com – The Belgian Pride


                                                               

maandag 13 mei 2019

Nergens in het Midden-Oosten vind je zo'n bruisende Gay scene als in Tel Aviv

Israël  →  'Tel Aviv' is de Homovriendelijkste stad van het Midden-Oosten. Vlak voor het Eurovisie Songfestival een reportage over de vrijgevochten Gay scene   "Schat, kunnen we al gaan" ?!

Zondagavond is Gay night in de Lima Lima, een nachtclub nabij Rothschild Boulevard in het hart van Tel Aviv. Aan de bar in de binnentuin slaan groepjes gespierde mannen in strakke hemden glazen wodka-red bull en gin-tonic achterover. "O kijk, wat een lekker ding", kirt Lior Yisraelov (35) wijzend op een lange blonde jongen die alleen aan de toog staat. Lior gaat 's nachts door het leven als Drag Queen'Suzi Boum'.


Zie ook:  Israël's favoriete 'Drag Queen' is een ex-jesjive bocher (student aan Talmoed-hogeschool)

bronnen: Limburger.nl / Twitter.com – ⚒ Bladez ⚒ → Limburger.nl
                                                
                                             

Cuba | "Homorechtenactivisten organiseren illegale Pride Parade in Havana" ‼

Cuba - Havana    Homorechtenactivisten hebben zaterdag in Cuba een illegale Pride Parade georganiseerd in de hoofdstad Havana ‼

De Cubaanse regering keurde de plannen van de activisten eerder af en noemde het evenement "subversief".

In de parade liepen ongeveer honderd Cubanen mee met onder meer 'Regenboogvlaggen'. Tijdens de parade werd door enkele mensen "Lang leve een divers Cuba" geroepen.
                                                   
        
                                                         
De mars was echter van korte duur, omdat de activisten na zo'n 600 meter werden tegengehouden door 'veiligheidsfunctionarissen'. Drie activisten werden gearresteerd door agenten in burger.

Zie ook:
Cuba - Havana | "HoLeBi's de straat op in Cuba ondanks officieel verbod"  /  Cuba | "Homo's en Lesbiennes in Cuba de straat op"
bronnen: NU.nl / YouTube.com / Twitter.com – Telegraaf.nl