zaterdag 2 juni 2018

Jeffrey Heeren kwam Uit de Kast en doet nu mee aan Travestie-verkiezingen ‼

Tilburg  –  "Je bent eerst 'Uit de Kast' als Homo en daarna zeg je dat je het leuk vindt om in vrouwen kleren rond te lopen  Voor de moeder van de 23-jarige Jeffrey Heeren was 't in het begin best even wennen. Al 5 jaar doet Jeffrey Heeren als 'Janice La Jerve' mee aan Travestie-verkiezingen. En daar gaat heel veel tijd, geld en werk in zitten.

"Het is lang niet alleen de verkiezing zelf, maar ook de tijd daarvoor   Wanneer je je kleding maakt, je het haar van je pruiken zelf doet en kopstuk- ken maakt", vertelt Jeffrey Heeren enthousiast.Bronnen: OmroepBrabant.nl / YouTube.com                                                                  

Duitsland | "Homoseksuele schlager-zanger 'Jürgen Marcus' (69) overleden" ‼

Duitsland  →  Jürgen Marcus is vlak voor zijn zeventigste verjaardag overleden. De schlagerzanger stierf half mei in München, liet z'n partner en manager dinsdag 29 mei 2018 weten aan het Duitse persagentschap DPA.

Jürgen Marcus, op 6 juni 1948 geboren als Jürgen Beumer - scoorde hits als 'Ein Festival Der Liebe' en 'Eine Neue Liebe Ist Wie Ein Neues Leben'. "Met bezwaard hart laat ik weten dat Jürgen Marcus zijn strijd tegen de chronische longziekte COPD heeft verloren" ‼, verklaarde Marcus' partner en manager Nikolaus Fischer. De schlagerzanger leed sinds 2002 aan COPD. Vorig jaar april maakte Jürgen Marcus bekend nooit meer op te treden wegens zijn gezondheidsproblemen.
                                                           

                                                      
"Het was zijn uitdrukkelijke wens om in besloten kring begraven te worden" ‼, zei Nikolaus Fischer – die twintig jaar 'samen was' met de zanger. Hij vroeg verder om privacy om "in deze moeilijke tijd in alle rust te kunnen rouwen".

Zie ook:

bronnen: RTL·Nieuws.nl – RTL Boulevard / Facebook.com - Telegraaf.nl / YouTube.com


        
                                                                         

vrijdag 1 juni 2018

Overgrote meerderheid Syrische vluchtelingen in Nederland zijn tegen Homo's

Syrische vluchtelingen  –  Het is niet bepaald gunstig gesteld met de acceptatie van homoseksualiteit onder Syrische vluchtelingen in ons land, zo becijferde 't SCP.  De helft noemt homoseksualiteit van een kind 'problematisch' en meer dan 80% vindt dat homo's niet het recht moeten hebben om te trouwen.

Die Syrische vluchtelingen in Nederland blijken onder de motorkap toch nog wel een paar flinke problemen te hebben, zo bewijst 't Sociaal en Cultu- reel Planbureau vandaag na een onderzoek onder die groep.  Niet alleen blijkt maar liefst 40% van die groep psychische problemen te hebben, maar ook is het slecht gesteld met de acceptatie van homoseksualiteit. Evenals de inwoners van veel andere Arabische landen blijken ook de Syriërs niet bijster veel op te hebben met de homoseksuele medemens.


bronnen: DagelijkseStandaard.nl / Facebook.com – DDS → DagelijkseStandaard.nl                                                            

Boyband 'Storm 3' brengt nieuwe single met LHBTI·thema uit: "That's My Girl"

Storm 3  That's My Girl  →  Mei t/m september staan in Europa bij de 'HoLeBi'- & 'Transgender'-gemeenschappen bekend als de Gay Pride maanden ‼  Speciaal voor deze gelegenheid brengt de Belgisch–Nederlandse boyband Storm 3 daarom de single 'That's My Girl' uit. Een typisch boyband-nummer dat opvallend genoeg over 'girl power' gaat en dat zich vooral richt tot de HoLeBi bewegingen – én in het bijzonder Transgenders

Patrick la Lau - zanger bij de drieledige band Storm 3: "Muziek is een universele taal die alle lagen van de bevolking bereikt. Alleen wordt er in de muziekindustrie nog iets teveel nadruk gelegd op 'de hetero norm binnen onze maatschappij', waardoor thema's zoals 'Homoseksuele liefde', 'Trans- seksualiteit' en 'Gendergelijkheid' zelden aan bod komen".

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Belgisch-Nederlandse boyband 'Storm 3' brengt girl power song uit in 115 landen" ‼ 
                                                                          
                                           
Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – Jens Geerts / YouTube.com                                                                           

donderdag 31 mei 2018

Olly Alexander - frontman van 'Years & Years' - heeft medelijden met Hetero's

Engeland  –  De frontman van Britse synthpopband Years & Years'Olly Alexander' – zegt medelijden te hebben met heteroseksuele mensen. Voor hetero-mensen is het gewoon "ik slaap met het andere geslacht".

In een interview met OUT.com deed Olly Alexander bijzondere uitspraken. Zo ziet hij de 'hetero pride vlag' voor zich met zwarte en grijze stre pen. Daar voegde hij aan toe dat hij medelijden met hetero's heeft   Volgens hem is 't geweldige aan gay zijn dat je alle verschillende seksualiteiten kunt vieren, "omdat we begrijpen dat queer zijn misschien ook wel betekent dat je gender non-conforming of biseksueel of wat dan ook bent".

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Years & Years' Olly Alexander heeft medelijden met Hetero's"

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   UK | "Olly Alexander praat over opgroeien als Homoseksueel in documentaire"  
•   UK → Showbizz | Olly Alexander: "Ik dring mijn seksualiteit op als ik dat wil" ‼
•   Years & Years–zanger 'Olly Alexander' wil 'depressiviteit' bespreekbaar maken
•   UK → Showbizzz | Olly: "Jammer dat niet meer zangers over mannen zingen" ‼

bronnen: OUT.tv / YouTube.com


        
                                                    

Hengelo | Schrappen van Homorollen uit schoolmusical is "verkeerd signaal" ‼

Hengelo    Het besluit van directeur 'Ben de Vlugt' van de Anninksschool in Hengelo om de rol van een homostel te schrappen uit de eindmusical van groep 8 leidt tot soms emotionele reacties. Het COC Twente-Achterhoek wil op korte termijn een gesprek.

Freerk Jager – voorzitter van het COC Twente-Achterhoek – zegt geschokt te zijn door de kwestie die deze week voor grote onrust zorgde op de Hengelose Montessorischool.  "Het deed me pijn toen ik het hoorde. Dit gaat verder dan alleen het belang van deze school en die ene directeur. Wel licht heeft hij met integere bedoelingen dit besluit genomen. Maar het signaal dat je op deze manier afgeeft, is volkomen verkeerd".

Lees verder op de website van Tubantia.nl:  COC na schrappen Homorollen uit schoolmusical: "Verkeerd signaal"
                                                    
                                                                        
                                           
Zie ook:

bronnen: Tubantia.nl / Facebook.com – Tubantia.nl / Facebook.com – OUT.tv                                                       

woensdag 30 mei 2018

Rusland - WK Voetbal – Homofobie | Homo's uitroeien tijdens het 'WK voetbal'

Rusland    Nog drie weken en dan start het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Russische hooligans lijken het toernooi steeds meer aan te grijpen om van zich te laten horen ‼  De meest recente uitlatingen hebben vooral in de LHBTIQ-gemeenschap indruk gemaakt. De organisatie Pride In Football ontving de laatste tijd enkele mails waarin de hooligans zeggen dat homo's, transgenders én aanhangers van de LHBTIQ-gemeenschap tijdens het WK in Rusland zullen worden uitgeroeid en neergestoken.

Joe White – campagne-leider van Pride in Football – zegt in de Britse media dat de bedreigingen zeer ernstig worden genomen ... en dat op dit moment wordt onderzocht wie de mails heeft verzonden. De verwachting is dat enkele duizenden LHBT-voetbalfans zullen afreizen naar het WK.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Homo's uitroeien tijdens WK voetbal"

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                                             

België - Schaarbeek – Homogeweld | Homostel tijdens Ramadan gemolesteerd

Schaarbeek  →  Een Homokoppel in Schaarbeek is tijdens de Ramadan in eigen straat ernstig mishandeld door Turkse onderburen en een grote groep sympathiserende omstanders.

Het Belgische stel Jeroen De Corte en Nicolas Juan Nalinne heeft aangifte gedaan bij de politie. Ook op Facebook doet Jeroen zijn verhaal ‼ "Beste Facebookvrienden. Dergelijke posts zul je mij niet vaak zien posten - maar gisteren is een dag die voor de rest van mijn leven in mijn geheu- gen gegrift staat. Niet dat ik het nooit eerder heb meegemaakt  agressie tegen PD's, Homo's, Flikkers  maar dit keer was het karakter van een andere aard".
                                                    
                                                           
                                                       
"Het was fysiek, het was publiek voor de hele straat, het was beschamend, pijnlijk, frustrerend en vooral: "Het waren mijn Turkse onderburen". Oudste broer, jongste broer, papa en ja zelfs mama, die hun zonen aan 't opjutten waren om ons nog net een beetje harder te slaan dan de seconde ervoor".

Lees verder op de website van Telegraaf.nl:  "Homostel tijdens Ramadan gemolesteerd"

Zie ook:
bronnen: Telegraaf.nl / Facebook.com – Telegraaf.nl / Facebook.com – Jeroen DC
               
                                                                                                  

dinsdag 29 mei 2018

♂ X ♀ | "De rechtbank in Roermond wil erkenning van non-binaire personen" ‼

Roermond  –  De rechtbank in 'Roermond' vindt dat de wetgever 'non-binaire personen' de mogelijkheid moet geven om hun officiële geslachtsregistratie te laten doorhalen met een 'X'.  De rechter bepaalde op maandag 28 mei dat het een mensenrechtenschending is om de 'genderidentiteit' van non-binaire personen niet officieel te erkennen. COC Nederland beschouwt de 'rechterlijke uitspraak' als een belangrijke stap voorwaarts en een steun in de rug voor non-binaire personen.

Volgens COC-voorzitter Tanja Ineke onderstreept de rechterlijke uitspraak dat er snel werk gemaakt moet worden van afschaffing van verplichte geslachtsregistratie door de overheid.  Afschaffing 'verplichte geslachtsregistratie' maakt onderdeel uit van COC's Regenboog Stembusakkoord dat in 2017 door acht politieke partijen werd getekend. De maatregel werd overgenomen in het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.

KLIK HIER voor de volledige uitspraak van de 'Rechtbank van Roermond'.


Zie ook:
bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – COC.nl                                                                             

Mr Gay | "Wie zijn de nieuwe Mr Gay World en International Mister Leather" ?!

Leve de nieuwe koningen ‼  Afgelopen weekend werd er gestreden om zowel de titel van 'Mister Gay World', als 'International Mister Leather' en het hoge woord is eruit: Jordan Bruno (Australië) is Mr Gay World 2018 en James Lee (Verenigde Staten) is International Mister Leather 2018.

De Mr Gay World titel werd afgelopen zaterdag voor de tiende keer uitgereikt in Villa Castollini in 'Knysna'  Zuid-Afrika.  19 deelnemers vanuit de hele wereld moesten een week lang allerlei opdrachten uitvoeren. Uiteindelijk won de Australische reality TV-ster 'Jordan Bruno' de prestigieuze titel.
                                               

                                              
De nieuwe International Mister Leather heet 'James Lee'   Hij droeg de titel Mister Kentucky Leather 2017 en werd in die hoedanigheid naar de internationale verkiezing gestuurd. Aan de verkiezingen namen 71 mannen uit 14 landen deel. Mr Leather Belgium 2017 - 'Sandro Cossero' - werd tweede.


Zie ook:
bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv / YouTube.com                                                                

maandag 28 mei 2018

Toeval of de hand van God ?! → Donder en bliksem tijdens preek Homo·activist

USA – Brandan Robertson  →  Brandan Robertson is christen, theoloog en praktiserend Biseksueel.  Hij is een bekend Homo-activist ‼ In een kerk sprak Brandan Robertson onlangs over Homorechten in de Kerk

Tijdens zijn speech gebeurde er iets opmerkelijks ...

Precies op 't moment dat Brandan Robertson het had over dat Homo's de kerk iets kunnen leren over 'het sterven aan jezelf' was het alsof God à la minute reageerde vanuit de hemel ... met donder en bliksem ‼

Of was het een toevalstreffer ?! 

bronnen: CIP.nl – Christelijk Informatie Platform / Facebook.com – Brandan Robertson                                                                     

Gay Prides en talloze LHBTQI–festivals & feesten | "Wat doe jij deze zomer" ?!

Prides  →  Afgelopen week werd het Pride-seizoen afgetrapt met de Alkmaar Pride.  En na eergisteren – Leeuwarden – kun je via Den Haag, Utrecht en Amersfoort naar Amsterdam en Rotterdam.

Naast Prides zijn er talloze LHBTQI-festivals en Feesten: "Je hoeft je de komende maanden niet te vervelen" ‼
                                                 
•   24 t/m 27 mei:  Alkmaar Pride
•   26 mei:  Pride Leeuwarden
•   02 juni:  Warrior Festival - Groningen
•   08 en 09 juni:  The Hague Rainbow Festival
•   16 juni:  Utrecht Canal Pride
•   23 juni:  Roze Zaterdag - Gouda
•   23 juli:  Roze Maandag - Tilburg
•   26 juli:  Gay Pride - Amersfoort
•   28 en 29 juli:  Milkshake Festival - Amsterdam
•   28 juli t/m 5 augustus:  Pride Amsterdam
•   30 juli:  Pride At The Beach - Zandvoort
•   15 september:  Dordrecht Pride
•   27 t/m 30 september:  Rotterdam Pride
                                    
  Buiten Nederland een Pride meemaken ?!  Een overzicht van Pride-events in Europa vind je HIER. Een overzicht van de hele wereld vind je in de:
     2018 International Gay Pride Calendar
                                       
bronnen:  ZijAanZij.nl / Pride.Amsterdam / Facebook.com – ZijAanZij.nl                                                               

zondag 27 mei 2018

Televisie·Tip - NPO3 - 15:30 uur | "Gewoon Charlie" - Met: Transgender·thema

Voetbalster Charlie heeft de wereld aan zijn voeten. Een topclub wil hem een contract aanbieden en zijn toekomst lijkt uitgestippeld. De tiener ziet het echter als één grote nachtmerrie. 

Charlie Lyndsay is eigenlijk een meisje dat geboren is in het lichaam van een jongen en ze wordt verscheurd tussen de wens te voldoen aan haar vaders verwachtingen en haar eigen geluk in 'n meer passend lichaam. Charlie's uiteindelijke keuze heeft grote gevolgen voor haarzelf en haar familie.

Televisie-Tip  –  "Gewoon Charlie"  –  Zondagmiddag 27 mei 2018  –  NPO 3  –  15.30 - 17.05 uur 

Zie ook:

bronnen: TV·Gids.nl / YouTube.com


Groningen | "Eerste editie Warrior Festival in teken van LHBTI-emancipatie" ‼

Groningen      We zijn al ver gekomen, maar is de strijd voorbij ?!  Kan de krijger (Warrior) ophouden met strijden of moeten wij nog een keer al onze moed verzamelen en samen opnieuw de strijd aangaan ?!  Het "Warrior Festival" brengt de LHBTI-emancipatie in de laatste fase.  Het filmisch muziekfestival vertelt dit verhaal in de eerste editie van het Warrior Festival – 2 juni 2018 in Der Aa-kerk in Groningen.

Nog niet heel lang geleden bestond Homoseksualiteit niet, de strijders van toen moesten zichzelf duidelijk laten zien. Zij stonden op de barricades en streden voor hun recht om te mogen bestaan   Deze tactiek lijkt niet meer nodig te zijn, iedereen weet al dat de 'LHBTI'ers' bestaan. Na jaren- lange strijd lijkt de strijdlust te zijn afgenomen. Is dit wel het juiste moment ?!  De zichtbaarheid is veel minder en de 'strijd tactiek' lijkt de volledige andere kant op te slaan. Maar hoe kunnen we volledig worden geaccepteerd als er niets te zien is om te accepteren ?!

Lees verder op de website van DeGaykrant.nl:  "Eerste editie 'Warrior Festival' in teken van LHBTI-emancipatie"
                                                       


Zie ook:
bronnen: DeGaykrant.nl / Vimeo.com / Facebook.com – DeGayKrant.nl