zaterdag 25 januari 2020

Nederlanders zakken massaal af naar Antwerpen en Brussel voor: Chemseks ‼

Chemseks  →  34% van de mensen die (wel eens) aan "Chemseks" doen, hebben 'Chemseks' in het buitenland, waarvan 25% nog de afgelopen twaalf maanden. Dat blijkt uit onderzoek voor COC Nederland.

"Nederlanders" die op reis gaan naar het buitenland en daar 'Chemseksen', komen het vaakst in Berlijn aan hun trekken (50%), Antwerpen is een goeie tweede (39%), en Brussel schijnt ook goed te zijn voor Nederlandse 'Chemseksers' (33%).


Zie ook:  

bronnen: BeOut.be / Facebook.com – BeOut.be                                                      

Amsterdam - Wurst | 'Conchita Wurst' gaat 2 maanden in Amsterdam wonen ‼

Amsterdam 'Wurst'  →  Conchita Wurst – die tegenwoordig door het leven gaat als 'Wurst' – gaat een tijdje in Nederland wonen. De Oostenrijker vestigt zich voor twee maanden in Amsterdam.

"Ik verhuis dit jaar naar 'Amsterdam'. Ik verheug me er ontzettend op, ook al is het maar voor 2 maanden", aldus 'Wurst' in RTL Boulevard. De zanger gaat in die tijd niet stilzitten. "Ik wil graag de stad verkennen, artiesten leren kennen en creatief zijn".
                                                           
        
                                             
'Wurst' won als 'vrouw met de baard' het Eurovisie Songfestival 2014. Met het nummer Rise Like A Phoenix voorkwam ze een Nederlandse zege, want The Common Linnets eindigden toen als runner-up.

Zie ook:
Conchita Wurst komt paar maanden in Nederland wonen  /  Songfestivalster 'Wurst' gaat twee maanden in Nederland wonen 
Voormalig Songfestival-winnaar 'Wurst' gaat tijdelijk in Amsterdam wonen ‼   Conchita 'Wurst' nestelt zich in Amsterdam ‼

bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – Wemmy  Conchita Wurst → RTL·Boulevard.nl
                                                                   
                                                   

vrijdag 24 januari 2020

Radio-DJ: 'Jeroen Kijk in de Vegte' | "Ik ben de saaiste Homo die er bestaat" ‼

Jeroen Kijk in de Vegte – Showbizz  →  Jeroen Kijk in de Vegte stapt na zijn ochtendshow bij Radio 2 in de auto bij NU.nl–presentator Chris Helt.  Radio-DJ Jeroen Kijk in de Vegte vraagt zich soms af of hij wel genoeg geniet van alles wat hij meemaakt.

bron: NU.nl
                                             
                                                         

Amsterdam · Roze Lieverdje | "Genomineerden 'Roze Lieverdje' zijn bekend" ‼

GroenLinks Amsterdam heeft de genomineerden voor het Roze Lieverdje bekend gemaakt. GroenLinks reikt deze tweejaarlijkse prijs voor de achtste keer uit aan een Amsterdammer die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de emancipatie van LHBTI+'ers in de hoofdstad. Iedereen kan tot 11 februari online stemmen om te bepalen wie deze prijs op Valentijnsdag uitgereikt krijgt.

De vijf genomineerden zijn:
   Hans Verhoeven  
   Naomie Pieter
                                                                   


Meer informatie over de genomineerden vindt u op: RozeLieverdje.nlHier kunt u ook stemmen op uw favoriet ‼

Lees verder op de website van COC.nl:  "Genomineerden 'Roze Lieverdje' zijn bekend" ‼ 
                                         
Zie ook:
                                                          
                                              
                                                
Update:
bronnen: COC.nl → COC Nederland / Facebook.com – COC.nl / Facebook.com  DeGaykrant.nl → AT5.nl                                                                                                     

donderdag 23 januari 2020

USA | 'Sam Bettens' en stiefzoon 'Justin' praten over Transgender-ouderschap

Amerika - Showbizz    Sam Bettens (48) heeft vier kinderen, waaronder stiefzoon Justin Bedard (22). Ze maakten samen een video.

"Ik kan natuurlijk vertellen hoe goed mijn gezin mijn 'Transitie' van vrouw naar man opneemt, maar beter is het ze zelf te vragen" ‼, aldus Sam Bettens

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
bronnen: BeOut.be / YouTube.com                                              

Utrecht – EuroPride 2023 | "Utrecht laat Europees Homo-evenement schieten"

Utrecht  →  De stad Utrecht gaat geen poging doen de "EuroPride" binnen te halen. Het "Europese Festival" dat in het teken staat van Homoseksualiteit en Seksuele Diversiteit, is te groot voor de organisatie van de "Utrechtse Canal Pride" ‼  Dat heeft wethouder Linda Voortman de gemeenteraad laten weten. 

Een aantal politieke partijen vroeg de wethouder na te gaan of de jaarlijkse "EuroPride" in Utrecht kan worden gehouden ‼  De gemeente zou samen met 'Utrecht Canal Pride', die jaarlijks een botenparade op de Oudegracht houdt, kunnen optrekken.

Volgens Linda Voortman heeft de organisatie van het evenement 'te veel voeten in de aarde'. De gemeente kan niet zelfstandig een zogenaamd bid doen bij de organisatie die het evenement toewijst. Een verzoek moet door 'Utrecht Canal Pride' worden gedaan.  Die heeft laten weten dat niet te zien zitten ‼

Lees verder op de website van AD.nl:  "Utrecht laat Europees Homo-evenement schieten" ‼

Zie ook:

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Facebook.com – AD.nl → AD Utrechts Nieuwsblad                                                         

woensdag 22 januari 2020

België - Brussel - Vereniging 'Alias' | Video: Ik ben Sekswerker en Seropositief

België – Brussel    De vereniging 'Alias' in Brussel heeft een video gemaakt over Transgender- en Mannelijke Sekswerkers die leven met Hiv ‼

Er is grote nood aan preventie bij Mannelijke- en Transgender "Sekswerkers" , schrijft 'Sensoa', die de video deelde op Facebook

"Alias is een Brusselse 'vzw' die zich al tien jaar inzet voor deze doelgroep ‼  De video werd samen met personen uit de doelgroep ontwikkeld. De klemtoon ligt op seksuele gezondheid en op de vooroordelen waar Sekswerkers vaak mee te maken krijgen".

bronnen: BeOut.be / YouTube.com                                                              

Uden – 'Nikkie De Jager' | "Nikkie zit vandaag op de bank bij Ellen DeGeneres"

Uden  →  'Nikkie De Jager' (25) uit Uden zit woensdag in de talkshow van Ellen DeGeneres. Het is na de The Oprah Winfrey Show het grootste praatprogramma ter wereld. 'Ellen DeGeneres' heeft YouTube-ster Nikkie 'Tutorials' De Jager uitgenodigd om te praten over haar "spraakmakende Coming-Out"

De Noord-Brabantse – die voor haar publiek bekend staat als Nikkie Tutorials – is momenteel onderweg naar de studio in Los Angeles.  Ellen DeGeneres is de eerste die 'haar zal interviewen', sinds ze vorige week maandag publiekelijk bekendmaakte dat ze 'Transgender' is. Nikkie de Jager heeft tot nu toe alleen via haar eigen sociale media-kanalen   Instagram / Facebook / Twitter / YouTube   gereageerd op de video die viraal ging.

Lees verder op de site van OmroepBrabant.nl:  "Nikkie de Jager op de bank bij Ellen DeGeneres om te vertellen over haar Coming-Out" ‼ 
                                                              
        
                                                           
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Nikkie De Jager wordt na Coming-Out als Transgender geroemd als rolmodel ‼  

bronnen: OmroepBrabant.nl / YouTube.com / Twitter.com – Nikkie Tutorials
                                               
                                                 
                                                           
UPDATE – Ellen DeGeneres | "Nikkie Tutorials openhartig over Coming-Out bij Ellen DeGeneres"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Amerika  →  'Nikkie De Jager' heeft in de TV-show van 'Ellen DeGeneres' openhartig verteld over haar Coming-Out als Trans-persoon. Tijdens het gesprek met de Amerikaanse 'presentatrice' vertelde de Nederlandse 'YouTube-ster' over de chantage rond haar Coming-Out en over de reactie van het grote publiek.

dinsdag 21 januari 2020

Israël – Transgenders: Noam · Ofri · Romy · Liron | Video: "Transkids - Trailer"

Israël    Transkids is het resultaat van een jarenlange intieme en diepgaande portrettering van vier tieners en hun families en werpt een gloednieuw licht op de persoonlijke en sociale implicaties van het proces van Gender- en Identiteitsverandering - een onderwerp dat wereldwijd controversieel en delicaat is, en nog meer in Israël, een land waar de militaire dienst verplicht is en Orthodox-Joodse religie de wet is.

Transkids    Noam (16) werd geboren als een meisje in een religieus gezin in 'n nederzetting in Samaria en studeerde aan een religieuze meisjes- school; Ofri (16) was altijd het coole meisje dat voetbalde met de jongens, maar van binnen wist hij altijd dat hij een jongen was. Romy (16) werd geboren als een jongen in een seculier gezin – maar zodra ze met poppen begon te spelen, tekenden haar ouders haar in bij een religieuze school ‼ Liron (17) groeide op verscholen in verschillende gedaantes, voordat hij klaar was om zijn ware zelf onder ogen te zien.

bronnen: GayLive.be / YouTube.com                                                         

België - Christophe & Nick | Homo's getrouwd in programma "Blind Getrouwd"

België  Blind Getrouwd    In Nederland gaven al eerder twee mannen elkaar het JA-woord in het programma Married At First Sight, nu gebeurt dat ook in België. Daar geven twee mannen elkaar het JA-woord in het gelijksoortige programma Blind Getrouwd

'Blind Getrouwd' is de Vlaamse versie van 'Married At First Sight', een programma waarin koppels door experts worden gematcht en vervolgens met elkaar gaan trouwen, zonder elkaar ooit gezien te hebben. Of ja, ze krijgen één date om elkaar te leren kennen in België
                                                                      

                                                           
Voor het eerst is er nu een Gay-koppel in het programma te zien. Christophe Ramont en Nick Laenen stappen daar met elkaar in het huwelijks- bootje.

Lees verder op de website van Winq.nl:  Homostel in Vlaams trouwprogramma 'Blind Getrouwd' | "Dit zijn Christophe en Nick" ‼

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / Facebook.com – CRamont → Christophe Ramont Cobert  / Facebook.com – Winq.nl

                 

                                                                 

maandag 20 januari 2020

RuPaul – 'AJ And The Queen' | RuPaul & Mario Cantone - Girl, You're A Woman

Amerika – Showbizz  →  "AJ And The Queen" al gezien ?!  De Netflix-serie met RuPaul als rondreizende Drag Queen die zich ontfermt over Amber Jasmine "AJ" Douglas staat nu een week op het platform

Tegelijkertijd bracht RuPaul een nieuw album uit met een lading dancetracks, dat You're A Winner, Baby heet. London is de openingstrack van 't album, waarin een sample is verwerkt van een track uit 1994, namelijk 'I Luv U Baby' van The Original.  Van London is nog geen officiële video.

Daarom dan nu ... gaat dat zien ‼ ... deze nieuwe video    een lipsync-act van "Girl, You're A Woman" uit de serie 'AJ And The Queen' ‼
bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                                 

Bedankje voor de stad Arnhem | Bekijk nu de prachtige dansfilm: 'We Arnhem'

Jurriën Schobben en Alberto Villanueva Rodríguez  twee dansers van 'Introdans'  willen de stad 'Arnhem' bedanken in de vorm van een dansfilm. De film ging op 13 januari in première en ze willen dat het als platform dient voor alle creatieve mensen uit die stad
                                                        

"Omroep Gelderland" is aan de slag gegaan met een backstage video van de dansfilm ‼  "Als collega's bij 'Introdans', sloten deze mannen niet alleen dit "Modern Dansgezelschap", maar ook Arnhem in hun hart.  Introdans besloot dat 'ze' wat terug wilden doen voor de stad en maakten een choreografie die werd uitgevoerd en gefilmd op verschillende plaatsen in Arnhem".

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


                                                                                         

zondag 19 januari 2020

Docu 'Square One' | "Neef Taj verdedigt oom 'Michael Jackson' in Amsterdam"

Amsterdam  Square One  →  Taj Jackson was zaterdag in De Balie in Amsterdam om zijn oom 'Michael Jackson' te verdedigen tegen de aanhoudende beschuldigingen van kindermisbruik. Hij woonde de Europese première bij van de documentaire Square One waarin regisseur Danny Wu spreekt met betrokkenen van de allereerste aanklachten tegen de 'King Of Pop' in de jaren 90.

De film:  'Square One'  van regisseur Danny Wu is bedoeld als tegengeluid op de documentaire "Leaving Neverland", waarin Michael Jackson werd beschuldigd van kindermisbruik. "Afgelopen jaar was heel zwaar. Het was een nachtmerrie", zegt Taj Jackson van de boyband '3T' tegen RTL Boulevard. "We hebben vanaf het begin gezegd dat het om geld gaat" ‼

Lees verder op de website van Telegraaf.nl:  "Neef Taj verdedigt oom 'Michael Jackson' in Amsterdam" ‼

Zie ook:

bronnen: Telegraaf.nl / RTL·Boulevard.nl / YouTube.com                                                                

Conferentie 'PrEP In Europe' | "PrEP beschikbaar in bijna heel West-Europa" ‼

Polen  Warschau  Conferentie: 'PrEP In Europe'  →  PrEP is is bijna in heel West-Europa voor mannen die seks hebben met mannen. Dat bleek op de conferentie 'PrEP In Europe' in de Poolse hoofstad  Warschau ‼  Sensoa was daar aanwezig.

België verstrekt en vergoedt sinds 2017 PrEP aan Homoseksuele- & Biseksuele mannen. In Nederland is dat sinds 01 augustus 2019 via o.a. de GGD. Onlangs deed Spanje dat ook. Alleen Oostenrijk loopt achter ‼
                                                                   
      Voor veel meer video's (56) van PrEP In Europe 2019:  KLIK HIER
                                                
"Op de PrEP In Europe–conferentie werd gepleit voor verruiming naar Oost-Europa en naar andere doelgroepen zoals Vrouwen, Transgenders en Sekswerkers", vertelt Mark Sergeant van Sensoa.

Zie ook:  PrEP nog lang niet overal in Europa ‼  /  Hiv-preventie in Europa vandaag de dag | "Hoe moeten we het aanpakken" ?!

bronnen: BeOut.be / Facebook.com – BeOut.be