zaterdag 12 januari 2013

Thijs | Slet wat moet je van me ?!


COLUMN - Een snol, een del, een sloerie, een Banga of een hoer. Iemand die vaak en met veel verschillende mensen seks heeft. Ik vind ze vies, vals en irritant. Laat dat even duidelijk te zijn. Als iemand mij op een feestje aanspreekt waarvan ik het vermoeden heb dat hij wel eens een slet zou kunnen zijn, is mijn eerste reactie: Wat moet je van me ?! Wat wil je ?! Waarom spreek je me aan ?! Maar waarom doen sletten dit ?! Hebben ze zelf niet door dat ze zichzelf terug zien over een paar jaar ?! Dat ze spijt gaan krijgen ?!

Ik sta met mijn vrienden op een groot homofeest, ik heb er zin in. Lekker dansen !! We staan in een kringetje en we dansen lekker op de beat. Na een tijdje komt een onbekende jongen bij ons staat. Ik bestudeer 'm van een afstandje. Ik denk in mezelf: 'hmm niet verkeerd, mooie jongen.' Een van mijn vrienden tikt op mijn schouders en gebaart naar mij of ik wat drinken wil. Ik knik en loop met hem mee naar de bar. Als ik terug kom, valt mijn mond open. De leuke onbekende jongen staat te zoenen met een van mijn vrienden. En ook gewoon eventjes niet gewoon zoenen hè. Ik zou het willen beschrijven als zwaar amandelworstelen. Gadverdamme *zucht*.

Maar waarom doen die sletten dat nou überhaupt? Ik heb nog nooit een slet horen zeggen: 'ik ben een slet.' Hebben ze het dan echt niet door of zijn het hele goede liegbeesten? Ik denk zelf dat ze het aan zichzelf ontkennen. Net zoals een verslaafde nooit zou zeggen dat hij verslaafd is. 'Ik heb 10 bedpartners maar ik ben geen slet.' Nee hoor je bent geen slet, Joran van der Sloot is geen moordenaar, en het homohuwelijk is een gevaar voor de wereldvrede. Tuurlijk jij bent geen slet.

Soms heb ik medelijden met zo'n slet. Soms zie je een jonge homo, die desperate opzoek is naar een vriendje. Dat laatste is niet zo erg. Wat wel erg is dat ze doordat ze dit zoeken, met 'iedereen' in bed duiken. Dan denk ik: 'je hebt niet door hoe de buitenwereld jou nu ziet.' Het is zonde dat je zo erg zoekt en daardoor jezelf verliest. Maar wat kan ik er aan doen? Niks. Ik vind dat frustrerend. Want een ding is zeker, als je eenmaal slet wordt genoemd kom je nooit meer van die naam af. In de Gay scene kan blijkbaar iemand niet een tweede kans krijgen. Jammer.

Thijs

bron: KamKrant.nl
   

Tweede kind voor Elton John


Amerikaanse media melden dat zanger Elton John en zijn partner David Furnish een tweede kindje hebben geadopteerd. Nog niet bekend is of het om een jongen of een meisje gaat. Wel schrijft de New York Post dat de baby komt van de zelfde draagmoeder als hun eerste zoontje Zachary. De 65-jarige zanger heeft altijd geheim willen houden wie de moeder is maar inmiddels is bekend dat de vrouw in de Amerikaanse staat Californië woont. 

Een jaar geleden lieten de twee bezorgde vaders nog weten dat ze bang zijn dat hun zoontje Zachary later gepest gaat worden omdat hij twee vaders heeft. In een interview met het Britse homoblad Attitude zeiden de twee dat "Zachary 'dubbel pech' heeft. Hij heeft niet alleen twee vaders, ook is een van hen wereldberoemd. Dat is dubbel stigmatiserend". John en Furnish kennen elkaar ruim twintig jaar en zijn in 2005 een geregistreerd partnerschap aangegaan.

bronnen: GaySite.nl / New York Post / Homoblad Attitude / Examiner.com

  

Steeds minder Amerikanen zien Homoseksualiteit als een zonde


Een minderheid van de Amerikanen denkt nog steeds dat homoseksualiteit een zonde is. Dat blijkt uit een onderzoek die de dalende trend linkt aan de beslissing van president Obama om het homohuwelijk te steunen.

Het onderzoek werd net na de verkiezingen van afgelopen november uitgevoerd door LifeWay Research, een groep uit Nashville die nauw aan- sluit met de Zuidelijke Baptistenkerk.

Uit het onderzoek blijkt dat 45 procent van de ondervraagden niet van mening is dat intimiteit tussen twee mensen van hetzelfde geslacht een zonde is. Slechts 37 procent is nog steeds de mening toegedaan dat homoseksualiteit nog steeds een zonde is. Dit is een afname van zeven procent ten opzichte van in 2011.

71 procent van de Amerikanen die beweren dat ze nog nooit een religieuze viering hebben meegemaakt, lieten weten dat ze geen probleem hebben met homoseksuelen.

Bij hardcore christenen is het een heel ander verhaal. Drie op de vier Born again, evangelische of fundamentalistische christenen die aan het onderzoek deelnamen lieten weten dat ze homoseksuele relaties afkeuren. Hoe meer je naar het zuiden van de Verenigde Staten gaat hoe meer mensen homoseksualiteit veroordelen.

De evolutie die president Obama doormaakte vooraleer hij zijn steun gaf aan het homohuwelijk is volgens Lifeway-voorzitter Ed Stetzer kataly- sator geweest voor verschuiving van de culturele waarden.

bron: GayLive.be
                    

Geen 'Gay' op Nummerplaat


In de Verenigde Staten hebben alle staten een eigen kenteken. De kentekens kunnen variëren, men kan kleur en afbeelding zelf bepalen en vaak staat er een motto per staat op de plaat. Ook dit motto verandert in de jaren. Maar niet alleen de wetgever kan bepalen hoe een kenteken er uit ziet, ook de particulier zelf kan bepalen wat zijn kenteken is.

In de staat Georgia zijn sinds deze week echter enkele restricties aan de lettercombinaties op de platen opgelegd. De staat heeft 10.214 woorden gepubliceerd die niet op een kentekenplaat mogen staan. Hieronder zijn woorden die zinspelen op grof taalgebruik of in andere zin beledigend of provocerend kunnen zijn. Maar op de lijst staan ook een groot aantal uitdrukkingen met het woord 'gay' er in.

De ambtenaren van de motorrijtuigenbelasting zullen geen toestemming geven om rond te rijden met de woorden: GAYBOY, GAYCOP, GAYFCK, GAYFUK, GAYGUY, GAYMAN, GAYPWR, GAYSEX en GAYSUK. Het is onduidelijk of andere variaties met het woord gay op voorhand zullen worden afgewezen of dat per aanvraag wordt bepaald of de term op de nummerplaat mag staan.

Overigens is sowieso onduidelijk wat wel en wat niet mag. Onlangs werden platen met S0SEXY1, BEERMAN en 1BIGGUN nog gewoon goed- gekeurd. In veel andere staten is men overigens veel minder streng en zijn lettercombinaties met het woord gay wel gewoon toegestaan.

bron: GaySite.nl
                                

10 jaar Gay.nl: Vertel je Verhaal !!


Gay.nl bestaat dit jaar maar liefst 10 jaar en daarom zijn wij benieuwd naar jouw verhaal !!

Heb je een gepassioneerde romance aan je Gay.nl-bezoekjes overgehouden? Of juist een langdurige relatie? Misschien is het wel iets er tussenin? Heb je door je Gay.nl-contacten de baan van je dromen gevonden? Of ben je wellicht in het buitenland verzeild geraakt? Werkelijk álles is mogelijk en vertel ons dus daarom jouw favoriete Gay.nl-verhaal !!

Gay.nl bestaat dit jaar maar liefst 10 jaar en dat vieren wij graag met jou! Wij zijn enorm benieuwd welke rol Gay.nl het afgelopen decennium in jouw leven heeft gespeeld en of de site jou een bijzonder verhaal heeft opgeleverd. Laat ons daarom weten wat jij dankzij Gay.nl hebt meegemaakt! Het komende jaar zullen we iedere maand een verhaal op Gay.nl plaatsen.

Mail je verhaal naar:  oproep@gay.nl

Wordt jouw verhaal geplaatst, dan krijg je een leuke DVD opgestuurd. Wil je kans maken op deze prijs mail dan ook je huisadres.

bron: Gay.nl
                   

vrijdag 11 januari 2013

Zweden stopt met sterilisatie Transseksuelen


Transseksuelen in Zweden mogen niet langer meer gedwongen worden om zich te laten steriliseren bij een geslachtsveranderende operatie als ze willen dat hun burgerlijke stand gewijzigd wordt. Dat is het gevolg van een uitspraak van een rechtbank waartegen de Zweedse staat niet in beroep is gegaan.

Zweden stelde sterilisatie als eis als mensen bij de burgerlijke stand hun geslacht wilden laten veranderen. In december oordeelde een rechtbank dat de wet die dit oplegde in strijd was met de Europese wetgeving. Omdat de Zweedse staat niet in beroep ging tegen de uitspraak heeft hij nu rechtskracht gekregen.

Verschillende organisaties van transseksuelen schatten dat 500 Zweden in de laatste 40 jaren operatief van geslacht zijn veranderd. Verschillende onder hen zouden nu overwegen om een rechtszaak tegen de staat te beginnen omdat ze zich hebben moeten laten steriliseren.

bronnen: GayLive.be / YouTube

  


Jessica Simpson heeft huwelijksproblemen door haar vader


Jessica Simpson  heeft te maken met een huwelijkscrisis door het 'Uit de Kast' komen van haar vader Joe Simpson. 

De zwangere zangeres en haar man Eric Johnson kunnen het maar niet eens worden over Jessica’s beslissing om het contact met vader Joe te verbreken. 

In oktober 2012 werd het zoetsappige leventje van de zangeres plotseling opgeschrikt door de scheiding van haar ouders Tina en Joe. Direct stonden de roddelwebsites vol met verhalen over het dubbelleven dat haar vader zou leven. Een relatie met een mannelijke pornoster, be- zoekjes aan gayclubs en andere niet alledaagse zaken kwamen aan het licht.

Jessica Simpson was zwaar geschokt en heeft haar vader sindsdien niet meer fatsoenlijk gesproken. Haar echtgenoot Eric Johnson is het niet eens met de manier waarop Jessica met de situatie omgaat. "Johnson vindt dat Joe Simpson een degelijke vent is die gewoon een paar fouten heeft gemaakt en zeker een tweede kans verdient", aldus een insider van Radaronline.

Een familievakantie in Hawaï werd volledig verpest omdat ze continu ruzie hadden over de situatie. Joe zelf was niet op vakantie mee uitge- nodigd, maar werd een paar weken later alleen op het eiland gespot tijdens een fietsritje.

Of Jessica het licht zal zien en zodoende ook haar eigen huwelijk uit de slop haalt, blijft afwachten. Misschien duurt het bij Jessica gewoon even iets langer, ze is soms toch een beetje simpel.

bronnen: ArtiestenNieuws.nl / RadarOnline
                  

Onderzoek veiligheidsgevoelens Homo's


De gemeenten Westland, Delft, Leidschendam-Voorburg, en Zoetermeer doen onderzoek naar veiligheidsgevoelens van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De vier gemeenten behoren tot een grotere groep gemeenten die een beleid hebben met als doel de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van deze groep te bevorderen.  

Daarom hebben de gemeenten de Monitor Veiligheidsgevoelens laten ontwikkelen. Met de uitkomsten willen de gemeenten een duidelijk beeld krijgen van eventuele onveilige situaties die de doelgroep ervaart. Met deze kennis gaan de gemeenten op zoek naar oplossingen.

De Monitor Veiligheidsgevoelens zal in januari en februari 2013 uitgezet worden. De uitvoering ligt in handen van Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden. De monitor bestaat uit een digitale enquête die via websites en sociale media verspreid wordt.

Voor deelnemers die liever een papieren enquête invullen, is een papieren versie van de vragenlijst met antwoordenvelop beschikbaar bij de publieksbalies van de vier gemeentehuizen en bij Bureau Discriminatiezaken. 

Ben je homoseksueel en woon je in een van deze gemeenten: Westland, Delft, Leidschendam-Voorburg of Zoetermeer, doe dan mee aan het onderzoek ?!  ...  KLIK HIER  !!

bron: GaySite.nl  
  
               

'Er is geen Aids-virus'

Er bestaat geen virus dat aids veroorzaakt; de ziekte wordt teweeggebracht door onder meer ondervoeding en drugsgebruik. Dat stelt John van der Molen in het nieuwste nummer van de Gay Krant.

Kees Rümke bestrijdt dit namens de Hiv Vereniging Nederland: "toen de combinatietherapie beschikbaar kwam was er een dramatische afname van mensen die aan aids overleden. Duidelijker kan ik niet zijn."

Het volledige artikel staat in de nieuwe Gay Krant. Verder in de nieuwe Gay Krant: Vaticaan versus Huwelijk, Overleeft de Amsterdamse Homohoreca 2013 ?!, Het Blauwe Fonds, Gay life in Mannheim, Jaarhoroscoop 2013, Kevin Hassing in Gay-drama en Top-handballer Uit de Kast.

bron: GayKrant.nl 
                   

Pastoor ziet af van Schandpaal


Pastoor Harm Schilder uit Tilburg ziet af van het ophangen van de foto's met namen van mensen die zich hebben laten uitschrijven uit de RK Kerk, naar aanleiding van de homofobe uitspraken van de heilige stoel. 

In een weblog geeft Schilder de media de schuld, vooral het Brabants Dagblad heeft het gedaan bij de prelaat. "De koppensneller van de krant heeft een verkeerde kop boven zijn artikel geplaatst en dat is vervolgens een eigen leven gaan leiden", aldus Schilder.

Hij besluit zijn betoog met: "Het heeft nu geen zin meer om het idee uit te voeren. Ik laat het eerst rusten en bespreek met de vrijwilligers hoe we het goede voornemen om mensen bij de kerk te houden vorm kunnen geven. Voorlopig bidden we alleen voor hen."

Schilders volledige blog:

De spinoff van mijn idee om mensen die de kerk willen verlaten intern in beeld te brengen is groot. Het is nog te vroeg om de balans op te maken. Zoals het er nu uitziet werkt het alleen maar negatief, ofschoon er ook mensen zijn die positief, grappig of gezond kritisch reageren. Opnieuw speelt het Brabants Dagblad hierbij een belangrijke rol. Mijn band met die krant lijkt wel een haat-liefde verhouding te zijn. Toen ik in april 2008 op mijn blog had geschreven dat ik de film Fitnah knap gemaakt vond, verscheen daar een artikel over in BD met als kop: 'Pastoor Schilder bewondert Fitnah'. Dat is heel iets anders !! Ik voelde mij toen niet meer veilig en besloot voor mezelf om niet meer te praten met deze krant. Dat veranderde toen de hoofdredactrice Annemieke Besseling persoonlijk op bezoek kwam. In een prettig gesprek gaf ze aan dat zij toch waarde hechtte aan mijn geluid, in het kader van de pluriformiteit. Dat wekte vertrouwen. Ik zou nog steeds niet reageren op telefoontjes, maar wel zelf af en toe een artikel aanleveren. Dat ging eigenlijk goed en stelde me in staat om bij te dragen aan de opinievorming over kerk en maatschappij. Het recentste voorbeeld daarvan is een artikel over groeikansen voor de kerk in Brabant, waarop positieve reacties kwamen. Hoe kon het nu tot de storm komen die onlangs is opgestoken?

Kim Spanjers van BD had mijn novemberblog gelezen, over hoe we kunnen leren van bedrijven om 'klanten' erbij te houden. Dat intrigeerde haar. Ze belde op en vroeg om enige toelichting. Het bleek dat ze er meteen een artikel van wilde maken. Dat verraste mij (is misschien naïef), maar ik trapte niet meteen op de rem. Wel vroeg in inzage in het stuk. Voortaan ga ik ook inzage vragen in de krantenkop, want die is volgens mij allesbepalend. Voor alle duidelijkheid, het stuk van Spanjers is gewoon goed en zij heeft de kop niet bedacht. "Pastoor Schilder zet 'afvalligen' met naam en foto te kijk". Dat is een maximale negatieve verdraaiing van een minimaal positief idee. In mijn beleving zijn alle andere media dáár op afgesprongen. Je merkt het in de stukken die daarna verschijnen. Daarbij komen de woorden 'afvalligen' en 'te kijk zetten' telkens terug, met een nieuw woord erbij: 'schandpaal'. En voor je het weet let niemand meer op de inhoud. Dat betreur ik ten zeerste. Ik ga niet opnieuw uitleggen wat ik bedoeld heb met mijn actie. Daarvoor verwijs ik naar het interview met Pauw & Witteman, dat terug te zien is via Uitzending gemist. Daar voelde ik mij veilig en werd ik kritisch maar correct bejegend.

Dat is anders bij degene die de bovenstaande krantenkop heeft bedacht. Ik zou het wel goed vinden als deze stoere jongen openlijk zou vertellen wat hem (of haar) bezield heeft om dit zo in het nieuws te brengen. Het doet schade aan mij, aan de kerk en volgens mij ook aan de journalistiek zelf. Daardoor keren priesters zich alleen maar meer af van de media. Dat is doodzonde omdat ze vaak waardevolle dingen te zeggen hebben en het maatschappelijk debat verschraald wordt als er alleen vanuit  één hoek geschreven wordt. Ik neem juist af en toe het woord om die pluriformiteit in stand te houden. Daarom reageer ik ook nu. De ethiek van een journalist betreft niet alleen de stukken die hij schrijft , maar ook de titels die meegegeven worden. Ik kan me voorstellen dat het verleidelijk is om dingen smeuïg te brengen, maar welke waarde weegt op tegen de schade die hierboven genoemd wordt? Alleen de strijd om het aantal abonnees is onvoldoende. Is het onbegrip? Tot ik daar een bevredigend antwoord op krijg, is het weer 'uit' met BD.

Niet om mijn gelijk te bewijzen. Het effect van mijn idee heb ik gewoon onderschat.  Ik zie nu beter de riskante zijde van mijn plan om kerkverlaters in beeld te brengen. Maar dat mogen mensen mij ook gewoon zeggen in plaats van het te reduceren tot een vernietigende actie. Het heeft nu geen zin meer om het idee uit te voeren. Ik laat het eerst rusten en bespreek met de vrijwilligers hoe we het goede voornemen om mensen bij de kerk te houden vorm kunnen geven. Voorlopig bidden we alleen voor hen …

bronnen: GayKrant.nl / Brabants Dagblad
                 

Oscar-nominaties bekend !!


De nominaties voor de 85ste uitreiking van de Academy Awards zijn bekendgemaakt. Lincoln (12) en Life of Pi (11) zijn de grootste kanshebbers.

Lincoln, van regisseur Steven Spielberg, gaat over het laatste jaar uit het leven van de vermoorde Amerikaanse president Abraham Lincoln. Life of Pi, van Brokeback Mountain-regisseur Ang Lee, is een spirituele film over een Indiase jongen die ruim 200 dagen samen met een tijger in een reddingsboot op zee overleefd.

Noemenswaardige nominaties zijn onder andere voor de films Beasts of the Southern Wild en Les Misérables, beide in de categorie 'Beste Film'. Adele is genomineerd voor de titeltrack van Skyfall. The Dark Knight Rises heeft, in tegenstelling tot de eerste twee delen uit de Batman-reeks, geen enkele nominatie in de wacht gesleept.

De Vlaamse kortfilm Dood van een Schaduw is genomineerd in de categorie Best Short Film, Live Action.

Voor een volledig overzicht van de Oscar-nominaties:  KLIK HIER

bronnen: Gay.nl / IMDb.com 
  

Tom Haines | Nieuwe Hoofdredacteur Expreszo


Jongerenmagazine Expreszo heeft een nieuwe hoofdredacteur. Maartje Buise vertrekt per 1 februari, Tom Haines zal haar taken overnemen. Buise was sinds 2010 werkzaam binnen de hoofdredactie van het magazine.

Tom Haines is per 2013 nieuw op de positie van hoofdredacteur. Hij werkte eerder al een jaar als adjunct-hoofdredacteur binnen de organisatie. Haines heeft een duidelijke uitdaging: "Ik wil graag een balans vinden tussen de snelheid van onze online media en toch de kwaliteit van het gedrukte blad waarborgen.”

Haines is de eerste mannelijke hoofdredacteur van het magazine sinds 2008. Wat Maartje Buise nu gaat doen is niet bekend. 

bron: Gay.nl
 

Dominee zegt inauguratie af wegens Homo-controverse


De evangelicale voorganger die tijdens de inauguratie van president Obama zou voorgaan in gebed heeft zich teruggetrokken. Louie Giglio raakte deze week in opspraak toen een oude preek opdook waarin hij homoseksualiteit veroordeelt.

De preek, genaamd 'In Search of a Standard - Christian Response to Homosexuality', dateert uit de jaren '90 en verscheen woensdag op het veelgelezen progressieve blog ThinkProgress.

Giglio waarschuwde destijds dat de homolobby erop uit is om homoseksualiteit maatschappelijk geaccepteerd te krijgen. Onwenselijk, het is immers 'een zonde in Gods ogen en in Gods woord'. De enige wijze om 'van een homoseksuele leefwijze af te komen' was volgens Giglio de genezende kracht van Jezus.

'Inauguratie mag niet worden geclaimd voor eigen agenda'
In een persverklaring benadrukt de leider van de grootschalige Passion-aanbiddingsconferenties dat de uitspraken 15 tot 20 jaar oud zijn en dat 'dit thema de afgelopen jaren duidelijk niet tot mijn prioriteiten behoorde'. Toch acht hij zijn positie onhoudbaar. Als hij het gebed zou uitspreken, zou de inauguratie op 21 januari worden overschaduwd door 'zij die de eigen agenda centraal willen stellen'.

Met de ophef rond Giglio lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Homorechtenorganisaties waren ook ontstemd toen Obama bij zijn eerste inauguratie in 2008 koos voor Rick Warren. De bekende predikant en auteur is relatief progressief, maar is wel tegenstander van het homo- huwelijk.

'President lette niet echt goed op'
Homoblogs kraakten donderdag kritische noten over Obama, een verklaard voorstander van homo-emancipatie. 'Je zou zeggen dat Obama's team nu dubbel zo goed zou opletten dat ze niet nogmaals zo'n bekrompen type vroeg', hoonde Americablog.com. 'En dan is daar ineens Rick Warrenlight, dominee Louie Giglio.'

Homorechten zijn al langer een precair thema voor de president. Voordat hij in mei zijn steun uitsprak voor het homohuwelijk, wendde hij zich in een video-conferentie tot dertien prominente voorgangers.

Zij kregen te horen dat hij had 'geworsteld' met het thema en dat zijn uiteindelijke besluit 'absoluut niet' moest worden beschouwd als een aanval op de godsdienstvrijheid. Obama's medewerkers hebben overigens laten weten dat ze niet op de hoogte waren van Giglio's uitspraken toen ze voor hem kozen.

bron: Trouw.nl
                 

Çavaria nomineert beste Mediamomenten en beste Campagnes


De HoLeBi- en Transgenderkoepel Çavaria blikt op 20 januari, tijdens haar nieuwjaarsreceptie, terug op het voorbije jaar. Dit doet ze niet met een terechtwijzende Fobieprijs als voorheen, maar met drie positieve Folieprijzen, herdoopt tot de Çavaria Awards.  

Zo reikt de organisatie een Çavaria Media Award uit: welk mediamoment hielp de HoLeBi- en Transgenderthema's vooruit in 2012 of wist de HoLeBi- of Transgendergemeenschap bijzonder te raken? - een Çavaria Campaign Award: welke actie of campagne verdient bloemen om haar aandacht voor HoLeBi's en/of Transgenders? en een Çavaria Lifetime Achievement Award: wie krijgt de prijs voor zijn of haar jarenlange inzet voor de rechten van HoLeBi's en Transgenders?

Positief
De keuze voor deze duidelijke positieve aanpak is geen toeval, aldus coördinator Yves Aerts: "We hebben het hele jaar door al aandacht voor wat fout loopt, en daardoor dreigen de positieve gebeurtenissen en signalen soms ondergesneeuwd te geraken. Dat is bijzonder jammer, want net met die positieve elementen willen we verder: dat zijn de bouwstenen voor onze toekomst. Dus kiezen we ervoor om net die te belichten en te stimuleren."

"Er is heel veel homo- en transpositiviteit in onze samenleving", beaamt woordvoerster Fran Bambust, "en ook die verdient aandacht, alleen al voor jonge HoLeBi's en Transen die nog uit de kast moeten komen een hart onder de riem te steken."

Over Joepie, één, reggae, onderwijs en andere lichtpunten
De HoLeBi- en Transgendergemeenschap had blijkbaar geen moeite om die signalen te vinden. In een mum van tijd vulden de long lists voor de prijzen meerdere pagina's. Uit deze lijst selecteerde een werkgroep van Çavaria vervolgens drie genomineerden voor de media- en voor de campagneprijs. Bij de Lifetime Achievement Award wordt niet met een short list gewerkt, maar wordt meteen een winnaar of winnares gekozen, die op 20 januari bekend zal worden gemaakt.

De genomineerden voor de Çavaria Media Award zijn:

Het huwelijk van Franky en Tibo in  'Thuis' - Het Televisiehuis
Dit televisiemoment en publieksevenement toonde dat het homohuwelijk tien jaar na zijn instelling een deel van onze leefcultuur is geworden. Hoewel er wel degelijk nog negatieve reacties te sprokkelen vielen, was het onthaal overwegend positief, en werd het zelfs een volksfeest. Een schril contrast met sommige van onze buurlanden waar op dit eigenste ogenblik hard gestreden wordt voor dit recht. 

Het themanummer over HoLeBiseksualiteit in het weekblad  'Joepie' - Redactie Joepie
Joepie is geen openbare instelling, maar een commercieel initiatief, dat holebiseksualiteit belangrijk, interessant en haalbaar genoeg vond om er een nummer aan te wijden. Meer nog, dit blad deed dit niet eenmalig, maar blijkt ook in haar andere nummers structureel ruimte te schenken aan seksuele diversiteit. Zo stuurt dit jongerenblad steeds weer positieve signalen uit, en biedt het ook rolmodellen aan jonge HoLeBi's.

De lancering van de Gaybashing-app - Outrage / Famous / Bert Vermeire
Deze applicatie maakte homofoob geweld zichtbaar, en stuurde zo meteen ook een mobiliserend woord de wereld in. De lancering van de applicatie bleek een meer dan effectieve hefboom voor het creëren van aandacht voor dit probleem, zowel in de media, als in politieke middens. (bashing.be)

De genomineerden voor de Çavaria Campaign Award zijn:

De All Out-campagne tegen de Anti-Homowet in Sint-Petersburg - All Out
All Out, een organisatie die via digitale campagnes (site, facebook, twitter, youtube) petities organiseert om HoLeBi- en Transgenderrechten op te eisen, wist ook de Vlaamse LGBT-gemeenschap te mobiliseren in een flashmob bij het protest tegen de antihomowet die HoLeBi's in Sint-Petersburg monddood wil maken. Ook onze politici pakten het thema op, en o.a. minister Pascal Smet gaf de stad Sint-Petersburg een veeg uit de pan toen hij er in september een slottoespraak mocht geven n.a.v. de jeugdministerconferentie van de Raad van Europa.

Het Reggae Charter tegen homohaat - de organisatoren en de reggae-gemeenschap
Het kwam de voorbije jaren regelmatig tot conflicten tussen HoLeBi's en reggaefans. De eersten pikten het niet dat de reggaezangers een podium werd geboden om haatdragende anti-homoteksten te brengen, de tweeden waren meer dan ontstemd over de afgelastingen van de concerten van hun artiesten. In 2012 gingen HoLeBi- en Transgenderorganisaties, organisatoren van reggaeconcerten en -festivals als de Belgische reggaegemeenschap, vertegenwoordigd door Reggae.be samen zitten en tekenden ze een charter met een gezamenlijke houding tegen hatespeech en homofobie van reggae-artiesten. Die krijgen voortaan een clausule in hun contract dat, wanneer ze homofoob uit de bocht gaan, het optreden wordt stopgezet, ze niet langer welkom zijn op onze podia.

"Ik en de Ander" - basisschool Sint-Martinus uit Sint-Jans-Molenbeek
Nog voor het nieuwe onderwijscharter werd getekend, startte deze basisschool in Sint-Jans-Molenbeek een project over seksuele geaardheid en genderidentiteit onder de naam 'Ik en de Ander'. In de gangen hingen foto's van kussende vrouwen, mannen die hand in hand lopen, transgenders naast heterokoppels. Over deze foto's werd vervolgens in de lessen gepraat en het hele project mondde uit in een slotevenement waarbij ook de ouders betrokken werden. De school met 180 leerlingen uit alle windstreken geeft zo het voorbeeld: het is leuk, en echt niet zo moeilijk om te werken rond LGBT-diversiteit.

Voor de Çavaria Lifetime Achievement Award worden, zoals aangegeven, geen nominaties bekend gemaakt.

De uitreiking vindt plaats op zondag 20 januari vanaf 10u in de Art Deco Zaal van Kunsthumaniora Brussel.

bron: GayLive.be 
                      

donderdag 10 januari 2013

Marc van der Linden: Twijfels rond Ontdopen


Royalty-kenner Marc van der Linden heeft zo zijn vraagtekens rond het ontdopen naar aanleiding van de recente uitspraken van Paus Benedictus XVI. Hij reageert daarmee op een column van Gerry van de List in Elsevier.

Laatstgenoemde - voorheen al vaker in opspraak over krasse uitspraken inzake homoseksualiteit - stelt dat de paus homoseksualiteit helemaal niet in zijn kersttoespraak veroordeelde. Hij verdedigde 'gewoon het klassieke gezin'.

Van der Linden schurkt daar nu tegen aan. Op Facebook zegt hij: 'Ja er wordt heel veel gezegd wat niet klopt. Het is een hype gebaseerd op woorden van de Paus, die hij nooit heeft geuit. Maar het mag van mij hoor, alleen komt het niet erg slim over als iedereen maar klakkeloos in zo'n hype gelooft zonder zich echt te verdiepen in wat er gezegd is en of het ontdopen überhaupt kan. Daarnaast: de mensen die zich nu willen laten 'ontdopen' kwamen denk ik al jaren niet meer in de kerk.'

De Volendamse artiestenmanager Kees Tol is het daar (in het Algemeen Dagblad) niet mee eens en wil zich zo snel mogelijk laten ontdopen. Op Facebook is musical-acteur Rolf Koster het eens met Tol.

bron: GayKrant.nl
  

Kees Tol is helemaal klaar met Paus Benedictus XVI

De Volendamse programmamaker en presentator Kees Tol heeft het helemaal gehad met de paus en het katholieke geloof. Dat zegt Tol in een interview in het Algemeen Dagblad. Na de homofobe uitspraken van Paus Benedictus XVI tijdens zijn kersttoespraak heeft de openlijk homoseksuele Tol besloten zich zo snel als mogelijk laten 'ontdopen'.

Volgens de paus vernietigen homoseksuelen de essentie van het menselijke wezen en proberen homo's met hun 'gekozen' geaardheid de schepping een andere wending te geven. "Omdat de paus mijn geaardheid scherp veroordeelt voel ik me absoluut geen katholiek meer", aldus de 30-jarige Tol, die opgroeide in een katholiek gezin.
                                          
Kees Tol, op dit moment onder meer te zien als kandidaat in het populaire programma 'Wie Is De Mol?', heeft zijn ontdoping inmiddels in gang gezet. "Het is alleen nog een kwestie van de juiste formulieren invullen, een handtekening zetten en klaar is Kees met de paus", aldus Tol in het Algemeen Dagblad.

bronnen: GaySite.nl / Algemeen Dagblad / YouTube
'Kies voor Weigerambtenaar'


Staphorster Harm Brand roept christelijke bruidsparen op uit te komen voor hun overtuiging en bewust te kiezen voor een weigerambtenaar. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad op haar website

Op de site www.klikvoorvrijheid.nl biedt Brand een overzicht van 51 gemeenten waar op dit moment gewetensbezwaarde ambtenaren werkzaam zijn. Ook stelt hij vast dat er in 132 van de in totaal 408 gemeenten ruimte is om zo'n ambtenaar te benoemen. "Dat wil zeggen dat daar geen geschreven beleid is om bepaalde trouwambtenaren te weren. In 163 gemeenten is die ruimte er uitdrukkelijk niet", aldus Brand, die nog niet alle gemeenten heeft verwerkt.

bron: GayKrant.nl
         

Openlijke Gay-dichter bij inauguratie Obama


President Barack Obama heeft een openlijk homoseksuele dichter uitgenodigd een belangrijke bijdrage te leveren bij zijn inauguratie, later deze maand.

Het gaat om Richard Blanco, die van Cubaanse afkomst is. Daarmee heeft Obama drie primeurs: Blanco (44) is de jongste dichter die ooit voor de ceremonie is uitgenodigd en de eerste Hispanic en openlijke homo. Obama liet weten 'vereerd te zijn dat de dichter zijn inzwering luister wil bijzetten'.

"Zijn bijdrage aan de wereld van poëzie en de kunsten is baanbrekend voor toekomstige generaties van schrijvers. Richard's bijdrage zal op een geweldige manier aansluiten op de inauguratie die een feest zal worden van de kracht van het Amerikaanse volk en de grote diversiteit van onze natie", aldus Obama.

Vier jaar geleden betrok Obama ook al een openlijk homoseksueel bij zijn inwijding: toen verzorgde de episcopale bisschop Gene Robinson een deel van de ceremonie.

bron: GayKrant.nl 
               

Hollande kleedt Huwelijkswet uit


Kennelijk om de katholieke oppositie tegemoet te treden, heeft de regering van de socialistische Franse president Hollande besloten om kunstmatige inseminaties voor lesbische paren met een kinderwens, uit de voorstellen te halen die moeten leiden tot openstelling van het burgerlijk huwelijk.

Opinieonderzoeken toonden onlangs aan dat de openstelling an sich kan rekenen op 60% van de goedkeuring van de Franse bevolking, medische inseminatiehulp voor lesbische stellen scoort slechts 46%. Franse critici stellen dat socialisten altijd knievallen maken richting de kerk als ze aan de macht zijn.

Verwacht wordt dat nu binnen twee weken de openstelling in het parlement behandeld wordt. Daar hebben de socialisten een ruime meerderheid.

bron: GayKrant.nl

Christina Curry: Lesbische Sex met Yolanthe


Christina Curry heeft op Twitter medegedeeld dat zij Yolanthe Sneijder - Cabau van Kasbergen bepaald geen verkeerde keus vindt. "Zo, dikkere Yolanthe ?! ... IK ZOU HAAR DOEN", deelt ze mee op Twitter.

De dochter van Patricia Paay reageert hiermee op een toch wel behoorlijk pikant filmfragment van de voetbalvrouw die deze week ineens veel aandacht kreeg in Turkije. In 'Turkse Chick' speelt Yolanthe een Turks meisje met een hoofddoek dat zich aanbiedt aan een Nederlandse jongen in een verlaten bos. Zie hier het fragment dat veel stof heeft doen opwaaien in Turkije.

Eerder deze week kwam de dochter van Patricia Paay al 'Uit de Kast'. Via een Twitter liet ze weten biseksueel te zijn: 'JA, ik heb een relatie met een vrouw. JA, ik ben biseksueel. NEE, dit is geen stunt'. Later bevestigde ze nogmaals haar relatie met zangeres Elle Bandita, met wie ze samen in het klooster zat tijdens de opnamen van het programma 'Op zoek naar god'.

bronnen: Gay.nl / Telegraaf.nl / YouTube


        
                                     

Homohuwelijk in Washington National Cathedral


Homo's en lesbo's kunnen voortaan trouwen in de National Cathedral van Washington. De hoofdstad opende al eerder het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht, maar nu kunnen ze dat ook in de belangrijkste kerk van het land. De kathedraal hoort tot de Anglicaanse Kerk, dat nog altijd vasthoudt aan het standpunt dat het huwelijk er is voor een man met een vrouw, maar wel de zegen geeft aan koppels van hetzelfde geslacht die zijn getrouwd in staten waar dat is gelegaliseerd.

Priesters mogen zelf beslissen of ze zo'n huwelijk willen inzegenen. Gary Hall, sinds oktober deken van de kathedraal, is al jaren pleitbezorger voor het homohuwelijk. De National Cathedral is het nationale symbool van de Verenigde Staten. Martin Luther King hield er in 1968 zijn laatste dienst en uitvaarten van de presidenten Ronald Reagan en Gerald Ford vonden er plaats. De 106 jaar oude kathedraal trekt honderdduizenden bezoekers per jaar. De parochie van de kerk telt veel homo's en lesbo's.

bron: Gay.blog.nl 
  

Nu ook Homohuwelijken in beroemde Kathedraal van Washington

De Washington National Cathedral, waar traditiegetrouw gebedswakes en herdenkingsdiensten voor presidenten en nationale tragedies plaatsvinden, gaat voortaan ook homohuwelijken organiseren. Dat heeft de Amerikaanse bisschoppelijke kathedraal aangekondigd.

Dominee Gary Hall bevestigt in een persbericht 'met enthousiasme dat elke persoon een geliefd kind is van god'. Door onze toestemming te geven aan homohuwelijken 'integreren we homo's en lesbiënnes volledig in het leven van dit spirituele huis'.

De stellingname van de kerk is niet nieuw, maar de beslissing is toch opvallend voor een kathedraal waar onder meer de eulogie plaatsvond van presidenten Dwight D. Eisenhower en Ronald Reagan. Ook de slachtoffers van de aanslagen van 11 september werden er herdacht. En op 22 januari, daags na zijn eedaflegging, zal ook president Barack Obama er een viering bijwonen.

bron: Algemeen Dagblad    
                 

Griekse HoLeBi's worden niet beschermd door 'Anti-Discriminatie Wet' ‼


Griekse HoLeBi's en transgenders die het slachtoffer worden van homo en transfobe aanvallen kunnen geen beroep doen op de nieuwe Hate Crime units omdat de Griekse politici opzettelijk alle verwijzingen naar seksuele geaardheid en gender identiteit uit het nieuwe presidentiële anti-racisme decreet hebben gehaald. Daarmee gaat Griekenland in tegen Europese richtlijnen en de aan- bevelingen van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch.

De wettekst die door de Minister van Publieke Orde en Burgerbescherming, Nikolas-Georgios Dendias, werd opgesteld en die op 12 december vorig jaar door president Karolos Papoulias werd ondertekend zorgt voor de oprichting van gespecialiseerde politie-eenheden die racistisch geweld moet voorkomen en zulke misdaden moet onderzoeken.

In artikel 1 van het decreet staat echter bepaald dat deze afdelingen enkel geweldzaken mogen behandelen als er sprake is van geweld op basis van de raciale of etnische afkomst of religieuze overtuiging.

Dit in tegenstelling voor de Europese richtlijn die als blauwdruk diende voor het Griekse decreet en waarin elke vorm van discriminatie waaronder op basis van gender expressie, gender identiteit en seksuele oriëntatie.

bron: GayLive.be
   

woensdag 9 januari 2013

Dinsdag 08-01-'13 | Utrecht trapt Roze Jaar 2013 af


Utrecht mag zich heel 2013 Roze Stad noemen. Tijdens een openingsreceptie afgelopen dinsdagavond is in aanwezigheid van burgemeester Wolfsen de aftrap gegeven voor het Roze Jaar van de Domstad, met als hoogtepunt de Roze Zaterdag (RZ2013) op 29 juni. Dit landelijke evenement wordt jaarlijks in een andere stad georganiseerd, met als doel een bijdrage te leveren aan de integratie en acceptatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in Nederland.

De rode draad van RZ2013 is positieve zichtbaarheid. De organisatie wil het festival voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk maken, waardoor er ruimte ontstaat voor het accepteren van elkaars verschillen. Door met diverse partijen samen te werken, wordt er bovendien een programma neergezet dat zich kan meten met andere landelijke evenementen.

Een dag vol feest
Een belangrijk onderdeel van de Roze Zaterdag is feest. Verspreid over de binnenstad komen diverse podia te staan. Zo is het hoofdpodium op het Domplein te vinden en is er voor de Neude gekozen voor een samenwerking met het populaire dance-event Lief Festival. Ook zijn er plannen voor een studentenplein op het Janskerkhof en wordt er nog gewerkt aan een plein met Nederlandstalige artiesten en muziek. Het programma op het Domplein gaat vrijdagavond al van start. Zaterdagnacht zal het feest zich voortzetten op diverse binnenlocaties.
                                          
Sport en cultuur
Feest is lang niet het enige wat 29 juni speciaal maakt. Op verschillende plaatsen vinden er sporttoernooien plaats, waaronder bij de Maarsseveense Plassen. Daarnaast host de organisator van het Uitgekookt Festival een 'culinair plein' en vindt er in park Lepelenburg een roze variant van Koninginne Kinderen plaats. De traditionele infomarkt wordt in een nieuw jasje gestoken waarbij partijen worden uitgedaagd om op een interactieve manier met de bezoeker in contact te treden. Zoals gebruikelijk wordt de Roze Zaterdag geopend met een oecumenische kerkdienst, die dit jaar plaatsvindt in de Domkerk.
                                         
Vrede van Utrecht
Het jaar 2013 is niet toevallig gekozen voor de Utrechtse Roze Zaterdag. In dit jaar wordt ook het driehonderdjarig bestaan van de Vrede van Utrecht gevierd, met als doel de (inter)nationale reputatie van Utrecht als stad en regio van kennis en cultuur te versterken. RZ2013 is één van de landelijke evenementen die in dit kader in de stad plaatsvinden. De Roze Zaterdag vormt in 2013 ook de afsluiter van het MidZomerGracht-festival, de jaarlijkse roze week van Utrecht, waar intensief mee wordt samengewerkt om Utrecht een week lang in de roze spotlight te zetten.

Initiatief
De Roze Zaterdag Utrecht is een initiatief van de Utrechtse homojongerenorganisatie Stichting PANN in samenwerking met de Gemeente Utrecht. Utrecht organiseerde al twee keer eerder een Roze Zaterdag, in 1986 en 1998. Voor de editie van dit jaar wordt gerekend op 80 duizend bezoekers.

bronnen: GaySite.nl / Nieuwsbank.nl
             

RK-Kerkleiding distantieert zich van Pastoor


De RK Kerk zegt op haar website afstand te nemen van de actie van de Tilburgse pastoor Harm Schilder. Laatstgenoemde wil de foto's en namen van hen die geen lid meer willen zijn van de kerk, ophangen op de Emmausparochie in Tilburg. 

De laatste weken liep het storm op de website ontdopen.nl. Dat kwam onder andere door de zoveelste tirade van paus Benedictus over homo's en gelijke relatierechten. Mensen die als reactie daarop uit vrije wil besluiten om geen lid meer te zijn van de RK Kerk, kunnen zich via ont- dopen.nl gemakkelijker uit laten schrijven.

Vrije wil lijkt voor pastoor Schilder echter geen reden voor uitschrijving. Tegen de krant zegt hij dat hij hoopt dat andere parochianen op deze manier de afvalligen proberen over te halen om bij de kerk te blijven en voor ze te bidden. De pastoor zegt de actie helemaal niet te bedoelen als schandpaal, zoals die in middeleeuwen werd gebruikt om mensen te kijk te zetten.

De RK Kerk zegt nu in een reactie op deze plannen op haar website: 'Het openbaar maken van persoonlijke gegevens van mensen die aangeven dat ze zich willen laten uitschrijven uit de Kerk is vanuit het oogpunt van zorgvuldig omgaan met privacygevoelige informatie van ledenbestanden onwenselijk en juridisch niet geoorloofd en daarom geen praktijk in de Rooms-katholieke Kerk in Nederland. De Rooms-katholieke  Kerk wil in alle gevallen zorgvuldig omgaan met de privacy van hen die de Kerk willen verlaten.'

Schilder kreeg eerder bekendheid omdat hij niet wil dat praktiserende homo’s het heilig sacrament ontvangen. "Ze mogen het heilig sacrament niet meer ontvangen, omdat hun leven op dat moment niet heilig meer is. Ze kunnen wel bij de mis zijn. Alleen de specifieke binding aan Jezus Christus in het sacrament, vraagt of je bereid bent hem te volgen. Veel mensen horen maar de helft: samen delen, elkaar vergeven, de zachte dingen. Maar Jezus gaat ook vaak tekeer. Je kunt niet zeggen: dat laat ik weg, en ik wil tóch de communie ontvangen."

bron: GayKrant.nl
             

Chinese Homo niet schuldig aan zelfmoord vrouw


Een rechtbank in Chengdu, in het zuidwesten van China, heeft bepaald dat een homo geen schadevergoeding hoeft te betalen aan de ouders van zijn overleden vrouw. Laatstgenoemde had zelfmoord gepleegd door van het dak van een hoog gebouw te springen. 

De advocaat van de ouders meende dat de man fraude had gepleegd door ondanks zijn geaardheid met de vrouw te trouwen. Er werd 630.000 yuan smartengeld geëist.

De rechter ging daar niet in mee. Deze stelde dat de vrouw het huwelijk op vrijwillige basis was ingegaan en dat ze geen verzoek tot echtscheiding had ingediend. Boven staat nergens in de wet dat homo's niet met een vrouw mogen trouwen, aldus de rechtbank.

Homorechten-activisten noemen de zaak belangrijk. Ze vermoeden dat 16 miljoen Chinezen in een vergelijkbare situatie zitten, vooral omdat er vaak veel sociale druk is om te trouwen en kinderen te krijgen, terwijl homo's onderling niet het recht hebben om te trouwen.

De ouders hebben hoger beroep aangetekend.

bron: GayKrant.nl
             

Homoseksuele man gelyncht in Kameroen


Afgelopen zondag zou, volgens een vooralsnog onbevestigd bericht op de in België opgerichte Kameroenese nieuwssite Camer.be, een dertigjarige man zijn overleden, nadat deze door een meute woedende marktkramers en - bezoekers op de centrale markt van de Kameroenese provinciehoofdstad Maroua zou zijn gestenigd. Deze barbaarse moord zou hebben plaatsgevonden nadat de man in kwestie in zijn winkel op heterdaad was betrapt met een zeventienjarige mannelijke scholier.

Naar verluidt werden de marktkramers en bezoekers van de markt in het uiterste noorden van Kameroen gealarmeerd door een straatjongen, die in de lokale Fulfulde-taal "Samaroka" schreeuwde, wat 'homoseksueel' betekent. Toegesnelde omstanders zouden daarop de drogisterij van de dertiger hebben betreden, en de uitbater en de scholier in een compromitterende situatie hebben betrapt.

Volgens getuigen van het voorval en buren van de dertigjarige uitbater van de drogisterij stond het slachtoffer in de buurt bekend als een respectabel en vroom persoon. De man had met succes de studie van de Koran voltooid en werd daarom door omwonenden aangesproken met de titel 'Oustaz' (uit het Arabisch: 'Ustadh'). Daarnaast droeg hij standaard religieuze kledij en gedroeg hij zich in het openbaar altijd vroom, aldus buurtgenoten.

Bij het betreden van de drogisterij, zouden de overwegend islamitische marktkramers naar verluidt als door een wesp gestoken zijn, toen zij de man en de scholier in een homoseksuele handeling aantroffen. Een marktkramer zou verheugd alsvolgt hebben verklaard: "Tot eergisteren had God ons niet de kans gegeven. Zoals het gezegde luidt: '99 dagen voor de dief, één dag voor de baas'. Eergisteren heeft God onze gebeden ver- hoord en hebben we hem op heterdaad kunnen betrappen."

De scholier zou door omstanders naar het lokale politiebureau zijn gebracht, waar hij tot op heden zou worden vastgehouden. Na de lynchpartij zouden marktkramers en omstanders het verminkte lichaam van de man achter hebben gelaten, en zouden lokale christenen het lichaam uit- eindelijk hebben begraven.

bronnen: Gay.nl / Camer.be
                     

Paus trouwt Homostel in Wellington


Ondanks klachten is in Nieuw-Zeeland een reclame goedgekeurd waarin de paus een homostel trouwt. Het gigantische billboard hangt onder andere in central Auckland en in Wellington.

Klagers zeiden dat het door de reclame-uiting net lijkt alsof de paus en de katholieke kerk het homohuwelijk goedkeuren, terwijl dat absoluut niet het geval is.

De reclame is opgehangen door het electriciteitsbedrijf met de slogan 'Same Power, Different Attitude'. De directeur van het electriciteitsbedrijf is blij dat de uiting mag blijven hangen: "Ondanks een paar klachten hebben we vooral positieve reacties gekregen."

In Nieuw-Zeeland wordt momenteel veel gedebatteerd over invoering van het homohuwelijk. Directeur Ari Sargent zegt graag bij te dragen aan het debat.

bron: Gay.nl
                   

Nigeria: Twee Priesters aangeklaagd


Afgelopen dinsdag is bekend geworden dat twee priesters in Nigeria formeel in beschuldiging zijn gesteld voor het hebben van 'onnatuurlijke vleselijke gemeenschap'. Het tweetal, Prince Ejimole (26) en Lawrence Udo (25), zou op heterdaad zijn betrapt in een hotel in Ijeshatedo, een voorstad van Lagos.

Medewerkers van het bewuste hotel zouden hebben verklaard dat de twee priesters regelmatig gebruik maakten van het hotel onder het mom van het beleggen van zogenaamde bidsessies. Op de dag van hun arrestatie zouden de twee priesters naar verluidt een lid van hun geloofsgemeenschap naar het hotel hebben meegelokt. De jongeman in kwestie, Chidiebere Mozie, zou jegens de twee priesters hebben aangegeven nood te hebben aan een bidsessie.

Mozie heeft inmiddels jegens de politie verklaard dat, na het betreden van de hotelkamer, de priester Ejimole hem zou hebben verkracht. Het geschreeuw van Mozie zou ertoe hebben geleid dat medewerkers van het hotel de politie alarmeerden die de mannen vervolgens op heterdaad betrapten.

Tijdens de zitting zijn Ejimole en Udo formeel in beschuldiging gesteld van 'het hebben van onnatuurlijke vleselijke gemeenschap met elkaar' en het opdringen van onnatuurlijke vleselijke gemeenschap jegens Chidiebere Mozie. Beide mannen hebben alle ten laste gelegde beschuldigingen ontkend, en zijn na het betalen van een hoge borgsom en onder bepaalde restricties voorwaardelijk in vrijheid gesteld, in afwachting van de rechtszaak.

Momenteel zijn homoseksuele handelingen strafbaar bij wet in Nigeria. Er woedt echter al een paar maanden een publiek debat in het West-Afrikaanse land, waarbij conservatieve en religieuze parlementariërs een wetsvoorstel willen doordrukken die, indien aangenomen, de straffen voor homoseksuele handelingen drastisch zou verhogen en elke vorm van homorechtenactivisme zou criminaliseren.

bron: Gay.nl
                 

Van Man naar Vrouw in 1 Minuut


Tijdens een drie jaar durende geslachtsverandering, maakte deze (inmiddels) dame elke dag een foto van zichzelf.

Het eindresultaat is indrukwekkend !!

bronnen: Gay.nl / Telegraaf.nl                                             

Christelijke 'Inspirator' van Anti-Homowet voor de Rechter


Een evangelicale activist uit Massachusetts gaat mogelijk achter de tralies omdat hij een van de geestesvaders zou zijn van de omstreden Oegandese anti-homowet. Het Afrikaanse land overweegt om praktiserende homo's op te sluiten.

Scott Lively behoort volgens homorechtenorganisaties tot de groep orthodoxe Amerikaanse christenen die in 2009 een felle anti-homo-conferentie organiseerden in Oeganda. Tijdens en rond dat evenement zou de groep bij politici gepleit hebben voor strengere straffen voor homoseksuele praxis.

De lobby heeft zijn wrange vruchten afgeworpen, constateren tegenstanders. Nog geen maand later begon het Oegandese parlement aan het opstellen van de omstreden wetten. Als de wet volgende maand wordt aangenomen, komt op homoseks een jarenlange gevangenisstraf te staan. De doodstraf, een maatregel tegen 'ernstige' vergrijpen, is inmiddels van tafel.

'Meer bewijs nodig'
Of Lively's inderdaad strafbaar is aan vervolging, zoals zijn aanklagers beweren, moet nog blijken. Hij beroept zich op de vrijheid van meningsuiting, meldt persbureau AP. De rechter liet maandag tijdens een zitting in Massachusetts weten dat hij voor een berechting meer bewijs nodig heeft dat Lively met zijn propaganda een rol van belang heeft gespeeld.

Oeganda staat al lange tijd bekend om zijn anti-homopolitiek. Liefde voor het eigen geslacht is al strafbaar en ook het verdedigen van homoseksuelen geldt als uiterst verdacht. De stemming over de nieuwe wet is onder meer vanwege politieke druk enkele malen uitgesteld. Hij staat nu gepland voor februari.

bronnen: Trouw.nl / Persbureau AP
             

Antwerpen krijgt eerste Festival voor Homoseksuele Fetisjisten


Een pikante primeur voor Antwerpen: het eerste indoor festival voor homoseksuele fetisjisten ter wereld. De organisatie verwacht volgende week ruim 3000 bezoekers op het tweedaagse Darklands in een hal aan de Schelde. Duizenden mannen en wat vrouwen in leer, rubber en uniform uit België en Nederland, maar net zo goed uit de Verenigde Staten en Israël.

'Vergelijk het met de Libelledagen, maar dan voor leatherboys', legt organisator Jeroen Van Lievenoogen uit. De 30-jarige Antwerpenaar sluit een ietwat familiaire sfeer niet uit. Een groot deel van de bezoekers zal elkaar kennen van andere manifestaties.

Volgens Van Lievenoogen bestaat Darklands uit een unieke combinatie van beurs, workshops, optredens van pornosterren en andere shows. Fetisjkunstenaar Ton of Holland toont zijn werk en onder anderen de Nederlandse wetenschapper Gert Hekma houdt lezingen. Verder is zaterdag de verkiezing van Mr. Leather Belgium. Zondag worden er prijzen uitgereikt aan personen, verenigingen of bedrijven die zich inzetten voor de Gay Fetisj Scène.

'Bij een deel van de homo's, zoals bij mij, bestaat een bredere cultuur rond seksualiteit. We lijken wat makkelijker om te gaan met extremen dan hetero's', stelt Van Lievenoogen. Er zijn bijvoorbeeld mannen die graag in leren kleding actief zijn, of in uniform.

De gay fetisj scène kwam in jaren zeventig op, met de beroemde discogroep Village People als icoon. Volgens Van Lievenoogen komen er steeds nieuwe liefhebbers bij. De laatste jaren is het sporttenue in trek, vooral bij jongeren. 'Dergelijke kleren zijn laagdrempeliger en goedkoper.'

De manifestatie Darklands kreeg toestemming om live seksshows op te voeren, voor de eerste keer op een Belgische eroticabeurs. 'Als enige ver- plichting moeten we bezoekers aan de ingang wijzen op wat hen te wachten staat.'

Voor meer Informatie en Tickets:   Darklands      Leatherpride      Leatherpride Belgium      Gaybars  

bron: Volkskrant.nl
   

dinsdag 8 januari 2013

Uit de Kast: Jonge Homo's en Lesbiennes


In januari en februari is KRO's Uit de Kast weer te zien op Nederland 3. Presentator Arie Boomsma volgt in het programma jonge homo's en lesbiennes bij hun coming-out. Wat maakt het voor jonge homo's en lesbiennes zo moeilijk om uit de kast te komen? En hoe reageren hun familie en vrienden op het nieuws?

Manon
In de tweede uitzending volgen we Manon. Ze is 18 jaar, enig kind en woont bij haar ouders thuis in Den Haag. Ze doet al jarenlang aan judo en staat haar mannetje wel. Toch is er iets waar ze moeite mee heeft, want al jarenlang worstelt ze met haar geaardheid.

Buitenbeentje
Manon was op school altijd een buitenbeentje en werd ze lange tijd gepest. Dit heeft zoveel indruk gemaakt op Manon dat ze haar ware gevoelens lange tijd verborgen hield. Maar daar is ze nu klaar mee want Manon weet het sinds een aantal maanden 100% zeker: ze valt op meisjes. Alleen, hoe vertel je dit aan de belangrijkste mensen om je heen? Ze heeft een hele sterke band met haar ouders en deelt alles met ze. Maar zelfs haar ouders durft ze niet te vertellen dat ze gay is. Met de ondersteuning van Arie besluit ze het nu toch aan haar ouders, haar vriendinnen én haar judoclub te vertellen...

Platform
Parallel aan de tv uitzendingen biedt Uit de Kast op internet een platform om vragen te stellen, antwoorden te vinden en de discussie aan te gaan. Een plek om coming-out verhalen te delen. Voor zowel homoseksuele jongeren, als vrienden, ouders en iedereen die meer wil weten over de ins- en outs van de coming-out.

Discussie
De KRO biedt met het platform een multimediaal concept voor jonge homo's, lesbiennes en hun omgeving om openheid en discussie over homoseksualiteit te stimuleren. Zelf ziet Boomsma de noodzaak van een platform voor deze groep jongeren: "De homo-emancipatie lijkt in Nederland voltooid, maar er heerst soms nog een tamelijk harde opstelling over homoseksualiteit."

KRO's Uit de Kast, dinsdag 8 januari om 21.20 uur op Nederland 3 ·&· online op:  www.kro.nl/uitdekast

bronnen: KamKrant.nl / KRO.nl
     

Pentagon blokkeert HoLeBi-websites


Het Amerikaanse departement van Defensie zou de toegang tot verschillende HoLeBi nieuwssites geblokkeerd hebben op hun computers. Dat schrijft AmericaBlog, één van de verschillende HoLeBi-websites die op de lijst van geblokkeerde websites staat.

Het personeel van defensie kan de websites die onder de categorie "LGBT" vallen niet bezoeken. De filter dateert al van voor de herroeping van de 'Don't Ask, Don't Tell'-richtlijn die verbood dat militairen het over hun seksualiteit hadden op hun werk.

bronnen: GayLive.be / AmericaBlog 
     

Politiechef Serge Muyters trouwt in mei


Waarnemend en kandidaat korpschef van de Antwerpse politie Serge Muyters (46) gaat in mei met zijn zestien jaar jongere vriend Jeroen Van Lievenoogen trouwen. Dat schrijft het Nieuwsblad.

'Ik heb Jeroen drie jaar geleden leren kennen via een gemeenschappelijke vriend', zegt Muyters in Het Nieuwsblad. 'Het was liefde op het eerste gezicht.'

Serge Muyters volgde vorig jaar Eddy Baelemans op toen die de politie inruilde voor een carriére in de politiek. Met zijn benoeming als waar- nemend korpschef van Antwerpen werd Serge Muyters de eerste openlijke HoLeBi korpschef in België.

bronnen: GayLive.be / Het Nieuwsblad