zaterdag 23 maart 2013

Shocked door Shocked


De Amerikaanse folkzangeres Michelle Shocked zorgde deze week voor een massale leegloop tijdens haar concert in San Francisco nadat ze een anti-homotirade begon.

De wedergeboren christelijke Shocked vertelde haar publiek dat ze 'flikkers haat' en dat het open huwelijk 'het einde van de wereld zou bren- gen'. Volgens Matt Penfield, die aanwezig was bij het optreden, begon de 51-jarige zangeres een 'complete haatspeech' en verafschuwde ze haar publiek. Ze eindigde met de zin: "Jullie kunnen op Twitter gaan en zeggen: 'Michelle zegt dat god flikkers haat'."

Iemand uit het publiek tweette: "Wow, ze heeft een enorme haat en zegt het zelf op het podium. Het was ongelofelijk. We moesten wel weg- gaan. Ik ben zo teleurgesteld". Shocked tweette: "Waarheid leidt tot pijnlijke confrontaties #sharpnotshocked".

Yoshi's, het podium waar Michelle Shocked optrad, liet weten dat ze het soort schijnheiligheid en haat dat die avond werd vertoond niet zal tolereren en dat Shocked nooit meer welkom is. Ook andere podia waar concerten van de zangeres gepland stonden hebben haar afgebeld.

bronnen: GayKrant.nl / YouTube


België - De Standaard | Homofobe uitspraken breken zangeres Michelle Shocked zuur op

De Amerikaanse singer-songwriter Michelle Shocked ontstak dit weekend tijdens een concert een homofobe tirade. Dat bleef niet zonder gevolgen. Alle concerten van haar Amerikaanse tournee werden intussen gecanceld, meldt Huffington Post. Ook een deze zomer gepland concert in Brugge is door de organisator geschrapt.
             
Shocked, bij ons vooral bekend van het hitje 'Anchorage' uit 1988, stond in de jaren negentig bekend als biseksueel. Maar sinds ze zich tot 'born again Christian' bekeerde, deed ze af en toe uitspraken tegen homoseksualiteit.

Zondag maakte ze het in San Francisco wel erg bont. "Wanneer ze Proposition 8 tegenhouden en priesters onder schot gaan dwingen om homo's te huwen, wordt dat de ineenstorting van de beschaving en zal Jezus terugkomen", zei ze volgens de lokale pers. Sommige toeschouwers ver- lieten boos de zaal, anderen jouwden Shocked uit en vroegen waarom ze dat zei. "Vertel de mensen maar dat Michelle Shocked heeft gezegd dat God flikkers haat", antwoordde ze.

Die uitspraken bleven echter niet zonder gevolgen. Een na een schrapten de concertorganisatoren de nog geplande optredens van Shocked. Uit- eindelijk werd de rest van haar Amerikaanse tournee volledig gecanceld, elf concerten in totaal.

Online werd ook een petitie gelanceerd om de deze zomer in Europa geplande concerten te schrappen.

UPDATE  →  Tijdens die Europese tournee zou Michelle Shocked ook naar ons land komen. Op 3 augustus zou ze op de affiche van het 'Klinkers Festival' in Brugge staan. Maar organisator Patrick Keersebilck heeft ervoor gekozen het optreden te annuleren.

"Het was inderdaad aanvankelijk de bedoeling dat Shocked tijdens Klinkers zou optreden, maar om evidente redenen hebben we dit concert on- middellijk gecanceld nadat we het nieuws vernamen nav die uitspraak", zegt Keersebilck.

bronnen: De Standaard / Huffington Post
                               

SOA-prikactie bij COC Zwolle


Jongeren weten lang niet altijd voldoende over het hoe en wat van SOA, seksueel overdraagbare aandoeningen. Ze vinden het ook vaak eng om naar de GGD te gaan. Maar, zo merkt GGD IJsselland, speciale acties op locatie werken drempelverlagend en leveren nieuwe 'klanten' op. Daarom houdt GGD IJsselland zaterdagavond 30 maart een prikactie in het pand van COC Zwolle in de Zwolse binnenstad.

Best Friends Forever party
Op 30 maart 2013 organiseert COC Zwolle, de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit, de tweede editie van de zeer popu- laire 'Best Friends Forever' party. Gedurende deze avond kan iedereen zich gratis en anoniem laten testen op SOA en info krijgen over veilig vrijen. Ook kun je je gratis laten vaccineren tegen hepatitis B.

Sinds enkele jaren organiseren COC Zwolle en de GGD deze SOA- en prikacties. Harriette van Buel-Bruins van GGD IJsselland: "Homojongeren blijken het een prima combinatie te vinden: een avondje stappen en meteen iets vragen over SOA, je laten vaccineren of een afspraak maken voor een SOA-test op een ander moment. Het is voor ons een extra avond werken, maar met groot effect want we bereiken nu jonge mensen die we anders minder snel hadden gezien. En juist jongeren zijn kwetsbaar omdat ze in een levensfase zitten waarin ze van alles uitproberen".

Blij
Voorzitter Ilja de Jong van COC Zwolle is blij met de extra prikactie op locatie. "Vanwege de grote belangstelling voor voorgaande acties, heb- ben we samen opnieuw een datum geprikt. Jongeren hebben drempelvrees voor de GGD en dit werkt. We blijven het regelmatig doen, zolang de belangstelling groot blijft". Op 30 maart zijn er in het COC café aan de Kamperstraat 17 ook medewerkers van de GGD, om informatie te geven. Het prikteam is aanwezig van 23.00 uur tot ongeveer 1.00 uur. Als het team te druk bezet is, kun je meteen een afspraak maken voor een ander moment.

COC Zwolle werkt met een café, voorlichting, discussie en hulp aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Het werkgebied omvat 23 gemeenten in Overijssel, Flevoland, Gelderland en Drenthe. COC Zwolle is lid van de landelijke organisatie COC Nederland.

bronnen: KamKrant.nl / COC Zwolle / GGD IJsselland
                           

Sony wil geen Homostereotypen meer in films


De grote baas van filmstudio Sony, verantwoordelijk voor hits als 'Skyfall', 'Django Unchained' en 'Spider-Man', heeft een opmerkelijke oproep gedaan.

Amy Pascal heeft er op een groot banket in Hollywood voor gepleit geen scheldwoorden voor homo's of homoseksuele stereotypen meer te ge- bruiken in grote films.

Dat meldt Pink News, de grootste Europese homonieuwssite zaterdag. "Op dit gebied hebben we nog een lange weg te gaan", stelde Pascal. "We kunnen niet veranderen dat mensen soms scheldwoorden horen van familie of vrienden. Maar we kunnen wél veranderen wat mensen op dat vlak in de bioscoop zien".

De baas van Sony stelde dat de grote filmbonzen in Hollywood bij het goedkeuren van een script er op moeten letten dat er geen onnodige scheldwoorden als 'faggot' (flikker) of 'dyke' (pot) in films belanden. "De meeste films hebben dat echt niet nodig. We zijn creatief genoeg om iets beters te bedenken".

Gevangenis
Als voorbeeld noemde Pascal het voorbeeld dat in films waarin mensen naar de gevangenis worden gestuurd men zich niet als eerste druk maakt over het feit jarenlang opgesloten te worden, maar dat er in de gevangenis veel seks tussen mannen plaatsvindt.

"De homoseksuele stereotypen in films tonen jonge homo's dat ze in hun leven alleen maar kunnen eindigen als de grappige beste vriend van het mooiste meisje van de klas, als drag queen of als een flamboyante kapper. Van dat beeld moeten we echt af".

bronnen: NU.nl / Pink News
      

Hoe Roze zijn de Oranjes ?!


Amsterdam, 30 april, 10.30 uur: Willem-Alexander, Máxima en Beatrix verschijnen op het balkon van het Paleis. Voordat onze nieuwe koning zijn woordje doet, mag prinses Beatrix haar volk nog een laatste keer toespreken. Ze friemelt nog even aan haar parelketting, laat haar vingers langs haar sleutelbeen glijden, vouwt haar handen over elkaar en spreekt de volgende woorden uit: "Landgenoten, ik heb u jarenlang iets verzwegen. Ik val op vrouwen".

Een smet op het koningshuis ?! Uit een tolerantieonderzoek van Maurice de Hond bleek twee jaar terug dat 83 procent van de Nederlanders er geen probleem mee zou hebben. Toch hebben we tot op de dag van vandaag nog geen openlijk homoseksueel lid van het Koninklijk Huis mogen meemaken, hoe graag vele roddelbladen ook willen suggereren dat deze er zijn. Samen met royaltyreporter Rick Evers dook Gay&Night de archieven in op zoek naar een antwoord op de aloude vraag: hoe roze zijn de Oranjes ?!

Wereldwijd lijken koningshuizen doorgaans weg te blijven van het geven van een mening over homokwesties, op enkele uitzonderingen na. Zo reikte kroonprinses Victoria van Zweden on-langs de 'Gay of the year'-award uit. In Groot-Britannië ondertekende Queen Elizabeth afgelopen maand live een antidiscriminatie-overeenkomst. Ondertekenaars van de overeenkomst verklaren zich te verzetten tegen discriminatie op basis van geslacht, ras, huidskleur, geloof, politieke overtui-ging of 'andere gronden'. Seksuele voorkeur werd niet expliciet genoemd in het rijtje, allicht om te voorkomen dat landen in het Gemenebest met wetten tegen homoseksualiteit de overeenkomst zullen tegenwerken. Vele media vulden de verwijzing naar 'andere gronden' echter in als een verwijzing naar homoseksualiteit.

Wat ligt nu ten grondslag aan die stilte rond LGBT-issues ?! Beatrix schroomde zich, met name het afgelopen decennium, niet om zich expliciet te uiten over multiculturele kwesties. Zo bezocht ze met een hoofddoek een moskee en wemelden haar toespraken van de positieve uitspraken over onze multiculturele samenleving. Evers: "De koningin moet proberen er voor het hele land te zijn. Dat kan ze niet altijd heel zichtbaar doen door elke uitnodiging aan te nemen, maar wel door bijvoorbeeld een brief te sturen. Als ze te veel aandacht aan een bepaald onderwerp besteed, schopt ze daarmee snel andere mensen tegen het zere been. Dat moet ze ook niet doen. De koningin moet een verbindende rol spelen binnen de Nederlandse maatschappij".

Kleur bekennen
Hoewel Beatrix niet met een roze sjerp op een Gay Pride boot heeft staan dansen, heeft ze wel degelijk een keer duidelijk blijk gegeven van haar positieve houding tegenover haar homoseksuele medemens. In 2007 reageerde ze met een brief op een uitnodiging van de organisatie van Roze Zaterdag Bergen op Zoom, waarin ze vriendelijk bedankte voor de invitatie en aangaf dat ze 'het gedachtegoed waarvan Roze Zaterdag een expressie is een warm hart toedraagt'. Voor het eerst stond zwart op wit dat Beatrix achter Roze Zaterdag stond. Dit leverde verontwaar- digde blikken op uit de protestantse hoek, met name bij de SGP. 'Het koningshuis wordt uitgedaagd om kleur te bekennen. Oranje moet zich uiten over roze.'

En kleur bekennen is nu precies waar Beatrix zo veel mogelijk van weg probeerde te blijven de afgelopen 33 jaar. Wanneer er een gerucht over haar standpunt ten opzichte van LGBT's de ronde doet, hapt de media dan ook gretig toe. Zo meldde Britse krant 'The Daily Telegraph' in 1996 dat koningin Beatrix zich tegen het homohuwelijk zou hebben gekeerd. Dit bericht was gebaseerd op een flard van een gesprek dat Boris Dittrich, toen Kamerlid voor D66, had opgevangen in de wandelgangen. Het gerucht werd echter nooit bevestigd. Weer andere geruchten meenden dat Beatrix het homohuwelijk zelfs persoonlijk een halt zou hebben proberen toe te roepen. Evers: "Dat lijkt me bespottelijk voor iemand die zo veel jaar ervaring heeft, die weet wat haar functie inhoudt en wat ze wel en niet kan maken. Nee, dat lijkt me totaal onlogisch. Zij zou zoiets overigens wel tegen de minister-president durven zeggen".

"Er zijn talloze ontmoetingen waarbij Beatrix vrijuit spreekt. De koningin probeert op die gelegenheden altijd een discussie te laten ontstaan, dus het zou kunnen dat ze destijds tijdens een etentje heeft gezegd: "Als ik tegen zou zijn, vanuit mijn protestantisme, wat dan ?!". "Natuurlijk mag ze haar eigen mening hebben over dit soort kwesties, maar ze beseft tegelijkertijd dat ze Nederlanders moet verbinden. Daarom zal ze destijds niet gereageerd hebben op het gerucht, maar ook niet op de kritiek van de protestanten over die brief aan Roze Zaterdag. Het geloof is best belangrijk voor de koningin, maar het dienen van al haar volk, niet van één bepaalde groep, maar van homo's én protestanten én lesbiennes enzovoorts, is voor haar veel belangrijker".

Dit is slechts een fragment. Het volledige artikel is te lezen in het aprilnummer van Gay&Night Magazine, met verder o.a. interviews met de genadeloze Margaret Cho, Army of Lovers en militair/topsporter Ivan Denis. Gratis verkrijgbaar op meer dan 250 locaties en online te lezen via:  Issuu.com  (vanaf pagina 8)
 
bronnen: Gay.nl / Gay&Night
      

vrijdag 22 maart 2013

Teeven overweegt einde verplichte registratie

Staatssecretaris Fred Teeven van Justitie overweegt om transgenders niet langer te verplichten zich als 'vrouw' of 'man' te laten registreren bij overheidsinstanties. Dat bleek deze week donderdagavond tijdens een gesprek van COC Nederland met de staats- secretaris.

Het zou betekenen dat er in documenten als geboorteakten en paspoorten in de toekomst niet meer altijd de aanduiding 'vrouw' of 'man' zal staan, als mensen zich vrouw noch man (of zowel man als vrouw) voelen.

Het COC dringt sinds 2011 aan op het vervallen van de verplichting om het geslacht als 'vrouw' of 'man' te laten registreren bij overheidsinstan- ties. Ook Transgender Netwerk Nederland is hier voorstander van. "Het is niet meer van deze tijd dat de overheid mensen in een hokje dwingt waarin ze zich niet thuis voelen", stelt COC-voorzitter Tanja Ineke. "Het geslacht van mensen hoort in een geëmancipeerde samenleving voor de overheid niet ter zake te doen".

Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau voelt 22 procent van de transgenders in Nederland zich noch vrouw, noch man, of zowel man als vrouw. Nederland kent naar schatting ruim 48.000 transgenderpersonen. Bij transgenders komt het geboortegeslacht niet, of niet helemaal, overeen met de zogenoemde genderidentiteit.

In Australië en Nieuw Zeeland is verplichte registratie als vrouw of man al afgeschaft. Daar kunnen transgenders, in plaats van de categorie 'man' of 'vrouw', bij de geslachtscategorie een 'X' laten invullen op overheidsdocumenten. Ook in landen als Nepal, India en het Verenigd Koninkrijk zijn dergelijke ontwikkelingen gaande.

Staatssecretaris Teeven zegde toe dat hij de mogelijkheden tot afschaffing van de registratie als vrouw of man gaat onderzoeken en dat hij de Tweede Kamer vóór de zomer van 2013 over zijn plannen zal informeren. In 2012 diende de staatssecretaris een wetsvoorstel in dat het voor transgenders eenvoudiger maakt om hun officiële geslachtsregistratie te laten wijzigen van vrouw in man of andersom. De Tweede Kamer de- batteert in de week van 25 maart over dat voorstel.

bronnen: GayKrant.nl / COC Nederland
                     

Homoactivist trollt Westboro Baptist Church met huis


Al jaren staat de Westboro Baptist Church (WBC) aan de internationale trolltop, met hun protesten tegen homo's, gevuld met slogans als 'God Hates Fags' en 'Thank God For Dead Soldiers'. Maar nu steekt iemand hen naar de kroon, door de oppertrolls zelf te trollen.

Aaron Jackson is een van de oprichters van Planting Peace, een organisatie die al jaren voor zeer uiteenlopende doelen strijdt. Zo vochten ze al voor het behoud van het regenwoud, ze hielpen weeshuizen te openen en ze steunden ontwormingsprogramma's. Hun nieuwste project is het Equality House, oftewel Gelijkheidshuis.

In praktijk komt dit erop neer dat ze het huis hebben gekocht dat recht tegenover de woonstede van de WBC staat. Dit huis hebben ze geverfd, maar niet in zomaar een kleur: ze hebben het in de kleuren van de regenboog geverfd. Dat zijn niet toevallig ook de kleuren van de internatio- nale gaypridevlag.

Jackson kwam op het idee toen hij zich in aan het lezen was in de praktijken van de WBC. Toen hij hun huis aan het bekijken was op Google Earth, zag hij dat het huis daartegenover te koop stond. Het schoot me te binnen: "Oh mijn god, ik kan het huis tegenover de WBC kopen" !!
En toen dacht ik onmiddellijk: "Ik ga dat ding in de kleuren van de pridevlag schilderen".

Het doel daarvan is om in directe omgeving van de haatboodschap van de WBC een boodschap van liefde en gelijkheid te laten zien. Jackson erkent dat WBC leeft van de aandacht die ze krijgen, maar hij wil ook dat men kritisch blijft: "We nemen de energie die in [de WBC] wordt gestoken, en we veranderen het in iets positiefs".

bronnen: FokNieuw.nl / Huffington Post
                                          

Diversiteit Parade in Den Haag


Zondag 24 maart 2013 vindt in Den Haag een Diversiteit Parade plaats in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Terwijl het Movies That Matter Film Festival in volle gang is in de Hofstad en dit weekend ook het eerste Roze Vrouwen- festival / Lesbian Festival plaatsvindt, organiseert activiste en Emancipatie Adviseur van de Gemeente Den Haag 'Anita Shiwally' in samenwerking met het Haagse Bureau Discriminatie Zaken een parade om te vieren dat er zoveel verschillen zijn in onze samenleving, maar dat de verbondenheid centraal staat.

De parade is een vervolg op de Vredesloop van vorig jaar. Bewustwording van individuele, seksuele en religieuze diversiteit draagt bij tot de acceptatie van onze medemens. Er kan pas sprake zijn van gelijke rechten als wij blijven streven naar gelijkwaardigheid en gelijke behande- ling. "Het zou fijn zijn als u spandoeken, vlaggen en ballonnen meeneemt en nodigen u uit tot het maken van muziek en het opvoeren van dans", schrijft Shiwally. "Wij verwelkomen u op zondag 24 maart 2013 om 12.00 uur."

Programma:
x
11.30 uur  –  Verzamelen bij Bureau Discriminatie Zaken, Riviervismarkt 5
12.15 uur  –  Welkomstwoord emancipatie ambassadeur
12.30 - 13.30 uur  –  Parade begint en eindigt bij Bureau Discriminatie Zaken
13.30 uur  -  Dankwoord en ballonnen loslaten
13.40 uur  -  Swingende afsluiting
13.45 uur  -  Touringcars van 'Wereld Reis' staan klaar
16.00 uur  -  Start borrel bij COC Basta Café

bron: Gay.blog.nl
    

België | Asielzoekers steeds vaker 'Homo'


Steeds meer asielzoekers in België zijn zogenaamd 'homo'. De mannen beweren tegenover de vreemdelingendienst dat ze homosek- sueel zijn en voor de homohaat en het bijbehorende geweld in hun thuisland op de vlucht zijn geslagen.

Het aantal homofiele asielzoekers in België is explosief gestegen: van 116 asielzoekers in 2006 tot 823 in 2011. Opvallend veel van zulke asiel- aanvragen komen van Afrikaanse mannen. "Van wie sommigen hun homoseksualiteit duidelijk verzinnen omdat ze zo meer kans denken te maken op een vaste verblijfsvergunning", zeggen bronnen bij de vreemdelingendienst in Het Laatste Nieuws.

In veel gevallen moeten de 'homoseksuele' asielzoekers hun geaardheid bewijzen. Daarvoor ondergaan ze een gedetailleerd onderzoek van drie à vier uur om hun geloofwaardigheid te onderzoeken. Daarbij komen zelfs expliciete vragen over het eerste orale - of anale contact aan bod.

Valsspelerstheorie
Een Vlaamse homobelangenvereniging gelooft naar eigen zeggen niet in de 'valsspelerstheorie' van de Belgische overheid. "Zeker in de Centraal-Afrikaanse landen zijn de machocultuur én het taboe op homoseksualiteit zodanig groot dat weinig vluchtelingen zouden durven om homoseksualiteit als 'makkelijk alibi' te kiezen."

"Volgens ons gaat het bij de overgrote meerderheid wel om waarachtige gevallen", zegt een woordvoerder. "Men kan er niet omheen dat geweld tegen HoLeBi's in veel Afrikaanse landen is toegenomen. Tegelijk vernemen ook steeds meer Afrikaanse HoLeBi's dat Europa veel toleranter staat tegenover hun seksualiteit. Dus lijkt het ons logisch dat er elk jaar meer Afrikaanse HoLeBi's hier asiel aanvragen."

bronnen: Telegraaf.nl / Het Laatste Nieuws
      

Henk Krol wil schuld Gay Krant 'naar vermogen' betalen


Henk Krol, eigenaar van de failliet verklaarde Gay Krant en enkele daaraan gekoppelde bedrijven, is bereid om 'naar vermogen' bij te dragen aan de vereffening van de schulden. Die kunnen volgens de curator oplopen tot een half miljoen euro.

Eindhovenaar Krol, fractievoorzitter van 50Plus in de Tweede Kamer, zegt dat de zakelijke affaire hem niet hindert in zijn politiek functioneren. "Hier in de Tweede Kamer begrijpt men heel goed wat dit voor mij betekent. Ik krijg hier juist vaak een arm om de schouder".

Wel zegt Krol dat de ondergang van de Gay Krant gebruikt zou kunnen worden om hem en zijn partij, die in de peilingen de laatste maanden steevast twintig zetels of meer scoort, te beschadigen.

Ook 'oud zeer' zou meespelen, zegt hij: "We hebben 35 jaar lang mensen die dreigden te verzuipen geprobeerd te redden. En ja, daar zijn we wel eens over het gras gelopen waar dat niet mocht en hebben we wat bloemetjes vertrapt. En ik was de hardste schreeuwer. Er zijn zeker mensen die nu oude rekeningen willen vereffenen".

Krol benadrukt dat hij nooit uit eigenbelang heeft gehandeld bij het aanvragen van het faillissement van zijn bedrijven. Hij hoopt op een door- start van de Gay Krant. Hij noemt de consequenties voor de negen personeelsleden 'heel vervelend'.

bron: Eindhovens Dagblad
                    

'Call Me Kuchu' driemaal te zien op 'Movies That Matter' Filmfstival


Het Movies That Matter Filmfestival organiseert drie talkshows en debatten na de vertoning van Call Me Kuchu (betekenis van 'kuchu' is 'transgender') en documentaire over het leven van 46-jarige David Kato, één van de openlijke homo's in Oeganda, waar homosek- sualiteit strafbaar is en de rechten van de LGBT-gemeenschap met voeten worden getreden.

Samen met gelijkgestemden vecht hij tegen antihomo-terreur in zijn land, totdat het noodlot toeslaat en er een schokgolf van ongeloof over de wereld gaat. De dood van Kato heeft onder andere de 30-jarige Frank Mugisha (ook te zien in de film) gestimuleerd om zich nóg actiever in te zetten voor LGBT-rechten in het Afrikaanse land.

Op zaterdagavond 23 maart draait de film vanaf 21.30 uur in Filmhuis Den Haag en is er na afloop een vraaggesprek met Mugisha en de regisseurs (voertaal Engels), de avond erop vanaf 21.00 uur in een andere zaal. Maandag 25 maart draait de film vanaf 19.30 uur in de Grote Zaal van Theater aan het Spui. Boris Dittrich zal de film kort inleiden en na afloop de talkshow presenteren in de Foyer van het theater. Na een interview met de filmmakers schuiven de Oegandese LGBT-activist Frank Mugisha en Dennis Wanala aan om te praten over hun persoonlijke ervaringen in Oeganda.

Boris Dittrich is sinds 2007 werkzaam als 'Advocacy Director' van het LGBT-programma van 'Human Rights Watch'. In 2008 bracht hij een be- zoek aan Kampala waar hij David Kato, Frank Mugisha en vele anderen heeft ontmoet en geadviseerd. Sindsdien zit hij in de adviesraad van de organisatie 'Sexual Minorities Uganda' (SMUG).

Frank Mugisha is als directeur van SMUG vastbesloten om homoseksualiteit in Oeganda geaccepteerd te krijgen. Hij doet zijn werk in de scha- duw van een vreselijk wetsvoorstel: de 'anti-homowet'. Als die wordt aangenomen, dreigen zware straffen voor homoseksualiteit. De talkshow is gratis toegankelijk.

Tickets voor de Film zijn te bestellen op de Website van:  Movies That Matter

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com
   


                                                           

donderdag 21 maart 2013

Kippenvlees maakt kinderen Homo


Kinderen lopen een grote kans homoseksueel te worden na het eten van kippenvlees. Dat beweert althans het 39-jarige Colombiaan- se model Natalia Paris in een interview voor de televisiezender La Red TV.

Volgens het model is al het kippenvlees in Colombia behandeld met hormonen. "Na het consumeren van dit vlees kunnen kinderen op latere leeftijd homoseksuele gevoelens ontwikkelen en zelfs geheel transformeren tot homoseksueel", aldus Paris.

De organisatie die op komt voor kippenfokkerijen was er als de kippen bij om het gerucht uit de wereld te helpen, maar kon niet voorkomen dat de kwestie op internet één van de meeste besproken onderwerp werd.

Het is niet voor het eerst dat beweerd wordt dat bepaalde voedingsmiddelen mensen homoseksueel kan maken. De Boliviaanse president Evo Morales beweerde in 2010 tijdens een klimaatbijeenkomst dat de Nederlandse aardappel een duivelse variant is op de oorspronkelijke aardappel uit de Andes, en het eten van onze aardappelen zou homoseksualiteit veroorzaken.

In Duitsland beweerde moslimorganisatie Ahmadiyya in 2007 dat het eten van varkensvlees mensen homoseksueel maakt. Volgens de omstre- den organisatie heeft varkensvlees een negatieve uitwerking op de menselijke moraal. De moslimorganisatie is dan ook van mening dat de eigenschappen van een 'schaamteloos dier' overgaan op de mens bij het consumeren van een varkenslapje.

De burgemeester van de Peruaanse stad Huarmey sprak in 2011 zijn bezorgdheid uit over de hoge concentratie strontium in het leidingwater. Volgens Jose Benitez zou dit scheikundig element alle mannen in zijn stad homoseksueel maken.

bronnen: GaySite.nl / La Red TV
      

Model deelt visie: 'Kip eten maakt kinderen Gay'

Clichés over 'domme' catwalkmodellen zijn er duidelijk niet voor niets. Dat bewees de Colombiaanse Natalia Paris toen ze haar visie over gevogelte deelde met de wereld. "Kip eten maakt kinderen gay", klonk het 'wetenschappelijk inzicht'.

Ze baseerde haar theorie op verslagen die claimen dat kippen geïnjecteerd worden met vrouwelijke hormonen om de groei van de dieren te versnellen. "Dit wil zeggen dat zeven- tot tienjarige kinderen die kip eten door de overdosis vrouwelijke hormonen homoseksueel beginnen te worden", verkondigde Natalia.

bron: Algemeen Dagblad
                     

HOLY PlayGround | Because even Angels like to Party


HOLY PlayGround Productions is gespecialiseerd in de organisatie van stijlvolle evenementen. De tijd is nu aangebroken om het grote publiek kennis te laten maken met HOLY PlayGround. "Vanaf de laatste zondag van maart zal de gay scene van Nederland nooit meer hetzelfde zijn", aldus de organisatie. De lancering van een geheel nieuw maandelijks terugkerend evenement zal plaatsvinden in Bungalow 8 te Amsterdam.

"Wij breiden het huidige aanbod aan gay (friendly) evenementen uit, door middel van een uniek, gezond en geraffineerd evenement, dat zich richt op het segment van de Amsterdamse gayscene dat stijlvolle omgevingen op prijs stelt", aldus de organisatie. "Bezoekers bevinden zich tijdens HOLY PlayGround in een wereld vol glamour en mooie mensen in een van de populairste clubs in onze hoofdstad".

Wil jij je een VIP voelen voor een avond ?! Over de rode loper flaneren ?! Poseren voor de aanwezige fotografen en in stijl los te gaan op R&B, pop en latin house ?! Dan is HOLY PlayGround jouw feest !!

Because ... even Angels like to Party !!

HOLY PlayGround is een feest dat elke laatste zondag van de maand zal plaatsvinden in Amsterdam. De missie van het feest is om het beeld van de homoseksuele gemeenschap te handhaven door middel van de productie van een uniek, gezond en geraffineerd evenement. Het feest richt zich op het segment van de gay scene van Amsterdam dat stijlvolle omgevingen op prijs stelt en ervan geniet om all dressed up de stad in te gaan !!

bronnen: Gay.nl / HOLY PlayGround   
                   

België | Jongerenwelzijn gaat niet in op Turkse vraag over Adoptiekinderen


Het agentschap Jongerenwelzijn gaat niet in op de vraag om Turkse adoptiekinderen enkel bij Turkse gezinnen te plaatsen. De vraag komt van de Turkse regering. In Nederland is er ophef ontstaan over een Turkse jongen die bij een lesbisch koppel is geplaatst.

Yunus werd 8 jaar geleden bij een Nederlands lesbisch koppel geplaatst nadat hij mishandeld werd door zijn biologische ouders. De biologische ouders, die momenteel opnieuw in Turkije wonen, willen nu de jongen terug bij hen in hun thuisland. Zowel de jongen als zijn pleegouders leven momenteel ondergedoken. Vandaag, donderdag 21 maart, komt de Turkse premier Erdogan naar Nederland om over de kwestie te praten.

In Turkije is er al enkele weken lang heisa over het feit dat Turkse kinderen door NIET Moslim en/of HoLeBi-seksuele gezinnen opgevangen worden. De Turkse regering heeft nu ook aan ons land gevraagd om geen Turkse kinderen onder te brengen bij Belgische pleeggezinnen.

"De eis van Turkije kunnen wij niet inwilligen", zegt Karel Henderickx van jongerenwelzijn in 'Het Nieuwsblad' en 'De Standaard'. "Ten eerste beslissen niet wij dat een kind moet worden weggehaald uit een gezin, dat doet een jeugdrechter. Ten tweede is onze voornaamste opdracht geschikte pleeggezinnen te vinden, die opleidingen gevolgd hebben en aan onze eisen voldoen. Hoewel we altijd met respect handelen voor culturele en religieuze overtuigingen, houden we geen rekening met nationaliteiten".

Ook vanuit politieke hoek wordt er kritisch gereageerd op de vraag van de Turkse regering. N-VA-Kamerlid Zuhal Demir vraagt zich af welk belang hier primeert: het belang van Turkije of dat van het kind. "Voor mij is het zonneklaar: dat van het kind." Tot slot vindt Demir dat Turkije zich niet moet bemoeien met een intern Belgische aangelegenheid.

"Waarom zouden HoLeBi-koppels slechte ouders zijn voor Turkse pleegkinderen", vraagt Demir zich af. "Zij hebben toch ook de nodige opleidin- gen gekregen om kinderen in hun gezin op te nemen ?! Ze zijn dus gelijkwaardige ouders. Ik vind het een schande dat de Turkse overheid een discriminerende houding aanneemt".

Demir gaat alvast minister van Buitenlandse Zaken Reynders over de kwestie ondervragen. "Ik wil weten of de federale regering het standpunt van Turkije deelt". Voor Demir is het duidelijk: "Turkije moet respect hebben voor onze culturele waarden en normen".

bronnen: GayLive.be / Het Nieuwsblad / De Standaard

   
Turkije klaagt ook in België over Pleegouders

Turkije vraagt de Belgische overheid om Turkse kinderen niet meer bij Belgische pleegouders onder te brengen. Dat meldden verschil- lende Vlaamse media dinsdag.

Aanleiding is de ophef rond de 9-jarige Yunus, het jongetje van Turkse afkomst dat in Nederland bij lesbische pleegouders woont.

Turkije vindt het onacceptabel dat Turkse kinderen bij christelijke gezinnen of gezinnen met homoseksuele ouders worden grootgebracht. Ze zijn bang dat zo'n plaatsing leidt tot vervreemding van hun eigen waarden en tot gedwongen assimilatie.

Respect
België zegt niet aan de eis te kunnen voldoen. ''Ten eerste beslissen niet wij dat een kind moet worden weggehaald uit een gezin, dat doet een jeugdrechter", aldus Karel Henderickx, afdelingshoofd algemene diensten van het Agentschap Jongerenwelzijn.

''Ten tweede is onze voornaamste opdracht geschikte pleeggezinnen te vinden, die opleidingen gevolgd hebben en aan onze eisen voldoen. Hoe- wel we altijd met respect handelen voor culturele en religieuze overtuigingen, houden we geen rekening met nationaliteiten".

bron: NU.nl / Vlaamse Media
                             

Van der Laan moet Poetin aanspreken op Anti-Homowet


De fracties van D66, GroenLinks, Red Amsterdam en de SP doen gezamenlijk een oproep aan burgemeester Eberhard van der Laan om de Russische president Vladimir Poetin aan te spreken op de anti-homowet die van kracht is in zijn land. Dat laten de partijen weten middels een persbericht.

Onlangs heeft het Russische parlement de wet aangenomen die propaganda van homoseksualiteit strafbaar stelt. "Poetin leidt een regime dat weinig respect heeft voor de rechten van de mens. Als vrije stad moeten we dat aan de orde stellen", vindt fractievoorzitter Jan Paternotte van de Amsterdamse D66-partij.

Naar aanleiding van vragen die meerdere partijen inmiddels hebben gesteld, heeft het stadsbestuur van Amsterdam woensdag laten weten dat tijdens het bezoek van de Russische president de regenboogvlag zal worden gehesen op het stadhuis.

Laurens Ivens, fractievoorzitter van de SP, vindt dat niet genoeg. "In een echte democratie hoort er ruimte te zijn voor kritiek en komen twee- derangsburgers niet voor. Het zou goed zijn als onze burgemeester Poetin daar op wijst".

bron: Parool.nl
                   

Lady Gaga herstelt van heupoperatie


Popster en homo-icoon Lady Gaga herstel van een heupoperatie. Eind februari moest de 25-jarige Amerikaanse superster onder het mes om een scheurtje in haar heup te laten repareren. Daardoor moest ze haar 'Born This Way Ball' wereldtournee afzeggen. Ze liet een 24-karaats gouden rolstoel bouwen om zich in voort te kunnen bewegen.

Volgens haar manager is Lady Gaga weer klaar om aan het werk te gaan: "Ze doet het ongelofelijk goed. Het gaat fantastisch met haar", zei hij in een interview met de New York Daily News. Momenteel legt ze de hand aan haar nieuwste album.

bronnen: Gay.blog.nl / New York Daily News
    

Lady Gaga weer hersteld

Lady Gaga is hersteld van haar heupoperatie die ze vorige maand onderging en kan weer aan het werk. Volgens haar manager legt ze momenteel de laatste hand aan haar album ARTPOP.

Door een heupblessure kon Gaga niet meer lopen en moest ze een onder het mes om haar beschadigde heup te repareren. Door de operatie werd ze gedwongen haar wereldtournee af te zeggen.

Om zich in stijl voort te kunnen bewegen, liet de zangeres een 24-karaats gouden rolstoel bouwen die voorzien was van een zwartlederen zit- ting en een afneembare kap.

bronnen: Gay.nl / YouTube.com                                              

Sectierapport Anass op Internet


Het sectierapport van de 13-jarige Anass Aouragh, die vorige maand dood werd gevonden in Wassenaar, staat op internet. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bevestigd na berichtgeving in het Algemeen Dagblad. In het sectierapport staat dat Anass zelfmoord pleegde. De vader van Anass is ervan overtuigd dat er geen sprake is van zelfmoord. Wie de documenten op internet heeft gezet, is onduidelijk.

Een voorlichter van het OM zegt dat de stukken aan de familie van Anass zijn verstrekt om zo veel mogelijk openheid te geven over zijn over- lijden. ''We vinden het heel ongelukkig dat dit integraal op internet is verschenen'', aldus de woordvoerder. Eerder circuleerde op het internet een foto van de overleden Anass.

bronnen: NU.nl / Zie.nl     

Sectierapport Anass op Internet gezet

Het verslag van de sectie op het lichaam van Anass Aouragh (13) is op internet gezet. Onbekend is wie het rapport, inclusief het pro- cesverbaal, naar buiten heeft gebracht.

In een begeleidende brief is te lezen hoe het OM de rapporten aan advocaat Gerard Spong heeft verstrekt. Spong vertegenwoordigde korte tijd de vader van Anass, die ervan overtuigd is dat zijn zoon geen zelfmoord pleegde. De rapporten worden op internet gebruikt om deze lezing te ondersteunen.

In de verslagen wordt wel degelijk gesteld dat Anass in een bos in zijn woonplaats Wassenaar de hand aan zichzelf sloeg. Een persofficier van het OM zegt dat de stukken aan de familie van Anass zijn verstrekt om zo veel mogelijk openheid te geven over zijn overlijden. "We vinden het heel ongelukkig dat dit integraal op internet is verschenen". Spong was niet bereikbaar voor commentaar.

bronnen: Algemeen Dagblad / Omroep West


             → → → → →  Uit het Archief - Vrijdag 8 februari 2013      Overleden Anass werd gepest       

Gisterochtend werd de plotseling verdwenen Anass Aouragh (13) uit Wassenaar dood gevonden in een bos. De politie sluit een mis- drijf niet uit en onderzoekt nog of hij is vermoord, of dat hij zijn eigen leven nam na pesterijen. Hoe dan ook blijft iedereen verbijsterd achter: de kleurrijkste brugpieper van de school is er niet meer.

Anass was sinds woensdag vermist. Hij kwam niet thuis na het rondbrengen van folders. De politie verstuurde woensdagavond een Amber Alert. In de buurt van de Katwijkseweg in Wassenaar werd de fiets van de jongen gevonden. Donderdagochtend trok de politie het alarm in, kort na de vondst van het lichaam. Dat het echt om Anass ging, was toen echter nog niet helemaal zeker. De bevestiging kwam aan het begin van de avond. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verricht vandaag sectie op zijn lichaam.

Wat de doodsoorzaak ook is, de familie van Anass is in verdriet gedompeld. Net als de klasgenoten, de vrienden en buurjongens van de jongen. Het besef kan zich maar moeilijk nestelen. 'Dinsdag stond ik nog naast hem, nu is hij er niet meer,' zegt een klasgenootje vandaag in het ... Algemeen Dagblad.

Mietje, homo en flikker
Anass, van Marokkaanse komaf, was sowieso geen grijze muis, vertellen ze. Hij was ronduit opvallend. Zelfs als brugklasser op het Adelbert College is hij niet bang om zichzelf te zijn. Waar jaargenootjes zich schikken naar de mode en omgangsvormen van de massa, steekt Anass boven het maaiveld uit. Hij draagt nu eens een vlinderdas, dan weer een spetterend gekleurd shirt. Gaat gekleed in strakke kleren en sjaaltjes. 'Fashionboy', klinkt het plagerig. Maar later wordt hij doelwit van pesterijen. Mietje, homo en flikker, zijn de scheldnamen. Op school, maar ook in zijn wijk.

Buitengesloten
Bovenal wordt Anass buitengesloten. Geschokte schoolgenoten biechten het op, vlak bij het schoolplein waar de gebeurtenissen het gesprek van de dag bepalen. 'Het ging dag in, dag uit door.'

Als een tijdje geleden op school een 'paarse dag' wordt gehouden, om aandacht te vestigen op vooroordelen tegen homo's en lesbiennes, wordt Anass het mikpunt. 'Toen werd er in de klas gezegd dat we hem geen homo mochten noemen. Maar we deden het toch,' zegt een klas- genoot. 'Ik heb het ook wel eens gezegd. Nu voel ik me er heel erg slecht over.'

Pak slaag
In de buurt wordt gezegd dat een aantal pesters hem de avond van zijn verdwijning zou opwachten om hem een pak slaag te geven. De moeder van een van Anass' klasgenootjes vertelt dat hij onlangs 'uit de kast was gekomen'. Ze kunnen nu slechts gissen of het drama het gevolg is geweest van de pesterijen.

Leerlingen van het Adelbert College zijn vandaag naar school gekomen. Of ze les krijgen, is niet bekend. In de klassen zou vooral worden gepraat over de plotselinge dood van Anass. Er zou ook een lokaal zijn ingericht om hem te herdenken en een condoleance achter te laten. Verder zou er begeleiding zijn voor de leerlingen en docenten. De school zelf wil geen commentaar geven.

bronnen: Gay.nl / Algemeen Dagblad


Homo-pesterij link naar dood Anass ?!     

Ofschoon Wassenaar nog in diepe rouw is gedompeld door de dood van de jonge Anass Aouragh, is de recherche druk in de weer naar de mogelijke oorzaak van zijn overlijden.

Daarbij worden twee sporen gevolgd: die van een misdrijf, iemand zou hem met een 'enge man' een bos hebben zien inlopen. Maar ook wordt onderzocht of de knaap zichzelf iets heeft aangedaan. Dit is een optie omdat inmiddels duidelijk is geworden dat hij op zijn school werd gepest.

In het ontbijtprogramma WNL zei advocaat Mark Teurlings te hebben vernomen dat de jongen mogelijk ook als homo werd uitgescholden. "Dat zou te triest voor woorden zijn", aldus de rechtskundige.

Het AD meldt op haar website dat de Marokkaanse Anass het mikpunt werd op de laatst gehouden paarse vrijdag. 'Toen werd er in de klas gezegd dat we hem geen homo mochten noemen. Maar we deden het toch,' zegt een klasgenoot in het AD. 'Ik heb het ook wel eens gezegd. Nu voel ik me er heel erg slecht over.'
In de buurt wordt gezegd dat een aantal pesters hem de avond van zijn verdwijning zou opwachten om hem een pak slaag te geven. De moeder van een van Anass' klasgenootjes vertelt dat hij onlangs uit de kast was gekomen.

bronnen: GauKrant.nl / Algemeen Dagblad


Politie denkt: Dood Anass zelfmoord

De politie heeft sterke aanwijzingen dat de 13-jarige Anass Aouragh uit Wassenaar zelfmoord heeft gepleegd.

De jongen kwam woensdagavond niet thuis na het rondbrengen van folders in Wassenaar. Er werd meteen alarm geslagen en een Amber Alert verspreid. Zijn lichaam werd een dag later bij Wassenaar gevonden.

bron: NOS.nl                                   

Homodiscriminatie in 2012 vaker gemeld


Friezen doen vaker melding van homodiscriminatie. Het aantal meldingen hierover steeg van 20 in 2011 naar 30 in 2012.

Dat blijkt uit de Discriminatiemonitor Fryslân 2012 van Tûmba. Het centrum voor wereldburgerschap en gelijke behandeling kreeg 273 meldin- gen, een fractie meer dan het jaar daarvoor (269).

Het merendeel betreft racistische incidenten, gevolgd door discriminatie op grond van leeftijd en seksuele geaardheid.

Voor het eerst kwamen er ook meldingen binnen van Polen die door hun werkgever slecht behandeld worden.

bron: Leeuwarder Courant
        

Brussel's Project: 'Wel jong, niet gek op Hate Crimes'


Bruno De Lille, Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen, roept verenigingen en jongeren op om een project op poten te zetten tegen haatmisdrijven. Wie racisme, seksisme, homo-, lesbo- en transfobie aan de kaak stelt via een tentoonstelling, film, muziek- nummer, theaterstuk, debat, … maakt kans op subsidies en professionele ondersteuning.

De projecten worden begin 2014 voorgesteld aan een breed publiek. De campagne kadert binnen een bredere reeks acties tegen haatmisdrijven.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het dichtstbevolkte en meest diverse Gewest van België. Het is ook het 'jongste' gewest van België: een derde van de Brusselse bevolking is jonger dan 24 jaar.

Bruno De Lille: "Jongeren zijn de toekomst van Brussel en hun diversiteit is een fundamentele rijkdom. De boodschap is duidelijk: tegen racisme, seksisme en homo-, lesbo-, en transfobie moet men altijd en overal 'neen' zeggen. Omdat jong geleerd, oud gedaan is, kiezen we resoluut voor onze jeugd als vormgevers van de campagne".

De Brusselse verenigingen die met jongeren een project op poten zet rond deze drie thema's, maken kans op subsidies en kunnen rekenen op professionele ondersteuning. De jeugdwerkers, animatoren en vrijwilligers die de jongeren begeleiden, krijgen bovendien coaching-sessies over 'cyberhaat' en haatmisdrijven in het algemeen. De jongeren stellen dan begin 2014 hun project voor aan een breed publiek tijdens een groot slotmoment.

Projectvoorstellen kunnen tot 15 april 2013 ingediend worden.

Meer informatie en het inschrijvingsformulier vind je op de website van:  Gelijke Kansen Brussel

Deze campagne past in een bredere reeks acties tegen haatmisdrijven. Zo liep in juni en december de 'Meld Geweld'-campagne: een spraak- makende sensibiliseringscampagne tegen racisme, seksisme en homofobie. In november was het de beurt aan de campagne 'De weg naar mijn hart loopt niet langs mijn billen'. Deze slogan sierde de MIVB-tram 4, tussen het Noordstation en Stalle, en stelde seksistisch gedrag tegenover vrouwen aan de kaak.

Daarnaast organiseert het Gewest ook geregeld informatie- en sensibiliseringsessies voor de Brusselse politie. Tijdens de sessies legt men de nadruk op de eerste opvang van de slachtoffers van homo-, lesbo- en transfobie en de opvolging van de klachten hierover.

bron: GayLive.be
                           

woensdag 20 maart 2013

Tegenactie wegens Turks protest


Lelystad  →  Op Facebook is een tegenactie gestart in reactie op de demonstratie van Turken in Lelystad. Turken zijn boos omdat de 
9-jarige Yunus wordt opgevoed door twee lesbische ouders. Nu worden sympathisanten opgeroepen om een tegendemonstratie te houden.

Discriminatie
De initiatiefnemer: "Waarom moeten wij ons aanpassen aan de Turkse gemeenschap en moeten wij oppassen met wat wij zeggen vanwege dis- criminatie, als de homo-gemeenschap in Nederland zo gediscrimineerd word ?! Ik en heel veel andere zijn het zat om zo vernederd te worden voor de zoveelste keer door de Turkse gemeenschap".

11:00 uur
De initiatiefnemer hoopt dat er veel mensen komen naar de tegenactie: "We hebben een hoop mensen nodig voor deze actie ‼ Vrijdag willen wij naar Lelystad gaan en demonstreren". Deze zal om 11:00 uur beginnen bij het Stadhuis in Lelystad.

Let op !!  →  De link naar de pagina op Facebook is niet meer actief !!  →  De vraag is of deze 'Tegenactie' nog wel doorgaat ?!

bronnen: KamKrant.nl / Facebook.com
       

Lang Leve Alexander - Kroningslied van Grietje Post


De kroning van Prins Willem-Alexander is voor Grietje een belangrijke dag, en een gebeurtenis die heel Nederland op zijn kop zal zetten. Grietje is één van Nederlands grootste fans van het koningshuis en ze betreurt het dan ook dat op 30 april 2013 onze Koningin Beatrix zal aftreden. 

Als bedankje voor de koningin en een welkom voor de nieuwe koning heeft Grietje speciaal een kroningsnummer geschreven met Nol Havens (de leadzanger van VOF de Kunst).

Grietje wordt bijgestaan door het speciale Man bijt hond-koor, met o.a. boer Frans Zwaagstra, Jurjen, Don en moeder Elly, zanger Popeye (Piet Kamper) en zijn vrouw Tonny en 'de jongens van de oliebollenkraam' Peter en Michel.

Download het nummer 'Lange Leve Alexander' van Grietje Post - GRATIS !!   Ga naar onze SoundCloud-profiel en klik op Download  !!

bronnen: NCRV - Man Bijt Hond / YouTube.com

    
        
                                     

Kans op doorstart van de Gay Krant


Er is kans op een doorstart van de Gay Krant in Best. Dat geldt voor zowel de papieren krant als de gelijknamige website.

Ook voor andere activiteiten van de faillliet verklaarde bedrijven van Henk Krol, zoals een webwinkel in pornofilms en homo-erotische artikelen, hebben externe partijen belangstelling getoond.

Dat zegt Loes Glaudemans namens curator Louis Deterink van het gelijknamig Eindhovense advocatenkantoor. De 9 personeelsleden is welis- waar ontslag aangezegd, maar zij blijven voorlopig gewoon aan het werk.

Henk Krol, tegenwoordig fractievoorzitter van de partij 50Plus in de Tweede Kamer, kan persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de totale bedrijfsschuld, die circa een half miljoen euro bedraagt. Schuldeisers zijn onder meer de Belastingdienst, uitkeringsinstelling UWV, drukkerijen en leveranciers.

Naast de Gay Krant zijn dinsdag ook beheersmaatschappij BPG (Best Publishing Group) en webwinkel GayTel failliet verklaard. Krol, die bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven als enig bestuurder van beide bedrijven, heeft zelf de faillissementen aangevraagd.

"Bestuurders kunnen persoonlijk aansprakelijk worden gesteld, maar het is te vroeg om daar nu al uitspraken over te doen", zegt Glaudemans.

bron: Eindhovens Dagblad 
    
  
Mogelijk doorstart Gay Krant. Verschillende partijen hebben interesse !!

De kans is groot dat er een doorstart komt voor de Gay Krant. Dat meldt de curator woensdag. Ze wacht op biedingen van een aantal partijen. Het zou gaan om maximaal tien geïnteresseerden.

Negen medewerkers van de Gay Krant zijn momenteel nog aan het werk met het oog op de mogelijke doorstart.

Faillissement
Naast de Gay Krant geldt de mogelijke doorstart voor de bedrijven Best Publishing Group en webwinkel Gay Tel. Voor deze bedrijven is door eigenaar en 50Plus-voorzitter Henk Krol dinsdag faillissement aangevraagd.

De krant kampt met een belastingschuld van 150.000 euro door financieel wanbeleid van een medewerker. Ook de economische tijden zitten de krant niet mee. Vorige week ging de Gay Krant ten onder.

bron: Omroep Brabant
                          

Canadian Psycho zakt in elkaar tijdens rechtszaak


De biseksuele porno-acteur die ervan verdacht wordt van de moord op een Chinese student en die daarna in stukken hakte, is giste- ren tijdens zijn rechtszaak in elkaar gestort.

Luka Rocco Magnotta vroeg om een pauze tijdens een eerste hoorzitting waarop bekeken werd of er genoeg bewijzen zijn om tegen hem een rechtszaak te beginnen. Hij stond op en zakte daarna in elkaar in de rechtbank van Montreal.

Hij wordt ervan beschuldigd van de moord en het versnijden van het lichaam van de 33-jarige Chinese student Jun Lin. Magnotta filmde de hele moord en poste de filmpjes op het internet. De handen en voeten van zijn slachtoffer stuurde Magnotta op naar verschillende politici en het hoofd van de student werd in een park gevonden.

bronnen: GayLive.be / Global News - 16x9 / YouTube
     


                                     

Biologische Ouders van Yunus niet tegen Homo's


De biologische ouders van Yunus hebben nooit bezwaar willen maken tegen de seksuele geaardheid van de lesbische pleegmoeders van het Turkse jongetje. Ze willen alleen dat Yunus zou worden geplaatst 'in een pleeggezin waarin tegemoet zou worden gekomen aan hun eigen identiteit en die van Yunus'. Dat stelt de advocaat van de biologische ouders van het kind woensdag in een verklaring op de website Joop.nl.

De ouders waren volgens de advocaat bang dat Yunus onthecht en vervreemd van hen zou raken. De biologische ouders van Yunus zouden zich niet keren tegen Nederlandse normen en waarden. "Zij hebben zich altijd daarmee verbonden gevoeld naast het feit dat zij net zo goed ook een Turkse identiteit hebben waarmee zij zich verbonden voelen."

Voor de Kinderbescherming en Jeugdzorg hebben de ouders volgens hun advocaat geen goed woord over. De ouders zouden zich 'zeer diep' in hun grondrechten aangetast voelen. Het gezin zou daar nog steeds onder lijden.

In Turkse media is grote ophef ontstaan over het lot van Yunus, sinds zijn moeder een beroep deed op premier Recep Tayyip Erdogan om in te grijpen. Volgens de Turkse media steelt de Nederlandse staat kinderen van Turkse ouders om hen onder te brengen bij homoseksuelen en les- biennes.

De rel overschaduwt het bezoek dat Erdogan donderdag brengt aan Nederland. Premier Mark Rutte (VVD) zal Erdogan aanspreken over de affai- re en hem uitleggen welke afwegingen in Nederland worden gemaakt bij het plaatsen van pleegkinderen. Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) hekelde de Turkse bemoeienis als 'ongepast en aanmatigend'.

Uit een door Bureau Jeugdzorg opgesteld juridisch overzicht blijkt woensdag dat het gerechtshof in juli 2007 oordeelde dat uit alle deskundigen- rapporten niet voldoende bleek dat de ouders van Yunus hem of zijn twee broertjes hebben mishandeld. De twee broertjes van Yunus werden daarop teruggeplaatst. Yunus, die als baby uit huis werd geplaatst, bleef bij zijn pleegmoeders.

Begin augustus 2008 kwamen er vanuit de omgeving van de broertjes signalen binnen dat de veiligheid en welzijn van de kinderen toch in het geding waren. De kinderrechter bepaalde dat de kinderen weer uit huis moesten worden geplaatst. De ouders hadden de kinderen echter ver- stopt. Volgens Jeugdzorg bleken ze te zijn ontvoerd naar Turkije.

In maart 2010 oordeelde de rechtbank dat de ouders ongeschikt zijn Yunus te verzorgen en op te voeden en worden de ouders uit hun ouderlijk gezag ontheven. Het gerechtshof in Den Haag bekrachtigt die ontheffing in januari 2012. Het hof stelde daarbij onder meer dat de ouders 'met eigen beperkingen kampen en vanwege hun beperkte affectieve en pedagogische capaciteiten onvoldoende in staat zijn om de minderjarige de zorg te verlenen die hij nodig heeft'.

De twee broertjes wonen inmiddels weer bij hun biologische ouders. Een woordvoerder van Jeugdzorg wil niet ingaan op de situatie van de twee broertjes van Yunus.

bronnen: FokNieuws.nl / Joop.nl