zaterdag 9 maart 2013

Vrouw aangehouden voor mishandeling Homo's Sneek


In Leeuwarden is een vrouw opgepakt voor het mishandelen van twee homoseksuele mannen in een trein op het station van Sneek.

De vrouw van 19 werd thuis aangehouden. Dat heeft de politie gemeld. Ze verwacht een tweede verdachte, ook een vrouw, binnenkort aan te houden. De politie weet wie zij is.

De mannen werden dinsdagavond op het station en in de trein door de vrouwen uitgescholden vanwege hun geaardheid. Ook werden ze ge- krabd, geschopt en geslagen.

De vrouwen gingen ervandoor vlak voordat de treindeuren dichtgingen en de trein zou vertrekken.


bronnen: Trouw.nl / Omrop Fryslan – Video

  

                                       

'Homofobe Rekening' brengt bar in verlegenheid


De tekst 'We Hate Fags', 'wij haten flikkers', heeft de bar El Ocho de Blanco in Puerto Rico in opspraak gebracht. De bekendste slogan van de Amerikaanse sekte Westboro Baptist Church werd ontdekt op een rekening van het café in San Juan. Hoe de homofobe leuze op het bonnetje terechtkwam is nog onbekend.

Feit is dat een foto van de kassabon al snel werd opgepikt door sociale media en verschillende blogs. De zwart op witte belediging schoot ook bij de homogemeenschap van het eiland in het verkeerde keelgat, bericht de Amerikaanse nieuwssite Huffington Post.

Zowel het café als ATM Mobile Services - het bedrijf dat voor de bonnen verantwoordelijk is - wijzen elke verantwoordelijkheid van de hand. Op haar Facebookpagina liet El Ocho de Blanco al weten dat het de ATM-dienst heeft uitgeschakeld. Het bedrijf dat de rekeningen levert, vermoedt dat iemand van buitenaf het systeem met opzet verkeerd geprogrammeerd heeft.

Om soortgelijke voorvallen in de toekomst te voorkomen, heeft de baas van het ATM-bedrijf beloofd om de veiligheid van zijn diensten te ver- beteren. Maar voor de homorechtenactivist Pedro Julio Serrano is dat niet genoeg. Hij wil dat op het eiland een wet wordt goedgekeurd die discriminatie op basis van seksuele geaardheid bestraft. Een voorstel dat senator Ramón Luis Nieves eerder al op tafel legde.

bronnen: Algemeen Dagblad / Huffington Post
Veel commotie om Homofobe Kassabon

Een klant van een trendy eetcafé in de hoofdstad van Puerto Rico werd eerder deze week onaangenaam verrast toen hij op zijn rekening de woorden 'We hate fags' (wij haten flikkers) aantrof. De bon werd op internet geplaatst en werd snel opgepikt door sociale media en verschillende blogs. De plaatselijke homogemeenschap maar ook diverse homo-organisaties zijn inmiddels een 
actie gestart tegen eetcafé El Ocho de Blanco in de hoofdstad San Juan.

De eigenaar van de eetgelegenheid heeft laten weten geen idee te hebben hoe de kreet op zijn rekening terecht is gekomen. Zowel het café als ATM Mobile Services, het bedrijf dat voor de bonnen verantwoordelijk is, ontkennen iedere verantwoordelijkheid. Op haar Facebookpagina laat El Ocho de Blanco weten dat het de ATM-dienst heeft uitgeschakeld. Het bedrijf dat de rekeningen levert, vermoedt dat iemand van buitenaf het systeem met opzet verkeerd geprogrammeerd heeft. Volgens een woordvoerder zijn de veiligheidsnormen inmiddels aangepast.

Sinds 2005 is homoseksualiteit op Puerto Rico niet meer strafbaar maar ondanks de levendige gayscne in de hoofdstad San Juan hebben homo's het nog altijd niet makkelijk op het eiland. Na het 'bonnetjes-incident' heeft homorechtenactivist Pedro Julio Serrano opgeroepen snel werk te maken van een nieuwe wet die discriminatie op basis van seksuele geaardheid moet verbieden.

bron: GaySite.nl
                         

Nieuwe wet maakt vervanging diploma voortgezet onderwijs mogelijk


Per 1 mei is het mogelijk om je naam en geslacht op het diploma van je opleiding in het voortgezet onderwijs aan te passen. Afhande- ling van deze wet in de Eerste en Tweede Kamer is enkel nog een formaliteit.

Als je geslacht gewijzigd is bij de burgerlijke stand kan je gratis een vervangend opleidingsdocument bij DUO aanvragen. Dit kan voor zowel certificaten, cijferlijsten en voor diploma's. Het vervangende opleidingsdocument moet aan alle noodzakelijke kenmerken voldoen van een officieel opleidingsdocument.

De tekst van het nieuwe document moet ook zoveel mogelijk overeenkomen met het origineel. De originele uitreikingsdatum zal er eveneens op vermeld staan. Ondertekening van het nieuwe document gebeurt namens de Minister van Onderwijs door een medewerker Examendiensten van DUO en natuurlijk door de aanvrager van het document zelf.

Voor die ondertekening en het afhalen van het vervangend opleidingsdocument moet de aanvrager wel naar het kantoor van DUO in Groningen reizen.

TNN is blij dat het wijzigen van voortgezet onderwijs diploma's officieel mogelijk wordt gemaakt. De nieuwe wet volgt op de zaak van Justus Eisfeld tegen de UvA die in 2010 bij de Commissie Gelijke Behandeling diende.

De UvA weigerde Eisfeld een vervangend universitair diploma, de uitspraak van de Commissie en alle media en politieke aandacht leidden ertoe dat diploma's uit het hoger onderwijs vervangen kunnen worden. Dat geldt nu dus ook voor voortgezet onderwijs diploma's. Nederland komt door deze wet ook tegemoet aan Europese afspraken over het wijzigen van officiële documenten voor transgenders.

bron: TransgenderNetwerk.nl
                            

USA | Ook Clinton wil landelijk Homohuwelijk


Voormalig president Bill Clinton heeft in een uitvoerig ingezonden brief in The Washington Post laten weten dat hij voor de landelijk invoering is van het homohuwelijk. De actie van de voormalig president is opvallend omdat hij degene was die in 1996 de zogenoem- de 'Defense of Marriage Act' (DOMA) ondertekende. In de wet is vastgelegd dat het huwelijk is voorbehouden aan een man en een vrouw, waardoor de landelijke openstelling van het huwelijk voor homoparen onmogelijk werd.

In zijn ingezonden brief schrijft Clinton nu dat de tijden zijn veranderd en zijn mening ook. "In de afgelopen 17 jaar is Amerika veranderd. In niet één staat was er sprake van het homohuwelijk maar nu ligt dat anders. In enkele staten mogen homoparen trouwen en als het aan mij ligt mag dat straks in heel Amerika", aldus Clinton in zijn brief. De voormalig president liet van zich horen in The Washington Post, omdat hij onlangs een vergelijkbare brief heeft geschreven naar The US Supreme Court. Dit hoogste rechtsorgaan in de Verenigde Staten zal zich op 27 maart buigen over DOMA.

Enkele weken geleden deed president Barack Obama al een vergelijkbaar verzoek bij het hof. Volgens de regering van Obama is de wet dis- criminerend, omdat het niet iedereen in staat stelt om een wettelijke verbintenis aan te gaan.

bronnen: GaySite.nl / The Washington Post
                                             

vrijdag 8 maart 2013

Canal Parade 2013: Alle deelnemende boten


De organisatie van de jaarlijkse botenparade tijdens de Gay Pride in Amsterdam - ProGay - heeft via haar website alle deelnemende boten bekend gemaakt. Een volgorde is nog niet bekend maar hier wel alle 80 organisaties en bedrijven die afgelopen zondag uitge- loot werden en op 3 augustus mogen meevaren tijdens de traditionele grachten parade.

Landelijke en lokale overheid
Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht, Gemeente Amsterdam (WildCard), Stichting LHP 'Roze in Blauw', Waternet, Ministerie van OCW (WildCard)

Politieke Partijen
D66, PvdA, Partij voor de Dieren, Roze Links / Groen Links, Stichting Vrijheid Werkt (VVD)

Multinationals en Banken
De Nederlandsche Bank, Workplace Pride Foundation, Gemeente Vervoersbedrijf Amsterdam, ING BANK, Cordaangroep, PostNL

Commercieel Gay Groot (Media/Party/Horeca)
Showboat club, Spice PR / Cat Carpenters, Café 't Paradijs, AIR, Diva MayDay Productions / Can you feel iT?, Stichting Utrechtse Canal Parade Boot (UCPB), SIN

Commercieel Gay Klein
Den Enghel, Bar de Regenboog, Hotspot Café i.s.m. De Kasteelboot, Mr. Jones, Café Kalff, Mister B. (WildCard)

Non Gay Landelijk Klein
Hopper, Sittah Illusions

Commercieel non Gay Lokaal en Landelijk
Stichting Multipink, Werk & IK Uitzendgroep BV, Contra 73, Players

Non Profit Gay Landelijk
Stichting Secret Garden (WildCard), COC Nederland (WildCard), Stichting de Kringen (WildCard), Joep!, Stichting tegen Homogeweld (WildCard), Respect2love

Non Profit Gay Lokaal / Particulier
PROZEcco, Silver, Vriendengroep, Drag Queens United, UHSV Anteros, Pink Angels, Lesbisch zangduo de Dorini's, Eef van den Boom, Eveline Kersten, Queer Shabbaton Amsterdam, Netzo Amsterdam (Wildcard), Pride Patrol, Janneke Konijn, Diamond Diva's, Upstream Amsterdam (Wildcard), The Trojans, Concert pianist, Gaywatch, Mike Verschuur, Mirjam van Wageningen, What We Reflect Is No Act, Ganymedes LGBT Studentenvereniging Groningen, A.S.V. Gay, Tamara van Meeteren, Sambaband Bumba Amsterdam (Wildcard)

Non Profit Non Gay
GGD, Aids Fonds (Wildcard), Human Rights Watch (Wildcard), Amnesty International

Particulier klein (tot 10 Personen)
Else van Dobben de Bruyn, Henk Dal, Mark Rekveldt

Nationale TV (Gay, Non Gay, Profit, Non Profit)
AVRO, OUT·TV

Sponsoren
Thalys, Robin Ruth, Akzo Nobel, Vodafone, Captain Morgan

bronnen: GaySite.nl / ProGay
                            

Homofoob wordt voorzitter Mensenrechtencomité


Brazilië heeft een nieuwe voorzitter voor haar mensenrechtencomité gekozen: Marco Feliciano, een extreemrechtse, racistische, evangelische pastoor en volksvertegenwoordiger die zegt dat homo's 'ziek' zijn. De verkiezing had op 6 maart moeten plaatsvinden, maar werd een dag later uitgevoerd in verband met ophef rond de nominatie van Feliciano.

Marco Feliciano werd genomineerd en gekozen door zijn extreemrechtse Christelijk Sociale Partij (PSC) en won met 11 van de 12 stemmen van het Comité voor Mensenrechten en Minderheden. Zes linkse leden van het comité weigerden te stemmen uit protest, onder wie Jean Wyllys, een openlijk homoseksuele afgevaardigde.

Het voormalig hoofd van het comité, Domingos Dutra, deed kort voor de stemming afstand van zijn plek en weigerde de sessie voort te zetten. "Ik doe afstand namens mijzelf en mijn partij omdat hier een dictatorschap wordt gesticht", aldus Dutra.

Marco Feliciano maakte in het verleden herhaaldelijk anti-homo-opmerkingen. Hij zei onder meer dat homoseksualiteit 'vreselijk', 'ziek' en 'tegen de regels van God is'. Daaraan voegde hij toe dat 'verlossing voor hen mogelijk is' in de vorm van 'genezing', dat aids 'kanker van homo's is' en hij noemde LHBT-activisten 'homodictators'.

Ook maakte de pastoor racistische statements als: "Afrikanen stammen af van voorouders die vervloekt zijn door Noah en daarom lijden aan honger, ziektes en etnische oorlogen". Marco Feliciano is nu hoofd van het comité dat verantwoordelijk is voor het beschermen van mensen- rechten en de rechten van minderheden in Brazilië.

bron: GayKrant.nl
    

GroenLinks wil 'Homo-Zebrapad' in Utrecht


GroenLinks in Utrecht wil dat de gemeente op een opvallende plek in de stad een zebrapad in alle kleuren van de regenboog schildert. Het zebrapad moet een 'statement' zijn dat iedereen van elke gezindte, huidskleur of seksuele voorkeur in Utrecht welkom is. De regenboogvlag is een symbool van de homobeweging.

Het zebrapad, dat bijvoorbeeld bij Vredenburg aangelegd zou kunnen worden, moet voor 29 juni klaar zijn. Dan is de landelijke Roze Zaterdag voor homoseksuelen, lesbiënnes en transgenders in Utrecht. De gemeente is om die reden volgens GroenLinks het hele jaar 'het roze hart' van Nederland en moet dat uitdragen, vindt de partij.

Om het goede voorbeeld te geven heeft de fractie vragen over het zebrapad aan het college van B en W vast gesteld in de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet, oftewel de kleuren van de regenboog.

bron: Algemeen Dagblad
            

Turkije wil Adoptiekinderen terug


Er zijn op dit moment Turkse ambtenaren in Nederland om te onderzoeken of een Turks pleegkind dat verblijft bij een lesbisch stel in Den Haag terug kan worden gehaald naar Turkije. Dat meldt de NOS op haar site.

Volgens de omroepvolgt in mei een officiële delegatie om met Turkse en Nederlandse instanties en de Nederlandse overheid te praten over de pleegzorg. Turkse media melden dat premier Erdogan deze maand naar Nederland komt en dan ook deze kwestie aan de orde zal stellen.

Reden van het Turkse bezoek is dat de Turkse regering onlangs heeft laten weten dat het de adoptie van Turkse pleegkinderen bij christelijke of homoseksuele gezinnen zal tegenwerken. Volgens een meerderheid van de Turkse politici dienen kinderen ondergebracht te worden in gezinnen met dezelfde culturele en religieuze achtergrond.

Een Turkse parlementaire onderzoekscommissie zegt dat de afgelopen jaren tussen de 5000 en de 9000 Turkse kinderen in christelijke en homo- seksuele gezinnen zijn geplaatst. Na bestudering van enkele dossiers stelt de commissie vast dat Turkse kinderen soms bij christelijke paren of homoparen worden geplaatst met als doel hen te laten 'aanpassen' aan dezelfde cultuur en/of religie.

De Turkse overheid wil voorkomen dat nog meer kinderen terecht komen bij ouderparen die niet stroken met de Turkse normen en waarden. Tevens wil men onderzoeken of alle kinderen die de afgelopen jaren zijn geadopteerd kunnen worden teruggehaald als Nederland niet kan garan- deren dat Turkse kinderen niet worden opgevoed door homostellen.

bronnen: GaySite.nl / NOS.nl
               

Man tot Man | Wat je Huisarts moet weten


Je huisarts is het eerste aanspreekpunt voor zaken die je gezondheid aangaan. Het is belangrijk dat je je vrij voelt om met hem of haar zaken te bespreken die jij belangrijk vindt. Daarom is het ook goed dat je arts weet dat je homoseksueel bent. Hij of zij kan je dan beter van advies voorzien. Hieronder vind je een lijst met aandachtspunten die je met je arts kunt bespreken. Natuurlijk is ieders situatie anders. Toch is het raadzaam om goed af te wegen welke punten op jouw situatie van toepassing zijn om hierover met je huisarts in gesprek te gaan.

01. Kom uit de kast bij je arts
Om je de beste zorg te geven, dient je huisarts op de hoogte te zijn van je (homo)seksualiteit. Als homo heb je specifieke behoeften en loop je andere risico's. Is je huisarts op de hoogte, dan kan hij of zij je de juiste vragen stellen en afgestemde zorg bieden. Zoek een andere huisarts als je merkt dat je huidige arts moeilijkheden heeft met je (homo)seksualiteit.

02. Hiv/Aids, Safe Seks, PEP
Homo's hebben een verhoogd risico op hiv-infectie. Condoomgebruik vermindert het risico op hiv drastisch. Het is belangrijk dat je je hiv-status kent. Laat jij je elk half jaar testen? Dat kan ook via je huisarts. Breng hem of haar in ieder geval op de hoogte van je status en het feit of je je wel of niet regelmatig laat testen.

Ben je hiv-negatief en blootgesteld aan hiv? Bespreek dan met je arts de opties. Doe dit snel, binnen 72 uur kun je het virus tegengaan met een PEP-kuur (Post-Exposure Prophylaxis). Heb je een vaste relatie en is één van jullie hiv-positief, bespreek dan de preventiemogelijkheden met je arts. Of kijk op mantotman.nl voor een PEP-check en adressen waar je, buiten je huisarts om, een kuur kunt krijgen.

03. Laat je vaccineren tegen Hepatitis B
Mannen die seks hebben met mannen lopen een verhoogd risico op infectie met Hepatitis B. Dit virus brengt ernstige schade toe aan de lever en kan leiden tot langdurige en chronische gezondheidsproblemen. Het wordt sommigen zelfs fataal. Het komt veel voor onder homomannen. De beste bescherming tegen het Hepatitis B virus is vaccinatie. Mannen die seks hebben met mannen kunnen o.a. via manofmietje.nl gratis een vaccinatie krijgen.

04. Fysieke gezondheid
Problemen met het zelfbeeld komen meer voor onder homo's. Zo is de kans op eetstoornissen groter. Ook is er een verhoogde kans op een 'fitnessverslaving'; sporten is gezond maar het kan ook te ver gaan. Het gebruik van anabolen of bepaalde andere supplementen kan helpen om snel spieren op te bouwen maar deze kunnen ook een gevaar voor de gezondheid zijn. Zorg dat je arts op de hoogte is van je sportgedrag. Zeker als je wat ouder bent of lichamelijke beperkingen hebt, kan je huisarts je adviseren voordat je aan een intensief sportregime begint. Ook in gezond willen eten en diëten kun je doorschieten. Homo's hebben een grotere kans op anorexia en boulimia. Daarnaast is zwaarlijvigheid ook relatief vaak een probleem bij sommige homomannen. Dit veroorzaakt diabetes, hartproblemen en is slecht voor je gewrichten. Praat erover met je arts. Verandert je eetgedrag of je gewicht plots (erg) snel? Zorg dan dat je arts daarvan op de hoogte is.

05. Depressies en angst
Depressies en andere psychische problemen blijken onder homomannen meer voor te komen. De kans op een psychisch probleem is dus groter. Voor mannen die nog in de kast zitten of mannen die weinig steun hebben in hun omgeving is dit een nog grotere waarschijnlijkheid. Zoek hulp: veel psychische problemen zijn met een juiste behandeling goed aan te pakken. Bespreek het met je arts als je met jezelf in de knoop zit. Hij kan je naar de juiste hulp doorverwijzen.

06. Soa
Homomannen hebben meer kans op het oplopen van een soa. Op mantotman.nl lees je alles over de verschillende soa in de Mancyclopedie. Veilige seks is de sleutel tot het voorkomen van soa. Het is daarnaast van groot belang dat je je elk half jaar laat testen op soa. Je kunt namelijk iets bij je dragen zonder symptomen, maar het toch doorgeven aan anderen. Bespreek de test-opties met je huisarts. Ook kun je je laten testen via GGD, huisarts of Testlab van Man tot Man.

07. Alcohol, drugs en roken
Homo's gebruiken meer alcohol en drugs dan hetero's. De gevolgen van langdurig gebruik van populaire drugs - zoals poppers, XTC en wiet- op de langere termijn zijn vaak niet bekend. Functioneer je door je druggebruik niet meer goed op school, werk, studie of in je relaties met anderen? Zorg dan dat je arts je doorverwijst naar hulp. Gecombineerd gebruik van medicijnen en drugs kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Het wordt daarom ook afgeraden. Veel stoffen in medicijnen en drugs werken op een vergelijkbare manier: ze hebben een effect op je hersenen en worden afgebroken in je lever. Ze kunnen daarom elkaars werking beïnvloeden. Als je hierover open bent, kan je arts je goede info en ad- viezen geven. Ook roken homomannen meer: tot wel 50% van ons roken. Het is belangrijk dat je arts weet dat je rookt. Het heeft namelijk een effect op de rest van je gezondheid en kan de werking van medicijnen beïnvloeden.

08. Anale seks
Door anale seks raakt de anus makkelijk beschadigd. Het is belangrijk om te weten welk effect bepaalde sekstechnieken hebben. En welke ge- volgen anale seks kan hebben. Spreek je arts wanneer je last heb van klachten. Voor jou is het misschien ongemakkelijk: voor je arts is echter weinig nieuw. Toch ongemakkelijk? Online is ook veel informatie te vinden. Kijk bijvoorbeeld op mantotman.nl voor alle informatie over anaal neuken.

09. HPV
HPV – de virusgroep die genitale en anale wratten veroorzaakt – wordt gezien als een onschuldig virus. Het speelt echter een rol in de ont- wikkeling van anale kanker. Anale kanker komt verhoudingsgewijs veel meer voor bij homomannen. Oorzaak hiervan is dat HPV makkelijker wordt overgedragen door anale seks maar ook doordat homomannen met meer verschillende partners seks hebben. Anale kanker neemt toe onder jonge homomannen en hiv-positieve mannen. Vraag je arts naar de opties om je te beschermen.

10. Vertrouw je arts
Je arts is er voor jou. Openheid van jouw kant is belangrijk. Een arts kan je niet goed genoeg helpen als hij of zij geen goed beeld van jouw situatie heeft. Soms is het moeilijk om het over bepaalde onderwerpen te hebben. Heb jij dit ook? Probeer dit aan je arts uit te leggen. Of probeer een huisarts te vinden waarmee je wel gemakkelijk praat. Je arts is gebonden aan het beroepsgeheim, alles wat je met hem bespreekt blijft tussen jullie. Maak hier gebruik van en deel je problemen en vraag wat je wil weten over je gezondheid !!

bronnen: Gay.nl / Man tot Man
      

donderdag 7 maart 2013

Onderzoek naar 'gewelddadige arrestatie' van Homo's tijdens Mardi Gras


UPDATE - De politie van Sydney start met een intern onderzoek naar de brutale en gewelddadige arrestatie van de 18-jarige Jamie Jackson tijdens het Mardi Gras festival afgelopen zaterdag. Het filmpje van de arrestatie werd maandag op YouTube geplaatst en de betrokken agent krijgt heel wat kritiek op de manier hoe hij de jongen arresteert.

In het filmpje is te zien hoe de agent hardhandig de jongen met zijn gezicht tegen de straat smijdt. Uit het filmpje is niet onmiddelijk op te maken wat de directe aanleiding was voor de arrestatie. Volgens politiecommissaris Murdoch zou de jongen de agent uitgemaakt hebben en zou dat tot de arrestatie geleid hebben. Het was tegen die arrestatie dat de jongen zich verzette en waarvoor hij zich op 1 april in de rechtbank moet verantwoorden.

Homo-activisten en de organisatoren van het Mardi Gras festival hebben het politiegeweld reeds scherp veroordeeld en zullen er op toe zien dat het onderzoek niet in de doofpot zal verdwijnen. "Als de jongen enkel een grote mond had dan zullen velen het met mij eens zijn dat de politie met de slag de situatie te zwaar aanpakte", aldus parlementslid en homorechten-activist Alex Greenwich.

Jamie Jackson mocht zijn verhaal doen in het Australische nieuwsprogramma 'A Current Affair'.

"Ik herinner de eerste smak tegen de grond waarbij ik de kluts kwijtraakte en in huilen uitbarstte.Hij had me kunnen vermoorden als mijn hoofd op de verkeerde manier op de grond terecht was gekomen."

Volgens de tiener kietelde hij enkel een meisje op de rug. "Er gebeuren veel ergere dingen dan het kietelen van mensen op festivals, zoals gay- bashing of wapenbezit." Jamie is boos over de hardhandige manier waarop de agent hem heeft aangepakt, maar is niet van plan een rechtszaak tegen hem aan te spannen.

Jamie Jackson is niet de enige die afgelopen zaterdag door de politie tegen de vlakte werd geweld. Dat overkwam ook 32-jarige Bryn Hutchinson nadat hij ruzie kreeg met een agent over het al dan niet oversteken van een weg. Net zoals Jamie wordt hij nu beschuldigd van mishandeling van de politie.

Assistent politiecommissaris Mark Murdoch reageerde hierop als volgt: "Hoewel twee incidenten er twee te veel zijn, vind ik niet dat we met een super groot probleem te maken hebben. Onze band met de HoLeBi-gemeenschap is volstrekt van eerste klasse."

Homorechtenorganisaties roepen aanstaande vrijdag op tot een protestmars tegen het geweld in Sydney. Ze willen demonstreren om een ver- ontschuldiging te krijgen voor de twee incidenten van afgelopen zaterdag. Ook eisen ze twee onafhankelijke onderzoeken in plaats van 2 interne onderzoeken. Al meer dan 1.700 mensen hebben aangegeven te zullen meelopen in de protestmars.

bronnen: GayLive.be / A Current Affair
     


                               

Volgende Paus is liefst een Homo


"Het conclaaf in Rome kiest het best een homoseksuele man als de volgende paus." Die opmerkelijke uitspraak deed Don Andrea Gallo, priester en fervent verdediger van HoLeBi-rechten tijdens een interview op de Italiaanse Radiozender Radio 24. Enkel een homoseksuele paus zal, volgens de priester, niet geassocieerd worden met pedofilie.

"Een homoseksuele paus zou iets geweldig zijn. De essentie van de Bijbel is dat we als kinderen van God allemaal gelijk zijn."

"De homoseksuele priester moet vrij zijn om zijn identiteit en seksualiteit uit te drukken omdat repressie leidt tot pedofilie", aldus priester Gallo.

bronnen: GayLive.be / Radio 24
                        

Homostel in de trein mishandeld


Twee Leeuwarders van twintig jaar zijn in de trein richting Sneek mishandeld door twee vrouwen.

De dames scholden het stel uit en beledigden ze. Uit hun woordkeuze werd duidelijk dat het de vrouwen te doen was om de seksuele geaard- heid van de mannen.

Het bleef niet bij woorden; de heren werden vervolgens door de vrouwen geschopt, gekrabd en geslagen.

Na de mishandeling stapten de vrouwen aan de Dr. Boumaweg in Sneek uit de trein. De politie laat weten naar hen op zoek te zijn.

bron: Leeuwarder Courant
   

Heftige Facebook-discussie over mishandeling Homo's


Twee 20-jarige homoseksuele mannen uit Leeuwarden zijn dinsdagnacht in de trein naar Sneek beledigd en mishandeld door twee meisjes. Ze werden door de vrouwen geschopt, gekrabd, geslagen en uitgescholden. De daders stapten in Sneek uit de trein en zijn nog niet gevonden.

Een paar duizend mensen hebben op Facebook inmiddels hun afschuw uitgesproken over de mishandeling. De mannen vragen via de sociale netwerksite met succes aandacht voor hun zaak.

Op de site staat een foto van de mannen, met het bijschrift: "Vannacht werden wij door twee personen aangevallen op station Sneek. Wij werden volledig vernederd op grond van onze geaardheid. Bespuugd en uitgescholden, achtervolgd tot in de trein.

Daar zochten de daders opnieuw de confrontatie op. We werden aangevallen, bespuugd en gediscrimineerd. De politie is inmiddels bezig met deze zaak, tips zijn welkom !! Laat dit in hemelsnaam afgelopen zijn !!"

Signalementen van de daders:


Dader 1:
Blanke vrouw / Lengte 1.60 m
Leeftijd ongeveer 16 à 17 jaar
Blond lang haar (staart)
Zwarte jas / Zwarte (strakke) broek

Dader 2:
Blanke vrouw / Lengte 1.60 m.
Leeftijd ongeveer 16 à 17 jaar
Donker lang haar (staart)
Zwarte jas / Blauwe spijkerbroek


bronnen: Algemeen Dagblad / SBS6 - Hart van Nederland (Foto's) / Omrop Fryslan (Video)

        

                                           

woensdag 6 maart 2013

Leven met Hiv | Aidsremmers vervangen het condoom niet


De virale lading van iemand met hiv daalt sterk onder invloed van aidsremmers. Het aantal virussen in het bloed kan ondetecteerbaar laag worden, maar niet nul.

Net als Zwitserse wetenschappers al eerder verklaarden, beweren nu ook Britse experten dat het hiv nauwelijks meer kan worden overgedra- gen indien deze virale lading een half jaar ondetecteerbaar laag is, én indien er geen soa's zijn. "Onder die omstandigheden is het preventieve effect van combinatietherapie van een vergelijkbare orde van grootte als condooms (zonder combinatietherapie)", beweren ze. Dat geldt naar hun mening ook voor anale seks.

De Britten merken op dat geen enkele preventietechniek alleen hiv-overdracht volledig kan voorkomen.

Condooms blijven nochtans onmisbaar om andere soa's te voorkomen. Met name een bijkomende infectie met hepatitis C - die veel voorkomt bij mensen met hiv - kan roet in het eten gooien voor de verdere behandeling van hiv. De pillen vervangen het condoom niet.

bron: GayLive.be
             

Gay Travel Index | Nederland staat bovenin lijst Homotoerisme


In Zweden, Groot-Brittanië, België, Nederland en Frankrijk is het goed toeven voor homotoeristen. De landen prijken bovenaan de deze week gepubliceerde ranglijst Spartacus International Gay Guide 2013-2014, een reisgids speciaal voor homo's.

In de landen is onder meer de anti-discriminatiewetgeving op orde en zijn homohuwelijken en adopties door homostellen toegestaan. Ook worden homo's er niet vervolgd en heerst er weinig tot geen vijandigheid tegen homo's onder de bevolking.

De landen worden beoordeeld in 14 categorieën. Zweden staat bovenaan, net voor Nederland en België. Frankrijk en Groot-Brittannië zijn op gelijke hoogte gekomen met ons land na de recente invoering van het homohuwelijk. Rusland en Vaticaanstad scoren onder de Europese landen het slechtst. Onderaan de ranglijst bungelen landen waar de doodstraf staat op homoseksualiteit zoals Iran en de Verenigde Arabische Emiraten.

De organisatie nam de situatie in 138 landen onder de loep.   

Voor het volledige overzicht:  KLIK HIER 

bronnen: Volkskrant.nl / Spartacus International Gay Guide
    

337 HoLeBi's vermoord in Brazilië in 2012


Volgens een onderzoek worden er nergens ter wereld meer HoLeBi's en Transseksuelen vermoord dan in Brazilië. Dat blijkt uit een onderzoek die de homogroepering Bahia al dertig jaar jaarlijks uitvoert. Uit het rapport blijkt dat er in Brazilie vorig jaar 337 HoLeBi's werden vermoord.

Dat zou betekenen dat er iedere 26 uur een HoLeBi vermoord wordt. Zo zouden er in 2012 maar liefst 188 homo's, 128 transseksuelen, 19 les- biennes en 2 biseksuelen om het leven gebracht zijn.

Slechts 89 daders werden opgepakt. In de overige 73 procent werden geen arrestaties verricht. Het aantal moorden op HoLeBi's in 2012 was overigens 21 procent hoger dan in 2011 toen er 266 moorden geregistreerd werden.

bronnen: GayLive.be / Homogroepering Bahia
                     

Café Capella in Arnhem voorgoed gesloten


Homokroeg Café Capella is er niet meer. Na een overname vorig jaar was de welbekende gaykroeg uit Arnhem nog ruim een half jaar open, maar zag de deuren in februari al sluiten. Volgens welingelichte bronnen verandert de zaak in een loungecafé.

Lunchroom
Na de sluiting, ruim drie weken geleden, gonsde het van de geruchten dat de voormalige gaykroeg een nieuw leven zou krijgen als lunchroom. Inmiddels is duidelijk dat Café Capella is uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel in Arnhem. De nieuwe eigenaar is van plan om er een Turks waterpijp-café van te maken.

Café Capella werd in 2003 geopend door Ronnie Klop, die de zaak vorig jaar van de hand deed om een nieuwe homokroeg te openen. Juist deze nieuwe zaak, Café Colours, is de enige overgebleven homobar die Arnhem nu rijk is.

bron: KamKrant.nl
                        

Queeristan roept op tot doen van voorstellen


"De overheid is al jaren bezig met het testen met de drug Homonormativiteit® en de goedkopere variant Homonationalisme®. Hierdoor raken onze hersens behoorlijk verneukt." Dat mailt het roze radicale festival Queeristan: "Achter alle homorechtenpraat schuilt vaak ronduit racistische, seksistische en xenofobe beleidsvoering."

"Laten we wakker worden uit deze coma en seksualiteit niet langer identificeren als simpelweg een 'lifestyle'. We zijn boos, woedend, veront- waardigd, indignados. Queeristan is terug om medicijnen te brouwen en zo onze gemeenschap aan te sterken. Jullie zijn allemaal uitgenodigd om een voorstel in te dienen voor workshops, performance, kunst en alles daar tussen in !!"

In samenwerking met de Amsterdamse krakersbeweging opent Queeristan een vrij toegankelijke sociale apotheek voor alles op queer-gebied: komt dat zien en meemaken van 31 mei tot en met 2 juni 2013.

Je kunt voorstellen tot uiterlijk 31 maart opsturen naar:  queeristan@gmail.com

bronnen: GaySite.nl / Queeristan
                                      

Lenny Kravitz afgewimpeld als Marvin Gaye


Lenny Kravitz gaat toch niet Marvin Gaye spelen in de biografische film Sexual Healing. Marvin Gaye III vond het maar niets dat de rocker in de huid van zijn overleden vader zou kruipen. Zijn wens is uitgekomen, want Jesse L. Martin neemt de rol van Kravitz over. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 44-jarige Martin is bekend van de TV-serie Law & Order. De reden dat Kravitz de filmrol laat schieten, is niet bekendgemaakt. Marvin Gaye III zei vlak na de bekendmaking de keuze voor de 48-jarige Kravitz 'schokkend' te vinden. Hij is bevriend met Kravitz en was van plan hem persoonlijk te overtuigen de rol niet aan te nemen.

Gaye III noemde het hele filmproject beschamend, omdat Sexual Healing vooral zou gaan over de jaren dat de soullegende kampte met een drugsverslaving en depressies. "Ze proberen een film te maken over zijn dieptepunt, maar kennen niet eens het hele verhaal", zei hij desge- vraagd. Gaye kwam uit zijn moeilijke periode, maar werd in 1984 na een ruzie doodgeschoten door zijn vader.

De producenten, onder wie James Gandolfini, lijken naar Gaye III te hebben geluisterd, want ook de plot is aangepast. Sexual Healing begint nu als Marvin Gaye en de Belgische muziekpromotor Freddy Cousaert, gespeeld door Brendan Gleeson, zijn carrière weer op de rails proberen te krijgen. De opnamen gaan in maart van start.

bronnen: RTL Boulevard / The Hollywood Reporter


Jesse L. Martin speelt Marvin Gaye in 'Sexual Healing'

Will Smith, Terrence Howard en Lenny Kravitz waren allemaal ooit in beeld om de legendarische Motown zanger Marvin Gaye te gaan spelen. 'Law & Order' ster Jesse L. Martin geeft ze nu het nakijken, want hij heeft de hoofdrol in de wacht gesleept in de bio- pic 'Sexual Healing' van regisseur Julien Temple (Earth Girls Are Easy, 1988).

'Sexual Healing' gaat over de tijd die Gaye spendeerde in Europa in het begin van de jaren tachtig. Hij probeerde zijn verslavingen de baas te worden en met behulp van promotor Freddy Cousaert (Brendan Gleeson) zijn muziekcarrière weer op de baan te krijgen. Gaye keerde terug met het album 'Midnight Love', onder meer met het alom bekende nummer 'Sexual Healing'. De zanger kon er niet lang van genieten, want hij werd in 1984 na een ruzie doodgeschoten door zijn bloedeigen vader.

De opnames gaan later deze maand van start.

bron: FilmTotaal.nl
        


                               

De beste Seksadviezen krijgen Vrouwen van Homo's


Homo's zijn niet alleen als gezellige vriend en kledijngdeskundige voor vrouwen onmisbaar, maar ook als adviseur op het gebied van de seks.

Jaren geleden kreeg ik als vrouw als sekstips van mijn homovriendje. "Want wie beter dan wij nichten weten wat een man het lekkerste vindt ?!", zei hij.

Ook VIVA heeft dat begrepen. Nadat ze vorige week schreven over waar vrouwen zelf geil van worden, laten ze deze week Reinder en Peter aan het woord.

Webiste WTF heeft een samenvatting gemaakt.

Aftrekken blijft een beetje aanklooien, want 't is lastig inschatten hoe iets voelt wat je zelf niet hebt. En dan zijn er ook nog eens 'eikelmannen' en 'schachtmannen'.

Tip van Reinder: Leg zijn hand op de jouwe, of kijk en noteer hoe hij het zelf doet. Ook als hij tijdens de seks al (te) lang tegen zijn hoogtepunt aanhikt, versnel je het proces als hij zichzelf naar de finish helpt.

Ook deze kaakbrekende taak bestaat in verschillende variaties. Sommige mannen willen het liefst dat je het hele zaakje erbij betrekt, anderen vinden het lekker als je zachtjes bijt (zachtjes !!) Volgens Peter maken de perfecte pijplippen de beweging die bij het woord 'heulen' hoort.

Ook heeft ie nog een goeie oefening: zuig hard aan een Calippo-ijsje, als ie uit het kartonnetje springt ben je geslaagd. Oh en dames: het is een misvatting dat je met je tong moet draaien. Want heeft een vagina een tong ?! Precies !!

Over het gebruik van de achteruitgang zijn de meningen sterk verdeeld, maar feit is dat de mannelijke g-spot daar wel ergens rondhangt. De prostaat kietelen: succes gegarandeerd als hij hem niet omhoog krijgt. Dus mocht je benieuwd zijn: rol de beste man op zijn rug en steek je vinger erin (richting navel). Reinder: "Als het goed is voel je al snel ergens om een hoekje een plat stukje. Maak met je vinger een 'kom hier'-gebaar". Bingo !!

Oh en meisjes: vergeet hem vooral niet af en toe aan te kijken. Je bent tenslotte de liefde aan het bedrijven.

bronnen: Seks.blog.nl / VIVA / WTF
                   

dinsdag 5 maart 2013

Carly Rae Jepsen annuleert optreden bij Homofobe Scouts


Zangeres Carly Rae Jepsen zal niet optreden tijdens de Jamboree van de Amerikaanse Scouts. Reden van haar afzegging is het feit dat de jeugdvereniging geen homoseksuele leden en leiders wil toelaten in hun organisatie.

Carly Rae Jepsen en de uit San Francisco afkomstige band Train waren als headliner geboekt op de Jamboree. Ook Train ziet om dezelfde reden af van het optreden.

De zangeres die een een wereldhit scoorde met 'Call me maybe' stuurde haar beslissing dinsdag via Twitter de wereld in. "Als een artieste die in gelijkheid voor iedereen gelooft doe ik niet mee aan de Jamboree van de Amerikaanse Scouts deze zomer."

Er was reeds een online petitie georganiseerd om de zangeres te overtuigen om het optreden te annuleren. 62.0000 mensen hadden de petitie al ondertekend vooraleer Carly Rae Jepsen haar optreden annuleerde. Zowel Train als Jepsen hebben zich in het verleden al meermaals uitge- sproken voor de openstelling van het huwelijk voor homoseksuelen.

bron: GayLive.be
      


    

Ook 'Train' boycot Amerikaanse Scouting om Homobeleid

De Amerikaanse rockband Train weigert op te treden voor de Amerikaanse scouting zolang het bij de club verboden is homoseksueel te zijn. 

Train, bekend van hits als 'Drops of Jupiter' en 'Bruises', zou in juli optreden op de grote nationale Scout Jamboree.

Maar de Amerikaanse homogemeenschap heeft er bij de groep op aangedrongen af te zien van dit concert omdat het bij de Boy Scouts verbo- den is voor leden om uit te komen voor hun homoseksualiteit.

bron: NU.nl
             


     

Carly Rae Jepsen en Train boycotten Boy Scouts

Carly Rae Jepsen boycot de Boy Scouts of America tot de organisatie haar controversiële verbod op homoseksuele leden en leiding opheft. De popzangeres tweette vandaag dat ze niet zal optreden op de Boy Scouts Jamboree: "As an artist who believes in equality for all people, I will not be participating in the Boy Scouts of America Jamboree this summer ... ".

In twee daaropvolgende tweets schreef de zangeres, bekend van de hits 'Call Me Maybe', 'This Kiss' en haar nieuwe single 'Tonight I'm Getting Over You': "Ik zal altijd de LHBT-gemeenschap wereldwijd blijven steunen en geïnformeerd blijven over het altijd veranderende landschap in de voortdurende strijd om homorechten in dit land en de rest van de wereld".

Een paar dagen voor de bekendmaking van de zangeres liet ook de band Train al weten niet te zullen spelen op de Jamboree tot de BSA het verbod opheft.

Jepsen en Train zullen beiden alsnog optreden als er een verandering komt in het beleid van de scouts.

bron: GayKrant.nl
   


                       

Vanavond op RTL 5 | Echte meisjes op de Prairie


TV·TIP - Onder de bezielende leiding van Patty Brard gaan tien cowgirls én cowgays de strijd met elkaar aan op de prairie. Op het Amerikaanse platteland worden de realityjongens en -meisjes geconfronteerd met een oude bekende.

Na Suriname en Nepal heeft RTL 5 dit seizoen tien van hun realitysterren naar de uitgestrekte vlakten van Utah gestuurd. Nieuw is dat er dit keer niet alleen vijf meiden op reis gaan, maar ook vijf homoseksuele jongens de prairie onveilig maken. De cowgirls en de cowgays moeten het tegen elkaar opnemen in opdrachten die hun uithoudingsvermogen, kracht en kennis van het Wilde Westen testen. De uiteindelijke winnaar gaat naar huis met een cheque van 40.000 euro.

Geld
De kijker krijgt ook een oude bekende voorgeschoteld. Michella Cox maakte haar debuut op RTL 5 in 'Dames in de dop' en is vooral bekend van haar beruchte vechtpartij met Amanda uit 'de Gouden Kooi' tijdens 'Echte meisjes in de jungle'. Over haar motivatie om weer op te komen draven in is Michella duidelijk: "Ik kon het geld goed gebruiken".

Vrienden
De extraverte Arnhemse was ook helemaal niet van plan een innige band met haar teamleden op te bouwen. "Ik ben niet iemand van vrienden en dat zal ik ook nooit worden. Zo ben ik. Ik ben alleen gekomen en ik ga alleen weg. Als ik met sommigen wel een klik heb is dat leuk, maar ik kom hier niet voor vriendschap."

Pyjama
Is Michella na zoveel realityseries niet toe aan een eigen serie á la Barbie ?! "Ik denk niet dat ik nee zou zeggen. Ik weet het niet. M'n vriend zou het niet zo leuk vinden. Ik zou het wel overwegen, zodat mensen kunnen zien hoe ik leef. De echte Michella zien ze nu ook wel op televisie, maar gewoon om te laten zien hoe mijn dagelijkse leven is en niet in een jungle of op een prairie. Dat ik in m'n pyjama naar de supermarkt ga enzo."

Echte meisjes op de Prairie  –  Dinsdag 5 maart 2013  –  RTL 5  –  21.30 uur

bronnen: TVgids.nl / RTL 5
   

Kim, Ovo, Claire, Michella, Jill, Sunny, Gio, Bram, Ricardo en Joost naar de Prairie

De tien realitysterren die in Echte Meisjes op de Prairie zijn meegenomen naar de uitgestrekte vlaktes van Utah zijn bekend. RTL 5 liet gisteren weten dat er in deze serie van Echte Meisjes ... niet alleen vijf meisjes worden meegenomen, maar ook vijf jongens. De meiden worden in de serie gekscherend cowgirls en de jongens cowgays genoemd.

Presentatrice Patty Brard neemt mee in haar kielzog: Michella (bekend van Dames in de Dop en Echte Meisjes in de Jungle), Jill (Oh Oh Europa), Kim (uit In Love With Sterretje), Ovo (uit Benelux' Next Top Model), Claire (uit De Gouden Kooi) Ricardo (uit De Gouden Kooi), Joost (uit De Modepolitie), Sunny (van Take Me Out), Gio (uit Oh Oh Cherso) en Bram (van Barbie's Bruiloft).

Op de prairie is de groep in tweeën gesplitst om het vervolgens tegen elkaar op te nemen in heuse wild west-proeven. Na acht afleveringen weten we wie de ontberingen in de woestenij van Utah het best heeft doorstaan en welk 'Echt Meisje' met het prijzengeld van maximaal 40.000 euro naar huis gaat.

Echte Meisjes op de Prairie is de derde in de reeks. Vorig jaar ging Ad Visser met reality sterren naar Nepal. Het jaar daarvoor trokken Quintis Ristie en zijn gevolg door Suriname.

bronnen: MetroNieuws.nl / RTL 5
                        

Kris Peeters veroordeelt Anti-Homowet in Rusland


Vlaams minister-president Kris Peeters veroordeelt het homofobe wetsvoorstel dat in de Russische Doema circuleert. Hij gaat onder meer een brief schrijven aan de ambassadeur en ze proberen aan te kaarten in de VN-Mensenrechtenraad over Rusland.

Eind januari werd de wettekst in een eerste lezing goedgekeurd. Als de wettekst ook een tweede en derde lezing doorstaat en ondertekend wordt door de president dan mogen zowel organisaties als privépersonen geen artikels publiceren over homoseksualiteit, een evenement voor HoLeBi's organiseren of publiekelijk over HoLeBi-thema's discussieren in heel Rusland. Een overgrote meerderheid in de Duma stemde voor de wet- tekst.

In een antwoord op een schriftelijke vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Ann Brusseel (Open VLD) zegt Kris Peeters dat hij op één lijn staat met wat minister Pascal hierover gezegd heeft in de commissie voor Onderwijs en Gelijke Kansen.

"Ik verwijs ook naar het beleidsdocument 'Mensenrechten en het Vlaams internationaal beleid', op basis waarvan het standpunt van de Vlaamse Regering wordt bepaald. Daarin wordt geopteerd om de internationale dialoog over situaties zoals die in Rusland te kanaliseren naar de geëigende multilaterale fora. Ik zal mijn diensten de opdracht geven om deze kwestie via de bestaande intra-federale coördinatiemechanismen op te laten nemen in de Belgische positie voor de eerstvolgende universele periodieke evaluatie (UPR) van de VN-Mensenrechtenraad over Rusland", zo schrijft Vlaams minister-president Kris Peeters.

bron: GayLive.be
   

Ook Minister Ivo Opstelten wijst Rusland op homorechten

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft Rusland er nog eens op gewezen dat de rechten van homoseksuelen gerespec- teerd moeten worden. Aanpak van corruptie vloeit ook voort uit internationale verdragen die Rusland getekend heeft.

Dat zei Opstelten woensdag op een conferentie in Den Haag over juridische samenwerking tussen Nederland en Rusland. Ook de Russische vice-premier Arkady Dvorkovich was daarbij aanwezig.

Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) sprak zijn Russische collega Sergej Lavrov eerder al aan op een wet die 'propaganda' voor homoseksualiteit strafbaar stelt.

bron: Telegraaf.nl
                                

Bartblog | Lentekriebels !!


COLUMN - Iedereen is die kou volgens mij nou onderhand al wel zat, ik in ieder geval wel !! En vandaag, 4 maart 2013, is het eindelijk weer eens mooi weer in het zuidelijke deel van Nederland. Geen idee hoe het is in de rest van ons kikkerlandje, maar hier was het super !!

Ik was om half 1 uit van school, en mijn zusje toevallig ook. Ik stelde voor om naar de stad te gaan, het was immers zeer goed weer. Zei stemde ermee in, en zo pakten we de bus, met onze school boeken, richting de stad. Heerlijk weer !! We stapten uit de bus en we roken de vislucht al van de markt. Het was immers maandag en dan hebben we markt hier.

Super gezellige sfeer hing er, vooral omdat iedereen met een niet al te dikke jas liep, en sommige zelfs zonder. Ik waagde het er maar niet op, net hersteld van een week ziek dus ik wou niet gauw weer een week op bed hoeven liggen. Eerst lekker een swirl gegeten, heerlijk met dit weer. Daarna gaan winkelen, een hoop nieuwe dingen gescoord:

•  Een nieuwe spijkerbroek
•  Een nieuwe zonnenbril (voor mijn zusje gekocht)
•  Chanel nagellak (ook voor mijn zusje)
•  Een super leuke pet, bij de H&M

En nog een hoop meer ... Als ik dan winkel houd ik mijzelf gauw moeilijk in. Met de achterliggende gedachte dat ik morgen weer loon krijg, bleef ik maar winkelen, heb ook maar gauw even 50 euro apart gehouden, mocht mijn tas dan eindelijk binnen komen heb ik er wel geld voor.

Na het winkelcentrum uit gekomen te zijn, zijn we een rondje op de markt gaan lopen. Door de gezellige sfeer en muziek had ik zin om te dansen, dat deed ik maar niet, als het wat warmer zou zijn, zou ik het toch wel zo doen. Dan trek ik gewoon wat mensen mee die doen dan vast met me mee. Maar goed buiten dit alles om had ik weer een geslaagde middag, ik zit nu lekker thuis met een ijskoud glas limonade, lekker aan het genieten van wat muziek.

Nog een fijne dag schatjes, en tot gauw !!

Bart Alleman

bron: KamKrant.nl
                     

Homofobe ex-Kardinaal is zelf Homo


De Britse ex-kardinaal Keith O'Brien, die onlangs uit zijn ambt werd gezet nadat hij beschuldigd was van ongepast seksueel gedrag met jonge priesters, heeft zondag bekend en zijn excuses aangeboden. De meest vooraanstaande rooms-katholieke functionaris in Groot-Brittannië weersprak de beschuldigingen in eerste instantie fel maar kwam daar zondag op terug.

Opvallend detail is dat de homoseksuele kardinaal in Groot-Brittannië bekend staat als homofoob. Zo heeft hij de afgelopen maanden een felle campagne geleid tegen de openstelling van het Britse huwelijk voor paren van het zelfde geslacht.

Ik geef toe dat mijn seksuele gedrag als geestelijke onacceptabel is geweest en bied dan ook mijn verontschuldigingen aan. Zowel de kerk, als alle gelovigen en mijn sekspartners heb ik schade toegebracht.Ik heb mij de afgelopen dagen niet kunnen verdedigen maar krijg nu de kans te verklaren dat mijn seksuele gedrag niet viel binnen de normen die van een priester, aartsbisschop en kardinaal verwacht mag worden", aldus de 74-jarige ex-kardinaal zondag.

Hij liet tevens weten dat hij zich vanaf nu volledig zal terugtrekken en geen enkele rol meer zal spelen binnen de katholieke kerk. Ook zal O'Brien niet naar het conclaaf in Rome gaan waar de kardinalen binnenkort een nieuwe paus kiezen. Daar zal nu geen enkele Britse kardinaal bij zijn.

Britse homo-organisaties zijn blij dat O'Brien is teruggetreden en dat hij alles openlijk heeft bekend. De homogroepering Stonewall gaf O'Brien vorig jaar nog de titel 'Homofoob van het jaar' omdat de kardinaal zich herhaalde malen in de media fel uitgelaten had tegen het homohuwelijk en tegen meer rechten voor homoseksuelen. Ook Stonewell laat weten blij te zijn dat de kardinaal geen rol meer speelt binnen de katholieke kerk.

bron: GaySite.nl
        

Excuus Britse kardinaal Keith O'Brien is slap

De excuses van de van ontucht beschuldigde Britse kardinaal O'Brien gaan niet ver genoeg. Hij dient expliciet excuses te maken aan de homogemeenschap, vindt activist Peter Tatchell.

"De bekentenis van kardinaal O'Brien is een slap excuus en gaat niet zo ver als wat we van een spiritueel leider mogen verwachten", stelt Peter Tatchell, Engelands bekendste homorechtenactivist. "Ik dring erop aan dat hij berouw toont voor zijn homofobie en hypocrisie door zich te verontschuldigen tegenover de homogemeenschap voor de haat die hij heeft gezaaid en de schade die hij heeft veroorzaakt. En door publiekelijk berouw te tonen voor zijn homofobie."

Tatchell's commentaar volgde op de bekentenis van de homofobe kardinaal Keith O'Brien waarin hij erkende seksuele relaties met mannen te hebben gehad. "Ik geef toe dat er momenten zijn geweest dat mijn seksuele gedrag beneden de normen was die van mij als priester, aarts- bisschop en kardinaal mogen worden verwacht", biechtte hij op.

Beschuldigingen van misbruik van jonge priesters in de jaren 80 leidden vorige week tot zijn aftreden. O'Brien was de meest vooraanstaande rooms-katholieke functionaris in Groot-Brittannië. De geestelijke was een notoire homohater en haalde regelmatig uit naar homo's en lesbien- nes. De voorgenomen openstelling van het burgerlijk huwelijk noemde hij onlangs nog 'een groteske ondermijning van een algemeen aanvaard mensenrecht'. Volgens O’Brien zou de nieuwe huwelijkswetgeving het Verenigd Koninkrijk te schande zetten voor de wereld.

bron: GayKrant.nl