zaterdag 6 juni 2015

Mode → Pride-collectie | Na Adidas komt ook Converse met een Pride-collectie

Als Adidas met speciale Pride-schoenen komt, kan de concurrentie natuurlijk niet achterblijven. Converse komt met een serie 'All Stars' én twee T-shirts om het Pride-seizoen te vieren.

Converse heeft drie verschillende schoenen uitgebracht onder de naam 'All Star Pride Collection'. Er is een standaard schoen met daarop de kleuren van de regenboog. Ook is er eentje speciaal voor San Francisco en een voor New York, die laatste compleet met wolkenkrabbers erop.

Zie ook:  Adidas komt met Pride-sneakers  /  Adidas lanceert Regenboog-sneakers voor Pride Month

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


        
                                 

Oekraïne – Kiev | Deelnemers Gay Pride belaagd in Oekraïense hoofdstad Kiev


Een mars voor homorechten in de Oekraïense hoofdstad Kiev is zaterdag aangevallen door tegenstanders. Vier van de naar schatting driehonderd deelnemers aan de gay pride en vijf politieagenten raakten gewond, aldus het persbureau Interfax en andere berichten.

De mars werd in de ochtend gehouden langs de rivier de Dnjepr. Oproerpolitie met helmen en schilden vormde een kordon om de deelnemers en tegenstanders uit elkaar te houden. De tegenstanders gooiden rookbommen en sommigen probeerden door het kordon heen te breken. Na afloop van de mars werden enkele deelnemers aangevallen.

Net als in andere voormalige delen van de Sovjet-Unie bestaat in Oekraïne veel vijandigheid jegens homoseksuelen. Tegenstanders beweren dat de meer op het Westen gerichte koers die Oekraïne wil varen zal leiden tot invoering van het homohuwelijk.

Zie ook:
Rechtse Sektor wil Homoparade morgen verhinderen in Kiev  /  Gay Pride in Kiev eindigt in geweld  /  Rellen tijdens Kiev Pride    
Gay Pride in Kiev verstoord door ultra-nationalisten  /  Arrestaties en gewonden bij 'Gay Pride' in Kiev  /  LGBT rights in Ukraine

bron: FokNieuws.nl - Fok ‼


Zaterdag 6 juni 2015 - Oekraïne - Kiev - Geweld | Vredige Gay Pride in Kiev mondt uit in geweld

De Gay Pride-mars in de Oekraïense hoofdstad Kiev is gewelddadig geëindigd. President Porosjenko had van tevoren gegarandeerd dat de Mars voor Gelijkheid vreedzaam zou verlopen: "Hij zei dat iedereen het recht had om eraan mee te doen en dat de politie de openbare orde zou handhaven". Rechtse politici dachten daar anders over: "Voor de mars begon, riepen zij op om de mars te verstoren".

Daarop vroeg de burgemeester van Kiev de organisatoren de mars af te blazen, net als vorig jaar op de valrep gebeurde, om 'confrontaties' te vermijden, maar de optocht kwam er toch. Rechts-radicale tegendemonstranten vielen deelnemers aan de mars aan en gooiden traangasgranaten, stenen en rookbommen.

De politie greep in en arresteerde een aantal raddraaiers; vijf agenten raakten gewond. De Oekraïense autoriteiten zeggen dat het recht van seksuele minderheden in het land is gegarandeerd en beschermd, maar volgens critici is homofobie alom zichtbaar en een geaccepteerd verschijnsel in het overwegend orthodox-christelijke land.

Zie ook:  Oekraïne - Kiev | "Burgemeester van Kiev 'Vitali Klitsjko' hoopt op forse straf voor de verstoorders van de Gay Parade"

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


       

       
                                 

vrijdag 5 juni 2015

Sprookje | Het Homo-sprookje 'The Bravest Knight Who Ever Lived' is verfilmd

'The Bravest Knight Who Ever Lived' is de titel van een sprookje dat is geschreven door 'Daniel Errico'. In het verhaal wordt de ridder niet verliefd op een prinses, maar op een prins. Er is nu een animatiefilm van gemaakt.

Cedric is een pompoenboer die graag een heroïsch leven zou willen leiden. Dat lukt wanneer er draken en andere toestanden op zijn pad komen. Aan het einde van zijn avontuur komt Cedric een 'love interest' tegen, maar dat is niet het standaard prinsesje.

Online platform Hulu heeft er nu een zeven minuten durend animatiefilmpje van laten maken. Deze is nu te zien naast bekende series als de Freggels.

Er zijn niet direct plannen om ook andere verhalen van Daniel Errico te verfilmen en ook niet om nu concreet een serie LHBT-films te maken. Maar Hulu staat er zeker voor open, zo liet een woordvoerder weten aan OUT.com.

Helaas is Hulu niet beschikbaar in Nederland. Hieronder het verhaal, maar dan met alleen de plaatjes.

bronnen: Winq.nl / OUT.com / Vimeo.com                     

Amerika - Texas – 'Onderzoek' | "Veel koffie drinken maakt je penis sterker" ‼


Drink jij twee of drie koppen koffie per dag ?! Dan doe je het goed. De kans dat je een erectieprobleem krijgt is hierdoor vele malen minder dan bij mannen die totaal geen koffie drinken.

Ongeveer 4000 mannen deden mee aan een onderzoek van de universiteit van Texas. Na het invullen van een vragenlijst over hun drinkgewoontes bleek dat mannen die twee of drie koppen koffie per dag drinken (dat is 85 tot 170 mg cafeïne) 42% minder klachten hadden over het krijgen van een erectie.

Door de cafeïne in de koffie raken je spieren in de penis ontspannen en kan het bloed er dus makkelijker doorheen.

bron: HoLeBi.info 


USA - Universiteit van Texas - 'Onderzoek' | "Erectieproblemen ?! ... Drink twee kopjes koffie" ‼

Goed nieuws voor alle mannen die twee á drie kopjes koffie per dag achterover slaan: "de kans dat jouw penis moeilijk een erectie krijgt is een stuk kleiner dan bij mannen die geen koffie drinken". Uit een studie van de University of Texas is gebleken dat het drankje een natuurlijke viagra is, meldt Metro.co.uk

In totaal deden 4000 mannen mee aan het onderzoek, die elk een vragenlijst moesten invullen over hun drinkgewoontes wat betreft koffie, thee en frisdrank. Eén vraag ging over de verhouding tussen het aantal kopjes koffie en erectieproblemen die mannen wel of niet hebben in bed. Dit bleek dus allemaal hartstikke mee te vallen.

Wondermiddel
Dat koffie een positieve werking heeft op het mannelijk seksleven heeft allemaal te maken met het wondermiddel cafeïne: mannen die tussen de 85 en 170 milligram tot zich nemen hadden zo'n 42 procent minder klachten over erectieproblemen. Voor de echte koffie-addicts die 171 tot 303 milligram cafeïne drinken per dag is dit 39 procent.

Relaxt
Hoe het kan dat mannen 'm beter omhoog krijgen als ze koffie achter hun kiezen hebben ?! Cafeïne maakt de spieren in de penis relaxter, waardoor het bloed er makkelijker doorheen kan stromen. En zoals we allemaal weten: "dit zorgt natuurlijk voor de nodige opschudding daar beneden". 


Dus dames én heren, mocht je nog inspiratie nodig hebben voor de verjaardag van jouw vriend: "geef hem dit jaar een Starbucks giftcard cadeau. Voor je eigen bestwil" ‼

Sommige mensen draaien nog wel eens door als het over koffie gaat. Deze man ejaculeerde in een koffiekop van een collega en deze jongen dacht grappig te zijn door alcohol in de koffie van zijn docent te doen.

bron: WTF.nl
                                                            

Feesten - Evenementen - Festivals | "Kamkrant.nl 'Gay Zomeragenda' 2015" ‼


De zomer is weer in aantocht en voor KamKrant.nl kan dat maar één ding betekenen, onze jaarlijkse zomeragenda moet weer gemaakt worden. Nergens anders de grootste en leukste gayfeesten overzichtelijk op een rij. 
Heb je een tip ?!  Moeten we ergens echt heen ?!  Mail ons via:  Redactie@KamKrant.nl     

MidzomerGracht Festival – Utrecht → 19 juni t/m 28 juni 2015
Het belooft weer een zinderende zomer te worden met alweer de negentiende editie van het Midzomergracht Festival. Van 19 tot en met 28 juni 2015 kleurt Utrecht weer roze. Het Midzomergracht Festival heeft sinds 2013 haar rol als 'homocultureel festival' verbreed. Het spectrum aan seksuele diversiteit is immers kleurrijker dan deze term doet vermoeden.
–  Info:  www.MidzomerGracht.nl

Roze Zaterdag – Maastricht → Zaterdag 20 juni 2015
Maastricht is dit jaar de Roze Stad van Nederland. Heel 2015 mag Maastricht zich "Roze Stad van Nederland" noemen. Het hoogtepunt van dit Roze Jaar is de Landelijke Roze Zaterdag op 20 juni. Roze Zaterdag is een jaarlijks terugkerend evenement dat elk jaar in een andere stad plaatsvindt.
–  Info:  www.Maastricht-Colours-You.nl

PANNdora – Utrecht → Zaterdag 27 juni 2015
Het grootste indoor gayfeest van het jaar komt terug in drie dimensies ‼ Switch tussen drie toplocaties in de Utrechtse binnenstad en beleef elke dimensie met de lekkerste muziek en spectaculaire acts. Pop, dance, classics of alles door elkaar voor de prijs van een ticket.
–  Info:  www.Pann.nl

Milkshake Festival – Amsterdam → Zondag 19 juli 2015
Milkshake is een dance-festival dat is ontwikkeld vanuit de gedachtegang 'niets moet, alles mag' en laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest.
–  Info:  www.MilkshakeFestival.nl

Roze Kermis – Tilburg → Maandag 20 juli 2015
In 25 jaar is Roze Maandag uitgegroeid tot één van de grootste evenementen van ons land. Ook vorig jaar liepen de bezoekersaantallen op tot 300.000 en verder. Tegenwoordig is Roze Maandag een internationale happening, waarbij ook mensen uit ons omringende landen de weg naar Tilburg weten te vinden.
–  Info:  www.RozeMaandag.nl

Roze Woensdag – Nijmegen → Woensdag 22 juli 2015
Inmiddels een traditie tijdens de vierdaagse in Nijmegen, de Roze Woensdag. Roze Woensdag, een dag mede geïnitieerd door het grote succes van de de 'Roze Maandag' in Tilburg en de 'Roze Zaterdag', werd aanvankelijk sinds 2002 door 'roze' horeca -op initiatief van Café de Verjaardag en Café the Great Pretender- in de van Welderenstraat georganiseerd.
–  Info:  www.RozeWoensdag.nl

Gay Pride Amersfoort – Amersfoort → Donderdag 30 juli 2015
In 2015 wordt op donderdag 30 juli voor de 13de keer de Gaypride Amersfoort georganiseerd. Naast het feest op de Hof met diverse DJ's, dansers en support act zijn er ook diverse andere onderdelen. Ben je homo, lesbisch, bi, transgender of hetero, jong, oud ?! Zin in een feestje, of om sportief bezig te zijn, iedereen is welkom ‼
– Info:  www.GayPrideAmersfoort.nl

Gay Pride Amsterdam – Amsterdam → 25 juli t/m 2 augustus 2015
Gay Pride Amsterdam is een van de beste en leukste Gay Prides in de wereld. Dit jaar is het van 25 juli tot 2 augustus. Zaterdag vindt traditiegetrouw de Canal Pride plaats, waarbij tientallen boten door de gracht varen en duizenden toeschouwers staan mee te genieten.
–  Info:  www.AmsterdamGayPride.nl

bronnen: KamKrant.nl / YouTube.com - KamKrant.nl


       

       
                                    

donderdag 4 juni 2015

Irak - Islamitische Staat | "Ook in Irak zijn Homo's ter dood gebracht door IS"

Afgelopen maanden werden naar schatting enkele tientallen homoseksuele mannen ter dood gebracht in het door terreurbeweging IS overheerste Syrië. Maar de laatste tijd laat Islamitische Staat ook steeds meer van zich horen in Irak.

Woensdag werden in Mosul drie homoseksuele mannen ter dood gebracht door hen van een hoog gebouw te gooien. Het media- en voorlichtingsorgaan van de terreurbeweging heeft beelden vrijgegeven waar op te zien is hoe geblinddoekte mannen ter dood worden gebracht.

Mosul is de op twee na grootste stad van Irak, ligt in het noorden van het land en is al enige tijd volledig in handen van IS. Volgens de terreurbeweging is homoseksualiteit zondig en verboden volgens de Sharia-wetgeving. Iedereen die zich schuldig maakt aan homoseksuele handelingen wordt ter dood veroordeeld. Meestal worden de slachtoffers direct na hun veroordeling gestenigd of van een hoog gebouw gegooid.

IS zorgt er tevens voor dat de terechtstelling wordt bijgewoond door zoveel mogelijk toeschouwers om de afschrikwekkende werking van de terdoodbrenging te maximaliseren. Ook woensdag werden drie homo's met het hoofd naar beneden van een gebouw gegooid. Enkele honderden toeschouwers stonden in het centrum van Mosul klaar om met stenen het lot van de slachtoffers te bezegelen.

Zie ook:  Shock Video | "Islam gooit Homo van flatgebouw af"

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


       
                                    

Amsterdam | "Gay Pride opgesierd met Regenboog-bruggen en -zeebrapaden"


De 20e editie van de Amsterdam Gay Pride zal niet onopgemerkt voorbij gaan (voor zover dat al zou kunnen). Vanwege het twintigjarig bestaan wordt de stad extra feestelijk versierd. Het COC en de gemeente hebben de hulp ingeroepen van een creatief bureau, om de twintig bruggen op de route van de Canal Parade op zaterdag 1 augustus te veranderen in grote regenbogen.
 
Naast versierde bruggen moeten er ook twintig regenboog-zeebrapaden komen: langs de route van de Canal Parade krijgen de zwart/wit gestreepte oversteekplaatsen een 'make-over' met alle kleuren van de regenboog. Alle objecten krijgen een QR-code die bezoekers doorverwijst naar een speciale COC-site over homo-emancipatie.

Zie ook:  Amsterdam krijgt Regenbooglook tijdens de 20ste Canal Parade
 
bronnen: Gay.blog.nl / AT5.nl


Amsterdam – Gay Pride – Canal Parade | "Amsterdam extra versierd tijdens de Canal Parade" ‼
 
Dit jaar is het de 20ste editie van de Amsterdam Gay Pride. Vanwege dit jubileum wordt Amsterdam dit jaar extra goed aangepakt.
 
Het COC en de gemeente Amsterdam gaan samen met een groep creativelingen enkele bruggen die op de route van de parade liggen veranderen in regenbogen.
 
En – net als dat al in meerdere steden is gebeurd – krijgt Amsterdam dit jaar ook enkele regenboog zeebra-paden. De zwart-wit belijning wordt vervangen door alle kleuren van de regenboog. Met deze extra aanpassingen wil de gemeente de editie van dit jaar extra vieren.
 
bronnen: GayOkay.nl / YouTube.com


       
                                               

Belgisch gerecht steekt 'tandje bij' inzake vervolging van geweld tegen LHBT's

Het aantal wegens homofobe feiten vervolgde personen is sterk toegenomen tijdens het eerste semester van 2014. Daar waar voor het hele jaar 2011 nog 9 feiten werden doorverwezen naar het gerecht werden tijdens het eerste semester van 2014 reeds 51 feiten naar de correctionele parketten doorverwezen, aldus senator 'Jean-Jacques De Gucht' (Open Vld). Bij sommige van deze feiten zijn er meerdere daders.

Jaar na jaar neemt het aantal doorverwijzingen naar het gerecht toe. In 2011 werden in het totaal 9 dossiers voor homofobie als hoofdtenlastelegging of als secundaire tenlastelegging doorverwezen, in 2012 19 dossiers, in 2013 39 dossiers en de eerste semester van 2014 reeds 51 dossiers.

De Gucht bevroeg hieromtrent de minister van Justitie 'Koen Geens' (CD&V). De Minister stelt dat ondanks de toename de cijfers nog steeds aan de lage kant zijn: "Niettemin stellen analisten in deze context vast dat de zaken van homofobe aard weinig talrijk zijn".

Minister Geens meent dat een deel van deze onderrapportering ligt in het feit dat de slachtoffers zich soms niet onmiddellijk bewust zijn van de homofobe aard van het misdrijf: "Het is immers waarschijnlijk dat homoseksuele personen klacht neerleggen bij de politie zonder stil te staan bij de homofobe aard van het geweld, waarvan zij het slachtoffer zijn of dat de slachtoffers beslissen om geen klacht neer te leggen bij de politie". 

Jean-Jacques De Gucht meent dat de drempel voor de aangifte nog steeds te hoog ligt. Hij meent dat het alvast positief is dat de aangiften van homofoob geweld de weg vinden naar de parketten. Een betere doorstroom zal er op termijn immers ertoe leiden dat het slachtoffer van homofobie sneller klacht zal indienen omdat hij/zij weet dat de dader ook daadwerkelijk zal worden vervolgd.

De onderrapportering van homofoob geweld behoeft echter bijkomende inspanningen. Eerder onderzoek via HoLeBi-websites bij 5327 deelnemers wees immers uit dat maar liefst 45% van de bevraagden aangaven reeds het slachtoffer te zijn geweest van homofoob geweld.

We moeten als overheid bijkomende en gerichte maatregelen treffen die hun deugdelijkheid in het buitenland hebben bewezen. Daarom pleit ik reeds sinds de vorige legislatuur voor de mogelijkheid voor slachtoffers van homofoob geweld om anoniem klacht in te dienen. Aldus krijgt de politie een duidelijk beeld van het reëel aantal feiten alsook de probleemwijken waar zich veel feiten voordoen. Deze maatregel is zeer eenvoudig in te voeren en het brengt homofoob geweld zeer snel in kaart. Op die manier kunnen de politiediensten concreet en snel optreden. "Vandaag hebben zij pas veel te laat weet van homofoob geweld", aldus De Gucht.

De mogelijkheid voor slachtoffers van homofoob geweld om anoniem klacht in te dienen bij de politie bestaat reeds in Nederland en werkt daar goed. Ik vraag dan ook expliciet aan de regering om de mogelijkheid om homofoob geweld anoniem aan te geven op te nemen in het nieuw interfederaal actieplan tegen homofobe en transfobe discriminatie waar justitie aan meewerkt.

Zie ook: 
België - Geweld tegen HoLeBi's | Belgisch gerecht steekt tandje bij inzake de vervolging van geweld tegen HoLeBi's      
Meer klachten over geweld met Homofobe motieven  /  En weer meer klachten over geweld met Homofobe motieven

bronnen: GayLive.be / YouTube.com


       
                               

woensdag 3 juni 2015

Frankrijk - Gay·magazine 'Têtu' | "Het Franse Gay·magazine 'Têtu' is failliet" ‼


Het grootste gaymagazine van Frankrijk, Têtu, heeft maandag faillissement aangevraagd. Het blad verkeerde al jaren in financiële moeilijkheden maar nadat in 2014 weer ruim een miljoen verlies werd gedraaid lijkt het doek nu te vallen voor het vermaarde magazine.

In 2012 had het blad nog bijna 42.000 abonnees maar inmiddels is dat aantal teruggelopen tot rond de 28.000. Om de teruglopende oplage te stimuleren werd onlangs een herstructureringsplan opgezet. Volgens de redactie zijn de eerste resultaten al zichtbaar en steeg ook het aantal abonnees weer langzaam.

Maar alle inzet lijkt nu voor niets. Het blad is technisch failliet verklaard en heeft nog tot september 2015 om een overnamepartner te vinden. Lukt dat niet dan zal 'Têtu' na ruim twintig jaar uit de Franse schappen verdwijnen.

Zie ook:  Frankrijk | "Parijs krijgt een Regenboog-monument"  /  Frankrijk | "Parijs krijgt binnenkort een Homo-monument"  
 
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com
 
 
       
                                             

Amsterdam – 4 juni | Riek Stienstra-lezing over "Religie en Homoseksualiteit"

Donderdag 4 juni a.s. wordt de jaarlijkse Riek Stienstra-lezing gehouden, met dit jaar als thema 'Religie en Homoseksualiteit'. Sprekers zijn Dr. David Bos en Dr. Ludovic-Mohammed Zahed, Europa's eerste openlijk homoseksuele Imam.

De Riek Stienstra-lezing 2015 wordt georganiseerd vanuit het 'Haardvuur Avond Project' van 'Döne Fil', en het project 'I Believe I Am Gay' van fotografen-duo 'Hadas Itzkovitch' en 'Anya van Lit'. Dit in samenwerking met het Bijbels Museum en COC Nederland.

Sprekers zijn:
David Bos – werkt als godsdiensthistoricus / socioloog aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde onder meer 
over de acceptatie van homoseksualiteit onder Marokkaanse en protestantse Nederlanders. Thans werkt hij aan een onderzoek (VU & Universiteit Utrecht) naar publieke debatten over religie en homoseksualiteit.

Ludovic-Mohammed Zahed – bekend als Europa's eerste openlijk homoseksuele Imam. Zahed is een invloedrijke activist en pleit voor gendergelijkheid en liberalisme. Hij is ervan overtuigd dat het mogelijk is om een inclusieve vertegenwoordiging van de Islam te creëren, bevrijdend en vredelievend. In zijn speech deelt hij zijn visie over de gezamenlijke waarden van de Islam en het Westen aangaande gender-gelijkheid. Hij werd geraadpleegd als expert op zijn vakgebied door de Britse rechtbank (2012) en door de Franse Senaat (2013).

Aansluitend zullen vertegenwoordigers van verschillende religies discussiëren over seksuele diversiteit en religie.

** Riek Stienstra lezing 2015 – Religie en Homoseksualiteit
Datum: Donderdag 04 juni 2015 – Tijdstip: 19.00-21.00 uur         
Locatie: Oude Lutherse Kerk, Singel 411 / Hoek Spui te Amsterdam        
Reserveren is gewenst, via:  Haardvuuravond@gmail.com  –  Onder vermelding van: 'Stienstra-lezing'     
 
Voorafgaand en na afloop van de lezing is er gelegenheid de fototentoonstelling 'I Believe I Am Gay' te bekijken in het Bijbels Museum.
Toegang Gratis: 17.00-18.45 uur en 21.00-22.45 uur. De Oude Lutherse Kerk is geopend vanaf 18.30 uur.
 
** De lezing is genoemd naar Riek Stienstra (1942-2007), Oud-directeur van Schorer – kennis- en praktijkinstelling voor geestelijke en fysieke gezondheid van LHBT's. De lezing is een initiatief van de 'Stichting Vriendinnen en Vrienden van Schorer', die jaarlijks LHBT-projecten financieel ondersteunt.


bronnen: COC.nl – COC Nederland / Schorer.nl – Vriendinnen en Vrienden van Schorer / YouTube.com


    ◄  Irene Hemelaar – Mensch Durf Te Leven  Riek Stienstra-lezing 2014
                

USA - TV - 'Empire' | "Empire-acteur 'Jussie Smollett' met de dood bedreigd" ‼

De serie 'Empire' was dé hit van het afgelopen TV-seizoen. Maar niet iedereen was even blij met de verhaallijn rond een zoon die homo is. De acteur die Jamal speelt, Jussie Smollett, is met de dood bedreigd, aldus Queerty.com.
 
Dit vertelde Lee Daniels tijdens een TV-conferentie in Los Angeles. De medebedenker en producent van de serie zegt dat niet alleen Smollett, maar ook hijzelf te maken heeft gekregen met homofobie.
 
Empire draait om het platenlabel van ex-hiphop-ster 'Lucious Lyon' (gespeeld door Terrence Howard). Die heeft drie zoons, met wie hij een moeizame relatie heeft. De middelste zoon, Jamal, is homo en daar weet Lucious Lyon zich geen raad mee.
 
In de serie is een flashback te zien waarin Lucious zijn zoon Jamal in een vuilnisbak duwt omdat het jongetje de hakken van zijn moeder heeft aangetrokken. Lee Daniels zegt dat deze scène waargebeurd is. Sommige kijkers hebben negatief gereageerd op deze en andere scènes waarin een volwassen Jamal te zien is met zijn vriend.
 
Daniels zegt zich er weinig van aan te trekken. "Homofobie bestaat. Jussie en ik hebben allebei doodsbedreigingen ontvangen. Maar we gaan gewoon door".
 
Empire keert terug op 23 september. Het tweede seizoen telt achttien afleveringen.
 
bronnen: Winq.nl / Queerty.com / YouTube.com
 
 
      
 
      
                                                           

België - Leuven - 'Wim Peumans' | Moslim HoLeBi's worstelen met coming-out

In het publieke debat worden Moslim HoLeBi's nauwelijks of niet gehoord. Een hiaat dat gevuld moest worden, meende antropoloog 'Wim Peumans'. Zijn doctoraatsonderzoek levert alvast interessante inzichten op.

Voor zijn doctoraatsstudie hield 'Wim Peumans' (Centrum Interculturalisme, Migratie en Minderheden) diepte-interviews met 31 HoLeBi's met een Moslim-achtergrond. Zijn onderzoek onderstreept dat het niet evident is om tegelijk Moslim en HoLeBi te zijn.

Welke spanningen ervaren Homoseksuele Moslims ?!
Wim Peumans: "Praktiserende Moslims vinden het moeilijk om de kloof tussen homoseksualiteit en geloof te overbruggen. De manieren waarop ze dat proberen, variëren heel erg. Je hebt er die op zoek gaan naar andere interpretaties van de religieuze teksten. Anderen zien het als een test van God. Ze leren met de tegenstrijdigheid te leven, omdat hun geloof een te belangrijke rol speelt in hun leven en ze geen keuze willen maken".

"Sommige Moslims laten hun geloof vallen vanwege hun seksuele geaardheid, zeker als het tot een breuk met de familie is gekomen. Dat zie je namelijk bij vele homoseksuele Moslims, ook de niet-praktiserende, dat de ouders moeilijk met de homoseksualiteit van hun kinderen om kunnen. Dat heeft zeker niet altijd met religie te maken. Hun belangrijkste vrees is dat er geen kleinkinderen zullen komen. Ook pijnlijk is de vaststelling dat het ideeëngoed rond gender en seksualiteit waarmee ze hun kind hebben opgevoed, plots aan diggelen ligt. Hoe de migrantengemeenschap op 'het nieuws' zal reageren, is ook een grote bezorgdheid".

Welke gevolgen heeft dat voor de coming-out ?!
Peumans: "Veel Moslim HoLeBi's zien 'uit de kast komen' als een continuüm. Het is misschien passender om het woord 'kast' door 'draaideur' te vervangen. We stellen vast dat Moslim HoLeBi's een wisselende houding aannemen, afhankelijk van wie ze tegenover zich hebben. Ze weten goed met wie ze over hun seksuele geaardheid kunnen praten en met wie niet. Vaak lichten ze eerst broers of zussen in, omdat die van dezelfde generatie zijn en er meer kans is dat zij ervoor open staan".

"Nadien volgen de ouders, maar soms ook niet. De familie is zo belangrijk voor het geluk en welzijn van Moslims dat ze er liever niet met hun ouders over spreken om de relatie niet in gevaar te brengen. Soms duurt het jaren voor ze de juiste modus vivendi vinden".

"Wat opvalt, is dat vele respondenten aangeven dat ze tussen twee vuren zitten. Kiezen ze voor een coming-out, dan krijgen ze van de Moslim-gemeenschap het verwijt zich egoïstisch op te stellen. Doen ze het niet, dan noemt de HoLeBi-gemeenschap hen laf".

Hoe lossen ze dat dilemma op ?!
Peumans: "Door er op een indirecte manier voor uit te komen. Door hints te droppen. Zoals 'ik ben niet gemaakt om te trouwen'. Ze hopen dat hun ouder 'het' op die manier wel doorhebben – 'stilzwijgende kennis' noem ik dat. Moslim HoLeBi's gebruiken de stilte soms als een taal. Homoseksualiteit staat zo ver van het dagelijkse discours bij hen thuis dat er expliciet over praten té confronterend is".

Het aantal asielaanvragen vanwege genderidentiteit of seksuele oriëntatie is verviervoudigd: van 376 in 2009 naar 1.225 in 2013. Peumans sprak ook een aantal Moslims die vanwege hun homoseksualiteit naar ons land migreerden.

Waar gaan zij precies voor op de vlucht ?!
Peumans: "In hun land van herkomst waren zij slachtoffer van fysiek en/of psychisch geweld. Berucht zijn Senegal, Kameroen, Mauretanië, Togo en Guinee. Een meisje uit Oeganda dat ik sprak, werd het voorwerp van een heksenjacht, nadat haar vriendin in een krant geout was. In Pakistan riskeren HoLeBi's dan weer een gevangenisstraf".

"Hoewel ze ondervinden dat het moeilijk is om hier een nieuw leven op te bouwen, omdat ze onderaan de ladder terechtkomen en met discriminatie te kampen hebben, zijn ze toch blij met de gewonnen vrijheid. Hier kunnen ze tenminste ontmoeten wie ze willen, zonder vrees voor hun leven, opsluiting of uitsluiting".

Zie ook:  Marokko zet Homo-activisten het land uit  Islamitische Staat gooit Homo van een hoge klif

bronnen: HoLeBi.info / KU·Leuven.be - Wim Peumans / YouTube.com


       
                                                              

dinsdag 2 juni 2015

Roze Maandag | "Gay-discotheek Red & Blue tijdens Roze Maandag in Tilburg"

Gay-discotheek 'Red & Blue' uit Antwerpen geeft maandag 20 juli een speciaal feest in 'Club Epic' in Tilburg. Het feest is vanwege het 25-jarig bestaan van 'Roze Maandag'.
 
Red & Blue is al ruim 15 jaar aanwezig op Roze Maandag in Tilburg. Dit jaar vieren zij het feest mee in 'Club Epic' dat wordt omgetoverd tot de grootste Gay-discotheek van die dag. Naast muziek van de DJ's van 'Red & Blue' komen er ook dansers en Draq Queens mee. Red & Blue is maandag 20 juli in Club Epic, Heuvelring 116, in Tilburg. Het feest is van 21.00 tot 04.00 uur. Entreekaarten kosten 7 euro en zijn aan de deur te koop.
 
Waar:         Club Epic – Heuvelring 116 – Tilburg 
Wanneer:    Maandag 20 juli 2015  →  21:00 uur - 04:00 uur      
Toegang:     7 euro     

Zie ook:  Red & Blue viert feest voor 25-jarige 'Roze Maandag'
 
bronnnen: BD.nl - Brabants Dagblad / YouTube.com

 
       
                                             

Een jonge Indiase Homo gedwongen tot seks met zijn moeder ter 'genezing' ‼

Een tiener in India zou gedwongen zijn tot seks met zijn moeder ‼ - De reden ?! - Het zou hem 'genezen' van zijn homoseksualiteit. Dat meldt de Times of India.

Volgens LGBT Collective, een vereniging die zich inzet voor de rechten van lesbiënnes, homo's en transgenders in India, zijn ouders soms zo radeloos, dat ze 'corrigerende verkrachtingen' regelen in hun eigen omgeving.

Seks met bijvoorbeeld neven en nichten of zelfs ouders zou een poging zijn om tieners te genezen van homoseksualiteit. Een jongen van wie vermoed werd dat hij homoseksueel zou zijn, werd zelfs gedwongen tot seks met zijn moeder.

Een woordvoerder van de vereniging spreekt van ten minste 15 meldingen in de afgelopen vijf jaar, maar stelt dat veel meer slachtoffers zijn. Jongeren zouden uit schaamte en angst om verstoten te worden geen aangifte doen .

Strafbaar
Vanaf 2009 werd het verbod op homoseksualiteit in India opgeheven, maar in 2013 is het weer strafbaar gesteld. In de wet staat dat een homoseksuele relatie een 'tegennatuurlijk delict' is dat met tien jaar cel kan worden bestraft.

Zie ook: 

bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com

 
                                               

USA - Showbizz – 'Caitlyn Jenner' | "Dag Bruce Jenner, Halló Caitlyn Jenner" ‼

We hebben er even op moeten wachten, maar nu is 't dan eindelijk zover: "Bruce Jenner (65) heet vanaf nu officieel Caitlyn Jenner". Op de cover van 'Vanity Fair' presenteert de realityster haar nieuwe ik, compleet met prachtig kapsel en make-up. Fotograaf 'Annie Leibovitz' maakte de foto's in Caitlyn's huis in Malibu, Los Angeles. Wij zijn erg te spreken over supervrouw Caitlyn, melden Gay.nl, VanityFair.com en HuffingtonPost.com.

In het bijgaande interview vertelt Caitlyn Jenner uitgebreid over haar transitie en legt ze haar keuzes uit. "Als ik op mijn sterfbed zou liggen en ik had dit allemaal geheim gehouden, zou ik denken: je hebt dus je hele leven verknald", zegt ze over de beslissing om op 65-jarige leeftijd als vrouw verder te gaan.

"Het leven van Bruce was een leugen, elke dag leefde hij met een geheim, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Caitlyn heeft geen geheimen. Als de cover en de foto's uitkomen ben ik eindelijk vrij", zegt ze in een promotiefilmpje voor het komende nummer van Vanity Fair.

Caitlyn Jenner opende ook een eigen Twitteraccount, waarop ze de volgende Tweet plaatste: "Ik ben zo gelukkig nadat ik zo lang heb gestreden om mezelf te kunnen zijn. Welkom in de wereld Caitlyn. Ik kan niet wachten tot jullie haar/mij beter leren kennen". In slechts 2 dagen tijd vergaarde
ze 1,29 miljoen volgers. Daarmee verbrak ze het record van de Amerikaanse president Barack Obama door binnen vier uur meer dan een miljoen volgers te verzamelen. @Potus deed daar vijf uur over.

De oud-olympiër vertelde in april in een interview met Diane Sawyer voor het eerst over haar wens om vrouw te worden. Eind juli krijgt ze eeneigen achtdelige reality-serie.

De ex-stiefdochter van Jenner - Kim Kardashian - zegt blij te zijn met de foto's. "Zo te zien heeft ze dezelfde haarstylist als de mijne", zegt Kim Kardashian. "Ze ziet er fantastisch uit" ‼ Ook Esther Jenner, de moeder van Caitlyn, vindt haar kind prachtig na de transformatie van man naar vrouw. Toch blijft de 88-jarige moeder in elk geval voorlopig vasthouden aan de naam Bruce. Ze vindt het namelijk nog even wennen.

Zie ook: 
Caitlyn Jenner op de cover van Vanity Fair  /  Barack Obama looft Transgender 'Caitlyn Jenner'  /  Caitlyn Jenner – Wikipedia.org     


bronnen: Gay.nl / VanityFair.com / HuffingtonPost.com / YouTube.com                                 

maandag 1 juni 2015

VS – Justin Bieber – Showbizz | "Justin Bieber twittert dat hij geen Homo is" ‼

Vooruitlopend op de reactie van het publiek, plaatste 'Justin Bieber' vandaag het volgende bericht op Twitter: "Ik ben geen Homo, maar zelfs als ik dat was is dat geen belediging".

Zijn tweet is het gevolg van andere posts op social media. In februari 2014 verscheen er op Twitter een zogenaamde foto van Justin Bieber, waarop te zien is dat hij een man zoent. Vrij snel werd duidelijk dat 'Rob Miller' de man op de foto was, die erg op het popidool lijkt. Dus Justin en zijn fans kunnen diep adem halen: "Hij is Hetero maar zeker niet Homofoob" ‼

Zie ook:  Justin Bieber zoent een man  /  Justin Bieber zoende niet met jongen

bronnen: OUT.tv / YouTube.com


       
                

Australië - Homohuwelijk | Oppositie in 'Australië' wil Homohuwelijk invoeren

De Australische oppositieleider 'Bill Shorten' heeft maandag bij het parlement een wetsvoorstel ingediend om het homohuwelijk mogelijk te maken. Hij wil dat het huwelijk in de wet niet meer wordt omschreven als een verbintenis van man en vrouw, maar als een verbintenis van twee mensen, meldt de Australische omroep 'ABC'.

De leider van de sociaaldemocratische partij riep de liberale premier 'Tony Abbott' op de liberale parlementariërs vrij te laten in hun keuze bij de stemming over het wetsvoorstel. De afgevaardigden van de regeringspartijen besloten de bespreking ervan te verdagen. Het wetsvoorstel zal daardoor niet voor het najaar in het parlement aan de orde komen.

Abbott is tegenstander van invoering van het homohuwelijk. Hij wees vorige maand een referendum over de kwestie af. De erkenning van het huwelijk van mensen van hetzelfde geslacht is een zaak van het parlement, zei hij in reactie op de uitslag van het referendum in Ierland over het homohuwelijk. Ruim 62 procent van de Ieren stemde ermee in dat homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders met elkaar kunnen trouwen.

Zie ook: 
Oppositie Australië wil Homohuwelijk  /  Oppositie Australië wil Homohuwelijk invoeren  /  Oppositie Australië wil Homohuwelijk   
Oppositie Australië wil Homohuwelijk  /  Oppositie Australië pleit voor het Homohuwelijk  /  Oppositie Australië wil Homohuwelijk

Vers van de Pers:  Aussiebum zamelt geld in voor openstelling huwelijk in Australië

bronnen: FokNieuws.nl - Fok! / YouTube.com


       
                                                 

Movisie - Utrecht - Biseksuelen | "Movisie presenteert brochure Biseksualiteit"

Movisie heeft de brochure "Biseksualiteit: 10 keer vraag en antwoord" uitgebracht. Deze brochure – samengesteld in samenwerking van het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi) – geeft antwoord op veel gestelde vragen rond biseksualiteit.

Zoals: Wat is biseksualiteit en hoeveel biseksuelen zijn er eigenlijk ?! Verder blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat ongeveer een derde van de bijna twee miljoen Nederlandse biseksuelen in de kast zit. Ter vergelijking: onder lesbiennes en homo's is dat aandeel met zo'n twee procent veel lager.

Biseksuelen krijgen te maken met specifieke problemen. Zo wordt hun seksuele voorkeur vaak niet serieus genomen – ook niet door lesbische vrouwen en homoseksuele mannen, maar vaak juist wel door transgenders. Ze ervaren bovendien relatief veel problemen op het werk, voelen zich minder geaccepteerd dan lesbiennes en homo's en er zijn weinig biseksuele rolmodellen.

In de brochure geeft bijvoorbeeld concrete tips over wat gemeenten kunnen doen om meer bi-inclusief te zijn. Daarnaast staan in brochure handvatten aan professionals en vrijwilligers van maatschappelijke organisaties zoals hulpverleners, leden van sociale wijkteams, sociaal werkers, onderwijzend personeel en actieve burgers in WMO-raden, platforms en belangenorganisaties.

Voor het downloaden van de Movisie-brochure:  Biseksualiteit: "10 keer vraag en antwoord"
 

bronnen: COC.nl - COC Nederland / Movisie.nl
                         
 
       
                                                

zondag 31 mei 2015

USA - Texas - Sodomie | Gays krijgen weer eens de schuld van 'natuurrampen'

Noem een natuurramp en ergens staat wel iemand op die de homo's er de schuld van geeft. Dit keer hebben we als roze medemens de overstromingen in Texas op ons geweten. Dat beweert 'Brian Fischer', lid van de haatgroep 'American Family Association'. Tijdens een uitzending van zijn AFA radio show vroeg een beller of 'sodomieten' de schuld van de natuurramp in Texas hadden.

Fisher beaamde dat en wees als hoofdschuldige de 'sodomieten burgemeester' van Houston aan, Annise Parker, die openlijk homoseksueel is. Het is niet duidelijk waarom onze lieve heer het alleen op Texas gemunt heeft en niet op de andere 13 Amerikaanse staten waar homo's en lesbiennes met elkaar kunnen trouwen.

Het is niet de eerste keer dat de ultra-conservatieve Fisher in de ether tekeer ging. In het verleden gaf hij tijdens zijn radioprogramma homo's de schuld van de Holocaust en beweerde hij dat vrijheid van godsdienst was voorbestemd voor christenen.

bronnen: Gay.blog.nl / PinkNews.co.uk / YouTube.com                                

Homohuwelijk - Wie is de volgende | Duitsland en Italië onder druk na Iers JA


De duidelijke keuze van de Ierse bevolking voor het openstellen van het huwelijk voor koppels van gelijk geslacht heeft zijn effect niet gemist in andere EU-landen. Dat 62% van het katholiek geachte land zich op zaterdag 23 mei uitsprak voor het homohuwelijk, laat zich voelen in onder andere Duitsland, Italië en Noord-Ierland.

Duitsland was in 2001 nog voorloper inzake homorechten. In dat jaar voerde het land het Eingetragene Lebenspartnerschaft (geregistreerd partnerschap) in, ook toegankelijk voor koppels van gelijk geslacht. Op dat moment was enkel in Nederland het homohuwelijk mogelijk. Vijftien jaar later is Duitsland een van de enige West-Europese landen waar HoLeBi-koppels niet kunnen huwen.

Dat valt helemaal op het conto van Angela Merkel, haar CDU en diens Beierse zusterpartij CSU, te schrijven. Zij houden het homohuwelijk via hun regeringsdeelname tegen, hoewel hiervoor in de Bundestag allicht een parlementaire meerderheid bestaat. De Duitse sociaaldemocraten (SDP), de groenen en het linksalternatieve Die Linke beschikken samen over 320 van de 631 zetels, maar de SPD zit samen met de CDU/CSU in de regering en is gebonden aan het regeerakkoord.

Het Iers referendum verhoogt de druk op de sociaaldemocraten, en mist zijn effect ook niet binnen de conservatieve CDU. Stefan Kaufmann, CDU-parlementslid, is ervan overtuigd dat er een reflectie mogelijk is binnen de centrumrechtse alliantie. Jens Spahn, lid van het CDU-partijbestuur en openlijk homoseksueel, verklaarde aan Die Welt: "Wat de Ierse katholieken kunnen, kunnen wij ook. De bevolking staat vaak verder dan wij denken". Via juridische weg werd het geregistreerd partnerschap zowat gelijk gesteld aan het huwelijk, met uitzondering van het recht op adoptie.

Ook in Italië, net als Ierland beschouwd als een katholiek land, beroert het Iers referendum het partijlandschap. Opnieuw bestaat er in het parlement een theoretische meerderheid pro-homohuwelijk: de centrumlinkse Partito Democratico van premier Matteo Renzi, het groenlinkse SEL en de linkspopulistische Vijfsterrenbeweging beschikken samen over 443 op 630 zetels in het Italiaans parlement.

Ook in de Senaat hebben zij een meerderheid. Openlijk homoseksueel Nichi Vendola, sinds 2005 president van de Italiaanse regio Apulia en boegbeeld van het groenlinkse SEL, liet noteren: "Ierland geeft ons een les in beschaafdheid". Renzi's regering steunt echter op conservatieve partijen zoals Nuovo Centrodestra, waarvan partijleider Angelino Alfano zich in 2014 uitsprak tegen het homohuwelijk.

Italië is een van de weinige West-Europese landen waar HoLeBi-koppels zelfs geen geregistreerd partnerschap kunnen afsluiten. Dat is volgens partijleden van Renzi een eerste, realistische stap. Toch zal het niet makkelijk worden: hoewel het voorstel op 26 maart werd goedgekeurd door de justitiecommissie van de Senaat (met 14 stemmen voor en 8 tegen), werden er al duizenden amendementen ingediend door rechtsconservatieve parlementsleden, hetgeen voor vertraging zorgt.

Premier Renzi wil in naloop van het Iers referendum nu doorduwen. Ook in Italië loopt de politieke klasse achter op de bevolking: in een peiling in oktober 2014 sprak 55 procent van de Italianen zich uit pro-homohuwelijk.

Zie ook:  Duitsland - CDU | "Duits Homohuwelijk komt er voorlopig niet"

bronnen: WelJongNietHetero.be / YouTube.com


       
                                               

Dokter Corrie praat zondag met Rik van de Westelaken over Homoseksualiteit


In de 'Dokter Corrie Show' geeft Dokter Corrie, vertolkt door Martine Sandifort, wekelijks seksuele voorlichting aan kinderen vanaf 9 jaar. In de komende aflevering gaat het over 'homoseksualiteit', een onderwerp dat kinderen vaak niet zo makkelijk bespreken met ouders, vrienden en klasgenoten.

Waarom vinden nog steeds veel mensen homo's raar ?! Geen vraag te gek in de Dokter Corrie Show. Het puberpanel gaat uitgebreid in op het onderwerp homoseksualiteit. Dokter Corrie speelt "Wie is de homo" ?! en gaat met haar lovebus op pad met een homo en een hetero die hun partners willen verrassen. Tijdens een stevig potje bowlen ondervraagt ze hen over hun verliefdheid en relatie. Zie jij binnen een relatie een verschil tussen homo of hetero zijn ?!

NOS-presentator 'Rik van de Westelaken' vertelt Dokter Corrie hoe hij uit de kast is gekomen. Ik dacht: "Iedereen gaat me stom vinden als ik zeg dat ik op jongens val. Gelukkig was dat niet zo. Je wordt er mee geboren en je hebt het er maar mee te doen. Voor vervelende opmerkingen moet je wel een dikke huid hebben. Laat iedereen maar lekker lullen".

Noodzaak
Uit onderzoek van J/M Ouders en Rutgers WPF kwam naar voren, dat ouders de mate waarin hun hun kind al bezig is met seksualiteit onderschatten. Als kinderen betrouwbare informatie krijgen over hun lichaam, seksualiteit en relaties kunnen zij later verantwoorde keuzes maken. Ieder kind verdient deze informatie, maar veel ouders lichten hun kinderen te laat of gebrekkig voor. De Dokter Corrie Show gaat lastige onderwerpen niet uit de weg.

Samenwerking met Rutgers WPF
De Dokter Corrie Show komt tot stand in nauwe samenwerking met Rutgers WPF. Deze organisatie geeft de programmamakers betrouwbare inhoudelijke informatie, en adviseert de makers m.b.t. relevante onderwerpen die passen bij de ontwikkelingsfase van kinderen.

Voor meer informatie over Rutgers WPF neem contact op via telefoon:  06–46193549  /  030–2313431  of:  communicatie@rutgerswpf.nl
 
 
Uitzending:   Elke zondagavond (van 26 april t/m 07 juni 2015)  –  18:15 uur  –  NPO 3 → Zapp
 

Uitzending Gemist  →  Kijk de aflevering over 'Homoseksualiteit' op de website van NPO.nl:  De Dokter Corrie Show
 
bronnen: NTR.nl - Communicatie / NPO.nl - NPO Zapp / GayNieuws.blogspot.nl / YouTube.com          ↓↓  Een voorbeeld van de 'Dokter Corrie Show' ‼