zaterdag 13 januari 2018

Amsterdam - Canal Parade | Inschrijven voor de 'Botenparade' van Pride 2018

Amsterdam – Pride 2018  →  Partijen die willen deelnemen aan de Botenparade 2018 worden uitgenodigd om zich tot 5 februari in te schrijven.  Op 11 februari 2018 worden in de Sugar Factory te Amsterdam de deelnemers bekend gemaakt. De ingezonden concepten zullen net als voorgaande jaren worden beoordeeld door een "ballotagecommissie" en de inschrijvingen die het beste aansluiten bij het thema 'Heroes' krijgen een plek in de parade.  Dit jaar is er een nieuwe indeling van de deelnemers-categorieën gemaakt en is er zelfs een gratis categorie bijgekomen.

Pride Amsterdam is van 28 juli tot 05 augustus 2018.  De botenparade met maximaal 80 boten is op zaterdag 04 augustus   Inschrijven kan via de website van: Pride.Amsterdam.

Lees verder op de website van Gay.blog.nl:  "Inschrijving Pride 2018"


bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – GayPrideBoot.nl                                             

Amerika - Coming Out | Kevin Laroy (30) komt Uit de Kast tegenover z'n vader

Amerika – Kevin Laroy  →  Oké, het heeft wat nodig om ons echt te laten huilen, maar we moeten toegeven dat de waterlanders voor de dag kwamen bij 't zien van deze video. Kevin Laroy (30) komt Uit de Kast tegenover zijn vader - met wie hij een moeizame relatie heeft.

Kevin Laroy  ook wel bekend als 'Baby Face Killa' uit het televisieprogramma 'Black Ink Crew'  heeft een moeizame relatie met zijn vader. Zo hebben ze elkaar al een aantal jaren niet gezien, maar nu komt zijn vader langs voor een belangrijk moment in Kevins leven: "Zijn Coming-Out" ‼
                                       
                                                 

Kevin Laroy deed in 2017 zijn intrede in de realityshow die draait om de werknemers van een "Afro-Amerikaanse Tattooshop" in de wijk 'Harlem' in New York City. Tijdens het programma kwam hij al openlijk voor zijn 'Biseksualiteit' uit, maar nu wil hij volledige openheid van zaken geven ‼ Kevin Laroy nodigt zijn vader - die hij al een aantal jaar niet heeft gezien - uit in z'n appartement en zorgt ervoor dat ook de camera's van het pro- gramma draaien.
bronnen: Winq.nl / Queerty.com / VH1.com – Video ‼


                                                                         

vrijdag 12 januari 2018

Als Homo vluchten voor je leven - om vervolgens hier niet geloofd te worden ‼

Hoe bewijs je als asielzoeker dat je Homoseksueel bent ?!  En wat doe je als de 'Immigratie- en Naturalisatiedienst' je niet gelooft en terug wil sturen naar het land waar je niet veilig bent vanwege je geaardheid ?!  In die situatie zit 'Rian Al Mamaar' uit Irak   Na drie jaar vechten is de moed hem in de schoenen gezakt ‼

Sinds 2015 probeert 'Rian Al Mamaar' asiel in Nederland te krijgen op basis van zijn homoseksuele geaardheid.  Hij stelt in Irak in levensgevaar te zijn  omdat z'n vader en broer hem willen vermoorden vanwege zijn voorkeur voor mannen  en zegt daar al een keer voor in elkaar geslagen te zijn. "Rian Al Mamaar wist niet overtuigend genoeg 'het proces van bewustwording en zelf·acceptatie van het Homo-zijn' aan te tonen", volgens de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst).
                                       
                                              
                                                  
Rian woont samen met Richard Boone in Middelburg. Voor Richard, zijn familie en medewerkers van 'Stichting Vluchteling' is het overduidelijk dat Rian homoseksueel is, dus schreven ze een aantal verklaringen daarover om de IND te overtuigen ‼  Deze verklaringen - samen met uitgeprinte Whatsappjes en foto's - wisten een rechter te overtuigen toen Rian de afwijzing van de IND aanvocht. Maar de IND is in hoger beroep gegaan en wil nu dat de Raad van State zich uitspreekt over deze zaak.

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: OmroepZeeland.nl / Facebook.com – PZC.nl / Facebook.com – OmroepZeeland.nl                                             

Troye Sivan | "My My My ‼ → De nieuwe single van Troye slaat in als een bom"

Australië  Troye Sivan  My My My ‼  →  Ons favoriete Twinkie heeft een spetterende nieuwe single uitgebracht. De video bij "My My My ‼" zit bovendien vol spetterende hunks. En Troye Sivan mag er zelf ook wezen, natuurlijk …

Troye Sivan is een 22-jarige Zuid-Afrikaanse Australiër die van zijn 'homoseksualiteit' nooit een geheim heeft gemaakt. Zijn songteksten draaien bijna nooit om 'hem' of 'haar', maar in de video's van Troye Sivan wordt altijd meteen duidelijk op wie hij zijn ogen heeft gericht.

My My My ‼ vormt daarop geen uitzondering.  Het liedjes is een absolute oorworm die je niet snel kwijtraakt.  Zelfs een gerenommeerde muzieksite als Pitchfork schrijft lyrisch over het aanstekelijke nummer van Troye Sivan.
                                          
                                       

En dan die video. Een windmachine, een stroboscoop die haast pijn doet aan je ogen, knappe hunks in een ietwat sleazy omgeving: bij elkaar opge- teld vormen ze een fraai decor voor Troye Sivan, die al dansend door het beeld huppelt.
bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com                                                  

donderdag 11 januari 2018

Film | Waarom "Call Me By Your Name" nu al de belangrijkste film van 2018 is

Bioscoop – Film  →  Het jaar is nog maar anderhalve week oud  maar heeft nu al een film voortgebracht die niet alleen mooi en knap gemaakt is, maar ook een boodschap van jewelste uitdraagt.

Wij gingen naar een voorpremière van 'Call Me By Your Name' en willen vertellen waarom jij deze film, die vanaf vandaag – donderdag 11 januari 2018 – landelijk in de bios draait, ook écht zou moeten zien.

Lees de volledige recensie op de website van LindaNieuws.nl:  "Waarom 'Call Me By Your Name' nu al de belangrijkste film van 2018 is" ‼

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   LHBT's – Film : 'Call Me By Your Name' | "Homo-drama wint meerdere prijzen"   

bronnen: LindaNieuws.nl – L'Homo / YouTube.com                                       

België - Çavaria – SPARKLE | Toyota Hybride auto te winnen tijdens 'SPARKLE'

België – SPARKLE  →  Tijdens "SPARKLE" worden prachtige prijzen weggegeven via een Tombola. De hoofprijs is een Toyota C-HR ter waarde van 29.900 euro. Deelnemers kunnen op voorhand 'Tombola-tickets' kopen.

SPARKLE is een groot feest waarop iedereen welkom is. Çavaria – de Vlaamse koepel van LGBT-verenigingen – organiseert SPARKLE. Tijdens een zaalshow in aanwezigheid van prominenten, artiesten en mediafiguren blikt 'Çavaria' terug op de hoogtepunten van 2017. Daarbij hoort ook de uit- reiking van de 'Çavaria Awards', prijzen voor mensen en organisaties die zich inzetten voor HoLeBi's en Transgenders. Geena LisaIsabelle A en Divan komen optreden tijdens de show in de Theaterzaal van de 'Vooruit' in Gent.
                                          

                                         
Aansluitend barst 't grote feest in de Concertzaal los. Trinxx, de dansformatie van Raf Van PuymbroeckJef De Prins en Yannick Van Damme, toont er haar flitsende bewegingen. Bernard Gavilan, Ilse Liebens en Sadziky zorgen voor de beats. 

SPARKLE vindt plaats op zaterdag 27 januari in de Vooruit in Gent. De receptie en zaalshow beginnen om 19.00 uur, het feest start vanaf 22.00 uur. SPARKLE-tickets en Tombola-tickets zijn online te koop.

Lees verder op de website van ZiZo-Magazine.be:  "Toyota Hybride wagen te winnen tijdens SPARKLE"

Zie ook:
België – SPARKLE 2018 | "Zaterdag 27 januari 2018 in Gent"  /  België - Çavaria - Zaterdag 27 januari 2018 | "SPARKLE 2018"  


bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com / Facebook.com – ZiZo-Online.be                                       

woensdag 10 januari 2018

Amsterdam – VVD | Spoeddebat over anti-Homo geweld → "Dit moet stoppen"

Amsterdam – "Anti-Homo Geweld"  →  De 'VVD' vraagt het stadsbestuur van Amsterdam aanstaande donderdag om opheldering over de mishandeling van de homoseksuele 'Xeverio Valies' (24)

De partij is, net als andere partijen in de raad, geschokt door het geweld. "Het is vreselijk dat je in elkaar geslagen wordt om je seksuele geaard- heid", zegt VVD-raadslid 'Marianne Poot'. "Wat mij betreft mag je in Amsterdam houden van wie je houdt en zijn wie je bent. We vinden ook dat dit geweld echt moet stoppen". 

Lees verder op de website van GayNews.nl:  Spoeddebat over anti-Homo geweld | "Dit moet echt stoppen"

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: GayNews.nl / Twitter.com – GayNews.nl
                                           
                             
↑ ↑ ↑ ↑  Video: Interview met Marianne Poot op de website van AT5.nl  ↑ ↑ ↑ ↑    Video:  Spoeddebat over anti-Homo geweld | "Dit moet echt stoppen"
                                                                    

TV - Oproep - LHBT's | "Jongeren gezocht voor een nieuwe 'Uit De Kast'-serie"

Televisie      Na drie jaar afwezigheid komt 'Uit de Kast' terug op televisie.  In dit KRO-NCRV programma volgt presentator Klaas van Kruistum homoseksuele jongeren bij hun Coming Out.  Het doel van de serie is volgens de programmamakers om meer inzicht te ge–ven in de belevingswereld van LHBT-jongeren en de zaken waar ze tegen aan lopen.  Voor het vijfde seizoen is producent Skyhigh TV op zoek naar jongeren die op het punt staan 'Uit de Kast' te komen, of daar net de allereerste stap(pen) in hebben gezet.
                                             
                                  
                                              
  Volgens een woordvoerder van het programma zijn er de afgelopen vier seizoenen "prachtige en openhartige verhalen gedraaid en bleek het pro- gramma veelal een uitkomst voor deelnemende jongeren.  Niet alleen is hun deelname een stok achter de deur, Klaas van Kruistum (in het verleden Arie Boomsma) en de programmamakers begeleiden de jongeren voor, tijdens en na hun coming out", aldus de makers van het programma. Met de nieuwe reeks hopen de makers dan oom weer een bijdrage te leveren aan de acceptatie van Homoseksualiteit  met name in omgevingen waar 't nog steeds niet bespreekbaar is. 

KLIK HIER (Online) -of- KLIK HIER (E-mail) om je op te geven voor de nieuwe serie 'Uit De Kast'

Zie ook:  
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – SkyhighTV.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                                            

dinsdag 9 januari 2018

Australië | "De eerste Australische mannen zijn officieel met elkaar getrouwd"

Australië  →  Slechts enkele minuten nadat om middernacht The Marriage Act werd opengesteld voor Homo's en Lesbo's, gaven Craig Burns en Luke Sullivan elkaar het JA-woord in New South Wales.

Een maand geleden stemde het Australische volk vóór de 'openstelling van het huwelijk' 61,6% was voor, 34,8% was tegen ‼  Dus maakte de Australische overheid meteen werk van de zaak en zo kon het dat Craig Burns en Luke Sullivan in de eerste minuten van 9 januari 2017 in de echt werden verbonden.
                                               
                                                             

Er werd al eerder getrouwd in Australië, namelijk meteen nadat de uitslag van de poll bekend was gemaakt op 8 december 2017. Maar die kop- pels moesten tot vandaag wachten tot ook hun huwelijk officieel was.


Zie ook:

bronnen: Gay.nl / Facebook.com – Gay.nl / Vimeo.com / YouTube.com


        
                                           

Amerika | "Miss Trans America 'Christa Leigh Steele-Knudslien' is vermoord" ‼

Amerika  –  Vrijdagavond is het lichaam van de 42-jarige Miss Trans America gevonden in haar huis in Massachusetts ‼  Christa Leigh Steele-Knudslien werd neergestoken ‼  Haar man 'Mark Steele-Knudslien' werd door de politie gearresteerd nadat hij bekende dat hij zijn vrouw vermoord had.
                                            

                                         
Uit de autopsie bleek dat Miss Trans America stierf aan het bloedverlies door de steekwond die ze kreeg. Ze had ook een slag op 't hoofd gekregen ‼

Christa Leigh Steele-Knudslien trouwde vorig jaar met haar man en was in de Verenigde Staten naast 'Miss Trans America' bekend als de oprichtster van 'Miss Trans New England'. 

bronnen: GayLive.be / Facebook.com – GayLive.be / Twitter.com – GLAAD.org
                                               
                                                 

maandag 8 januari 2018

Amerika - Hollywood – Showbizz | "Diana Ross swingt in Homobar The Abbey"

Amerika - Diana Ross Showbizz  –  Ze is inmiddels 73, maar swingen kan "Diana Ross" nog steeds. De zangeres was zaterdagavond met haar zoon 'Evan' in The Abbey, de beroemde homotent in West-Hollywood.

Samen met haar zoon 'Evan Ross' is zangeres het middelpunt op de dansvloer en ze gaat helemaal los als de DJ "Ain't No Mountain High Enough" draait, haar grote hit uit 1970.
                                                     
        
                                                              
Diana Ross maakte in de jaren zestig furore met The Supremes ‼  In de jaren zeventig ging ze solo en had flink wat hits. Daarnaast speelde ze in een aantal films. Zo was ze te zien in The Wiz uit 1978 en Lady Sings The Blues uit 1972.

Zie ook:

bronnen: Telegraaf.nl / Facebook.com - Show.nl / YouTube.com                                                             

Amsterdam | Homoseksuele 'Xeverio' met baksteen het ziekenhuis ingeslagen

Amsterdam  →  In Amsterdam is zaterdag de 24-jarige homoseksueel "Xeverio Valies" mishandeld en beroofd ‼  Hij werd in de metro door een drietal knapen voor Homo en Boeler (straattaal voor Homo) uitgemaakt. Eenmaal boven de grond mishandelden de drie het slachtoffer en beroofden hem. Toen hij tegenstribbelde werd hij met een baksteen geslagen ‼  Dat meldt 'AT5' maandag.

De vader van het slachtoffer schrijft op 'Facebook' over het voorval. De verdachten zijn volgens hem twee Surinamers en een Marokkaan.

Tegen AT5 wil de politie nog niet spreken van Homo-gerelateerd geweld, maar van een ordinaire beroving.
                                                
                                                           

Zie ook:
Xeverio Valies ‼  /  Amsterdam weer hoofdstad van het 'Homogeweld' | "24-jarige kapper met baksteen hersenschudding gemept"

Woensdag 03 januari 2018 geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: TPO.nl – The Post Online / Facebook.com – Gay.nl / Facebook.com – Maik Valies                                               

zondag 7 januari 2018

Hufterproef | Vader kaffert Homoseksuele zoon uit. Hoe reageert Eindhoven ?!

Eindhoven  TV  "Hufterproef"     Een bijzonder verborgen camera-experiment bij de Foodhall "Down Town Gourmet Market" op de Smalle Haven in Eindhoven.  Het programma: 'Hufterproef' van WNL testte daar hoe toevallige omstanders reageren op een vader die duidelijk moeite heeft met de geaardheid van zijn zoon. Het filmpje roept veel reacties op op 'Facebook' ‼

Lees verder op de website van OmroepBrabant.nl:  "Vader kaffert Homoseksuele zoon uit … hoe reageert Eindhoven" ?!

►   Televisie–Tip  →  WNL  –  "Hufterproef"  –  Maandag 08 januari 2018  –  NPO 3  –  21:15 - 22:00 uur
►   Uitzending Gemist ?!  Bekijk de uitzending van "Hufterproef" van maandag 08 janauari 2018 op:  NPO.nl → Hufterproef ‼   


bronnen: OmroepBrabant.nl / Facebook.com – NPO.nl → WNL.tv