zaterdag 20 april 2013

Amerikaanse basketbalspeelster komt Uit de Kast


                            
De Amerikaanse basketbalspeelster Brittney Griner heeft voor het eerst een interview gegeven waarin ze openlijk spreekt over haar lesbische geaardheid. In het interview voor Sports Illustrated geeft ze de indruk dat ze zich al geruime tijd geout heeft tegenover haar vrienden en familie.

"Het is gewoon wie je bent. Maak je geen zorgen over wat andere mensen gaan vertellen omdat ze altijd wel iets weten. Als je jezelf trouw blijft laat je dat doorkomen. Verstop niet wie je echt bent".

In het interview laat de veelbelovende basketbalspeelster weten dat ze nooit haar lesbische geaardheid heeft willen verstoppen nu ze aan de vooravond staat van een professionele carriere.

"Het was niet zo moeilijk. Ik zou niet zeggen dat ik iets te verstoppen had. Ik ben altijd heel open geweest over wie ik ben en ook over mijn seksualiteit. Dus het was niet zo moeilijk. Als ik kan tonen dat ik uit de kast ben en dat alles in orde is kan dat een teken zijn voor de jongere genera- ties om zich ook zo te voelen".

In het interview met Sports Illustrated vertelt Brittney Griner ook dat ze vroeger veel gepest werd als kind omwille van haar gestalte en sek- suele geaardheid.

Griner werkt al sinds haar eerste jaar bij het collegebasketbalteam van Baylor's aan wat ongetwijfeld een beloftevolle carriere zal zijn bij de Amerikaanse basketbalcompetitie WNBA. In 2009 werd ze uitgeroepen tot de beste basketbalspeelster uit de middelbare scholencompetitie. Zij zorgde er ook voor dat Baylor college in 2012 de nationale titel behaalde. Tot nu toe is ze de enige speelster die meer dan 2000 punten scoorde en meer dan 500 worpen blokte in de collegecompetitie bij het vrouwenbasketbal.

bronnen: GayLive.be / YouTube.com   


        
                                     

Nieuw | Cocktails met Sperma


                          
Een Amerikaanse barman heeft onlangs een boek uitgebracht met de titel 'Semenology - The Semen Bartender's Handbook'. In het boek staan vele cocktailrecepten met sperma als belangrijk bestanddeel. Volgens de bedenker belooft dit dé culinaire trend van 2013 te worden en geven zijn cocktails een boost aan je gezondheid.

In 2011 publiceerde Paul 'Fotie' Photenhauer al het boek 'Natural Harvest: A Collection of Semen-Based Recipes', een kookboek vol recepten met sperma als één van de ingrediënten. Nu dus een cocktailreceptenboekje dat voor slechts drieëntwintig dollar voor elke barman in de winkel ligt.

De auteur wil met zijn nieuwe uitgave mensen leren hoe sterkedrank te combineren met de delicate smaak van sperma. In het boekje staan re- cepten voor onder meer cocktails met namen als Macho Mojito en Galliano Cum Shot. Daarnaast geeft hij ook tips hoe het ingrediënt 'te oogsten' en hoe dit te bewaren.

De barman benadrukt in Amerikaanse media dat zijn boek geen grap is of dat zijn werk mag worden gezien als een gimmick. "Als je wil dat je partner slikt bij orale seks, dan moet je ook bereid zijn je eigen sperma te consumeren". Photenhauer raadt wel aan alleen eigen sperma te ge- bruiken of lichaamssappen van een ander waar je zeker van bent dat de consumptie veilig is. Indien juist behandeld, is sperma "een goede bron van vitamines die je nagels verstevigen, je haar doen glanzen en je huid laten stralen", aldus Photenhauer.

Een onderzoek aan de universiteit van New York toonde enige tijd geleden aan dat sperma goed is voor je lichamelijke en mentale gezondheid. Dit bevat namelijk chemische stoffen die volgens onderzoekers het humeur positief kunnen beïnvloeden. Zo kan sperma depressies bestrijden, affectie tussen koppels verhogen en slaapproblemen verhelpen.

bron: GaySite.nl
             

Matt R. Salmon | Interview over Homogenezing


                        
Matt R. Salmon is de zoon van een Mormoons Republikeins congreslid dat aangaf dat hoewel hij van zijn homo-zoon houdt, hij tegen het homohuwelijk blijft. Zoonlief had een interessant interview met CNN's Anderson Cooper.

Matt R. Salmon sprak afgelopen vrijdagavond met de openlijk homoseksuele Anderson Cooper over zijn vader die zich uitsprak tegen het homo- huwelijk, zijn moeder die ook tgeen het homohuwelijk vocht in de staat Arizona en dat hij ondanks dit toch erg veel van hen houdt.

Salmon: "Ik heb geen spijt van de homogenezingstherapie. Mijn doel was om hetero te worden, dat is niet gelukt. Maar ik heb er veel meer zelfvertrouwen door gekregen. Ik moest vriendschappelijke relaties aangaan met heteroseksuele mannen, om een soort van betere en stoer- dere man te worden. Het heeft me geholpen om beter om te gaan met mannen ... !!".

Anderson Cooper: "Dus het heeft je geholpen om mannen te ontmoeten".

Salmon: "Ja, ja, dat heeft het gedaan".

Anderson Cooper: "Ik denk dat je dokter zich nu in zijn koffie verslikt".

Salmon zegt dat hij zelf besloot om die therapie te gaan volgen, maar dat hij nu erg blij is homo te zijn en hoopt jonge homo's in vergelijkbare situaties te kunnen helpen.

bronnen: Gay.nl / CNN.com                   

Roland Emmerich maakt eindelijk een Homofilm


                      
VS – Regisseur Roland Emmerich, de man achter succesvolle rampenfilms als Independence Day en 2012, werkt aan een film over de Stonewall Riots. Hij schrijft op dit moment een scenario over de spontane protesten die in 1969 uitbraken tegen de anti-homowetten in de stad. Dat vertelde hij dit weekeinde in Cancun, waar hij zijn nieuwe actiethriller White House Down aan de internationale pers presenteerde.

De 57-jarige Duitse filmmaker, die vanwege zijn oeuvre de bijnaam 'master of disaster' heeft gekregen, heeft zijn geaardheid nooit verzwegen. "Ik liep er ook niet mee te koop, omdat ik toen ik begin jaren 90 in Hollywood kwam niet meteen het stempel van 'die gay director' wilde krij- gen", legt hij uit. Maar de laatste jaren voelt hij dat voor hem de tijd rijp is om toch een 'homofilm' te maken. "Er zijn nog steeds heel veel jongeren die worstelen met hun coming-out. Ik hoop dat ik toch een beetje als voorbeeld kan dienen voor tieners voor wie het nog een issue is".

Behalve aan de film over de Stonewall Riots werkt Emmerich ook aan twee vervolgen op Indepence Day en aan Happy Birthday Mr President, een biopic over John F. Kennedy. Zijn nieuwste film White House Down vertelt over een groep terroristen die het Witte Huis aanvallen in de hoop de president (Jamie Foxx) te kunnen gijzelen. Er is slechts een man die hem kan redden: een politieman (Channing Tatum) die zojuist is afgewezen voor de Secret Service. De actiethriller draait vanaf 15 augustus in de Nederlandse bioscopen.

bronnen: ShowNieuws.tv / NU.nl
         

Film over ontstaan van Roze Zaterdag

Regisseur Roland Emmerich, de man achter succesvolle rampenfilms als Independence Day en 2012, heeft in de Amerikaanse media laten weten dat hij werkt aan een film over de Stonewall rellen. De openlijk homoseksuele filmmaker loopt al geruime tijd rond met het idee om een film te maken over het legendarische protest van homo's in New York. Het scenario van de film is bijna klaar maar nog niet bekend is wanneer de film te zien is.

Tot het eind van de jaren zestig waren er stelselmatige politie invallen in de homo- en lesbische bars in New York en stellen van hetzelfde geslacht werden regelmatig in de boeien geslagen. In juni 1969 maakten de 'Stonewall Riots' een einde aan deze invallen. Drie nachten lang hielden meer dan 300 homoseksuelen straatprotesten. Tegenwoordig worden de Stonewall rellen nog altijd herdacht. In ons land wordt de jaarlijkse Roze Zaterdag gehouden op de derde zaterdag in juni, de dag dat in 1969 de 'Stonewall Riots' in New York plaats vonden.

De 57-jarige Duitse filmmaker heeft zijn geaardheid nooit verzwegen. "Ik liep er ook niet mee te koop, omdat ik toen ik begin jaren 90 in Holly- wood kwam niet meteen het stempel van 'die gay director' wilde krijgen", legt hij uit. Maar de laatste jaren voelt hij dat voor hem de tijd rijp is om toch een 'homofilm' te maken. "Er zijn nog steeds heel veel jongeren die worstelen met hun coming-out. Ik hoop dat ik toch een beetje als voorbeeld kan dienen voor tieners voor wie het nog een issue is".

bron: GaySite.nl
          

Kate Bush Tribute in Carré Amsterdam


                         
Op 29 april 1979 stond de toen 20-jarige Kate Bush in Carré met haar Tour of Life. Het was haar enige concerttournee ooit. Bijna exact 34 jaar later staat Wow, a tribute to Kate Bush op dezelfde plek. En hoewel fans blijven hopen dat Bush zelf ooit nog concerten zal geven, al is het er maar één, is Wow absoluut de 'next best thing'.

Toegegeven, als je leest dat Wow wordt uitgevoerd door 'The Dutch Kate Bush' roept dat in eerste instantie misschien wat huivering op. Geluk- kig zijn de overeenkomsten met The Dutch Madonna en travestie-act The Dutch Diana Ross ver te zoeken.

We spraken met Maaike Breijman, die overdag 'gewoon' op een Amsterdams advocatenkantoor werkt, over de show, haar achtergrond en haar grootste Nederlandse show tot nu toe.

Hoe is dit ooit ontstaan ?!
Maaike: "Op vrij jonge leeftijd werd ik qua stijl van mijn stem al veel met Kate vergeleken, eigenlijk nog voordat ik haar überhaupt zelf beluis- terd had. Ik werd begin jaren 90 overal voor bandjes afgewezen omdat ik teveel als Kate zou klinken, dus deed ik jarenlang heel erg m'n best om juist zoveel mogelijk níet op haar te lijken. Een paar jaar geleden zong ik in een symfonische rockband, en daar heb ik een paar nummers van haar gezongen. Toen was er iemand in het publiek die vond dat ik daar meer mee zou moeten doen. Dus zo is het balletje gaan rollen".

Hoe ben je met de shows begonnen ?!
Maaike: "Ik heb eigenlijk de stoute schoenen aangetrokken en zelf een optreden geregeld op een festival in Ierland. Daar waren ze laaiend enthousiast, en daar heb ik ook wat contacten opgedaan waarmee we uiteindelijk deze show hebben opgezet. Inmiddels is het echt met licht- show, decor, dansers erbij, echt een heel ding".

Was je daarvoor al een enorme fan van Kate ?!
Maaike: "Ik vond haar muziek wel helemaal te gek, maar ik ben me pas de laatste vijf jaar echt heel erg in haar gaan verdiepen. Ik luisterde wel altijd al naar artiesten waarmee ze vaak een dezelfde adem wordt genoemd, zoals Tori Amos, Björk en Joni Mitchell".

Hoe reageren de hardcore Kate fans op je ?!
Maaike: "Heel positief !! Ik heb van heel veel mensen gehoord dat ze toch wat huiverig zijn in het begin, in Nederland ook wel. Onze eerste show was in Liverpool, één van Kate's eerste shows ook, en er kwamen toen mensen bij mij kijken die ook bij Kate's show zijn geweest. Ik was echt doodsbenauwd natuurlijk, maar ook van die mensen heb ik echt goede reacties gekregen".

Is Kate, voor zover je weet, zelf ook weleens komen kijken ?! Of een van haar bandleden ?!
Maaike: "Nou, Del Palmer, een bassist en geluidstechnicus die heel veel met Kate werkt, ook mee was op de Tour of Life en zelfs een relatie met Kate heeft gehad, is komen kijken. Hij zei dat hij probeert dat soort shows in de gaten te houden, wil graag weten wat er speelt. Hij was gelukkig heel positief over de show, wat voor ons natuurlijk een enorm compliment was. De enige opmerking die hij had was dat ik te blij keek tijdens Wutherin Heights. Maar dat kon ik niet helpen, het publiek was op dat moment zó uit z'n dak aan het gaan".

Wat doe je in het dagelijks leven ?!
Maaike: "Ik heb het afgelopen jaar een heel bizar dubbelleven geleid. Ik heb hier in Nederland gewoon een kantoorbaan, bij een advocatenkan- toor dat gespecialiseerd is in media & entertainment. Dus er is wel een heel kleine link. Het is heel zwaar. Ik ben de afgelopen anderhalf jaar een stuk of 15 keer heen en weer gevlogen naar Engeland. M'n collega's leven gelukkig heel erg met me mee".

Hoe wordt deze Nederlandse show voor jou persoonlijk ?! Carré is natuurlijk niet niks !!
Maaike: "Het heeft wel een extra lading !! Ik ben niet zozeer zenuwachtig voor de grootte van het theater, maar er zitten nu wel héél veel mensen die ik persoonlijk ken in het publiek. Dat is wel echt anders dan wanneer ik in Engeland speel. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit".

Wow: 'A Tribute to Kate Bush' is op donderdag 25 april aanstaande te zien in Koninklijk Theater Carré. 

Kaartjes zijn HIER te koop  Vanaf: € 17.00.

Winnen !!

Gay.nl mag i.s.m. Koninklijk Theater Carré 2x2 kaartjes verloten. Wil je kansmaken ?! 
Mail dan jouw mooiste Kate-herinnering naar win@gay.nl o.v.v. 'Wow'.    

bronnen: Gay.nl / YouTube.com
     
       
                  

vrijdag 19 april 2013

Amerika | Homoseks eindelijk legaal in Montana


                          
De Democratische gouverneur van de Amerikaanse staat Montana, Steve Bullock, heeft eindelijk een wet ondertekend die seks tus- sen twee mensen van hetzelfde geslacht decriminaliseert, zestien jaar na het Hooggerechtshof besloot dat 't ongrondwettelijk was.

De oude wet criminaliseert homoseks als pervers seksueel gedrag. Een eerdere poging om het statuut in te trekken mislukte in 2011.

De Republikeinse partij van Montana bleef de anti-homowet tot in 2010 steunen. Ze verklaarden: "Wij steunen de overduidelijke wil van de burgers van Montana uitgedrukt door de wetgeving om homoseksuele daden illegaal te houden".

Montana loopt nog steeds achter op de rest van de Amerikaanse staten. In 2004 nam het een grondwetsverandering aan die gelijke huwelijks- rechten voor homokoppels verbood. Nergens in de wet van de staat wordt gesproken over discriminatie op basis van seksuele oriëntatie of gender-identiteit.

bron: GayKrant.nl
        

François Hollande | "Stop gewelddadig protest Homohuwelijk"


                      
De Franse president François Hollande vindt dat er een einde moet komen aan de gewelddadige protesten tegen het wetsvoorstel dat huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht mogelijk maakt. Hij waarschuwde donderdag dat mensen die aanzetten tot geweld tegen homoseksuelen worden gestraft.

Hollande zei tegenover verslaggevers dat hij agressie tegen homoseksuelen niet accepteert. "De wet en het parlement moeten worden geres- pecteerd", aldus Hollande. Hij reageerde hiermee op een aanval van vier mannen die woensdag het interieur van een homobar in de stad Lille vernielden en enkele aanwezigen, onder wie de eigenaar, verwondden. De vier mannen zijn gearresteerd.

De voorgenomen invoering van de wet heeft tot grote beroering geleid. Zowel voor- als tegenstanders van het homohuwelijk gingen de laatste weken massaal de straat op. De laatste tijd leek het protest tegen de wet steeds gewelddadiger te worden.

Nederlander
Onlangs werd ook de Nederlander Wilfred de Bruijn, die al jaren in Parijs woont, met zijn vriend mishandeld. Een foto van zijn gehavende ge- zicht op Facebook oogstte veel verontwaardiging. Vorige week raakten drie agenten gewond bij protesten tegen het homohuwelijk.

Vorige week stemde de Franse Senaat in met het homohuwelijk. Naar verwachting wordt het wetsvoorstel binnenkort in de Franse Tweede Kamer aangenomen.

De wet maakt het ook mogelijk dat homostellen kinderen kunnen adopteren. Volgens peilingen is twee derde van de bevolking voor het homo- huwelijk. De kwestie was een belangrijk onderwerp in de verkiezingscampagne van de socialist Hollande, een fervent voorstander van de wets- wijziging.

De invoering van de wet is een van de belangrijkste hervormingen in Frankrijk sinds de afschaffing van de doodstraf in 1981.

bron: Algemeen Dagblad
         

Tentoonstelling 'Lost & Found: Transgender Image Making' bij OB Amsterdam


                   
Vrijdag 19 april opent in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) de expositie 'Lost & Found: Trangender Image Making' (verloren voorwerpen, transgender beeldvorming). De opening is om 17.30 uur op het IHLIA-plain op de 6e verdieping van het pand aan de Oosterdokskade 143.

De expositie is tot en met 21 juli iedere dag te zien van 10.00 tot 22.00 uur (de reguliere openingstijden van de OBA). Het Amsterdams Trans- gender Film Festival TranScreen zet in samenwerking met IHLIA een tentoonstelling op over de politiek en beeldvorming die plaatsvindt bij het maken van beelden over transgender.

De tentoonstelling toont met kunstvoorwerpen, video-installaties, sociale media-campagnes, debatten met kunstenaars en workshops en is ge- rangschikt rondom drie thema's: Ondergesneeuwde verhalen, Surplus Creativiteit en Vinden & Documenteren. TranScreen is een tweejaarlijks filmfestival, dit jaar van 8 tot en met 13 mei.

bronnen: Gay.blog.nl / TranScreen
           

Ghana | 53 Homoleerlingen van school getrapt


                           
Twee grote christelijke middelbare scholen in Ghana hebben in totaal 53 leerlingen van school gestuurd omdat ze homo of lesbisch waren. De scholen noemden het 'homoseksualiteit uitoefenen'.

Negentien studenten van Opoku Ware Secondary High School werden van school gestuurd omdat ze een genootschap zouden vormen en plannen maakten om anderen te rekruteren voor het homo-zijn. Vorige week konden 34 meisjes van Wesley Girls Senior High nog naar huis omdat ze 'zich bezig hielden met lesbianisme'.

Mensenrechtenactivisten in het Afrikaanse land vragen zich af wat er dan precies zou zijn gebeurd toen de studenten anderen homo probeerden te maken. De verklaringen van de scholen lijken op homofobe ideeën vanuit Amerikaanse christelijke groeperingen.

bron: GayKrant.nl
                                

Spits Zlatan Ibrahimovic weigert handtekening te zetten onder een HomofotoHet Italiaanse televisieprogramma 'Le lene' heeft een van zijn komieken naar Parijs gestuurd om handtekeningen te vragen aan de sterspelers van Paris Saint-Germain. De voetballers keken vreemd op, toen ze hun krabbel moesten zetten onder een homo-erotische foto van zichzelf.

Spits Javier Pastore was als eerste aan de beurt. Hij lachte toen hij zichzelf in pikante pose ontdekte op de foto en zette vervolgens sportief zijn handtekening. Middenvelder Marco Verratti keek secondenlang stomverbaasd naar de afbeelding, om hem vervolgens toch maar terug te geven aan de komiek. Na enig aandringen plaatste de jonge Italiaan toch zijn krabbel.

Trainer Carlo Ancelotti ondertekende zonder veel omhaal de gewaagde foto, evenals David Beckham. Spits Zlatan Ibrahimovic weigerde als enige zijn handtekening te zetten, maar kon wel grinniken om de foto waar hij als homo stond afgebeeld.

bronnen: Algemeen Dagblad / Le Iene / Spion.com (Video)
              


                                  

'Koningin Van Alle Mensen' en 'Het Koningslied'


                    
Vanmorgen - vrijdag 19 april - is op Radio2 voor het eerst het officiële Koningslied te horen geweest. In het Oranjejournaal lieten pre- sentatoren Frits Spits en Wendy Beenakker het nummer horen. Alle radiozenders in Nederland hebben het Koningslied daarna tegelijk aangeboden gekregen. Afgelopen dinsdag deden Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz een radioronde en waren te gast in de shows van Radio 538, Q-music en 100%NL om het lied 'Koningin Van Alle Mensen' gezongen door 'RTL Boulevard United' te promoten.

Koningin Van Alle Mensen
De single 'Koningin Van Alle Mensen', een initiatief van RTL Boulevard, heeft de eerste plek veroverd in de iTunes download store. Albert Verlin- de is ontzettend blij. "Ik ben ontzettend trots voor onze koningin en het Prinses Beatrix Spierfonds". De opbrengst van alle downloads gaat naar dat goede doel. "Vanmorgen (dinsdag 16 april) zei ik al in het ochtendprogramma van Mattie en Wietze bij Q-music dat het fantastisch zou zijn, als we hoog in de lijsten terecht komen. Dat dit al binnen één dag zou gebeuren, had ik niet gedacht. Ik hoor ook dat veel mensen ontroerd zijn als ze het lied horen".

'Koningin Van Alle Mensen' met de melodie van het passende 15 miljoen mensen is geproduceerd door Eric van Tijn en Jochem Fluitsma. Het lied wordt gezongen door 18 BN'ers onder de naam 'RTL Boulevard United'.

De 18 BN'ers zijn: Frans Bauer, René Froger, Danny de Munk, Josje Huisman, Najib Amhali, Pia Douwes, Wolter Kroes, Lieke van Lexmond, Tim Douwsma, Sandra Reemer, Xander de Buisonjé, Willeke Alberti, Danny Froger, Jeroen van der Boom, Ralf Mackenbach en gastheren Albert Ver- linde en Winston Gerschtanowitz.

Het Koningslied
Het Koningslied is gecomponeerd en geproduceerd door John Ewbank, in opdracht van het Nationaal Comité Inhuldiging en de NPO. Alle op- brengsten van het lied gaan naar het Oranje Fonds.

Het Koningslied heeft binnen enkele uren de eerste plek van de Nederlandse iTunes-hitlijst bereikt. Zowel een woordvoerder van het Nationaal Comité Inhuldiging als van platenmaatschappij Universal laat weten blij te zijn met de koppositie.

De tekst van het 'Koningslied' werd geschreven door Jack Poels, John Ewbank, Alain Clark, Guus Meeuwis en Daphne Deckers. De tekst van de rapsectie in het nummer is gemaakt door Kraantje Pappie, Gers Pardoel, Ali B en Lange Frans. De schrijvers lieten zich inspireren door de tekstuele inzendingen van het Nederlandse volk.

In totaal hebben 51 artiesten het koningslied ingezongen. Componist John Ewbank maakte de muziek, die is ingespeeld door het Metropole Orkest met bijdragen van Lavinia Meijer, Carel Kraayenhof, de Caribische drumband KalentuRa en het Groot Omroepkoor. Het nummer is opgenomen in de Wisseloord Studios in Hilversum. Het Koningslied duurt 5 minuten en 8 seconden.

De 51 artiesten zijn: Anita Meijer, Alain Clark, Ali B, Aliyah, Bollebof, Ben Cramer, Babette van Veen, Chantal Janzen, Chris Hordijk, Do, Dre Hazes, Danny Froger, Edsilia Rombley, Esmée Denters, Edwin Evers, Frans Duijts, Frederique Spigt, Fouradi, Glennis Grace, Guus Meeuwis, Gerard Joling, Gers Pardoel, Henk Poort, Iris Kroes, Jim Bakkum, Jaap Reesema, Jennifer Ewbank, Johnny de Mol, Jamai, Jeroen van Konings- brugge, Jack van Gelder, Kraantje Pappie, Laura Jansen, Lange Frans, Lee Towers, Lisa Lois, Marco Borsato, Nielson, Niels Geusebroek, Paul de Leeuw, Pearl Jozefzoon, Rowwen Hèze, Ruth Jacott, Ruben Hein, René Froger, Roxanne Hazes, Syb van der Ploeg, Sharon Doorson, Trijntje Oosterhuis, Willeke Alberti en Wouter Hamel.

Op de dag van de troonswisseling zullen tientallen artiesten en koren het lied ten gehore brengen tijdens een 'meezingconcert' in Ahoy in Rotter- dam. De beelden worden 's avonds live getoond aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima, voordat zij in Amsterdam beginnen met hun koningsvaart.

bronnen: RTL Boulevard / De Volkskrant / YouTube.com


        
                              

donderdag 18 april 2013

België | Jaouad Alloul: 'Ik schaam me niet voor mijn verleden als Mira Mirage'


                     
"Ik heb nooit geprobeerd om iets te verstoppen. Ik schaam me voor niets dat ik in mijn leven heb gedaan". Dat zegt The Voice kandi- daat Jaouad Alloul in een exclusief interview met Gay&Night-ZiZo dat online verscheen. Hij reageert op de geruchten die de laatste weken over hem gepubliceerd zijn. In diverse media werd gesuggereerd dat hij zijn homoseksualiteit en verleden als drag-queen zou willen verzwijgen.

"Het heeft mij pijn gedaan, als ik eerlijk mag zijn. Ik ben enorm trots op mijn geaardheid. Het heeft mij ook de nodige moeite gekost om te staan waar ik nu sta, zeker omdat ik van Marokkaanse origine ben", vertelt de 27-jarige Jaouad in een openhartig interview met het magazine.

Ook zegt Jaouad geen schrik te hebben dat zijn verleden, waarin hij optrad als zijn dragqueen alter ego Mira Mirage, hem stemmen zal gaan kosten. "Ik wist ook dat ik mij nergens om hoefde te schamen. Niet om een dikke nek te hebben, maar ik stónd er echt als drag. Ik heb het vier of vijf jaar gedaan, ik heb mijn ding gedaan en mensen konden appreciëren wat ik deed. Dat was voor mij het belangrijkste".

In het interview vertelt Jaouad ook uitgebreid over zijn coming-out. "Ik kom uit een modern, maar wel heel gelovig gezin. Echt nog traditioneel gelovig. Ze zagen homoseksualiteit niet als iets dat echt bestond, maar als een ziekte of iets dat de duivel heeft veroorzaakt". Toen Jaouad het nieuws vertelde, kwam dit thuis niet goed aan. "Mijn familie wilde ingrijpen en me naar een therapeut sturen. Dat wilde ik niet. Het werd toen enorm hard en zwaar. Er zijn echt wel woorden gevallen die mij denk ik de rest van mijn leven gaan bijblijven".

Jaouad, die in het team van Alex zit, brengt deze week 'No Room For Doubt' van Lianne La Havas. Het wordt meteen ook een beslissende afle- vering van 'The Voice' aanstaande vrijdag want tijdens deze vierde liveshow stuurt opnieuw elke coach 1 talent meteen door naar de volgende ronde, wat ook meteen de halve finale is. Hierna is het aan stemmend Vlaanderen om 1 van de 2 overgebleven kandidaten per team door te laten gaan, namelijk diegene met het hoogst aantal stemmen. Voor de andere kandidaat is hier het Voice-avontuur onverbiddelijk afgelopen. Er gaan dus 8 kandidaten door naar de halve finale van The Voice van Vlaanderen, die op vrijdag 26 april 2013 plaatsvindt.

bron: GayLive.be
    

'Roze Bril' voor sociaal werkers


                   
Lesbische vrouwen, homo mannen, bi's en transgenders hebben meer kans om in een kwetsbare positie te verkeren. Om die rede heeft Hanneke Felten van MOVISIE een roze handboekje voor sociaal werkers geschreven: "Kijk jij al door een roze bril" ?!

De beroepsvereniging van maatschappelijk werkers ondersteunt het handboekje, lector maatschappelijk werk Margot Scholte vindt dat het boekje tot de standaarduitrusting van sociaal werkers behoort en in Utrecht gaat een van grootste welzijnsorganisaties er mee aan de slag.

Weggepest worden uit je buurt, vervelende grappen op je werk of er niet bij horen op school: voor veel lesbische en bi vrouwen, homo en bi mannen en transgender personen behoort dit tot de dagelijkse werkelijkheid. Dit brengt spanningen met zich mee waardoor iemand kan vast- lopen.

Margot Scholte, lector Maatschappelijk werk bij Hogeschool InHolland, ziet hierin een rol weggelegd voor het sociaal werk: "Sociaal werkers kunnen goede ondersteuning bieden aan lesbische vrouwen, homo mannen, bi’s en transgenders, maar dan moeten zij wel de feiten kennen en adequaat reageren op hulpvragen en signalen".

"Kijk jij al door een roze bril ?! is een laagdrempelig en praktisch boekje dat deze feiten biedt en talloze tips geeft voor hulp- en dienstverlening aan deze doelgroep. Wat mij betreft behoort het tot de standaarduitrusting van sociaal werkers".

De beroepsvereniging van maatschappelijk werkers heeft ook enthousiast gereageerd op het handboekje. Magteld Beun, senior strafmedewerker van de NVMW: "Door een roze bril kijken zit in kleine dingen; de manier waarop je bijvoorbeeld vraagt naar iemands relatie of gezinsleven".

"Het is niet ingewikkeld maar het vraagt wel alertheid". Beun vervolgt: "De doelgroep is veel groter dan je denkt. Voor mij was het echt een eye-opener dat het bijna 10% van de bevolking betreft; dat is bijna net zoveel als dat er allochtonen in Nederland leven. Daar besteden we toch ook aandacht aan in opleidingen en bijscholing ?!"

'Kijk jij al door een roze bril ?!' wordt op vrijdagmiddag 19 april a.s. gepresenteerd op het 'V/M Debat'. Daarna is het roze handboekje voor so- ciaal werkers gratis te downloaden en te bestellen via: MOVISIE

bronnen: GaySite.nl / Movisie
       

Frankrijk | Homo's belaagd in Lille


                            
Vier mensen zijn donderdag in Frankrijk opgepakt omdat ze worden verdacht van betrokkenheid bij een aanval op een homobar in Lille. De vier worden ervan beschuldigd homoseksuele klanten in de bar te hebben belaagd, de manager te hebben geslagen en het interieur van de bar te hebben vernield. Volgens de Franse krant Le Monde ging het om een groep skinheads.

De spanningen in Frankrijk zijn de laatste tijd vanwege de legalisering van het homohuwelijk behoorlijk opgelopen. Woensdagavond liep in Parijs een demonstratie tegen het homohuwelijk uit de hand. Meerdere mensen werden opgepakt nadat ze slaags waren geraakt met de politie. Op de Champs-Elysées werden auto's vernield.

bronnen: FokNieuws.nl / Le Monde
         

Frankrijk | Homobelagers in Lille opgepakt

Vier mensen zijn in Frankrijk opgepakt omdat ze worden verdacht van een aanval op een homobar in Lille. Ze zouden de homoseksue- le klanten in de bar hebben belaagd, de manager hebben geslagen en het interieur van de bar hebben vernield.

De spanningen in Frankrijk zijn de laatste tijd opgelopen vanwege de legalisering van het homohuwelijk. Eerder werd in Parijs ook al de Neder- landse Wilfred de Bruijn om zijn geaardheid mishandeld. Dit leidde tot een protestdemonstratie tegen homofobie in de Franse hoofdstad. Ruim 5000 deelnemers kwamen op de actie af om mee te strijden.

Een demonstratie in Parijs tegen het homohuwelijk die daarop volgde, liep uit de hand. Meerdere mensen werden opgepakt nadat ze slaags waren geraakt met de politie en op de Champs-Elysées werden auto's vernield.

bron: Gay.nl


François Hollande | Stop gewelddadige protesten tegen Homohuwelijk

De Franse president François Hollande vindt dat er een einde moet komen aan de gewelddadige protesten tegen het wetsvoorstel dat huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht mogelijk maakt.

Hij waarschuwde donderdag dat mensen die aanzetten tot geweld tegen homoseksuelen worden gestraft.

Hollande zei tegenover verslaggevers dat hij agressie tegen homoseksuelen niet accepteert. ''De wet en het parlement moeten worden gerespecteerd'', aldus Hollande.

x
bron: NU.nl
  

De Franse president François Hollande waarschuwt Homofoben

De Franse president François Hollande heeft donderdag een oproep gedaan in de hoop een eind te maken aan de gewelddadige pro- testen van de afgelopen dagen van mensen die tegen het wetsvoorstel zijn dat het homohuwelijk legaliseert. Hij zei dat mensen die aanzetten tot geweld tegen homoseksuelen zwaar zullen worden gestraft.

Onlangs stemde een meerderheid van de Franse Eerste en Tweede Kamer in met de opening van het huwelijk voor paren van het zelfde ge- slacht. De wet zal binnenkort nogmaals door beide Kamers worden behandeld maar dat lijkt een formaliteit zodat de verwachting is dat binnen enkele maanden Franse homostellen in het huwelijk kunnen treden. Toch heerst er onder de Franse bevolking veel weerstand tegen de nieuwe wet maar vooral tegen de mogelijkheid van adoptie door homoparen.

Onlangs werd een Nederlandse homo ernstig mishandeld in Parijs en sindsdien hebben zich meerdere incidenten voorgedaan. In divers Franse steden, waaronder Parijs, Lyon en Lille, vonden ernstige ongeregeldheden plaats. In het centrum van Lille werd begin deze week een homobar aan diggelen geslagen.

De aanwezige gasten en de eigenaar van de zaak werden mishandeld. De komende dagen worden meer protesten tegen de komst van het ho- mohuwelijk verwacht maar Hollande heeft donderdag in z'n persconferentie laten weten ongeregeldheden niet te accepteren en mensen die zich schuldig maken aan homofoob geweld hard te straffen.

bron: GaySite.nl
          

Gay Krant wordt maandelijks opiniemagazineDe Gay Krant is na het faillissement overgenomen door website Gay.nl, televisiezender OUTTV en lifestyle magazine Winq. Deze al- liantie maakt de doorstart van de Gay Krant mogelijk.

De nieuwe directie stelt zich tot doel om de eerste editie van de vernieuwde Gay Krant begin augustus, tijdens Gay Pride, uit te brengen. De Gay Krant zal een kwaliteitsimpuls ondergaan en veranderen van driewekelijkse krant naar een opiniemagazine dat iedere maand wordt uit- gegeven. De rol van de iconische krant, als spreekbuis voor homo's en lesbo's, zal niet veranderen. Alle abonnees van de Gay Krant zullen hun abonnement zonder extra kosten uitgeleverd krijgen.

Ook de website van de Gay Krant zal volledig worden vernieuwd. Natuurlijk worden de krachten van de drie samenwerkende mediabedrijven gebundeld om bezoekers met een zo compleet mogelijk aanbod te kunnen bedienen.

De bedrijven achter de alliantie nemen gezamenlijk deel in de nieuwe uitgeverij van de GayKrant. Die zal geleid worden door de directies van de Gay Group (o.a. Gay.nl), OUTTV Media en Winq Media. De stichting OUT Media, onder andere uitgever van magazine Gay&Night en nauw gelieerd aan de Gay Group, zal actief betrokken worden bij de Gay Krant.

Nieuws en ontwikkelingen omtrent de vernieuwde Gay Krant zijn via deze website te volgen.

bron: GayKrant.nl
         

De Gay Krant wordt een maandelijks opiniemagazine

De Gay Krant gaat verder als maandblad: een maandelijks opiniemagazine. In maart werd de krant failliet verklaard, maar een maand later maakten Gay.nl, OUTTV en lifestyle magazine Winq bekend het blad over te willen nemen en met z'n drieën te werken aan een doorstart.

Tot nu toe verscheen het blad iedere drie weken. "De krant zal een kwaliteitsimpuls ondergaan", aldus de nieuwe directie. De eerste editie van de nieuwe GayKrant moet begin augustus verschijnen, tijdens de Amsterdam Gay Pride.

"De rol van de iconische krant, als spreekbuis voor homo's en lesbo's, zal niet veranderen", verzekert de krant op haar website die ook een ver- nieuwing zal ondergaan. Alle abonnees zulen hun abonnement zonder extra kosten toegestuurd krijgen.

bron: Gay.blog.nl
                

Vader steekt zoon in brand omdat hij Homo en Seropositief is


                     
In Peru heeft een vader zijn zoon met benzine overgoten en in brand gestoken nadat hij vernomen had dat die homo en met hiv be- smet was.

Volgens de locale krant La Región ging de 49-jarige Hitler Baneo Núñez tot deze daad over omdat hij de geruchten en pesterijen van zijn dorps- genoten over de seksualiteit van zijn zoon moe was.

Hij probeerde zijn zoon, die in het artikel enkel met de initialen R.B.P wordt vermeld, in brand te steken. De buren kregen met moeite het vuur geblust en de 22-jarige jongen hield er brandwonden over in zijn gezicht en op zijn armen en benen. Naast zijn besmetting met hiv zou hij ook nog tuberculose hebben.

"Mijn vader wou me vermoorden omwille van deze ziektes maar mijn tante haalde me weg uit het huis van mijn vader en stuurde me naar een instelling. Spijtig genoeg aanvaard mijn vader mij niet zoals ik ben".

HoLeBi-organisatie Comunidad Homosexual de la Región Loreto (CHERL) hoopt dat de autoriteiten dit geval serieus behandelen en dat het zorgt voor een verandering van de toenemende haat tegen homosekeulen die in de regio wonen.

bronnen: GayLive.be / La Región
                         

Voetbalschoenen Uit de Kast !!


                     
Na de succesvolle eerste editie van 'Voetbalschoenen Uit de Kast !!' komt er een vervolg. Dit keer zal het heterovriendelijke voetbal- toernooi plaatsvinden tijdens Roze Zaterdag 2013, in Utrecht !!

Voetbal is de grootste sport in Nederland. Veel jongens en meiden zijn al van jongs af aan op het veld te vinden. Miljoenen mensen kijken naar de Eredivisie, Champions League en het Nederlands Elftal. Voetbal verbindt. In het voetbal draait het om sport en plezier, niet om geslacht, af- komst of geaardheid.

Om dat laatste statement kracht bij te zetten vindt op 29 juni 2013 tijdens Roze Zaterdag in Utrecht een voetbaltoernooi plaats onder de naam 'Voetbalschoenen Uit de Kast !!'. Jongens, meiden, homo's en hetero's voetballen in gemengde teams tegen en met elkaar en laten zien dat het inderdaad niet uitmaakt wat je geslacht is en op wie je verliefd wordt.

Samenwerking Roze Zaterdag 2013
'Voetbalschoenen uit de Kast !!' wordt georganiseerd in samenwerking met Roze Zaterdag 2013. Door de organisator Stichting RZ2013 wordt op 29 juni een evenement neergezet dat door middel van positieve energie bijdraagt aan de integratie en acceptatie van homoseksuelen, lesbien- nes, biseksuelen en transgenders in Nederland. Dit gebeurt door middel van activiteiten die in het teken staan van feest, sport, cultuur en voor- al het accepteren van elkaars verschillen.

Inschrijven tweede editie
Vorig jaar vond op 13 oktober de eerste editie plaats van 'Voetbalschoenen Uit de Kast !!'. Net als toen is er ook nu plaats voor 16 teams die bestaan uit 9 spelers en een coach. Iedereen staat vrij om zijn of haar team in te schrijven. Teams zijn gemengd en dat betekent dat het niet uitmaakt of je medespelers homo, hetero, man of vrouw zijn.

Tijdens de eerste editie is gebleken dat het spelplezier in het gedrang komt als de niveauverschillen tussen de teams te groot zijn. Laagdrempe- ligheid is een belangrijke doelstelling en daarom mogen per team maximaal 5 spelers actief zijn bij een voetbalclub.

Plezier is het sleutelwoord en voetbal staat centraal. Van teams wordt geen bepaald voetbalniveau verwacht, maar een serieuze deelname aan de wedstrijden is vereist.


Stuur het ingevulde inschrijfformulier vóór 20 mei naar oproep@gay.nl Zorg dat je team uit minstens 7 en maximaal 10 spelers bestaat. Het inschrijfgeld bedraagt honderd euro per team. Heb je vragen ?!  Mail naar: oproep@gay.nl o.v.v. VUDK.

Updates over het evenement zullen ook worden geplaatst op Facebook:  KLIK HIER 

De tweede editie van 'Voetbalschoenen Uit de Kast !!' wordt georganiseerd door Stichting Homodingen, in opdracht van Gay.nl en in samenwerking met Stichting RZ2013.

Heb je interesse in de overige sporten van RZ2013 ?!  KLIK HIER

Wat:             Voetbalschoenen Uit de Kast !! - 2e Editie
Wanneer:     29 juni 2013 - Roze Zaterdag
Waar:           Sportpark Olympos - Utrecht
Wie:             Iedereen mag een team aanmelden ... zie bovenstaande voorwaarden !!
Hoe:             Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden  (7-10 spelers)

bron: Gay.nl


Roze voetbaltoernooi op 29 juni tijdens Roze Zaterdag in Utrecht

Het heterovriendelijke voetbaltoernooi 'Voetbalschoenen Uit de Kast !!' krijgt een vervolg. Na de succesvolle editie van oktober vorig jaar bundelt organisator Gay.nl de krachten nu met de Roze Zaterdag in Utrecht.

Initiatiefnemer Kristiaan Schimmel vindt het geweldig dat het toernooi ook dit jaar weer wordt georganiseerd. "We kunnen maanden praten over homo-emancipatie in de sport", zegt hij. "Maar uiteindelijk bereik je pas echt iets door homo’s en hetero’s met elkaar te laten voetballen. Dat gebeurt tijdens dit toernooi".

Ook over de samenwerking met Roze Zaterdag Utrecht is Schimmel erg te spreken: "Zij gaan in Utrecht een onvergetelijk evenement neerzet- ten met aandacht voor cultuur, feest, diversiteit en sport. 'Voetbalschoenen Uit de Kast !!' sluit perfect aan bij de sportieve ambities van Roze Zaterdag 2013".

Roze Zaterdag
De tweede editie van het toernooi wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting RZ2013. Op 29 juni wordt in Utrecht de Roze Zaterdag georganiseerd. Er vinden grote feesten plaats in de binnenstad, er is een informatiemarkt en er is 'n grote sportdag op Sportcentrum Olympos. Naast het voetbaltoernooi worden onder andere volleybal-, hardloop, zwem-, en tenniswedstrijden georganiseerd.
  
bron: GayKrant.nl
     

Homo-voetbaltoernooi krijgt een vervolg op Roze Zaterdag in Utrecht

Het heterovriendelijke voetbaltoernooi 'Voetbalschoenen Uit de Kast !!' krijgt een vervolg. Na de succesvolle editie van oktober vorig jaar, bundelt organisator Gay.nl de krachten nu met de Roze Zaterdag in Utrecht. De tweede editie vindt tijdens Roze Zaterdag plaats op 29 juni, op Sportcentrum Olympos in Utrecht.

"Het is geweldig dat 'Voetbalschoenen Uit de Kast !!' ook in 2013 wordt georganiseerd," zegt initiatiefnemer Kristiaan Schimmel. "We kunnen maanden praten over homo-emancipatie in de sport, maar uiteindelijk bereik je pas echt iets door homo's en hetero's met elkaar te laten voet- ballen. Dat gebeurt tijdens dit toernooi".

Ook over de samenwerking met Roze Zaterdag Utrecht is Schimmel erg te spreken: "Zij gaan in Utrecht een onvergetelijk evenement neerzet- ten met aandacht voor cultuur, feest, diversiteit en sport. 'Voetbalschoenen Uit de Kast!' sluit perfect aan bij de sportieve ambities van Roze Zaterdag 2013".

De tweede editie van 'Voetbalschoenen Uit de Kast !!' wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting RZ2013. Op 29 juni wordt in Utrecht de Roze Zaterdag georganiseerd. Er vinden grote feesten plaats in de binnenstad, er is een informatiemarkt en er is een grote sportdag op Sportcentrum Olympos. Naast het voetbaltoernooi worden onder andere volleybal-, hardloop, zwem-, en tenniswedstrijden georganiseerd.

'Voetbalschoenen Uit de Kast !!' wordt georganiseerd door Stichting Homodingen.

bron: GaySite.nl
           

woensdag 17 april 2013

Televisiekijken maakt Homovriendelijker


                    
Een vooraanstaand Amerikaanse onderzoeksinstituut heeft een studie gepubliceerd waaruit blijkt dat het kijken van televisie homo- vriendelijker maakt. Ruim tien jaar geleden was het in de Verenigde Staten nog niet gebruikelijk om twee zoenende mannen te tonen op televisie.

Zeker overdag en in de vooravond was homoseksualiteit dan ook bijna onzichtbaar voor de Amerikaanse tv-kijker. Tegenwoordig zijn steeds vaker openlijk zoenende homostellen in beeld en maken programma's als 'Glee' en 'The New Normal' homoseksualiteit meer en meer zichtbaar.

Door deze zichtbaarheid denken steeds meer Amerikanen positiever over homoseksualiteit en het homohuwelijk. Uit de enquête van Ipsos MediaCT zegt 18 procent van de ondervraagden dat televisie hun mening over het homohuwelijk positief heeft beïnvloed. Een kleine 10 procent laat weten dat programma's als Glee juist een negatieve invloed op hen heeft gehad.

Bij televisiekijkers die al voor de opening van het huwelijk waren zegt 44 procent dat ze niet zijn beïnvloed door de zichtbaarheid van homo's op TV. Van de Amerikanen die tegen het homohuwelijk zijn ligt dat percentage op slechts 28 procent.

"Uit ons onderzoek kunnen we vasttellen dat televisiekijken homovriendelijker maakt en dat het de mening over de openstelling van 't huwelijk voor homostellen positief beïnvloedt", aldus onderzoeksleider Ben Spergel. "Op deze manier dragen programmamakers en acteurs een steentje bij aan de legalisering van het homohuwelijk".

bron: GaySite.nl
            

Artsen moeten sneller Hiv-test doen


                         
Het testen op hiv wordt door artsen nog steeds niet als een standaardprocedure beschouwd. Hierdoor worden veel patiënten onnodig laat op hiv getest. Dit stellen hoogleraren Kees Brinkman en Jan van Bergen in een commentaar in het "Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde". Uit onderzoek blijkt dat bij 75 procent van de patiënten die een late hiv-diagnose krijgen, er in het ziektebeloop zich veel eerder een gelegenheid voordoet om een hiv-test in te zetten.

De hoogleraren roepen Nederlandse artsen op alerter te zijn. Het is bekend dat het routinematig testen van groepen die risico lopen, kosten- effectief is. Het Aids Fonds en Soa Aids Nederland zijn blij met het commentaar van de twee wetenschappers. "Het moet nu echt routine worden dat mensen voor wie het nodig kan zijn vroeg worden getest", zeggen de organisaties. Veel artsen grijpen te laat naar een hiv-test

Het komt te vaak voor dat patiënten op het moment van diagnose al een gevorderde aantasting van het immuunsysteem hebben, betogen Jan van Bergen en Kees Brinkman in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Beide hoogleraren werken ook in de praktijk. Brinkman als hiv- behandelaar in het OLVG in Amsterdam en Van Bergen als huisarts in Amsterdam-Zuidoost. Ze constateren dat veel artsen te laat naar een hiv-test grijpen. Eerst worden vaak andere, meestal dure, testen gedaan voordat uiteindelijk de diagnose 'hiv-infectie' wordt gesteld. Artsen voelen zich vaak be- schroomd om een hiv-test voor te stellen, vermoeden zij.

Het artikel 'Sneller overgaan tot hiv-test' van Brinkman en van Bergen is een commentaar op een Rotterdams onderzoek. Hieruit blijkt dat in de afgelopen vijftien jaar 59 procent van de patiënten die werden behandeld in het Erasmus MC Rotterdam te laat in behandeling kwam. Een late diagnose kan leiden tot een minder goede respons op de combinatietherapie met hiv-remmers en verhoogde kans op sterfte. "Bovendien neemt het aantal hiv-infecties in de gemeenschap toe, omdat deze mensen zich niet bewust zijn van het besmettingsrisico", stellen Brinkman en Van Bergen. In Nederland wordt geschat dat 30 à 40 procent van de personen die hiv hebben dit nog niet weet van zichzelf.

Kees Brinkman en Jan van Bergen benoemen in hun artikel als specifieke risicogroepen: mannen met homoseksuele contacten (MSM), intrave- neus drugsgebruikers, mensen afkomstig uit gebieden waar hiv veel voorkomt, zoals Sub-Sahara Afrika en Suriname, mensen met meer dan drie sekspartners in het afgelopen halfjaar en de seksuele partners van deze groepen. Bij deze groepen is kennis van de eigen hiv-status van groot belang, aldus beide wetenschappers. In het uitdragen van deze boodschap is een nadrukkelijke rol weggelegd voor huisartsen, maar ook voor andere artsen. Ze roepen iedere Nederlandse arts op om de richtlijnen voor het doen van een hiv-test goed te bestuderen.

"Het is zeer belangrijk dat deze twee hiv-experts hun oproep aan de artsen doen", zegt Ton Coenen, directeur van Aids Fonds en Soa Aids Nederland. "Op tijd testen en behandelen betekent gezondheidswinst. Het leidt bovendien tot minder overdracht van het virus".

bronnen: GaySite.nl / Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde