zaterdag 11 juli 2015

COC: "De Surinaamse anti-Homoband 'Hakuna Matata Gang' komt er niet in" ‼

COC Nederland roept clubs en concertzalen op de Surinaamse band 'Hakuna Matata Gang' te weren. De band, die op dit moment door Nederland toert, speelt nummers waarin homo’s worden bedreigd met de kogel.

"Het is bedreigend voor homoseksuele bezoekers en een belediging voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders in Nederland en Suriname. We doen een dringend beroep op podia om afstand te nemen van deze band en hun concerten te annuleren", zegt COC-directeur Coen van Dijk.

Het nummer Bullet van de Hakuna Matata Gang gaat over de 'bullet' (kogel) voor 'batty boys', een scheldwoord voor homo's. De band zingt onder meer: "Toch vertel je op school dat je zo bent geboren, laat me die sprookjes niet horen, ik ga je fokking hoofd boren".

Tournee
Er staan optredens gepland in Almere en Arnhem. Daarna treedt HMG nog op in België en Italië.

Volgens de Surinaamse nieuwssite 'De Ware Tijd' wordt de Europese tournee van de rappers ondersteund door het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken. COC Nederland roept de Nederlandse regering op de Surinaamse overheid hier op aan te spreken.

Zie ook:  
bronnen: Show.nl / ANP.nl - BuzzE / COC.nl / YouTube.com


        
                             

Roze Maandag – Tilburg | Roze Maandag Anthem 2015 van DJ Fedde Le Grand

Met 'Put Your Hands Up For Detroit' scoorde hij een wereldwijde monsterhit. Al 8 jaar staat hij in de Top 35 in de toonaangevende DJ Mag Top 100. Zijn invloed op de housemuziek is onomstreden, en nu stelt hij speciaal voor de lustrum-editie van Roze Maandag zijn floorfiller 'Feel The Love' beschikbaar als Roze Maandag Anthem

Niemand minder dan top DJ Fedde Le Grand verbindt zich aan één van de grootste gay evenementen van de Benelux. Hij maakte het nummer samen met Michael Calfan en met vocals van Max'C. Op 20 juli wordt het tijdens de Roze Maandag op de Tilburgse Kermis officieel als Anthem gelanceerd. Maar voor wie niet kan wachten, is hij nu al te downloaden. Net als voorgaande edities wordt Roze Maandag dus weer met een knaller geopend. Dit jaar op een nieuwe, maar ook oude vertrouwde locatie: 'De Amstel Bierhal op het Willemsplein'. Vanaf deze plek verspreidt het Roze Maandag Anthem zich samen met het feestende publiek over de Tilburgse Kermis. Op het hele kermisterrein en al haar uitlopers zal er geen plek meer te vinden zijn waar géén feest wordt gevierd.

Roze Maandag is een dag dat we met elkaar hand in hand staan om te laten zien dat 'anders' zijn, eigenlijk de normaalste zaak van de wereld is. Maar dat we dat zo kunnen vieren is niet normaal. Dat is zelfs heel bijzonder. Op Roze Maandag sluit iedereen dit jaar de handen ineen. Op die dag kunnen wij allemaal veilig hand in hand over straat lopen. We zien dat iedereen geaccepteerd wordt. Om deze boodschap kracht bij te zetten, is een app ontwikkeld, waarin je jezelf met open handen op de foto kunt zetten. Al deze foto's (en handen) worden automatisch met elkaar verbonden op de website. Hierdoor ontstaat een digitale slinger met mensen van alle geaardheden. 

Opening Roze Maandag en lancering 'Roze Maandag Anthem' → Maandag 20 juli 2015 - 13.00 uur → Amstel Bierhal - Willemsplein - Tilburg

Download · HIER · gratis de twee versies van het Roze Maandag Anthem 'Feel The Love' van Fedde Le Grand & Michael Calfan ft. Max'C ‼

bronnen: HoLeBi.info / RozeMaandag.nl / YouTube.com                         

'Jan Versteegh' wil op de cover van L'HOMO → en collega 'Tim Hofman' nu ook

BNN'er 'Jan Versteegh' aast op een covershoot voor L'HOMO. "Waarom niet ?! Ik weet dat ze ontzettend mooie foto's maken, ik vind het een zeer goed blad". Dank je, Jan.

Jan is fan van LINDA
De homo-editie van LINDA heeft ieder jaar een andere – hetero – knapperd op de cover en als het aan Jan ligt, is hij de volgende. Omdat hij het eindresultaat mooi vindt en omdat hij stiekem een beetje fan is van het blad. Ik kan zelfs in alle eerlijkheid vertellen dat ik een hele tijd een abonnement op de Linda heb gehad. Ik hè ?! Niet een eventuele vriendin, nee ik, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

"Mij interesseert seksuele voorkeur niet"
Volgens Jan denken veel mensen dat hij homo is. Gek genoeg denken veel gays dat ik ook homo ben. En dan is de reactie: "Huh ?! Val jij op vrouwen ?!", zegt hij. Kennelijk straal ik iets homo-achtigs uit, wat niet erg is ‼ Mij interesseert seksuele voorkeur helemaal niets. Ik bedoel, ik weet zeker dat ik op vrouwen val, maar zolang mensen niet op kinderen of dieren vallen, maakt het mij niet uit.

bronnen: LindaNieuws.nl / AD.nl


Niet alleen 'Jan Versteegh' aast op de cover van L'HOMO → BNN-collega 'Tim Hofman' nu ook ‼

Jan's BNN-collega 'Tim Hofman' ziet een covershoot voor L'HOMO ook wel zitten, laat hij via Twitter weten. Ook van een duo-shoot met Jan is Tim Hofman niet vies.

Een duo-shoot ?!
Op de voorpagina van de nieuwe L'HOMO dat lijkt Tim ook wel wat.Wie volgt ?!
Onze collega en tevens hoofdredacteur van L'HOMO - Iebele van der Meulen - liet weten dat de eerste open sollicitatie een feit is met daarna de vraag: "Wie volgt" ?! ... Actrice Anna Drijver weet het antwoord wel, 'Benja Bruijning' op de volgende cover lijkt haar een goed idee.

bronnen: LindaNieuws.nl / YouTube.com


        
                                 

vrijdag 10 juli 2015

Instanboel – Amsterdam | "Turkse delegatie naar de Gay Pride in Amsterdam"

Een Turkse delegatie bezoekt de aankomende editie van de 'Amsterdamse Gay Pride'. De groep is uitgenodigd naar aanleiding van het politiegeweld bij de Gay Pride in Istanboel vorige maand.

Het gaat om Sedef Çakmak, het eerste openlijk lesbische raadslid in Istanboel, en Boysan Yakar, de locoburgemeester van Şişli. Er komen waarschijnlijk nog meer Turkse afgevaardigden, maar dan op eigen gelegenheid.

De uitnodiging is een initiatief van het Amsterdamse PvdA-raadslid Emre Ünver. Hij was namens de gemeenteraad bij de Gay Pride in Istanboel, die ruw uit elkaar geslagen werd. "Ik voelde me een soort rat in de val toen in de smalle straten van Istanboel het traangas in m'n longen kwam", zei Ünver destijds tegen Het Parool

Burgemeester Eberhard van der Laan zei eerder dat er volgend jaar opnieuw een Amsterdamse delegatie naar de Gay Pride van Istanboel zal afreizen. Hij wil de 'de zwaarst denkbare delegatie' sturen.


bronnen: Parool.nl / YouTube.com


        
                                                   

UK – Showbizzz | Olly: "Jammer dat niet meer zangers over mannen zingen" ‼

Olly Alexander scoort momenteel een grote hit met 'King'. De Years & Years-frontman zei laatst in een interview dat hij het jammer vindt dat niet meer gay zangers het over 'hij' en 'hem' hebben in hun teksten.

Andere zangers die gay zijn zouden van Olly Alexander best wat vaker mogen laten merken over wie ze het hebben in hun songteksten. In zijn eigen liefdesliedjes komen gewoon mannen voor, bijvoorbeeld in de songs 'Real' en 'Memo'. "Ik vind het best triest dat zangers die gay zijn, geen mannelijke voornaamwoorden gebruiken. Hopelijk verandert dat snel".

Alexander noemt geen namen, al roemt hij Sam Smith. "Er zijn veel verschillende factoren voor mainstream succes. Waarom mensen Sam Smith zo geweldig vinden, heeft denk ik te maken dat hij eerlijk is, en authentiek".

Maar er is nog een lange weg te gaan, vindt Alexander. "Het zou mooi zijn als zangers die gay zijn zich openlijk zouden uit over hun seksualiteit. Dat heb ik geprobeerd op ons eerste album, maar openlijk zingen over seks is vrij nieuw voor gay artiesten die op een mainstream publiek mikken".

Zie ook:  Olly Alexander (Years & Years) vindt dat Homozangers meer over mannen moeten zingen

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


        
                                       

Biseksualiteit in België en Nederland | "Biseksualiteit onder de loep genomen"

Sex sells, klinkt een aloude waarheid, maar onderzoek is vaak het omgekeerde van sexy. Het reduceert een activiteit die voor de meeste mensen doorgaans leuk is tot een droog studieobject met cijfers, statistieken en percentages. Toch is het belangrijk om ons af en toe te verdiepen in het hoe, waarom en hoeveel van seksualiteit.

Bij het bestuderen van biseksualiteit zijn er in het verleden enkele struikelblokken geweest. De eerste vraag is al meteen prangend: wat verstaan we onder biseksualiteit ?! Hoe definiëren we het ?! Is biseksualiteit een gedrag of een label dat mensen zichzelf aanmeten ?!

Struikelblokken bij studies
In de praktijk blijkt dat in een anonieme of veilige setting, bijvoorbeeld bij naamloze online enquêtes, het percentage mensen dat zichzelf als biseksueel beschouwt veel hoger ligt dan bij niet-anonieme bevragingen. Daardoor is de te bestuderen groep niet steeds duidelijk afgelijnd. Het zegt uiteraard ook iets over de nog steeds bestaande angst om zich als biseksueel te outen.

Een tweede punt is dat biseksuele mensen in vorig onderzoek vaak niet als aparte groep werden beschouwd. Biseksuele vrouwen werden dan gewoon bij lesbische vrouwen gerekend, terwijl biseksuele mannen dan weer samen met homomannen werden bestudeerd. Op zich is dat niet per definitie verkeerd, omdat beide groepen raakvlakken hebben. Dit soort onderzoek negeert echter de specifieke noden en/of pijnpunten die gelden voor bi's (maar niet noodzakelijk voor homo's en lesbiennes).

Een derde struikelblok, dat samenhangt met de vorige twee, is dat de perceptie die de buitenwereld heeft niet noodzakelijk overeenstemt met de seksuele identiteit van het individu. Kort gezegd: iemand in een homorelatie wordt als homo beschouwd en iemand in een heterorelatie wordt als hetero beschouwd, los van het feit of de persoon in kwestie het daarmee eens is. In het Engels worden de termen 'Bi Invisibility' en 'Bi Erasure' wel eens gebruikt om dit fenomeen te beschrijven. Dit betekent dat, zelfs bij onderzoek, sommige mensen gewoon over het hoofd worden gezien.

Bovendien wordt het hele verhaal nog complexer wanneer genderidentiteit in de mix wordt gegooid. Zal iemand die zelf niet netjes in het hokje van man of vrouw past voor de term 'biseksueel' kiezen, of zal de keuze eerder naar een ander label gaan, zoals panseksueel ?!
Zetten we panseksualiteit onder dezelfde noemer als biseksualiteit, of bezien we het als aparte seksualiteiten ?! Vaak leidt een vraag niet tot een antwoord, maar tot meer vragen.

Vooroordelen
De reden waarom het belangrijk is om bi's in sommige gevallen als aparte groep te behandelen, is omdat er vaak specifieke vooroordelen zijn tegen biseksuele mensen. Deze vooroordelen kunnen ook van homo's en lesbiennes komen, niet enkel van hetero's. Al deze vooroordelen tegenover bi's noemen we bifobie. Deze kan zich uiten op meerdere manieren.

Een vooroordeel dat nog vaak voorkomt is de aanname dat biseksualiteit gewoon niet bestaat. Dit leidt tot de ontkenning van het bestaan van biseksuele mensen. Je bent dan óf een homo/lesbo die het (nog) niet wil toegeven óf een hetero die wat experimenteert. Vroeg of laat zal je 'echte' identiteit dan wel bovenkomen. Het idee dat biseksualiteit 'een fase' is, is nog steeds redelijk wijd verspreid.

Andere vooroordelen zijn bijvoorbeeld dat bi's ontrouw of promiscue zouden zijn, meerdere partners tegelijk zouden willen hebben, of onwillig zouden zijn om verbintenissen aan te gaan. Hoewel sommige bi's voor polyamorie kiezen, zijn er ook heel wat die kiezen voor een klassiek monogaam huwelijk met één partner.

Deze vooroordelen kunnen zich op meerdere manieren uiten. Het kan gaan om een datingprofiel dat specifiek verkondigt dat bi's niet moeten reageren - maar het kan ook om ergere dingen gaan, bijvoorbeeld biseksuelen die niet welkom zijn op een holebi-evenement wanneer ze hun heteropartner bij zich hebben.

Specifieke noden
Biseksuelen hebben wel degelijk hun specifieke noden en problematieken. Uit een Canadese studie bij ongeveer 160.000 personen bleek dat:
-  Bi's een slechtere fysieke gezondheid hebben ten opzichte van hetero's;    
-  Bi-vrouwen (net zoals homomannen) meer chronische aandoeningen hebben dan hetero's;
-  Bi-mannen en in het bijzonder bi-vrouwen een slechtere mentale gezondheid rapporteren;
-  Een vierde van de bi-vrouwen zelfs een stemmingsstoornis rapporteert.

Bovendien blijkt uit een ander, Amerikaans onderzoek met 12.000 participanten dat volwassen bi's vaak te maken hebben met stress wat betreft het 'zichtbaarheidsmanagement' dat gepaard gaat met hun eigen seksualiteit.

Volgens datzelfde onderzoek blijkt dat bi-jongeren vaker risico lopen op vlak van mishandeling, suïcide, depressie, drinken en delinquentie. Een interessant element is dat dit ook geldt voor de groep jongeren die zich als 'eerder heteroseksueel' bestempelt. Ze krijgen minder steun en informatie dan zowel homo-als heterojongeren.

Uit de Zzzip2-steekproef blijkt dat bi-jongeren:
-  gemiddeld hoger scoren op depressie dan heterojongeren;     
-  gemiddeld minder open zijn over hun seksuele voorkeur dan homo's of lesbiennes;
-  zich gemiddeld minder identificeren met holebi's als groep in de samenleving;
-  minder vaak een band hebben met andere holebi's of blij/trots zijn om bij die groep te horen;
-  gemiddeld hoger scoren op geïnternaliseerde homonegativiteit.

Een ander interessant gegeven is dat seksuele oriëntatie, of in elk geval de zelfidentificatie van seksuele identiteit, niet per definitie onveranderlijk is binnen een mensenleven. Twee derde van de bevraagde vrouwen in het 'fluïde' spectrum veranderde minstens één keer in hun leven van zelfidentificatie.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, outen biseksuele jongeren zich doorgaans later dan homoseksuele leeftijdsgenoten, maar doorgaans is een coming-out na het dertigste levensjaar eerder een uitzondering.

Gecompliceerd ?!
Complicated ?! is de naam van een onderzoek uit het Verenigd Koninkrijk, dat eind mei 2015 is uitgekomen. Het legt de focus op de beleving van biseksuele mensen in relatie met hun ervaringen met (openbare) diensten. Dit recente onderzoek bracht toch een aantal opmerkelijke, verontrustende statistieken naar boven.

Volgens dit onderzoek:
-  delen biseksuele mensen maar zelden hun geaardheid met dienstverleners (bijvoorbeeld een huisarts) uit angst voor negatieve reacties;    
-  zegt de meerderheid dat ze zich gedwongen voelen om zich óf als hetero óf als homo/lesbienne voor te doen bij het gebruik van diensten;
-  heeft 48% bifobie ervaren en heeft 38% ongewenste seksuele commentaren gekregen over hun biseksualiteit bij het gebruik van diensten;
-  waren holebi-en transgerelateerde diensten en de NHS (de Engelse nationale gezondheidsdienst, n.v.d.r.) de grootste boosdoeners wat 
    betreft bifobie;
-  heeft 61% meerdere gevallen van discriminatie meegemaakt;
-  rapporteerde 35% van de ondervraagde bi's dat ze een handicap hebben.

Eén vrouw rapporteerde zelfs dat een verpleegster haar weigerde te behandelen vanwege haar biseksualiteit.

De meerderheid van de ondervraagden had niet het gevoel bij een biseksuele gemeenschap te horen, noch bij een homo- of hetero-gemeenschap.

Nieuwe generatie
Gelukkig is niet alles kommer en kwel. Jongeren, zeker jonge meisjes, gebruiken vaker het label biseksueel bij zelfidentificatie en zijn hier uitgesprokener over. Men is zich ook binnen de HoLeBi-bewegingen meer bewust van het bestaan van biseksualiteit.

Zowel in België en Nederland als in Europa zijn er meerdere groepen die werken rond biseksualiteit. In augustus vindt in het Verenigd Koninkrijk BiCon plaats, een conferentie/congres voor en over bi's. Het is momenteel het grootste event in Europa, dat jaarlijks plaatsvindt sinds 1984. 

In 2016 zijn er grootse plannen in Nederland: "Een European Bisexual Research Conference (28 juli 2016) en een European Bisexual Conference (29-31 juli 2016) op de Universiteit van Amsterdam".

Zie ook:  Nederland krijgt vraag en antwoord op Biseksualiteit  /  Movisie presenteert brochure Biseksualiteit

bronnen: ZiZo-Magazine.be – Laura Liems / European Bisexual Network (EuroBiNet) – Hilde Vossen
                                             

        
                                     

donderdag 9 juli 2015

Italië - Milaan – Priscilla | De cast van Priscilla zingt I Will Survive in de metro

"Priscilla - La Regina Del Deserto". Zo luidt de naam van de Italiaanse musical die is gebaseerd op de gevierde Australische film. De cast besloot een optreden te geven in de metro van Milaan.

Het begint met een vrouw, die plotseling in haar telefoon begint te blèren. Aanvankelijk denken de omstanders: "Hou eens op, irritant mens", maar als blijkt dat ze onderdeel is van een ensemble dat al snel begint mee te zingen, slaat de stemming al snel om. Om helemaal blij van te worden.

Zie ook:  
Engelse tour "Priscilla, Queen Of The Desert" komt naar Amsterdam  /  Carré - Amsterdam | "Priscilla, Queen Of The Dessert"     

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


        
                                       

Amerika – Film | "Hollywood·film over openstelling Homohuwelijk in de maak"

Een woordvoerder van 20th Century Fox heeft in Los Angeles laten weten dat zijn bedrijf de filmrechten heeft vastgelegd voor het verhaal over de strijd van de openstelling van het huwelijk voor homoparen in alle staten van Amerika. Het hooggerechtshof besloot ruim een week geleden in kleine meerderheid voor de legalisering van het homohuwelijk in heel de Verenigde Staten.

De uitspraak van het hof was het gevolg van een jarenlange strijd van Amerikaanse homo-organisaties maar vooral van homoactivist 'Jim Obergefell'. Zijn verhaal, opgetekend in het nog ongepubliceerde boek '21 Years To Midnight', is vastgelegd door de filmmaatschappij. De 21 jaar verwijst naar de relatie die Obergefell had met John Arthur, die in 2013 overleed aan de gevolgen van de spierziekte ALS.

Ondanks de spierziekte en het naderende overlijden van Arthur bleven de twee zich onophoudelijk inzetten voor de legalisering van het homohuwelijk in heel Amerika. Dit verhaal spreekt tot de verbeelding in Hollywood en volgens 20th Century Fox is er voldoende materiaal voor een aansprekende film. "Het is een buitengewoon liefdesverhaal over iemand die zover gaat voor de liefde dat hij uiteindelijk de wereld verandert", aldus een Fox-woordvoerder in de Amerikaanse media.

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / NY·Times.com 
Zanger 'Jett Rebel' woedend op Zara | "Ik mag geen vrouwenkleding kopen" ‼

Zanger 'Jett Rebel' (24) is zwaar gefrustreerd na een bezoek aan de kledingwinkel 'Zara'. De excentrieke Jett, echte naam 'Jelte Tuinstra', wilde woensdag vrouwenkleding passen in de vestiging van Amersfoort, maar werd weggestuurd bij de pashokjes. De artiest is woedend en meent dat Zara er seksistische principes op nahoudt. Daar herkent de winkel zich niet in.

Het is geen geheim dat Jett Rebel, die in 2014 een Edison won in de categorie Beste Nieuwkomer, graag in vrouwenkleding rondloopt. Hij staat bekend om zijn opvallende kledingstijl en vindt verdraagzaamheid een groot goed. "Ik ben net een tuttig meisje", aldus Jett eerder over zijn voorkeur voor vrouwenkleding. "Niemand hoeft het zich persoonlijk aan te trekken dat ik met glitters in mijn haar loop".

En dus zwichtte Jett woensdagmiddag voor de Zara, nu de uitverkoop in volle gang is. Met een stapel vrouwenkleding in de hand meldde hij zich bij de pashokjes. "Hij was inderdaad in de winkel", bevestigt een woordvoerster van Zara Amersfoort. "Hij wilde kleding passen bij de damespashokjes, maar dat werkt zo niet". Zara hanteert een duidelijk beleid op dat gebied: vrouwen passen kleding bij de hokjes op de vrouwenafdeling, mannen moeten naar de mannenafdeling. Een medewerker controleert hoe veel kledingstukken worden gepast. 

"Als een man als Jett zich meldt bij de vrouwenpashokjes, dan raken de vrouwen daarvan in de war", weet de woordvoerster. Jett werd vriendelijk verzocht zich bij de mannenafdeling te melden, maar liep boos de winkel uit, zo is de verklaring van Zara. "Het is spijtig dat het gebeurd is, maar ik snap het niet. We zijn absoluut niet seksistisch".

Normaalste ding van de wereld
Volgens Jett zelf is hij op zowel de vrouwen- als de mannenafdeling weggestuurd. "Het is 2015, wanneer gaan mensen stoppen met dergelijke seksistische principes" ?!, roept hij het uit op Instagram.

Volgens Sony Music, die het management van Jett voert, was de reden van weigering op de mannenafdeling dat daar geen vrouwenkleding mag worden gepast. Dat is waar Jett moeite mee heeft. "Jett wil dragen wat hij wil en vindt sommige vrouwenkleding oprecht toffe kleding. Hij vindt dat er heel moeilijk over wordt gedaan, terwijl het voor hem het normaalste ding van de wereld is".

Jetts fans geven hem gelijk. "Waar slaat dit op man, mensen moeten gewoon gelijk behandeld worden", "Te stom voor woorden" en "Jouw kleding is vet leuk", klinkt het.

Zie ook:  
Jett Rebel weggestuurd bij vrouwenafdeling Zara in Amersfoort  /  Jett Rebel weggestuurd bij damesafdeling Zara     
bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / YouTube.com


        
                               

woensdag 8 juli 2015

VS | Man ontvangt na 26 jaar kaart van in 1995 overleden Homoseksuele zoon

De 87-jarige Amerikaan Duane Schrock Sr. ontving dit jaar kort na Vaderdag een kaart van zijn in 1995 overleden zoon. Omdat de 
man vaak verhuisde, deed de kaart er 26 jaar over bij hem aan te komen. Vader leefde in onmin met zijn zoon, omdat hij diens homoseksualiteit niet kon verkroppen. De in 1989 verzonden Vaderdagskaart leek een verzoeningspoging te zijn.

"Lieve papa, we hebben elkaar al lang niet gesproken", schreef de zoon op de kaart. "Het gaat goed met me in Richmond. Ik hoop van je te horen. Fijne vaderdag". De zoon, Duane Schrock Jr., overleed in 1995 op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van Aids.

bronnen: Gay.blog.nl / ABC·News.com                       

Russen tegen de Regenboogvlag | "Rusland komt met een eigen 'Hetero' vlag"

Vladimir Putin's United Russia Party heeft een eigen 'hetero' vlag onthuld. Dit als antwoord op het stijgend aantal regenboogvlaggen in de wereld.

Afgelopen weken waren er overal op de wereld Pride-festivals. Honderden bekende merken veranderde hun logo, Facebook-gebruikers konden een Pride profielfoto laten maken en zelfs het witte huis was in regenboogkleuren gehuld tijdens de Pride maand.
Rusland komt nu dus met hun eigen vlag. Met een vader, moeder en kinderen. Met als toepasselijke hashtag #EchteFamilie.

Politicus Aleksey Lisovenko: "We moeten Rusland behoeden voor het homovirus, het liefst willen we een verbod op regenboogvlaggen in heel Rusland, ook op Social Media". Eerder kwam deze Aleksey al met een wetsvoorstel voor het verbod op ontblote bovenlijven bij mannen in het openbaar.

Zie ook:  Rusland stelt 'Hetero' vlag voor  /  Anti-Homoactivisten stellen 'Hetero' vlag voor tegen "Homokoorts"

bronnen: GayOkay.nl / Yahoo.com

Tilburg – De Nieuwe Lollipop | "Interview met de eigenaren van het Gay-café"

Sinds 10 april heeft Tilburg weer een gaycafé. In het pand van het voormalige Café 'De Lollipop' aan de Paleisring opende Jeroen Wassink samen met zijn partner Fransjan Marijnissen hun café 'De Nieuwe Lollipop'. Gay.nl sprak Wassink en Marijnissen over toekomstige plannen en het succes so far.

De Nieuwe Lollipop is sinds april open. Waarom besloten jullie nieuw leven in de gaykroeg te blazen ?!
"Toen op 1 januari 2015 plots bekend werd dat, na de Popcorn, ook de Lollipop zou sluiten vonden we dat als vaste Lollipop klanten eigenlijk geen optie. De vijfde stad van het land zou dan geen enkel gaycafé voor jongeren meer hebben. Café Peanuts zou als enige overblijven, maar dat is een stuk kleiner dan De Nieuwe Lollipop en richt zich voornamelijk op een wat oudere doelgroep. Bovendien is de Lollipop ook niet gesloten omdat er geen klanten meer kwamen. Het was door de crisis beduidend minder dan vroeger, maar de vorige eigenaar ondernam weinig meer om het café weer te laten opbloeien. Zonder horeca-ervaring, maar met ambitie, een goed beleid en een sterke crew moet het kunnen, dachten we".  

Hoe gaat het tot nu toe ?!
"De Lollipop is tweeënhalve maand dicht geweest, dus we waren erop voorbereid dat het wel eens heel lastig zou kunnen worden om iedereen weer terug te gaan halen. Het openingsweekend in april was echter boven verwachting druk en ook de weken erna bleven de bezoekers terug komen. Mede door het evenementenseizoen, zoals Meimarkt en Festival van het Levenslied, wist men ons snel weer te vinden. Er staat nog heel veel op de planning, dus we zijn er zeker van overtuigd dat het elke week weer een feestje zal blijven".

Trekken jullie een vergelijkbare doelgroep als de voormalige Lollipop aan ?! 
"De Lollipop staat bekend om het wat jongere publiek. De overgrote meerderheid is tussen de 18 en 30 jaar oud, maar uiteraard hebben we ook bezoekers boven die leeftijd. In het najaar starten we met speciale 18-min bijeenkomsten, omdat gays steeds vaker al jong uit de kast komen, maar nergens naar binnen mogen vanwege hun leeftijd. Met die speciale feesten willen we die doelgroep ook tegemoetkomen".

Wat doen jullie nu, waardoor het succesvoller is dan de voormalige Lollipop ?!
"Een belangrijk verschil is dat we ons niet meer alleen op gays focussen. We zijn straight-friendly, maar met de mentaliteit en openheid van een gaycafé. Het percentage hetero's stijgt ook steeds meer, iets waar we heel blij mee zijn. We hebben ook veel met bezoekers gepraat voordat we de kroeg openden. Zowel met enthousiaste bezoekers, als met de mensen die niet meer kwamen. Een veel gehoord kritiekpunt was dat de vorige eigenaren vrijwel nooit achter de bar te vinden waren. Men miste die betrokkenheid. Dat hebben we direct opgepakt. Die mening deelden wij zelf namelijk ook. 
Een ander kritiekpunt was de muziek, die te eenzijdig zou zijn. Veelal reggaeton en moombahton. Leuk, maar niet een hele avond. Wij wilden een nieuw concept en daarmee ook de muziek aanpakken. We zijn gaan werken met gedeeltelijk andere DJ's en geven daarnaast ook nieuwe DJ's een podium om af en toe een set te draaien. Met alleen cafeetje draaien kom je er niet meer in 2015. Je moet uniek zijn en veel ondernemen om gasten te vermaken".

Hebben jullie de ambiance ook een beetje gepimpt ?!
"Jazeker. Ons terras is geheel vernieuwd inclusief loungebank, we hebben een nieuwe shotjeskaart en sinds kort ook een cocktailkaart. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de menukaart voor late lunch, diner en hapjes op het terras".

Jullie werken ook met thema's, toch ?!
"Dat klopt. Op woensdagavond is het bijvoorbeeld 'karaokeNight', op donderdagavond is het 'Students Night Out' en op zondag richten we ons voornamelijk op Nederlandstalig. We verzinnen ook telkens nieuwe speciale (drank)acties. Op vrijdag gaan we thema's afwisselen, zoals bijvoorbeeld een Full Moon Party, 90's Party, Beachparty, etc. En elke zaterdag is het 'SaturGAYnight', hét straight-friendly gayfeestje van Tilburg".

Wat zijn jullie plannen voor Roze Maandag dit jaar ?!
"Roze Maandag wordt een groot feest. Voor ons is het de eerste Roze Maandag als eigenaren, maar we zijn enorm blij met alle hulp van collega's en onze crew. De laatste hand wordt gelegd aan de planning en dan kunnen we los ‼! We hebben tijdens Roze Maandag de hele dag drags on stage en een afwisselend programma van de beste DJ's, zoals Lady DJ Marjo, DJ Adje, Richy Ridiculous, Miss JAM!E, Tomcio en Louis Laporte. Grote organisaties als Gay.nl en het COC zullen die dag hun meetingpoint bij ons houden. Overigens beginnen we al op zondagavond 19 juli met de Roze Maandag preparty". 

Denk je dat Roze Maandag ook bijdraagt aan de acceptatie van LHBT's in Tilburg, of is het vooral een gezellig feestje ?!
"Roze Maandag is vooral een feestje geworden de laatste jaren. Voor velen is het ook een dag van 'aapjes kijken'. Vooral de heterobezoekers komen speciaal voor de geweldig uitgedoste drags. De Lollipop was jarenlang hét epicentrum van Roze Maandag, dus we gaan zeker dit jaar die status eer aan doen. Overgens denken we wel dat Roze Maandag bijdraagt aan de acceptatie. Zeker omdat Roze Maandag nog zo 'gewoon' is in tegenstelling tot de Amsterdam Gay Pride. Wij zijn van mening dat aandacht geven aan het onderwerp noodzakelijk blijft".

Dit jaar viert Roze Maandag haar 25-jarig jubileum. Het thema is dit jaar 'HAND IN HAND'. Alle evenementen van De Nieuwe Lollipop staan in de agenda op Gay.nl en in Gay&Night en op de WebsiteTwitter en Facebook-pagina van 'De nieuwe Lollipop'.

Zie ook:  
bronnen: Gay.nl / YouTube.com


        
                                       

dinsdag 7 juli 2015

VS | Zo reageren Amerikaanse kinderen op legalisering van het Homohuwelijk

In een historische uitspraak besliste het Amerikaanse Hooggerechtshof twee weken terug dat huwelijken tussen personen van hetzelfde geslacht voortaan in heel het land legaal zijn. Pogingen van staten om het homohuwelijk te bannen, zijn dus ongrondwettelijk.

Presentator en komiek 'Jimmy Kimmel' wilde wel eens weten wat kinderen daarvan vinden. En weten ze überhaupt wat een homohuwelijk is ?! De reacties die hij kreeg waren vaak schattig en hilarisch. "Wanneer mensen moeten trouwen ?! In de namiddag" en "Ik trouw niet want dan moet ik mijn geld delen". 

Zie ook:  Kinderen en het Homohuwelijk  /  Kinderen reageren op legaliseren van Homohuwelijk

bronnen: Knack.be / YouTube.com


        
                                   

Social Media ontploft omdat "Justin Bieber" een naaktfoto op Instagram zet ‼

Vanmorgenvroeg - 05.00 uur Nederlandse tijd - plaatste 'Justin Bieber' onderstaande naaktfoto van zichtzelf op Instagram. Een kleine 12 uur later heeft de foto al meer dan 1½ miljoen likes en bijna een half miljoen reacties.

Met deze actie zet Justin Bieber het internet en dan vooral social media helemaal op zijn kop. Vele fans laten via een reactie onder de foto weten dat ze ook erg benieuwd zijn naar de voorkant. Maar Justin laat het bij dit ene kiekje van zijn achterste.

En ... wat vind jij van de billen van Justin ?!Zie ook:  

bronnen: GayOkay.nl / Instagram.com / YouTube.com

                                       
        
                                               

Over The Rainbow | Documentaire over late Lesbische Liefde op 26 juli bij NTR

Nadat haar moeder overleed had Leny (81) tijd om al fietsend een wereldreis te maken. Ze kwam niet verder dan Nieuw-Zeeland want daar ontmoette ze haar grote liefde: "Een andere vrouw". 

Leny kwam uit de kast toen ze 68 was. Sindsdien haalt ze een levenslang gemis in. Met alle levenslust en vrolijkheid die haar eigen is stort ze zich in het lesbische sociale leven. Haar voorbeeld inspireert en vertedert, maar ze wordt er niet jonger op.

Een documentaire van Tara Fallaux (Nederland, 2015).

Uitzending:  NTR  –  Zondag 26 juli 2015  –  16.10 uur  –  NPO 2

Zie ook:
Documentaire: Over The Rainbow   Leny Living It Up  /  Docu: Over The Rainbow  /  Leny kwam op haar 68e Uit de Kast        

bron: NTR.nl – Marketing & Communicatie
   
    
Tara Fallaux – Over The Rainbow → 68-jarige Leny | "Must-see documentaire van eigen bodem"

Nadat haar moeder was overleden, kreeg de toen 68-jarige Leny eindelijk tijd om haar droom te volgen: "Fietsen over de hele wereld". Ze kwam echter niet verder dan Nieuw Zeeland waar ze de liefde van haar leven ontmoette: "Een vrouw". 

Aldaar brak de kast open ‼ Sindsdien is ze, met volle overgave, volledig in het lesbische leven gedoken om de verloren tijd in te halen. Leny is een inspiratie voor velen, en al wordt ze er niet jonger op, ze is vastbesloten om het beste van haar resterende jaren te maken.

Een uniek en positief verhaal over een vrouw die op een rijpe leeftijd uit de kast kwam, maar zonder enige bitterheid over het verleden. De nu 82-jarige omhelst haar nieuwe seksualiteit met meer levendigheid en energie dan veel jongere mensen zou kunnen hebben. Ze heeft echter wel van een ding spijt ...

Een absolute 'Must-see' ‼

bronnen: RozeFilmdagen.nl / Vimeo.com                                               

maandag 6 juli 2015

TV - TLC | "TLC opent jaarlijkse 'Gay Week' met wereldrecordpoging kussen" ‼

Vrouwenzender TLC opent haar jaarlijkse 'Gay Week' met een poging tot het verbreken van het Guinness World Records™ 'Longest Kissing Chain' (de langste kussende mensenketting ter wereld), op zaterdag 25 juli in Paradiso, Amsterdam. Hiermee vraagt TLC aandacht voor de liefde in al haar vormen en laat zien dat TLC een week lang staat voor 'True. Love. Channel'. 

Op 25 juli geven Louisa & Rosanna (bekend van de documentaire 'Louisa & Rosanna, Onze Transgender Bruiloft') om 13.30 uur het startsein voor de TLC Kissing Chain door het geven van de eerste kus. Host Dolly Bellefleur, DJ Sjeazy Pearl en zangeres Emmaly Brown zorgen voor het (muzikale) entertainment tijdens dit liefdevolle evenement. TLC roept vanaf vandaag al haar kijkers op (via on air activatiepromo's, print uitingen, online en social media) om deel te nemen aan deze recordpoging, waarvan het huidige record staat op 351 mensen.

Deelname is voor iedereen gratis en inschrijven kan via:  www.TLC.nl/TLC-Kissing-Chain

Van maandag 27 juli tot en met zondag 2 augustus is het 'TLC Gay Week' en staat de programmering elke werkdag vanaf 20.30 uur en in het aansluitende weekend in het teken van de LGBT-community. Allereerst is er een nieuwe serie over het transgenderpaar Louisa en Rosanna. In 'Louisa & Rosanna, Onze Transgender Liefde' zien we hoe het gaat met dit bijzondere Limburgse liefdeskoppel sinds hun huwelijk eerder dit jaar. Vervolgens is er het mooie portret van de 14-jarige Jazz die als jongen werd geboren, maar nu als zelfverzekerd meisje door het leven gaat: 'I Am Jazz: A Family In Transition'.

De nieuwe serie 'New Girls On The Block' volgt de levens van zes transgender vrouwen uit Kansas City en de obstakels die ze tegenkomen. Opmerkelijk is ook het verhaal van de drie getrouwde Mormoonse mannen die openlijk op andere mannen vallen, maar vanwege het geloof toch bij hun vrouw blijven ('My Husband's Not Gay'). Tot slot is er de hectiek in het gezin van Clint en Bryan die maar liefst tien kinderen hebben geadopteerd ('10 Kids, 2 Dads'). De Gay Week wordt afgesloten met enkele marathons in het weekend.

Meer informatie is te vinden op:  www.TLC.nl/TLC-Gay-Week  

Zie ook:  Doe jij mee met TLC's Kissing Chain ?!  /  Zaterdag 25 juli 2015 – TLC Kissing Chain  /  Doe mee met de TLC Kissing Chain ‼

bronnen: Gay.blog.nl / TLC.nl / YouTube.com


        
                                     

België – 'The Gay Issue' | "Een nieuw Belgisch Homo Glossy·magazine is uit" ‼

België is een nieuw glossymagazine rijker. Exclusivity Media, dat al jaren Talkies Magazine en Modeflash uitbrengt, lanceert met 'The Gay Issue' een nieuw stijlvol glossymagazine voor alle mannen. The Gay Issue biedt de allerlaatste trends op gebied van high-end fashion, lifestyle, reizen, uitgaan, kunst en cultuur. "Met zijn eigen look-and-feel creëert The Gay Issue een flagship voor de homogemeenschap en alle ruimdenkende hedendaagse mannen in België. Controverse en diepgang in 200 pagina's, en dat in een internationaal kader", aldus Editor In Chief Brigitte Midavaine.

"Het concept van The Gay Issue slaat enorm aan en is nu al een groot succes op de markt", vertelt Brigitte Midavaine. "We richten ons niet enkel op de homogemeenschap, maar op alle trendgevoelige en zelfbewuste mannen. We geloven sterk in het segmenteren binnen nichemarkten. The Gay Issue is hier het bewijs van door zijn specifieke doelgroep. We spreken een koopkrachtig publiek aan dat voor 'quality of life' gaat. Deze doelgroep staat actief in het leven en geniet".

Om de doelgroep van The Gay Issue zo goed mogelijk te bereiken, koos The Gay Issue om een nauwe samenwerking aan te gaan met OUTtv, de internationale homozender die in België te bekijken is via de pakketten Play & Play More van Telenet (kanaal 551). De twee media slaan hierbij de handen in elkaar om een uniek 360°-platform aan te bieden aan de gay community dat zowel print, TV als online omvat. 

"The Gay Issue is breeddenkend op alle vlakken en bewijst eveneens dat 'de nieuwe man' en 'de metroseksuele heer' geen uitzonderingen meer zijn. Hedendaagse mannen zijn meer dan ooit gecultiveerd, gefatsoeneerd, geciviliseerd, gedistingeerd en vooral gefascineerd door alles wat klasse en innovatie uitstraalt. Deze nieuwe bijbel voor mannen is vrijmoedig en gaat verder dan elk taboe. Hij gaat zelfs verder dan de regenboog. Eindelijk iets waar mannen zoals ik al enige tijd behoefte aan hebben", zegt Jens Geerts, presentator en het gezicht van OUTtv Europe.

De eerste editie van The Gay Issue is nu voor € 7,95 te koop in de algemene supermarkt, press shop en boekenwinkel. De eerstvolgende editie zal vanaf oktober 2015 in de winkel liggen. The Gay Issue zal vervolgens vanaf 2016 vier keer per jaar uitgegeven worden.


bronnen: HoLeBi.info / TheGayIssue.be / OUT.tv / YouTube.com


  
                           

Ede – Niels (19) – Gay in Bible Belt | "Zo is het om Gay te zijn in de Bible Belt"

Hoe is het om gay te zijn in de Bible Belt ?! Volgens fotograaf 'Niels Scheurwater' (19) een beetje zoals op het eerste plaatje hier links boven. De foto was vorige week drie dagen lang te zien in de serie 'Gay in de Bible Belt'. De fotograaf Niels Scheurwater verbeeldde zijn eigen 'coming out' in foto's als afstudeerproject.

Niels woonde en studeerde in Bible Belt-stad Ede, en juist daarom koos hij dit onderwerp: "Ik wilde aan de buitenwereld laten zien hoe het was om gay te zijn in een zeer christelijke omgeving. Ik hoopte zo iets te betekenen voor andere jongeren die hier mee zitten". 

Van Bible Belt naar Amsterdam
Opgroeiend in de Bible Belt werd Niels veel gepest. Dat hij homo was wist hij allang, maar in zijn christelijke omgeving durfde hij er niet over te praten. Met zijn afstudeerproject probeerde hij dat taboe te doorbreken.

Inmiddels woont Niels sinds een paar maanden in alles-kan-Amsterdam. Een wereld van verschil zou je denken. "Het is een heel andere omgeving", zegt Niels, "maar er is voor mij weinig veranderd". Amsterdam was voor hem geen toevluchtsoord. "Ik ben nooit weggevlucht. Ik ging naar Amsterdam voor m'n bedrijf, niet om ineens los te gaan". 

Zo is Niels er nog niet over uit hoe hij zijn geloof kan rijmen met homoseksualiteit. "Ik ben er zelf nog niet over uit. Het is voor mij nog steeds een struggle".

Pittige reacties 
De reacties op de foto's waren lang niet altijd positief. "Sommige reacties waren best wel pittig. Maar dat verwachtte ik ook wel, ik koos zelf zo'n provocerend onderwerp". Toch kreeg Niels ook heel veel positieve reacties. Jongeren die ineens diepe gesprekken wilde voeren over gay-zijn in de gelovige scene. Hij kreeg zelfs berichten van oud-pesters: "Dat ik jou pijn heb gedaan, dat zag ik nooit zo in".

Niels heeft in elk geval zijn doel bereikt: het onbespreekbare bespreekbaar maken. "Ik heb achterlijk veel berichten gehad tijdens de expositie. Ook mensen die mij niet kenden die zeiden erg te respecteren wat ik doe". 

Tegen andere homoseksuele jongeren die zich niet vrij voelen in hun omgeving, zegt Niels: "Maak het openbaar. Ik heb 't heel erg opgekropt en dat heeft me echt tegengewerkt".

Niels is ervan overtuigd dat kunst een mooie vorm is om taboes te doorbreken. Juist door een kunstvorm te kiezen kunnen moeilijkere onderwerpen worden aangesneden. "Iedereen is vrij zijn eigen interpretatie te geven aan de foto's".

Hij wil zijn publiek dan ook niet sturen met de serie. "Ik laat het een beetje open. De serie eindigt met twee jongens, maar ze hebben geen contact". Het onderwerp is nog niet afgesloten, voor Niels. "Nu ik merk hoeveel ik kan betekenen met mijn foto's, wil ik daar meer mee gaan doen in de toekomst".

bronnen: NOS.nl / YouTube.com                                             

zondag 5 juli 2015

China – Huwelijk | "Chinees Lesbisch stel trouwt om een statement te maken"

In de Chinese hoofdstad Peking heeft een lesbisch stel elkaar het JA-woord gegeven tijdens een onofficiële ceremonie. Teresa Xu en Li Ting Ting wilden met hun trouwerette een statement maken, in de hoop dat het huwelijk ook in China wordt opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht. Voorlopig kan dat niet en homoseksualiteit is voor veel Chinezen nog altijd een groot taboe.

Nog tot 2001 werd homoseksualiteit in China beschouwd als een 'officiële' psychische ziekte. Het gelukkige koppel wil met hun JA-woord het 'homohuwelijk' in China bespreekbaar maken. Li werd als activist onlangs gearresteerd, omdat ze stickers wilde uitdelen waarbij de politie werd opgeroepen meer actie te ondernemen tegen seksuele intimidatie.

bronnen: Gay.blog.nl / Volkskrant.nl / CNN.com / YouTube.com


        
                                 

Amerika – 'Humans Of New York' | "Angst van Homo-jongen maakt veel los" ‼

Een aangrijpende foto op Facebook heeft de afgelopen dagen veel los gemaakt. Het beeld van fotograaf 'Brandon Stanton' dat hij maakte in het kader van fotoproject 'Humans of New York' kreeg al meer dan een half miljoen likes en werd al 55.000 gedeeld. 

Op de foto is een jonge jongen te zien die zeer droevig kijkt met daarbij de tekst: "Ik ben homo en heb angst voor de toekomst en het feit dat mensen me niet zullen mogen". Fotoproject Humans Of New York laat telkens één inwoner van New York zien met een kort verhaal, maar sinds het project startte, in de zomer van 2010, maakte nog nooit één enkele foto zo veel los.

Met de foto en het onderschrift wil de maker laten zien wat er speelt in de Big Apple. Het idee voor deze foto kwam nadat het hooggerechtshof in de Verenigde Staten onlangs het homohuwelijk legaliseerde. Uit onderzoek bleek vervolgens dat bijna de helft van de inwoners van New York tegen de openstelling van het huwelijk is. 

De reacties onder de foto zijn bijna allemaal positief. Medeburgers steken de jongeman een hart onder de riem en voorspellen hem een veilige en rooskleurige toekomst. Ook presidentskandidate 'Hillary Clinton' schreef een berichtje naar de jongen. "Voorspelling van een volwassene: Jouw toekomst gaat geweldig zijn. Je zal jezelf verbazen over tot wat je in staat bent en de ongelofelijke dingen die je allemaal zal doen. Zoek mensen die van je houden en in je geloven, er zullen er velen zijn".

Zie ook:
Hillary Clinton reageert op bezorgde Homo  /  Hillary Clinton en Ellen Degeneres geven 'online support' aan Homoseksueel kind    
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                               

VPRO - Van 27 t/m 30 juli om 21.00 uur op NPO 3 | "CUCUMBER (en Banana)"

CUCUMBER  –  Vierdelige Engelse dramaserie van Russell T. Davies (Queer As Folk) over het wel en wee van een groep homo's in het bruisende Britse Manchester.

Startpunt van alle intriges is de relatiebreuk tussen twee mannen, de 36 jarige Henry en zijn vriend Lance. Een rampzalige date-night - iets met een trio, twee politiewagens en Boney-M - verandert het leven van Henry voorgoed. Lance ontmoet al snel de mysterieuze Daniel en Henry trekt in bij twee jonge mannen, de 24-jarige Freddie en 19-jarige Dean. Staat een generatiekloof de vriendschap in de weg ?!

Cleo, de zus van Henry, maakt zich zorgen hoe zijn leven alle kanten op slingert en Cliff, een gevaarlijke vriend uit het verleden, ligt op de loer. Henry moet snel schakelen tussen zijn oude vrienden, nieuwe vrienden en familie.

Met: Vincent Franklin, Cyril Nri, Freddie Fox, Eisayo Akinade, Julie Hesmondhalgh, Con O'Neill, James Murray, Ceallach Spellman
Regie: David Evans, Alice Troughton en Euros Lyn   
Scenario: Russell T Davies 

Uitzending: Van 27 t/m 30 juli om 21.00 uur op NPO 3

Banana (online)
Parallel aan deze serie is vanaf 27 juli op NPO3.nl en op VPRO.nl de serie Banana te zien. Acht losse verhalen met personages uit Cucumber en '50 shades of Gay' en meer. Deze serie is 14 dagen online te zien.
bronnen: VPRO.nl / YouTube.com