zaterdag 19 november 2016

Amsterdam | Irene Hemelaar onderscheiden met Frans Banninck Cocqpenning

Amsterdam - Irene Hemelaar    Irene Hemelaar is vrijdag door de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan onderscheiden met de 'Frans Banninck Cocqpenning' –  een erepenning voor mensen die zich tenminste tien jaar 'bijzonder verdienstelijk' hebben ge maakt voor Amsterdam ‼  Irene Hemelaar vertrekt als directeur van stichting 'Amsterdam Gay Pride' en wil voorzitter van de vakbond 'FNV' worden.
                           
        
                                     
Sinds 2005 zet Irene Hemelaar zich in voor lesbische zichtbaarheid binnen de homobeweging, wat later de LHBT-beweging ging heten. Vorig jaar was ze vrouwenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties  en in oktober sprak ze in die rol de algemene vergadering van de VN in New York toe over mensenrechten van Roze vrouwen. In 2013 werd Irene Hemelaar genomineerd voor de titel Amsterdammer van het Jaar – een verkiezing die wordt georganiseerd door Het Parool en AT5.
                                      
   Irene Hemelaar ontvangt de 'Frans Banninck Cocqpenning'
                                          
Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com / Twitter.com – Het Parool
                                    
                                                            

USA - Cher · Musical | "Broadway musical over 'Cher' in 2017 op de planken" ‼

USA  →  Afgelopen april werd al bekendgemaakt dat de homoseksuele, Tony Award-winnende scenarist "Rick Elice" (The Jersey Boys) bezig is met een show over het leven en de carrière van superster Cher  Inmiddels zijn er meer stappen gezet in de ontwikkeling van het stuk.

"Een casting-oproep voor 'The Cher Show' onthult informatie over de plot van het verhaal en de personages", meldt Gay Star News   "In deze productie zullen de personages 'Babe', 'Lady' en 'Star' de rol van Cher in verschillende periodes in haar leven vertolken. Beginnend als een tiener die verliefd wordt op Sonny Bono (Babe) ... vervolgens de succesvolle muziekster die de uitdagingen van de entertainmentindustrie ondergaat (Lady) en tenslotte als de dame die we nu kennen, met een ruime hoeveelheid levenservaring, succes maar ook dieptepunten (Star)".
                                      
                                          
Volgens de casting-oproep zijn de producenten nog bezig met het vinden van acteurs voor de rollen van Bob Mackie, filmproducent David Geffen en - jawel - Sigmund Freud, die in een droom van Cher zal verschijnen.  Bekende hits van Cher die we op toneel kunnen verwachten zijn onder andere 'I Got You Babe', 'Take Me Home', 'If I Could Turn Back Time' en 'Believe'.

Cher zelf is niet alleen het onderwerp van de musical - maar ook actief betrokken bij het schrijfproces van de show - al wordt niet verwacht dat Cher zelf op het podium te zien zal zijn. De regie van de show is in handen van Jason Moore ('Avenue Q' en de 'Pitch Perfect' films).

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
  Cher |  De in 2012 aangekondigde musical over Cher is nu dan toch in de maak 

bronnen: OUT.tv / Twitter.com – OUTtv Nederland / YouTube.com


        
                                              

vrijdag 18 november 2016

Tilburg | Wethouder wil meer extravagante & blote Homo's op 'Roze Maandag'

Het mag gewaagder, het mag extravaganter en het moet minder braaf. De Tilburgse kermiswethouder (van CDA-huize) Erik de Ridder kwam donderdag met een opvallende oproep. Roze Maandag moet wat hem betreft weer een 'wild feest' worden. Sterker nog: Erik de Ridder nodigt iedereen uit om zich op Roze Maandag 2017 van zijn extravagante kant te laten zien.

Als volgend jaar de Tilburgse Kermis voor de 450e keer draait mag de wat ingedutte 'Roze Maandag' best weer eens ouderwets brutaal spran- kelen. Het is de mening van kermiswethouder Erik de Ridder   "Het is al eens gezegd: 'het wordt af en toe wat braafjes'. Wat mij betreft mogen straks alle remmen los en gaan we een fantastische Roze Maandag vieren".

Buitensporig
Wethouder 'Erik de Ridder' houdt van extravagant: "Dat vind ik een mooi woord en dat past bij Roze Maandag in Tilburg". De betekenis van het woord extravagant laat zich het best omschrijven als excentriek, vreemd en … buitensporig  "Extravagant is een beetje op het randje en dat is goed", beaamt De Ridder.
                                                     
                                                 
                                             
Alle remmen los 
 Niet meer om de hete brei heen draaiend krijgt de wethouder de vraag voorgeschoteld of blote billen, blote borsten en hier en daar een rond- zwaaiende piemel weer gezien mogen worden. De Ridder loopt een beetje rood aan en moet vervolgens hard lachen. "Laat ik het zo formuleren, dat ik mensen uitnodig om zich vooral van hun eigen extravagante kant te laten zien. Ik sluit niets uit en ik moedig niets aan".

Erik de Ridder is niet bang dat hij straks achteraf moet concluderen dat het te extreem was. "Dat zien we dan wel weer"

Zie ook:
bronnen: OmroepBrabant.nl / Facebook.com – Omroep Brabant / YouTube.com


        
                                                                                              

USA - Onderscheiding | Ellen DeGeneres krijgt 'Presidential Medal of Freedom'

USA    De Amerikaanse actrice, stand-up comédienne en presentatrice 'Ellen DeGeneres', 56, krijgt binnenkort de 'Presidential Medal of Freedom' (presidentiële vrijheidsmedaille) uitgereikt door president Barack Obama op het Witte Huis.

'Ellen DeGeneres' is één van de 21 Amerikanen die 22 november op het Witte Huis een 'Presidential Medal of Freedom' krijgt. De medaille is de hoogste onderscheiding die aan burgers wordt gegeven door de regering van de Verenigde Staten van Amerika   Ellen DeGeneres krijgt de onderscheiding onder andere voor haar openheid rond 'HoLeBi's & Transgenders' en het bespreekbaar maken van onderwerpen die in de taboe sfeer liggen en meer.
                                
                                   
De 'Presidential Medal of Freedom' wordt uitgereikt door of namens de president van de Verenigde Staten. Hij is bestemd voor personen die een bijzonder significante bijdrage hebben geleverd aan de veiligheid of nationale belangen van de Verenigde Staten, wereldvrede, cultuur of andere betekenisvolle publieke of private ondernemingen.  De toekenning geschiedt altijd op basis van keuze door de president zelf op eigen initiatief of op aanbeveling door anderen. De onderscheiding kan ook postuum toegekend worden, dit was eerder 't geval voor onder andere John F Kennedy en Harvey Milk.

De anderen die de onderscheiding samen met Ellen DeGeneres krijgen zijn: Kareem Abdul-Jabar, Elouise Cobell, Robert De Niro, Richard Garwin, Bill en Melinda Gates, Frank Gehry, Margaret H. Hamilton, Tom Hanks, Grace Hopper, Michael Jordan, Maya Lin, Lorne Michaels, Eduardo Padrón, Newt Minow, Robert Redford, Diana Ross, Vin Scully, Bruce Springsteen en Cicely Tyson.

Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – Zij Aan Zij / YouTube.com


      
                                             
      
                                     

donderdag 17 november 2016

Canada – Minderjarige LHBT-jongeren | "Canada wil anale seks uit strafwet" ‼

Canada – "Anale Seks"    De regering van 'Canada' werkt aan een wetswijziging om anale seks uit de strafwet te halen  Zo wordt de seksuele meerderjarigheid voor heteroseks en homoseks gelijkgesteld.

Sectie 159 van het Strafwetboek verbiedt anale penetratie met een maximumstraf van 10 jaar cel   Het wetsartikel voorziet twee uitzonderin- gen: getrouwde heterokoppels en 18-plussers die anale seks hebben met wederzijdse toestemming. 

Geen dode letter
Canadezen zijn op hun 16 jaar seksueel meerderjarig   De Canadese LGBT-organisatie "Egale" noemt de situatie ongrondwettelijk en discri- minerend. Drie provincies passen de wet nog effectief toe.

Zo heeft Ontario – tussen 2008 en 2014 – 22 mensen vervolgd voor anale seks. Het Hof van Beroep van Ontario verklaarde Sectie 159 ongrond- wettelijk. De hooggerechtshoven van Québec, Alberta, Brits-Columbia, Nieuw-Schotland en de federale rechtbanken volgden.

De federale regering wil nu de seksuele meerderjarigheid gelijkstellen voor vaginale en anale seks. 

 Inmiddels heeft de liberale premier van Canada "Justin Trudeau" partijgenoot en parlementslid 'Randy Boissonnault' benoemd tot speciaal adviseur voor LGBTQ2-kwesties.


bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / Facebook.com – Gay.nl                                                    

OLVG Amsterdam – Hiv-test | Gratis 'Hiv-sneltest' in OLVG op Wereld Aids Dag

Amsterdam – 'Hiv-sneltest'   Het Amsterdamse ziekenhuis 'OLVG' laat Wereld Aids Dag niet onopgemerkt voorbij gaan. Het grootste Hiv-behandelcentrum van Nederland biedt van maandag 28 november tot en met vrijdag 2 december de mogelijkheid om gratis en ano- niem een Hiv-sneltest te doen. Het is het negende jaar op rij dat OLVG de sneltest aanbiedt.  In de laatste jaren maakten ruim duizend mensen gebruik van de mogelijkheid om zich op deze manier te laten testen.

De Hiv-sneltest wordt discreet afgenomen en de testuitslag is binnen 15 minuten bekend  Er is een verpleegkundig consulent aanwezig voor het verstrekken van informatie en het verlenen van 'psychosociale hulp'   Geïnteresseerden kunnen via (020) 599 3656 een anonieme afspraak worden gemaakt. De testen worden afgenomen op locatie Oost, van 08.00 tot 17.00 uur.  Op donderdag 1 december, Wereld Aids Dag, kunnen geïnteresseerden zich ook laten testen op locatie West van 08.00 tot 17.00 uur.
                            
                                 
Op donderdag 1 december onthult burgemeester Eberhard Van der Laan van Amsterdam het Aids-monument. Het kunstwerk, ontworpen door Jean-Michel Othoniel, komt langs het IJ, tussen 't Centraal Station en het Muziekgebouw. Het 'monument' krijgt de vorm van een metershoog telraam en telt symbolisch af naar het moment dat 'Aids' de wereld uit is en er geen nieuwe Hiv-infecties meer bijkomen.  OLVG is één van de hoofdsponsors van het monument.

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – OLVG / YouTube.com / Vimeo.com


        
                                                 

woensdag 16 november 2016

Winkelketen HEMA doneert 20.000 euro aan 'Gay Straight Alliances' netwerk ‼Dinsdagmiddag heeft winkelketen HEMA een cheque van 20.000 euro overhandigd aan vertegenwoordigers van het 'GSA'-netwerk van het COC: de opbrengst van de speciale T-shirts die de HEMA afgelopen zomer verkocht tijdens 'EuroPride Amsterdam'   Het geld wordt gebruikt voor de organisatie van Paarse vrijdag op scholen.
                                                                               
                                             
                              
►  'Gay Straight Alliances' (GSA's) zijn groepen leerlingen die de handen ineen slaan om zich op hun school hard te maken voor een veilige omgeving voor iedereen, dus ook LHBT-leerlingen en -docenten  bijvoorbeeld door het organiseren van Paarse Vrijdagen  dit jaar op negen december. Het idee stamt uit de Verenigde Staten (1988) en waaide in 2009 over naar ons land.

bronnen: Gay.blog.nl / COC.nl / Facebook.com – GSA Netwerk                                                 

TV - Queens Of The Jungle - 5e Aflevering | "Liefhebbers van luxe op Survival"

Queens Of The Jungle  →  'Acht Jongens en Meiden' die in het dagelijks leven gewend zijn aan behaaglijke luxe trekken met elkaar drie weken door de dichtbegroeide jungle. Ze kunnen een pot winnen van 100.000 euro als ze samen de eindstreep halen.

Ná Echte Meisjes in de JunglePeking ExpressBobo's in the Bush en vele andere "survival-programma's" verschijnt er nu 'n nieuwe variant in het Nederlandse televisielandschap: Queens of the Jungle op SBS 6.

Zonder Luxe 
Acht jonge jongens en meiden trekken met elkaar 3 weken door de dichtbegroeide jungle. In het dagelijks leven is uiterlijk erg belangrijk voor hen en wentelen ze zich in behaaglijke luxe   Houden ze zich staande zonder hun crèmes, föhns en beautyproducten ?!  En kunnen ze drie weken lang alleen maar aardig zijn tegen elkaar ?!  
        
100.000 euro
De gladde gezichtjes kunnen een pot winnen van 100.000 euro, maar alleen als ze samen de eindstreep halen. Ze krijgen hulp van Kay Nambiar – winnaar van Expeditie Robinson in 2014. Het voormalige fotomodel was jarenlang het gezicht van MTV.

Op het lijf geschreven
In een persbericht laat Kay Nambiar weten dat hij erg uitkijkt naar de presentatie van Queens of the Jungle. "Dit programma is mij op het lijf geschreven. Want wat krijg je als je alle uiterlijke vertoon van mensen weghaalt en hun laat zien dat er nog meer is in het leven dan de luxe pro- blemen waar ze zich dagelijks in Nederland druk om maken ?!  Ik zie het als mijn missie om deze mensen kennis te laten maken met de natuur in haar puurste vorm".

"Queens Of The Jungle"  →  De komende weken op de woensdagavond op SBS 6 om 21.30 uur
UITZENDING GEMIST ?!    Bekijk HIER alle afleveringen en clips van "Queens Of The Jungle"    

Zie ook:
bronnen: TV·Gids.nl / SBS6.nl / YouTube.com


        
                                            

dinsdag 15 november 2016

Amsterdam - Amsta - Dr. Sarphatihuis | "LHBT-ouderen krijgen eigen woning"

A'dam – Amsta – LHBT-ouderen  –  Acht Amsterdamse ouderen krijgen woensdag een plek in de eerste LHBT-woning in Amsterdam. Zorgaanbieder'Amsta' is hier verantwoordelijk voor. Dit meldt HetParool

In het verpleeghuis 'Dr. Sarphatihuis' in de Roetersstraat in het Centrum krijgen lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders een plek in de nieuwe afdeling Rozeneiland. De bedoeling hiervan is dat de ouderen oud kunnen worden in 'n omgeving waar ze zichzelf kunnen zijn en niet hoeven uit te leggen hoe ze hun leven hebben geleefd.

"Er zijn mensen die op latere leeftijd in het verpleeg­huis weer terug de kast in gaan, omdat de omgeving er niet altijd mee overweg kan", zegt directeur Zorg Wilbert Wienema van de thuiszorgorganisatie Gay Care. "Soms worden ze gediscrimineerd of uitgesloten, iets wat te maken kan hebben met onwetendheid of onervarenheid. Maar ouder worden in een omgeving waar ze aansluiting vinden, is belangrijk".

Eerder was er bij verschillende verpleeghuizen al speciale aandacht voor oudere LHBT'ers - maar dit is de eerste aparte woonplek. Waarschijnlijk gaan er ouderen met lichamelijke en/of psychiatrische problemen wonen.

Zie ook:
bronnen: NU.nl / YouTube.com – AT5                                             

Amsterdam - 20 november 2016 | "Nationale Transgender Gedenkdag 2016" ‼

Transgender Gedenkdag  →  Op zondag 20 november is de jaarlijkse 'Transgender Gedenkdag'   De nationale gedenkdag vindt dit jaar in 'Amsterdam' plaats. Op deze dag wordt wereldwijd stil gestaan bij transgender personen die de afgelopen 12 maanden door geweld om het leven zijn gekomen. De bijeenkomst in Amsterdam staat in het teken van transgender vluchtelingen.

Onder de asielzoekers die Nederland bereiken bevinden zich ook elk jaar "transgender vluchtelingen"   Velen zijn hun leven in het land van herkomst niet zeker. 'Transgender Netwerk Nederland' (TNN) is dit jaar een koploperoverleg gestart om aandacht voor deze groep te vergro- ten. Samen met Transvisie en COC Nederland komt TNN op voor het welzijn van transgender vluchtelingen in Nederland.
                               
                                      
Op de bijeenkomst in Amsterdam zal ook een transgender vluchteling spreken. Meer informatie over de transgender gedenkdag volgt op de Facebookpagina van het evenement en de website van TNN.

'Transgender Europe' houdt op haar website via het 'Trans Murder Monitoring Project' bij welke transgender personen door geweld om het leven zijn gekomen  Nederland kent dit jaar gelukkig geen transgenderdoden, maar in de Verenigde Staten werd in 2016 helaas al een record- aantal transgender personen vermoord  In augustus werd de Turkse Hande Kader in Amsterdam nog herdacht nadat ze op brute wijze was vermoord 
bronnen: COC.nl – COC Nederland / Twitter.com – Transgender Netwerk Nederland / YouTube.com


        
                                       

maandag 14 november 2016

Amerika - New York | "Joey vraagt vriend 'Julio' ten huwelijk op Penn station"

USA    Dit is echt genieten. Na anderhalf jaar vond Joey Grant Luther het wel eens tijd om zijn vriend Julio Nuño ten huwelijk te vragen. De locatie: het Penn Station in New York.

Joey Grant Luther had een smoes bedacht om zijn vriend 'Julio Nuño' naar het station te lokken  Toen die het station binnenliep, had Joey een vijfkoppig Mariachi-orkest geregeld die de favoriete liedjes van Julio Nuño speelde.

Tijdens het optreden ging Joey Grant Luther door de knieën en vroeg hij zijn hartenlapje ten huwelijk. Tranen van geluk en hij zei: "JA". Onder de omstanders waren twintig vrienden van het stel  En waarom Joey zijn Julio juist op Penn Station ten huwelijk vroeg ?!  Daar hadden de twee elkaar anderhalf jaar geleden ontmoet …

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Carl J Dellatore                                                 

Gay&Night – November 2016 | November-nummer van Gay&Night staat online

Gay&Night – November 2016    De nieuwe Gay&Night staat alweer enige tijd online  In het November-nummer staan interviews met YouTube-ster 'Davey Wavey', schrijver Mounir Samuel, singer/songwriter Nils Bech - alles over Iers matchmaking-festival 'The Outing' én natuurlijk info over het Vlaamse HoLeBi-filmfestival

Zie ook:
Davey Wavey over diversiteit, zijn naughty buurman en naaktfoto's   /  Gay&Night Magazine → Nederland  / Gay&Night-ZiZo → België 

bronnen: Gay-Night.nl / Yumpu.com