zaterdag 30 september 2017

Amsterdam | "Aantal Hiv-diagnoses in Amsterdam is gehalveerd in 5 jaar tijd"

Amsterdam - Hiv  →  Het aantal Hiv-diagnoses in Amsterdam is in vijf jaar tijd gehalveerd. De stad is zeer succesvol bij het uitvoeren de VN-doelstellingen op het gebied van Hiv-bestrijding.  Dat blijkt uit een rapport dat UNAIDS in juli presenteerde, aan de vooravond van de Internationale Aids Conferentie in Parijs.

Het resultaat is mede te danken aan het baanbrekende werk van het 'H-TEAM' (HIV Transmission Elimination AMsterdam), een samenwerkingsver- band van wetenschappers, artsen, politici en lobbyisten én mensen met Hiv. Het H-TEAM streeft naar nul nieuwe Hiv-infecties. Vertegenwoordigers van het H-TEAM reageren positief op de nieuwe cijfers.  'Louise van Deth', directeur van het Aidsfonds: "De stad Amsterdam laat een geweldige prestatie zien".

Lees verder op de website van GayNews.nl:  Aantal Hiv-diagnoses in Amsterdam is gehalveerd

Zie ook:

Extra:

bronnen: GayNews.nl / Facebook.com - Parool.nl                                                    

Pakistan - Transgenders | "Makkelijker een ID voor Transgenders in Pakistan"

Pakistan  →  Er is geschiedenis geschreven in Pakistan, daar kunnen Transgenders voortaan op een makkelijkere manier een nieuwe naam opgeven voorop een ID of paspoort. Het nieuws is opmerkelijk omdat Pakistan een streng Islamitisch land is.

Voorheen was het in Pakistan vereist om de achternaam van je ouders op te geven, maar voor veel mensen die in transitie gaan of zijn geweest is dit een groot probleem omdat ze door hun ouders niet worden geaccepteerd. Het bureau wat gaat over de registratie van de inwoners, het NADRA, heeft deze beslissing bekend gemaakt aan het hooggerechtshof in de hoofdstad Lahore. NADRA komt met dit besluit nadat Mian Aasia, een trans- vrouw, met de zaak naar de rechter ging.
                                           
                                   
                                         
  In Pakistan heerst een eeuwenoud systeem van goeroe's, dit zijn beschermheren- of vrouwen die zorg over iemand dragen die dit nodig heeft ‼ Transgenders mogen voortaan de naam van hun goeroe's opgeven voor op hun persoonsbewijzen ‼ "Transgenders mogen voortaan de naam van hun goeroe's opgeven die dan staat voor hun ouders", spreekt een woordvoerder van het NADRA.
bronnen: OUT.tv / Facebook.com – IndianExpress.com / Facebook.com – OUT.tv                                           

vrijdag 29 september 2017

Curaçao – Eugene Rhuggenaat | "Historische toespraak tijdens Curaçao Pride"

Curaçao Pride →  Minister-president Eugene Rhuggenaath van Curaçao heeft donderdag tijdens de vijfde Gay Pride op het eiland een - volgens de organisatie - "historische toespraak" gehouden ‼  De Pride-week werd geopend met een Pride Walk door de straten van Willemstad. Aansluitend was een muzikaal evenement met enkele sprekers. 'Eugene Rhuggenaath' riep op homo's te accepteren. Hij zei het niet te accepteren als mensen in angst leven vanwege hun geaardheid. 

Eugene Rhuggenaath noemde zichzelf premier van iedereen op Curaçao. "Ongeacht hun huidskleur, achtergrond, inkomen, geloof en ja: ook hun geaardheid. Ik kan vrijuit over straat lopen, trots op wie ik ben en de mensen van wie ik hou: mijn vrouw en mijn familie. Wie ben ik dan om ande- ren te veroordelen die trots zijn op wie ze zijn en van wie ze houden" ?!

Lees verder op de website van GaySite.nl:  Historische toespraak tijdens Curaçao Pride

     
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                       

Jasper Gottlieb speelde Homo | "Ik werd bespuugd en van m'n fiets getrapt" ‼

Amsterdam Jasper Gottlieb  →  De Amsterdamse acteur 'Jasper Gottlieb' werd op straat belaagd omdat hij een 'Homo' speelde in de veelbekeken jeugdserie SpangaS. Dat vertelde hij gisteravond in het WNL-programma 't Wordt Nu Laat op NPO Radio 2.

Sfeer op straat 'sloeg om' toen karakter Flip 'Uit de Kast' kwam
'Jasper Gottlieb' – die in de serie van 2007 t/m 2011 het karakter "Flip" speelde – kreeg in eerste instantie vrijwel uitsluitend positieve reacties van fans. Dat veranderde echter toen z'n karakter Uit de Kast kwam. "Toen dat gebeurde sloeg het wel om op straat", vertelt Jasper Gottlieb. "Ik ben bespuugd, ik ben achterna gezeten, ik ben van mijn fiets getrapt".

Jasper's tweelingbroer 'Marius Gottlieb' – die in de serie een heteroseksueel karakter speelde – werd ook tot doelwit gemaakt omdat mensen hem aanzagen voor Jasper. "Dat maakt het wel extra heftig", aldus acteur Jasper Gottlieb.
                               

                                         
Jasper durfde de straat niet meer op
De dreigementen en intimidatiepogingen namen zulke vormen aan dat Jasper op een bepaald moment niet meer 'zomaar de straat op ging'. Zo ver- meed hij scholen omdat hij de reacties daar vreesde.

"Ik heb wel geleerd hoe weinig acceptatie er voor homoseksualiteit is", zegt Jasper. "Onder elke bevolkingsgroep, autochtoon, allochtoon, jong, oud: iedereen vindt het wel moeilijk".

bronnen: WNL.tv / SoundCloud.com / Facebook.com – WNL.tv


                                       
                                             

donderdag 28 september 2017

UK - Kalender | Daar zijn ze weer: "De Warwick Rowers en hun sexy kalender"

Engeland – "Warwick Rowers"    's Werelds meest fotogenieke roeiteam 'Warwick Rowers' heeft zich opgemaakt voor de fotoshoot van de jaarlijkse kalender. Letterlijk, deze keer. Er kwamen namelijk liters bodypaint aan te pas. We hebben foto's en een making-of filmpje voor je. Kijken ‼

Deze keer maken de 'Warwick Rowers' niet alleen een kalender, maar ook een sjiek boek waarin de heren semi-naakt zijn te bewonderen. Het is wederom een lust voor het oog, al die gespierde lichamen.  Maar we beginnen ons toch een beetje zorgen te maken: hebben de roeiers eigenlijk wel piemels ?!  Die houden de hunks net als altijd angstvallig verborgen …

                                              
Maar laat dat vooral de pret niet drukken, want de opbrengst van de kalender is voor een goed doel ‼  En het leverde o.a. de bovenstaande mooie beelden op.

Voor de liefhebbers: "De kalender is HIER te koop" 
bronnen: Winq.nl / GayTimes.co.uk / Vimeo.com


                                                                     
                                       

Coming Out Dag | Midden–Nederland: 27 gemeenten hijsen de Regenboogvlag

Midden-Nederland  –  Tijdens de komende editie van Coming-Out Dag, woensdag 11 oktober a.s., zullen bij 27 gemeenten in de regio Midden-Nederland "Regenboogvlaggen" worden gehesen ‼  Dit doen de gemeenten na een herhaalde oproep van belangenvereniging COC Midden-Nederland. Daarnaast roept het COC lokale politici op tot meer actie ‼

  Op "Coming-Out Dag" – jaarlijks op 11 oktober – wordt aandacht besteed aan het moment waarop iemand uitkomt voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit. Veel gemeenten hijsen op die dag de Regenboogvlag als zichtbare ondersteuning van hun LHBTI (Lesbische, Homo, Biseksuele, Transgender, Intersekse) inwoners.
                                           
                                          
  Tijdens de editie van 2017 zullen de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Leusden, Nieuwegein, Rhenen, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Zeist, Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp, Wijdemeren, Culemborg en Nijkerk een regenboogvlag hijsen. 

Lees verder op de website van GayNews.nl:  Coming-Out Dag 2017 | "27 Regenboogvlaggen"

Zie ook:

bronnen: GayNews.nl / Twitter.com – GayNews.nl / Twitter.com – COC Midden-Nederland
                                             
                                          

woensdag 27 september 2017

Onderzoek → Ipsos Mori – BBC | "Steeds meer jongeren Homo- en Biseksueel"

Engeland  →  Een onderzoek uitgevoerd door het gerenommeerde onderzoeksbureau Ipsos Mori in opdracht van de BBC laat zien dat de huidige generatie 16 tot 22 jarigen zich meer aangetrokken voelt tot personen van het zelfde geslacht dan de zogenaamde 'baby- boomers', de 50 en 60 jarigen.

Ipsos Mori vroeg 1000 16 tot 22 jarigen en 672 babyboomers naar hun seksuele voorkeuren. Eenderde van de Britse jongeren identificeert zichzelf als homoseksueel of biseksueel ‼  14 procent van deze jongeren voelt zich hoofdzakelijk aangetrokken tot iemand van het andere geslacht (dus niet 100% hetero), 9 % van de groep 16-22 voelt zich net zoveel aangetrokken tot iemand van hetzelfde of iemand van het andere geslacht ‼  De reste- rende 10% ziet zichzelf als honderd procent homoseksueel. De overige 67 procent ziet zichzelf 100 procent heteroseksueel.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  Steeds meer jongeren Homo- en Biseksueel
bronnen: GaySite.nl / Facebook – GaySite.nl                                                

Bij deze dierenarts wil je je huisdier wél spontaan langsbrengen voor controle

Australië - Perth    Dr. Oisín Tracey is dierenarts en gaat graag met de dieren die hij helpt op de foto. En dat levert uiterst plezierige foto's op, waardoor je je direct af gaat vragen of het misschien ook geen tijd is voor de inentingen van Fikkie of Minoes.

bronnen: LindaNieuws.nl - L'Homo / Instagram – Dr. Oisín Tracey


dinsdag 26 september 2017

Amerika | Hoe reageren ouderen op een aflevering van 'Rupaul's Drag Race' ?!

Amerika  →  Dit is leuk ‼  In deze videosnack zien we een aantal 50+ers die voor het eerst 'Rupaul's Drag Race' kijken. "Het lijkt wel alsof het allemaal in scene is gezet".


Ze krijgen catwalklooks te zien en de ruzie tussen Sharon Needles en Phi Phi O'Hara (go back to party city where you belong) - ze laten ook wat emotionelere beelden uit de realityserie zien. De reacties ?!  Niet allemaal even positief. "Het lijkt wel alsof het allemaal in scene is gezet".

"Dit is het ergste dat ik ooit heb gezien, daar blijf ik normaal ver van uit de buurt" ‼, reageert een van de ouderen. Catherine is enthousiast: "Dit is fantastisch" ‼

"Live and let live", zegt een van de heren. "Volgens mij doen ze wat ze leuk vinden. Niets mis mee". 

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                    

Caïro | Zeven Egyptenaren gearresteerd voor zwaaien met een Regenboogvlag

Egypte  →  De Egyptische politie heeft zeven mensen gearresteerd omdat ze vorige week met een Regenboogvlag gewuifd hebben op een concert. De zeven werden maandag gearresteerd voor 'het promoten van een seksuele afwijking'.

مشروع ليلى - Mashrou' Leila  ··  De procureurs openden een onderzoek naar de zeven nadat enkele foto's van het concert van de Libanese alternatieve Rockband Mashrou' Leila – wiens leadzanger homo is – viraal gingen.
                                            
                                                         
Homoseksualiteit is niet expliciet strafbaar volgens de Egyptische strafwet, maar de authoriteiten pakken regelmatig mensen op waarvan men denkt dat ze seksuele betrekkingen hebben gehad met iemand van hetzelfde geslacht. 

Zie ook:
bronnen: GayLive.be / Twitter.com – Mashrou' Leila / YouTube.com


        
                                                      

maandag 25 september 2017

Azerbeidzjan - Baku – LGBT's | Meer dan 100 LGBT's opgepakt in Azerbeidzjan

Azerbeidzjan  →  Volgens 'mensenrechten-activisten' zijn er honderden LHBT's opgepakt in 'Azerbeidzjan' ‼  De politie zou meerdere razzia's hebben uitgevoerd in Baku.

Volgens activisten uit 't gebied voerde de Azerbeidjaanse politie meerdere razzia's uit – waarbij ze LHBT's hebben opgepakt. Die slachtoffers zouden vervolgens net zo lang zijn mishandeld tot ze namen noemden van vrienden die vermoedelijk ook LHBT zijn. Sommige getuigen zeggen dat er men- sen zijn kaalgeschoren.

De autoriteiten spreken de activisten tegen. Volgens hen zijn de LHBT's niet opgepakt vanwege hun geaardheid, maar omdat ze iets te maken heb- ben met prostitutie. "De politie moest maatregelen nemen tegen mensen met een andere geaardheid in de prostitutie ‼  Zij deden dit regelmatig op openbare plekken in het centrum van de stad", stelt de minister van Binnenlandse Zaken ‼  "LHBT's worden niet vervolgd in dit land – maar worden ook niet vrijgesproken van andere illegale activiteiten". 

Er is echter een filmpje opgedoken van 'Javid Nabiyev' van 'Nefes LGBT Azerbaijan Alliance'. Hij vertelt wat voor een gruweldaden er volgens hem plaatsvinden op dit moment. 

Ayaz Efendiyev van de Justice Party wil dat de razzia's doorgaan. Hij beschuldigt het Westen ervan dat ze traditionele waarden vernietigen door 'deze wezens te verdedigen'. 

Homoseksualiteit is sinds 2000 niet meer strafbaar in Azerbeidzjan. Toch rust er nog een enorm taboe op LHBT's in Azerbeidzjan.

bronnen: Gay.nl / NewNowNext.com / Facebook.com – Nefes LGBT Azerbaijan Alliance                                       

TV - Vanaf 3 oktober 2017 | "Nieuwe afleveringen van 'Will & Grace' op TLC" ‼

Televisie  →  Goed nieuws voor alle "Will & Grace"–fans: meer dan tien jaar na het einde van de onvergetelijke serie is dit bijzondere viertal weer te zien op de buis

Het negende seizoen van de immens populaire komedieserie is vanaf dinsdag 3 oktober om 20:30 uur te zien bij "TLC" ‼  Eric McCormack, Debra Messing, Megan Mullally en Sean Hayes keren terug als Will, Grace, Karen en Jack in een nieuw seizoen met zestien afleveringen.
                                                       
      
                                            
Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: TLC.nl / YouTube.com


        
                                                                       

zondag 24 september 2017

Rotterdam | Betogers proberen met geweld Rotterdam Pride te onderdrukken

Rotterdam Pride  →  Links-fascistoïde millennials proberen met geweld 'Gay Pride Rotterdam' te onderdrukken. Tolerant, fatsoenlijk, betrokken en inclusief: "Het gezicht van linkse onderdrukking".

Zie ook:
bronnen: TPO.nl – The Post Online / YouTube.com                                       

Video | De zaterdagochtend van Riny van der Heide (31) & Leander Maas (32)

Zaterdagochtend  –  De zaterdagochtend is voor een uitgebreid ontbijt op bed, helemaal los gaan in de sportschool of uitbrakken van die uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel. Hoe ziet jouw zaterdagochtend eruit ?!

Riny van der Heide (31) en Leander Maas (32)
Zes jaar geleden leerden Riny van der Heide en Leander Maas elkaar kennen in feestcafé 'Bubbels' in Amsterdam. Toen al spatten de vonken ervan af om vervolgens in de slaapkamer verder te vlammen. Tot op de dag van vandaag zijn ze dolgelukkig met elkaar.  Elke zaterdagochtend ver– zorgt Riny van der Heide, als hij niet voor KLM de wereld rondvliegt, een uitgebreid ontbijt. Daarna staat er een slopende sessie in de sportschool op het programma om vervolgens, als het zonnetje schijnt, lekker op strand 'Blijburg' het weekend te vieren.
                                                
bronnen: Winq.nl / Vimeo.com / Issuu.com