zaterdag 25 maart 2017

Amsterdam | "VUmc kijkt of het Homostellen met een kinderwens kan helpen"

Amsterdam  →  Het VUmc in Amsterdam onderzoekt de mogelijkheid om ook homoparen te helpen bij draagmoederschap. Nu moeten mannen uitwijken naar het buitenland voor een peperduur en onzeker traject.

De belangstelling voor draagmoederschap groeit in Nederland, zeker onder homoparen. Het VUmc gaat kijken wat ze kunnen doen om ze te helpen. "Maar eenvoudig is dat niet", zegt Roel Schats, hoofd van het IVF-centrum tegen het AD  Er is sprake van een ethisch dilemma. "Het is een vorm van wensgeneeskunde. De cruciale vraag is of we de strikte medische indicatie willen loslaten, want die is er niet bij een homostel""

Voorlichtingsbijeenkomsten worden drukbezocht en tientallen stellen wenden zich volgens de krant jaarlijks tot advocaten voor juridische hulp.

Het VUmc is het enige ziekenhuis dat kinderloze stellen begeleidt bij IVF-draagmoederschap   Tot nu toe hanteert het ziekenhuis heel strenge criteria: alleen als een vrouw geen (functionerende) baarmoeder heeft of een zwangerschap levensbedreigend is, komen stellen in aanmerking. 

Wat zijn de regels in Nederland ?!
 In Nederland mag je niet publiekelijk oproepen dat je een draagmoeder zoekt, vanwege het commerciële karakter ervan   Dat mag wel in landen als Oekraïne, India, Verenigde Staten en Canada
 Ouders die een IVF-behandeling willen ondergaan om zwanger te worden, moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Eicel en zaadcel moe- ten afkomstig zijn van beide wensouders. Daarmee worden homostellen bij voorbaat uitgesloten.

Zie ook:
bronnen: RTL·Nieuws.nl / Twitter.com – Regenbooggezin → AD.nl
                                 
                                        

Cuijk | Naaktlopen verboden bij Homo-ontmoetingsplaats Kraaijenbergse Plas

Cuijk / Gassel / Linden  →  Bij de "Kraaijenbergse Plassen" tussen Gassel en Linden zijn borden geplaatst om overlast van mannen die seks met elkaar hebben tegen te gaan. Eerder werd al een parkeerverbod ingesteld. Dat zal worden aangescherpt.

Bij plas 5 van de Kraaijenbergse Plassen komen vaak mannen die erop uit zijn seksuele handelingen te verrichten. Volgens Brabants Land- schap en de gemeente Cuijk mag dat daar niet. 

Naaktrecreatie
"Naturisme is in de omgeving van plas 5 verboden", laat een woordvoerder van de gemeente Cuijk desgevraagd weten. "Hiervoor zijn andere delen van het Kraaijenbergse Plassengebied aangewezen".

Zo is er aan de noordkant bij plas 4 is een strandje ingericht voor naaktrecreatie.

Op de borden staat onder meer dat het gebied alleen toegankelijk is "indien gekleed"  Het parkeerverbod dat nu geldt van 1 april tot 1 oktober, zal volgend jaar worden vervroegd naar 1 maart.
                                   
                                                           
BOA
Volgens de woordvoerder van gemeente Cuijk (PDF-bestand) gaat er vaker gecontroleerd worden rond de Plassen  "We zullen komende zomer de handhaving rond het gebied fors gaan uitbreiden. Daarom zal er voortaan ook een bijzonder opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente mee- gaan met excursies die in het gebied worden georganiseerd".

Stichting Platform Keelbos
Oproep  →  Stichting Platform Keelbos:  "Na aanleiding van bovenstaand artikel roep ik iedereen op om geen boetes te betalen en het voor te laten komen bij 'De Rechtspraak'. Het naaktrecreatie-verbod is namelijk onwettig"

Update:  Oproep om bekeuringen bij Homo-ontmoetingsplaats 'Kraaijenbergse Plassen' niet te betalen

Kijk voor meer informatie op:  Platform-Keelbos.org/Misverstanden  en  Rechtspraak.nl/InzienDocument

bronnen: Gelderlander.nl / Platform-Keelbos.org / Twitter.com – De Gelderlander 
                                     
                                                      

vrijdag 24 maart 2017

België - Çavaria - 'Ludo Smits' | "Çavaria moet rol van waakhond gaan spelen"

België  →  Ludo Smits ziet een rol van waakhond weggelegd voor LGBT-koepel 'Çavaria'. Voordat Ludo Smits in de homo-horeca stapte met het Hessenhuis en Red & Blue was hij één van de eerste werknemers bij FWH (PDF-bestand), de voorloper van het huidige Çavaria

De koepel viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en kan terugkijken op verschillende verwezenlijkingen.  Volgens Ludo Smits zijn de afschaf- fing van het befaamde artikel 372bis en de openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht de belangrijkste.

Toch mag Çavaria niet op haar lauweren rusten nu de grote actiepunten al enkele jaren binnen zijn. De voormalige eigenaar van de Red & Blue zegt dat Çavaria de komende jaren meer "als waakhond moet optreden" tegen bevolkingsgroepen die het niet zo begrepen hebben op homo- seksualiteit en die de verworven rechten willen terugdraaien.

Zie ook:

bronnen: GayLive.be / YouTube.com                                               

Duitsland – Rehabilitatie Homo's | "Wetsontwerp gratie veroordeelde Homo's"

Duitsland – Homo's    De bondsregering heeft groen licht gezet voor een wetsvoorstel die gratie verleent aan mannen die in Duitsland veroordeeld zijn voor homoseks.

Het wetsontwerp moet nog door het parlement en voorziet niet alleen in het schrappen van de veroordeling voor de ongeveer 50.000 mannen, maar ook in een schadevergoeding.

Tussen 15 mei 1871 en 10 maart 1994 was homoseks in Duitsland strafbaar op grond van "Paragraaf 175" van het Strafwetboek.
                                    

                                         
Onder het Derde Rijk werden homo's vervolgd en naar concentratiekampen gestuurd op basis van Paragraaf 175, die onder het nazi-regime aanzienlijk was verscherpt. Zowel voor als na de nazi-dictatuur zijn mannen onder Paragraaf 175 veroordeeld. 

Tussen 1945 en 1969 werden in "West-Duitsland" ongeveer 100.000 mannen vervolgd, van wie de helft effectief werd veroordeeld  In 1969 werd de wet afgezwakt. In "Oost-Duitsland" werd Paragraaf 175 al in 1957 flink afgezwakt. 

Minister van Justitie Heiko Maas (SPD) voorziet schadevergoedingen tussen 3000 en 9000 euro per veroordeelde. 

Zie ook:
bronnen: ZiZo-Magazine.be / RozeGolf.net / GayStarNews.com / Facebook.com – ZiZo-Magazine.be / YouTube.com                                         

donderdag 23 maart 2017

Amerika - Utah – 'Devon & Rob' | "Schattig dit Homokoppel met hun kinderen"

USA – Utah  →  Dit schattige homokoppel en hun kinderen zijn té leuk. Devon en Rob delen al een tijdje hun gezinsleven met de wereld via hun DadsNotDaddies Instagram-account.  Samen hebben ze 2 kinderen en wonen ze in Utah, Amerika.  Ook hebben ze 'n YouTube- kanaal waarin ze een kijkje geven in hun leven.
bronnen: OUT.tv / Instagram – Dads Not Daddies


                                                  

Songfestival | Russische zangeres Julia mag niet optreden tijdens Songfestival

Oekraïne – Kiev  Eurovisie Songfestival 2017  →  De Russische zangeres Julia Samoilova is niet welkom in Oekraïne, omdat ze in 2015 een bezoek zou hebben gebracht aan de Krim.  In Oekraïne staat een forse celstraf op reizen naar de Krim over Russisch grondgebied. Julia Samoilova kan daarom niet deelnemen aan het Eurovisie Songfestival in mei in Kiev.
                                             
                                                          
De 27-jarige Russin was eerder deze maand de officiële inzending van Rusland geworden met haar nummer 'Flame Is Burning'. In 2015 zou ze vanuit Rusland naar de Krim zijn gereisd om in de stad Kertsj op te treden.

Voor ons land treedt de meidengroep "O'G3NE" aan. Op dit moment ziet het er niet bijster uit voor de drie zusjes: in de peilingen staan ze op de 26e plaats.

Zie ook:

woensdag 22 maart 2017

Bioscoop - Power Rangers | Eerste 'Gay Ranger' ooit in nieuwe Power Rangers

Power Rangers    Uit reportages van regisseur 'Deas Isrealite' wordt duidelijk dat er een openlijk homoseksuele held de film zit  Dat is in de filmgeschiedenis nog nooit voorgekomen  De verfilming van "Mighty Morphin Power Rangers" komt deze week in de bioscoop, maar de media heeft de film al mogen zien.

Volgens hen is er één scene waarin 'Trini', gespeeld door Becky G, het openlijk heeft over haar "girlfriend problems". De regisseur zei er in een gesprek met Hollywoord Reporter het volgende over:

|  "For Trini, really she's questioning a lot about who she is. She hasn't fully figured it out yet. I think what's great about that scene and what
|  that scene propels for the rest of the movie is, "That's OK". The movie is saying, "That's OK", and all of the kids have to own who they are
|  and find their tribe".
                                     

                                     
Langlopende serie
Power Rangers was in de jaren 90 een gigantische hitserie die nog steeds loopt. Maar wat films betreft is het sinds begin deze eeuw erg stil. Vanaf 23 maart 2017 komen de helden eindelijk weer terug in de bioscoop  Naast Becky G spelen ook Bryan Cranston en Elizabeth Banks een rol in de film.

bronnen: PartyScene.nl / YouTube.com
                                    

                                           

Amsterdam | Organisatie van Gay Pride wil vaarroute Canal Parade omkeren ‼

Amsterdam Gay Pride    De route van bontversierde boten bij de jaarlijkse Canal Parade tijdens de Gay Pride zal dit jaar, als het aan de organisatie van de Gay Pride ligt, van oost naar west lopen. De gemeente Amsterdam moet de plannen nog goedkeuren. 

  Als de plannen slagen, vertrekken de boten vanaf het Scheepvaartmuseum om vervolgens over de Amstel en de Prinsengracht naar het Westerdok te varen.  

Gaten
Met het omdraaien van de botenparade wil de organisatie van de Canal Parade voorkomen dat er gaten in de stoet vallen.  Nadat de stoet ge- passeerd is, moet de Prinsengracht worden afgesloten, zodat bootjes niet meer achter de stoet aan kunnen varen.
                                      

                                         
De vaarroute is niet de enige 'geplande verandering' voor de botenparade. De organisatie wil een feest op de Dam - en andere feestlocaties - waaronder het Rembrandtplein en de Stopera, schrappen. 

De Gay Pride wordt dit jaar gehouden van 29 juli tot 06 augustus. De Canal Parade trekt op 05 augustus door de stad.

Zie ook:  

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: NU.nl / AT5.nl / YouTube.com / Twitter.com - AT5.nl
                                
                                                 

dinsdag 21 maart 2017

AirAsia – Assraf Nasir | "Deze steward imiteert 'Britney Spears' en haar Toxic"

Britney Spears vs Assraf Nasir  →  Je weet het vast nog wel: de stewardessen-act die Britney Spears ten beste gaf in de video van een van haar grootste hits, 'Toxic'. Een steward van AirAsia speelt haar video nu perfect na.
                                       

                                                  
'Assraf Nasir' is een van de leden van de cabin crew van AirAsia. Hij had zin in een verzetje en besloot dat het tijd was voor een dosis 'Britney Spears'. Helaas waren er geen passagiers aan boord, want we hadden de reacties graag willen zien.

bronnen: Winq.nl / HomoRazzi.com / Facebook.com – FunX / YouTube.com 
                                         

        
                                                           

TV-Tip – Vanavond – 'Het zaad en 11 eitjes' | Op zoek naar een eicel in Canada

TV-Tip  →  Dinsdag 21 maart is op NPO 2 vanaf 22.55 uur de 2Doc-documentaire 'Het zaad en de 11 eitjes' te zien.  Het jonge homo–stel 'Dennis en Lody' willen een kind  Ze hebben al een draagmoeder, maar zij wil niet de biologische moeder van het kind worden. Dus moet het stel op zoek naar een eicel.
                                   
                                     
Dat blijkt moeilijker dan gedacht, want de Nederlandse wetgeving verbiedt commerciële eiceldonatie. Daarop besluiten Dennis en Lody om er in Canada naar op zoek te gaan: het begin van een 'langdurig, emotioneel en kostbaar traject'.

2Doc-Documentaire: "Het zaad en de 11 eitjes"  –  Dinsdag 21 maart 2017  –  NPO 2  –  22.55 - 00.05 uur
                                          
                                        
Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com / VPRO.nl – Video / Twitter.com – KRO-NCRV
                                                  
                                                                    

maandag 20 maart 2017

De verkiezingsuitslag biedt goede kansen voor 'n Regenboog Stembusakkoord

Politiek  →  Wat de verkiezingsuitslag voor kabinet zal voortbrengen,  is voorlopig nog de vraag,  maar volgens COC Nederland biedt het goede kansen voor het onlangs gesloten Regenboog Stembusakkoord. De acht partijen die het Roze Stembusakkoord op 7 maart 2017 ondertekenden, kregen een ruime meerderheid in de nieuwe Twee Kamer. Dinsdag 21 maart 2017 wordt de definitieve uitslag bekend. Voorlopig houden we het op 98 van de 150 zetels.
                                           
                                      
VVD, D66, PvdA, GroenLinks, SP, PvdD, 50Plus, Artikel 1 tekenden het akkoord. Zij namen deel aan 't eerder gehouden Roze Verkiezings- debat in de Amsterdamse 'Rode Hoed', waar het akkoord in de grondverf werd gezet.  Het CDA nam daar ook aan deel en kon zich tijdens het debat vinden in bijna alle voorgestelde maatregelen, maar ondertekende het akkoord uiteindelijk toch niet.  PVV, Denk en de kleine christelijke partijen  ChristenUnie en SGP  hadden niet deelgenomen aan het debat, ook niet aan de roze stemwijzer GayVote. Ze waren wel uitgenodigd het akkoord te ondertekenen, maar bleven weg.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – NOS.nl / YouTube.com


        
                                                                         

VS - Katy Perry - 'Pray The Gay Away' | "Ook Katy Perry moest eraan geloven"

Amerika    Tijdens een emotionele speech vertelde zangeres Katy Perry over haar christelijke jeugd   Op kamp moest ze bidden voor Homo's zodat God ze kon redden van een plek in de hel.

Katy Perry brak in 2008 door met haar single 'I Kissed A Girl' en staat momenteel in de hitlijsten 'Chained To The Rythm'. Tijdens het Human Rights Campaign Gala in Los Angeles nam ze zaterdagavond de National Equality Award in ontvangst, voor haar inzet op het gebied van ge- lijke rechten voor LGBT's.

De 32-jarige popster stond uitgebreid stil bij haar jeugd en haar zwaar-christelijke opvoeding. Ze bracht onder de naam Katy Hudson een album uit met gospels voordat ze bekend werd als Katy Perry.
                                                                                  

                                                                           
Satan
► Tijdens haar speech vertelde Katy Perry: "Mijn eerste woorden waren Mama en Dada, God en Satan.  Toen ik opgroeide werd mij verteld dat homoseksualiteit synoniem was voor gruwelijk, voor de hel  We werden naar Jezus-kampen gestuurd, waar we moesten bidden voor homo's zodat ze beter werden".

'Katy Perry' vervolgt: "Temidden van dat alles vond ik mijn talent. Er kwamen barsten in mijn bubbel en nieuwe wegen gingen voor me open" Katty Perry: "De rest is geschiedenis". 

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / Independent.co.uk / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com