zaterdag 19 januari 2019

Gevangenisstraffen tot 17 jaar voor zuuraanval op bezoekers van een Gayclub

Engeland  →  Acht mannen die bezoekers van een Londense 'Homo-dancing' vorig jaar aanvielen en een zuuroplossing in hun gezicht gooiden zijn door de correctionele rechtbank in Londen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 18 maanden tot 17 jaar

De bende die bestond uit 8 mannen tussen de 23 en 30 jaar vielen vorig jaar klanten van de Londense LGBT-dancing 'Dalston Superstore' aan ‼ Daarbij sloegen ze een klant in elkaar en stampten ze hem verschillende keren toen hij op de grond lag. Daarna begonnen de acht mannen een man die de eerste vechtpartij aan 't filmen was in elkaar te slaan   Tijdens die aanval gooide één van de aanvallers een bijtende zuuroplossing op het ge- zicht en in de ogen van hun tweede slachtoffer.

bronnen: GayLive.be / Attitude.co.uk / Twitter.com – GayLive.be
                                                           
                                                                    

Protestactie bij het SGP-partijkantoor in Rotterdam tegen Nashville Verklaring


Rotterdam  →  Bij het R'damse partijkantoor van de SGP is vrijdagavond een protestactie gehouden tegen de Homofobe en Transfobe "Nashville Verklaring". Bij die actie waren zo'n honderdvijftig mensen aanwezig. Dat meldt RTV Rijnmond.

De demonstranten toonde op 'liefdevolle wijze' hun afkeer van de ondertekening van de homofobe Nashville Verklaring door partijleider Kees van der Staaij. Met kleurkrijt werden er regenboogvlaggen op de stoep getekend en teksten als God is liefde. Een christelijke Transgender benadrukte dat veel gelovigen niets van de verklaring moeten hebben. Bastiaan Meijer – voorzitter van FNV Jong – sprak de hoop uit dat met discriminatie be- dreigde groepen solidariteit met elkaar tonen.
                                                      
                                                           
                                                  
Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:  

bronnen: Joop.BnnVara.nl / YouTube.com – Rijnmond.nl / Facebook.com – Joop.BnnVara.nl                                                                

vrijdag 18 januari 2019

De meeste LGBTIQ+'s worden 'Gecyberpest'. Bekijk hoe je Online veilig blijft ‼

Bij vpnMentor voerden we een enquête uit waarin we 695 LGBTIQ+ mensen wereldwijd vroegen naar hun online ervaringen met be–trekking tot hun seksuele geaardheid en genderidentiteit. De resultaten, waarnaar in dit artikel wordt verwezen, belichten de unieke uitdagingen voor de LGBTIQ+ gemeenschap.

Hier volgen enkele van onze belangrijkste bevindingen:
   73% van alle respondenten in alle categorieën van genderidentiteit en seksuele geaardheid zijn wel eens online persoonlijk aangevallen of 
     lastiggevallen.
   50% van alle respondenten in alle categorieën van genderidentiteit en seksuele geaardheid hebben online te maken gehad met seksuele
     intimidatie.
   Als het gaat om seksuele geaardheid, voelen aseksuele mensen zich het minst veilig online en homoseksuele mannen het veiligst.
   Als het aankomt op genderidentiteit, voelen transgendervrouwen zich het minst veilig online en cisgender mannen het veiligst.
   Transgendervrouwen worden het meest tegen hun wil online ontmaskerd en cisgender-mannen het minst.


bronnen: vpnMentor.com – Bericht → Emma / Twitter.com  Kadija Zamouri → vpnMentor.com
                                               
                                                  

Expositie van overleden Gay.blog.nl-auteur 'Erik Feenstra' in Goethe-Institut ‼

Erik Feenstra  →  06 januari overleed 'Erik Feenstra'. Hij danste o.a. bij het Amsterdams Trockadero Ballet en schreef vele jaren voor Gay.blog.nl. Nog geen 2 weken later wordt er een expositie geopend in het Goethe-Institut Amsterdam van werken die hij maakte in de periode dat hij in Berlijn woonde.

GayNieuws.blogspot.nl heeft in het verleden diverse artikelen geplaatst van Gay.blog.nl–auteur "Erik Feenstra".          Erik: R.I.P ‼

Goethe-Institut Amsterdam  –  Erik Feenstra  –  30 Jahre Mauerfall  –  Ein Holländer In Berlin  →  Van 21 Januari 2019 t/m 29 Maart 2019

Zie ook:  Overleden | "Erik Feenstra, de nieuwsgierige blogger van Gay.blog.nl"

bron: Twitter.com – Dolly Bellefleur
                                                               
                                                 

donderdag 17 januari 2019

Coming Out - Korte Film | Bekijk de korte film "Straight A" - Pap, ik ben Gay …

Een Coming Out kan lastig zijn. Helemaal als het gaat om de reactie van je vader. Athans, dat zegt jonge filmmaker Todd Lien, die de korte film Straight A heeft gemaakt. 

Todd Lien speelt zelf de zoon, die met behulp van zijn vriend de moed bij elkaar verzamelt om zijn vader te vertellen dat hij Gay is ‼

Lees verder op de website van Winq.nl:  Bekijk de korte film Straight A: "Pap, ik ben Gay…" ‼

bronnen: Winq.nl / YouTube.com
                                                 

Nieuwsbrief | "Eerste Meer dan Gewenst-nieuwsbrief van 2019 is verschenen"

Meer dan Gewenst    Nieuwsbrief   →   Met enige regelmaat verstuurt 'Meer dan Gewenst' een nieuwsbrief over alle activiteiten die de stichting organiseert. Ook komt er nieuws aan bod over (onderzoeken naar) Regenbooggezinnen of oproepjes om Meer dan Gewenst ergens bij te helpen.

In de nieuwsbrief van januari lees je bijvoorbeeld over de Roze Familie Speeldagen (een georganiseerd uitstapje naar een leuke plek voor kinde–ren (0-12 jaar) waar ze andere kinderen met 'Roze Ouders' kunnen ontmoeten).  Maar ook over de speeddates voor wensouders die Meer dan Gewenst organiseert en de oproep om foto's van je Regenbooggezin te delen. Nieuwsgierig geworden ?!  Lees 'm snel

Meer dan Gewenst    Wil je de nieuwsbrief iedere keer direct in je eigen mailbox ontvangen ?!  Meld je aan via het blokje Aanmelden Nieuwsbrief dat je rechtsonderaan iedere pagina vindt.

De eerste Meer dan Gewenst-nieuwsbrief van 2019 lezen ?!  Dat kan HIER

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Meer dan Gewenst – 20 januari 2019 | Informatiemiddag voor 'mannenstellen'    Incl. Speeddate in Den Bosch op 01 februari 2019
bronnen: MeerDanGewenst.nl / Twitter.com – MeerDanGewenst.nl
                                                          
                                                        

woensdag 16 januari 2019

Spanje - LHBTI's | "Demonstraties in Spanje tegen extreemrechtse partij Vox"

Spanje      In 'diverse Spaanse steden' zijn dinsdagavond duizenden demonstranten de straat op gegaan om te protesteren tegen de extreemrechtse partij Vox. Deze nieuwe politieke partij, die niet als LHBT-vriendelijk bekend staat, won bij laatste regioverkiezingen van Andalusië uit het niets 12 van de 109 zetels in het regioparlement

Vox maakt de nieuwe conservatieve regering in Andalusië mogelijk die woensdag is geïnstalleerd.  De demonstranten zijn bang dat de nieuwe rege– ring een forse stap achteruit zal maken als 't gaat om vrouwen- en Homorechten. Het protest op dinsdag was op initiatief van ruim 140 organisaties, waaronder veel Spaanse Homo-organisaties.  

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Spaanse LHBT+-rechten onder druk" ‼ 


bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – InSpanje.nl                                                            

Amsterdam - COC - 27 januari '19 | COC's 'True Colors' in Paradiso Amsterdam


Amsterdam – 'True Colors' 2019  →  Op zondag 27 januari 2019 vindt de zevende editie plaats van COC's "True Colors": de feestelijke fundraiser van het COC èn het moment om 2019 in te luiden samen met de nationale LHBTI-gemeenschap.

Dit jaar maken klinkende namen als Wouter Hamel, Carolina Dijkhuizen, Valentijn De Hingh, Nadia Moussaid en MC DiVine hun opwachting in Paradiso Amsterdam. Tevens kun je in het bezit komen van unieke items door mee te doen met de True Colors Veiling.

Lees verder op de website van COC.nl:  "COC's True Colors op 27 januari in Paradiso" 
                                                      
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl: 

bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – COC.nl / YouTube.com
                                                   

dinsdag 15 januari 2019

Loiza Lamers - Showbizzz | "Loiza vlogt haar 'haartransplantatie' tot in detail"

Loiza Lamers  →  Dat je bij 'vloggers' vaak een intiem inkijkje in hun leven krijgt, wordt nogal letterlijk wanneer je deze vlog ziet: we kunnen bijna meekijken in Loiza Lamers' hoofd.

Elk haarzakje, bloeddruppeltje en naaldenprik van en bij Loiza Lamers krijg je als kijker van zeer dichtbij te zien ‼

Lees verder op de website van LindaNieuws.nl:  "Loiza Lamers vlogt haar haartransplantatie tot in detail"

bronnen: LindaNieuws.nl – L'Homo / YouTube.com                                                                  

TV – Family Guy | "Family Guy zegt géén 'anti-Homo grappen' meer te maken"

Televisie  →  De satirische comedyreeks Family Guy gaat stoppen met het maken van grappen ten koste van de LHBT-gemeenschap ‼

Het besluit werd zondagavond in de nieuwste aflevering onthuld. In die aflevering vertelt hoofdpersonage Peter Griffin het nieuws aan een cartoon- versie van president Donald Trump. Het voornemen werd later bevestigd door de makers.
                                                                  
        
                                                                          
Geestelijk vader 'Seth MacFarlane' en de producenten vinden dat het schrappen van anti-Homo grappen bij deze tijd past. "Sommige grappen die we twintig jaar geleden maakten - toen we begonnen met de serie - voelen nu niet meer goed aan" ‼, zegt producent Alec Culkin. "Het gaat om voortschrijdend inzicht: sommige dingen zijn nu niet meer acceptabel".

In de serie worden regelmatig grappen gemaakt ten koste van LHBT'ers. Meestal gaan deze grappen over 'Stewie Griffin' – de baby van de familie Griffin waar de serie om draait.
                                                                   
        
                                                       
Lees verder op de website van NU.nl:  "Family Guy zegt geen anti-Homo grappen meer te maken" ‼

Zie ook:

bronnen: NU.nl / YouTube.com / Facebook.com – Bambr.nl                                                                                                                                           

maandag 14 januari 2019

Mark Vermeulen is de nieuwe directeur van 'Aidsfonds' en 'SoaAids Nederland'

Mark Vermeulen is de nieuwe directeur van Aidsfonds en SoaAids Nederland. Dat heeft de Raad van Toezicht van de stichting bekend gemaakt. Mark Vermeulen (39 jaar) brengt 10 jaar ervaring met zich mee, hij komt uit de eigen organisatie.

Als leider wil Mark Vermeulen (Word-bestand → Biografie) een nieuwe impuls geven aan de Aids- en Soa-bestrijding in Nederland en in de wereld. Hij is de eerste directeur die zelf openlijk leeft met Hiv.
                                                                               
        
                                                                 

Zie ook:  
Mark Vermeulen | "Nieuwe directeur Aidsfonds & SoaAids Nederland"  /  Mark Vermeulen nieuwe directeur Aidsfonds

bronnen: GayNews.nl / Vimeo.com / YouTube.com / Facebook.com – GayNews.nl
                                                  
                                                     

Tsjetsjenië - LHBT's | "Opnieuw vervolging van Homoseksuelen in Tsjetsjenië"

Tsjetsjenië  →  In de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië is opnieuw sprake van ernstige vervolging van mannen en vrouwen wegens hun (veronderstelde) seksuele oriëntatie. Dat melden bronnen van het COC in Rusland. Het COC vraagt minister Stef Blok van Buiten- landse Zaken om, samen met andere landen, te eisen dat Rusland zorgt voor een direct einde aan de vervolging.

"Dit nieuws uit Tsjetsjenië is misselijkmakend", reageert COC-voorzitter 'Astrid Oosenbrug'.  "We roepen Nederland en de internationale gemeen- schap op om opnieuw in actie te komen en definitief een einde te maken aan de vervolging".

De nieuwe golf van arrestaties van verondersteld Homoseksuele mannen en vrouwen begon eind december 2018. Toen werd de beheerder opgepakt van een sociale mediagroep voor Tsjetsjeense LHBTI's.

Lees verder op de website van COC.nl:  "Opnieuw vervolging in Tsjetsjenië" 

Laatste Nieuws:  
•   Tsjetsjenië → Geweld | "LGBT vrouwen worden aangerand met elektrische stokken"  
                                                                      

                                                                 

bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – GaySite.nl / Facebook.com – COC.nl                                                              

zondag 13 januari 2019

Troye Sivan - Lucky Strike | Troye Sivan in een nieuwe zinderende strandvideo

Oh, zaten wij maar bij Troye Sivan op het strand.  En kwamen we daar maar zo'n leuke barjongen tegen die letterlijk je hart verovert. Het is flink zwijmelen geblazen in de video van 'Lucky Strike'.

Het lied voelt als een koel briesje, maar de 'zinderende strandvideo' maakt alles lekker broeierig ‼  Troye Sivan weet hoe hij zijn fans moet pleasen met 'Lucky Strike' ...

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                                                                                               

België - LeatherPride · Darklands | Genomineerden X-Awards bekend gemaakt

België – X-Awards      Ook dit jaar worden tijdens LeatherPride en Darklands de X-Awards 2019 uitgereikt aan mensen, organisaties en initiatieven in de fetisj- en kinkscéne ‼  Wie de uiteindelijke winnaars worden in de tien verschillende categorieën wordt mede via een stemming op de website van de X-Awards bepaald ‼  Kijk HIER voor het programma van Leather & Fetish Pride Belgium 2019.
                                                        

                                                          
De categorieën zijn:
•   Man van het jaar  
•   Vereniging van het jaar
•   Evenement van het jaar
•   Partyconcept van het jaar
•   Bar van het jaar
•   DJ van het jaar
•   Fetisj-pornoster van het jaar
•   Fetisj-film van het jaar
•   Kleinhandel van het jaar
•   Product van het jaar
•   Medium van het jaar

Stemmen kan nog tot 03 februari 2019 via:  deze website

België  –  Antwerpen  –  Leather & Fetish Pride 2019  –  20 t/m 25 februari  →  De X-Awards worden uitgereikt tijdens Darklands op 24 februari 2019

Lees verder op de website van GayLive.be:  "Genomineerden shortlist X-Awards bekend gemaakt"
                                                               
        
                                                      
bronnen: GayLive.be / LeatherPride.be / YouTube.com / Facebook.com – GayLive.be