zaterdag 6 januari 2018

Stanley Burleson en Freek Bartels | Musical: "From Sammy Davis With Love" ‼

(Musical)acteurs 'Stanley Burleson' en 'Freek Bartels' kruipen in de musical From Sammy Davis with Love afwisselend in de huid van Top-entertainer Sammy Davis Jr. (1925-1990).  In het licht van 't leven van de populairste zwarte Amerikaanse Top-entertainer ver–tellen de twee afwisselend hun eigen ervaringen met discriminatie en racisme.
                                                            
        
                                                
Beiden zijn kinderen uit een gemengd huwelijk.  Burleson heeft een Creoolse vader en Bartels een Molukse moeder en hebben in hun jeugd ook met discriminatie te maken gehad ‼  Het is voor een regisseur een uitdaging om zo'n indrukwekkend levensverhaal als dat van 'Sammy Davis Jr.' als uit– gangspunt te nemen en dan te vermengen met dat van deze twee acteurs. Aardig bedacht maar in de uitvoering niet overtuigend.

Lees verder op de website van DeGayKrant.nl:  "Sammy Davis Jr. had beter verdiend" 

Zie ook:
Kaskraker "From Sammy With Love" → Voor 'Sammy Davis Jr.' ‼  /  "From Sammy With Love" is sympathiek, maar mist bezieling ‼ 

bronnen: DeGayKrant.nl / YouTube.com / NTK.nl
                                       
                                     

Thailand - Bangkok – De Penis | Nieuwe trend in 2018: "Je Penis laten bleken"

Tegen de honderd mannen per maand melden zich bij het Lelux Hospital in Bangkok voor een behandeling die snel in opkomst is: "ze laten hun penis bleken". En het worden er steeds meer. Iets voor jou ?!

In bepaalde kringen is het bleken van de huid een ingreep die steeds gewoner wordt. In Thailand zijn het vooral mannen uit de 'Homogemeen- schappen' die aankloppen bij het Lelux Ziekenhuis om donkere delen van hun penis lichter te laten maken.
                                         
                                         
                                             
De kliniek bood al langer huidbleekbehandelingen aan, maar kwamen op 't idee voor een specifieke 'penisbleek'-aanbieding nadat een klant had geklaagd over donkere plekjes op zijn penis. Die wilde hij laten weghalen en bleken bleek daarbij de beste methode.

Lees verder op de website van Winq.nl:  Nieuwe trend in 2018: "Je Penis laten bleken" ‼

bronnen: Winq.nl / NewsWeek.com / NewNowNext.com / YouTube.com / Facebook.com – Winq.nl                                                

vrijdag 5 januari 2018

Engeland – Elliot Joseph Rentz → 'Alexis Stone' | "Van Man Naar Nicki Minaj" ‼

Engeland - Alexis Stone    Make-upartiest Elliot Joseph Rentz uit Manchester is een hit op sociale media en YouTube dankzij zijn wel heel realistische transformaties  'Alexis Stone' (Travestie–naam) zet video's online waarop te zien is hoe hij binnen enkele minuten zijn gezicht verandert in dat van een mannelijke of vrouwelijke ster  In deze video transformeert hij op indrukwekkende wijze naar zangeres Nicki Minaj ...
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                                 

De Surinaamse Homo-activist "Mikel Haman" is op 54-jarige leeftijd overleden

Amsterdam   Afgelopen woensdagavond overleed op 54-jarige leeftijd Homo-activist 'Mikel Haman', die onder andere bekend werd als initiatiefnemer van de Roze Zondag op het jaarlijkse Kwaku Festival.

Juli dit jaar nam Mikel Haman met verschillende Surinamers en Nederlanders, waaronder Jörgen Rayman, Gerda Havertong en Glenn Helberg nog de hit "Kom Uit De Kast" op ‼  Hiermee werd Surinaamse LHBT's die er niet voor uit kunnen komen dat ze gay zijn een hart onder de riem gestoken.
                                          

                                            
"Rond diezelfde tijd kreeg 'Mikel Haman' last van lichamelijke klachten", zo meldt 'Het Parool' ‼  Pas in november ging hij naar het ziekenhuis om zich te laten controleren. Daar werd alvleesklierkanker geconstateerd in een onbehandelbaar stadium.  Afgelopen woensdagavond – 03 januari 2018 – overleed de 54-jarige activist in zijn huis in Buitenveldert.

Lees verder op de website van Gay.nl:  "Homo-activist 'Mikel Haman' overleden op 54-jarige leeftijd"

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Corona Band & Friends | "Nederlanders en Surinamers zingen voor LHBTI's" ‼

bronnen: Gay.nl / YouTube.com / Facebook.com – Gay.nl                                                         

donderdag 4 januari 2018

Voetbal - LHBT's | "Homoseksualiteit in voetballerij is proces van lange adem"

Voetbal      De "KNVB" voert al jarenlang acties en campagnes om het voor Homoseksuele sporters makkelijker te maken om "Uit de Kast" te komen ‼  In het amateur- en jeugdvoetbal zijn de eerste resultaten zichtbaar, in het profvoetbal nog niet. "Het is een proces van de lange adem en absoluut geen hopeloze missie", verzekert bondsvoorzitter Michael van Praag.
                                       
                                                
                                     
'Michael van Praag' blikt terug op 't moment dat hij net bondsvoorzitter werd in 2008. "Ik kreeg toen direct meermaals 't verzoek of wij als KNVB een statement wilden maken dat we homo's omarmen ‼  Nadien hebben we allerlei gesprekken gevoerd met 'homoseksuele' voetballers en scheids–rechters ‼  Daarin werd ons verteld dat vijftig procent van de homoseksuele jongeren ooit 'serieus zelfmoord heeft overwogen' – omdat ze bang zijn niet geaccepteerd te worden. IJzingwekkende cijfers. Dit is voor de KNVB de trigger geweest om hier keihard mee aan de slag te gaan en te blijven volharden. In Nederland is zo'n zeven procent homoseksueel. Dan zou het dus vreemd zijn als niemand in de voetballerij daartoe behoort".


bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com / Twitter.com – Telegraaf.nl → Telesport Voetbal
                
                                                       

VS - Desmond Napoles | "Jongetje van tien richt 'Drag Club' op voor kinderen"

Amerika  'Desmond'  →  Op school heet hij Desmond Napoles, maar eenmaal thuis transformeert hij in Desmond is Amazing. Al toen hij een peuter was vond hij het leuk zich te verkleden en op zijn tiende is hij een volleerd 'Drag Queen'. En daar hoort een eigen Drag Club voor kinderen bij.

► 'Desmond is Amazing' woont in Brooklyn  New York  en begon op zijn zesde met het dragen van jurken. Hij trad al eens op in een video van RuPaul en in 2015 deed hij mee met de 'Gay Pride Parade' in New York. Hoewel hij nog erg jong is, is hij inmiddels een bekende verschijning in de plaatselijke Dragscene.

Maar juist omdat hij zo jong is, kan hij natuurlijk niet volop meedoen aan wat er zich in 't nachtleven afspeelt. Daarom heeft Desmond is Amazing iets bedacht: een Drag Club voor kinderen waar geen volwassenen mogen komen.
                                             
        
                                                
Prinsessenjurk
De bedoeling is dat hij en zijn vrienden daar verkleedpartijen gaan houden ‼  Met kinderen die net als 'Desmond is Amazing' ooit jurken maakten van de lakens en handdoeken van hun ouders ‼  En die net als 'Desmond is Amazing' een Elsa–prinsessenjurk cadeau kregen toen de Disney-film 'Frozen' een hit was.

De moeder van Desmond is een website en een Facebook-pagina gestart met de naam 'Desmond is Amazing' - om de wereld te laten zien hoe trots ze op hem is. Ook is er een Instagram-account met dezelfde naam, waarop Desmond zijn creaties toont.

Niet iedereen is gecharmeerd van de outfits van Desmond. Daarom schreef hij een brief aan zijn 'haters', die we hieronder delen. O ja, de naam van Desmonds Drag Club: "Haus of Amazing" ‼


bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Instagram.com – Desmond is Amazing 
                                         
                                                         

woensdag 3 januari 2018

België – Antwerpen – Chatteloe Dimi | Miss Travestie Antwerpen 2017 beroofd

België – 'Chatteloe Dimi'  →  Het nieuwe jaar is voor Miss Travestie Antwerpen: "Chatteloe Dimi" met een valse noot begonnen. In de Nieuwjaarsnacht werd haar auto helemaal leeggeroofd

De auto van 'Miss Chatteloe', in het echte leven 'Dimitry De Gheselle', stond geparkeerd in de buurt van de 'Que Pasa' toen de dieven hun slag sloegen. Ze gingen ervan door met een aantal jurken, talons en de volledige schminkkoffer van 'Miss Chatteloe'.
                                         

Via haar Facebookpagina doet Miss Travestie Antwerpen een oproep aan iedereen die iets gezien heeft of tips heeft om haar te contacteren ‼
bronnen: GayLive.be / Facebook.com – Chatteloe Dimi / Facebook.com – GayLive.be                                              

A'dam | Wéér een Homo in elkaar geslagen ‼ → Nu bij club 'De School' in West

Amsterdam   In Amsterdam-West is op oudejaarsavond een 22-jarige Arnhemmer ernstig mishandeld voor club "De School" omdat hij een 'Kankerhomo' is. "De Arnhemmer werd zo zwaar toegetakeld dat hij twee voortanden moet missen", meldt AT5.

Er is weinig bekend over de daders, anders dan dat het 'jongens' waren en dus vonden dat het slachtoffer een 'Kankerhomo' is.

Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan van mishandeling ‼
                                     
                                
bronnen: TPO.nl – The Post Online / Twitter.com – Lukas Burgering / Twitter.com – The Post Online
                                   
                                  

dinsdag 2 januari 2018

LHBTI's | "Regenbooggemeenten lopen voorop met inclusie en LHBT-beleid" ‼

Regenbooggemeenten  →  Bij achttien Nederlandse "Regenbooggemeenten" begon men in 2008 met het Koploperprogramma ter be–vordering van de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBT-inwoners ‼  De deelnemende gemeenten blijken het op het gebied van hun LHBT-beleid veel beter te doen dan de overige G50-gemeenten. 

► Hierbij hechten de deelnemende gemeenten veel waarde aan de extra financiering van het project vanuit het Ministerie van OCW. Ook wordt er gewezen op het belang van de "Regenbooggemeenten" voor de nieuwe trend waarin gemeenten hun doelgroepenbeleid steeds meer inruilen voor een inclusiebeleid. Dit zijn de voornaamste conclusies uit een onderzoek van Panteia en Atria.

De laatste jaren is er binnen de Westerse samenleving steeds meer aandacht voor de gelijke behandeling van en kansen voor diverse "minderheids- groepen", onder andere op het gebied van genderidentificatie en seksuele oriëntatie ‼  Een veelgebruikte afkorting op dit gebied is 'LHBT' of een van de vele variaties die hierop bestaan, waarmee grofweg gezegd verschillende groepen worden aangeduid die geen onderdeel zijn van de meerderheid die zich ofwel als man of vrouw identificeert en zich op seksueel gebied aangetrokken voelt tot leden van de andere sekse. 

Lees verder op de website van Consultancy.nl:  "Regenbooggemeenten lopen voorop met inclusie en LHBT-beleid" ‼

bronnen: Consultancy.nl / Facebook.com – Pedagogische en Onderwijswetenschappen UvA → Consultancy.nl                                                            

GTST-ster 'Everon Jackson Hooi' maakt verloving bekend met 'n prachtige foto

Showbizz – Homohuwelijk  →  'Everon Jackson Hooi' heeft z'n vriend 'Jozua Augusto Suitela' ten huwelijk gevraagd. En het antwoord was een volmondige 'JA'.

Op Instagram plaatste Everon een foto met de tekst: "He Said Yes"

Zie ook:

bronnen: LindaNieuws.nl – L'Homo / Instagram.com – Everon Hooi
                                       
                                                                         

maandag 1 januari 2018

President Trump ontslaat alle leden van de presidentiële 'Hiv/Aids adviesraad'

Amerika – PACHA  →  Het Witte Huis heeft zonder verdere uitleg te geven alle nog resterende leden van de "Presidentiële Adviesraad voor Hiv/Aids" (PACHA) ontslagen. In juni stapten zes leden van die adviesraad op omdat ze het niet eens waren met de aanpak van Hiv en Aids door de Amerikaanse president ‼  Afgelopen woensdag kregen de overige tien leden van de adviesraad hun ontslag in de bus.

PACHA werd in 1995 tijdens de ambtstermijn van president 'Bill Clinton' opgericht en gaf de opeenvolgende regeringen en presidenten raad hoe ze Hiv/Aids moesten bedwingen en voorkomen. Het hoofddoel van de adviesraad was om op termijn een geneesmiddel voor Hiv en Aids te vinden.

bronnen: GayLive.be / Facebook.com – GayLive.be                                                                                                                

A58 → HOP "Lage Aard" | Man (59) bewusteloos geslagen en beroofd van auto

Gisterenavond – zondag 31 december 2017 – is een 59-jarige man buiten westen geslagen en van zijn auto beroofd op parkeerplaats 'Lage Aard' aan de A58 tussen Gilze en Breda. De parkeerplaats staat bekend als Homo-ontmoetingsplaats (HOP). Het slachtoffer ligt met een forse hoofdwond en een gebroken hand in het ziekenhuis. Hij heeft de dader of daders niet gezien.

Het slachtoffer werd met een voorwerp op zijn hoofd geslagen en raakte buiten bewustzijn. Toen hij bijkwam lag hij in een plas bloed met een flinke hoofdwond. 

Zijn zakken met daarin al zijn sleutels waren leeggehaald en zijn auto – een Peugeot 308 met kenteken 80-ZK-BH – was meegenomen. 

Hij werd voor behandeling met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en opgenomen. Hij kon geen signalement geven van de overvallers.

De politie is dringend op zoek naar getuigen van de overval. 

Zie ook:

bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / Facebook.com - AD.nl                                                            

zondag 31 december 2017

"GayNieuws" wenst iedereen een veilige jaarwisseling en een Gay·lukkig 2018


                                                       

Philip Clements (79) dakloos nadat zijn echtgenoot (24) hem het huis uit zet ‼

Roemenië / Engeland  →  'Philip Clements' is 79 jaar en vond de liefde van z'n leven: 'Florin Marin', een 24-jarig model uit Roemenië. Ze trouwden in april, maar van het huwelijksgeluk is niets meer over.

Zijn hele leven had Philip Clements gewijd aan God, als priester. Na zijn pensioen besloot hij eindelijk Uit de Kast te komen. Hij was verliefd ge– worden op Florin Marin, die hij was tegengekomen op een datingsite. Nu mocht iedereen het weten: 'Philip Clements' wilde gelukkig worden met Florin en plaatste een aankondiging van hun huwelijk in de lokale krant.

In april trouwden Philip en Florin in Ramsgate, een plaatsje in graafschap 'Kent' ‼  Maar al snel kwamen de eerste barstjes in het liefdesgeluk. Florin ging iedere avond tot laat uit en liet Philip thuis achter. Hij mocht niet mee, want "uitgaan is niet voor oude mensen".
                                                         
                                               
                                                    
Philip bleef Florin hem hoe dan ook vertrouwen. Hij was daarvoor al door Florin gedwongen zijn huis te verkopen en naar Roemenië te verhuizen om daar een nieuw huis voor de twee te kopen.

Dat laatste bleek een illusie.  Florin zette Philip het huis uit toen het geld op was.  "Ik was verdrietig en ongelukkig.  Mijn vrienden in Engeland zeiden al dat ik hem moest verlaten, maar toen ik wegmoest deed me dit veel pijn".

Philip is nu terug in Engeland, waar hij op verschillende adressen overnacht bij vrienden ‼  "Ik ben alles kwijtgeraakt. Ik heb geen huis meer en ben er slecht aan toe". Voorlopig heeft hij onderdak gevonden in een bejaardenwoninkje dat hoort bij het huis van een van z'n vrienden. Maar of hij zich ooit weer blind in een liefdesavontuur stort ?!
                                                         
        
                                       
Zie ook:        

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Winq.nl / Attitude.co.uk / Facebook.com – KM·TV Kent / YouTube.com / Facebook.com – Winq.nl