zaterdag 8 april 2017

VS - Barry Manilow - Showbizzz | "Barry Manilow komt (opnieuw) Uit de Kast"

Amerika  →  De legendarische zanger en entertainer Barry Manilow (73) heeft op bekend gemaakt dat hij homo is  Dat is opmerkelijk want in 2014 trouwde hij al met zijn vriend en manager Garry Kief.  Ook voor zijn trouwe fans was 't een publiek geheim dat de zanger van hits zoals Mandy en Copacabana homo is.

Barry Manilow maakte zich al die jaren zorgen hoe teleurgesteld zijn trouwe, vooral vrouwelijke fans zouden zijn, als hij bekend maakte dat hij homo is. Daarom verzweeg hij zijn seksuele geaardheid. Toch werd er bij zijn fans volop gespeculeerd over zijn geaardheid. die speculatie was voor Barry Manilow zowel een zege als een vloek omdat hij waakt over zijn privé-leven.
                             
                                 
Toen bekend werd dat Barry Manilow in 2014 met zijn manager was getrouwd - waarbij hij al veertig jaar samen was - besefte hij dat hij zijn fans had onderschat.

Zie ook:  

bronnen: GayLive.be / Twitter.com – GayLive.be / YouTube.com 


        
                                                 

Amerika | Ook de hoofdrolspelers uit 'Suits' staan #HandinHand op Instagram

Amerika  →  Acteurs Gabriel Macht en Patrick Adams – bekend van de hitserie 'Suits' – hebben zich hand in hand laten fotograferen. Ze doen mee aan de Nederlandse #HandinHand-actie tegen anti-LHBT-geweld. Gabriel Macht plaatste de foto op zijn Instagram account. De foto kreeg in korte tijd meer dan 181.500 likes.

Zaterdag zijn er in Arnhem, Den Haag en Eindhoven protestmarsen waar mensen ook hand in hand lopen.
bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Ann Mayniacsz
                                            
                                                      

vrijdag 7 april 2017

Verdachten aanval Arnhemse Homo's vrij, o.a. omdat zij allen minderjarig zijn

Arnhem  →  Alle verdachten van de mishandeling van een 'Homostel in Arnhem' zijn donderdag vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Ze blijven wel verdachte – maar de onderzoeksrechter acht de kans op herhaling van hun gedrag klein – zei een woordvoerster van de rechtbank. Dat alle verdachten minderjarig zijn, speelde ook een rol.  Het Openbaar Ministerie wilde dat de twee veertienjarigen en de drie zestienjarigen langer vastgehouden zouden worden.

Het OM verdenkt de jongens van openlijk geweld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel   De groep zou zondagmorgen vroeg op de 'Nelson Mandelabrug' in Arnhem twee homoseksuele mannen hebben aangevallen, omdat ze 'hand in hand' liepen   Een van de mannen raakte een aantal tanden kwijt doordat hij met een 'betonschaar' werd geslagen  De advocaat van een zestienjarige verdachte zegt dat de mannen zelf de eerste klappen uitdeelden.

Een 20-jarige man uit Gennep is eerder deze week al vrijgelaten. Hij was weliswaar in de buurt van de vechtpartij, maar had er niets mee te maken.
                                  
        
                                  
De mishandeling heeft 'internationaal veel aandacht' getrokken. In Arnhem is zaterdagmiddag een manifestatie tegen homogeweld   Vol- gens de organisatie zijn de aangevallen mannen daar mogelijk bij aanwezig. Ook in andere plaatsen zijn bijeenkomsten georganiseerd – zoals in Amsterdam en Eindhoven.

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: TPO.nl – The Post Online / YouTube.com


        
                                                     

Cookachoo & Dries · Twirl · Clip | Dries Roelvink danst voor Homo-emancipatie

Dries Roelvink  →  Oh. My. Godney. Net als je dacht dat je alles wel een keer had gezien van Dries Roelvink, komt de volkszanger weer met iets nieuws. Zijn laatste uitvinding: die van de Voguende Homodaddy  Maarrrrrrr … het is voor een goed doel  Namelijk: "Homo-emancipatie" ‼

Dries Roelvink is te zien in de nieuwe video van Cookachoo, een band uit Amsterdam. Het nummer heet Twirl en komt binnenkort uit ‼

Cookachoo heeft de videoclip opgenomen in samenwerking met het Rijksmuseum   Ze willen met deze video verschillende werelden bij elkaar brengen ten gunste van homo-emancipatie.

Cookachoo bestaat uit Anne-Fay Koops en Riquel Gilliad. Ze vinden het belachelijk dat homoseksualiteit nog steeds taboe is in delen van de samenleving. Met deze video willen ze dat zoveel mogelijk mensen opkomen voor homorechten.
                         
                                          
Hetero
En dus kwamen ze uit bij Dries Roelvink, in hun ogen "één van de meest hetero mannen van Nederland"  Ze vroegen hem "Vogue"-dansjes te doen in het Rijksmuseum. Dat laatste is een primeur: niet eerder werkte het museum mee aan een videoclip. Het Rijks wil hiermee laten zien dat zij dé plek zijn waar mensen, kunst en geschiedenis met elkaar worden verbonden.

Hashtag: PoseAgainstHomophobia
Om de boodschap voor 'homo-emancipatie' uit te breiden en om zoveel mogelijk mensen te bereiken heeft Cookachoo een social media cam- pagne opgezet tegen homofobie   Cookachoo roept iedereen op om een foto te plaatsen op social media van zichzelf in een Vogue pose met de hashtag #PoseAgainstHomophobia.

Maar eerst even de video kijken met Dries, die is geïnspireerd op 'Weapon of Choice' van Fatboy Slim 
bronnen: Winq.nl / Twitter.com – RTL Boulevard / YouTube.com                                            

donderdag 6 april 2017

Amsterdam | Tweeduizend mensen liepen mee in de 'Mars tegen Homogeweld'

Amsterdam - Mars tegen Homogeweld    Zo'n tweeduizend mensen hebben woensdagavond meegelopen met een mars tegen geweld tegen homo's in Amsterdam.

De deelnemers liepen hand in hand vanaf de Dam naar het Homomonument bij de Westermarkt   Daar werden bloemen gelegd.  Onder de lopers bevonden zich onder meer televisie-icoon en 'homovader' Henny Huisman, Frits Barend en politieboegbeeld Ellie Lust.
                               
                                  
                                    
De demonstratie werd ingegeven door de mishandeling van een homokoppel in Arnhem afgelopen weekeinde. De mannen van 31 en 35 jaar liepen hand in hand over de Nelson Mandelabrug, toen zes tot acht jongeren langs kwamen fietsen en ze begonnen uit te schelden en slaan, onder meer met een betonschaar.

Volgens de slachtoffers was de aanleiding dat zij hand in hand liepen. Een van de daders stelt dat de twee homo's begonnen met slaan ‼
                             
      
                              
Fysiek geweld
Ook in 'Amsterdam' was het afgelopen weekend een homostel slachtoffer van geweld nadat zij hand in hand door de Kerkstraat liepen. Eén van de mannen werd daarbij in zijn gezicht geslagen. 

bronnen: NU.nl / Facebook.com – NOS.nl / YouTube.com / Twitter.com – Abdeluheb Choho
                                    
                                   

woensdag 5 april 2017

Zoetermeer | Een dode man gevonden bij Homo-ontmoetingsplaats 'Noord Aa'

Zoetermeer  →  In de buurt van de "Noord Aa" tussen Zoeterwoude en Zoetermeer is woensdagmiddag een dode gevonden, dat meldt mediapartner Omroep West. Het lichaam is aangetroffen op een parkeerplaats in de buurt van het naaktstrand.

Volgens buurtbewoners staat de locatie bekend als een Homo-ontmoetingsplaats. Een woordvoerder van de 'politie' bevestigt dan het om een man gaat.

Over de doodsoorzaak is nog niets bekend. De plek is door de politie afgezet met zwarte schermen en hekken. Agenten zijn volop bezig met on- derzoek.

Update:  Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat de man een natuurlijke dood is gestorven ‼
                           
                                                  
Zie ook:
Lichaam gevonden op Homo-onmoetingsplek  /  Lijk gevonden bij Homo-ontmoetingsplaats  /   Noord Aa → Wikipedia ‼

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspotnl:
  Zoetermeer - 'Noord Aa' | "Naturisten liever niet bij Homo-ontmoetingsplek" ‼  

bronnen: Unity.nu / Twitter.com –  The Post Online / Twitter.com – Sander Knura
                                        
                                        

Rusland → Gay-poster: Vladimir Putin | "Poetin-poster verboden in Rusland" ‼

Rusland  →  Gebruik van de 'iconische poster' waarop de Russische president 'Vladimir Poetin' met lippenstift en oogschaduw staat af- gebeeld, is in Rusland vanaf nu verboden.  "De poster is namelijk door het Russisch ministerie van Justitie op de 'Index Extremistische Materialen' geplaatst", meldt de The Moscow Times.

De poster werd de afgelopen jaren wereldwijd - ook in Rusland - veel gebruikt tijdens protestdemonstraties tegen de Russische anti-LHBTI- wetgeving. Gebruik van de poster is in Rusland nu strafbaar, omdat het een uiting van extremisme zou zijn.
                                       
                                          
Het ministerie volgt met deze stap het vonnis van een regionale rechtbank. Die rechtbank oordeelde dat de poster suggereert dat Vladimir Poetin een 'afwijkende seksuele gerichtheid' heeft  Het uploaden van de poster op het in Rusland veel gebruikte sociale netwerk VKontakte werd daarom verboden.
                         
                                           
Zie ook: 
Rusland verbiedt 'Homoclown'-afbeelding van Vladimir Poetin ‼  /  Rusland verbiedt afbeeldingen van 'opgemaakte' Vladimir Poetin ‼ 

bronnen: 
COC.nl  COC Nederland / MoscowTimes.com / Twitter.com  LGBT / Twitter.com  Ukraine News / Facebook.com  Colbert Late Show 
                                            

                                                     

dinsdag 4 april 2017

China · Boyband 'Acrush' | "China's heetste 'boyband' heeft een groot geheim"

China  'Acrush'   'Acrush' is de nieuwste sensatie op muziekgebied in China. Hordes tieners hebben 'A Crush' op hun nieuwe idolen ‼ Maar de jongens van Acrush hebben een groot geheim. En nee, ze zijn niet Gay

Met bijna een miljoen volgers op Weibo (het Chinese Twitter) is Acrush in korte tijd uitgegroeid tot een fenomeen.

 De sterren van Acrush zijn steevast uitgedost in stoere jacks, dragen hippe dasjes en spijkerjackies, zoals de meeste tienerjongens  Echter: Acrush is géén boyband, maar bestaat uit volwassen vrouwen van een jaar of 25 die schuilgaan onder een jongensachtig imago.
                                                                            

                                         
Husbands
Inmiddels is het geheim niet meer zo geheim in China. Fans noemen de bandleden inmiddels 'husbands', iets wat ze normaalgesproken doen bij grote idolen als Justin Bieber

Rokje
Zhou Xiaobai, woordvoerder van Acrush, legt uit dat de groep staat voor vrijheid, zonder te denken in frames. Dus als morgen een bandlid van Acrush een rokje aan zou willen dan mag dat best. Right ?!

Een uitgebreid artikel over Acrush lees je bij:  Quartz Magazine
bronnen: Winq.nl / QZ.com – Quartz Magazine / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com


        
                                                          

Laat kinderen zien dat 'Homoseksualiteit' de normaalste zaak van de wereld is

Barbara Barend roept docenten op om op de eerstvolgende voorleesdag op school kinderboeken over homo's voor te lezen ‼  Zo hoopt ze dat kinderen beter leren begrijpen dat homoseksualiteit normaal is. "Je hoeft een kind niet uit te leggen dat een vrouw het met een vrouw doet".

Barbara Barend deed haar oproep maandagavond in RTL Late Night. Ze was daar te gast om te praten over haar actie "Hand-in-Hand"   Die actie was ze begonnen na het geweld tegen Jasper en Ronnie, twee homoseksuele mannen die zondag werden aangevallen omdat ze hand in hand liepen.

Barara Barend: "Het is overal ter wereld bizar dat twee mannen of twee vrouwen niet 'hand in hand' kunnen lopen" ... "Maar zeker 'hier' in Nederland anno 2017. Mijn vrouw vindt het ook niet prettig"
                                         
                                                       
Scheldwoord
Barbara Barend denkt dat de basis van het probleem moet worden aangepakt door ouders en door docenten  "Als ik vroeger het woord mietje gebruikte, dan greep mijn moeder in en legde uit dat het een scheldwoord was dat we niet gebruiken", vertelt ze bij Late Night.

"Maar dat is iets dat tegenwoordig nooit meer lijkt te gebeuren: kinderen roepen elkaar te pas en te onpas mietje en homo toe   Laat alsjeblieft aan onze kinderen zien dat homoseksualiteit bestaat en dat het de normaalste zaak van de wereld is".
bronnen: RTL·Nieuws.nl – Boulevard / Twitter.com –  Barbara Barend / YouTube.com                                           

maandag 3 april 2017

Mariah – One More Try | Mariah Carey's bijzondere tribute aan George Michael

Dubai – Mariah Carey  →  Mariah Carey zong ter ere van George Michael zijn nummer One More Try live tijdens haar show op Dubai Jazz Festival afgelopen vrijdag.

Voordat Mariah Carey het nummer zong vertelde ze: "Ik heb er altijd van gehouden.  Ik hield altijd van hem.  Hij was echt een geweldig persoon, dus we komen hierdoor heen".
                                   
                                           
Het nummer 'One More Try' had Mariah Carey in 2014 al gecoverd voor haar album   George Michael was een groot fan van haar versie van zijn nummer, hij tweette dat hij vereerd was dat een van de beste stemmen in de wereld zijn nummer zong  De Britse pop icoon is uiteindelijk 53 jaar geworden en overleed op eerste kerstdag.

Bronnen: OUT.tv / Twitter.com – OUT.tv / Facebook.com – Mariah Carey                                                         

Ontmoetingsplaatsen | "Gemeenten willen af van Homo-ontmoetingsplaatsen"

Homo-ontmoetingsplaatsen in Nederland    Zeker tien gemeenten in Nederland proberen om Homo-ontmoetingsplaatsen te ontman- telen, dat schrijft de Volkskrant.

De gemeenten willen het openbaar sex hebben tegengaan door hekken te plaatsen, bomen te kappen, ontmoetingsplekken te sluiten of boetes uit de delen aan personen die zich toch niet kunnen gedragen.

Gemeenten worstelen volgens de Volkskrant met Homoontmoetingsplekken, omdat seks in de buitenlucht niet verboden is zolang het maar niet in het zicht van de openbare ruimte plaatsvindt. Bij overlast treden gemeenten nu soms op zonder dat er een juridische grond voor is.
                                                    

                                                     
Zie ook:
Gemeenten willen af van Homo-ontmoetingsplaatsen ‼  /  Gemeenten willen Homo-ontmoetingsplekken ontmantelen
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: GayOkay.nl / Volkskrant.nl / Platform-Keelbos.org  / OmroepBrabant.nl – Video / Twitter.com – De Volkskrant