zaterdag 12 september 2015

UK – Ashley Reed | Verenigd Koninkrijk wil 'Transgenderwet' niet actualiseren

De transgendergemeenschap in het Verenigd Koninkrijk is woedend op het ministerie van Justitie (MoJ) omdat het weigert de trans-genderwet aan te passen. De huidige wet dateert uit 2004 en is niet meer actueel, vinden transgenderactivisten, aldus gepubliceerd door GayStarNews.com en ZiZo-magazine.be.

Student Ashley Reed lanceerde in juli 2015 een petitie omdat ze het oneerlijk vindt moeten betalen om via een zogenaamde Gender Recognition Panel (Geslachterkenningspanel) van geslacht te mogen veranderen. De petitie vraagt ook dat niet-binaire personen, zij die zich nog man noch vrouw willen noemen, ook erkenning kunnen krijgen. Via de petitie zijn inmiddels ruim 30.000 handtekeningen verzameld.

Maar het ministerie van Justitie is niet van plan de wet aan te passen. In een formeel antwoord zegt het MoJ dat: (1) Criteria vastleggen niet abnormaal is omdat het geslacht van iemand wettelijke en sociale consequenties heeft. (2) Betalen voor diensten, zoals een rijbewijs, paspoort of huwelijksakte is niet abnormaal. (3) Niet-binaire personen zijn niet voorzien in Britse wetten en dus kunnen ze niet erkend worden.

De eerste twee argumenten zorgden al voor een golf van protest, maar vooral het niet erkennen van niet-binaire personen stoot velen voor de borst.

Het Britse Lagerhuis bespreekt dit binnenkort in de commissie "Vrouwen en Gelijkheden Transgenderkwesties".

bronnen: ZiZo-magazine.be / GayStarNews.com / YouTube.com                               

Italië – Wetenschappelijk Onderzoek | "Homofobie is een psychische stoornis"

Homofobe mensen hebben in de meeste gevallen ook ernstige psychische problemen. Dat is de uitkomst van een wetenschappelijk onderzoek gedaan door enkele Italiaanse universiteiten. Een groot aantal psychologen wisten een link te leggen tussen mensen die een ziekelijke haat koesteren tegen homo's en lesbiennes en andere psychologische stoornissen. De resultaten werden afgelopen week gepubliceerd in het vooraanstaande medische tijdschrift 'Journal of Sexual Medicine'.

In het onderzoek werden de deelnemers uitvoerig bevraagd over hun geestelijke gezondheid en de mate van een aantal gevoelswaarden zoals egoïsme, gevoelloosheid en agressiviteit. Volgens de wetenschappers is er een duidelijke link te leggen naar personen die psychotische stoornissen hebben en personen met overmatige homofobe gevoelens. Bij mannen is deze stoornis en dus homofobie beter en vaker aantoonbaar dan bij vrouwen.

"Nadat reeds honderden jaren wordt gediscussieerd of homoseksualiteit een ziekte is hebben wij met ons onderzoek aangetoond dat homofobie de echte ziekte is die genezen dient te worden. Homofobie is een bewezen psychologische afwijking die meer aandacht verdient", aldus de leider van het onderzoek, Emmanuele Jannini van de Universiteit Vergata in Rome.

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


    ◄  Mexico - 2013 - Katholieke Bisschop: "José Raúl Vera López"
                                         

Fred van Leer en Henny Huisman verrijken jury 'Mister Gay Netherlands' 2015

Stylist Fred van Leer en kersverse homovader Henny Huisman zullen op 25 september naast Diva Mayday plaatsnemen in de jury tijdens de finale van Mister Gay Netherlands 2015 in club Panama in Amsterdam.

Fred van Leer: "Ik heb er heel veel zin in ‼ Bij Holland’s Next Top Model ben ik altijd met meiden in de weer, leuk dat ik nu een keer jongens mag jureren. Daarbij zijn homo's de laatste tijd veel te vaak om de verkeerde redenen in het nieuws. Een onbevreesd rolmodel dat jonge homo's laat zien dat ze trots mogen zijn op wie ze zijn is dus erg welkom. Enne, hij mag natuurlijk ook een beetje knap zijn".

Henny Huisman, die als homovader eerder dit jaar op de Tilburgse kermis 25 homostellen symbolisch in de echt verbond en meevoer op een Pride-boot, stapt ook met veel enthousiasme in de jury. "Er worden nog steeds mannen en vrouwen beledigd om wie ze zijn en wat ze voelen. Daar erger ik me aan. Iedereen mag houden van wie hij wil. We leven in een vrij land en ik merk dat we achteruitgang boeken op dit vlak. Ik preek als hetero, vader en opa van zes kleinkinderen ook niet voor eigen parochie als ik dit zeg. Maar ik heb ook genoeg verstand van mooie mannen hoor ‼ Ik ga tijdens de finale m'n ogen open houden voor een mooie jongen die zijn boodschap goed kan uitdragen". 

Frederik van den Bosch, directeur van organisator Gay.nl: "We zijn ontzettend blij dat Fred en Henny onze jury komen versterken. Vanuit zijn ervaring als coach bij Holland's Next Top Model kan Fred ongetwijfeld een weloverwogen oordeel vellen over zowel het charisma als de looks van de kandidaten. Henny Huisman zal eind dit jaar officieel worden gekroond tot eerste homovader van Nederland, dus dit is een perfect moment voor hem om kennis te maken met een aantal van zijn 'zoons' ‼" 

Rolmodel voor jonge homo's
Organisator Gay.nl zoekt met de competitie naar een rolmodel voor jonge, Nederlandse homo's. Tijdens eerdere edities van Mister Gay Netherlands namen onder andere Arie Boomsma, Carlo Boszhard, Britt Dekker, Maik de Boer en Patricia Paay plaats in de jury. Aan de hand van de publieksstem en het juryoordeel wordt een winnaar gekroond, die zich een jaar lang Mister Gay Netherlands mag noemen. 

De finaleshow, waarin de 11 kandidaten in meerdere rondes strijden voor de titel, vindt plaats op vrijdag 25 september in club Panama te Amsterdam en zal worden gepresenteerd door Ian van der Putten. Tijdens de show vinden er o.a. optredens plaats van Erik Arbores, Nathalie Makoma en I Am Aisha. 

Stemmen op jouw favoriet:  www.MrGay.nl 
Tickets bestellen:  Bit.ly/TicketsMrGay2015

bronnen: Gay.nl / YouTube.com


        
                   

vrijdag 11 september 2015

Engeland – Showbizz | "Liam Payne op de cover van Gay-magazine Attitude" ‼

One Direction zanger Liam Payne staat op de cover van de oktober-editie van het lifestyle gay-magazine Attitude. Er zijn twee covers gemaakt. Nog voordat het magazine werd gepubliceerd, deelde hij een foto van de covers gisteravond via Twitter.

Er wordt vaak gespeculeerd dat de 22-jarige Liam Payne homo zou zijn. Toen hij dit eerder deze maand ontkende, ontstond er kritiek op hem en blaatte fans dat hij homofoob zou zijn. Hij kijkt er daarom ook naar uit om eindelijk te kunnen spreken over homoseksualiteit en 'waarom homofobie iets moet zijn van het verleden'.

Er zijn twee verschillende covers gemaakt. Uiteindelijk wordt er één cover gekozen die ook daadwerkelijk gaat worden uitgegeven. Bij de ene cover draagt hij een jeanshemd en bij de andere een donkerblauw t-shirt. Welke cover is jullie favoriet ?!

Zie ook:

bronnen: OUT.tv / YouTube.com


        
                                                 

Den Haag – SCP | "Vragen Homo-onderzoek Den Haag worden niet veranderd"

"Seks tussen vrouwen vind ik walgelijk" en "Biseksuelen zijn niet in staat monogame relaties te hebben". Vragen die de gemeente Den Haag in een enquête stelde en homobelangenorganisatie COC in het verkeerde keelgat schoten. Maar het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), waar de vragen vandaan komen, is niet van plan de vraagstelling van de onderzoeken te veranderen. Dat zei onderzoeker 'Lisette Kuyper' tegen Omroep West.

De Haagse afdeling van homobelangenorganisatie COC schrok enorm van het periodieke onderzoek van de gemeente. De suggestieve toon van de vragen was volgens voorzitter 'Anout van Kooij' 'pijnlijk'. "Het voelt alsof ons geweld is aangedaan", vertelde hij.

Kuyper zegt dat wel te begrijpen. "De kritiek verbaast mij niet. Als je met deze vooroordelen in het dagelijks leven te maken krijgt, dan snap ik dat die vragen je kwetsen".

Manier van onderzoeken
Toch is het SCP niet van plan de vraagstelling te veranderen. "Wij werken al een aantal jaar met deze vragen en hebben nog nooit klachten van mensen gehad. Dit is de manier van onderzoeken. We leggen vooroordelen die heersen op scherpe toon voor en vragen mensen dan of ze het ermee eens zijn of niet. Als je de vraag open stelt, kom je niet tot percentages".

Zie ook: 

                                   

Rotterdam Pride – 24 september | "Rotterdam Pride opent met de Pride Walk"

Rotterdam opent dit jaar de Rotterdam Pride, met de Pride Walk. U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan de Pride Walk. Het festival Rotterdam Pride is er voor iedereen die de vrijheid van seksuele diversiteit wil vieren. De optocht begint vrijdagavond 25 september om 18.00 uur bij het Stadhuis en gaat via de Lijnbaan naar de Keerweer.

Culturele en seksuele diversiteit in alle vrijheid vieren is een krachtig signaal; Rotterdam respecteert de basisrechten van de mens en draagt deze ook uit. Hier wordt niemand beoordeeld of veroordeeld op basis van afkomst, seksuele geaardheid, overtuiging of anderszijn. Helaas is dit niet overal vanzelfsprekend; in veel landen is homoseksualiteit of het hebben van een andere geloofsovertuiging strafbaar. Daarom vindt Rotterdam Pride positieve aandacht voor diversiteit ontzettend belangrijk. Rotterdam Pride gaat over samen zijn, in alle vrijheid.

De regenboogvlag is hét symbool van vrijheid. Door de geschiedenis heen, over heel de wereld, lopen mensen hand in hand met deze vlag in de lucht. Voor solidariteit, voor gelijkheid, voor liefde. Haal de regenboogvlag uit de kast, want de Pride Walk van Rotterdam Pride is een moment om te laten zien dat we staan voor mensenrechten. Iedereen mag trots zijn op zijn of haar identiteit. Met brassbands en zomerkoninginnen voorop viert Rotterdam Pride met alle deelnemers de stad, de vrijheid en seksuele diversiteit die Rotterdam rijk is. Jong, oud, homo, lesbi, trans, multi’s en culti’s, iedereen is welkom om aan te sluiten.
            

Pride Walk
Datum en Tijdstip:  Vrijdag 25 september 2015 om 18.00 uur
Startpunt:  Stadhuis – Coolsingel, Rotterdam
Route:  Er wordt gewandeld via de Lijnbaan naar de Keerweer (zijstraat Westblaak), waar burgemeester Aboutaleb de Rotterdam Pride om 19:00 uur feestelijk opent met de Starsisters.

De regenboogvlaggen voor deze Pride Walk worden gesponsord door Winkeltje van Jan, de huisleverancier van alle grote roze events.
Na de Pride Walk worden de vlaggen weer ingezameld en verstuurd naar de landen die geen vlaggen tot hun beschikking hebben voor hun manifestaties.

Rotterdam Pride
Data:  24 t/m 27 september 2015
Locatie:  Verschillende locaties in het centrum van Rotterdam
Toegang:  Veel activiteiten zijn gratis, voor een aantal activiteiten moet worden betaald

Meer informatie: het volledige programma van Rotterdam Pride is te vinden op:  www.RotterdamPride.com

Zie ook:  
bronnen: RotterdamPride.com / YouTube.com


        
                           

donderdag 10 september 2015

USA - Atlanta - Gay Pride – Showbizz | "Chris Brown schuwt Homo-event niet"

Zanger Chris Brown heeft geruchten ontkracht dat hij een concert heeft afgezegd omdat er te veel homoseksuelen aanwezig zouden zijn. Verschillende fans schreven dat op sociale media, maar volgens de zanger klopt er niets van. Daarnaast heeft Chris Brown in de media moeten verduidelijken waarom hij de show in Atlanta heeft moeten annuleren.

Brown zou daar optreden tijdens het Gay Pride weekend, maar kwam daar uiteindelijk niet opdagen. Dat was een directe aanleiding voor speculaties over de afwezigheid van de zanger. Zo werd gezegd dat hij nauwelijks respect heeft voor homoseksuelen en zou met zijn late annulering het niet hebben van respect hebben aangetoond.

De zanger verklaarde dat hij nooit een optreden op het festival zou hebben bevestigd. "Ik wist niets van de show en heb ook niets dan liefde en respect voor de homo-scene", zo verklaarde hij via Twitter. Ook zouden zijn medewerkers nergens een optreden in Atlanta hebben geregeld.

Zie ook:
Chris Brown ontkent afzeggen concert vanwege Homoseksuelen  /  Gay Pride | "Chris Brown geeft geld voor gemist optreden terug"  

bronnen: Top40.nl / YouTube.com – Vevo                             

Thailand – Gendergelijkheid | Thailand bestraft voortaan Trans- en Homofobie

De Gendergelijkheidwet in Thailand is nu van kracht. Het parlement, aangeduid door de militaire junta, stemde in maart een wet die discriminatie op basis van genderidentiteit en seksuele geaardheid bestraft met maximaal zes maanden cel en 20.000 baht (493 euro) boete.

Er zijn geen uitzonderingen voor onderwijs, godsdienst of 'openbaar belang'. De wet definieert 'onfaire discriminatie tussen geslachten' als elke daad die de rechten van iemand uitsluit, weerhoudt of beperkt omdat die persoon man of vrouw is of een andere genderexpressie heeft die anders is dan het oorspronkelijk geslacht van de betrokkene.

De junta werkt momenteel aan een nieuwe Grondwet. Die zou in een samenlevingscontract voor HoLeBi-koppels en een erkenning van het derde geslacht.

Zie ook:  Thailand | "Eerste gelijke rechten wet HoLeBi's, Transgenders en Interseksuelen van kracht"

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


        
                                           

Amsterdam | "Nieuw-West krijgt 'Regenboogzebrapad' voor Homo·acceptatie"

Stadsdeel Nieuw-West krijgt een regenboogzebrapad, dat moet bijdragen aan de acceptatie van homoseksuelen en biseksuelen in het stadsdeel. De PvdA-motie voor het plan is gisteravond door alle partijen aangenomen. Maar D66 spreekt van 'symboolpolitiek'.

De PvdA diende gisteren een motie in voor de aanleg van een regenboogzebrapad in Nieuw-West. De oversteekplek zou aan de Sloterplas moeten komen bij Meer en Vaart. Het voorstel werd met algemene stemmen aangenomen.

Volgens de indiener van de motie, PvdA-politica Münire Manisa (26), draagt het zebrapad bij aan de acceptatie van van homoseksuelen en biseksuelen in het stadsdeel. Ze wil LHBT-rechten bespreekbaar maken in Nieuw-West, een stadsdeel met een grote populatie moslims. "De afgelopen tien jaar hebben we grote slagen gemaakt, maar we moeten elke gelegenheid aangrijpen om het gesprek gaande te houden".

Veel verzet
Manisa neemt een voorbeeld aan toenmalig stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch. "Tien jaar geleden hadden we hier een groot probleem met de acceptatie van LHBT's. Marcouch hamerde er telkens op dat je iedereen moet accepteren, ongeacht je afkomst of geaardheid. Ik moet bekennen dat ik het toen als tiener ook vreemd vond wat hij zei. Hij doorbrak taboes: zijn standpunt stuitte op veel verzet, maar hij heeft het onderwerp wel bespreekbaar gemaakt".

Ook nu nog zijn homorechten een gevoelig onderwerp in Nieuw-West, merkt het deelraadslid. Ik heb veel reacties gekregen toen ik hiermee in de media kwam. Ook negatieve, in de zin van: "Ben je gek geworden" ?! ... "Je bent moslim en je dient een motie in voor de acceptatie van homo's" ‼

Manisa gaat daar tegenin: "Mijn reactie is dan altijd: je roept zelf moord en brand als je gediscrimineerd wordt vanwege je afkomst, geloof of huidskleur, maar je intussen discrimineer je ander op basis van zijn geaardheid. Je moet juist begrip tonen".

Symboolpolitiek
D66-gemeenteraadslid Jan-Bert Vroege is uitermate kritisch over zebrapad in Nieuw-West. Hij noemt het 'een stukje symboolpolitiek van de PvdA'. "Juist in een stadsdeel waar acceptatie van LHBT's nog redelijk wat te wensen over laat en waarbij een zebra niet helpt".

Manisa vindt de kritiek 'onterecht'. "Natuurlijk is zo'n zebrapad een gebaar, maar je kunt het wel met je blote oog zien". Manisa wijst erop dat D66 in Nieuw-West heeft ingestemd met de motie: "Zijn eigen partijgenoten steunen het plan dubbel en dwars. En het verbaast me dat uitgerekend een D66'er, van een partij die bekend staat als strijder voor homorechten, dit roept".

D66 voor regenboogzebraden
Opmerkelijk genoeg heeft juist D66 in Leiden en Schiedam een motie ingediend voor een regenboogzebrapad. Steden als Sydney en Vancouver, maar ook Utrecht en Maastricht er hebben al langer één. Ook GroenLinks in Breda pleit voor een gekleurd oversteekpad.

Nieuwe locatie
Waar het zebrapad gaat komen is nog niet duidelijk. "Ik ga nu samen op pad met een ambtenaar om te kijken welk zebrapad geschikt is in verband met de verkeersveiligheid", aldus de PvdA-politica.

De kosten van het zebrapad zijn ongeveer 800 euro. Als het 'omdopen' van een bestaand zebrapad vanwege de verkeersveiligheid niet mogelijk is, dan wordt er een nieuwe locatie voor het regenboogpad gezocht.

Zie ook:
bronnen: Parool.nl / Twitter.com
                        
                                                       

woensdag 9 september 2015

Amerika · Justin · Showbizz | "Justin Bieber scoort zijn eerste nummer 1 hit" ‼

Va va voom ‼ Justin Bieber heeft officieel een grootse comeback gemaakt. De 21-jarige zanger bracht eind augustus zijn nieuwe single 'What Do You Mean' ?! uit en komt daarmee op 1 binnen in de Amerikaanse Billboard Hot 100 chart, het is meteen zijn eerste keer dat hij de lijst domineert.

Er zijn maar weinig kindsterren die het na Lindsay Lohan zo bont hebben gemaakt als Justin Bieber. Toch is het de Baby-zanger wél gelukt om zijn leven terug op de rails te krijgen. Het succes in de hitlijsten is niet het enige feestje wat hij kan vieren, hij is ook nog eens de jongste mannelijke artiest die ooit op nummer 1 is binnen gekomen. Touché Justin ‼ In Nederland doet de zanger het iets minder goed, maar is hij alsnog wel de hoogste nieuwe binnenkomer in de Mega Top 50.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com – Vevo 
                

                                   

COC Nederland – Amsterdam | Agressie tegen Transgenders lijkt toe te nemen

Agressie tegen Transgenders lijkt in Nederland en met name in Amsterdam toe te nemen. Het COC maakt zich na recente incidenten in Amsterdam zorgen over toenemende agressie tegen Transgenders en Travestieten, aldus Parool.nl.

"Vroeger liep ik rustig op een zaterdagavond door Amsterdam", zegt Jeanine, een transgender vrouw tegenover het Parool. "Ik ga nu ruim 25 jaar door het leven als Jeanine, maar ben de laatste tijd voorzichtiger geworden op straat. Ik pak nu altijd de fiets, dan ben je een stuk sneller als ze achter je aan komen".

Woensdag werd een verdachte gepakt voor het mishandelen van een transgender persoon op het Afrikanerplein in Amsterdam. Twee weken eerder kreeg een transgender prostituee te maken met zwaar geweld.

Diva Mayday werd eind augustus op het Rembrandtplein van haar fiets getrokken en in elkaar geslagen. "Ik snap dat het apart kan zijn om een transgender, dragqueen, homo of lesbienne te zien als je het niet gewend bent", zegt Mayday. "Maar dat betekent niet dat je het recht hebt iemand uit te schelden, of fysiek geweld te gebruiken. Ik hoor de laatste tijd veel verhalen van vrienden die worden aangevallen of bedreigd vanwege hun geaardheid of uiterlijk".

In Nederland zijn ongeveer vijftigduizend transgender personen. Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau uit 2012, de recentste cijfers, blijkt dat vier op de tien worden gediscrimineerd. Het COC ziet een stijging van het aantal incidenten en maakt zich zorgen.

Volgens woordvoerder Ellie Lust van de politie Amsterdam blijkt die toename niet direct uit de cijfers. "Maar cijfers zeggen weinig over dit onderwerp. Ik spreek geregeld voor LHTB-groepen en vraag dan hoe vaak zij wel eens iets vervelends hebben meegemaakt vanwege hun genderidentiteit. Dan steekt bijna iedereen een hand omhoog. Als ik daarna vraag wie aangifte heeft gedaan, gaan veel handen naar beneden".

bronnen: Gay.nl / Parool.nl / COC.nl / AT5.nl                                         

Spanje – Chema & Jonathan | "Eerste Homohuwelijk bij de politie in Spanje" ‼

In Jerez de la Frontera in Spanje zijn twee homoseksuele politieagenten met elkaar in het huwelijksbootje gestapt. Dit wordt beschouwd als een wereldwijd primeur. Het echtpaar Chema en Jonathan trouwde in volledig politie-uniform onder het toeziend oog van vele collega's. 

Sinds 2005 is het homohuwelijk ook in Spanje gelegaliseerd. Chema vertelde aan de Spaanse radiozender Canal Cur dat hij en zijn echtgenoot veel homoseksuele vrienden hebben bij de politie. "Als ons huwelijk iemand helpt die gepest wordt op school wegens zijn seksuele geaardheid en door ons huwelijk wordt het gezien als iets normaals, dan is dat fantastisch", aldus Chema.

Hij voegde hieraan toe: "Het is niet iets dat verborgen gehouden moet worden, omdat je tot een bepaald instituut behoort".

Het stel trouwde in de Koninklijke Andalusische school of Equestrian Art. Het kersverse paar zal voor hun huwelijksreis afzakken naar de Verenigde Staten en een reis maken van Seattle naar San Diego.

Zie ook:  Spaanse politieagenten geven JA-woord in uniform   

bronnen: OUT.tv / Twitter.com
                          
                               

dinsdag 8 september 2015

Groot-Brittannië · London · LGBT's | "Londen steeds gevaarlijker voor Homo's"

De politie in Londen heeft afgelopen weekend bekend gemaakt dat homogerelateerd geweld het afgelopen jaar is toegenomen met maar liefst 30 procent. Volgens de Metropolitan Police werd de afgelopen twaalf maanden 1667 maal melding gemaakt van geweld tegen homoseksuelen in de Britse hoofdstad, aldus GayStarNews.com en GaySite.nl.

Het jaar ervoor deden 'slechts' 1289 personen aangifte van een homogerelateerd geweldsdelict. De wijk Westminster, waar onder meer de homowijk Soho is gelegen, had de meeste misdaden tegen de LGBT-gemeenschap. Met 166 misdaden voert Westminster de lijst aan van meest gevaarlijke wijken voor homoseksuelen. De wijk Sutton lijkt de veiligste wijk met slechts zeven incidenten tegen homoseksuelen.

De politie in Londen registreert een misdrijf als een homofoob misdrijf als het slachtoffer, of elk ander bij het misdrijf betrokken persoon, het incident beoordeelt als homogerelateerd geweld. Een woordvoerder van de politie laat zondag weten dat door dit criterium de nieuwe cijfers beïnvloed kunnen zijn. "Ook de aangiftebereidheid die de afgelopen jaren toeneemt kan de explosieve stijging van homogerelateerd geweld in de Britse hoofdstad deels verklaren", aldus de politiewoordvoerder.

Zie ook:  Homo wordt in Londen mishandeld en beroofd

bronnen: GaySite.nl / GayStarNews.com / YouTube.com


  
                                   

Verenigde Staten - Los Angeles – 'Fridays' | Nieuwe Gay Webserie: "Fridays" ‼

Vorige week is de nieuwe webserie 'Fridays' in première gegaan. In de serie maken we kennis met de twee beste vrienden, Kate (Shoshannah Stern) en Michael (Josh Feldman), die beiden doof zijn. Kate is net getrouwd, Michael heeft nog maar net de relatie met zijn vriend verbroken.

"Dove personages vind je amper terug in de media", zegt Feldman. "Vooral omdat hun verhaallijn in films en series amper ontwikkeld is en vaak vooral draait om hun doofheid. Met 'Fridays' wilden we twee personages aan de wereld tonen die grappig, gecompliceerd en méér zijn dan alleen maar doof".

Feldman geeft verder aan dat de rol die hij in 'Fridays' vertolkt, heel persoonlijk is. "Ik ben doof geboren en opgegroeid, maar kwam pas veel later uit de kast. Het was best wel beangstigend om deel uit te maken van een dubbele minderheid: doof zijn en ook nog eens homo. Dat was enorm overweldigend voor me", besluit hij.

bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                           

Sam - 007 · Spectre | "Sam Smith bevestigt nieuwe James Bond-themesong" ‼

De Britse zanger Sam Smith heeft vanochtend officieel gemaakt dat hij het themalied van de nieuwste James Bondfilm (Video) heeft gemaakt. Het nummer zal 'Writing's On The Wall' gaan heten. 

"Dit is een van de hoogtepunten uit mijn carrière. Ik ben vereerd dat ik eindelijk mag aankondigen dat ik de volgende James Bond themesong zing", zo schrijft de 23-jarige zanger op Twitter. "Het is erg opwindend om deel uit te maken van dit iconische Britse erfgoed en om aan te sluiten in een rij met een paar van mijn grootste muzikale inspiraties".

Sam Smith komt nu in het rijtje te staan van beroemde muzikanten die eerder een titelsong voor een Bondfilm mochten maken zoals: Tina Turner, Shirley Bassey, Tom Jones, Adele, Madonna en diverse andere artiesten.

Zie ook:  
Sam Smith doet soundtrack van James Bond Spectre  /  Sam Smith: "Soundtrack Bondfilm is hoogtepunt in m'n carrière"  
Sam Smith noemt soundtrack James Bond 'hoogtepunt in zijn carrière'  /  Sam Smith zingt titelsong van nieuwe Bondfilm   

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


        
                                                                   

maandag 7 september 2015

Amerika – Thalia – Showbizz | Kim Kardashian look-alike is een Transseksueel

Thalia Almodovar werd geboren als man. Ze liet zich ombouwen tot vrouw, maar dat was nog niet genoeg. Inmiddels heeft ze al bijna een ton uitgegeven om maar zoveel mogelijk op haar idool te lijken.

's Werelds meest beroemde socialite Kim Kardashian heeft er een look-alike bij. En wel een omgebouwde man. Thalia Almodovar heeft in totaal 95.000 euro uitgegeven aan haar transformatie. Naar eigen zeggen spendeerde ze zo'n 80.000 euro aan operaties. De rest van het geld is vooral gaan zitten in exact dezelfde kleding als Kim Kardashian.

De transseksueel liet zich in haar tienerjaren al ombouwen tot vrouw. Door de jaren heen heeft ze onder meer haar billen en borsten een aantal keren laten vergroten. Nu is ze 28 en wordt ze vaak aangezien als haar grote idool. "Ik krijg soms voorrang en een speciale behandeling in clubs en restaurants", zegt ze. Barcroft maakte de onderstaande reportage over dit fenomeen.

Zie ook:
Thalia Almodovar - Mirror.co.uk  /  Zou je d'r doen: Thalia Almodovar   Thalia Almodovar - Facebook  /  Kim Kardashian - Facebook 

bronnen: Zie.nl / MetroNieuws.nl / YouTube.com – Barcroft TV                                                       

'Gordon' is na aanrijding op Mykonos zwaargewond naar Athene overgevlogen

Op de eerste dag van zijn vakantie op Mykonos heeft Gordon een ernstig ongeluk gehad en overgebracht naar Athene. De 47-jarige zanger liep na een etentje met vrienden in een restaurant terug naar zijn hotel net buiten Mykonos-stad, toen hij van achteren werd aangereden. De bestuurder reed door en liet Gordon achter met zes gebroken ribben, een gebroken schouderblad en een gebroken sleutelbeen.

"Het had weinig gescheeld of de Nederlandse showbizz was deze ochtend in rouw geweest", schrijft Evert Santegoeds in de Telegraaf, onder de kop "Gordon voor dood achtergelaten". De zanger kan zich er niet van herinneren, weet niet hoe lang hij op de donkere weg buiten kennis heeft gelegen en hoe hij in het ziekenhuis terechtkwam.

Hij kwam bij in de traumakamer van het ziekenhuis op het eiland en is daarna met een ambulance-helikopter overgevlogen naar een ziekenhuis in Athene. Daar moet hij voorlopig blijven, want "terugvliegen naar Nederland met zes gebroken ribben schijnt gevaarlijk te zijn", zei Gordon. "Ik heb vreselijke pijn maar ik leef. Het had veel slechter af kunnen lopen. Van achteren aangereden worden vind ik op een Grieks eiland nooit zo erg, maar niet op deze manier".

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / Telegraaf.nl / YouTube.com
                                
                
       
                     

Rusland – Nederland | "Russische Homoseksuelen krijgen makkelijker asiel" ‼

De situatie voor Lesbiennes, Homo- en Biseksuelen en Transgenders (LHBT's) in Rusland is zo verslechterd dat Nederland soepeler zal omgaan met hun asielaanvraag. Staatssecretaris 'Klaas Dijkhoff' (Veiligheid en Justitie) heeft besloten deze personen voortaan als risicogroep aan te merken.

"Dat betekent dat ze al 'met geringe indicaties' aannemelijk kunnen maken dat ze in eigen land een gegronde vrees hebben voor vervolging. Ze moeten dat wel blijven aantonen met persoonlijke feiten en omstandigheden", schrijft Dijkhoff maandag aan de Tweede Kamer. Hij baseert zich op een verslag van Buitenlandse Zaken over de situatie in Rusland het afgelopen jaar voor deze seksuele minderheden.

Anti-Homo Sentiment
Vorig jaar was er al een versoepeling voor Russische seksuele minderheden in het asielbeleid. Toen hoefden betrokkenen niet meer eerst bescherming te hebben gevraagd aan de Russische autoriteiten voordat ze vluchtten. Voorheen was dat nog wel een vereiste.

Dijkhoff schrijft dat het anti-homo sentiment onder de bevolking verder is aangewakkerd. Dat is volgens hem het gevolg van de wet uit 2013 die verbiedt om niet-traditionele relaties onder de aandacht van minderjarigen te brengen.

"De wet verschaft in de praktijk een vrijbrief om seksuele minderheden aan te vallen, te intimideren of te discrimineren", aldus de staatssecretaris. "Autoriteiten doen daar nauwelijks iets aan. Ook de media dragen bij aan een homofoob klimaat, dat bovendien niet meer alleen op het platteland en in de regio's heerst maar ook steeds meer in Russische steden".


bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com


        
                                     

zondag 6 september 2015

Australië – Showbizz | Acteur 'Troye Sivan' komt met videoclip van de hit Wild

De 20-jarige Australische jeugdacteur, model en singer-songwriter 'Troye Sivan' heeft de eerste video van zijn Blue Neighbourhood trilogie uit gebracht met 'Wild'. De videoclip van de hit (Wild) van Sivan toont het verhaal van twee jongens die samen opgroeien en verliefd worden op elkaar.

De videoclip gaat verder in op alle problemen die de jongens op hun pad naar geluk en aanvaarding tegenkomen. Er zijn nog twee delen op komst die later zeker ook in het nieuws zullen komen. Troye kwam op 15-jarige leeftijd uit de kast en twee jaar geleden deed hij dat ook op YouTube. Hij krijgt vooral lovende kritiek op deze prachtige videoclip die eindelijk ook eens liefde tussen twee jongens toont.

Eerder speelde hij al de jonge James Howlett in de X-Men-film 'X-Men Origins Wolverine'. En speelde ook de hoofdrol in de drie 'Spud films'. Sivan werd geboren in Johannesburg, Zuid-Afrika maar verhuisde nadien met zijn ouders, broer en zus naar Perth, Australië. Hij is Joods en werd thuis onderwezen. Zijn tweede naam is Sivan, die hij als zijn artiestennaam gebruikt.

Zie ook:  Muziek | "Blue Neighbourhood Part 1/3 → Troye Sivan - WILD"  /  Twee verliefde jongens in videoclip van Troye Sivan

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com – Vevo                                         

Spanje - LHBT's - Vakantie & Gay Pride | "Homo's vieren vakantie in Spanje" ‼

Uit recente cijfers blijkt dat Spanje het meest populaire vakantieland is onder homoseksuele toeristen. Het land becijferde zelf dat de homoseksuele vakantieganger goed is voor een jaaromzet van maar liefst 6,04 miljard euro. Binnen Europa wordt Spanje gezien als één van de meeste homovriendelijkste landen voor de LGBT-gemeenschap omdat het sinds jaren voorop loopt in het toekennen van homorechten en omdat de acceptatie van homoseksuelen op een zeer hoog niveau staat.

Dat homo's Spanje als hun favoriete bestemming beschouwen is goed nieuws voor het Iberisch schiereiland. Het toerisme genereert ruim 12 procent van het Spaanse bbp (bruto binnenlands product) en wordt als een van de sectoren beschouwd die het meest bijdragen aan het economisch herstel van het land. Volgens de Gay European Tourism Association spenderen homotoeristen zo'n 30 procent meer in vergelijking tot de gemiddelde toerist. Ook gaan homoseksuelen meer verspreid op vakantie wat gunstig is voor het ontlasten van het traditionele hoogseizoen en een positieve invloed heeft op de bezettingsgraad in het laagseizoen.

Spaanse steden als Barcelona en Madrid zijn zeer intrek bij de homotoerist. Barcelona om zijn grote aanbod aan homohoreca en de Spaanse hoofdstad omdat het de grootste Gay Pride van Europa heeft; afgelopen jaar goed voor een extra omzet van 120 miljoen. Maar de traditionele vakantieoorden zorgen voor de meeste inkomsten. Sitges en Ibiza doen het goed maar meest populaire plek volgens het Spaanse Toeristenbureau is Gran Canaria. Ook minder bekende plekken als Torremolinos dragen bij aan de ruim zes miljard omzet uit homotoerisme.

Na Spanje scoort ook Frankrijk goed bij vakantievierende homo's. Met een omzet van 5,9 miljard staat dat land op de tweede plek, gevolgd door Groot-Brittannië dat met een omzet van 4,3 miljard de derde plek bezet. Wereldwijd is Amerika koploper met een omzet uit homotoerisme van maar liefst 21,5 miljard dollar. Het rapport van LGBT Capital, een dochteronderneming van Galileo Capital Management, vertelt niet hoeveel vakantie-euro's door homo's in ons land worden achtergelaten.

Zie ook:  Spanje is nummer 1 voor de LGBT-toerist  /  Spanje is Europese topbestemming bij HoLeBi-toeristen

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


      

      
                     

België | 22 Vlaamse en Letse jongeren draaien een soap rond Genderidentiteit

Momenteel werken 12 Vlaamse en 10 Letse jongeren in het Kasteeltje in Wijgmaal samen aan een productie rond genderidentiteit. Bij het project zijn heel wat partners betrokken: het idee en de praktische organisatie komt van HoLeBi-huis Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant zorgde voor de middelen met steun van Erasmus+, Wel Jong Niet Hetero begeleidt de jongeren, Mediaraven (digitale media) ondersteunt de filmproductie en lokale jongerenorganisaties &of, Mixed, Leonardo en Skapis (Letland) zorgen voor de avond-activiteiten.

ZiZo-Magazine sprak met gedeputeerde voor jeugd en diversiteit Tie Roefs (Groen) over het ontstaan van dit project en de betrokkenheid van de provincie Vlaams-Brabant, en vervolgens gingen we samen een kijkje nemen in Wijgmaal.

Tie Roefs: "Het begon enkele jaren geleden. De toenmalige voorzitter wou iets doen rond burgerrechten in Europa. Ik vroeg toen aan het HoLeBi-huis Vlaams-Brabant of ze daar geen project rond hadden. Zij hadden al een idee rond uitwisseling met Riga, en dat project is dan weerhouden".

"Ik heb vroeger veel gewerkt rond uitwisseling, tussen Noord en Zuid voornamelijk, en heb daar altijd het rendement van gezien. Als je mensen doet werken aan een gemeenschappelijke realisatie, dan is dat heel relevant voor die mensen zelf, en het zorgt ook voor een sneeuwbaleffect dat op voorhand gegarandeerd is".

Met bijkomende Europese projectmiddelen via Jint, en met de steun van de dienst gelijke kansen onder de bevoegdheid van Marc Florquin, breidden de partners aan een vervolg, en kwam het idee om jongeren samen een productie te laten maken. Tie Roefs: "We wilden het project wel professioneel laten ondersteunen, omdat je anders misschient tot iets te vrijblijvend komt, wat leidt tot frustratie bij de deelnemers. De ambitie van Mediaraven is naar het schijnt heel erg groot".

Een medewerker van Mediaraven legde in Wijgmaal uit dat ze eerst zelf het script schreven voor de eerste episode (van circa 7 minuten). Zoals in elke goede soap eindigt elke aflevering met een cliffhanger. Vervolgens mochten de jongeren aan de slag om er een vervolg aan te breien. Buiten al te onlogische plotwendingen gaan ze met elk idee mee. De productiegroep weet dus zelf niet hoe het gaat eindigen. Wel gaan ze op basis van de gekozen verhaallijnen, het script van de laatste episode ook voor hun rekening nemen, om alle losse eindjes op te pikken en tot een grote finale te komen.

Het thema 'gender' zit er uiteraard wel in, maar ligt er zeker niet te dik bovenop. Het moet bovenal een leuke en spannende soap worden.

De provincie maakte van de gelegenheid gebruik om de educatieve map Gender in de Blender te actualiseren en in het Engels te vertalen. Als een leerkracht het dan wil oppikken, kan dat. Tie Roefs: "We kunnen die map via de Raad van Europa ook presenteren aan de overheden daar, en dan zijn we langs twee kanten bezig, van onderop en vanuit de overheid. Ik droom er ook van hier nog een Noord-Zuid verhaal aan te breien".

De Letse jongeren getuigden dat er bij hen nog heel wat werk aan de winkel is. De minister van buitenlandse zaken kwam dan wel uit de kast, maar zijn populariteit daalde plots met 40 procent. Tijdens hun eerste Gay Pride in 2005 waren er nog meer tegenbetogers dan deelnemers. De Euro Pride van dit jaar, met 5.000 deelnemers en minimaal protest, zagen ze dan ook als een groot succes.

Of de Vlaamse jongeren ook iets konden leren van dit project ?! Ze hebben getracht de groep Vlaamse jongeren zelf zo divers mogelijk te maken; zo zitten ook hetero's en jongeren met allochtone roots in de groep. "Dus je krijgt daar een mengelmoes van jongeren met verschillende achtergronden die geconfronteerd worden met een genderuitdaging. Ik zie het niet alleen als een ontmoeting tussen Oost en West, maar ook tussen 'ik' en 'jij'. Door het verschil komen ze misschien tot iets meer dan de som van de delen".

De trailer kan je nu al bewonderen, op de volledige uitzending is het wachten tot op het:  HoLeBi-filmfestival Vlaams-Brabant


bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com