zaterdag 17 juli 2021

Amnesty International · LHBTIQ+ | "LHBTIQ+'ers, Homofobie en Homohaat" ‼




In bijna de helft van alle landen ter wereld is Homoseksualiteit strafbaar. In sommige landen kan er zelfs de doodstraf voor worden opgelegd.

Lees verder op de website van Amnesty.nl:  "LHBTIQ+'ers, Homofobie en Homohaat" ‼

Zie ook:  LHBTIQ+-rechten zijn mensenrechten  In welke landen is Homoseksualiteit strafbaar ?!

bronnen: Amnesty.nl – Amnesty International / Facebook.com – Winq.nl


                                 

Music | Damiano David en Ethan Torchio van Måneskin zoenen in nieuwe video




Terwijl een muzieksite in Amerika gehakt maakt van Måneskin's cover van Beggin, staan ze er toch maar mooi mee op één in de Spotify Chart. Ook 'I Wanna Be Your Slave' wordt veel gedraaid, en nu is er een nieuwe video verschenen. Met zanger Damiano David die om drummer Ehtan Torchio heendraait in een sexy pakje en hem uiteindelijk vol op de mond zoent. Net als ze laatst in Polen tijdens een concert deden.
                                   
                                

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Facebook.com – Winq.nl


                                        

vrijdag 16 juli 2021

Rusland zal zeker de uitspraak van 'Hof voor de Rechten van de Mens' negeren



Het "Europees Hof voor de Rechten van de Mens" heeft geoordeeld dat het verbod op 't Homohuwelijk in Rusland een mensenrechten schending is, en roept het land op meteen werk te maken van een legaal netwerk om Homo en Lesbische koppels legaal te erkennen.

De uitspraak komt bijna tien jaar nadat 'drie koppels van hetzelfde geslacht' een klacht hadden ingediend bij het "Europees Hof voor de Rechten van de Mens". De huwelijksaanvragen van alle koppels werden afgewezen door hun lokale registratiekantoren in Rusland.

  Het Hof oordeelde dinsdag (13 juli) dat Rusland op grond van artikel 8 van het "Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens" verplicht is om "het privé- en gezinsleven van de verzoekers te respecteren" door ervoor te zorgen dat "koppels van hetzelfde geslacht" hun relaties "erkend en beschermd" worden.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Rusland zal zeker (opnieuw) uitspraak mensenrechten hof negeren" ‼

Zie ook:  
Achtergestelde positie van Russische LHBTIQ+'ers is 'mensenrechtenschending' ‼  /  Homoseksualiteit in Rusland → Wiki ‼ 

bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – HoLeBi.info
                                                   
                                                        

Tilburg | Vanaf vandaag: 'Vakantiekermis 2021' - maar zonder 'Roze Maandag'









Tilburg – Tilburgse Kermis    De Tilburgse kermis gaat dit jaar door. Dat is 14 juni bekend gemaakt. Er is ruimte voor 140 attracties, zo'n zeventig procent van een normale kermis.

De kermis is van vrijdag 16 juli t/m zondag 25 juli. De kermis is nog steeds niet zoals voor 'Corona', maar wordt wel groter dan vorig jaar. Eerder zei kermiswethouder Rolph Dols al te mikken op 'zo groot mogelijk'.

Roze Maandag 2021
Kermiswethouder Rolph Dols: "Roze Maandag trekt zoveel publiek aan, dat kunnen we binnen de anderhalve meter maatregelen niet op een goede manier aan, dus dan zeggen we 'Roze Maandag' gaat niet door" ‼  Dat moet echt nog een jaartje wachten en dan pakken we het volgend jaar echt breed uit, want het is natuurlijk wel een schitterend evenement waar we als Tilburg enorm trots op zijn" ‼

Dit artikel werd eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com op dinsdag 15 juni 2021 en vrijdag 09 juli 2021.

Lees verder op de website van OmroepBrabant.nl:  Kogel is door de kerk | "Tilburgse kermis gaat door" ‼
                                          
                                                  
Zie ook:
Tilburgse Kermis 2021 gaat door ‼   10 dagen, 140 attracties en geen toegangstesten | "De Tilburgse kermis gaat door" ‼ 
Toch kermis in Tilburg, maar vanwege 'Corona' iets kleiner dan normaal ‼ | "Circa 140 attracties op lint van drie kilometer"

Extra:
   Kermis Tilburg – Website ‼  /  Kermis Tilburg – Facebook ‼  /  Kermis Tilburg – Twitter ‼  /   Kermis Tilburg – Instagram ‼

bronnen: OmroepBrabant.nl / YouTube.com / Facebook.com – OmroepBrabant.nl


                                              

donderdag 15 juli 2021

03 augustus op Netflix | "Pray Away" - Documentaire over 'Conversietherapie'



'Exodus International' is de naam van een Christelijke organisatie die vanaf de jaren zeventig "Conversietherapi" aanbood onder het motto: 'Pray The Gay Away' ‼  Ryan Murphy en Jason Blum hebben een documentaire gemaakt waarin mensen aan het woord komen die de therapie hebben ondergaan

Pray Away is de naam van een documentaire over Conversietherapie, die vanaf 3 augustus te zien is op Netflix. Centraal staan de leden van de Amerikaanse organisatie 'Exodus International', die mensen ervan overtuigde dat je Homoseksualiteit kon 'genezen' met gebed, met de slogan 'Pray The Gay Away'.


bronnen: Winq.nl / YouTube.com


                                         

EU | "De Europese Commissie start strafprocedures tegen Hongarije en Polen"



"LGBTIQ+-vrije zones" en een "Homo-propaganda wet" horen niet thuis in de Europese Unie, vindt de 'Europese Commissie'. Daarom zijn er "strafprocedures tegen Polen en Hongarije" gestart ‼  Dit zal ertoe leiden dat beide landen voor het Europese Hof van Justitie moeten verschijnen.

De onderdrukking van de LGBTIQ+-gemeenschap is in beide landen al jaren aan de gang. Zaken als adoptie voor koppels van hetzelfde geslacht de erkenning van Transgender personen en vredige Pride-demonstraties liggen op het hakblok. In Polen zorgden "LGBTIQ+-vrije zones" voor veel internationale kritiek en recentelijk kreeg Hongarije het flink te verduren in de Europese Raad van regeringsleiders vanwege een wet die het verbiedt LGBTIQ+-uitingen te laten zien aan kinderen.

                                          
                              
Zie ook:
Europese Commissie wil 'Hongarije en Polen' aanpakken ‼   Strafprocedures tegen Polen en Hongarije om LHBTIQ+-beleid 

woensdag 14 juli 2021

Afghanistan → Taliban schetst toekomst | "Homo's zullen vermoord worden" ‼



Afghanistan  →  Mocht de "Taliban" de macht over Afghanistan heroveren, nu Amerikaanse en andere Westerse troepen wegtrekken, dan zullen "Homoseksuelen" daar de gevolgen van ondervinden. Een rechter van de Islamitische organisatie heeft toegelicht wat de beoogde straffen zullen zijn: stenigen of een metershoge muur laten omvallen op de 'schuldigen'.

Dat zijn de opvattingen van rechter Gul Rahim in de Duitse krant "Bild" ‼  In de radicale vorm van Sharia-wetgeving die de Taliban voor ogen heeft staat op Homoseksualiteit de doodstraf

Lees verder op de website van OUT.tv:  Taliban schetst toekomst Afghanistan | "Homoseksuelen zullen vermoord worden" ‼

Zie ook:  Taliban-rechters stomen zich al vast klaar om weer de Sharia toe te passen in Afghanistan

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv


                                       

MEER DAN GEWENST ‼ | "Het platform voor LHBT+'ers met een Kinderwens" ‼



Wij zijn MEER DAN GEWENST, dé stichting voor Roze Ouderschap in Nederland. We zetten ons in voor LHBTIQ+'ers met een gezin of een kinderwens. Op de website vind je alles over onze stichting, events en lobby voor verbetering van de rechten van ouders en kin- deren in een Roze Gezin.
                            
                                  
Ik ben Wensouder
Ben je LHBTIQ+'er en heb je een kinderwens ?!  Of ben je Hetero en zie wil je graag deel uitmaken van een Roze Gezin ?!  Op de website vind je alles over hoe je dat aanpakt. Juridisch, medisch en hoe je dé perfecte match vindt om jouw kinderwens werkelijkheid te maken.

Ik ben Roze Ouder
Ben je moeder of vader in een Regenbooggezin ?!  Heb je al één of meer kinderen ?!  Wil je graag ervaringen met andere ouders uit de community uitwisselen ?!  Of meer weten over je rechten en plichten ?!  Dan vind je op de website alle informatie.

Lees verder op de website van:  MeerDanGewenst.nl

Meer artikelen van "Meer Dan Gewenst" op GayNieuws.blogspot.com ‼ 

bronnen: MeerDanGewenst.nl / Facebook.com – MeerDanGewenst.nl / Facebook.com – MeerDanGewenst.nl 
                                                            
      Dit 'Regenbooggezin' gunt iedereen hun eigen geluk
                                                                                        

dinsdag 13 juli 2021

WANNABE 25 | 'Spice Girls' komen met onuitgebrachte track "Feed Your Love"



Anno 2021 luisteren nog altijd zo'n 8,8 miljoen mensen naar de "Spice Girls" via Spotify. En dat terwijl ze in totaal slechts elf singles hebben uitgebracht. De eerste – "Wannabe" – verscheen exact 25 jaar geleden en ter gelegenheid daarvan is nu een onuitgebrachte track uitgebracht. Luister hier naar 'Feed Your Love'.

Meidengroep Spice Girls werd opgericht in 1994 en bestond uit Geri Halliwell, Emma Bunton, Melanie Brown, Melanie Chisholm en Victoria Beckham. Hun eerste single verscheen in juli 1996. 'Wannabe' was de titel en in de video werden de personages in één keer perfect voorgesteld.

Lees verder op de website van Winq.nl:  Spice Girls komen met onuitgebrachte track: "Feed Your Love" ‼

Zie ook:
Dansende Beren | "Spice Girls – Feed Your Love"   /  Hitzound | "Spice Girls – Feed Your Love"  

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


                                       

A'dam · Saïd Zankoua | Uitreiking eerste 'Saïd Penning' op vrijdag 30 juli 2021



Op vrijdag 30 juli 2021 vindt tussen 15:00 - 18:00 uur in het 'Lloyd Hotel' in Amsterdam de feestelijke uitreiking plaats van de eerste Saïd Penning. Daarvoor heeft een jury bestaande uit de vier leden van de Initiatiefgroep Saïd binnen de stichting Pink Marrakech uit alle aanmeldingen drie kandidaten geselecteerd en genomineerd.

De genomineerden voor de eerste Saïd Penning zijn, in willekeurige volgorde:
   Vanny Reyes 
•   Sandro Kortekaas
   Stichting Maruf

Lees verder op de website van Gaykrant.nl:  "Uitreiking eerste Saïd Penning op vrijdag 30 juli 2021" ‼


Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: Gaykrant.nl / Instagram.com - Gaykrant.nl
                                    
                          
                                        

maandag 12 juli 2021

Hof Israël schrapt wet die: Homo-stellen verbood draagmoeder te gebruiken ‼


Israël – Draagmoederschap  →  
Het hooggerechtshof in Israël heeft zondag een wet teruggedraaid die Homoseksuele koppels 't recht op een draagmoeder ontzegde. Volgens het hof is dat in tegenspraak met de wettelijke rechten van Homoparen.

Het Israëlische parlement nam de wet in 2020 aan. In de wet werd opgenomen dat naast Hetero-echtparen ook alleenstaande vrouwen van- af dat moment gebruik mochten maken van een 'draagmoeder' om kinderen te krijgen ‼  Koppels van hetzelfde geslacht werden daar echter van uitgesloten.


bronnen: NU.nl / Facebook.com – NU.nl


                                  

Video | The San Francisco Gay Men's Chorus – We're Coming For Your Children



Amerika  →  Een Homoseksueel mannenkoor uit Chicago plaatste recent een 'provocerende' video waarin ze zeggen dat ze "achter de kinderen aanzitten" ‼  De mannelijke zangers uit het koor The San Francisco Gay Men's Chorus stellen in het lied: "We're Coming For Your Children" dat ouders Homofoob zijn, omdat ze bang zijn dat hun kinderen negatief beïnvloeden.

Het koor bezingt dat ze (christelijke) kinderen 'bekeren' tot LHBTIQ+'ers, meldt de Christian Post. Christenen reageren in shock op het lied en de bijbehorende video.
                                   

                               
Lees verder op de site van CIP.nl:  Homoseksueel mannenkoor zingt lied voor christelijke ouders | "We komen achter jullie kinderen aan"

bronnen: CIP.nl / YouTube.com / Twitter.com – The Post Millennial
                                       
                                      

zondag 11 juli 2021

Europees Parlement wil procedure tegen Hongarije vanwege: anti-Homo wet ‼



Het Europees Parlement stelt in een rapport dat de omstreden Hongaarse anti-LHBTIQ+ wet de Europese grondrechten tart. Daarom moet er een zogenoemde inbreukprocedure tegen Hongarije komen, zodat het de Europese regels gaat naleven.

De nieuwe Hongaarse wet verbiedt LHBTIQ+-gerelateerde inhoud in lesmateriaal voor scholen of in TV-shows voor minderjarigen. Het Europees Parlement laat weten dat de maatregel een duidelijke schending is van de EU-waarden, -beginselen en -wetgeving.

Lees verder op de website van NU.nl:  "Europees Parlement wil procedure tegen Hongarije vanwege anti-Homo wet" ‼

Zie ook:  Europees Parlement wil inbreukprocedure tegen Hongarije om anti-LHBTIQ+ wet

Eerder geplaatste artikelen over "Hongarije en de anti-Homo wet" op GayNieuws.blogspot.com ‼

bronnen: NU.nl / Twitter.com – NU.nl
                                         
                                      

Géén groot Pride Amsterdam feest → wel Pride Walk en veel kleine activiteiten



Amsterdam  →  Dit jaar bestaat 'Pride Amsterdam' 25 jaar en dat zou ook gevierd worden met de traditionele straat- en pleinfeesten. Helaas is bekend geworden dat het merendeel van de feesten door 'Corona' niet op de gewenste wijze door kan gaan ‼  Daarom heeft het bestuur van 'Pride Amsterdam' besloten de grote feestelijke viering van het 25-jarig jubileum  net als de botenparade  een jaar door te schuiven. Ook de straat- en pleinfeesten gaan dit jaar dus helaas niet door ‼

Wel vinden veel kleine activiteiten plaats en zal op zaterdag 07 augustus 2021 de Pride Walk plaatsvinden.

                    

Eerder geplaatst op GaayNieuws.blogspot.com:

bronnen: GayNews.nl / Facebook.com  AT5.nl / Twitter.com – GayNews.nl