zaterdag 21 juli 2018

Cuba - Havana - LGBT's – Homohuwelijk | "Cuba gaat Homohuwelijk toestaan"

Cuba - Havana    Cuba staat op het punt het Homohuwelijk toe te staan. Volgens een regeringsfunctionaris staat in het concept voor de nieuwe grondwet van het land een artikel dat dit mogelijk maakt.

Het land waar in het verleden Homo's en Lesbiennes naar werkkampen werden gestuurd, zal daarmee een voorvechter van de rechten voor Lesbo's Homo's, Biseksuelen en Transgenders (LGTB's) worden.

In de beginjaren van 't bewind van Fidel Castro was sprake van een officieel anti-Homo beleid. Fidel Castro bood daar later z'n excuses voor aan. De laatste tien jaar zette Cuba al grote stappen door bijvoorbeeld 'veranderingen van sekse' goed te keuren en discriminatie op de werkvloer aan te pakken.

Verwacht wordt dat het parlement de concept grondwet dit weekeinde goedkeurt.

Homohuwelijk binnenkort toegestaan in Cuba   Cuba van plan om Homohuwelijk toe te staan  /  Cuba gaat Homohuwelijk toestaan
                                              
                                                 

Daniel Den Hoed Fonds & 'The 004' zamelen geld in voor kankeronderzoeken ‼

Rotterdam – The 004  →  De Rotterdamse popgroep The 004 en het Daniel Den Hoed Fonds slaan de armen in één om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoeken.

Mike van Doorn maakte zelf van dichtbij mee wat de impact van kanker kan zijn.  Hij verloor z'n vader aan een agressieve hersentumor.  Eind 2016 heeft hij daarom het nummer 'Song For Me' geschreven ‼  Door het nummer samen met de andere groepsleden te maken – wist het zijn leven wat positiviteit te brengen.

Op 15 juni 2018 is 'Song For Me' officieel uitgebracht en de opbrengst van de verkoop gaat volledig naar de campagne 'Maak Kanker Kansloos' ‼ De benefiet-single is te vinden op The 004's EP 'Memories', die in meer dan 13 landen verkocht is.
                                                     

                                                   
Wil jij deze actie van The 004 ondersteunen ?!  Je kunt het doen op verschillende manieren:

   Single 'Song For Me' downloaden via iTunes:  https://itunes.apple.com/us/album/song-for-me-single/1384186523?ls=1&app=itunes
   Een donatie doen via de actiepagina:  https://danieldenhoed.inactievoorerasmusmc.nl/actie/the004
   De EP 'Memories' downloaden via iTunes:  https://itunes.apple.com/us/album/memories-feat-the-004-ep/1308743115

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
   The 004 → '90s Pop Sound | "Dinsdag 12 december 2017 verschijnt de EP 'Memories' van The 004" ‼  

bronnen: GayNieuws.blogspot.nl / Persbericht → Mike van Doorn / Facebook.com – Mike van Doorn / YouTube.com


        
                                                       

vrijdag 20 juli 2018

De man achter 'Dame Edna' doet opmerkelijke uitspraak over Transpersonen ‼

Barry Humphries – de man achter Dame Edna Everage – heeft voor veel opschudding gezorgd met een uitspraak over Transpersonen. In een interview met The Spectator noemde hij Transpersonen 'terrible rat-baggery'  een denigrerende Australische term. Dit is niet de eerste keer dat Barry Humphries zich uitlaat over Transpersonen.

Toen de bedenker van 'Dame Edna' tijdens het interview werd gevraagd naar zijn opinie over Transpersonen, noemde hij het "iets wat in de mode is" en zei "hoeveel verschillende toiletten kan je hebben" ?!  Ook sprak hij zich uit over docenten die voor de rechten van Transgenders opkomen - Barry noemt ze "kwaadaardig en gek". In een eerder interview noemde hij Transmensen al verminkte mannen, toen hij het had over de transitie.


bronnen: OUT.tv / GayStarNews.com / Facebook.com – OUT.tv                                                     

Amsterdam | 'Burgemeester Halsema' stapt op de fiets om Aids te bestrijden ‼

Amsterdam   Burgemeester 'Femke Halsema' doet op 26 juli mee aan een fietstocht om aandacht te vragen voor het bestrijden van Aids 

Tijdens de fietstocht - genaamd Tour d'Amour - zullen de deelnemers door het Vondelpark fietsen met een van hun geliefden achterop. "Of dat nu gaat om een oude vlam, kind, minnaar, grootmoeder of geliefd huisdier" - laat de organisatie weten. Het idee is dat de tocht geen wedstrijd is, maar gericht op het maken van plezier en zien en gezien worden.  'Femke Halsema' zal bij de tocht als eerste van start gaan. Het is nog niet bekend wie zij op haar bagagedrager heeft.
                                             
                                                 
  Tijdens het parcours zullen de deelnemers door verschillende sferen fietsen, zoals een wasstraat en een darkroom. Ook zal er muziek zijn in het Openluchttheater en kan er van fietspartner geruild worden bij het zogenaamde partnerruilpunt.

Het evenement vindt plaats tijdens de internationale Aids-conferentie AIDS2018, waar onder anderen onderzoekers, wereldleiders en mensen die besmet zijn met het virus aanwezig zullen zijn. De fietstocht zal beginnen om half zeven 's avonds. 
                                           
                                             
Zie ook:
bronnen: GayNews.nl / Twitter.com – AidsFonds.nl / Twitter.com – GayNews.nl / YouTube.com  MVS Gaystation


        
                                                                                               

donderdag 19 juli 2018

Australië – GayVideo | "Australisch waterpolo-team stript voor de Gay Games"

Australië - Sydney Stingers  →  Om de tegenstanders uit te dagen heeft het Australische waterpolo-team de Sydney Stingers een leuk filmpje opgenomen waarin ze zich van hun strijdvaardige kant laten zien. Het is sexy, maar ook hilarisch.

De Sydney Stingers maakten hun video op een van de beroemdste plekken van Sydney → Circular Quay. Vanaf daar heb je uitzicht op het fraaie Opera House en de Harbour Bridge.

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Australisch waterpoloteam stript voor de Gay Games"

bronnen: Winq.nl / GayStarNews.com / Facebook.com – Sydney Stingers


                                                                            

Paul Blokhuis | Geld voor terugdringen van zelfdodingen onder LHBT-jongeren

Den Haag – 'Kabinet'  →  Er komt extra aandacht voor het terugdringen van zelfdodingen onder LHBTIjongeren. Er komt onder meer een campagne met video's waarin ouders vertellen hoe zij hun kinderen hebben gesteund.

De campagne gericht op LHBTI–jongeren is onderdeel van het beleid van staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS om het aantal zelfdodingen en pogingen daartoe terug te dringen.

Paul Blokhuis stelt in totaal 15 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek en lokale initiatieven om zelfdodingen te voorkomen.

113
Daarnaast krijgt de Stichting '113' Zelfmoordpreventie jaarlijks twee miljoen euro extra subsidie. De stichting heeft onder meer een website en een telefoonnummer waarop mensen met suïcidale gedachten of gevoelens terechtkunnen. Ze krijgen er hulp van professionals en vrijwilligers.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Geld voor terugdringen zelfdodingen onder LHBTI-jongeren"

Zie ook:
Twee miljoen extra voor 113 Zelfmoordpreventie ‼  /  Staatssecretaris geeft 2 miljoen extra voor Stichting 113 Zelfmoordpreventie 

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net                                                           

woensdag 18 juli 2018

Nederland - Homo·acceptatie | Zo akelig laag zijn de percentages in Nederland

Homo-acceptatie in Nederland  →  'Nederland' ziet zichzelf als voorvechter van 'Homorechten'.  We waren immers het eerste land dat 'het huwelijk' openstelde voor mensen van 'hetzelfde geslacht' en op dat wapenfeit gaan we al zeventien jaar prat   Het is voor onze nationale identiteit essentieel dat we hoog staan in internationale rankings over LHBTI–acceptatie   Een recente studie stemt echter somber ‼

Mediamagnaat 'Viacom' – eigenaar van onder andere MTV – zette het grootste mondiale onderzoek naar 'LHBTI-acceptatie' ooit op   Meer dan 100.000 mensen in 65 landen werden ondervraagd. Het algemene beeld is positief, maar het landenresultaat voor Nederland is zorgwekkend.

In internationaal perspectief lijken we 't goed te doen: 56% van de Nederlandse respondenten voelt zich sociaal op het gemak bij mensen die open– lijk 'Homo' of 'Lesbo' zijn, tegenover 41% wereldwijd. We vinden ook vaker dat seksualiteit het gevolg is van biologie (36% tegenover 25%) en we hebben een hoger percentage LHB'ers dat zich geaccepteerd voelt: 21% versus 16%.

Lees verder op de website van Brainwash.nl:  Homo-acceptatie in Nederland: "Zo akelig laag zijn de percentages"

bronnen: Brainwash.nl – Linda Duits / Twitter.com – Linda Duits 
                                          
                                          

USA - Cher – Showbizz | Zangeres 'Cher' brengt album met ABBA-nummers uit

Amerika – Showbizz  →  We wisten al dat Cher in Mamma Mia 2 de rol van glamorous oma vertolkt,  maar nu is ook bekend dat ze een heel album heeft opgenomen vol met ABBA-nummers. De zangeres vertelde dit tijdens een interview met 'TODAY'. En 't album is niet wat je ervan verwacht.

De versie van Cher van 'Fernando'  origineel van 'ABBA'  was al een tijdje te horen, maar het blijft dus niet bij dit ene nummer. In het interview verteld Cher: "Nadat ik Fernando opnam, dacht ik dat 't heel leuk zou zijn om een heel album met ABBA nummers te doen, dus dat heb ik gedaan". Cher zegt ook dat het album niet zal zijn waar je aan denkt, als je aan ABBA denkt, "omdat ik het op een andere manier heb gedaan".
                                                

                                          
Of dit de nieuwe plaat is die Cher recentelijk al heeft aangekondigd is nog niet helemaal duidelijk. Die plaat komt in september uit - dus het is nog even duimen of het de ABBA-CD wordt. Ja, dus
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com – OUT.tv                                                   

dinsdag 17 juli 2018

Trump & Putin: A Love Story | "Donald Trump & Vladimir Poetin als Homostel"

Na het geruchtmakende bezoek van president Donald Trump en Vladimir Poetin aan Finland – en de uitspraken van Donald Trump na deze ontmoeting, is deze video veelvuldig gedeeld op internet.  De twee wereldleiders worden neergezet als verliefd Homostel wat in de Verenigde Staten, maar vooral in Rusland veel ophef veroorzaakt.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                                       

Nijmegen – 4daagse – Woensdag 18 juli 2018 | "Roze Woensdag in Nijmegen"

Nijmegen  →  Roze Woensdag is een LHBT (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel en Transgender) dag. In Nederland is er op wettelijk vlak veel goed geregeld, op sociaal-maatschappelijk vlak vindt er nog steeds discriminatie plaats, soms zelf met geweld tot gevolg ‼

Op 'Roze Woensdag' vragen we aandacht voor de LHBT groep die soms niet zo zichtbaar is. Tijdens 'Roze Woensdag' zorgen we voor die zicht- baarheid ‼  Dit doen we door samen, Hetero, Homo, BiTransgender of wie dan ook, samen een feest te bouwen.  Daarnaast vinden er ieder jaar bewustwordingsacties plaats tijdens de 'Roze Woensdag'. We mogen niet vergeten waarom we deze dag in Nederland mogen en kúnnen vieren.
                                                 
                                                           
                                                
Roze Woensdag, een feest voor iedereen ‼
Een feest voor iedereen, dat zie je ook terug in het programma. Van schlagermuziek tot lekker beats, van drags tot aandacht voor gayrights over de grens.  Met tien deelnemende podia, vijf afterparty's is er voor elk wat wils.  Het feest start om 12.00 uur – en loopt door tot diep in de nacht. De NS zet in de Vierdaageweek extra treinen in, dus blijf lekker lang in Nijmegen en 'Party Your Roze Boa Off' ‼

Voor het programma van Roze Woensdag 2018:  KLIK HIER

bronnen: RozeWoensdag.nl / YouTube.com / Twitter.com  Gelderlander.nl
                                                   
                                                                      

maandag 16 juli 2018

Enschede - Grolsch Summer Sounds - Do. 19 juli 2018 | 't Bölke Open Air 2018

Enschede      Club 't Bölke trapt op donderdag 19 juli voor de elfde keer het spits af van de "Grolsch Summer Sounds" ‼  Ook dit jaar zetten ze de Oude Markt in Enschede van 19.00 tot 00.30 uur weer op zijn kop met spectaculaire acts, drag queens, dansers, live op- tredens en opzwepende muziek – tijdens 't Bölke Open Air 2018.

Dit druk bezochte zomerspektakel is voor iedereen vrij toegankelijk en vormt voor velen 'n hoogtepunt van het jaar.  De hele Oude Markt met al zijn terrassen staat vol met feestgangers die genieten en zich laten verrassen door het vertier,  dat vanaf het grote podium wordt aangezwengeld en van special effects voorzien.

Vanaf 23.00 uur is 't tijd voor de 't Bölke Open Air After met diverse DJ's, Go-Go dancers en glamoureuze optredens. Deze spectaculaire after-party gaat tot 04.00 uur door.

't Bölke Open Air 2018 – 19.00-00.30 uur  Oude Markt  Enschede     't Bölke Open Air After 2018  23.00-04.00 uur  Molenstraat 6  Enschede

bronnen: GayNews.nl / Instagram.com – Uitgaanscentrum 't Bölke


                                                           

He-Ho-Bi | Wetenschap bewijst: Helft van de Hetero's is een beetje Biseksueel

Amerika – Onderzoek uit 2016      Mocht je ooit getwijfeld hebben of je niet een beetje 'Biseksueel' bent, dan is dat helemaal niet zo gek. Ongeveer de helft van alle Heteroseksuele mannen en -vrouwen draagt namelijk Homogenen bij zich. Dat meldt RTL Nieuws op basis van onderzoek van Giorgi Chaladze van de Ilia State University in Georgia.

Minder voortplanten
Dat seksuele voorkeur deels erfelijk bepaald is, was al langer bekend. Maar omdat Homoseksuelen zich minder vaak voortplanten zou je verwachten dat het aantal Homoseksuelen zou afnemen.

Volgens Chaldze draagt de helft van de Heteroseksuele mannen en vrouwen het gen echter bij zich.  Daardoor wordt Homoseksualiteit van generatie op generatie doorgegeven. Het is dus niet zo heel erg vreemd als je je aangetrokken voelt tot hetzelfde geslacht. Grote kans dat je die Homo-genen bij je draagt die daarvoor zorgen.
                                                         
                                                             
Grote familie
Uit het onderzoek blijkt ook dat Homoseksuelen vaker uit een grote familie komen. Vrouwelijke leden van die families krijgen vaak meer kinderen en daardoor zouden zij de zogenoemde Homo-genen doorgegeven aan een volgende generatie.
bronnen: MetroNieuws.nl / Twitter.com – RTL·Nieuws.nl / YouTube.com


        

                                                           

zondag 15 juli 2018

Transgenders | "Aantal Transgenders dat medische hulp zoekt vervijfvoudigd"

Transgenders – Zorgtrajecten  →  Steeds meer mensen die worstelen met hun identiteit laten hun geslacht veranderen. Sinds 2008 is het aantal aanmeldingen om een zorgtraject te starten vervijfvoudigdDat schrijft De Telegraaf

In 2008 waren er in Nederland nog zo'n 250 Transgenders die zich voor een transitie aanmeldden bij het genderteam - nu zijn dat er zo'n 1000. Lang niet iedereen laat een geslachtsverandering uitvoeren - vaak gaat het om operaties waarbij aanpassingen aan 't lichaam worden uitgevoerd, zoals een borstimplantatie of -verwijdering.

Lees verder op de website van RTL·Nieuws.nl:  "Aantal Transgenders dat medische hulp zoekt vervijfvoudigd"

Zie ook:


bronnen: RTL·Nieuws.nl / Twitter.com – RTL·Nieuws.nl
                                                    
                                                    

Indonesië – Aceh | Koppel krijgt zweepslagen na beschuldiging van Homoseks


Indonesië - Aceh  →  Een Homostel uit de Indonesische provincie Aceh heeft publiekelijk 80 zweepslagen gekregen. De twee mannen werden veroordeeld van het hebben van seks. Meer dan 1000 mensen hebben de publiekelijke mishandeling bekeken.
                                                          

                                                  
"De mannen werden eerder dit jaar door een menigte burgers opgepakt in een schoonheidssalon", meldt DailyMail.  Samen met 15 anderen kregen ze zweepslagen op een podium voor de moskee in Banda Aceh de hoofdstad van de provincie. Ze moesten volledig witte kleding aan, waarna een beul hen klappen gaf met de zweep. Het publiek moedigde de beul aan en riep 'sla harder' terwijl de mannen werden geslagen.


bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com – TheSun.ie → The Irish Sun