zaterdag 9 juli 2016

België | "Antwerp Pride in teken van HoLeBi- en Transgender-vluchtelingen" ‼

De negende editie van het HoLeBi- en Transgenderfestival Antwerp Pride zal dit jaar plaatsvinden van 11 tot en met 15 augustus 2016 - één dag langer dan gebruikelijk - en in 't teken staan van de vluchtelingenproblematiek   De organisatie roept op om meer aandacht te hebben voor vluchtelingen die hun land hebben moeten verlaten omdat daar niet aanvaard wordt dat ze HoLeBi of Transgender zijn, en die in het land waar ze asiel aanvragen vaak ook nog eens met extra vooroordelen te kampen krijgen.

Tijdens 't kunstenfestival Antwerp Queer Arts zal er over het thema van LGBT-vluchtelingen van gedachten gewisseld worden en bij de parade op zaterdag 13 augustus, het traditionele hoogtepunt van Antwerp Pride, zullen een aantal LGBT-vluchtelingen meelopen. Antwerp Queer Arts dat al op 06 augustus start, heeft daarnaast ook aandacht voor seksualiteit en gender in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Een week lang zul- len er films, discussies, tentoonstellingen, performances en muziek te bezoeken vallen, verspreid over de hele stad.

Antwerp Pride duurt dit jaar een dag langer omdat maandag 15 augustus een feestdag is ‼ Aangezien het in Antwerpen dan ook Moederdag is, houdt het festival een brunch in Park Spoor Noord, met een glaasje 'cava' voor alle deelnemende moeders. Verder omvat Antwerp Pride ook nog onder meer een openingsreceptie op donderdag in het stadhuis, de feesten 'Wave' aan Het Steen en 'Extravaganza' in Café d'Anvers op zaterdag en een muziekfestival op de Grote Markt op zondag, waar Sandra Kim en Dana International verwacht worden.

Een overzicht van alle 60 evenementen is te vinden op:  AntwerpPride.eu 

Zie ook:
bronnen: GVA.be – Gazet van Antwerpen / YouTube.com


        
                               

Star Trek Beyond | Luitenant 'Hikaru Sulu' wordt Homo in 'Star Trek Beyond' ‼

Star Trek Beyond  →  Luitenant Hikaru Sulu is homo. In de komende film 'Star Trek Beyond' zal blijken dat Sulu een mannelijke partner heeft en dat ze samen een dochter hebben.

Dat luitenant Hikaru Sulu homo is, is een eerbetoon aan George Takei (79) – de Japans-Amerikaanse acteur die Sulu speelde in de beginjaren van 'Star Trek' ‼  ► George Takei is homo en homoactivist.

Mr. Sulu wordt tegenwoordig gespeeld door de Koreaans-Amerikaan John Cho (44). "Ik vind het een leuke aanpak. Het is geen issue in de film. En zo zou het moeten zijn; niet oordelen over iemands seksuele voorkeur".

'Star Trek Beyond' komt uit op 17 augustus in België en is vanaf 21 juli te zien in de Nederlandse bioscopen.

Zie ook:

Extra:
De man en dochter van Mr. Sulu gespot in Koreaanse trailer 'Star Trek Beyond'  /  Wikipedia.org | Star Trek → "Hikaru Sulu"  

bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / YouTube.com


        


Star Trek Beyond | George Takei niet tevreden met Homoseksuele Mr. Sulu in 'Star Trek Beyond'

Star Trek Beyond  →  Luitenant Hikaru Sulu blijkt homo in 'Star Trek Beyond'. Een eerbetoon aan acteur George Takei (79), die als per- soon in 2005 zijn coming-out deed. Sindsdien zet hij zich in voor HoLeBi's en Transgenders.

Luitenant Hikaru Sulu, tegenwoordig gespeeld door John Cho (44), krijgt vanaf 'Star Trek Beyond' een man en een dochter.

Dat druist in tegen de creatie van auteur 'Gene Roddenberry'. "De 'Star Trek'-bedenker schreef Mr. Sulu als een hetero" ‼, zegt George Takei. "Al was Gene Roddenberry best wel homovriendelijk ingesteld".

"Ze hadden beter een nieuw personage bedacht met een gay verleden in plaats een heteroseksueel personage homo te maken ... ", zegt George Takei

bronnen: ZiZo-Magazine.be / HollywoodReporter.com / YouTube.com


        
                                   

vrijdag 8 juli 2016

Pop Stars For Orlando | Artiesten maken nummer voor de Orlando·slachtoffers

USA - Showbizz    Een lange lijst Amerikaanse artiesten, van Britney tot Gwen Stefani en Adam Lambert, heeft een single opgenomen voor de slachoffers van Orlando. De titel: "Hands"

De single is een initiatief van homobelangenorganisatie GLAAD en Interscope Records. De opbrengsten gaan naar het Equality Florida Pulse Victims Fund, het GLBT Community Center Florida en GLAAD zelf.

Volgens GLAAD-president en CEO Sarah Kate Ellis hebben de verschrikkelijke gebeurtenissen 'n wond veroorzaakt, maar de gemeenschap niet verslagen.

Hands is mede geproduceerd door Mark Ronson (bekend van z'n werk voor Amy Winehouse & Bruno Mars) en geschreven door Julia Michaels en Justin Tranter (verantwoordelijk voor Justin Biebers Sorry).

Dit zijn de artiesten die hebben meegewerkt: Britney Spears, Jennifer Lopez en Mary J. Blige, Jason Derulo, Tyler Glenn, Selena Gomez, Halsey, Ty Herndon, Imagine Dragons, Juanes, Adam Lambert, Mary Lambert, The 'Trans Chorus' Of Los Angeles, Kacey Musgraves, MNEK, Prince Royce, Alex Newell, P!nk, Nate Ruess, RuPaul, Troye Sivan, Jussie Smollett, Gwen Stefani en Meghan Trainor.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                     

Onderzoek | "Discriminatie houdt Hiv-epidemie onder Homo-mannen in stand"

Amerika – Onderzoek  →  Hoewel het aantal Hiv-besmettingen wereldwijd licht afneemt, is de ziekte onder "mannen die seks hebben met mannen" een onverminderd probleem.

"We zijn erg bezorgd dat de Hiv-epidemie zich doorzet onder homomannen. Het gaat de verkeerde kant op", aldus arts "Chris Beyrer" van de John Hopkins Universiteit in Amerika.

Chris Beyrer leidde een onderzoek naar Hiv, waarvan de bevindingen zaterdag 09 juli 2016 worden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijd- schrift The Lancet.

De Amerikaan keek specifiek naar Hiv onder homo's, biseksuelen en andere mannen die seks hebben met mannen.

Stigmatisering en Discriminatie 
Stigmatisering en discriminatie zijn volgens de onderzoekers belangrijke verklaringen voor het feit dat de Hiv-epidemie onder homoseksuelen aanhoudt. In veel landen krijgen LGBT's om politieke en culturele redenen niet de vereiste medische zorg  Hierdoor worden besmettingen van Hiv onder homo's nauwelijks teruggedrongen.

Onder meer Rusland en enkele Afrikaanse landen worden in het onderzoek genoemd  De wetenschappers beschrijven een situatie in Malawi, waarbij een man werd gearresteerd nadat bleek dat hij z'n Hiv-besmetting door seks met mannen had opgelopen. Hierdoor durfden anderen zich niet meer te laten testen.

"De angst voor discriminatie staat niet alleen behandeling, maar ook testen op Hiv in de weg. Hierdoor kan de verspreiding van de ziekte niet goed worden bestreden", aldus Chris Beyrer. "Deze ontwikkeling moet veranderen, willen we ooit bereiken dat er een Aids-vrije generatie op aarde rondloopt".

bronnen: NU.nl / YouTube.com


        
                                 

donderdag 7 juli 2016

Duitsland - Keulen - The Proud Whopper | Burger King verkoopt Homo·burgers

Keulen  –  Een filiaal van hamburgerketen Burger King in het Duitse 'Keulen' heeft afgelopen weekend tijdens de plaatselijke Gay Pride de zogenoemde 'The Proud Whopper' verkocht. Het Duitse filiaal had hiermee een Europese primeur  De burger was niet anders ... en niet duurder dan de gewone Whopper.

Het enige wat er anders aan was, was dat het papiertje waar de burger in verpakt zat de kleuren van de regenboog had. De tekst op de binnen– zijde van de tijdelijke verpakking – "We Are All The Same Inside" – moest volgens het concern haar klanten aan het denken zetten.

"Het laat zien waar wij als merk voor staan en dat wij de 'homogemeenschap' ondersteunen  Iedereen is anders aan de buitenkant maar van binnen zijn we allemaal het zelfde," aldus een woordvoerder van Burger King.

San Francisco  –  Het is niet voor het eerst dat de Amerikaanse hamburgerketen zich openlijk uitspreekt voor diversiteit. Tijdens de 'Gay Pride van San Francisco' in 2014 werd de speciale 'The Proud Whopper' ook al verkocht.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                                                                             

Het Nationale Condoomonderzoek | "Muidense mannen hebben de grootste" ‼

In de gemeente Muiden zijn mannen gemiddeld het grootst geschapen. Dat blijkt uit een groot onderzoek van Condoom-Anoniem: het NationaleCondoomonderzoek. De condoomwebshop liet de verkoopdata analyseren op basis van condoommaten en postcodes. In de gemeente Rotterdam en provincie Groningen worden de meeste XXL-condooms verkocht  Inwoners van Vlagtwedde en de provincie Groningen blijken het veiligst te vrijen ‼ Bij onderzoek naar condoomgebruik, wordt vaak naar de lengte gekeken. Terwijl juist de om- trek bepalend is voor de maat condoom. In 't onderzoek van de webshop is niet gekeken wie de langste maar wie de grootste omtrek heeft.

Nationale Maatmeter
CondoomAnoniem oprichter Richard Spooren wil eraan bijdragen dat gebruikers én fabrikanten zich bewust worden van 't feit dat niet lengte, maar de omtrek telt. Daarom ontwikkelde hij op basis van het onderzoek de Nationale MaatMeter ‼ Deze maakt zichtbaar in welke gemeente en provincie de meeste condooms worden verkocht, waar de minste S-condooms en de meeste XXL-condooms worden verkocht. Bezoekers van de website kunnen ook cijfers opvragen van een specifieke gemeente of provincie en weetjes over condooms en 't mannelijk geslacht opzoeken, zoals de favoriete smaak en wie de meeste condooms koopt: mannen of vrouwen.
                                  

                                                 
Wat is XXL nu echt ?!
Hoewel veel mensen nog altijd denken dat de lengte van de penis van belang is, is voor condoomgebruik juist de omtrek bepalend. De juiste maat zorgt ervoor dat een condoom veilig is en fijner zit  Zelfs condoomfabrikanten slaan daarin nog vaak de plank mis door XL-condooms dezelfde omtrek te geven als hun andere condooms. XXL is geschikt voor mannen met een penisomtrek van 14 centimeter of meer ‼ De meeste Nederlanders kopen standaard condooms voor een penisomtrek tussen de 11 en 12 centimeter.

Verkeerde maat, groter risico
Condoom-Anoniem verkoopt jaarlijkse bijna 3 miljoen condooms via de webwinkel en de fysieke winkel en groothandel ‼ Het bedrijf krijgt da- gelijks vragen over de juiste maat condoom. Een te strak condoom is moeilijker om te doen, kan erectieproblemen opleveren en kan eerder kapot gaan. Een te ruim condoom geeft een groter risico op afglijden tijdens de vrijpartij. Dit maakt het risico op SOA's of zwangerschap groter. Daarom ontwikkelde Condoom-Anoniem vorig jaar al MeetJePenis.nu - een mobiele website voor smartphones waarmee de condoommaat be- paald kan worden. Zo hoopt het bedrijf mannen (en vrouwen) bewust te maken van het feit dat niet de lengte maar de omvang telt.
                                                   

                                          
De Nationale MaatMeter is gebaseerd op een onderzoek naar het gebruik van verschillende maten condooms in Nederland. Alle conclusies uit het onderzoek zijn op basis van verkoopcijfers over 2015 van Condoom-Anoniem. In 2015 zijn via de webshop 2.503.741 condooms verstuurd naar meer dan 70.000 gebruikers ‼ Overigens heeft de gemeente of provincie waar de meeste XXL-condooms worden verkocht niet per se de grootste. In dezelfde gemeente kunnen bijvoorbeeld ook veel S-condooms worden verkocht.

Condoommaten uitgelegd
De maat van een condoom is de nominale breedte. Dit is de breedte in millimeters gemeten als een condoom plat ligt, zonder dat het uitgerekt wordt. Condoom-Anoniem heeft dit vertaald naar de maten S tot en met XXL. M is de meeste verkochte maat in Nederland.

tot en met 51 mm = S:  gekocht door 1,30% van de condoomgebruikers
52 t/m 56 mm =  M:  gekocht door 90,23% van de condoomgebruikers
57 t/m 60 = L:  gekocht door 4,14% van de condoomgebruikers
61 t/m 65 = XL:  gekocht door 2,69% van de condoomgebruikers
66 en hoger = XXL:  gekocht door 1,64% van de condoomgebruikers
bronnen: Condoom-Anoniem.nl – Richard Spooren / YouTube.com
                       
                                                   

woensdag 6 juli 2016

VS – Newz | Opschudding in de VS: "Is het Vrijheidsbeeld een Transgender" ?!

USA  →  Plots is er in de Verenigde Staten onder conservatieven, Republikeinen en anti-HoLeBi en Transgender activisten opschudding ontstaan over 't beroemde Vrijheidsbeeld. Men vraagt zich af of het beroemde beeld wel degelijk een vrouw is - en men vreest dat het beeld eigenlijk transgender is omdat het zowel vrouwelijke als mannelijke trekken heeft.

  Fox Nieuws bracht 03 juli 2016 een korte uitzending over de vraag "is het Vrijheidsbeeld een Transseksueel" ?!  De vraag kwam er nadat een historicus recent beweerde dat het Vrijheidsbeeld geen vrouw is maar een transgender, omdat de maker van het beeld - de Fransman Frédéric Bartholdi - zich zou hebben gebaseerd op zijn broer en niet op zijn moeder zoals altijd werd gedacht  Volgens de historicus ging Bartholdi elke week langs zijn geesteszieke broer en staarde hem uren aan. Fox nieuws haalde historicus en universiteits professor Edward Berenson naar de studio die ingaat op de geruchten.

 Het beroemde Vrijheidsbeeld is een geschenk van Frankrijk ‼ In juni 1885 arriveerde het beeld in de haven van New York, na een lange reis over de Atlantische Oceaan aan boord van het Franse fregat Isere.  Tijdens de reis bestond 't beeld uit 350 stukken, verdeeld over 214 kratten ‼ In april 1886 was het voetstuk klaar en in een tijdsbestek van vier maanden werd 't beeld in elkaar gezet - waarna het op 28 oktober 1886 werd ingehuldigd.

Zie ook:  Is het Vrijheidsbeeld in Amerika 'Transseksueel' ?!  /  Is het Vrijheidsbeeld eigenlijk 'een man' ?!

bronnen: HoLeBi.info / FoxNews.com / YouTube.com                                         

Jet Bussemaker kan subsidie van omstreden Homo-organisatie niet stopzetten

Minister 'Jet Bussemaker' – Hart van Homo's  →  De subsidie aan de omstreden homohulporganisatie Hart van Homo's kan alleen wor- den gestopt als de reformatorische organisatie niet aan de subsidievoorwaarden voldoet  Omdat dit niet het geval is – stopt minister Jet Bussemaker (Emancipatie) de subsidie daarom ook niet.

Dat zei zij woensdag in een Kamerdebat over de kwestie.

Zou de bewindsvrouw nu ophouden met de financiële steun, dan kan de organisatie in beroep "en dat kan ertoe leiden dat ik ze moet compen- seren voor onterecht stoppen met subsidie".

 Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat de minister de subsidie stopzet ... omdat de christelijke organisatie – die lesmateriaal voor orthodox-christelijke scholen ontwikkelt – homoseksuelen en lesbiennes zou oproepen om zich te onthouden van seks met iemand van hetzelfde geslacht. Ook zou Hart van Homo's het homohuwelijk afwijzen. 
                             
                                
Volgens minister 'Jet Bussemaker' licht de groep meerdere alternatieven toe naast seksuele onthouding. Ze vindt het belangrijk dat Hart van Homo's wordt ondersteund, omdat de organisatie homoseksualiteit tenminste bespreekbaar maakt in christelijke kringen en tienduizenden jon- geren bereikt die anders niet bereikt zouden worden.

Emancipatie
Jet Bussemaker zei dat de manier van denken van de groep niet bij haar past, maar zij moet als minister ervoor zorgen "dat alle jongeren hun seksualiteit zelf kunnen ontwikkelen". "Ook voor christelijke jongeren moet ik minister van Emancipatie zijn", stelt Bussemaker.

Een meerderheid in de Kamer vindt echter dat de subsidie toch moet worden ingetrokken, omdat er geen gemeenschapsgeld zou moeten gaan naar organisaties die dergelijke boodschappen verspreiden.

Donderdag praat de Tweede Kamer verder over de kwestie.


bronnen: NU.nl / Twitter.com - NU.nl / YouTube.com                           

dinsdag 5 juli 2016

Engeland – 'London Pride' | Ramadan en Gay Pride: "Een goede combinatie" ?!

UK – 18 juni 2016  →  Op de Londense Gay Pride - die 25 juni 2016 plaatsvindt - zullen meer politieagenten aanwezig zijn   Dat schrijft de Engelse Metro 'Metro UK'. Volgens de politie zelf is dat vooral ter geruststelling van de bezoekers ‼ Ook wil de politie laten zien dat zij de LHBT-gemeenschap steunen  Zij verwachten dat er meer mensen dan normaal op de 'London Pride' zullen afkomen, uit solida- riteit naar de slachtoffers in Orlando. Dat wil de politie ook aanmoedigen. Maar daarbij willen zij wel de veiligheid kunnen waarborgen. Vandaar de extra inzet van agenten. 

UK – 05 juli 2016  →  Ahmer is aan het vasten voor de Ramadan, maar dat houdt hem niet weg van 'een goed feestje'.  Ahmer stort zich vol overgave in de Londen Pride, zonder te eten of te drinken.

bronnen: MetroNieuws.nl / ZoomIn.tv                                                 

Amerika - 'Justin' – Showbizz | "Justin Bieber wakeboard in zijn boxershort" ‼

Amerika  →  Justin Bieber is weer eens van zijn goede kant gespot. Zanger 'Justin Bieber' vond het namelijk niet zo nodig om zich voor het wakeboarden even om te kleden en dus sprong hij in Calvin Klein boxershort het water in.

Justin Bieber is vaker in zijn boxershort op foto's te bewonderen. Justin Bieber is al een tijdje het gezicht van Calvin Klein.

Zie ook:

bronnen: GayOkay.nl / Instagram.com


Een foto die is geplaatst door Justin Bieber (@orgasmicbizzle) op

                                      

maandag 4 juli 2016

Engeland – Big Brother | "Een Homo huwelijksaanzoek in Britse Big Brother" ‼

Een primeur voor de Britse Big Brother: voor het eerst in de geschiedenis van realityprogramma Big Brother vond er een huwelijksaan- zoek tussen twee mannen plaats. Bewoner Andy West werd verrast door zijn partner 'Ed'  De bedoeling was dat hij net als de andere bewoners en hun geliefden een romantisch dinertje zouden hebben. 
                               
                             
Andy West was echter van plan om Ed ten huwelijk te vragen - niet wetende dat zijn vriend exact hetzelfde van plan was én al een ring bij zich had. De stomverbaasde Andy keek toe hoe Ed door de knieën ging. Uiteraard was zijn antwoord 'JA', mede door zijn tijd in het huis weet de Brit dat hij 'Gray and Old' met zijn baby wil worden.

Zie ook:  Homo huwelijksaanzoek in Engelse Big Brother  /  Homo huwelijksaanzoek in Britse Big Brother

bronnen: Televizier.nl / Twitter.com – OK Magazine YouTube.com                             

Canada – Gay Pride | Canadese 'premier Trudeau' schittert op Pride in Toronto

Canada  Toronto  'Gay Pride'  →  Premier Justin Trudeau van Canada heeft dit weekend als eerste zittende premier ooit meegelopen in de Pride-Parade in Toronto. Minister-president Justin Trudeau had 't zo te zien enorm naar zijn zin en zwaaide trots met zijn regen- boogkleurige Maple Leaf-vlag   Later op de dag maakte hij bekend dat zijn regering onderzoekt of Canada genderneutrale identiteits- kaarten krijgt.

Premier Justin Trudeau leek het enorm naar zijn zin te hebben tijdens de Pride in Toronto en dat viel ook veel social-mediagebruikers op
                                  
                             
Premier Justin Trudeau zelf had na afloop weinig woorden nodig om zijn gevoel over te brengen. 'Proud' (Trots) tweete hij - vergezeld van een paar mooie foto's van de dag.
                                     
                                 
Genderneutraal
Later op de dag zei premier Justin Trudeau tegen een lokale nieuwszender dat de regering bekijkt of ze een genderneutrale identiteitskaart kunnen invoeren. Naast man en vrouw wil Trudeau ook een 'X' toevoegen aan de opties bij geslacht.  In Australië, Nieuw-Zeeland en Nepal is dat al een mogelijkheid.
                      
Een foto die is geplaatst door Justin Trudeau (@justinpjtrudeau) op
                                           
Zie ook:  
bronnen: Gay.nl / Twitter.com / Instagram.com / YouTube.com