zaterdag 16 juni 2018

Deze waanzinnige video moet je gewoon zien | "Patrick Starr – Got The Glam"

Winq.nl begint meteen maar met de lekkerste video – dat ze normaal gesproken voor het laatst zouden bewaren. Want kijk eens wie daar helemaal uit d'r drag-dak gaat ?!  Is het liedje goed ?!  Nee, zeker niet. Is de video mooi ?!  Ja, en nog veel meer dan dat ‼

Patrick Starr → De kostuums zijn fabeltastisch - de mannelijke figuranten stuk voor stuk te heet om aan te pakken en dan hebben we het nog niet eens gehad over de strandscène. Heremetiet wat leuk, dit.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                       

Amsterdam - Pride Amsterdam | Jury van 'Botenparade 2018' vol prominenten

Amsterdam  →  De jury van de wereldberoemde 'Botenparade' van "Pride Amsterdam 2018" is weer compleet en bestaat ook dit jaar weer uit talloze prominenten die deze zware en leuke taak op zich willen nemen. Onder leiding van TV-presentator Cornald Maas zijn de juryleden van dit jaar: Floortje Dessing, Gerard Spong, Henny Huisman, Andrea van Pol en Cornald Maas.

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Jury beroemde 'Botenparade' Pride Amsterdam 2018 vol prominenten"

Zie ook:

bronnen: GayNews.nl / Twitter.com – GayNews.nl
                                              
                                                      

vrijdag 15 juni 2018

Amerika – Showbizz | "Komt zanger 'Jason Mraz' Uit de Kast als Biseksueel" ?!

Amerika - Showbizz  →  Jaarlijks schrijven bekende Amerikanen een ode aan de Homogemeenschap voor Billboard Magazine. Dit jaar een opvallende brief van zanger Jason Mraz ‼  "I Am Bi Your Side", schrijft de zanger aan het eind van zijn bericht.
                                                     

                                                 
Jason Mraz, bekend van de hits 'Lucky' en 'I Won't Give Up' schreef speciaal voor Billboard een liefdesbrief aan de LHBTIQ-gemeenschap. "Dank jullie wel", schrijft de zanger. "Jullie hebben me geïnspireerd, laten zien wat kracht is en veel over moeten hebben voor liefde". "I Am Bi Your Side" ‼ Bij dat laatste schrijft hij 'By' als 'Bi', daarmee wordt aangenomen dat de zanger Uit de Kast komt als Biseksueel.

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Zanger 'Jason Mraz' komt Uit de Kast als Biseksueel"

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com


        
                                                         

Utrecht - Canal Pride - Morgen - 16 juni 2018 | Tweede 'Canal Pride' in Utrecht


Utrecht - Canal Pride  –  Zaterdag 16 juni is de tweede editie van de Canal Pride in Utrecht.  Die dag kleurt de Domstad weer roze met een bonte stoet van boten uit de LHBTI-gemeenschap. Thema dit jaar luidt "Trots Op Jou" ‼ 

Vanaf 14.00 uur trekken meer dan veertig boten over de Oude Gracht; een verdubbeling van het aantal van vorig jaar. Naast het aantal boten is ook het feestaanbod gegroeid. Na de parade zijn er maar liefst vier openbare straatfeesten gevolgd door vier afterparties.
                                               
                                          
Zie ook:
        
                                            
Utrecht - 16 juni 2018 - Canal Pride | "De stad kleurt vandaag Roze tijdens Utrecht Canal Pride"

In het centrum van Utrecht was zaterdag de tweede - zeer succesvolle - editie van Utrecht Canal Pride. Aan de tocht door de binnen- stad over de Oude Gracht deden ruim veertig boten mee, waaronder vaartuigen van de 'Politie', 'Café Kalff', 'Bodytalk', de 'gemeente Utrecht', de 'Universiteit Utrecht', het 'UWV' en verschillende schepen van het 'COC'. 

Opvallend was de deelname van de 'plaatselijke politiek' aan het evenement. Bijna alle partijen die zitting hebben in het Utrechtse gemeentebestuur stonden gebroederlijk op één boot. De 'bonte stoet schepen' ging vooraf aan een grote groep individuele deelnemers die deze editie de mogelijkheid kregen om met een kano mee te varen.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  Utrecht - Canal Pride | "Canal Pride Utrecht in foto's"
                    
Zie ook:  
Programma van de 'Canal Pride' & 'Midzomergracht Festival' 2018  /  Dit zijn de beste plekken om de 'botenparade' te bekijken  
Dit kan je allemaal doen tijdens de "Utrecht Canal Pride" ‼  /  15 redenen waarom Utrecht Pride een feest is om trots op te zijn 
Utrecht | "De stad kleurt vandaag Roze tijdens Utrecht Canal Pride"  /  Boten van de Canal Pride varen over Utrechtse grachten
bronnen: GaySite.nl / Twitter.com – Gio / YouTube.com
                                 
                                              
        
                                                           

donderdag 14 juni 2018

Maasdijk – Gay Doosz – CJIB Zuigt | "Kunt u hier om lachen, meneer agent" ?!

Maasdijk – Flitspaal  →  De flitspaal aan de Maasdijk in "Maasdijk" zal maandagochtend weinig auto's hebben geflitst ‼  Iemand heeft over de flitspaal een kartonnen doos gehangen.

Op de doos staan de woorden 'Gay Doosz' gespoten met groene grafitti.  Aan de andere kant van de doos is 'CJIB zuigt' te lezen. Er werd ook aan 1 van de agenten gevraagd wat hij hiervan vond …  😃😂
bronnen: HetIsTochOmTeGieren.nl / YouTube.com                                                   

Film: 'Love, Simon' - Vanaf vandaag in de Bioscopen | "Deze film moet je zien"

Een liefdesverhaal met humor dat gaat over opgroeien, jezelf vinden en liefde. "Love, Simon" verschijnt op 14 juni in de Nederlandse bioscoop.

Simon Spier (17) is homo - maar heeft dit nog niet verteld aan zijn familie en vrienden. Hij is online verliefd geworden op een man, maar weet niet dat dat zijn klasgenoot is. Simon Spier weet niet überhaupt niet hoe hij met al zijn problemen moet omgaan, en dat zorgt voor een hoop humor.

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: Vriendin.nl / YouTube.com


        
                                                      

Zoenende mannen te zien tijdens WK Kick-off tussen Saoedi–Arabië & Rusland

Tijdens de openingswedstrijd van het WK voetbal in Rusland is vanavond via augmented reality een grote supportersvlag te zien met een zoenend gay koppel met op hun wangen de vlaggen van Rusland en Saoedi-Arabië.

Onder de kussende mannen is de tekst "Love Will Win Tonight" te lezen ‼  Het digitale initiatief van het Zweedse kledingmerk 'Björn Borg' wil mensen aansporen om stelling te nemen tegen de onderdrukking van LHBTIQ-rechten in het algemeen en huwelijksongelijkheid in 't bijzonder.

                      
       Björn Borg – Marriage Unblocked  →  MarriageUnblocked.com
                                    

bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Facebook.com – Winq.nl                                                   

woensdag 13 juni 2018

India – Vakgenootschap van Psychiaters | "Homoseksualiteit is géén ziekte" ‼

India  –  Het Indiase 'vakgenootschap van psychiaters' heeft deze week in een officiële verklaring laten weten dat 'Homoseksualiteit' niet meer als ziekte moet worden gezien. Volgens de Indian Psychiatric Society (IPS) is Homoseksualiteit niet langer een psychische aandoening en mogen Homo's en Lesbiennes daarom niet langer meer worden aangemerkt als personen met een ziekte

De beroepsvereniging van psychiaters riep hun meer dan 5000 leden op om te stoppen met het 'genezen' van Homoseksuelen ‼  Homoorganisaties in India zijn blij met de verklaring van het gezaghebbende vakgenootschap. Ze zien de officiële nieuwe stellingname als een "stap in de goede rich- ting".

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Homoseksualiteit is geen ziekte"

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                                                      

België | Campagne tegen LHBTIQ–fobie: "In Antwerpen Kan Iedereen Stralen"

België – Antwerpen – Campagne  →  De Stad Antwerpen heeft zondag een nieuwe hoffelijkheidscampagne gelanceerd "In Antwerpen Kan Iedereen Stralen" tegen geweld tegen HoLeBi's en Transpersonen   Het gaat daarbij niet enkel over fysiek maar eveneens over verbaal geweld zoals scheldpartijen.

Volgens het stadsbestuur knoopt de campagne perfect aan bij de Internationale dag tegen HoLeBi- en Transfobie op 17 mei 2018 en vormt het een goede aanloop naar de Antwerp Pride, die begin augustus plaatsvindt. Bovendien is Antwerpen eind juni gaststad voor de European Transgender Council, een conferentie die Transgenders op de kaart wil zetten.

Lees verder op de website van ZiZo-Magazine.be:  Campagne tegen HoLeBi- en Transfobie | "In Antwerpen Kan Iedereen Stralen"
                                             
                                         
Zie ook:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / ATV.be / Facebook.com – ZiZo-Online.be                                                             

dinsdag 12 juni 2018

Emmen | Boze buur bedreigt mannen bij Homo-ontmoetingsplaats Westerveld

Emmen    Een boze buurtbewoner heeft gisterenavond een bezoeker van de Homoontmoetingsplaats bij parkeerplaats Westerveld langs de N34 ter hoogte van Emmen gedreigd omver te rijden met zijn tractor.

De buurtbewoner wierp volgens het RTV Oost-programma 'Roze Golf' een aarden wal op bij de ingang van het Noordbargerbos bij de parkeer- plaats, die hij versterkte met keien en boomstammen.

Lees verder op de website van RTV·Drenthe.nl:  "Boze buur bedreigt mannen bij ontmoetingsplaats Emmen"


bronnen: RTV·Drenthe.nl / RozeGolf.net / Twitter.com –  RTV Drenthe
                                               
                                             

Polen – Pride-monument | Polen heeft een onbreekbaar Regenboogmonument


Polen  –  In Warschau werd de Pride maand in gezet met de inhuldiging van het vernieuwde HoLeBi & Transgender Pride monument - dat na verschillende keren te zijn beschadigd - nu bestaat uit onbreekbaar materiaal.

Polen heeft sinds 2012 een Regenboogmonument – een artistieke constructie in de vorm van een gigantische Regenboog gemaakt van kunstbloe men die zijn opgetrokken op 't Plein van de Verlosser (Plac Zbawiciela) in de Poolse hoofdstad Warschau. Het 'monument' staat er als symbool voor liefde, vrede, HoLeBi- & Transgender rechten en gelijkheid.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Polen heeft nu een onbreekbaar Regenboogmonument"

Zie ook:

bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – OUT.tv                                                              

Zeeland - 'Regenboogprovincie' | "Zeeland is de tiende Regenboogprovincie" ‼

Zeeland Regenboogprovincie  →  De provincie Zeeland is de tiende Regenboogprovincie van Nederland. Het voorstel van GroenLinks om 'Regenboogprovincie' te worden leidde de afgelopen tijd tot veel discussie - maar uiteindelijk ging een ruime meerderheid van de Provinciale Staten akkoord.

Door Regenboogprovincie te worden, geven provinciale overheden een duidelijk signaal af dat ze de veiligheid en sociale acceptatie van de LHBT ge- meenschap actief willen stimuleren. Ook zetten "Regenboogprovincies" actief in op samenwerking met maatschappelijke organisaties zoals het COC. Uit onderzoek van het 'ministerie van OCW' blijkt dat Regenbooggemeenten en –provincies vaker speciaal beleid ontwikkelen voor de LHBT gemeen- schap dan overheden zie zich niet hebben aangesloten bij het Regenboogproject.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Zeeland is de tiende Regenboogprovincie"
                                             
                                                           
Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                                       

maandag 11 juni 2018

Gouda – Miss Travestie | "Victoria Vyper is eerste Miss Travestie Groene Hart"

'Victoria Vyper' is de eerste Miss Travestie Groene Hart 2018. Na 3 rondes werd de Utrechtse 'Victoria' tot Miss Travestie Groene Hart gekroond. Publieksfavoriet Patsy Prozac uit Gouda eindigde als tweede. De Vlaamse 'Samantha Romanov' maakte op de derde plaats de top 3 compleet.

Lees verder op de website van GoudsDagblad.nl:  "Victoria Vyper eerste Miss Travestie Groene Hart"

Zie ook:

Extra:  Speciaal voor Roze Zaterdag heeft Weekblad 'deGouda' een app ontwikkeld ‼    Download nu deGouda app voor iOS en Android

Bronnen: GoudsDagblad.nl / Facebook.com – Gouds Dagblad                                                            

Israël – Tel Aviv – Pride | Massale belangstelling voor de Tel Aviv Pride Parade

Israël  –  Honderdduizenden toeschouwers vulden de straten van 'Tel Aviv' vrijdag bij het begin van de 'Pride Parade'. Een groot deel van de stad lag stil terwijl deelnemers en toeschouwers in fantasierijke kostuums door de straten dansten en marcheerden,  begeleid door praalwagens en oorverdovende muziek.

De parade is het hoogtepunt van de 'Pride Week' van Tel Aviv. De diverse feesten er omheen zullen nog het hele weekend doorgaan. De parade trekt 250.000 Israëliërs en toeristen naar de stad. Veel winkels steken voor de gelegenheid de Regenboogvlag uit, symbool van diversiteit.

Lees verder op de website van Jonet.nl:  "Massale belangstelling voor Tel Aviv Pride Parade"

Zie ook:

Extra:  Gayparades van Den Haag tot Tel Aviv

bronnen: Jonet.nl / YouTube.com


      
                             
      
                                           

Nederland – Acceptatie LHBT's | Acceptatie van LHBT's stagneert in Nederland

Hoewel er veel vooruitgang is geboekt in de acceptatie van "LHBTI's in Nederland" volgens het Sociaal Cultureel Planbureau, is deze positieve ontwikkeling tot stilstand gekomen.  Dat blijkt uit 'n wereldwijd onderzoek van Viacom dat tijdens de International Lesbian Gay, Bisexual & Transgender Pride Month is bekendgemaakt. 
                                     
                                                 
De vanzelfsprekende Nederlandse ruimdenkendheid over LHBTI is nog wel in hoge mate aanwezig. Maar uit het onderzoek blijkt dat er stagnatie is van de positieve ontwikkeling bij bepaalde onderwerpen in vergelijking tot de rest van de wereld.  De steun voor het homohuwelijk en de acceptatie van LHBT'ers is afgenomen in vergelijking met 2016. 

Lees verder op de website van WereldVanCulturen.nl:  "Acceptatie LHBT stagneert in Nederland"
bronnen: WereldVanCulturen.nl / Twitter.com – Wereld Van Culturen / Vimeo.com                                                         

zondag 10 juni 2018

Bioscoop - Love, Simon – Donderdag 14 juni 2018 | "Deze film moet je zien" !!

Een liefdesverhaal met humor dat gaat over opgroeien, jezelf vinden en liefde. "Love, Simon" verschijnt op 14 juni in de Nederlandse bioscoop.

Simon Spier (17) is homo - maar heeft dit nog niet verteld aan zijn familie en vrienden. Hij is online verliefd geworden op een man, maar weet niet dat dat zijn klasgenoot is. Simon Spier weet niet überhaupt niet hoe hij met al zijn problemen moet omgaan, en dat zorgt voor een hoop humor.

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: Vriendin.nl / YouTube.com


        
                                                      

GayNieuws.blogspot.nl → Feestje ‼ | 5000 artikelen op GayNieuws.blogspot.nl

                                                     

Raadsel - Test - Lievelingsfilm | Doe de test en ontdek wat je 'lievelingsfilm' is

Doe deze test en ontdek wat je lievelingsfilm is. Vraag me niet hoe het werkt. Probeer het gewoon en je zult zien, dat het echt werkt. En niet liegen ...  😉😛

Film → Test ‼

Neem een getal van 1 t/m 9

Vermenigvuldig dat met 3

Tel er 3 bij op

Vermenigvuldig het resultaat weer met 3

Je hebt nu een 2-cijferig getal.
Tel de twee cijfers, waaruit het getal bestaat bij elkaar op.

Je hebt nu een getal van 1 t/m 18.
Zoek het gevonden getal op, op de onderstaande filmlijst. Achter dat getal staat je lievelingsfilm.

En ...... ?!?!
  
01.  Gone With The Wind
02.  E.T.
03.  Beverly Hills Cop
04.  Star Wars
05.  Forrest Gump
06.  The Good, The Bad, and the Ugly
07.  Jaws
08.  Grease
09.  Anal African Gay Sex 3
10.  Casablanca
11.  Jurassic Park
12.  Shrek B
13.  Pirates Of The Caribbean
14.  Titanic
15.  Raiders Of The Lost Ark
16.  Home Alone
17.  Mrs. Doubtfire
18.  Toy Story

bronnen: GayNieuws.blogspot.nl → Remco & Fr@nkie-boy / Facebook.com – Patrick Kicken Funny Files