zaterdag 16 februari 2013

Politie Wit-Rusland valt Homobars binnen


In Wit-Rusland heeft de politie het gemunt op homobars. In de hoofdstad Minsk werden gay clubs de laatste tijd regelmatig binnen- gevallen door politieagenten. De bezoekers worden meegenomen, een nacht lang vastgehouden in de cel en op grove wijze ondervraagd.

De invallen van de politie in de Wit-Rusland – officieel Republiek Belarus geheten en een buurland van Polen – zijn een reactie op de poging van homorechtenorganisatie GayBelarus afgelopen maand om zich officieel te laten registreren. Dat zegt Siarhei Androsenka, voorzitter van Gay- Belarus. Volgens de activist worden opgepakte bezoekers van homobars door de politie ondervraagd over hun seksleven. Eén van hen zegt geslagen te zijn.

President Alexander Lukashenko van Wit-Rusland heeft jarenlang homo's en lesbiennes gekleineerd. Van hem is de uitspraak: "Het is beter dictator te zijn dan homo". Volgens Lukashenko – die het voormalige Sovjetland al achttien jaar met harde hand regeert en ook wel 'de laatste dictator van Europa' wordt genoemd – zijn homoseksuelen 'de agenten van het decadente Westen'. De politie van Wit-Rusland weigert commentaar te geven op het binnenvallen van homobars en het ondervragen van de bezoekers.

bron: GayKrant.nl
     

Profvoetballer komt "Uit de Kast" ‼

De achttienvoudige Amerikaanse international Robbie Rogers heeft zich vandaag via zijn blog geout als homo. Tegelijk kondigde hij op 25-jarige leeftijd het einde van zijn voetbalcarrière aan. "De voorbije 25 jaar heb ik in angst geleefd. Angst om te tonen wie ik werkelijk ben.

Voetbal was mijn manier om te ontsnappen en de sport heeft mij heel veel plezier geschonken", schrijft Rogers, die met zijn land deelnam aan de Olympische Spelen in Peking. "Nu is mijn geheim echter openbaar en is het tijd om mezelf te ontdekken, zonder het voetbal. Ik ben een vrij man." Rogers zat zonder club sinds zijn contract bij de Engelse tweedeklasser Leeds vorige maand werd ontbonden.

bron: GayKrant.nl


International VS komt "Uit de Kast"

De 18-voudig international Robbie Rogers uit de Verenigde Staten heeft op 25-jarige leeftijd zijn loopbaan beëindigd. 'Het is tijd voor mij om een stap opzij te doen. Ik wil mezelf gaan ontdekken buiten het voetbal', liet de voormalige middenvelder van onder meer Leeds United weten op zijn eigen website. Rogers onthulde in zijn persoonlijke ontboezeming dat hij op mannen valt.

'Ik ben alle jaren van mijn leven bang geweest, bang om te laten zien wie ik werkelijk ben', schreef Rogers, die met de Amerikaanse ploeg meedeed aan de Olympische Spelen van Peking 2008. 'Ik heb geleefd met de angst om de dierbaren om mij heen te verliezen als ze mijn geheim zouden kennen. Hoe vertel je de mensen van wie je houdt na 25 jaar dat je homo bent? Ik zal nooit de vrienden vergeten die mij zijn blijven steunen sinds ze op de hoogte waren van mijn geaardheid.'

Na zijn onthulling kreeg Rogers via de sociale netwerken van alle kanten warme en begripvolle reacties. 'We zullen je missen op het veld. Een geweldig talent, een geweldig mens', gaf de Amerikaanse middenvelder Sacha Kljestan van Anderlecht te kennen.

bron: Volkskrant.nl
       

vrijdag 15 februari 2013

Geen topfunctie voor Poolse Transgender


Het eerste transgender parlementslid van Polen is geen vicevoorzitter van de volksvertegenwoordiging geworden. De huidige vice- voorzitter weigerde haar functie op te geven en het parlement steunde haar in die beslissing.

Anna Grodzka kwam volop in de aandacht toen ze in 2011 werd gekozen in het parlement. De afgelopen dagen nam die aandacht nog eens een extra hoge vlucht toen duidelijk werd dat ze kanshebster was voor de post van vicevoorzitter.

Grodzka zelf zegt nog altijd verbaasd te zijn dat ze in 2011 in haar conservatieve thuisstad Krakow twintigduizend stemmen verwierf. Haar kantoor werd aangevallen, mensen wierpen troep naar haar ramen en verscheurden regenboogvlaggen. "Desalniettemin voelt ze dat de samen- leving haar steeds meer accepteert", zei ze tegen Associated Press.

Haar opwachting in de politiek heeft een aantal ontwikkelingen teweeg gebracht die voorheen niet mogelijk waren en nog steeds op conserva- tieve katholieke tegenstand stuiten. Onder Polen is bijvoorbeeld steeds meer steun voor door de overheid gefinancierde reageerbuisbevruchting (in-vitrofertilisatie). Daarnaast is er veel meer aandacht voor de rechten van seksuele minderheden.

bronnen: Nieuws.nl / Associated Press / YouTube                                       

Supertoys in Club AIR Amsterdam


Club AIR Amsterdam is vrijdag 15 februari het domein van Supertoys and The Sticky Fingers. Van 23.00 tot 05.00 uur is het feesten geblazen op muziek van The G-Team, Egbert-Jan Weeber, Doppelgang en MC Valentijn de Hingh in AIR·1 en van Hey Girl Hey in AIR·2.

De nachtclub zit in het pand aan de Amstelstraat 16, waar ooit de roemruchte Club IT was gehuisvest.

Tickets kun je bestellen op de Website van:  Club AIR 

bron: Gay.blog.nl
                   

Oekraïne stopt Homodiscriminatie


Leonid Kozhara, minister van Buitenlandse zaken van de Oekraïne, heeft toegezegd dat zijn land er werk van gaat maken om een einde te maken aan de discriminatie van HoLeBi's in zijn land.

De voormalige Sovjet-republiek flirt met het EU-lidmaatschap en tracht met opheffing van de bestaande homofobe wetgeving in het gevlei te komen bij de Europese Unie.

Leonid Kozhara: "De kwestie van homorechten is nu nog goed voor een sterke controverse in de Oekraïne, maar onze regering heeft al een ont- werpwet gereed en zal die binnenkort voorleggen aan het parlement."

"Zonder een wet die discriminatie van homo's verbiedt, zit afschaffing van de visumplicht door de EU er niet in. Ik denk dat in het parlement de wil om verder te integreren met de Europese Unie voldoende gewicht in de schaal zal leggen om de weerstand tegen ons anti-discriminatie- voorstel op te geven."

bron: GayKrant.nl
                 

België | Kandidaten Mister Gay Vlaanderen stellen zich voor aan de Pers !!


Op donderdag 7 februari werden de 'gouden 12' finalisten voor de allereerste Mister Gay Vlaanderen verkiezing voorgesteld in het House of Porters te Antwerpen.

De verkiezing mikte van bij de aanvang op een doelgroep van gay-mannen van 18 jaar of ouder, met een sterke persoonlijkheid die zich gedu- rende één jaar als Mister Gay Vlaanderen wilden engageren, die het gezicht wilden worden van enkele aantrekkelijke campagnes en daarnaast nog kans konden maken op een mooi prijzenpakket.

Aan deze oproep gaven bijna 60 mannen een positief gevolg en op zondag 27 januari 2013 selecteerde een onafhankelijke professionele jury na een casting in het Gravensteen Hotel te Gent, 12 enthousiaste jonge mannen die nu allen als finalist deelnemen.

bronnen: GayLive.be / YouTube.com                     

donderdag 14 februari 2013

Happy Valentine's Day !!

 

Obama wil Gay Games in Orlando


Niemand minder dan president Barack Obama heeft de kandidatuur van Orlando (Florida) voor de Gay Games 2018 openlijk ondersteund. Obama schreef de organisatie deze week een brief waarin hij de hoop uitspreekt dat het sportevenement naar de Amerikaanse stad komt.

Het schrijven betekent voor concurrenten Londen, Parijs, Amsterdam en het Ierse Limerick dat Orlando met de steun van de president iets beter voor de dag komt en dus meer kans maakt om het evenement daadwerkelijk binnen te halen. 

"Ik zet mij al jaren in voor de gelijkstelling van homo's en lesbiennes in de Verenigde Staten en in de hele wereld. Al meer dan 25 jaar helpt een evenement als de Gay Games dit doel te bereiken en zorgt voor een culturele, sociale en politieke verandering als het gaat om de acceptatie van de homogemeenschap", aldus Obama.

Orlando staat bekend als een ruimdenkende stad en heeft een levendige toeristenindustrie. De organisatie verwacht meer dan 12.000 actieve deelnemers aan het sportevenement en 200.000 bezoekers. Toch maakt Orlando volgens insiders niet veel kans. In 2014 vinden de Gay Games namelijk plaats in de Amerikaanse stad Cleveland en de geschiedenis wijst uit dat de voorkeur vier jaar later meestal uit gaat naar een stad op een ander continent.

bronnen: GaySite.nl / YouTube
  
  

                                 

Lady Gaga cancelt tour


Lady Gaga heeft de rest van haar tournee afgezegd door een ernstige heupblessure. Volgens Live Nation Global Touring moet ze eerst geopereerd worden voordat ze weer het podium op kan.

"Ik ben compleet kapot en droevig", liet Gaga op haar site weten. "Ik heb deze aandoening en de pijn verborgen gehouden. Ook heb ik gebeden dat het over zou gaan. Maar na het optreden gisteravond kon ik niet meer lopen."

Het gaat om 25 optredens in de Verenigde Staten in het kader van haar 'Born This Way Ball'-tour. Eerder deze week werden al drie concerten in Amerika afgezegd. De 26-jarige Gaga liet toen weten dat ze na een optreden niet meer kon lopen.

Zie ook het artikel met video op de website van het:  Algemeen Dagblad

bronnen: Gay.nl / Algemeen Dagblad
         

YouTube | Heterojongens reageren op Gay Porn


Hoe reageren verschillende heterojongens als je ze clipjes van homoporno laat zien ?! Lacherig, agressief of misschien wel opge- wonden ?!  Op YouTube is woensdag een filmpje geplaatst waar de proef op de som werd genomen !! 

bronnen: Gay.nl / YouTube
                       

Valentijnscadeau Illinois voor Homo- en Lesboparen


In de Amerikaanse staat Illinois - de thuishaven van president Obama - zal na Valentijnsdag openstelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht een feit worden.

Met 9 tegen 5 stemmen aanvaarde de betrokken senaatscommissie vorige week al de ingediende wetsvoorstellen. Op de dag van de liefde is het voorstel in een voltallige zitting in stemming gebracht. De democraten hebben een meerderheid in dit college.

Omdat burgerlijke huwelijken in de VS ook in kerken gesloten mogen worden, haalden tegenstanders alles uit de kast om de openstelling te verhinderen. Zo stelden opponenten dat kerken gedwongen zouden kunnen worden homo's in de echt te verbinden, omdat kerken ook als stem- bureau bij verkiezingen als openbare ruimte gebruikt worden.

Voorstanders van openstelling wijzen deze veronderstelling af en stellen dat in de wetsplannen duidelijk staat dat geen kerk en geen geestelijke verplicht wordt een homo- of lesbopaar te trouwen als ze daar geen trek in hebben.

Met de openstelling in Illinois komt het aantal staten van de VS waar kan worden getrouwd in de dubbele cijfers: Connecticut, Iowa, Maine, New Hampshire, Massachusetts, New York, Vermont, Maryland, Washington. Ook in het District of Columbia (de hoofdstad Washington) kan worden gehuwd.

bron: GayKrant.nl
  

Cor van Helden overleden


In Amsterdam is donderdag op 70-jarige leeftijd Cor van Helden overleden. Cor was jarenlang een bekend gezicht in de hoofd- stedelijke gay-uitgaanswereld.

Cor was samen met zijn man Bram Drost, met wie hij 45 jaar een relatie had. Het duo maakte naam met hun eetcafé 't Sluisje, waar naast maaltijden ook allerlei vormen van variété werden geserveerd. De zaak diende in de jaren negentig meerdere keren ook als vergaderlocatie voor de redactie van de Gay Krant.

Later wilden de twee het iets rustiger aan doen en openden ze aan de Raadhuisstraat het Rainbow Palace Hotel. Deze zaak werd vier jaar geleden door Cor en Bram van de hand gedaan.

bron: GayKrant.nl
                 

Facebook verwijdert Bareback pagina


Het sociaal medium Facebook heeft een pagina verwijderd, waarop nadrukkelijk promotie werd gemaakt voor onveilige seks tussen homomannen.

De Bareback-pagina had 20.000 likes gekregen, toen Facebook ingreep, verwijzend naar haar gebruikersvoorwaarden waar onder meer naakt- heid, kinderporno en promotie van zelfbeschadiging vermeld staat.

Een woordvoerder van het medium zegt dat de site werd gebruikt door mensen die afspraken wilden maken voor onveilige dates en seks- feestjes. Volgens onderzoek in de VS begaat bijna de helft van alle bi- en homomannen regematig tot altijd bareback seks.

bron: GayKrant.nl
   

Gaycafé Rouge gaat verder


Het gaycafé Rouge aan de Amsterdamse Amstel heeft de tap en deuren voor het publiek weer wijd open gezet.

Vorige maand kwam naar buiten dat de zaak er mee op zou houden, maar op haar website laat Rouge weten dat het oude management de zaak 'weer terug heeft' en door gaat met het oorspronkelijke concept: Ouderwets gezellig café voor een gemixt publiek.

"Top 40 muziek, maar ook de smartlappen, schlagers en het songfestivalrepertoire worden niet vergeten. Hét Café waar iedereen zich direct weer thuis zal voelen !!", aldus Rouge.

bron: GayKrant.nl
   

Grindr-Killer in New York ?!


New York City is de afgelopen weken opgeschrikt door een serie moorden binnen de gay scene. Binnen enkele weken tijd zijn drie homoseksuele mannen door wurging om het leven gekomen.

De situatie is dermate ernstig dat de voorzitter van de New Yorkse gemeenteraad, Christine Quinn, de gay community waarschuwt voor het gevaar en oproept om niet met onbekenden af te spreken. "Wil je toch afspreken ?! Ga dan eerst naar een openbare plaats waar meer mensen zijn."

De drie slachtoffers zijn gewurgd in Manhattan en Queens, vermoedelijk tijdens anonieme seksdates. Ze waren 54, 54 en 48 jaar oud. De politie is momenteel bezig met een onderzoek waarbij opnames van bewakingscamera's worden bekeken.

bron: Gay.nl


Homo's slachtoffer van Seriemoordenaar ?!

Binnen enkele weken zijn in New York drie homoseksuele mannen door geweld om het leven gebracht. In de media van de stad wordt dan ook gespeculeerd dat er een seriemoordenaar aan het werk is.

De politie heeft inmiddels laten weten niet uit te sluiten dat er één, mogelijk twee mannen het gemunt hebben op homoseksuele slachtoffers. Een politiewoordvoerder heeft de homogemeenschap in New York dan ook opgeroepen voorzichtig te zijn met het maken van on-line afspraken.

De leeftijd van alle slachtoffers ligt rond de vijftig jaar en alle mannen zijn door wurging om het leven gebracht. Het eerst slachtoffer viel drie weken geleden, het laatste slachtoffer afgelopen zondag. Dit 54-jarige slachtoffer werd gewurgd aangetroffen in een motel in het stadsdeel Queens. De eerdere slachtoffers werden in dezelfde wijk vermoord, maar in hun eigen woning.

De politie is een grootschalig onderzoek gestart en heeft op basis van camerabeelden inmiddels twee
← compositietekeningen uitgegeven van mogelijk daders.


                  
bron: GaySite.nl


Homo-moordenaar in New York actief ?!

In New York is binnen de homogemeenschap grote onrust ontstaat nadat binnen enkele weken drie homoseksuele mannen door wurging om het leven zijn gekomen. Media speculeren over een of twee seriemoordenaars.

De politie vreest dat een of twee homohatende seriemoordenaars actief zijn. Afgelopen zondag werd het derde slachtoffer in drie weken tijd in een hotel in de wijk Queens gevonden, een 54-jarige man die door wurging om het leven was gebracht. De andere twee slachtoffers, 54 en 48 jaar oud, werden eind januari ook gewurgd gevonden in hun huizen in Queens en Manhattan. Een van hen had een zak over zijn hoofd.

De politie onderzoekt momenteel opnamen van bewakingscamera's. Van de tweede moord vermoedt de politie dat hij op de dag van het delict twee mannen naar zijn kamer had meegenomen.

De openlijk lesbische voorzitter van de New Yorkse gemeenteraad, Christine Quinn, riep de homogemeenschap op om voorzichtig te zijn. Iede- reen wordt aangeraden geen afspraken te maken met mensen die men niet kent. "Wil je toch afspreken? Ga dan eerst naar een openbare plaats waar meer mensen zijn."

bron: GayKrant.nl
     

Homoseksualiteit en SOA - Gebruik Condooms


Homoseksualiteit is een seksuele orientatie, een aantrekking tussen personen van hetzelfde geslacht. Tussen twee mannen wordt dit homo en tussen twee vrouwen wordt dit lesbisch genoemd. Het aantal wordt geschat op 30% (als je alle personen meetelt die wel eens gevoelens of fantasiën heeft gehad voor een persoon van hetzelfde geslacht).

Homoseksualiteit komt niet enkel voor bij mensen maar wordt ook gevonden bij dieren. Daarom kan er worden gezegd dat dit zeker niet om een ziekte gaat. Alle grote gezondheidsorganisaties hebben dit standpunt bevestigd. Vele homo's voelen zich vaak wel onzeker, oncomfortabel, moe en hebben meer stress omdat ze in sommige sociale kringen niet worden aanvaard. Daarom is het belangrijk dat erover wordt gepraat met een luisterend oor.

Sommige homo's voelen de nood om te veranderen, maar een seksuele geaardheid is niet iets dat kan worden veranderd (alleen onderdrukt met alle gevolgen van dien). Homoseksualiteit is zeker niet erfelijk. Dit wordt bewezen door het feit dat de meeste ouders van een homo of lesbienne zelf heteroseksueel zijn.

Homoseksualiteit hoeft niet steeds in te houden dat er wordt gevreeën tussen de partners. Het gevoel wordt ook al tot homoseksualiteit gerekend. Maar als homo's vrijen hebben ze wel meer kans op het overdragen van SOA (seksueel overdraagbare aandoeningen).

Dit komt omdat het soa transmissie risico bij anaal contact heel hoog is, omdat zeer veel homo's besmet zijn met een geslachtsziekte en omdat er bij homoseksuelen nog steeds een groot taboe bestaat rond het gebruik van het condoom. Daarom hebben ze een verhoogde kans om HIV of een andere SOA te krijgen.

Vele homo's onderschatten het risico op het aantal besmette homo's met een SOA en vrijen daarom nog steeds niet beschermd.

Homo's lopen meer risico op overdracht van hiv en soa en voor hen is het dus extra belangrijk om veilige seks te hebben:
 • Vrij altijd met een condoom en glijmiddel
  Neem altijd en overal een condoom mee. Je weet maar nooit wanneer het er van gaat komen. En gebruik deze ook. Uit een onderzoek is gebleken dat veel homo's wel graag condooms zouden gebruiken maar het condoom niet durven te nemen uit taboe. Aanzien beide partijen dus toch het liefst veilig vrijen en zichzelf beschermen, wees dan niet bang van het taboe en vrij veilig.
 • Neem geen sperma in de mond
  Als je sperma in de mond krijgt, slik dit dan niet door maar spuw het weer uit.
 • Laat je vaccineren
  Je kan jezelf laten vaccineren tegen de enkele SOA waaronder hepatitis A en hepatitis B. Tegen vele andere SOA's zoals hepatitis C en HIV bestat geen vaccin.
 • Laat je tijdig testen
  Als je vaak wisselende contacten hebt, laat je dan liefst om de 6 maanden testen op SOA. Zo ben je er vroeg bij. Soms kan je besmet zijn en komen de symptomen pas later. Op die manier kan je heel wat andere homo's besmetten met jouw geslachtsziekte. Wees er dus vlug bij.

bron: CondoomDokter.com
                

Heb je problemen met het halen van condooms in de winkel, kijk dan eens op de website:  Condoom Anoniem
Je vindt daar een breed scala aan verschillende condooms en glijmiddelen, goede adviezen en leuke speeltjes !!
   

woensdag 13 februari 2013

Stijl, Champagne, Sushi en House in 'Homosfeer' ‼


Ontdek op 30 maart de tweede editie van een chique, stijl- en succesvol homofeest, BRUUT&Nieuw genaamd. Na een succesvolle editie tijdens nieuwjaarsnacht bleek dat homo's ondanks de crisis nog steeds van luxe houden.

Luxe
Het feest '4gay&friends' is modern, energiek, dansbaar en verrassend. Voor de gasten die van luxe houden wordt er een tafel op naam gereser- veerd. Zij ontvangen een tafel met een fles wijn naar keuze, een persoonlijke host en hapjes bereid door de koks van restaurant #BRUUT. Alles staat in het teken om het iedereen zo comfortabel mogelijk te maken.

Knipoog
Het feest BRUUT&Nieuw is een concept met een knipoog naar de sociale media: het wil terug naar de tijd van elkaar ontmoeten in een bar of club om samen te dansen, praten, drinken en flirten. Iedere bezoeker wordt ontvangen met een welkomstdrank. BRUUT&Nieuw wil kwaliteit.

De tweede editie van BRUUT&Nieuw is op zaterdag 30 maart om 23:00 uur in Nijmegen Oost bij bar/restaurant #BRUUT op de Daalseweg 15-17 en gaat door tot 04:00 uur. Ervaren DJ JP draait de beats van nu en dance- en houseclassics van toen.

Kaarten
Tickets zijn te bestellen via de site van: BRUUT&Nieuw en bij de voorverkoopadressen zoals boekhandel De Feeks in de Van Welderenstraat en bar/restaurant #BRUUT op de Daalseweg.

Organisatie
Het initiatief wordt georganiseerd door een paar mensen uit de homoscene van Nijmegen. Het concept wordt ondersteund door 024events, o.a. bekend van de organisatie van het populaire feest tijdens Roze woensdag op het Faberplein in Nijmegen.

Voor meer informatie, zie de site van:  BRUUT&Nieuw

bronnen: KamKrant.nl / BRUUT&Nieuw
     

COC lanceert Lespakket "What's Up" ?!


COC's Gay-Straight Alliance Netwerk lanceert vandaag met Codename Future het gratis lespakket 'What's up ?!'. Het lespakket onderscheidt zich van andere methoden omdat het specifiek gericht is op het starten en versterken van Gay-Straight Alliances (GSA's) op school. Het pakket is kosteloos te op te vragen via:  Gay-Straight Alliance

Na een jarenlange lobby van COC zijn scholen sinds 1 december 2012 verplicht om aandacht besteden aan seksuele diversiteit (Lesbiennes, Homo's, Bi's en Transgenders: LHBT's) . Aandacht voor seksuele diversiteit op middelbare scholen is nog hard nodig. "Maar 5% van de scholieren vindt dat je op school open kunt zijn over je seksuele voorkeur. Driekwart van de homojongeren krijgt te maken met pesten en andere vormen van antihomo-uitingen," zegt Geert-Jan Edelenbosch, projectleider bij COC Nederland. "Wij willen dat het over een aantal jaar gewoon is om te kunnen zeggen op wie je verliefd bent, of dat nu een jongen of een meisje is."

Prikkelende vraagstukken
In het lespakket 'What's up ?!' worden leerlingen aan de hand van o.a. televisiefragmenten en prikkelende vraagstukken aangezet om na te denken over seksuele diversiteit. Doel van de les is het bespreekbaar maken van en informeren over seksuele diversiteit in de klas.

Gay-Straight Alliance (GSA)
Leerlingen maken onder andere kennis met een GSA. Gay-Straight Alliances zijn clubs van leerlingen en docenten die met ondersteuning van COC op middelbare scholen seksuele diversiteit zichtbaar en bespreekbaar maken. De leerlingen worden aangemoedigd om zelf een Gay-Straight Alliance op te zetten. Hierdoor kunnen ze op school zelf bijdragen aan een positiever klimaat ten aanzien van LHBT-jongeren.

Kennis en vaardigheden
Codename Future heeft het lespakket ontwikkeld in opdracht van COC's Gay-Straight Alliance Netwerk. "Kenmerk van onze aanpak is dat we de keten omdraaien. We beginnen bij de belevingswereld van jongeren. Van daaruit ontwikkelen we de benodigde kennis en vaardigheden. Ons digitaal lesmateriaal biedt veel mogelijkheden om leerlingen inspirerend en prikkelend onderwijs te bieden", aldus Tamara Ackermans, uitgeef- manager bij Codename Future.

Breed inzetbaar
Het lespakket 'What's up ?!' is geschikt voor de onderbouw van het VO (leerjaar 1 en 2) en bestaat uit vier modules, die ieder circa 50 minuten duren. De modules kunnen los van elkaar ingezet worden tijdens het mentoruur, lessen maatschappijleer of biologie. De lessen zijn ook heel geschikt om te gebruiken als voorbereiding op een COC-voorlichtingsles.

bronnen: Gay.nl / COC Nederland
    

VS | Partnerregister in Colorado


De Amerikaanse staat Colorado krijgt een partnerregister voor paren van gelijk geslacht. De Senaat stemde er met 21 tegen 14 stemmen in de derde lezing mee in.

Nu is het Huis van Afgevaardigden aan zet, maar omdat daar de Democraten een meerderheid bezitten, wordt dat alom als een formaliteit be- schouwd. Gouverneur John Hickenlooper heeft al laten weten de wet daarna snel te willen tekenen.

Het partnerregister is voorlopig het eindstation op het gebied van gelijke relatierechten. Eerder werd bepaald dat openstelling van het burgerlijk huwelijk grondwettelijk verboden is en voorbehouden aan koppels van verschillend geslacht.

Homorechtenactivisten denken echter dat openstelling niet lang op zich laat wachten. Daarbij verwijzen ze naar Nederland, waar mede dankzij een 16 jaar lange lobby van de Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) eerst (1998) een partnerregister tot stand kwam. In 2001 ging het burgerlijk huwelijk vervolgens als eerste land ter wereld open.

bron: GayKrant.nl
    

Homostel laat zich niet wegpesten


Arnoud van Rooij (39) uit Amsterdam-West werd in één jaar vier keer uitgemaakt voor vuile flikker, met een verhuizing tot gevolg. Maar zijn restaurant geeft hij niet op voor de terreur. "Dit moet hier stoppen, dit is vrij West" !!

"We krijgen je wel weg" riepen de zes jongens die restaurant 'Van de Buurt' in de Gerard Callenburgstraat van uitbater Arnoud van Rooij (39) zaterdagavond bekogelden met sneeuwballen. Ook zondagavond was het weer raak, toen vloog een ijsbal richting een gast met een baby op de arm. In Het Parool reageert Van Rooij aangeslagen, maar ook strijdvaardig. "Toen ik daar stond, midden in mijn restaurant, dacht ik: dit mag niet gebeuren, niet in de wijk waar ik leef. Het tast mijn waardigheid aan, het kwetst me als mens."

Sportschool en Sauna
Het was niet voor het eerst dat Van Rooij vanwege zijn seksuele geaardheid wordt gediscrimineerd in het stadsdeel waar hij woont en werkt. In de douche van zijn toenmalige sportschool op het Bos en Lommerplein kreeg hij geregeld 'homo' naar zijn hoofd, begin vorig jaar schold een oudere man hem uit in de sauna: "Vuile, gore flikker, rot op, je hoort hier niet". In april, toen hij met zijn man naar huis liep via het plein van de Tijl Uilenspiegelschool, spuugde een jongen hem op de borst en siste die "flikker".

In beide gevallen deed hij aangifte en werd de dader aangehouden. Toch kon het niet voorkomen dat zijn man zich niet langer veilig voelde in 'hun' Erasmusparkbuurt, waar hij ook vaak 's avonds moest fietsen. Het deed ze een half jaar geleden besluiten naar de Westerparkbuurt te verhuizen. "Maar nu zijn blijkbaar ook mijn restaurant en de gasten de dupe. Mijn man is wat introverter, maar ik ben strijdvaardig: ik kan niet langer de voordeur sluiten en doen alsof er niets gebeurd is."

Aangifte
Na het incident op zondag heeft Van Rooij contact gezocht met stadsdeelvoorzitter van West, Martien Kuitenbrouwer. De jongens, die voor een groot deel bekend zijn bij het stadsdeel, zijn maandagavond thuis opgezocht. De komende tijd wordt extra gesurveilleerd in de buurt. Van Rooij doet deze week aangifte.

bron: Parool.nl
    

Studiedag | HoLeBi's met een Verstandelijke Beperking


Een vaak vergeten groep van homo's en lesbiennes zijn HoLeBi's die te kampen hebben met een verstandelijke beperking. HoLeBi-vereniging ST-Out uit Sint-Truiden houdt op woensdag 20 februari een studiedag voor ouders, begeleiders en/of organisaties die dagelijks met deze groep van homo's, lesbiennes en biseksuelen te maken hebben en probeert een antwoord te bieden op de hulpvragen van deze groep.

Tijdens de studiedag komen vragen zoals 'hoe omgaan met homoseksualiteit bij deze doelgroep', 'welke activiteiten bestaan er', en 'hoe het onderwerp het beste aansnijden bij de persoon of hun directe omgeving' aan bod.

Deze studiedag wil antwoorden bieden op de vele vragen waarmee hulpverleners in aanraking kunnen komen. Zowel experten als ervarings- deskundigen nemen het woord, wat garandeert dat zowel theorie als praktijk uitgebreid aan bod komen. Bovendien is er ook ruimte voorzien voor eigen inbreng.

Aan deze studiedag is ook een korte enquête gekoppeld, waarmee er gepeild wordt naar de noden van HoLeBi's met een verstandelijke beper- king, naar die van hulpverleners, ouders, de directe omgeving enzovoort. Deze invullen neemt slechts vijf minuten tijd in beslag, en is volledig anoniem !! De enquete vind je op de website van:  SurveyMonkey

De studiedag vindt op 20 februari plaats in de Roxy, Rijschoolstraat 51 in Sint-Truiden (België)

De studiedag is een samenwerkingsverband tussen de provincie Limburg, de stad Sint-Truiden, Sint-Truiden Out, KVG Limburg, vzw De Brug, vzw Aditi, Inclusie Vlaanderen en Çavaria. Toegang is gratis maar inschrijven is verplicht via:  E-Mail

Het programma van deze studiedag is als volgt:

09.00 uur:  Onthaal en welkomstwoord door Fran Bambust (Moderator: Çavaria)
09.30 uur:  Anita Peustjens (Ouder: De Roze Ballon)
10.00 uur:  Ilke van der Geest (Orthopedagoge: Het Grote Plein)
11.00 uur:  Pauze
11.15 uur:  Luc Lenoor (Ervaringsdeskundige: De Roze Joker)
12.15 uur:  Sandra Seys (Ortho-agoge: Oostrem)
13.00 uur:  Netwerkmoment met broodjesmaaltijd
14.00 uur:  Einde studiedag

bron: GayLive.be
                          

Plasterk: Ontzie Weigerambtenaren


Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken wil niet dat er een heksenjacht ontstaat op trouwambtenaren met gewetens- bezwaren, die weigeren paren van gelijk geslacht in de echt te verbinden.

Plasterk meldt in het Nederlands Dagblad dat hij niet zelf een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer zal sturen om een eind te maken aan het gegeven van de gewetensbezwaarde trouwambtenaar. Hij vindt dat zittende trouwambtenaren hun werk moeten kunnen blijven doen, maar verwacht van nieuwe ambtenaren dat ze alle huwelijken sluiten, dat meldt De Telegraaf op haar website.

De Stichting Vrienden van de Gay Krant SVGK is verbaasd en teleurgesteld in de houding van de minister. Woordvoerder Hans van Velde: "Toen Ronald Plasterk coördinerend bewindsman was voor homo-emancipatie, liet hij weten zelf tegenstander van de weigerambtenaar te zijn, maar zich gebonden te voelen aan het regeeraccoord met de toenmalige partner CU."

"Nu is er een coalitie met alleen de PvdA. Dan is het toch een uitgemaakte zaak dat ambtenaren wordt opgedragen waarvoor ze zijn aange- nomen: het uitvoeren van de wet. Zou deze houding van de minister soms te maken hebben met het accoord over de woningmarkt, dat er met steun van de SGP en CU is gekomen ?! In de Tweede Kamer zitten nu twee voormalige boegbeelden van de homobeweging. We hopen dat zij de minister hier snel op zullen aanspreken."

bronnen: GayKrant.nl / Nederlands Dagblad / De Telegraaf

Canada: Geldkraan Homofobe beweging dicht


De regering van Canada heeft een subsidie van bijna 400.000 euro aan een homofobe christelijke organisatie stopgezet. Het geld was bestemd voor werkzaamheden in Oeganda, waar het parlement nog altijd anti-homowetgeving voorbereidt.

De Crossroads Christian Communications (CCC) uit Ontario laat er op haar website geen twijfel over bestaan: het bevat een lijst met in hun ogen 'seksuele zondes', die als pervers worden bestempeld: 'het afwenden van het ware doel van seksuele betrekkingen, zoals misbuik, pedo- filie, homoseksualiteit en lesbische seks, sadisme, masochisme, transseksualiteit en bestialiteit.”

Julian Fantine, als minister van Internationale betrekkingen verantwoordelijk voor de donaties vanuit het Canadian International Development Agency (CIDA), verdedigde aanvankelijk de gift met als motivatie dat er een project en niet een groep werd gesponsord. Maar na aanzwellende kritiek besloot de regering eerst een onderzoek te doen naar het homofobe karakter van CCC.

John Baird, zijn collega van Buitenlandse zaken: "De suggestie dat iemand van het CIDA de mening zou delen van CCC, wijs ik met kracht van de hand. Ik wil namens de regering stellen dat we zulke standpunten categorisch en volledig afwijzen. Mocht er enig bewijs komen dat het subsidiegeld zou worden gebruikt om hun agressieve haatpraktijken te verspreiden, is het voorgoed over en uit met alle subsidies", vervolgde hij.

bron: GayKrant.nl
               

Homoscholieren hebben het zwaar


Homoseksuele kinderen hebben het zwaar op school. Ze worden vaker gepest dan anderen. Voor de meeste scholieren is dat aan- leiding om hun mond te houden over hun geaardheid.

Gisteren besprak staatssecretaris Sander Dekker in een besloten sessie met een aantal Tweede Kamerleden en deskundigen onder meer een rapport waaruit opnieuw bleek dat homoseksualiteit nog altijd een taboe is op school: slechts 11 procent van bijna 9000 scholieren in het voortgezet onderwijs zou het op school durven vertellen als hij homo was. Gaat het om anderen, dan denkt niet meer dan een vijfde van de scholieren dat een homoscholier iedereen op school kan vertellen wat zijn of haar geaardheid is.

Al langer is bekend dat homoseksuele jongeren zich significant onveiliger voelen dan heteroleerlingen. Zij zijn ook vaker slachtoffer van geweld op en rond school, zo bleek uit een eerder onderzoek. Dekker besprak deze resultaten en eventuele maatregelen in het eerste van een serie gesprekken die hij deze maanden voert als opmaat voor een landelijke pestaanpak. Wat de inhoud van die aanpak zal zijn, maakt hij in maart bekend.

Na afloop van de bijeenkomst gisteren wilde Dekker niet meer kwijt dan dat zijn aanpak niet specifiek op homojongeren gericht zal zijn. "Pesten raakt sommige kinderen misschien meer dan anderen, vooral kinderen die homoseksueel zijn, die uit de kast willen komen of dat net hebben gedaan. Maar dat zijn niet de enige kinderen in de klas die het slachtoffer kunnen zijn. Het helpt ook die jongeren als je pesten in de brede zin aanpakt. Dus we kijken nu naar wat er mogelijk is om een brede aanpak te verzinnen. Of we voor specifieke doelgroepen nog wat meer moeten doen, daar denken we nog over."

Het gaat Dekker vooral om preventie. "We beseffen allemaal dat een veilig schoolklimaat noodzakelijk is om goed te kunnen leren. School moet een plek zijn waar je veilig heengaat. We kennen allemaal de incidenten van de afgelopen tijd die - zonder daar nou exact op in te gaan - in elk geval wel weer het thema onder de aandacht hebben gebracht. Diverse betrokkenen, de Kinderombudsman, Kamerleden, scholen en ook ikzelf willen nu goed kijken naar wat het onderwijs kan doen om pesten tegen te gaan."

In België gingen afgelopen najaar stemmen op om pesten strafbaar te stellen. Dat is niet de richting die Dekker op wil. "Je moet uitkijken dat je niet alles wil oplossen met het strafrecht. Dat is een ultimum remedium. Sommige vormen van pesten zijn strafbare feiten. Pesten kan heel erge vormen aannemen. Maar het begint allemaal met de vraag: kunnen we niet meer doen om het terug te dringen ?!"

bron: Trouw.nl
  

dinsdag 12 februari 2013

Femen viert aftreden van Paus met protest


Acht feministes van de actiegroep Femen hebben dinsdagochtend in de Notre-Dame kathedraal van Parijs het vertrek van Paus Benedictus XVI gevierd door halfnaakt te gaan.

De feministen gingen de kerk in gekleed in een lange jas. Net voor het altaar deden ze die uit om naast hun borsten ook slogans te tonen zoals 'Pope no more' en 'Crisis of faith'. Hun protest duurde slechts enkele minuten vooraleer ze hardhandig door de beveiliging de kathedraal werden uitgezet. De bezoekers van de kathedraal waren niet gelukkig met het protest van Femen.

bron: GayLive.be
                       

Timmermans deelt zorgen over Anti·Homo Wet


Frans Timmermans, minister van Buitenlandse Zaken, heeft vandaag antwoord gegeven op kamervragen en laten weten dat ook hij zich zorgen maakt over de nieuwe wet in Rusland die 'homopropaganda' verbiedt.

De nieuwe wet is nog niet aangenomen maar Timmermans deelt de mening van de kamerleden Sjoerdsma en Dijkstra (D66) dat de anti-homo wet negatieve consequenties zal hebben op de Russische homogemeenschap en het werk van LHBT-activisten.

De minister van Buitenlandse Zaken heeft vorige week al zijn zorgen over de nieuwe wet over laten brengen aan de Russische ambassadeur in ons land. Tevens zegde Timmermans de Kamer dinsdag toe dat hij de omstreden wet ter sprake zal brengen tijdens zijn bezoek aan Rusland op 26 februari a.s.

Ook is op aandringen van Timmermans de nieuwe antihomowet prominent op de agenda geplaatst voor de ontmoeting tussen Hoge Vertegen- woordiger Ashton van de EU en de Russische Minister van Buitenlandse Zaken, de heer Lavrov, op 19 februari aanstaande.

In het Nederland-Ruslandjaar zal er naast economie en cultuur ook nadrukkelijk aandacht worden besteed aan zowel politieke als maatschap- pelijke onderwerpen, verzekert Timmermans de Tweede Kamer. De Nederlandse regering blijft volgens de minister projecten steunen die zijn gericht op de bevordering van LHBT-rechten in Rusland.

Vorig jaar zijn verschillende projecten gesteund, waaronder het culturele festival 'QueerFest', LHTB-filmfestival 'Side by Side' en een speciale vertoning op Internationale Mensenrechtendag in Moskou van de door Michiel van Erp gemaakte documentaire 'I am a Woman now'.

bron: GaySite.nl
     

Fransen gaan akkoord met Homohuwelijk


De Franse Tweede Kamer, de Nationale Vergadering, heeft dinsdag zoals verwacht ingestemd met het wetsvoorstel dat het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht mogelijk maakt. Van de afgevaardigden stemden er 329 voor, 229 stemden tegen en er waren tien onthoudingen.

De regering van de socialistische president François Hollande heeft het wetsvoorstel geïntroduceerd en heeft een meerderheid in het parlement, inclusief de Senaat die het voorstel behandelt.

De wet is fel omstreden onder conservatieve, christelijke en islamitische Fransen. De meeste Fransen hebben volgens peilingen niets tegen het homohuwelijk, maar er is erg veel verzet gerezen tegen het eventuele recht van homoparen om kinderen te adopteren.

bron: Algemeen Dagblad
   

Homohuwelijk door Franse Assemblée geloodst

De Franse Nationale Assemblée heeft dinsdag haar goedkeuring verleend aan een wet die het homohuwelijk en adoptie door homostellen mogelijk maakt. Eerder ging de Assemblée al akkoord met losse wetsartikelen. Daarmee heeft de regering van president François Hollande de wet, die ook op veel fel verzet kan rekenen, glansrijk door het lagerhuis geloodst.

De Assemblée ging met 329 stemmen voor en 229 tegen akkoord met de wet. De meeste Fransen zijn voorstander van legalisering van het homohuwelijk, maar hebben wel meer moeite met adoptie door homostellen. De wet wordt nu naar de Senaat gestuurd.

bron: FokNieuws.nl


Frans Parlement accoord met Openstelling

De Franse Assemblée Nationale heeft het complete pakket wetsvoorstellen aanvaard die leiden tot openstelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht.

Verschillende onderdelen van de wetswijziging werden al vorige week aangenomen. Daaraan vooraf gingen langdurige discussies en vertra- gingstactieken van de oppositie. De voorstellen gaan nu naar de Senaat. Ook daar worden pittige discussies verwacht, maar de regerende socialisten hebben er een meerderheid.

bron: GayKrant.nl
                   

Producent Homotoneelstuk land uitgezet


De autoriteiten in Oeganda hebben de Britse theaterproducent David Cecil onverwacht het land uitgezet. Cecil werd maandagavond op het vliegtuig naar Londen gezet omdat hij ongewenst vreemdeling zou zijn. Volgens bronnen is de reden van de uitzetting dat de 35-jarige Brit vorig jaar een toneelstuk in Oeganda op de planken bracht dat ging over homoseksualiteit.

Theaterproducent David Cecil had in augustus en september vorig jaar acht voorstellingen gepland maar werd al na twee uitvoeringen opgepakt. Het toneelstuk 'The River and the Mountain' gaat over een homoseksuele jongen die opgroeit in een homofobe wereld en dat is niet toegestaan in Oeganda. Op het 'promoten van homoseksualiteit' staat een gevangenisstraf van maximaal twee jaar.

Een rechtbank in Oeganda had de rechtszaak tegen de Britse theaterproducent onlangs afgelast wegens onvoldoende bewijs. De Oegandese autoriteiten hebben nog niet aangegeven waarom Cecil exact is uitgezet.

bron: GaySite.nl
     

Thaise Relatiewetgeving dichterbij


De kans groeit dat Thailand als eerste Aziatische land de relatierechten van paren van gelijk geslacht gaat erkennen.

Tijdens een parlementaire hoorzitting over dit onderwerp bleek er een meerderheid te zijn die voorstander is van een geregistreerd partner- schapsregister.

Vooral zaken als gelijke belasting- en erfrechten zouden in het voorstel worden geregeld. Van het register zou men vanaf het 20e levensjaar gebruik kunnen maken, trouwen kan vanaf het 17e jaar. Over de zaak volgen nog hoorzittingen in Chiang Mai, Khon Kaen en Hat Yai. Als ook daar een meerderheid positief is, overweegt de regering wetsvoorstellen in te dienen.

Er is nog geen Aziatisch land dat gelijke relatierechten regelt. Zowel in Nepal, Taiwan als Vietnam zijn er wel initiatieven, maar tot concrete wetsvoorstellen is het nog nergens gekomen.

bron: GayKrant.nl
   

Hiv krijgt gezicht op Valentijnsdag


Op donderdag 14 februari 2013 (Valentijnsdag) begint om 17.00 uur bij 't Lieverdje op het Spui in Amsterdam een Love-In: de kick-off voor een reeks evenementen die aandacht vraagt voor de problemen van mensen met hiv. De Love-in wordt georganiseerd door Dolly Bellefleur, de beschermvrouwe van de Stichting 'Wie is Positief' ?!

Ook A.S.V. Gay, de studentenvereniging voor roze studenten aan alle universiteiten en hogescholen in Amsterdam werken mee aan het initia- tief. De stichting organiseert van 14 tot en met 17 februari een 'Hiv-Pride' in Amsterdam. De campagne vraagt op verschillende manieren aandacht voor de positie van mensen met Hiv en wil een eind maken aan het taboe dat er op rust.

Onderdeel is het theaterstuk 'Hiv-monologen', waarin een aantal mensen hun verhaal vertellen over wat leven met Hiv betekent. Op de manifestatie wordt een klein stukje gespeeld en aansluitend vindt er een try-out plaats in Casablanca Variété. Ook 15, 16 en 17 februari zijn de 'Hiv-monologen' te zien in het theater op de Zeedijk. Het theaterstuk wordt gevolgd door een talkshow onder leiding van Lansdorf met ondersteuning van Henderiks.

De campagne is een initiatief van Orlando Lansdorf, barman van café 't Mandje op de Zeedijk. Sinds 2005 weet hij dat hij hiv heeft: 'Mensen met hiv leven vaak met een groot geheim. We zijn niet meer herkenbaar aan uiterlijke kenmerken, maar zijn nog steeds drager van een ernstige ziekte, gebruiken zware medicijnen en zijn voortdurend bezig met onze gezondheid. En openheid kan ook tegenwoordig nog serieuze gevolgen hebben voor relaties of werk', aldus Lansdorf.

'Wat wij als stichting willen bereiken, is bewustwording en laten zien dat een leven met Hiv ook een mooi leven kan zijn.' Een belangrijke voorwaarde is dat mensen er open en eerlijk over durven én kunnen zijn, want daar gaat het vaak mis, stelt hij. Volgens Lansdorf staan mensen met hiv ook midden in de maatschappij, hebben banen, krijgen kinderen en worden gewoon oud: 'Het wordt dus tijd dat hiv een nieuw gezicht krijgt.'

Lansdorf is samen met Jos Hensens een van de twee hoofdrolspelers in de 'Hiv-monologen'. De stichting wil het stuk (in aangepaste vorm) ook op scholen gaan uitvoeren. 'We willen op deze pakkende manier ook bij de jeugd hiv bespreekbaar maken en stigmatisering tegengaan. Wij als stichting willen uitgaan van de positiviteit van ieder mens en van daaruit de dialoog aangaan. Door naar elkaar te luisteren hopen we bewust- wording en begrip voor elkaar te kweken.'

bron: Gay.blog.nl


Love-In bij 't Lieverdje op het Spui in Amsterdam

Op 14 februari 2012 ontving Dolly Bellefleur het Roze Lieverdje: een tweejaarlijkse prijs van GroenLinks voor een Amsterdammer die zijn of haar sporen verdiend heeft in de strijd voor seksuele diversiteit en homo-emancipatie.

'Toen ik het beeldje ontving, heb ik beloofd dat ik als Roze Lieverdje minstens één happening zou organiseren bij het Lieverdje op het Spui', beloofde de diva: Dames en dames, heren en heren, dames en heren, hoe u de liefde ook mag consumeren ?! Onder het motto 'Laat liefde regeren' wil ik op Valentijnsdag 2013 (donderdag 14 februari) een Love-in organiseren. Laten we stoppen met mensen te stigmatiseren !!

Tijdens deze Love-in gaat ze Orlando Lansdorf in het zonnetje zetten. Hij is de initiatiefnemer van de HIV Awarenesscampagne 'Wie is positief' die van 14 tot en met 17 februari plaatsvindt in Amsterdam. Op het programma staan o.a. een talkshow en een theaterstuk getiteld de 'HIV Monologen'.

Bellefleur; 'Als beschermvrouwe van deze manifestatie geef ik hem bij het Lieverdje graag de mogelijkheid om het startschot te geven van zijn campagne.' Dicterende modes en opgelegde dresscodes lapt de diva graag aan haar laars, 'maar zullen we het Spui op 14 februari roze en rood laten kleuren ?!'

bron: Gay.blog.nl
     

Komt er een Homovriendelijke Paus ?!


Ratzinger treedt af als paus Benediktus XVI: een unicum, dat sinds 1415 niet meer is voorgekomen. Net als gekroonde koningen sterven pausen normaal gesproken in het harnas. In 2005 werd de Duitse kardinaal na de dood van zijn voorganger Johannes-Paulus II gekozen tot paus. Het onverwachte bericht over zijn aftreden maakte overal gemengde reacties los.

Vriend en vijand vroeg zich af: was deze paus 'een goeie' ?! Vooraanstaande kerkfiguren struikelden over elkaar in superlatieven en bij een kritische vraag verweerde priester en RKK-presentator Antoine Bodar zich als een verbeten ouwe nicht om zijn baas de hand boven het hoofd te houden. Nederlanders zijn graag kritisch, omdat ze denken zich dat te kunnen permitteren. Maar Nederland is geen 'centre of the universe'.

Dat was het begin 17e eeuw heel even (reden voor een feestje in Amsterdam), maar inmiddels tellen we allang niet meer mee, met op het wereldtotaal nog geen 1,5 procent katholieken. COC Nederland 'hoopt op een mildere paus': iets waar het Vaticaan óók niet wakker van zal liggen, al was het alleen al omdat een clubje met amper 8.000 leden niet eens de spreekbuis van de roze medemens in eigen land genoemd kan worden.

Eigenlijk was Ratzinger niet meer of minder homovriendelijk dan zijn voorgangers. Johannes-Paulus II haalde hem in huis om vanuit het Vaticaan de kerk als instituut te bewaken: dan zijn uitspraken over het heterohuwelijk als hoeksteen van de samenleving niet iets om van op te kijken.

Wordt dat anders bij een nieuwe paus ?! Misschien komt die uit Zuid-Amerika of Afrika, niet bepaald homovriendelijke continenten. Misschien moeten we ons gewoon nergens iets van aan trekken. Begin jaren 80 deed Nederland er heel even wèl een beetje toe op het wereldtoneel, met de Hollanditis, de strijd tegen de kruisraketten. De slogan 'stel je voor er komt oorlog en niemand gaat erheen' was beroemd.

Er kwam geen oorlog: de paus kwam in 1985 naar Nederland, en niemand kwam kijken. Bij zijn rijtour door Den Haag stonden er geen mensenmassa's langs de kant en zag de stoet er een beetje sneu uit. Misschien moeten we dat in ons achterhoofd houden. Rustig ons eigen leven leiden, zoals wij denken dat goed is, en de paus de paus laten, ver weg in het Vaticaan. Want homovriendelijk wordt-ie toch niet, en voorlopig komt-ie heus niet naar Nederland.

Zie ook:  Wie wordt de opvolger van Paus Benedictus XVI ?!     (dit artikel staat ook op deze site: geplaatst op maandag 11 februari 2013)

bron: Gay.blog.nl
  

Afgetakelde Paus Benedictus XVI treedt af

Paus Benedictus XVI treedt op 28 februari terug. Hij verklaarde vandaag dat hij de afgelopen maanden zowel geestelijk als fysiek te veel afgetakeld is om zijn pauselijke ambt nog te kunnen vervullen. In de geschiedenis is het pas de derde maal dat een paus aftreedt: in 1415 legde paus Gregorius XII zijn functie neer en in 1294 stelde paus Celestinus V zijn zetel nog tijdens zijn leven be- schikbaar.

Paus Benedictus XVI – die in het dagelijks leven Joseph Ratzinger heet – stond vooral bekend om zijn conservatisme, waarbij met name zijn opvattingen over homoseksualiteit voor veel ophef zorgden. Eind vorig jaar schreef Benedictus in een brief ter gelegenheid van de Werelddag van de Vrede nog: "Euthanasie, abortus en homohuwelijk zijn zware bedreigingen voor de vrede."

Een week daarna zei Ratzinger in een kerstrede dat een verkeerd begrip van vrijheid het traditionele huwelijk tussen man en vrouw bedreigt en prees hij het werk van de Franse opperrabbijn Gilles Bernheim die in zijn land een controversiële campagne tegen openstelling van het burgerlijk huwelijk voert.

Na zijn aftreden op 28 februari komen de kardinalen van de Rooms-Katholieke Kerk in de Sixtijnse Kapel in Vaticaanstad bijeen om een nieuwe leider uit hun midden te kiezen. Paus Benedictus XVI zal hierbij niet aanwezig zijn; hij trekt zich terug in een nabijgelegen klooster.

COC Nederland zegt in een reactie te hopen dat de opvolger van paus Benedictus XVI liefdevoller aandacht omgaat met de homogemeenschap. COC-voorzitter Tanja Ineke zegt dat zij 'niet rouwig' is over het aftreden van de paus, maar wel hoopt op een opvolger die minder geobsedeerd is door seksuele gerichtheid en genderidenteit en met meer pastorale aandacht omgaat met katholieke en niet-katholieke LHBT's.

bron: GayKrant.nl
   

Homo's zijn blij met aftreden van de Paus
                
Wereldwijd is verbaasd gereageerd op het feit dat Paus Benedictus XVI op 28 februari zijn functie zal neerleggen. Veel homo-organisaties hebben verheugd gereageerd en hopen dat de nieuwe kerkleider zich minder homo-onvriendelijk zal opstellen.

Het COC hoopt dat de opvolger van Benedictus liefdevoller omgaat met homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen. "De Rooms-Katholieke kerk heeft een aantal keren gezegd discriminatie te willen aanpakken", aldus voorzitster Tanja Ineke. "Het zou goed zijn als de nieuwe paus de daad bij het woord voegt en landen als Uganda en Rusland aanspreekt op de afschuwelijke manier waarop ze omgaan met homoseksuelen.

Giuseppina la Delfa, directeur van de Italiaanse homobeweging Famiglie Arcobaleno laat het volgende weten: "Ik denk dat deze paus geobsedeerd is door homoseksualiteit en dat hij zich nu realiseert dat onze maatschappij een nieuwe kerk nodig heeft. Ik ben optimistisch. Ik denk dat de nieuwe paus alleen maar een betere kan zijn.

Andy Wasley, woordvoerder van de Britse homobeweging Stonewall laat weten het vervelend te vinden dat de gezondheid van de paus te wensen over laat. "Veel homoseksuele katholieken zullen hopen dat zijn opvolger Marcus 12:31 iets serieuzer neemt. En Marcus 12:31 zegt: 'U moet uw naaste liefhebben als uzelf'. Er is geen gebod dat groter is dan dezen.

De voormalige voorzitter van de grootste Italiaanse homobeweging Arcigay, Franco Grillini, zegt: "Eindelijk, één van de grootste vijanden van de homogemeenschap stopt er mee." In geen onduidelijke bewoordingen gaat hij verder: "Het ergste wat deze paus ooit heeft gedaan was tegen het decriminaliseren van homoseksualiteit stemmen tijdens een bijeenkomst van de Verenigde Naties. Hij is ziek, en LGBT gemeenschap is hem spuugzat."

De bijna 8 jaar dat de nu 85-jarige Benedictus XVI de Rooms-Katholieke Kerk leidde, kwamen talrijke schandalen aan het licht. Ook liet hij zich herhaalde malen negatief uit over homoseksualiteit en het homohuwelijk. Bijna zonder uitzondering was zijn kersttoespraak tegen de openstelling van het huwelijk gericht. "Homoseksuelen vernietigen de essentie van het menselijk wezen", aldus de kerkvorst afgelopen kerst.

Vorig jaar waarschuwde Benedictus voor de ondergang van de mensheid als regeringen wereldwijd homoseksuelen blijven beschermen en wetten aannemen die homoseksualiteit gelijk stelt aan heteroseksualiteit. "Het huwelijk van man en vrouw heeft dringend wettelijke bescherming nodig", aldus de paus twee jaar geleden. In 2006, net na zijn aantreden, riep de kerkelijk leider al op de legalisering van het homohuwelijk tegen te houden. "Het huwelijk is heilig, terwijl homoseksuele daden ingaan tegen te natuurlijke zedenwet", zei de paus toen. Wettelijke erkenning van homoseksuele verbintenissen of de gelijkstelling van deze relaties aan het huwelijk is een ernstige bedreiging voor de samenleving en betekent 'de goedkeuring van afwijkend gedrag'.

Direct na het aantreden van Benedictus in 2005 haalde hij de woede van de homogemeenschap op zijn hals toen hij zei dat praktiserende homoseksuelen, mannen met 'diepgewortelde' homoseksuele neigingen en mannen die zich in de homoscene begeven, geen priester mogen worden.

Uit een onderzoek van het televisieprogramma 1Vandaag blijkt maandag dat Katholieken weinig hoop hebben dat de volgende paus positiever staat tegenover homoseksualiteit. Maar liefst 85% van de Nederlandse katholieken die regelmatig naar de kerk gaan vindt dat de opvolger van Benedictus vrijer moet denken over homoseksualiteit. De meerderheid vreest evenwel dat er niet veel zal veranderen.

bron: GaySite.nl