zaterdag 30 maart 2013

Kiezen tussen Geloof en Geluk


In het boek 'Mijn geloof en mijn geluk' komen 24 Islamitische jongens en meiden uit Nederland en Vlaanderen uitgebreid aan het woord over hun homoseksuele gevoelens. Het betreft een reeks zeer persoonlijke levensverhalen over lastige keuzes en morele dilemma's. Omdat verstoting door familie en gemeenschap vaak voorkomt, kiezen velen ervoor hun seksuele voorkeur geheim te houden. Toegeven aan de gevoelens zorgt vaak voor een interne strijd waarbij geloof en geluk in tegenspraak zijn met elkaar.

'Mijn geloof en mijn geluk' werd alweer ruim 10 jaar geleden gepubliceerd maar de verhouding Islam en homoseksualiteit is nog altijd een zeer actueel onderwerp. Gay.nl zal daarom de komende periode iedere maand een persoonlijk verhaal uit het boek online plaatsen. Als kick-off van deze speciale reeks hebben we één van de schrijvers geïnterviewd. Lees hoe de Palestijnse journalist Imad el Kaka te werk ging voor dit bijzon- dere boek en wat hij vandaag de dag vindt van de situatie omtrent Islamitische homo's.

Waarom een boek over Islam en homoseksualiteit ?!
Op een forum las ik dat de Schorerstichting op zoek was naar journalisten die een boek wilden schrijven over Islam en homoseksualiteit. Ik was toen nog niet zo lang afgestudeerd als journalist en mijn eindexamenproject ging toevallig over Islamitische homo's. Ik vond het erg belangrijk dat hier een boek over geschreven zou worden omdat het me een goede manier leek om moslimhomo's herkenning en steun te bieden. Ik heb me toen aangemeld en na een goed gesprek werd ik aangenomen. We besloten dat het boek moest bestaan uit een reeks interviews met Isla- mitische jongens en meiden met homoseksuele gevoelens. Ik zou me richten op de mannen en Hatice Kursun werd erbij betrokken om de vrouwen te interviewen.

Hoe kwamen jullie in contact met Islamitische homojongeren ?!
Het COC organiseerde destijds regelmatig workshops en feesten voor multiculturele homojongeren. Door deze te bezoeken kwam ik in contact met de doelgroep. Ook het internet bood mij diverse mogelijkheden en zo sprak ik via diverse homokanalen jongens aan. Mijn eigen Islamiti- sche achtergrond heeft me enorm geholpen om moslimhomo’s aan het praten te krijgen. In veel buitenlandse culturen is het respect voor je ouders ontzettend belangrijk en verraad je zelfs je omgeving door uit de kast te komen. Ik begreep dat maar al te goed en uiteindelijk sprak ik zo'n 40 jongens waarvan 12 verhalen zijn gepubliceerd.

Welke vragen kwamen in ieder interview terug ?!
De hoofdvraag was toch wel waarom de verhouding tussen Islam en homoseksualiteit nou zo'n enorme worsteling was. Ook was het interessant om erachter te komen hoe die jongens daar dan uit probeerden te komen. Tevens wilde ik graag weten hoe ze de strijd tussen het geloof en het persoonlijke geluk een plek in hun leven gaven. Het emotionele aspect was daarbij het belangrijkst. Hoe ga je met je emoties om en hoe kijkt jouw omgeving daar tegenaan ?! Wat heeft dat met je gedaan en kun je nu zijn wie je bent ?! Veel jongens belden mij na het interview weer op om nog eens na te praten en dat hielp me het verhaal nog beter te begrijpen.

Welk interview is je het meest bijgebleven ?!
Het verhaal 'Vechten tegen de bierkaai' van Rafi is me het meest bijgebleven. Deze jongen vertelde me dat zolang zijn vader nog leefde, hij nooit helemaal vrij zou zijn. Zijn broer en zus accepteerden het wel, maar zijn Pakistaanse vader vond dat hij het maar moest oplossen en weer hetero diende te worden. Ik vond het kenmerkend voor de strijd die veel homojongeren leveren. Aan de ene kant wilde hij de perfecte zoon zijn en z'n vader niet teleurstellen, maar aan de andere kant kon hij daardoor niet openlijk homoseksueel zijn en laten zien wie hij daadwerkelijk was.

Hoe moeilijk is het anno 2013 om moslim én homoseksueel te zijn ?!
Het blijft een moeilijke zaak omdat de Koran nu eenmaal bepaalde passages bevat waaruit blijkt dat homoseksualiteit verwerpelijk is. Ik denk echter wel dat de situatie is verbeterd. De jongste generatie moslims is in Nederland geboren en deze groep zal het hopelijk meer tolereren. Ik denk dat het nog te vroeg is voor volledige acceptatie maar het zal enigszins meer gedoogd worden. Toen ik tien jaar geleden het boek schreef werden veel jongens mishandeld en geslagen. Ik denk en hoop in ieder geval dat die extreme gevallen in de tussentijd sterk zijn afgenomen. Tegelijkertijd is het boek nog steeds bijzonder actueel omdat het grootste deel van deze Islamitische homojongeren nog altijd problemen ervaart.

Wat moet er nog gebeuren om de huidige situatie te verbeteren ?!
De verhouding tussen Islam en homoseksualiteit moet zo veel mogelijk bespreekbaar worden gemaakt. Ook moet de Islamitische gemeenschap deze groep als een normaal onderdeel van de maatschappij gaan zien. Bovendien is het erg belangrijk dat ouders hun homoseksuele zoon of dochter accepteren en daar tevens voor uitkomen. Over tien jaar zijn de meeste moslims in Nederland hier geboren en getogen. Hopelijk kun- nen moslimkinderen dan rekenen op onvoorwaardelijke liefde van hun ouders en zullen moslimouders beseffen dat er meer smaakjes zijn dan alleen de welbekende heteroseksuele smaak.

Kevin Abdoelkariem

bronnen: Gay.nl / KRO.nl · Uit de Kast / Uitzending Gemist

Volgende maand wordt het eerste verhaal uit 'Mijn geloof en mijn geluk' online geplaatst. Wil je het boek bestellen, klik dan HIER ‼
x
Kijk·Tip - Onlangs wijdde het programma 'Uit de Kast' een speciale aflevering aan Homoseksualiteit in de Moslimcultuur


        
                                         

Professoren voorspellen einde Proposition 8 en DOMA


Twee professoren grondwettelijk recht uit San Francisco voorspellen dat het Amerikaanse hooggerechtshof zowel Voorstel 8 (Pro- position 8) als DOMA (Defense of Marriage Act) ongrondwettelijk zullen verklaren. Het hooggerechtshof aanhoorde begin deze week zowel de voor als tegenstanders van de twee wetten die over het homohuwelijk gaan.

Zowel professor Margaret Russell van de Universiteit van San Francisco als Julie Nice van de Universiteit van San Francisco verwachten dat de uitspraak ofwel nipt, beperkend of de twee wetten ongeldig zal verklaren. Zij verwachten een uitslag van 5 tegen 4 of 6 tegen 3 om de twee wetten volledig of gedeeltelijk te schrappen.

Na twee dagen van hoorzittingen liet het hooggerechtshof woensdag al uitschijnen dat bepaalde aspecten van DOMA niet grondwettelijk waren. Deze wet zorgt ervoor dat homoseksuele koppels geen recht hebben op voordelen voor getrouwde homostellen. Getrouwde stellen krijgen belastingvoordeel en een nabestaandenuitkering, maar volgens de 'Defense of Marriage Act' (DOMA) in Amerika geldt dit voordeel alleen voor heteroseksuele stellen.

Ook heeft het hooggerechtshof de nodige vragen over de betekenis van het huwelijk en ging het uitgebreid in op argumenten tegen een even- tueel verbod van huwelijken voor homoseksuelen zoals dat nu geldt in Californie. Een beslissing over de twee wetten wordt tegen eind juni verwacht.

bron: GayLive.be
                    

Record bezoekersaantal Roze Filmdagen in Amsterdam


Het Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival, De Roze Filmdagen, heeft dit jaar met 8.100 bezoekers weer meer bezoekers getrokken dan voorgaande jaren. De 16e editie van het filmfestival werd zondag afgesloten met de verkiezing van 'The Parade' door de vakjury tot beste feature film.

Het publiek koos met de OUT·TV Audience Award in de categorie 'female' het Iraanse 'Facing Mirrors' en in de categorie 'male' 'Out in the Dark' als beste speelfilms. De aangrijpende Oegandese documentaire 'Call me Kuchu' over de vermoorde activist David Kato werd zowel door publiek als de vakjury gekozen tot beste documentaire.

Nederland was goed vertegenwoordigd; er waren maar liefst 13 Nederlandse 'roze' films, docu's en shorts te zien. Festival Director Werner Bor- kes is blij met het grote aantal Nederlandse producties. "We willen juist een platform zijn voor producties van eigen bodem. Als een film bij ons te zien is geweest, vergroot dit de exportwaarde naar andere festivals. Dat is goed voor filmmakers en voor Nederland en onze unieke positie als tolerant en divers land".

De thema's van dit jaar waren Activisme en Zichtbaarheid. Bestuursvoorzitter Dennis Boutkan is trots dat de Roze Filmdagen het opnieuw goed deed. "Het thema activisme is zeer actueel, zeker nu Nederland zich klaarmaakt voor het bezoek van de Russische president Poetin aan Neder- land. Ons Roze Filmdagen-publiek heeft behoefte aan kwalitatief sterk inhoudelijke films met verdieping".
         
De festivalleiding start binnenkort met de voorbereiding van de 17e editie die opnieuw in Amsterdam zal plaatsvinden.

bron: GaySite.nl
    

België → Mechelen-Brussel | "Aartsbisschop André Léonard weer in opspraak"


De Belgische aartsbisschop André-Joseph Léonard heeft deze week opnieuw ophef veroorzaakt met enkele opmerkelijke uitspraken over homo's. De geestelijke zei in een interview met de krant Le Soir dat "homoseksuelen celibatair moeten blijven en leven in ont- houding".

De Belgische homo-organisatie 'Wel Jong Niet Hetero' reageert boos op de opmerkingen van de aartsbisschop. "Alsof homoseksualiteit alleen met seks te maken heeft", zegt Michiel Vanackere van 'Wel Jong Niet Hetero'. "Hiermee bevestigt Léonard het vooroordeel dat HoLeBi's er een promiscue seksleven op nahouden. Zo plaatst hij de hele HoLeBi-gemeenschap wéér in een slecht daglicht".

Léonard spreekt zich in het interview met Le Soir ook uit tegen het homohuwelijk. Hij heeft er geen probleem mee dat twee mannen of vrouwen beslissen samen te leven. "Dat is hun zaak", zegt hij. Als ze echter zekerheid willen op het fiscale vlak of voor een erfenis "zijn er andere for- mules dan het huwelijk".

Het is overigens niet de eerste keer dat Léonard in opspraak raakt. In 2007 liet hij in een interview al weten dat homoseksualiteit "een niet goed ontwikkelde vorm van menselijke seksualiteit" is. Ook zou homoseksualiteit 'niet logisch' en 'abnormaal' zijn. "HoLeBi's kennen een pro- bleem in hun normale psychologische ontwikkeling en dat maakt hen abnormaal", aldus de bisschop zes jaar geleden.

bronnen: GaySite.nl / Le Soir
               

Jamaica mag Homofobie niet negeren


Regisseur Selena Blake maakte een documentaire over homofobie in Jamaica, die werd vertoond op het London LGBT Film Festival. Blake stelt dat de omvang van het probleem niet overdreven is, maar ze gelooft dat 'Jamaica zal bijtrekken'.

Selena Blake vertelde TrustLaw, een organisatie voor vrouwenrechten, dat ze schrok van het onderzoek dat ze voor de film verrichtte. "Ik wist niet dat dit aan de hand was". De film van Blake, 'Taboo…Yardies', laat de vergaande homofobie en het geweld tegen homo's en lesbiennes in haar Caribische moederland zien. Op het LGBT Festival zei ze: "Soms hoor je iets en wil je het niet geloven. Je denkt dat mensen gewoon over- drijven, maar dat doen ze niet".

De filmmaakster, die in New York woont, legde in een choquerende clip vast hoe een Jamaicaanse man aangeeft dat hij zijn 'eigen zoon zou vermoorden als die homo was'. In een interview zei Blake dat ze denkt dat Jamaicanen zo homofoob zijn omdat ze de bijbel letterlijk nemen.

"Als een homoman slachtoffer wordt van geweld of discriminatie, zal hij genegeerd worden", zei Blake. "We hebben een probleem, en het ergste dat we als Jamaicanen kunnen doen is het negeren. We zijn op het punt beland waar het als een rijdende trein is – je kunt het niet stoppen want homo-Jamaicanen zijn Jamaicanen. En dus zullen onze regering en de mensen dat moeten bijbenen en het begrijpen. Er zijn mensen die anders zijn en dat is een prachtig iets".

Het Jamaicaanse strafrecht verbiedt seks tussen mannen en kent straffen voor anale seks: dat kan onder andere tien jaar celstraf met zware arbeid opleveren. De wet dateert van de koloniale geschiedenis van het eiland.

bronnen: GayKrant.nl / YouTube


 
                           

Cameron vervreemdt Christenen door het Homohuwelijk te promoten


De Britse premier David Cameron vervreemdt christenen van hun geloof door het homohuwelijk te 'promoten'. Dat schrijft George Carey, voormalig Aartsbisschop van Canterbury, het hoofd van de Anglicaanse Kerk, zaterdag.

Volgens Carey bedreigen de plannen van Cameron de verhouding tussen kerk en staat. "Het gevaar van de benadering van de overheid van zowel het huwelijk als de vrijheid van godsdienst schuilt in het feit dat een grote groep vervreemdt van waarden die nog niet lang geleden be- schouwd werden als de pijlers van de samenleving", aldus Carey.

bron: Volkskrant.nl
   

Weer een Christen boos om promotie van het Homohuwelijk in Groot-Brittannië

Er is weer eens een christen boos vanwege het homohuwelijk. Deze keer betreft het het hoofd van de Anglicaanse kerk, George Carey. Volgens hem vervreemdt premier David Cameron christenen van hun geloof door het homohuwelijk te 'promoten'. Homohaat is binnen bepaalde stromingen in het christendom nog altijd een belangrijk element.

Volgens Carey bedreigen de plannen van Cameron de verhouding tussen kerk en staat. "Het gevaar van de benadering van de overheid van zowel het huwelijk als de vrijheid van godsdienst schuilt in het feit dat een grote groep vervreemdt van waarden die nog niet lang geleden be- schouwd werden als de pijlers van de samenleving", aldus Carey.

Het christelijke idee van liefde verschilt nogal van de fatsoenlijke praktijk. Volgens de Bijbel is liefde soms verplicht en soms verboden en dat gaat rechtstreeks in tegen de menselijke natuur. Dit heeft in het verleden dan ook tot veel misstanden geleid. Toch is ook nu nog de invloed van het christendom merkbaar, hetzij in steeds mindere mate.

bron: FokNieuws.nl
    

Homo's vinden songfestivallied Anouk niets


Tweederde van de Nederlandse homo's is niet te spreken over de Nederlandse inzending voor het Songfestival dit jaar. Dit blijkt uit een enquête onder bezoekers van Gay.nl, de grootste homowebsite van Nederland.

Een derde van de 5000 deelnemers aan het onderzoek vinden het nummer Birds ronduit slecht. Nog een derde is maar matig enthousiast over het liedje. Maar 1 op de 8 homoseksuele stemmers vindt het lied geweldig.

Birds is de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö. Er is al veel over te doen geweest. Zo heeft producer Tore al over het nummer gezegd dat het te goed is om het liedjesfestijn te winnen. Tegen een Zweedse krant zei hij te verwachten dat Anouk niet ver komt met Birds.

De zangeres brengt Birds op 14 mei in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Ze neemt het namens Nederland op tegen onder meer Denemarken, België, Rusland, Ierland en de Oekraïne. Op 16 mei is de tweede halve finale met onder meer Israël, Griekenland, Finland, Noorwegen, Roemenië en Zwitserland. De finale volgt op 18 mei.

bronnen: Algemeen Dagblad / Gay.nl


     
     

Homoseksueel in de voetballerij ?! Onmogelijk !!


Voormalig profvoetballer Robbie Rogers heeft aangegeven dat het in de voetballerij onmogelijk is om uit de kast te komen. De Ameri- kaan vreesde alleen al voor de leuzen vanuit het publiek.

"In de voetbalwereld is het onmogelijk om je als homoseksueel te outen, want niemand heeft het eerder gedaan", zegt Rogers. "Dat is gek en triest. Ik was bang voor de reactie van mijn ploeggenoten. Zouden ze me in de kleedkamer en in de bus anders behandelen, zelfs al bleef ik dezelfde persoon."

Rogers is een van de weinigen die uit de kast is gekomen. In The Guardian vervolgt hij: "Voorheen zei ik tegen mezelf: ze weten niet dat ik homoseksueel ben, dus dat heeft niets te betekenen. Maar nu ze dit wel weten, wat moet ik doen ?! In de tribunes springen en met hen vech- ten ?!"

Op de Nederlandse velden was Rogers enige tijd te bewonderen in het shirt van SC Heerenveen. Ook speelde hij voor de Amerikaanse voetbal- club Columbus en de Engelse clubs Leeds United en Stevenage.

bronnen: ElfVoetbal.nl / The Guardian

        

                   

Jon & Ton | "Acteur 'Jon van Eerd' werd overvallen door Homoseksualiteit"


Jon van Eerd was jaren geleden bijna met een vrouw getrouwd. "Maar toen werd ik overvallen door mijn homoseksualiteit".

Dat vertelt Van Eerd aan De Telegraaf. Jon was begin twintig toen hij gevoelens kreeg voor een andere man, maar op dat moment had hij nog een serieuze relatie met ene Lucy.

"Ik voel nu nog hoe vreselijk ik het vond haar te moeten vertellen dat ik verliefd was geworden op een man, Ton Fiere. En toen mijn aanstaande schoonouders inlichten. Ik word er nu nog ongemakkelijk van."

Aangenaam gezelschap
"Ton was eerst alleen aangenaam gezelschap", gaat de 52-jarige acteur verder. "Ik had helemaal niet zo door dat ik langzaam gek op hem werd. We hadden samen lol, that's all."

De twee groeiden echter steeds dichter naar elkaar toe. "Op een gegeven moment was daar de eerste zoen. Ton begon en ik was verkocht. Toen moest ik het onder ogen zien."

Contact
Inmiddels zijn Van Eerd en zijn echtgenoot al 30 jaar bij elkaar en ze zijn vijf jaar officieel getrouwd. Met Lucy heeft hij sinds kort ook weer contact, via Facebook.

"Dat is het mooie van het digitale tijdperk. Ze woont in het Amerikaanse Seattle, is getrouwd en heeft kinderen. Ik vind het heel fijn dat ik haar weer tot mijn vrienden mag rekenen."

bronnen: Nu.nl / De Telegraaf
                              

vrijdag 29 maart 2013

Uitgaanstip | Club Vonk in 's-Hertogenbosch


                                       

OM eist 7 jaar cel domineemoord Beek-Ubbergen


Het Openbaar Ministerie in Arnhem heeft tegen een ziekenhuispastor uit Ubbergen zeven jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist. Volgens het OM staat het vast dat hij eind september zijn partner, dominee Piersma, op gruwelijke wijze heeft vermoord.

De verdachte heeft al bekend dat hij de moord heeft gepleegd. Hij zei dat hij aanvankelijk geïnspireerd was door een Canadese pornoacteur die zijn vriend met priemen ombracht. Dat idee liet hij varen na het zien van een aflevering van de Zweedse serie Wallander waarin iemand met een hakbijl werd vermoord.

Bijl
De pastor vertelde dat hij 's nachts zijn 56-jarige vriend eerst met de botte kant van de bijl op het achterhoofd sloeg. Vervolgens draaide hij zijn slachtoffer op bed om en haalde nog eens met de scherpe kant uit.

De 55-jarige dader trok na zijn daad schone kleren aan, maakte een foto van het bloedbad, pakte zijn paspoort en dat van zijn partner en meldde zich op het politiebureau.

Manische depressiviteit
Het OM denkt dat hij de moord uit jaloezie of verlatingsangst heeft gepleegd. Deskundigen vinden de zwaar depressieve pastor sterk ver- minderd toerekeningsvatbaar en vermoeden manische depressiviteit. Ze raadden tbs af omdat ze ervan uitgaan dat hij niet in herhaling zal vervallen.

De deskundigen denken dat hij eerder zelfmoord zal plegen.

bronnen: NOS.nl / Omroep Gelderland (Video)


     
                       
Het ideale plaatje van een Homokoppel: Toch vermoorde dominee Frank zijn partner Dick

Het houdt Beek-Ubbergen, een kleine gemeente onder de rook van Nijmegen, al in de ban vanaf 30 september.

Toen vermoorde 'hun' dominee Frank Jimmink 'hun' andere dominee Dick Piersma.

Samen vormden zij een uniek open homoseksueel koppel. Beiden waren voorganger in de kerk van de PKN. Ds Piersma tot hij door zijn partner op die fatale dag de schedel ingeslagen kreeg met een bijl.

De 55-jarige dader zegt dat hij liet zich inspireren door de Canadese pornokiller Luca Rocco Magnotta

Het OM eiste vandaag 7 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen dominee Jimmink.

Hij dacht dat hij in de cel rust zou vinden. Aanvankelijk overwoog hij zelfmoord, maar dat wilde hij zijn partner niet aandoen.

Toen overwoog hij een aantal oude dames om het leven te brengen. Uiteindelijk besloot hij - geïnspireerd door de Canadese pornoacteur die zijn vriend gruwelijk met priemen doodde - zijn partner te vermoorden.

Een aflevering van de Zweedse serie 'Wallander' bracht hem op het idee dat met een bijl te doen.

Frank Jimmink vermaalde wat oxazepammetjes om zijn partner slaperig te maken. Toen de oude medicijnen niet wilden oplossen in een witbiertje, gooide hij het door de gootsteen.

Uiteindelijk bleek verdoving niet nodig: toen Dick sliep, ging hij uit bed om de bijl te pakken. De messen die hij onder het bed verstopt had, liet hij links liggen. Hij sloeg zijn partner met de botte kant op zijn achterhoofd, draaide hem om en sloeg hem vervolgens met het scherpe blad in zijn gezicht.

Hij trok schone kleren aan, maakte een foto van het bloedbad, pakte zijn paspoort en dat van de inmiddels dode Dick en meldde zich op het politiebureau.

De aanklager vermoedt jaloezie of verlatingsangst als motief. Deskundigen achten de zwaar depressieve dominee sterk verminderd toereke- ningsvatbaar en vermoeden manisch depressiviteit. Ze vrezen geen herhaling - eerder nog zelfmoord - en adviseerden geen tbs.

De aanklager vroeg dat toch. Rechtbanken kunnen 'gewone' behandeling maar voor 4 jaar bevelen, maar dat is niet voldoende vergelding. Cel- straf geeft weinig behandelmogelijkheden. Tbs met voorwaarden kan met maximaal 5 jaar cel worden gecombineerd, wat de aanklager te laag vindt.

Volgens zijn advocaat is Frank geheel ontoerekeningsvatbaar. Er moet meer onderzoek volgen naar agressie als gevolg van verkeerd voorge- schreven medicijnen en naar een mogelijke hersenafwijking.

De 30-jarige pornoacteur Magnotta vermoordde volgens de Canadese justitie zijn vriend, sneed het lijk in stukken en stuurde lichaamsdelen naar politieke partijen. Na een internationale opsporingsactie werd hij uiteindelijk in juni van het vorig jaar gearresteerd in een internetcafé in Berlijn.

bron: Relatie.blog.nl
                                   

Mogelijk 7.000 mensen Hiv-besmet door tandarts


In de Verenigde Staten zijn mogelijk 7.000 mensen met hiv of hepatitis besmet tijdens een bezoek aan een tandarts in Oklahoma. Bij verschillende praktijken, die allemaal door dezelfde tandarts werden gerund, werden misstanden ontdekt. Die werden geconstateerd nadat een van zijn patiënten positief werd getest op Hepatitis C en Hiv, zonder dat daarvoor een duidelijke oorzaak was.

Daarop onderzocht de inspectie de tandartspraktijk van de patiënt en ontdekte dat daar verroest en niet gesteriliseerd materiaal werd gebruikt. De tandarts had veel patiënten met hiv of hepatitis in zijn praktijk. Hij maakte wonden van zijn patiënten schoon met bleekwater. Ook ging hij onverantwoord met medicijnen om: vaak was de datum verstreken.

Van één fles was de houdbaarheidsdatum al in 1993 verstreken. Alle patiënten van de tandarts hebben een brief gekregen waarin ze wordt op- geroepen naar een ziekenhuis te gaan om zich daar gratis op hiv en hepatitis te laten testen. Tandarts W. Scott Harrington heeft zijn praktijk gesloten en zich laten uitschrijven uit het tandartsregister.

bronnen: Gay.blog.nl / Fox News (Video)
  WIN kaarten voor Sp@tters Poolparty


Op zaterdag 27 april is het weer tijd voor een van de meest unieke dance events van het jaar: SP@TTERSPARTY, de enige gay pool- party van Nederland en België. Hier op Gay.nl geven we vijf keer een duoticket weg !! Het enige wat je hoeft te doen is ons mailen op win@gay.nl met de ultieme reden waarom jij op dit feest moet zijn !!

Sp@tters is ondertussen aan haar 5e editie toe. Voor de locatie heeft Sp@tters wederom de keuze laten vallen op het subtropische zwempara- dijs De Tongelreep in Eindhoven. In een unieke setting van licht en geluid en met een drankje in de hand kan je genieten van alle faciliteiten die het zwembad te bieden heeft zoals kruiden- & bubbelbaden, glijbanen, een watertol, een stroomversnelling en nog veel meer. Het zwembad wordt omgebouwd tot een echte Disco-Dance-Pool met alles erop en eraan. Het is als het ware alsof in je zwembroek in de club staat !!

Nieuw deze editie is een heuse dance area waar je kunt genieten van de beste dancehits met videoshow van DJ IVAR en DJ Richie G. DJ Ivar is de resident-DJ van de PallaZ Club op de Stratumsedijk in Eindhoven. Verder draaide hij al op Smashing Valentine, Smash en Splash en is hij medeproducer bij Stuk X. DJ Richie G. maakte zijn naam in club Pecheur en draait nu regelmatig als gast-DJ in PallaZ Club. Samen staan ze dus garant voor een bijzondere muziekbelevenis op een unieke locatie.

Wees een royalty op Spatters
Het feestbeest bij uitstek gaat natuurlijk voor de extra’s. Daarvoor heeft Sp@tters voor slechts € 57,50 een ALL-Inclusive Royal-arrange- ment. Als royalty kom je binnen langs een speciale VIP-ingang, zonder wachtrij, met bijhorend welkomstdrankje en een unieke Sp@ttershand- doek als geschenk. In de royal-lounge kun je de hele avond gratis eten en drinken en word je op je wenken bediend door de leuke Sp@tters- boys.

Nieuw is een luxe, verwen arrangement
Nieuw deze editie is een Eindhovens verwenweekend: het 'Royal-arrangement', aangeboden door onze partners voor slechts € 112,50 per persoon. Ingebegrepen bij dit arrangement: een hotelovernachting in het Pullman Hotel in een Superior kamer, een diner bij buffetrestaurant Dzjengis Khan, 2 tickets voor Sp@tters en een verwendag met lunch bij Sauna Tibet.

Feeling lucky today
Wekelijks zijn er verschillende wedstrijden waarmee je leuke prijzen kunt winnen via de Facebookpagina van Sp@tters

Ook via GAY.NL kun je meedoen met een wedstrijd voor 5 duokaartjes !! Het enige wat je hoeft te doen is ons mailen op win@gay.nl met de ultieme reden waarom jij op dit feest moet zijn !! We geven 5 x 2 kaartjes weg.

Nog even de praktische zaken op een rijtje:
  • Zaterdag 27 april vanaf 21.00 uur in De Tongelreep in Eindhoven
  • Tickets zijn verkrijgbaar via:  www.spattersparty.nl
  • Regular pre-sale: € 12,50. At the door: € 17,50. VIP: € 57,50, verwen arrangement € 112,50 .
  • Tevens in de voorverkoop; drank-vouchers, om je drank-credits goedkoper te maken.

bronnen: Gay.nl / Sp@tters Poolparty
         

Tongende Homo's en Lesbo's op cover TIME


Amerika schrijft geschiedenis. Barack Obama heeft zich de afgelopen tijd hard gemaakt om het huwelijk voor '2 mensen van hetzelfde geslacht' legaal te maken; TIME helpt hem vandaag een handje.

Het tijdschrift maakt vandaag een sterk statement door twee covers te laten verschijnen: een mannenkoppel en een vrouwenkoppel vastgelegd tijdens een tongzoen.

TIME schrijft in het bijbehorende artikel op haar site dat Amerika tijdens het hevige debat over het homohuwelijk al geschiedenis heeft geschre- ven, nog voor het hof een uitspraak heeft gedaan …

Het hof beslist daar namelijk vandaag over de legalisering van het homohuwelijk.

Correspondent Guus Valk legt vandaag in NRC Handelsblad uit waarom het Hooggerechtshof mogelijk een historische uitspraak zal doen:

"Een nieuw 'Roe vs Wade' hangt in de lucht in Washington. Deze uitspraak van het Hooggerechtshof uit 1973 geldt als de grootste juridische doorbraak in de Amerikaanse geschiedenis: het Hof legaliseerde abortus. 40 jaar later kan het Hooggerechtshof opnieuw geschiedenis schrijven, nu over het homohuwelijk".

"Twee wetten die de rechten van homo's beperken, schiet het Hof mogelijk af. Na gisteren is de kans daarop duidelijk toegenomen".

Het magazine LINDA merkt vandaag terecht op dat zij eerder waren met een tongende Thijs & Tygo op hun jaarlijkse L’HOMO. Maar wij zijn dan ook Nederland.

bron: Relatie.blog.nl
   

België | Erkenning Çavaria blijft uit


Çavaria is één van de zestig socio-culture organisaties die momenteel wacht op een erkenning. Omdat de erkenning uitblijft kan de HoLeBi- en Transgenderkoepel momenteel geen fiscale attesten (schriftelijk bewijs) uitschrijven voor giften van meer dan 40 euro. Dit document is nodig om van het belastbare inkomen te kunnen aftrekken bij de belastingsaangifte.

Çavaria is niet de enige vereniging die, volgens De Morgen, nog wacht op een erkenning. Naast Çavaria zitten ook Amnesty International en de Liga voor Mensenrechten in hetzelfde schuitje.

Achter de erkenning zit de nodige haast want de papieren belastingsaangifte moet al eind juni opgestuurd worden.Er zit nochtans haast achter, want de uiterste datum voor het indienen van de papieren aangifte valt al eind juni. "Ik ben bang dat dit niet meer op tijd in orde komt", zegt Kamerlid Meyrem Almaci (Groen), die de kwestie aankaartte bij minister van Financiën Koen Geens. Dat zou betekenen dat tienduizenden schenkers de komende maanden geen attest in de bus krijgen, in tegenstelling tot wat hen werd beloofd.

Volgens staatssecretaris Hendrik Bogaert (CD&V), die antwoorde op de vraag van Almaci, kunnen schenkers die hun attest voor het jaar 2012 niet op tijd ontvangen achteraf wel een herziening aanvragen van hun belastingaangifte.

"De eerste gedupeerden van deze laattijdige attesten zijn vanzelfsprekend de gulle schenkers zelf", zegt Yves Aerts van Çavaria. Zij krijgen hun attesten te laat, en grijpen zo naast een rechtmatig belastingvoordeel."

"Als je dat bij de fiscus aankaart, dan antwoorden die laconiek dat de schenkers nadien maar om een rechtzetting moeten vragen", zucht Yves, die vreest dat donateurs hierdoor zullen afhaken. De onzekerheid tast het vertrouwen van de schenker in zijn 'goed doel' aan.

"Ik kan onze schenkers nooit op tijd garanderen dat ze hun fiscaal attest zullen krijgen. Dat leidt tot verwarring. Door de onduidelijkheid zien sommige donateurs zelfs af van een nieuwe gift. Voor ons is het verlies dus dubbel: we lijden gezichtsverlies én financieel verlies".

bronnen: GayLive.be / De Morgen
                       

donderdag 28 maart 2013

Het 'historisch debat' in de Tweede Kamer over Transgenderwet is verschoven

De Tweede Kamer debatteert binnenkort over de transgenderwet. Voor transgenders in Nederland wordt dit een historische dag.

Het is bijna dertig jaar geleden dat de Tweede Kamer besloot om transgenders de mogelijkheid te bieden om hun geslacht in de geboorteakte aan te laten passen. De eisen die daar aan werden gesteld zijn tegenwoordig volledig achterhaald. Operaties en onvruchtbaarheid gaan in tegen de lichamelijke integriteit en het zelfbeschikkingsrecht. De mensenrechten van transgenders krijgen met het wetsvoorstel waar de Kamer nu over in debat gaat hetzelfde aanzien als die van ieder andere Nederlander. Dit herstelt Nederland als internationaal koploper voor mensenrech- ten van transgenders.

Transgender Netwerk Nederland (TNN) is blij dat staatssecretaris Teeven zich heeft ingezet voor een vlotte behandeling van de wet. Er is daar- bij goed geluisterd naar de adviezen van TNN en COC Nederland. De politieke partijen krijgen nu de kans hun zegje te doen. Een meerderheid in de Tweede Kamer had zich al in het Roze Akkoord, dat vorig jaar augustus werd ondertekend, uitgesproken voor verandering van de oude wet.

TNN heeft transgenders uit het hele land opgeroepen om op de publieke tribune plaats te nemen om deze historische gebeurtenis bij te wonen. Transgender Netwerk Nederland is dan ook vol vertrouwen dat het debat in de Tweede Kamer voor een goede transgenderwet zal zorgen.

UPDATE - De agenda van de Tweede Kamer voor de komende week is bekend. Het debat over de transgenderwet zal dinsdag 2 april plaatsvinden. Wil je bij het debat aanwezig zijn ?! Kijk dan HIER voor meer informatie en het laatste nieuws over het debat !!

bron: Transgender Netwerk Nederland
      

Rusland - Artem Kalinin | "Organisator van 'Gay Pride Rusland' aangevallen" ‼

De organisator van de Gay Pride in Syktyvkar, de hoofdstad van de Russische republiek Komi, is in elkaar geslagen nadat hij voor de camera van een plaatselijk televisiestation het verbod op de Pride veroordeelde.

Organisator Artem Kalinin gaf een televisie interview nadat eerder deze week de burgemeester het houden van een parade in de binnenstad had verboden. Een neonazi, die eveneens geïnterviewd zou worden, kon de argumenten van Kalinin blijkbaar niet aanhoren en ging met hem op de vuist. De cameraman bleef het incident filmen en zag dat de homoactivist enkele wonden aan het gezicht overhield aan de vechtpartij.

De burgemeester van Syktyvkar liet maandag weten dat een parade door het centrum niet is toegestaan. "Ik kan geen vergunning verlenen voor de Pride op 31 maart omdat evenementen waarbij het promoten van homoseksualiteit centraal staat verboden is", aldus de stadsbestuur- der in een verklaring.

Nikolai Alekseev, homoactivist en organisator van de Pride in Moskou, laat weten geschokt te zijn door het verbod en de aanval op zijn collega-activist. Alekseev is vooral boos op de plaatselijke autoriteiten. Van de aanval is namelijk aangifte gedaan maar de politie heeft tot op heden nog niets ondernomen. "Homoseksuelen zijn blijkbaar door de Russische overheid vogelvrij verklaard en dat voorspelt niet veel goeds voor onze toekomst", aldus Alekseev.

bron: GaySite.nl                                         

Amsterdam Fetish Pride - Za. 11 mei 2013 | "Mister Leather Amsterdam 2013"

Ter gelegenheid van de Amsterdam Fetish Pride wordt dit jaar ook een Mr. Leather verkiezing gehouden. De zoektocht naar Mister Leather Amsterdam 2013 vindt plaats op zaterdag 11 mei 2013 in Club Fuxxx, voorafgaand aan het grote XXXLeather feest. Kandi- daten kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Binnen de Amsterdamse gayscene bestaat al meer dan 50 jaar een leer- en fetisjscene die door de jaren heen internationale faam en waarde- ring heeft verworven. De Amsterdam Fetish Pride vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 12 mei.

Het evenement heeft als doel de leer- en fetisjcommunity samen te brengen en samenwerking binnen de scene te bevorderen. Tijdens het weekend vinden o.a. feesten, een debat, workshops en de allereerste Mr. Leather Amsterdam verkiezing plaats.

De verkiezing vindt plaats op zaterdag 11 mei 2013 van 21.00u tot 23.00u in Club Fuxxx op Warmoesstraat 91 en gaat vooraf aan de main party XXXLEATHER. De kandidaten worden een dag eerder voorgesteld tijdens een Meat & Greet bij Fetish Underground op Spuistraat 44.

De winnaar draagt een jaar lang de titel Mr. Leather Amsterdam 2013, ontvangt een unieke sjerp, kan gaan shoppen bij internationale topmer- ken op het gebied van fetisjkleding en vliegt in het najaar naar Zwitserland om deel te nemen aan de Mr. Leather Europe verkiezing.
    
Op deze website is ook alle informatie over de Amsterdam Fetish Pride te vinden !!

bron: GaySite.nl
   

Leerfeesten met Pasen in Berlijn

Pasen is traditiegetrouw het weekend waarop leerfans uit heel Europa naar Berlijn komen: het Berliner Ostertreffen is sinds veertig jaar een begrip in 'leatherland'.

Ook dit jaar vindt het grootste leer –en fetisch evenement van Europa weer rond de Paasdagen in de Duitse hoofdstad plaats. Tot en met
dinsdag 2 april staan er meer dan honderd feesten en evenementen op het programma, zoals de verkiezing van de Duitse Mr. Leather en van Mr. Fetish Biker.

Er zijn allerlei uiteenlopende feesten: voor ieder smaak is er wel wat te vinden. Daarnaast zijn er het traditionele leerdiner, de leerbrunch, de fetishboot, de roze schnitzeljacht en de stadsrondrit.

En wie even genoeg van roze en/of leer heeft: Berlijn is een metropool die van alles te bieden heeft, van musea en theaters tot uitgestrekte bosgebieden, van 'shop till you drop' tot super-alternatief in oude wijken als Kreuzberg. Ook daar geldt: voor elk wat wils.

bron: Gay.blog.nl
                   

USA - Homohuwelijk | Sociale media in de VS kleuren rood voor Homohuwelijk

Dit rode blokje beheerst sinds maandag de Amerikaanse sociale media. Als symbool voor 'huwelijkgelijkheid', gelijke rechten voor hetero- en homohuwelijken, is het al door duizenden Amerikanen verspreid. Door deze verspreiding en twee zaken waar het Ameri- kaanse Hooggerechtshof zich de komende tijd over buigt, laait de discussie over het homohuwelijk in de VS weer op.

"Wie draagt er morgen rood ?! Laat je steun voor huwelijkgelijkheid zien ... maak je profielfoto rood voor morgen." Het begon met een simpele post op Facebook van Human Rights Campaign (HRC), een organisatie die zich inzet voor gelijkheid voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders. In minder dan 24 uur werd het nieuwe rode logo van HRC meer dan 100.000 keer gedeeld. **

Aanleiding voor de oproep van HRC zijn de twee homohuwelijk-gerelateerde zaken die dinsdag en woensdag voor het Hooggerechtshof kwamen. "Rood staat symbool voor liefde, en daar gaat het om in het huwelijk", legt woordvoerder Charlie Joughin uit aan MSNBC.com. "We willen men- sen de kans geven om hun steun voor huwelijkgelijkheid op een publieke en zichtbare manier te laten zien.

Zoenende Lady Liberty en Statue of Liberty
Dankzij beroemdheden als Beyoncé, George Takei en Martha Stewart, die het logo of een variant daarvan op hun sociale media plaatsten, ging de afbeelding viraal. Facebook en Twitter veranderden in een rode zee. Duizenden Amerikanen gebruiken het logo als profielfoto op Facebook of Twitter.

"We hadden nooit gedacht dat dit viraal zou gaan", vertelt Joughin. "Dus we zijn erg enthousiast. Maar belangrijker, we zijn blij dat de publieke steun voor huwelijkgelijkheid zo geweldig is geweest." Volgens Joughin hebben negen miljoen mensen het bericht van HRC op Facebook gezien.

Al snel doken er overal varianten van het logo op. Zo staan Bert en Ernie als 'twee vrienden' voor het logo, zegt zelfs internetfenomeen Grumpy Cat 'ja' tegen huwelijkgelijkheid en verving het biermerk Bud Light de twee streepjes door twee biertjes.

Zaak 1. Mogen deelstaten homohuwelijken verbieden ?!
Dinsdag startte de eerste zaak. Twee homostellen vechten een wetswijziging uit 2008 aan. Toen stemde de Californische bevolking in met een wetsvoorstel dat het huwelijk definieerde als een verbintenis tussen man en vrouw. Daarmee werd de eerdere goedkeuring van het homohuwe- lijk door het Hooggerechtshof in die staat ongedaan gemaakt.

Het gaat nu om de vraag of er een grondwettelijk recht bestaat op homohuwelijken waardoor deelstaten deze niet mogen verbieden. Als het Hof besluit dat deze wet ongrondwettig is, kan dat landelijk grote gevolgen hebben. Niet alleen Californië moet haar verbod op het homohuwelijk dan opgeven, ook de 37 andere staten waar het nu verboden is.

Zaak 2. Gelijke rechten voor hetero- en homohuwelijken
De tweede zaak, die woensdag begon, richt zich op de 'Defense of Marriage Act' (DOMA). Deze wet verbiedt de landelijke erkenning van huwe- lijken tussen mensen van hetzelfde geslacht. Hierdoor hebben homoseksuele echtparen minder rechten op het vlak van sociale zekerheid en belastingaftrek. Lagere rechters hebben bepaald dat dit discriminatie is.

De specifieke zaak waarover het hof zich gaat uitspreken draait om de 83-jarige Edith Windsor. Haar echtgenote Thea overleed in 2009. Thea liet al haar bezittingen na aan Edith, die vervolgens een belastingaanslag van 363.000 dollar kreeg voorgeschoteld. Als Thea een Theo was ge- weest, had Edith geen erfbelasting moeten betalen. Een rechtbank en een hof van beroep in New York bepaalden eerder dat DOMA Edith het recht op gelijke bescherming ontzegt.

De rechters beslissen waarschijnlijk in juni over beide zaken.

Amerika lijkt klaar voor landelijke invoering homohuwelijk
Volgens een peiling van het Pew Research Center half maart is 49 procent van de Amerikanen voor landelijke invoering van het homohuwelijk en 44 procent tegen. Tien jaar geleden was nog 58 procent tegen en 33 procent voor. Steeds meer politici spreken zich uit voor het homohuwe- lijk. Ook president Barack Obama is voor. Momenteel hebben negen staten het homohuwelijk ingevoerd, enkele staten volgen binnenkort.

** Er staan al 'tig' foto's van het 'rode logo' online. Enkele zijn bij elkaar gezet in een slideshow op de HRC's Flickr Page. Bekijk ze: HIER !!

bronnen: Trouw.nl / HRC's Flickr Page
                     

België | HoLeBi-discriminatie in de pleegzorg voor Vandeurzen geen probleem

In de commissie Welzijn ondervroeg Vlaams volksvertegenwoordiger Ann Brusseel (Open Vld), de minister van Welzijn over het ver- zoek van de Turkse overheid en Turkse ouders om homoseksuele pleegouders te mijden bij de plaatsing van Turkse kinderen in de pleegzorg. De vzw Opvang had immers in de media laten verstaan hierin geen enkel probleem te zien.

In een interview (De Morgen van 20 april) gaf de directeur van de vzw Opvang, dhr. Johan Vandersypt, onomwonden toe rekening te houden met de vraag van Turkije om rekening te houden met culturele en religieuze 'gevoeligheden'. Ook minister Vandeurzen ziet hier geen graten in. Hij stelde dat het belang van het kind en de 'morele ontwikkeling' ervan centraal moeten staan.

Ann Brusseel: "Als lid van de commissie Gelijke Kansen ben ik verbolgen over de reactie van de minister van Welzijn. Uiteraard moet het belang van het kind centraal staan, maar dat gaat voor mij om goede zorgen, onderwijs, een warm nest, etc., niet over religieuze dogma's".

"Vandeurzen verwart hier duidelijk het belang van het kind met de levensbeschouwelijke belangen van de biologische ouders. Bovendien vind
ik het pijnlijk vast te moeten stellen dat de Vlaamse regering jaarlijks plannen opmaakt en geld uittrekt voor de strijd tegen discriminatie van HoLeBi's, maar wanneer zich daadwerkelijk en openlijk gevallen van discriminatie voordoen, de kop in het zand steekt".

Het opvangprobleem is zeker niet opgelost. De Vlaamse Regering wil dus wel rekening houden met Turkse eisen, maar Vandeurzen gaf toe geen zicht te hebben op het aantal pleegouders van Turkse origine die aan de criteria voor pleegzorg voldoen. Naast de struisvogelpolitiek blijkt men dus ook geen efficiënte aanpak te hanteren voor dit fenomeen.

Ann Brusseel: "Ik zal minister Smet, bevoegd voor Gelijke Kansen ook over dit onderwerp ondervragen en ben benieuwd of hij het eens is met de stelling van zijn collega Vandeurzen en of hij ook geen problemen ziet in het mijden van homoseksuele pleegouders".

bronnen: GayLive.be / De Morgen
                       

AirFasttickets | Controversiële reclame in Griekenland

Een nieuwe TV-reclame van een reisorganisatie in Griekenland wordt door homo-organisaties als anti-homo bestempeld. Zijn jullie het daarmee eens ?!

In de spot van de Griekse reisorganisatie AirFasttickets worden homo's neergezet als hitsige, verwijfde en seksbeluste mannen. Te zien is hoe een jonge mannelijke lifter wordt opgepikt door een vrachtwagenchauffeur. Al snel maakt de chauffeur avances naar de zich ongemakkelijk voelende jongen.

AirFasttickets suggereert dat je zulke situaties kunt vermijden door bij hen een ticket te kopen. Wat vinden jullie ?! Kan een reclame als deze nog in deze tijd ?! Is het grappig of juist beledigend ?!

bronnen: Gay.nl / YouTube.com                                   

Utrecht krijgt Regenboogzeebrapad


Het Utrechts college omarmt het initiatief van GroenLinks om een zebrapad in regenboogkleuren aan te leggen op een prominente plek in het centrum van de stad. Voor 20 juni aanstaande zal ter hoogte van de Lange Viestraat, tussen de Bijenkorf en de WE, de oversteekplaats gerealiseerd worden. Dat meldt de GroenLinksfractie op haar website.

Het pad dient als statement. In Utrecht vindt dit jaar Roze Zaterdag plaats en de Domstad mag zich het hele jaar Roze Stad noemen. Door een zebrapad in de regenboogkleuren aan te leggen wil Utrecht laten zien dat het een stad is waar iedereen welkom is, ongeacht geaardheid of overtuiging.

Zebrapaden moeten aan wettelijke eisen voldoen om daarmee ook juridisch als zebrapad te kunnen fungeren. Één van de cruciale eisen is uit- voering in een witte kleur. Het regenboog zebrapad heeft dan ook geen juridische, maar een symbolische betekenis.

Bij de beoogde locatie is sprake van een oversteek voor voetgangers die met verkeerslichten geregeld is. Het college vindt dit een goede locatie vanwege de veiligheid en omdat hier sprake is van grote stromen voetgangers.

Het zebrapad wordt vóór 20 juni aanstaande aangebracht in verband met het Midzomergrachtfestival en Roze Zaterdag op 29 juni en zal blijven liggen tot het eind van dit Roze Jaar.

bron: GaySite.nl
             

Homohuwelijk | President 'Barack Obama': "Sterke basis voor Open Huwelijk"

"Nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof zich deze week twee keer boog over zaken rond het opengestelde huwelijk", zei president Barack Obama in een interview dat hij denkt dat er een 'sterke basis' is voor het openstellen van het huwelijk, en de voordelen die het met zich meebrengt.

In een interview met Univision weigerde Obama een voorspelling over de mogelijke uitkomst van de hoorzittingen, maar hij zei wel dat hij denkt dat grondwettelijk gelijke rechten aan homokoppels moeten worden geboden.

"Ik voorspel nooit wat het hof zal doen", zei de president. "Maar ik gaf ooit les over de grondwet en er is zeker een sterke basis om vast te stellen dat in deze tijd – met wat we nu weten en alle veranderingen die plaatsvinden in staten door het hele land – homokoppels eerlijk moeten worden behandeld en gelijke rechten moeten hebben".

In een tweede interview met Telemundo zei Obama: "Ik vind het niet alleen goed en eerlijk, maar ook consistent met onze grondwet om homo- koppels te erkennen. Het betekent niet dat iedereen het met deze zaak eens moet zijn op basis van een religieus standpunt. Wel betekent het dat het belangrijk voor ons is om te onthouden dat we een natie zijn waar iedereen gelijk is voor de wet".

Het Amerikaanse Hooggerechtshof hield dinsdag en woensdag hoorzittingen over Proposition 8, het Californische verbod op het opengestelde huwelijk, en de Defense of Marriage Act, de federale wet die stelt dat het huwelijk voor één man en één vrouw bestemd is.

Na het aanhoren van de argumenten voor en tegen kan het Hof bepalen om het federale verbod in stand te houden, het alleen in Californië te ontkrachten of het verbod op het open huwelijk in alle staten op te heffen. Er is ook een mogelijkheid dat het Hof zal beslissen om geen uit- spraak te doen over de zaak, waardoor het verbod hoe dat ook blijft bestaan. De uitspraak wordt in juli verwacht.

bronnen: GayKrant.nl / Univision / Telemundo
      

UMC Utrecht | "De 62-jarige 'Sugar Lee Hooper' overleed na medische misser"

Uit een onderzoeksrapport van het Universitair Medisch Centrum Utrecht blijkt dat de extravagante zangeres Sugar Lee Hooper drie jaar geleden is overleden door een medische misser.

De Telegraaf meldt vandaag dat de anesthesist van het Haagse ziekenhuis Bronovo fouten heeft gemaakt waardoor Hooper in coma raakte en vier dagen later op 62-jarige leeftijd overleed.

Inmiddels is een schadevergoeding uitgekeerd maar de weduwe van Marja van der Toorn, zoals Sugar Lee Hooper echt heette, laat het er niet bij zitten. Andrea van der Knaap, waarmee Hooper in april 2001 als één van de eerste lesbische koppels een officieel huwelijk aan ging, dient alsnog een klacht in bij het medisch tuchtcollege omdat ze vindt dat de anesthesist bestraft moet worden.

De voorzitter van de raad van bestuur van ziekenhuis Bronovo heeft inmiddels zijn spijt betuigd over het incident en heeft een gesprek gehad met Van der Knaap.

bronnen: GaySite.nl / Telegraaf.nl               

Sugar Lee Hooper dood door fout

De zangeres Sugar Lee Hooper is in 2010 overleden door medische fouten. Het Bronovo-ziekenhuis, waar ze werd verpleegd, in Den Haag erkent dat. Het ziekenhuis reageert op een bericht in De Telegraaf. Daarin staat dat een combinatie van een ruggeprik en een narcose de zangeres fataal geworden is.

"Wij zijn zeer aangeslagen, ons past in dit geval enkel nederigheid", schrijft bestuursvoorzitter Joop Hendriks in een verklaring. Hij heeft zijn ex- cuses aangeboden aan de nabestaanden van de zangeres. Ook is een schadevergoeding uitgekeerd.

'Schandalig'
De weduwe van Sugar Lee Hooper is geschokt door de conclusies uit het onderzoek naar de doodsoorzaak. "Ik ben woest. Dit is schandalig voor mij, onze kinderen en kleinkinderen en de fans". Weduwe Andrea van der Toorn ziet het rapport wel als een erkenning, zegt ze op de website van De Telegraaf.

Bestuursvoorzitter Hendriks benadrukt dat het Bronovo-ziekenhuis een verbeterplan heeft opgesteld dat door de Inspectie voor de Gezondheids- zorg is goedgekeurd.

Het Bronovo-ziekenhuis stopt met het toedienen van zware verdoving in combinatie met een ruggeprik bij patiënten met meerdere aandoenin- gen. Ook worden deze patiënten beter in de gaten gehouden.

bronnen: NOS.nl / YouTube.com