zaterdag 14 maart 2015

Fotograaf 'Wander Aguiar' · Revista Junior · Pool Party · Foto's | Lentekriebels

De lente begint bij ons al te kriebelen, nu de dagen langzaam langer en warmer worden. Nog geen lentekriebels ?! ... neem dan een duik in deze zinnenprikkelende plaatjes van jongemannen op een poolparty.

Fotograaf 'Wander Aguiar' is het creatieve brein achter de fotoreeks. Hij maakte de foto's voor de laatste editie van het Brazilaanse gay-tijdschrift: RevistaJunior

Krijg je al zin om de 'Pool Party' te crashen ?! ... Klik dan hier: HomoTrophy.com/wander-aguiar-for-revista-junior

bronnen: OUT.tv / HomoTrophy.com / YouTube.com


       
                        

VS - Transgender 'Jazz Jennings' | 14-jarige Transgender krijgt eigen TV show

De 14-jarige Amerikaanse Jazz Jennings wordt als maar beroemder. Dat heeft vooral te maken met het feit dat Jazz een transgender meisje is. Maar ook omwille van het feit dat ze een uitgesproken transgender activiste is, al lange tijd op internet in video's verscheen én recent een kinderboekje met transgender thema schreef.

En vandaag komt het nieuws dat Jazz nu haar eigen televisieserie krijgt dat 'All That Jazz' gaat heten, en zal in de zomer van dit jaar op de Amerikaanse TV verschijnen. Het zal daarbij gaan om 13 afleveringen waarin Jazz voornamelijk zal vertellen over haar leven als transgender tiener. De makers van de serie zeggen dat Jazz een mooi voorbeeld is voor duizenden andere transgender jongeren.

Extra info
Jazz werd geboren op 6 oktober 2000. Ze woont samen met haar ouders, tweeling broertjes en een zusje in Zuid Florida. Al op 3-jarige leeftijd kreeg ze de diagnose gender identity disorder. Toen ze 6 jaar oud was spraken haar ouders voor het eerst op TV over hun transgender dochter. Het verhaal ging de wereld rond en werd overgenomen door vele anderen.
 
Nog voor ze 13 was werd Jazz bekend door haar YouTube video's. In 2012 zei ze in een interview met de beroemde Barbara Walters dat ze op jongens valt maar zich zorgen maakt omdat ze transgender is. Verder zet ze zich al van jongs af in voor de rechten van transgenders, in het bijzonder die van kinderen en jongeren. In 2013 schreef ze een kinderboekje met transgender thema. In 2014 werd ze genoemd als 1 van de 25 meest invloedrijke tieners door Time magazine.
 
Jazz is dol op zeemeerminnen en maakt zeemeerminstaarten die ze verkoopt om geld in te zamelen voor transgender jongeren centra. Bovendien gaat het om staarten waarmee je écht kan zwemmen wat ze eerder al toonde in een filmpje.

Zie ook:  Jazz Jennings (13) | Beroemd, Transgender en Activiste  /  13-jarige Jazz brengt kinderboekje met Transgender-thema uit
 
bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com
 
 
       
                                         

Ikea stopt Live-brochure in Rusland omwille van verbod op Homo-propaganda

De Zweedse meubelgigant 'Ikea' stopt met het uitgeven van de online brochure 'Live'. Dat blijkt uit een persbericht dat de firma vrijdag plaatste op de plek waar tot nu toe het tijdschrift te zien was. In het magazine zijn soms ook HoLeBi-koppels te zien.

En dat is in Rusland homopropaganda. Rusland bestraft het promoten van niet-traditionele relaties bij minderjarigen. In november 2013 was er al gedoe rond een lesbisch koppel in een Ikea-brochure.

Ikea is dat nu beu en stopt het tijdschrift in Rusland. 'Live' wordt in 25 landen over de hele wereld uitgegeven, maar de verhalen zijn overal gelijk: "Mensen vertellen over de inrichting van hun huis met Ikea-producten".

Zie ook: 
IKEA stopt met Russisch tijdschrift uit angst voor kritiek  IKEA stopt woonmagazine Rusland om wet tegen Homo-propaganda    

bronnen: ZiZo-magazine.be / Gay.blog.nl


IKEA stopt met 'Life'stylemagazine met 'Homo-propaganda' in Rusland

Het online magazine 'Live' van IKEA zal niet langer in Rusland verschijnen. De reden: "Soms komen er ook homoseksuele stellen in het tijdschrift voor, en omdat kinderen dat zouden kunnen lezen, is het in strijd met de Russische anti-homowet".
Dat blijkt uit een persbericht dat IKEA vrijdag plaatste op de plek waar het tijdschrift tot voor kort te lezen was.

IKEA schrijft dat het bedrijf zelf besloten heeft het tijdschrift terug te trekken, omdat het zich naar eigen zeggen wil houden aan de wetten van het land waarin ze actief zijn.

Omstreden wet uit 2013
In dit geval gaat het om artikel 6.21 van de Russische wet die  "propaganda ten aanzien van niet-traditionele seksuele verhoudingen voor minderjarigen" verbiedt. De 'anti-homowet' werd in 2013 door de Doema, het Russische parlement aangenomen. Met name in Nederland leidde de wet vlak voor de Olympische Spelen in het Zuid-Russische Sotsji tot veel protest.

Maar wat is er nu in de ogen van sommige Russen mis met het reclameblaadje van de meubelfabrikant ?! 'Live' wordt in 25 verschillende landen uitgegeven, maar de verhalen zijn overal hetzelfde (HIER kun je de Nederlandse versie lezen). In het tijdschrift vertellen de mensen over de inrichting van hun huis – vanzelfsprekend met spullen van IKEA.

De verhalen kunnen in Rusland echter doorgaan voor homo-propaganda als er stellen van hetzelfde geslacht over hun inrichting praten.

Zie ook:  IKEA stopt in Rusland met magazine 'Live' vanwege 'Homo-propaganda'  Ikea wijkt vanwege anti-Homowet in Rusland

bronnen: Z24.nl / YouTube.com
                  

      
                                               

vrijdag 13 maart 2015

Duitsland - Berlijn - Nasser (18) | "Homofobe vader bedreigt z'n Homozoon" ‼

Een rechtbank in de Duitse hoofdstad Berlijn heeft donderdag de vader en twee ooms van een 18-jarige homoseksuele jongen veroordeeld tot een geldboete. De drie mannen moeten ieder 1350 euro betalen omdat ze de jongen hadden bedreigd en ontvoerd om hem in vaderland Libanon uit te huwelijken aan een vrouw.

Nasser El-Ahmed (Video) werd door zijn vader en twee van vaders broers onder dwang meegenomen naar Libanon om hem daar gedwongen te laten trouwen met een vrouw. De vader accepteerde de geaardheid van zijn zoon niet. De jongen werd tevens gepest door de ooms die ook, in opdracht van vader, hem regelmatig bedreigden. Zo werd hem gezegd dat als hij homoseksueel zou blijven hij met benzine zou worden overgoten en in brand zou worden gestoken. Ook zou hij met kokend heet water worden overgoten en vervolgens zouden de ooms zijn keel doorsnijden als hij zich niet tot hetero zou 'bekeren'.

De jongen (Duits artikel) zou door de drie daders per auto naar Libanon worden gebracht maar in Bulgarije werden ze aangehouden. De jongen deed aangifte en de vader en zijn broers moesten zich donderdag voor de rechter verantwoorden. Deze achtte de mannen schuldig aan ontvoering en bedreiging en veroordeelde hen tot een geldboete van 1350 euro ieder. Nasser El-Ahmed laat in de Duitse media weten blij te zijn met de veroordeling van zijn vader en ooms. "Wat ze mij hebben aangedaan mocht niet onbestraft blijven. Voor mij is het boek nu gesloten", aldus de homoseksuele tiener die tevens laat weten dat hij als trotse, openlijk homoseksuele jongen zijn plek in Berlijn heeft gevonden.

Zie ook: 
Familieleden mishandelden en ontvoerden jongen na zijn coming-out  /  Na dwanghuwelijk en mishandeling is Nasser trotse Homo  

bronnen: GaySite.nl / Welt.de / YouTube.com                                                                            

Engeland | "Britse weerman wegens misbruik Tienerjongens achter de tralies"

De voormalig weerman van de Britse TV-zender ITV, Fred Talbot, moet vijf jaar de gevangenis in vanwege misbruik van twee tienerjongens. De nu 65-jarige Talbot werd beschuldigd van misbruik van vijf minderjarige jongens in de periode van de jaren '60
tot '80, toen hij leraar was op een kostschool voor jongens.
 
Van de tien ingediende aanklachten werd hij uiteindelijk schuldig bevonden aan twee gevallen van misbruik tijdens boottochtjes in de jaren '70.
De voormalig weerman werd al in hechtenis gehouden tot het vonnis zou worden geveld. De rechter vond celstraf onvermijdelijk, vanwege de vertrouwensbreuk die met de misdaad gemoeid ging.
 
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com
 
 
       
                     

USA - Ben Carson – 'Funny or Die' | "Wanneer besloot jij dat je Homo werd" ?!

Ben Carson is een gepensioneerde neuroloog die beweert dat homo zijn een keuze is. Onlangs riep hij daar dingen over in de media. 'Funny or Die' maakt zijn theorie nu belachelijk in een hilarisch filmpje.

Ben Carson is een van de potentiële presidentskandidaten voor de Republikeinen. Hij wil meedoen aan de verkiezingen in 2016 en zoekt daarom regelmatig de aandacht op van de media. Hij houdt er een theorie op na dat mannen er zelf voor kiezen homo te zijn.


Volgens hem gaan veel mannen als hetero de gevangenis in en komen er als homo weer uit. Dit statement kwam hem op veel kritiek te staan, dus heeft hij inmiddels zijn excuses gemaakt.

Dat neemt niet weg dat de grappenmakers van 'Funny or Die' de straat op gingen in New York. Daar vroegen ze passerende mensen wanneer ze besloten om homo te worden. Hieronder de beelden. Alvast één onthulling: "Het is allemaal de schuld van Will & Grace".

bronnen: Winq.nl / HuffingtonPost.com / FunnyOrDie.comdonderdag 12 maart 2015

USA | "Transgender man voert actie tegen toiletregels in de Verenigde Staten"

Michael Hughes heeft een baard, maar wordt gedwongen om het damestoilet te gebruiken. Hij is transgender en wil dit niet meer. Dus is hij een campagne gestart tegen de regels rond toiletbezoek, aldus Winq.nl.

Je zou zeggen: als je uiterlijk gezien op een man lijkt, dan ga je toch gewoon bij de mannen ?! Maar Michael Hughes gaat het om het principe. Met de hashtag #WeJustNeedToPee plaatst hij selfies op Twitter waarop hij te zien is in damestoiletten.

Hij vraagt zich af: "Lijkt het erop dat ik in een vrouwentoilet thuishoor ?! Republikeinen willen regelgeving invoeren waarbij je het toilet gebruikt op basis van het geslacht waarin je geboren bent".

Hughes is niet de enige die protesteert tegen dit idee. Eerder plaatste de Canadese transgender vrouw Brae Carnes foto's van zichzelf online waarin ze te zien is in een mannentoilet, met urinoirs op de achtergrond.

bronnen: Winq.nl / GayStarNews.com
                    

Oostenrijk - Conchita – ESF | "Debuutalbum van 'Conchita Wurst' komt eraan"

Het debuutalbum van 'Conchita Wurst' moet op 13 mei in de winkels liggen. Dat heeft de Oostenrijkse winnares van het Eurovisie Songfestival bekend gemaakt. De release valt samen met Songfestival 2015 dat dit jaar in Oostenrijk zal plaatsvinden.

Daar maakt de zangeres met de baard ook haar debuut als presentatrice. Zij zal immers de kandidaten interviewen in de Green Room.

Zie ook:  Tom Neuwirth – Wikipedia  /  Conchita Wurst – Wikipedia  (Engels)

bronnen: GayLive.be / YouTube.com


       
                                                

Utrecht – Tara Scally | "GroenLinks wil 'Veilige Haven' in Utrecht voor LHBT's"

GroenLinks wil dat naar voorbeeld van de Amsterdamse instelling 'Veilige Haven' ook in Utrecht een opvangplek wordt gecreëerd voor bi-culturele LHBT's die moeite hebben om zichzelf te kunnen zijn.

Uit het rapport 'Jezelf kunnen zijn in Utrecht' blijkt dat bi-culturele LHBT's vaak moeite hebben om hun geaardheid bespreekbaar te maken. Daarom wil GroenLinks dat er een instelling komt in Utrecht waar deze groep ondersteuning kan krijgen. "Als je in een gemeenschap opgroeit waarin LHBT als zieken of zondigen worden gezien, is de kans groot dat je dit oordeel internaliseert. Onder deze groep is dan ook een verhoogde kans op psychosociale problemen, depressie, suïcide, verslaving en - mede door uit huis zetting - schulden", aldus GroenLinks-raadslid Tara Scally.

Veilige Haven
De Amsterdamse instelling 'Veilige Haven' biedt ondersteuning aan jongeren, mannen en vrouwen uit multicultureel Amsterdam en omstreken die een plek zoeken waar ze terecht kunnen met hun homo-, biseksuele-, lesbische- of transgender-gevoelens. Ook Utrechtse bi-culturele LHBT's gaan nu vaak naar de 'Veilige Haven' in Amsterdam.

Scally: "De huidige hulpverlening in Utrecht is gericht op uit de kast komen, dat is voor LHBT's met een bi-culturelen achtergrond vaak geen voor de hand liggende optie vanwege hun thuissituatie en cultuur, dus de hulpverlening sluit onvoldoende aan op de situatie en behoeften van de doelgroep".

Roze stembusakkoord
Vrijdag is het een jaar geleden dat het Roze Stembusakkoord werd gesloten. Dit initiatief van GroenLinks werd nagenoeg raadsbreed aangenomen. Vrijdagavond vindt er een debat plaats over dit Roze Stembusakkoord.

Eerder werd op initiatief van GroenLinks het regenboogzebrapad aangelegd om de diversiteit van Utrecht te laten zien. Scally: "In Utrecht mag je zijn wie je bent en moet je je veilig kunnen voelen om dit uit te dragen, altijd en overal. Vrijheid om jezelf te zijn in Utrecht moeten we bewaken en bevechten, daar zal GroenLinks altijd aandacht voor blijven vragen".

bronnen: Dichtbij.nl / YouTube.com

 

                               

Amsterdam – Filmdagen | "Amsterdam is 'enorm trots' op de Roze Filmdagen"

De stad Amsterdam mag enorm trots zijn op een evement als de 'Roze Filmdagen'. Dat zegt de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim. Zij verricht donderdagavond 12 maart de officiële opening van dit LGBTQ Film Festival. De 18e Roze Filmdagen begint met de Nederlandse première van de speelfilm 'Lilting'. De openingsavond is al uitverkocht.

Wethouder 'Simone Kukenheim' van Diversiteit, Jeugd en Onderwijs (D66) opent samen met algemeen directeur Edwin Huizing van hoofdsponsor Hivos het filmfestival in bioscoop 'Het Ketelhuis'. "De Roze Filmdagen is een prachtig filmfestival met een rijk divers aanbod aan films binnen het LGBTQ-thema", zegt wethouder Kukenheim in de festivalkrant. "Wat begon als een kleinschalig, underground festival is nu uitgegroeid tot bijna tienduizend bezoekers in 2014. Dat is toch iets waar we als stad enorm trots op mogen zijn".

BN'ers
Vanaf donderdag 19.00 uur is 'Het Ketelhuis' op het Westergasterrein de bestemming van tal van bekende en minder bekende Nederlanders die de openingsavond bijwonen. Onder hen zijn Tanja Ineke, voorzitter van het COC, Elly Lust, woorvoerder van de politie Amsterdam, en acteur Everon Jackson Hooi, beter bekend als Bing Mauricius in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden.
Verder zal regisseuse Tara Fallaux aanwezig zijn. Haar documentaire Over the Rainbow beleeft zaterdag de wereldpremiere op de Roze Filmdagen. Die documentaire gaat over de nu 83-jarige Leny Wiggers die op late leeftijd uit de kast kwam en zich sindsdien vol overgave in het lesbische leven heeft gestort.

Eregast

Eén van de eregasten tijdens de opening is Hong Khaou, de van oorsprong Cambodjaanse regisseur van de openingsfilm Lilting, zijn eerste speelfilm. Eerder vertoonde de Roze Filmdagen zijn succesvolle korte films Spring en Summer. "Ik ben trots en vereerd dat Lilting de openingsfilm is van de 18e Roze Filmdagen", reageert regisseur Khaou vanuit Londen. "De Nederlandse première maakt me zowel nerveus als opgewonden".

Tienduizend bezoekers
Het bestuur van de Roze Filmdagen mikt dit jaar weer op ongeveer tienduizend bezoekers. "En daarmee is de Roze Filmdagen qua bezoekersaantal na de Gay Pride het grootste homo-evenement van Amsterdam", zegt voorzitter Huib Koeleman. "Die status willen we de komende jaren uitbouwen. Dankzij onze nieuwe hoofdsponsor Hivos en alle andere sponsors hopen we onze ambities waar te kunnen maken".

Voor meer informatie over de 'Roze Filmdagen' – 12 t/m 22 maart 2015:  RozeFilmdagen.nl

bronnen: KamKrant.nl / YouTube.com

             
       
                                          

Demonstratie voor het heropenen van het onderzoek naar de dood van 'Anass'

Op 28 maart vindt er een demonstratie plaats om te eisen dat het onderzoek naar de dood van de dertienjarige Anass Aouragh moet worden heropend. De actie is ook bedoeld om steun te betuigen aan de familie en vrienden van Anass.

Demonstratie
Zaterdag 28 maart
Van 16:00 tot 18:00 uur
Spuiplein, Den Haag
Facebook-event    

Uit de oproeptekst: "Anass Aouragh is op 7 februari 2013 dood gevonden in het Wassenaarse bos. Al na een korte tijd besloot de politie dat Anass zelfmoord had gepleegd. Een vermoedelijke aanleiding was dat hij op school werd gepest. De politie zegt dat hij op de avond van 6 februari het Wassenaarse bos is ingegaan en zichzelf via een tak van een boom heeft opgehangen met zijn sjaal".

"Familie en vrienden geloven niet dat Anass zelfmoord heeft gepleegd. De omstandigheden van zijn dood roepen een aantal vragen op. Waar komen bijvoorbeeld de verwondingen op z'n lichaam vandaan ?! Hoe kan het dat hij die dag nog een nieuwe jas kocht, zijn folderwijk ging lopen en e-mails schreef naar zijn docenten voor bijles ?! En zo zijn er veel meer vragen rondom zijn dood waarop het OM de familie nog geen antwoord heeft gegeven".

"Voor de politiek en het OM is dit dossier al gesloten. Voor ons niet. Wij willen antwoorden en we eisen dat het onderzoek heropend wordt. Als wij met duizenden de straat op gaan, kunnen ze ons niet langer negeren en kunnen wij de zaak van Anass opnieuw op de agenda zetten. Daar hebben we ook jouw stem voor nodig".

Er is een petitie gestart om veertigduizend handtekeningen te verzamelen, zodat er meer kans is op heropening van het onderzoek. Onderteken ook ‼

Zie ook:  Familie Anass Aouragh overtuigd van moord  /  Demonstratie Den Haag voor heropening zaak Anass Aouragh

bronnen: Doorbraak.eu – Harry Westerink / YouTube.com                                                                   

woensdag 11 maart 2015

COC Nederland | Het COC juicht mogelijk einde van 'bloeddonatieverbod' toe ‼

Homo- en biseksuele mannen mogen binnenkort mogelijk weer bloed doneren, zo maakte minister Edith Schippers (VWS) vrijdag bekend in een brief aan de Tweede Kamer. Nu is het zo dat een man die ooit seks heeft gehad met een man nooit meer bloed mag geven. COC Nederland juicht de keuze van minister Schippers toe en pleit voor een snelle doorvoering van de beleidswijziging.

"Eindelijk lijkt er nu een einde te komen aan de jarenlange discriminatie van homo- en biseksuele mannen bij bloeddonatie", zegt COC-voorzitter Tanja Ineke. Het COC strijdt al jaren tegen het algehele donatieverbod voor mannen die seks met mannen (MSM) hebben. "Het gaat er om of je véilige seks hebt, niet met wie je seks hebt", aldus Ineke.

Volgens minister Schippers ontkracht onderzoeksrapport MSM en bloeddonatie van Sanquin Bloedvoorziening en de Universiteit Maastricht het veiligheidsargument voor permanente uitsluiting van MSM's. Die zijn nu van bloeddonatie uitgesloten omdat Sanquin het risico op overdracht van het hiv-virus – dat aids kan veroorzaken – in deze groep heel hoog inschat. De minister schrijft daarover in haar brief aan de Tweede Kamer:

"Dit onderzoek toont aan dat er medisch wetenschappelijke gronden zijn om het donor selectiebeleid rond mannen die seks hebben gehad met andere mannen aan te passen. Dat doet mij deugd. Het belangrijke argument van veiligheidsrisico's verdwijnt hiermee".

Minister Schippers gaat over te nemen vervolgstappen overleg voeren met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, COC Nederland, bloedbank Sanquin en de Nederlandse Vereniging voor Hemofiliepatiënten. Schippers wil dat daarover binnen drie maanden meer duidelijkheid geven aan de Tweede Kamer. COC Nederland pleit voor een snelle doorvoering van de beleidswijziging.

Het COC wijst er op dat tal van landen – zoals eind vorig jaar de Verenigde Staten – al tot het inzicht zijn gekomen dat de veiligheid van bloeddonatie niet in gevaar komt als het totale verbod op bloeddonatie door MSM's word opgeheven. Volgens het COC is het goed dat Nederland nu volgt. De Tweede Kamer nam bovendien al twee jaar geleden een motie aan om bloeddonatie door MSM's toe te staan.

bronnen: COC.nl - COC Nederland / RijksOverheid.nl / YouTube.com

                    
        Een fragment uit 'Pauw & Witteman' van 04-04-2012
               

VS - Homohuwelijk | Meerderheid Amerikanen voorstander van Homohuwelijk

Goed nieuws uit de Verenigde Staten. NBC News en Wall Street Journal onderzochten daar hoe Amerikaanse inwoners denken over het openstellen van het huwelijk voor homo's en lesbiennes. Maar liefst 59 procent van de ondervraagden is voorstander van de legalisering. Dat is een flink record ‼
 
De resultaten zijn bijzonder positief, want in 2004 was slechts 30 procent voor openstelling van het huwelijk voor gays. Het is ook goed mogelijk dat het huwelijk al in de nabije toekomst in álle staten wordt opengesteld voor Amerikaanse homo's. De Amerikaanse regering bestempelde het verbod namelijk kort geleden nog als ongrondwettelijk.

Tweederangs families
Het Amerikaanse hof buigt zich de komende maanden over de vraag of staten het homohuwelijk in de ban mogen doen. Volgens een van de belangrijkste advocaten van de regering, Donald Verrilli, stuurt zo'n verbod het signaal 'dat stellen met hetzelfde geslacht en hun kinderen tweederangs families zijn'.

Defense of Marriage Act
In juni 2013 maakte het hooggerechtshof in de VS al korte metten met een wet die het huwelijk definieert als een zaak tussen man en vrouw: de zogeheten Defense of Marriage Act uit 1996.

Benieuwd waar het verbod nog wel van toepassing is ?! CNN maakte een handige infographic.

bronnen: Gay.nl / WSJ.com


Amerika - Homohuwelijk | "Een record aantal Amerikanen is voor het Homohuwelijk"

Nog nooit zijn zoveel Amerikanen voor het openstellen van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht geweest. Volgens de uitkomsten van onderzoek door NBC News en Wall Street Journal is op dit moment 59% vóór. In 2004 was dat nog maar 30%.

De Amerikaanse federale overheid ze onlangs dat een verbod op openstelling ongrondwettelijk is. Het Hooggerechtshof bestudeert de komende maanden wat er moet gebeuren met staten die het 'homohuwelijk' nog steeds niet toestaan. In 2013 maakte het Hof als een eind aan de 'Defense of Marriage Act' uit 1996, een wet die het huwelijk definieerde als een verbintenis tussen een man en een vrouw.

Zie ook:  59% van de Amerikanen is vóór het Homohuwelijk  /  Geen Huwelijk zonder Homohuwelijk  /  Homohuwelijk in de VS – Wiki

bronnen: Gay.blog.nl / WSJ.com
 

België - WATCH Club | "Nieuwe Gay-discotheek in Antwerpen vanaf 21 maart"


Op zaterdag 21 maart opent in Antwerpen een nieuwe gay discotheek: WATCH Club. De discotheek heeft een thuis gevonden in De Shop, het vroegere aanwervingslokaal voor scheepsherstellers uit 1937 én erkend industrieel erfgoed vlakbij het Red Star Line Museum.

'WATCH' profileert zich als heterovriendelijke HoLeBi-club en 18+. De drijvende krachten achter deze zaak waren Frank Verheesen (D-club 1,
D-club 2 en Lipz), Pieter Jaenen (Lipz) en Stieve Van Clapdurp (Stage, Le You). Sinds vorige week hebben Verheesen en Jaenen zich teruggetrokken uit het project. Stieve Van Clapdurp doet het alleen verder.

Na de sluiting van D-club in 2013, bleef in de Scheldestad enkel Red & Blue over als homo-discotheek. Red & Blue, een instituut in de Antwerpse homo-uitgaansleven, bestaat sinds 1997 en blijft wekelijks party's voor gays organiseren.

'WATCH' opent elke zaterdag. De club is aan de Rijnkaai 2. Je kan er gratis parkeren. Bus 17 stopt vlakbij en het dichtstbijzijnde Velo-station is Amsterdamstraat.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


       
                                     

Showbizz | Madonna: "Homorechten staan er beter voor dan vrouwenrechten"


"Mensen staan meer open voor de homogemeenschap dan voor vrouwen, punt", zegt de popdiva in een interview met OUT.com → OUT Magazine. "Het is vooruit gegaan met de homogemeenschap en de Afro-Amerikaanse gemeenschap, maar vrouwen blijven achter".

Vrouwen zijn nog steeds de meest gemarginaliseerde groep. Je wordt nog steeds in een hokje gestopt: "Je bent of een maagd of een hoer". De zangeres put uit eigen ervaring met eindeloze kritiek op haar gedrag als vrouw: "Als je op een bepaalde leeftijd bent mag je je seksualiteit niet meer tonen, niet meer single zijn en geen jongere mannen daten".

Madonna voelt zich beter begrepen door de homoseksuele mannen die ze ontmoet. "Ik heb niet het gevoel dat heteroseksuele mannen me begrijpen. Ze willen alleen seks met me. Homoseksuele mannen begrijpen me wel en ik voel me op me gemak bij hen. Het probleem is alleen dat zij geen seks met me willen" ‼

Zie ook:  Madonna: "Vrouwenrechten lang niet zo ontwikkeld als Homorechten"   Interview: "Madonna over Homo's en Vrouwen"

bronnen: RTL·Nieuws.nl / ANP.nl / OUT.com / YouTube.com


       
                                     

dinsdag 10 maart 2015

Ierse bisschop 'Kevin Doran' vergelijkt Homoseksualiteit met 'Downsyndroom'

De Ieren kunnen zich op 22 mei in een referendum uitspreken voor of tegen openstelling van het huwelijk voor koppels van gelijk geslacht.

Een meerderheid lijkt voor het homohuwelijk te kiezen, maar tegenstanders uit katholieke en rechtse kringen doen er alles aan om ze van gedachten te doen veranderen. Niets is te gek. Zo vergeleek een bisschop homoseksualiteit met het downsyndroom.

Dat zei 'Kevin Doran', de bisschop van Elphin, in een ontbijtshow op de radio. Hij claimde dat homoseksualiteit niet iets is dat God zo heeft bedoeld: "Dat zou dan betekenen dat God dat ook zou hebben bedoeld als iemand met het downsyndroom wordt geboren".
 
We kunnen voor 22 mei vast nog wel meer opmerkelijke uitspraken uit Ierland verwachten.
 
bronnen: Gay.blog.nl / PinkNews.co.uk / YouTube.com

                 
        Bishop 'Kevin Doran' – Irish Eucharistic Congress 2012
                                       

Den Haag – Senaat | "Het ontslaan van LHB-docenten is definitief verboden" ‼


Na de Tweede Kamer heeft nu ook de Eerste Kamer officieel ingestemd met een wet die het onmogelijk maakt homo- en bi-seksuelen te ontslaan vanwege hun geaardheid. Een ruime meerderheid ging dinsdag akkoord met een initiatiefwet van D66, VVD, PvdA, SP en GroenLinks.

Alleen ChristenUnie en SGP stemden tegen. Met de nieuwe wet stemde de Eerste Kamer voor afschaffing van de zogenoemde 'enkele-feitconstructie', waarmee religieuze scholen nu nog lesbische, homoseksuele en biseksuele leerlingen mogen ontslaan, weigeren of wegsturen.

De Tweede Kamer stemde op 27 mei 2014 al voor het wetsvoorstel van Bergkamp. Volgens de enkele-feitconstructie mochten religieuze scholen LHB's weliswaar niet wegsturen op grond van het 'enkele feit' van hun seksuele gerichtheid, maar wel op grond van zogenaamde 'bijkomende omstandigheden'. Zo ontsloeg een orthodox-gereformeerde basisschool in Oegstgeest docent Duran Renkema met een beroep op dit wetsartikel, toen die een relatie kreeg met een man.

Door het afschaffen van de enkele-feitconstructie lost het parlement haar vijfde en laatste belofte in uit COC's Roze Stembusakkoord. In dit
akkoord deden negen politieke partijen op 3 september 2012 vijf beloften aan COC Nederland. Daardoor kwam er verplichte voorlichting op school (1 december 2012), een einde aan het fenomeen weigerambtenaar (1 november 2014) en een wet waarmee lesbische moeders eenvoudig juridisch ouder kunnen worden (1 juli 2014).

Dankzij de transgenderwet hoeven transgenders sinds 1 juli 2014 geen operaties meer te ondergaan om hun officiële geslachtsregistratie te kunnen wijzigen. Door schrappen van de enkele-feitconstructie mogen religieuze scholen binnenkort geen LHBT-leerlingen en -docenten meer wegsturen.

Zie ook:  Historische dag: "Senaat schrapt ontslagmogelijkheid Homo-docent"  Senaat schrapt ontslagmogelijkheid LHB-docent

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


       
                                   

Jamaica – 'Gay, You Should Die' | "Homo jongeren doodgestenigd in Jamaica"


Het blijft maar uit de hand lopen in Jamaica. Onlangs is er een video opgedoken waarin te zien is hoe enkele homo jongeren dood worden gestenigd. De jonge slachtoffers zijn vermoedelijk tussen de 19 en 21 jaar oud.

In de video zie je een jonge man met lang haar in een plas bloed liggen waarna hij nog een steen naar zijn hoofd gesmeten krijgt waarna hij hevig begint te bloeden uit zijn hoofd. Het is niet duidelijk of de jongen nog in leven is of meteen sterft. Daarnaast hoor je in de video tal van mensen homofobe woorden roepen naar de jongeman zoals onder andere 'Gay, you should die'.

De jongeman in de video die wordt gestenigd is niet het enige slachtoffer, nog enkele andere jonge homo's ondergaan hetzelfde lot. Men vermoedt dat de feiten al dateren van een week geleden en dat deze zich afspeelden in Montego Bay.

Dezelfde plaats waarin 2013 al een jonge homo werd vermoord. Het is niet de eerste gewelddadige aanval op HoLeBi's in Jamaica en eerder kwam het land in het nieuws door een video waaruit bleek dat jonge homo's en transgenders gedwongen zijn te leven in riolen en daarbij regelmatig het slachtoffer worden van homofoben.

Zie ook:  Alleged Gay Youth Stoned to Death in Jamaica  (Let op ‼ - Schokkende beelden ‼ → Inclusief video van de steniging)
 
bronnen: HoLeBi.info / Minority-Insight.org / GayStarNews.com / YouTube.com

        
       
                               

Irak - Mosoel - 'Sharia' | Islamitische Staat (IS) onthoofdt vier Homo's in Irak


Volgens Spaanse media heeft terreurbeweging Islamitische Staat (IS) zondag vier jonge mannen om het leven gebracht omdat zij zich schuldig gemaakt zouden hebben aan homoseksuele handelingen. Volgens de berichtgeving zijn de vier berecht volgens de Sharia wetgeving en allemaal ter dood gebracht door onthoofding.

Het schokkende voorval vond plaats in Mosoel, de op twee na grootste stad van Irak, gelegen in het noorden van het land. De stad is al enige tijd in handen van IS en het is niet voor het eerst dat homoseksuele mannen in Mosoel ter dood worden gebracht. Zondag werden vier mannen in de leeftijd tussen de 20 en 30 jaar oud ter dood gebracht in het centrum van de stad, onder toeziend oog van een groot aantal belangstellenden.

Een woordvoerder van IS, Mohamed Fares, laat weten dat de aanwezigen achter de onthoofdingen staan maar uit de beschikbare beelden blijkt dat de meesten het gruwelijke tafereel niet konden aanzien en het hoofd hadden afgewend tijdens de terechtstelling.

Het is niet de eerste keer dat IS homoseksuelen om het leven brengt. Eerder deze maand, maar ook in de maanden er voor, maakte de terreurbeweging op gruwelijke manier duidelijk dat homoseksualiteit verboden is.

Zie ook:  Islamitische staat onthoofdt enkele Homo's in Irak

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


       Eerdere executies door Islamitische Staat (Februari 2015)
                          

maandag 9 maart 2015

VS – Check It | "Een gevaarlijke bende bestaande uit Homo's & Transgenders"


In Washington D.C. zijn er net als in veel andere Amerikaanse plaatsen bendes. Maar de bende die zichzelf 'Check It' noemen zijn niet zoals alle anderen. Ze zijn jong, African American én homo of transgender. Het zijn ook alles behalve doetjes die terug vechten tegen homo- en transfobie, aldus HoLeBi.info.

De leden van 'Check It' vormden een groep uit noodzaak. Om de gevaren die ze moeten trotseren als African American én homo of transgender aan te kunnen. Samen besloten ze destijds dat ze moesten terug vechten, en dat doen ze ook. Ze zijn net als andere bendes, ze vechten en gebruiken veel geweld, ze plegen diefstallen, ze bouwen feestjes. Ondertussen telt de groep 200 leden, en allemaal zijn ze homo of transgender én African American.

Ze behoren tot twee minderheidsgroepen. African American zijn en homo of transgender zijn. Een gevoelige combinatie die bij veel andere mensen onbegrip en zelfs haat opwekt. De leden van 'Check It' laten zich niet doen en vechten terug, letterlijk en figuurlijk. Maar toch hebben ze ook hoop, op een betere toekomst, op een beter leven, die ze her en der aangereikt krijgen en aannemen met beide handen.

Sinds enkele jaren worden de leden van 'Check It' gevolgd voor het maken van een documentaire waarvoor men nu financiële sponsors zoekt via IndieGoGo.com. De opbrengst van de documentaire zal later gebruikt worden om de jongeren te helpen verder iets te maken van hun leven. Zoals bijvoorbeeld door het aankopen van enkele naaimachines omdat enkele jongeren wel verder willen in de mode-industrie.

Bekijk hieronder de trailer rond de komende documentaire over een bende bestaande uit homo & transgender jongeren van Afrikaanse afkomst in de Verenigde Staten.

Meer informatie:  IndieGoGo.com
Zie ook:  Maak kennis met Russische Homo Neo-Nazi's die vechten tegen Homfobie  (Soortgelijke groepering - Artikel uit 2013)        

bronnen: HoLeBi.info / Vimeo.com                                          

NS - Helmond | Zoveelste geval van geweld tegen een 'Spoorwegmedewerker'


Opnieuw is een conducteur mishandeld. De NS-medewerker werd gisterochtend vroeg bespuugd en in zijn buik geschopt door een passagier bij treinstation Helmond 't Hout. De homoseksuele treinconducteur kreeg tevens allerlei verwensingen naar zijn hoofd.

De dader zou vrij snel zijn gearresteerd. De politie wist gisteren alleen te melden dat de NS'er aangifte heeft gedaan.

De mishandeling is er één in een lange rits van incidenten. Om aandacht te vragen voor het vele geweld tegen NS-personeel zullen treinmachinisten maandagochtend 09 maart 2015 om negen uur toeteren uit protest.

Aanleiding is de mishandeling van een conductrice op het station van Hoofddorp. De 44-jarige Amsterdamse liep in de nacht van donderdag op vrijdag in de trein van Schiphol naar Hoofddorp breuken in haar gezicht op. Ze is geopereerd.

Den Haag
De toeteractie wordt ondersteund door VVMC, de vakbond voor rijdend personeel, en de Nederlandse Spoorwegen. "Het geweld moet stoppen. Wij hopen dat deze spontane actie helpt om het signaal dat wij vrijdag met personeel en bonden samen hebben afgegeven extra kracht bij te zetten. Het getoeter moet in Den Haag te horen zijn", aldus een NS-woordvoerder.

Een kleine groep NS'ers hield vrijdagmiddag al een protestactie bij Hoofddorp. Hevig geëmotioneerde personeelsleden van de NS bezetten een tijdlang het spoor bij Hoofddorp. Het NS-personeel ziet het geweld met de dag toenemen.

"Het zijn geen incidenten meer, het geweld is structureel", zegt bestuurder Wim Eilert van spoorwegvakbond VVMC. Volgens hem worden dagelijks twee NS'ers bespuugd, bedreigd, of geslagen. Het geweld zou sinds de vorming van de Nationale Politie zijn verergerd. Dit omdat veiligheid in de trein en op de stations niet langer het werk is van de spoorwegpolitie, maar van de regiopolitie.

Zie ook:  Homoseksuele conducteur in buik geschopt  Homo NS-conducteur mishandeld  /  Homoseksuele NS-conducteur belaagd

bronnen: Telegraaf.nl / NOS.nl


Mardi Gras | Eerbetoon aan 'Freddie Mercury' wordt megahit
  Klik HIER voor het volledige artikel op Winq.nl  

bronnen: Winq.nl / SameSame.com.au
                                

Engeland - Londen | "Zanger 'Sam Smith' was slachtoffer van Homo·geweld" ‼


Sam Smith was naar eigen zeggen in zijn jeugd slachtoffer van homogeweld. De zanger heeft onthuld dat hij verbaal en fysiek werd aangevallen door homofoben.
"Nadat ik naar Londen was verhuisd, werd ik na werktijd op de terugweg in mijn nek geslagen. Dit was zeker een geval van homogeweld'', vertelt Sam Smith in The Sun. ''Ik was luid aan het bellen met roze oordopjes in, ik denk dat het vrij duidelijk was dat ik homo was".

De zanger kwam op elfjarige leeftijd uit de kast en hoewel dat door vrienden en familie werd geaccepteerd, kreeg hij wel problemen op school. De 'Stay With Me'-zanger vertelt regelmatig te zijn uitgescholden door jongens van een andere school. ''Ik herinner me dat ze steeds als een razende tekeer gingen als ik op weg naar het treinstation was. Het was erg vernederend, hoewel ik wist dat deze mensen erg dom waren en ongeschoold. Ik voelde me rot als ik met vrienden naar het station liep".

Sam praat openlijk over zijn verleden in de hoop dat hij zijn beroemdheid kan gebruiken om jonge homo's te helpen. Bovendien wil hij ervoor waarschuwen dat homofoob gedrag nog steeds een serieus probleem is.

Zie ook:  Sam Smith slachtoffer van Homo·geweld  /  Sam Smith was slachtoffer van Homo·geweld  /  Sam Smith – Wikipedia.org

bronnen: RTL·Nieuws.nl / ANP.nl / YouTube.com - Vevo


       
                        

zondag 8 maart 2015

Australië - Sydney - Mardi Gras | Bezoekers-record voor 'Sydney Mardi Gras' ‼


Zaterdagavond vond in Australië de 37ste editie van de jaarlijkse Sydney Gay and Lesbian 'Mardi Gras' plaats. De Pride-optocht door het centrum van de stad trok dit jaar een recordaantal bezoekers.

Diverse bronnen melden dat het nog nooit zo druk is geweest tijdens de Gay Pride maar onduidelijk is hoeveel belangstellenden precies langs de kant stonden. Schattingen lopen uiteen van enkele honderdduizenden tot meer dan één miljoen ‼

De parade was zo'n vijf kilometer lang en er deden bijna 150 groeperingen en praalwagens mee aan de bonte stoet. Onder de meer dan tienduizend deelnemers namen voor het eerste enkele onderdelen van het Australische leger deel. Drie groepen geüniformeerde mannen en vrouwen van onder meer de marine en luchtmacht liepen onder luid gejuich mee.  (Rechter Video)  ↓↓

De grootste praalwagen met de meeste deelnemers was van internetbedrijf 'Google'. Maar ook kleine groepjes te voet van diverse christelijke- en joodse organisaties liepen mee.

Zie ook:  Sydney Mardi Gras | "Eerbetoon aan Freddie Mercury wordt megahit"

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


       
                     

Amerika - TV - 'The Fosters' | "Eerste Homo tiener-kus op de Amerikaanse TV"


In de Amerikaanse televisie-serie 'The Fosters', over een Amerikaans interraciaal lesbisch koppel met een biologische zoon en een geadopteerde tweeling, komt met wat al meteen de jongste homokus in de geschiedenis wordt genoemd, aldus HuffingtonPost.com en HoLeBi.info.

In de serie kussen twee jongens van 13 jaar - Jude & Connor - elkaar. En men vermoed dat het hierbij meteen om de allereerste keer in de Amerikaanse geschiedenis gaat om een homokus tussen zulke jonge personages. Executive Producer en show creator 'Peter Paige' bevestigde via twitter de historische jonge homo kus. De kus tussen de twee jongens is voorlopig éénmalig en fans roepen meteen op om de twee een koppel te laten vormen.

De Fosters is voorlopig enkel te zien op de Amerikaanse televisie (ABC Family) en op de Canadese televisie (ABC Spark). De serie werd gemaakt door Peter Paige en Bradley Bredeweg met als mede executive producer zangeres Jennifer Lopez. De serie is weliswaar niet te zien in ons landje maar je kan wel genieten van de eerste kus tussen twee jongens van 13 jaar in een Amerikaanse televisieserie in de video hieronder.

bronnen: HoLeBi.info / HuffingtonPost.com / YouTube.com                                   

Amerika – Barack Obama | "Obama noemt Homo-rechten in Selma toespraak"


Zaterdag vond in de Amerikaanse stad Selma in de staat Alabama de herdenking plaats van het begin van de historische vrijheidsmarsen, vijftig jaar geleden. Politie en racisten sloegen de vreedzame demonstranten met geweld uiteen.

Beelden daarvan gingen de hele wereld over en dwongen president Lyndon B. Johnson iets te doen aan gelijke rechten voor zwarte Amerikanen. Op de brug buiten de stad waar toen agenten klaarstonden, hield president Obama een indrukwekkende rede, waarin hij het over rechten voor iedereen had, zoals 'gay rights'.

Obama eerde de demonstranten: "Door wat zij deden, gingen de deuren open. Niet alleen voor Afro-Amerikanen, maar voor alle Amerikanen. Vrouwen liepen door die deur, Latino's, Aziatisch-Amerikanen, homoseksuele Amerikanen en Amerikanen met een beperking".

Hij zei verder onder meer: "Als je denkt dat er de laatste vijftig jaar niets is veranderd, vraag dat dan aan een vrouwelijke CEO. Vraag aan je homoseksuele vriend of het nu makkelijker is om 'out and proud' in Amerika rond te lopen dan 30 jaar geleden. Immigranten, slaven en anderen die streden voor veranderingen in de VS: "Wij zijn de homoseksuele Amerikanen, wier bloed door de straten van San Francisco en New York vloeide, net zoals er vanaf deze brug bloed vloeide".

Zie ook:  Regering VS wil af van verbod op Homohuwelijk

bronnen: Gay.blog.nl / WashingtonBlade.com / YouTube.com                         

Groot·Brittannië - Baby | "Moeder baart kind voor haar Homoseksuele zoon" ‼


Anne-Marie Casson, een 46-jarige vrouw uit Engeland, heeft het kind van haar homoseksuele zoon 'Kyle Casson' gebaard. Via reageerbuisbevruchting werd een eicel van een anonieme donor bevrucht met het sperma van de zoon.

Dit alles werd in de baarmoeder van de moeder geplaatst. Het kind is dus én zoon én kleinzoon van de vrouw. Het Hooggerechtshof heeft besloten dat de homoseksuele zoon zijn kind 'Miles' mag adopteren.

In Engelands is het als single niet mogelijk om een kind te krijgen met hulp van een draagmoeder. Dit is alleen voor stellen weggelegd. De jongen heeft daarom zijn moeder gevraagd om draagmoeder te zijn.

Zie ook:  46-jarige vrouw baart kind voor haar Homo-zoon  /  Draagmoeder baart kind voor haar Homoseksuele zoon

bronnen: GayOkay.nl / YouTube.com


       
                      

Australië – Onderzoek | Geen Hiv-overdracht bij het gebruik van Hiv-remmers


Een studie van het Kirby Institute in Australië heeft aangetoond dat hiv-remmers overdracht van hiv binnen serodiscordante stellen remmen. Het gaat om relaties waarbij de ene partner hiv heeft en de ander niet, aldus PinkNews.co.uk.

Geen enkele gezonde partner werd door zijn wederhelft met hiv besmet, zolang de seropositieve partner met hiv-remmers werd behandeld. De medicijnen genezen niet, maar remmen het virus, met als doel een 'undetectable viral load': zo weinig virus in het bloed, dat het niet meer te meten is.

Er is meer soortgelijk onderzoek nodig om echte conclusies te trekken, maar als deze studie 'klopt', zou het een bewijs kunnen zijn dat behandeling met hiv-remmers werkt als preventief middel. De studie begon in december 2014 onder 234 serodiscordante, homoseksuele koppels, maar de onderzoekers willen veel meer soortgelijke stellen bestuderen om zeker van hun uitkomsten te kunnen zijn.

bronnen: Gay.nl / PinkNews.co.uk / YouTube.com