zaterdag 2 september 2017

Duitsland – Gay Guide 'Spartacus' | Reisgids Spartacus voortaan enkel digitaal

Duitsland – Gay Guide 'Spartacus'  →  De internationale Homoreisgids"Spartacus" wordt overgenomen door Blu, maar zal enkel nog digitaal bestaan.

De Duitse uitgeverij Bruno Gmünder GmbH is failliet verklaard en wordt opgedeeld. Uitgeverij Blu neemt de 'Spartacus-reisgids' over. Blu geeft Metropolis-tijdschriften uit in Berlijn, Hamburg, Frankfurt am Main, München en Keulen.

Spartacus ontstond in 1970 en was de Michelin-gids voor homo- en biseksuele mannen ‼  Spartacus verzamelde informatie over homohoreca en an- dere gay plekjes in 135 landen.

Spartacus gaf ook uitleg over plaatselijke gewoontes in de gayscene en de wettelijke toestand.

Zie ook:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / Queer.de / GaySite.nl / Faceboek.com – ZiZo-Online.be                                              

Amsterdam | "Politie arresteert 3 daders van Homofobe aanval in Amsterdam"

Amsterdam - 'Homogeweld'  →  De Amsterdamse politie heeft donderdag twee Amsterdammers van 23 en 27 jaar en één man van 25 jaar uit Den Haag aangehouden op verdenking van poging moord of poging doodslag  De drie mannen zouden op zondagochtend 18 juni 2017 twee homo's van 23 en 37 jaar hebben geschopt en geslagen. Een 4e verdachte wordt naar verwachting snel aangehouden

• Na een avond stappen in de 'Reguliersdwarsstraat' kwamen de twee slachtoffers een man tegen die hen beledigde en bedreigde ‼  Tijdens de scheldpartij werden ook enkele homofobe verwijten geuit. De slachtoffers hoorden de man bellen met een andere persoon. Op 't Damrak kreeg hun belager het gezelschap van drie andere mannen.
                                      
                                         

Serieuze verwondingen
Het 37-jarig slachtoffer werd vervolgens door de vier mannen geslagen en geschopt.  Hij verloor ook even het bewustzijn en moet als gevolg van de homofobe aanval meerdere tanden missen. Het slachtoffer van 23 jaar liep serieuze verwondingen aan z'n gezicht en gebit op. Meer dan 2 maanden na de feiten zijn de twee mannen er emotioneel gezien nog steeds slecht aan toe. 

De vier mannen kwamen in het vizier van de politie na uitgebreid onderzoek ‼ In 't onderzoek zijn ook camerabeelden bekeken uit de omgeving van het incident. 

Zie ook:
bronnen: GayLive.be / Facebook.com – GayLive.be / Twitter.com – Parool.nl
                                         
                                         

vrijdag 1 september 2017

UK – Sam Smith – Showbizz | "Sam brengt 3 november zijn nieuwe album uit"

Engeland – Sam Smith  →  Drie jaar geleden is het alweer sinds Sam Smith's vorige album uitkwam. Met 'In The Lonely Hour' maakte hij in mei 2014 zijn debuut. Daarna volgde nog de soundtrack van 'James Bond', maar nu komt zijn tweede album er toch echt aan ‼

De titel van de leadsingle is ook al bekend: 'Too Good At Goodbyes' ‼  'Sam Smith' heeft via 'Instagram' laten weten dat zijn nieuwe album er 'zeer binnenkort' zal zijn. Volgens eigen zeggen op 03 november 2017.
                            

                                            
Zijn debuutalbum bracht 2 enorme hits voort - namelijk Stay With Me en I'm Not The Only One. Een jaar later nam hij 'Writing's On The Wall' op voor de James Bond-film Spectre, waarvoor hij een 'Oscar' in de wacht sleepte.

In juni dit jaar postte Sam Smith de eerste foto's vanuit een opnamestudio, wat erop wees dat hij druk aan het werk was met nieuw materiaal ‼
                                          
                                                  
Zie ook:
bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Twitter.com – Sam Smith / Facebook.com – Winq.nl                                                          

België - LHBT | 'Trans@school' ondersteunt scholen met Transgender jongeren

België – Transgender leerlingen  →  'Çavaria' – de koepel van HoLeBi- en Transgender-verenigingen – lanceert 'Trans@school'. Dat is een brochure die scholen ondersteunt in de omgang met transgender leerlingen.

Scholen vinden in 'Trans@school' praktische tips en antwoorden op hun vragen over gendervariante kinderen en jongeren terug. Het doel is scholen transgendervriendelijk te maken, zodat jongeren de ruimte krijgen zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen.

Wanneer een school voor 't eerst geconfronteerd wordt met een transgender leerling, zorgt dit voor nieuwe uitdagingen.  "De meeste scholen staan positief tegenover Transgender leerlingen maar weten vaak niet wat er van hen verwacht wordt om de leerling in kwestie te ondersteunen", legt Çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs uit.

'Trans@school' biedt antwoorden op de eerste vragen die bij het schoolpersoneel opkomen.

Geen uniforme handleiding
Çavaria benadrukt dat de brochure geen handleiding of stappenplan is. "Elke jongere is anders. Dat geldt ook voor elke transgender jongere. Er is dus geen standaardprocedure die je kan volgen", zegt Jeroen Borghs.

De brochure geeft wel achtergrondinformatie over wat je kan verwachten bij een (medische) transitie, over specifieke noden van transgender leer- lingen en waar je meer gespecialiseerde info kan verkrijgen.
                                                   

                                                                 
Praktische tips
De praktische tips gaan over naamsverandering, toiletgebruik, kleedkamers, etc. … ‼ "De gouden tip is praten. Ga het gesprek aan met de leerling, de ouder(s) of voogd(en) en eventuele andere betrokkenen. Als je twijfelt over je aanpak, neem je best contact met specialisten bij Çavaria of het Trangender Infopunt", besluit Jeroen Borghs.

 De brochure kan je online raadplegen en bestellen. Scholen die op een duurzame manier hun dagelijkse praktijk transgender-inclusief willen maken, kunnen terecht bij çavaria voor vormingen en trajectbegeleiding.

Deze brochure kwam tot stand met de steun van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).


bronnen: ZiZo-Magazine.be / Facebook.com – Çavaria / Facebook.com – ZiZo-Online.be                                               

donderdag 31 augustus 2017

UK | "Olly Alexander praat over opgroeien als Homoseksueel in documentaire"

Engeland – Olly Alexander  →  'Olly Alexander', een jong popicoon en zanger van de band 'Years & Years' zoekt uit waarom de LGBT-gemeenschap kwetsbaarder staat in onze maatschappij. Waarom kampen HoLeBi's & Transgenders vaker met mentale problemen ?!

Recente studies hebben aangetoond dat meer dan 40 procent van alle HoLeBi's en Transgenders ooit met een mentaal probleem te maken krijgt, vergeleken met 25 procent in de gehele bevolking. LGBT's hebben ook twee keer meer kans om zelfmoordpogingen te ondernemen.
                                        
                                                   
                                                                  
'Olly Alexander' is enorm populair geworden als frontman van de band Years & Years. Hij is een belangrijke stem als het gaat over mentale pro- blemen, pesterijen en LGBT-rechten.

Lees verder op de website van ZiZo-Magazine.be:  Olly Alexander praat over opgroeien als Homoseksueel in documentaire

bronnen: ZiZo-Magazine.be / Facebook.com – ZiZo-Online.be / YouTube.com                                                    

Tsjetsjenië - LHBTI's - Asiel | "Tsjetsjeense Homo's krijgen sneller asiel in NL"

Tsjetsjenië  →  Vervolgde Homo's uit de Russische deelrepubliek 'Tsjetsjenië' komen sneller in aanmerking voor asiel in ons land. "In Tsjetsjenië is namelijk sprake van 'systematische vervolging' van Homo's", schrijft staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Jus- titie) aan de Tweede Kamer.

Ook politieke activisten en andere personen uit de deelrepubliek die significant kritiek leveren op het regeringsbeleid, kunnen rekenen op een ver- blijfsvergunning. Klaas Dijkhoff kwam tot zijn besluit op basis van een ambtsbericht vorige maand van het ministerie Buitenlandse Zaken.
                                         

                                   
Vijf ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie, onder wie Bert Koenders, riepen in mei in een brief de Russische regering nog op een einde te maken aan de Homovervolging in Tsjetsjenië.

Zie ook:
Eerder geplaatst op gayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – Telegraaf.nl / YouTube.com

                                                     
     
                               
      
                                             

woensdag 30 augustus 2017

Loosdrecht | "Zo gaat het er aan toe op de 'Gay-camping' van Wim en Peter" ‼

Loosdrecht - Gay-camping  →  LINDA TV-presentator Jurjen van Loon gaat langs bij Wim en Peter. Peter stond in 2010 in L'HOMO om over z'n decoratiegroen-kwekerij te vertellen.

Inmiddels zijn Wim & Peter op kwekerij Andromeda een Gay-camping gestart. Dit blijkt een groot succes, want de camping staat elke zomer bomvol. Wat hun geheim is ?! Wim: "Er komen veel single mannen, want dat is toch wel een stap om dan alleen met vakantie te gaan. Hier vinden ze gezelligheid, iedereen wordt betrokken".
                                   
        
             
Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: LindaNieuws.nl – Linda TV / YouTube.com  GooiTV
                                   
                                                   

♂ Duitsland ♀ | Homostellen in Duitsland kunnen niet als man en man trouwen

Duitsland - Homohuwelijk  –  Mannen die met elkaar willen trouwen, kunnen in Duitsland nog niet helemaal als man en man door het leven gaan ‼  Dankzij een technisch probleem zullen paren zich als 'echtgenoot en echtgenote' moeten registreren bij het aanvragen van een huwelijksvergunning.

Hoewel paren van hetzelfde geslacht vanaf oktober met elkaar kunnen trouwen, zal het softwareprobleem niet worden opgelost tot november 2018. De wethervorming geeft echtgenoten van hetzelfde geslacht volledige burgerrechten - en stelt hen in staat om kinderen aan te nemen. Volgens een rapport in de Berliner Morgenpost is het softwareprobleem ontdekt als een probleem in heel Duitsland.

De software kan geen twee mannen of twee vrouwen registreren die willen trouwen, dus een van de koppels zal gedwongen worden om zich te regi- streren als het tegenovergestelde geslacht.

Zie ook:  
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv                                                             

dinsdag 29 augustus 2017

22-jarige man aangehouden die aanslag wilde plegen op de Gayscene in Parijs

Frankrijk  →  In Frankrijk is een 22-jarige jongeman aangehouden die plannen had om een aanslag te plegen op uitgaansplaatsen in Parijs. Hij zou het onder meer gemunt hebben op homohoreca.

De 22-jarige man is opgepakt in 'Saint-Denis', een voorstad van Parijs. Volgens de Directie-Generaal voor Binnenlandse Veiligheid (DGSI) had de man plannen om discotheken, HoLeBi-horeca en seksclubs te treffen. Hij wilde wapens kopen.

De DGSI kon nog geen concrete link met Islamitische Staat (IS of ISIS) aantonen. "Het project was nog slechts intellectueel", verklaart de DGSI. De verdachte zal zich moeten verantwoorden voor de rechter.


bronnen: ZiZo/Magazine.be / CodesDeGay.com / Facebook.com - ZiZo-Online.be                                                                

Jan Versteegh - Showbizz | "Ouders Jan Versteegh dachten dat hij Homo was"

Televisie - 'Jan Versteegh'  →  De ouders van BNN-presentator Jan Versteegh (31), die later dit jaar voor de eerste keer vader wordt, dachten aanvankelijk dat hij op mannen viel. "Toen ik vijftien was, namen ze me apart. Mijn vader zei: Jan, wat het ook is, we zullen altijd van je blijven houden".

Jan Versteegh, zo vertelde hij gisteren in het TV-programma Linda's Zomerweek, vindt het idioot dat iemands geaardheid nog steeds een dis– cussiepunt is in ons land. "Het feit dat je in Nederland als homo, lesbo of transgender nog steeds moet uitleggen wat je bent en waar je voor kiest in het leven - dat vind ik zo belachelijk. Niemand vraagt ooit aan mij: "Hou je van cavia's" ?!  Maar of je op mannen of vrouwen valt, is nog steeds een discussie".
                                                
Dat in Nederland nog steeds een punt wordt gemaakt van iemands geaardheid, spoorde Jan vorig jaar aan met zijn BNN-collega Tim Hofman uit de kleren te gaan voor het blad L'Homo. "Toen dachten we: dan gaan we ook zoenend op de cover". Jan wordt al z'n hele leven achtervolgd door geruchten dat hij homo is. "Mensen denken het nog steeds wel" ‼  Volgens 'Jan Versteegh' krijgt hij anno 2017 nog altijd verbaasde reacties als mensen horen dat hij een vriendin heeft.
                                     
                                         
Belletje rinkelen
►  Dat zijn ouders dachten dat hij homo was, vindt 'Jan Versteegh' inmiddels een 'leuk verhaal'.  Na die boodschap ging er bij tiener Jan wel een belletje rinkelen. Ik zei: "O, jullie denken dat ik homo ben". Toen zei mijn moeder: "Misschien weet je het nu nog niet, maar als die dag komt, dan zullen wij er zijn". De aanname van zijn ouders, broer en zus heeft Jan nog jaren achtervolgd. "Ook toen ik een vriendinnetje kreeg, was het thuis: Kijk uit hoor, hij is homo".

Zie ook:
bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Twitter.com – NU.nl / LindaNieuws.nl – Video
                                                 
                                                    

maandag 28 augustus 2017

Amerika – Showbizz – 'Haaz Sleiman' | "Acteur komt Uit de Kast en is Bottom"

Amerika - 'Haaz Sleiman'  →  De 41-jarige Amerikaanse acteur 'Haaz Sleiman' heeft onlangs een zeer opvallende video online gezetHaaz Sleiman komt in het korte filmpje niet alleen Uit de Kast, hij laat ook weten dat hij 100 procent Bottom is. Haaz Sleiman doet in de video nog meer zeer opmerkelijke uitspraken en waarschuwt alle homofoben in de Verenigde Staten – en in de rest van de wereld hem – Haaz Sleiman – niet te vermoorden ... ‼
                                          
                                                        
Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / Twitter.com – Haaz Sleiman
                                               
                                            

VS | "Transgender militairen maken statement tegen Donald Trump bij VMA's"

Amerika  →  We zijn ondertussen allemaal bekend met de houding van president 'Donald Trump' naar Transgenders in het leger. Een paar dagen geleden is er een decreet ondertekent waardoor 'Transgenders' niet worden toegestaan in "het leger van de VS" - dit tot woede van hen die momenteel zelf actief zijn in het leger. Zes van hen brachten een statement bij de MTV Video Music Awards.

Tijdens het enorme gala dat jaarlijks wordt georganiseerd door de televisiezender, kwamen zes leden van het Amerikaanse leger openlijk uit voor een achtergrond en liepen met speciaal gemaakte T-shirts over de rode loper, voor het oog van honderden filmcamera's en fotografen.

Hierin werden zij gesteund door 'GLAAD', dit is een organisatie die zich inzet om de LHBT-gemeenschap op een oprechte manier te laten af- beelden in de media. De militairen kunnen niet begrijpen hoe hun president mensen afwijst die volledig fit en bekwaam zijn om hun land (Amerika) te verdedigen puur omdat ze Transgender zijn, mensen zoals zijzelf.

Buiten het bijwonen van het gala, kwamen de zes militairen ook een hoop beroemdheden tegen die zich bij hen aansloten.
                                       
                                                 
                                                    
Zie ook:  
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – GaySite.nl / Facebook.com – OUT.tv                                                          

zondag 27 augustus 2017

In A Heartbeat | Ouderen & Kinderen reageren op animatiefilm In A Heartbeat

Amerika - Movies - Animatiefilm: "In A Heartbeat"  →  Is er iets mooier als een liefdesverhaal tussen twee (homoseksuele) tieners ?!

In een video reageren enkele bejaarden op de kortfilm 'In A Heartbeat' die eind juli 2017 viraal ging. De film werd gemaakt door 'Beth David' en 'Esteban Bravo', en gaat over een jonge tiener wiens hart letterlijk uit zijn lichaam springt als de jongen waarop hij verliefd wordt langs wandelt.

 'In A Heartbeat' is al ruim 27½ miljoen keer bekeken op YouTube. YouTube-kanaal 'FBE' was benieuwd naar de reactie van ouderen op deze liefdes animatie. 
                                                            

                                       
Zie ook:

bronnen: GayLive.be / YouTube.com
                                                 

VS – Movie – Kinderen reageren op de kortfilm: 'In A Heartbeat' | "Kinderen over Homoliefde" ‼
                      
 Ruim een maand geleden kwam de korte animatiefilm "In A Heartbeat" uit en inmiddels hebben al bij dertig miljoen mensen de video over twee verliefde tienerjongens gezien op YouTube. Het vier minuten durende filmpje vertelt over een tienerjongen die een andere jongen de liefde niet durft te verklaren en moet volgens de makers "een groot publiek laten ervaren hoe het is om op te groeien met zulke verwarrende gevoelens".  De afgelopen weken zijn felle discussies gevoerd op internet of je kinderen nu wel of niet op jonge leeftijd moet confronteren met het bestaan van ho- moseksualiteit. Hoe kinderen hier zelf over denken zie je in onderstaande openhartige en aandoenlijke video.

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com

                                      
                                   
                                                    

Waalwijk / Waspik - HOP 't Vaerland | Wat te doen met Homoseks-parkings ?!

Homo-ontmoetingsplekken  →  Zijn 'Homo-ontmoetingsplekken' op parkeerplaatsen van de snelweg nog wel van deze tijd ?! Volgens de een geven die plekken overlast en moeten ze worden­­ gesloten. Anderen noemen dat homo'tje pesten ‼
                                                                            
                                     
Parkeerplaats 't Vaerland langs de A59 nabij Waspik - is gesloten.  Hoewel minister Melanie Schutlz (Verkeer) een jaar geleden al besloot dat Rijkswaterstaat hem weer moest openstellen – is nog steeds niets gebeurd. "Anti-Homobeleid" ‼, foetert 'Anthony Mathijsen' van: "Stichting Platform Keelbos".

Wat het sluiten van een parkeerplaats met de gay scene te maken heeft ?! Soms alles. 't Vaerland stond – net als diverse andere snelwegparkings –bekend als homo-ontmoetingsplaats. Toevluchtsoord voor sommige homoseksuele mannen – op zoek naar gelijkgestemden. Een plek waarvan man- nen weten dat ze er terechtkunnen voor snelle, anonieme seks.

►  Wie heeft daar nou eigenlijk last van - vroeg bovengenoemde stichting zich al regelmatig af ‼  Toch zijn het niet alleen de strenggelovigen die de homo-ontmoetinsplaatsen een slecht idee vinden ‼  Zo zijn er lokale bestuurders die wijzen op illegale drugshandel → die ook vaak op zulke locaties zou plaatsvinden. En op de aantrekkingskracht die de plekken hebben op de illegale prostitutie.
                                               
        
                                          
Anderen hebben het over de troep die sommige gebruikers van de parkeerplaatsen achterlaten ‼  Of over de seksuele handelingen – die soms in de bosjes – en soms in of bij auto­­'s zouden plaatsvinden: "Wat nu als iemand daar ongevraagd en plotseling bij uitkomt" ?! "En wat als die getuige een kind is" ?!

Bovendien is het niet meer nodig, mensen sommige critici. Het internet zou – via sociale media of gespecialiseerde fora – kans genoeg bieden om al dan niet anoniem met iemand af te spreken.

Toch discrimineer je daarmee mensen → vinden voorstanders ‼  Homo-ontmoetingsplaatsen zouden bijvoorbeeld een uitkomst zijn voor mannen die hun homoseksualiteit verborgen houden, maar op deze manier toch even zichzelf kunnen zijn ‼  De overheid zou bovendien­­ niet moeten betuttelen: "Wie bepaalt wat een ander in zijn vrije tijd uitvreet" ?!

                                        
Wat denkt u ?!
Moeten homoseks-parkings worden gesloten ?!?! Zijn ontmoedigende aanpassingen – zoals de bosjes rooien – genoeg ?! Of hoeft niemand zich met deze plekken te bemoeien ­?! Verminderen ze overlast elders ?! Dienen ze zelfs een emanciperend doel ?!

Stuur uw mening – in maximaal 200 woorden – inclusief uw voor- en achternaam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl

Note van GayNieuws.blogspot.nl: 
Laat een postieve mening achter op bovenstaand e-mail adres ... want er gaan (waarschijnlijk) veel negatieve reacties binnenkomen ‼  

Update  →  Zaterdag 03 september 2017:  Voor reacties op dit artikel:  KLIK HIER  en  KLIK HIER  →  De reacties staan onder het artikel ‼

Volgende week zaterdag vindt u op de meningenpagina­­ een greep uit de ingezonden meningen.

bronnen: BN·DeStem.nl – Niels Herijgens / Twitter.com – BN.DeStem.nl / YouTube.com