zaterdag 26 maart 2016

België – Mr. Gay Belgium - Ignace Vermeulen | "HoLeBi bij de jeugdbeweging"

Antwerpen  →  HoLeBi jongeren die bij een jeugdbeweging zitten, hebben het daar niet altijd gemakkelijk  Nog al te vaak worden ze er geplaagd of uitgelachen. Ignace Vermeulen uit Zwijndrecht kan daarover meespreken  Hij is kandidaat om Mister Gay Belgium te worden. Voor zijn campagne bezoekt hij nu zelf jeugdbewegingen in en rond Antwerpen.

Zie ook:  Ignace Vermeulen – Mister Gay Belgium  /  Ignace Vermeulen – Instagram  /  Ignace Vermeulen – YouTube → Video ‼

bron: ATV.be                                                        

USA - Detroit | "Een man berooft en randt drie mannen aan binnen acht uur" ‼

Amerika  -  Een man uit de Amerikaanse stad Detroit wordt beschuldigd van het verkrachten en beroven van drie mannen in één nacht. De 28-jarige Elazar Withers heeft zijn slachtoffers aangesproken op de dating app Jack'd om ze vervolgens hun grootste nachtmerrie te bezorgen.

Het eerste slachtoffer was een 37-jarige man. Het slachtoffer vertelde aan de politie dat hij om 01:40 uur in zijn auto aan het wachten was op Withers toen hij werd benaderd door de dader. Het slachtoffer kreeg een pistool tegen zijn hoofd gedrukt en werd gedwongen om uit zijn eigen auto te stappen. De man gehoorzaamde en rende naar het dichtstbijzijnde tankstation om de politie te bellen.

Het tweede slachtoffer was een 30-jarige man die Withers een paar uur later ontmoette. Het slachtoffer vertelde de politie dat hij om 03.45 uur aan 't wachten was op Withers. Een paar minuten later werd er een pistool op z'n hoofd gericht en werd er geëist dat hij de auto in moest stap- pen. De dader reed naar een afgelegen gebied waar hij het slachtoffer heeft aangerand. De man kon later aan Withers ontsnappen.

Het derde slachtoffer werd rond 07.20 uur aangevallen. Net als de andere slachtoffers vertelde hij dat hij Withers heeft leren kennen op de da- ting app Jack'd. Op 't moment dat de dader arriveerde, stapte het slachtoffer vrijwillig in zijn auto. Samen reden ze naar een afgelegen gebied waar het slachtoffer uiteindelijk seksueel werd misbruikt en een pistool tegen zijn hoofd kreeg  Withers heeft het slachtoffer beroofd en heeft zijn iPhone, ID-kaart en contant geld mee genomen.

De politie heeft Withers drie dagen later gearresteerd  Hij wordt beschuldigd van ontvoering, aanranding, verkrachting, gewapende overvallen en het bezit van een vuurwapen.

bronnen: OUT.tv / Fox2Detroit.com                                   

Amerika – Gwen Stefani | "Ik zou gezegend zijn met een Homoseksuele zoon"

USA  →  Het lijkt een no-brainer, maar de uitspraak van Gwen Stefani is opvallend. De Amerikaanse zangeres laat nu alvast weten dat de seksuele voorkeur van haar zonen geen verschil maakt als ze zich later iets anders dan hetero willen noemen.

"Ik zou gezegend zijn met een homoseksuele zoon", zo zei Gwen Stefani. Wel verduidelijkte ze die opmerking daarna: "Ik wil gewoon dat mijn jongens blij en gezond kunnen zijn en ik vraag God me iedere dag te begeleiden om een goede moeder te zijn ‼ ... want het is geen eenvoudige baan", zo vertelde ze aan ET Online.
                     
            

Gwen Stefani probeert geregeld uit te zoeken of er herkenningspunten zijn  "Ik vraag altijd aan mijn homo-vrienden 'hoe zat dat dan toen je een klein jongetje was'. Maar zo lang mijn jongens maar beschermd en vrolijk zijn. Ik besteed 'quality-time' met ze. En of dat nou met sport zal zijn of met het doen van nagels, dat maakt niets uit".

Onlangs vescheen het nieuwe album van Gwen Stefani:  This Is What The Truth Feels Like

bronnen: Top40.nl / ET·Online.com / YouTube.com


        
                           

vrijdag 25 maart 2016

Homo–belangenvereniging "COC" wil een eigen afdeling in provincie Flevoland

COC  -  Flevoland krijgt mogelijk een eigen COC-vereniging. Dat meldt Omroep Flevoland. Tot nu toe moet de provincie het zonder eigen afdeling stellen. In het verleden waren er wel een aantal initiatieven, maar die hebben niet geleid tot een Flevolandse afdeling.

Initiatiefnemers bekijken nu of die er wel kan komen, voorlopig met activiteiten op kleine schaal  Bij voldoende belangstelling zou de organisa- tie verder kunnen uitgroeien. Tot nu toe 'valt' Flevoland onder het werkgebied van COC Zwolle.

Zie ook:
COC Voor Flevoland  /  Flevoland krijgt mogelijk eigen COC-vereniging  /  Gemeente Lelystad krijgt extra geld voor Homobeleid   

bronnen: Gay.blog.nl / OmroepFlevoland.nl / YouTube.com                                           

USA - Boycot | Hollywood dreigt met boycot tegen Georgia om 'Homofobe wet'

Amerika - Hollywood  –  Talrijke filmstudio's, waaronder Disney en Time Warner, en meer dan dertig filmmakers uit Hollywood dreigen met een boycot tegen de zuidelijke staat Georgia. Die staat staat op het punt een homofobe wet goed te keuren.

Onder andere krijgen kerkelijke functionarissen het recht om HoLeBi-huwelijken te weigeren wanneer die tegen hun 'religieuze overtuigingen' in- gaan. Critici waarschuwen dat de wet de deur opent voor het discrimineren van homo's op de werkvloer en in sociale instellingen.
                          
     
                                
Voorstanders van de wet, de 'Free Exercise Protection Act', zeggen dat de wet de vrijheid van geloofsovertuiging beschermt. Het wetsontwerp ligt momenteel ter ondertekening op de desk van gouverneur Nathan Deal, een Republikein. Die heeft tot 3 mei de tijd om al dan niet zijn veto te stellen.

Actie
Onder de actievoerders zijn ronkende namen als Anne Hathaway, Julianne Moore, Rob Reiner, Lee Daniels, Gus Van Sant, Bob Weinstein en Harvey Weinstein.

Een boycot zou Georgia wel degelijk pijn doen: in de staat worden veel TV-reeksen en films gedraaid.

bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / YouTube.com


      

      
                                         

donderdag 24 maart 2016

België | "Muzikant 'Jef Neve' brengt hulde aan België na aanslagen in Brussel"

Jazzmuzikant Jef Neve (39) brengt met een pianostuk hulde aan België  Hij plaatste een video op YouTube.com daags na de aansla- gen op Zaventem en Brussel van 22 maart 2016.

"Ik draag dit nummer op aan alle mensen ter wereld die geloven in liefde en vrijheid voor iedereen. De wereld moet vooruitgaan, niet achteruit" zegt Jef Neve.

Jef Neve heeft zich onlangs verloofd met de 33-jarige Andy Dhondt​. Ze trouwen in juli. "We zijn nu bijna twee jaar samen. We hebben elkaar – heel romantisch – door onze liefde voor muziek leren kennen  Mijn toekomstige man – Andy Dhondt – is directeur van de muziekacademie in Zottegem. Vanaf dat we officieel een koppel vormden, wisten we al dat we ooit met elkaar zouden trouwen" ‼, zegt Jef Neve op de website van HLN.be. Ze vroegen elkaar ten huwelijk via Skype.

Het huwelijk vindt plaats in Gent, in beperkte kring.

Zie ook:  Jef Neve vraagt vriend ten huwelijk via Skype

bronnen: ZiZo-Magazine.be / HLN.be / YouTube.com                           

RainbowVote.nl | De website met Roze Stemadvies voor Oekraïne–referendum

Vandaag lanceert Gay.nl 'Rainbowvote.nl', een website over het Oekraïne-referendum gericht op de Nederlandse homogemeenschap. RainbowVote.nl bevat onder meer een kiesadvies-module en een serie achtergrondartikelen en interviews met Oekraïense en Neder- landse mensenrechtenactivisten.

Uit een vooronderzoek van Gay.nl bleek dat bij 60% van de Nederlandse LHBTI's interesse bestaat voor meer informatie over het referen- dum en het associatieverdrag   "Met name wat betreft de intensivering van de samenwerking op het gebied van justitie en veiligheid", aldus hoofdredacteur Martijn Kamphorst.

Kiesadvies
De speciale website bevat een kiesadvies-module die bezoekers kunnen invullen om erachter te komen of zij op 6 april vóór 't associatieverdrag zouden moeten stemmen. "Het gaat hier niet om een neutrale stemwijzer", benadrukt Martijn  "Het gaat om een bewustwordingstool waarmee we gebruikers aan de hand van een aantal stellingen een inzicht geven in de huidige rechten van Oekraïense LHBTI's en de betekenis die dit ver- drag voor hen heeft. We proberen een verband te leggen met de rechten waar ook Nederlandse LHBTI's jaren voor hebben moeten vechten".

Achtergrondinformatie
Op RainbowVote.nl kunnen bezoekers in aanloop naar het referendum op 6 april tevens interviews lezen met Nederlandse en Oekraïense activis- ten en politici. Ook worden belangrijke Referendum-activiteiten gericht op LHBTI's onder de aandacht gebracht en wordt er meer achtergrondin- formatie geboden over de vlucht die homorechten in Oekraïne de afgelopen jaren heeft genomen. "Met het vooruitzicht op dit verdrag heeft het Oekraïense parlement vorig jaar 'n wet ingevoerd die discriminatie op basis van seksuele oriëntatie verbiedt op de werkvloer", legt Martijn uit ‼ "De eerste significante stap voorwaarts voor Oekraïense LHBTI's sinds in 1991 het parlement als eerste voormalige Sovjetland homoseksualiteit decriminaliseerde".

Andere initiatieven
Naast RainbowVote.nl zijn er nog twee initiatieven rondom het referendum van partijen die zich richten op (Nederlandse) LHBTI's  Stichting Pride United organiseert op 31 maart een groot debat in het Lloyd Hotel waarbij diverse politici, sprekers en activisten zullen spreken over het associatieverdrag en de huidige status van LHBTI-rechten in Oekraïne. Stichting Homodingen trekt op 1 en 2 april het land in met een Rainbow Tour, waarbij met diverse uitingen en sprekers het belang van een voor-stem onder de aandacht wordt gebracht in de Nederlandse gayscene.

Jouw stem telt voor Oekraïense LHBTI's  Weten waarom ?!  Kijk op: RainbowVote.nl ‼ 

bronnen: Gay.nl / RainbowVote.nl
                      
                                  

woensdag 23 maart 2016

Cuba | Amerikaanse president 'Barack Obama' pleit voor Homorechten in Cuba

Inmiddels is de Amerikaanse president alweer gevlogen, maar gisteren brak Barack Obama een lans voor mensenrechten in Cuba, en specifiek over homorechten, aldus Winq.nl en NewNowNext.com 

Barack Obama was de eerste Amerikaanse president sinds 1928 die voet zette op het eiland. In een speech pleitte hij voor democratie. Hij zei: "We hebben nog altijd enorme problemen in onze maatschappij, maar democratie is de manier om deze op te lossen. Zo hebben we nu gezond- heidszorg voor meer mensen. En op die manier hebben we voorsprong geboekt op het gebied van vrouwenrechten en homorechten".

 Barack Obama vervolgde: "Ieder persoon zou voor de wet gelijk moeten zijn. Burgers moeten de vrijheid hebben om hun mening te kunnen uiten, zonder angst. Ze mogen kritiek uiten op hun regering en zich organiseren. Ook vreedzaam protest moet mogelijk zijn. Mensen bestraffen die deze mensenrechten beoefenen moet niet mogen".

Onder de aanwezigen waren betrokkenen van de LHBT-organisatie 'Alianza Mano'. Obama richtte zich tot hen met de woorden: "Iedereen hier aan tafel heeft ontzettend veel moed getoond. Ze hebben zich durven uitspreken".

Zie ook:  
bronnen: Winq.nl / NewNowNext.com / YouTube.com                                         

Eindhoven - Armijn | 17 miljoenste Nederlander 'kind van Lesbische ouders' ?!

Hoewel het onmogelijk is vast te stellen wie maandag precies de '17 miljoenste Nederlander' is geworden, zou het goed mogelijk zijn dat zij lesbische ouders heeft. Dagblad Metro meldt dat de pasgeboren Armijn uit Eindhoven misschien wel de nummer 17.000.000 is.

Armijn is de dochter van Saskia en Odette uit Eindhoven. Het stel is al 11 jaar gelukkig samen en heeft al een andere dochter. Het feit dat hun baby misschien wel dat magische nummer heeft, doet er voor de moeders niet zoveel toe. "Dat Armijn misschien de 17 miljoenste is, is vooral een grappig weetje", vertellen de troste moeders in de Metro. "Niet meer dan dat, maar wel leuk om op haar verjaardagen te zeggen of als de 18 miljoenste inwoner er is".

Schatting
Of Armijn echt bewoner 17 miljoen is, zal nooit te zeggen zijn. De teller die het CBS gebruikt is gebaseerd op een schatting, zo zijn er ook een Noah en Lindsay die het kunnen zijn. In het jaar dat Armijn volwassen wordt, wordt de 18 miljoenste Nederlander verwacht. We zijn benieuwd in wat voor gezinssamenstelling hij/zij geboren zal worden.

Zie ook:  Nu écht 17 miljoen inwoners in Nederland  /  17 miljoenste Nederlander | "Hollandse baby of immigrant" ?!   

bronnen: Gay.nl / MetroNieuws.nl / Facebook.com – Metro Holland
                       

Hiephoi! Baby Armijn is geboren. Misschien wel de 17 miljoenste. Moeders Saskia van Loon en Odette Beekmans zijn hoe dan ook apetrots.
Geplaatst door Metro Holland op maandag 21 maart 2016
                                

Coos Huijsen | Het wordt tijd dat 'koning Willem·Alexander' het COC bezoekt ‼

Coos Huijsen (76) was 40 jaar geleden de eerste parlementariër ter wereld die openlijk uit de kast kwam. Als docent en politicus hield hij zijn homoseksualiteit lang verborgen voor de buitenwereld. Tot het hem verstikte en hij homo-activist werd  Woensdag 23 maart presenteert hij zijn boek Homo Politicus.

Het is een van de eerste debatten na zijn coming-out, in het voorjaar van 1976. In de vergaderzaal van de 2e Kamer kijkt Huijsen even naar de loge waar echtgenoten van Kamerleden zitten. Zijn partner Lank is plotseling verdwenen. "Hij was door de Kamerbode weggestuurd, omdat de loge niet voor vrienden was, alleen voor echtgenoten van parlementariërs. Ik ging gelijk naar Kamervoorzitter Anne Vondeling. Die herstelde dat. Vanaf dat moment was de loge ook toegankelijk voor homoseksuele partners".

40 jaar later bewoont Huijsen (76) met Lank Bos een bovenwoning in Amsterdam. "Ik voelde me pas een vrij mens toen ik uit de kast gekomen was. Ik heb me 33 jaar van mijn leven verstikkend opgesloten gevoeld, omdat ik er met niemand over kon praten".

Coming-out
Stapsgewijs confronteerde hij Nederland in de jaren zeventig als politicus met zijn geaardheid. In diverse media introduceerde hij Lank als zijn partner. "Als dissidente progressieve christendemocraat wilde ik me vanaf het eerste moment afficheren als openlijk gay, de definitieve stap in mijn coming-out en bedoeld als politiek statement".

Zijn coming-out bracht de homo-emancipatie in een stroomversnelling.

Tegelijk is er, stelt u, geen reden voor zelfgenoegzaamheid.
"Het populairste scheldwoord is nog steeds 'homo'. Suïcide onder jonge homo's is vijf keer zo hoog als onder heteroseksuele leeftijdgenoten. We hebben in Nederland orthodoxe protestanten die weigerambtenaren willen, primitieve culturen uit Noord-Afrika met bekrompen opvattingen en de Katholieke Kerk die een slechte staat van dienst heeft als het om de morele bevrijding van de mens gaat. Dat moeten we niet tolereren. Te lang zijn we verdraagzaam geweest voor de onverdraagzamen. De verworvenheden uit de jaren '70 moeten we verdedigen. Politici moeten dui- delijker stelling nemen. Ook het koninklijk huis heeft zich er nooit denderend over uitgelaten".

De Oranjes komen te weinig op voor homo's ?!
"Máxima is wel eens bij het COC geweest toen ze nog prinses was. Tijdens het recente staatsbezoek vroeg ze een docent hoe het met de homo-emancipatie ging. Maar er is nog nooit een regerend Oranje langs geweest bij het COC, dat zoveel waardevol werk heeft gedaan. Als je het hebt over de verbindende functie zou ik zeggen dat Oranje een blinde vlek heeft voor Roze Nederland  COC Nederland, de oudste homo-organisatie ter wereld, wordt dit jaar 70. Het wordt tijd dat de koning ernaartoe gaat en zich solidair toont. Dat zou een aardige geste zijn".

Zie ook:
bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Twitter.com – Algemeen Dagblad
                           

dinsdag 22 maart 2016

VS | Guy Pearce speelt Homorechtenactivist in nieuwe TV-serie When We Rise

Amerika    Guy Pearce heeft de hoofdrol gekregen in de Amerikaanse serie When We Rise, waarin hij een homorechtenactivist speelt.

Acteur Guy Pearce - die samen met actrice Carice van Houten een kind verwacht - speelt de rol van activist Cleve Jones, zo meldt The Holly- wood Reporter maandag.

De serie van de Amerikaanse zender ABC is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Daarnaast spelen Mary-Louise Parker (Weeds) en Rachel Griffiths (Six Feet Under) de rollen van respectievelijk de activisten Roma Guy en Diane Jones.

Het is de bedoeling dat When We Rise zeven afleveringen krijgt. De uitzendingen worden geschreven door Dustin Lance Black, die eerder een Oscar kreeg voor het schrijven van de homorechtenfilm Milk.

Zie ook:  Guy Pearce in miniserie over Homoactivist 'Cleve Jones'

bronnen: NU.nl / Facebook.com – The Hollywood Reporter
                               

The limited series follows the LGBT civil rights movement.
Geplaatst door The Hollywood Reporter op maandag 21 maart 2016
                               

Engeland | 'Annie Lennox' krijgt een medaille voor de strijd tegen 'Hiv en Aids'

Voor de tweede keer in haar carrière wordt Annie Lennox geëerd voor haar inzet in de strijd tegen Hiv en Aids. Ze ontving hiervoor een medaille, aldus PinkNews.co.uk.

In 2010 ontving Annie Lennox de OBE Award. Nu kan ze daar de Royal Scottish Geographical Society's Livingstone Medal naast zetten. Eer- der kregen David Attenborough, Neil Armstrong en Mount Everest-beklimmer Sir Edmund Hillary de medaille.
                          
        
                               
 Annie Lennox zei dat ze vereerd was met deze prestigieuze beloning. In een reactie zei ze: "Er is al heel veel bereikt, maar er is nog veel meer te doen voordat er een eind komt aan de Hiv- en Aids-pandemie. De levens van miljoenen mannen, vrouwen en kinderen zijn verwoest. Mijn bijdrage is klein, maar mijn droom is het einde van Aids in de nabije toekomst".

bronnen: Winq.nl / PinkNews.co.uk / YouTube.com / Facebook.com – Pink News
                          

Annie Lennox was honoured for her decades of activism.
Geplaatst door PinkNews op maandag 21 maart 2016
                                 
                                      

maandag 21 maart 2016

USA – 'Tom Goss' | "Bekijk de romantische remake van Dusty's Preacher Man"

Dusty Springfield – Son Of A Preacher Man  →  "The only boy who could ever reach me, was the son of a preacher man"  Zanger "Tom Goss" komt met een cover van Dusty Springfield haar hit. De video is pure romantiek ‼

► In de video wordt de zoon van een dominee verliefd op een jongen. De tieners groeien op in een conservatief Christelijk milieu en ondergaan allerlei vernederingen. Maar gelukkig voor de twee krijgen ze een happy end en staat hun verliefdheid boven alles, wat de dominee ook zegt.

bronnen: Winq.nl / TowleRoad.com / YouTube.com                                 

LGBT Asylum Support | "Het COA scheidt - in strijd met regels - een Homostel"

COA  →  Een homostel is door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) uit elkaar gehaald. Ze moeten nu afzonderlijk de proce- dure in voor de aanvraag van hun status. Dat melden: LGBT Asylum SupportRoze Golf Magazine 

De twee uit Syrië hebben bij de registratie als asielzoeker bij het COA aangegeven dat ze een stel zijn.

► Ze werden ondergebracht in de noodopvang in de voormalige gevangenis in Alphen aan den Rijn, waar ze – net als een aantal andere LGBT-asielzoekers – stelselmatig werden bedreigd, gepest en getreiterd. Na bemiddeling van LGBT Asylum Support werden ze tijdelijk gehuisvest bij Humanitas in Rotterdam. Vandaar uit is de een nu naar Doetinchem gebracht en zijn partner naar Ter Apel.

Verontwaardigd
"Dit is in strijd met alle regels wat de COA doet. Je mag stellen niet uit elkaar halen. Het feit dat ze zich als homostel hebben laten registeren wordt niet gerespecteerd", reageert Sandro Kortekaas van LGBT Asylum Support verontwaardigd.

"Er wordt helemaal geen rekening gehouden met het feit dat het hier om kwetsbare asielzoekers gaat. Een van de anderen uit Rotterdam die ook naar Ter Apel moest voor het vervolg van de procedure, werd in de bus al weer gepest en vanaf de eerste dag in Ter Apel constant lastig gevallen".

Zie ook:  COA scheidt Homoseksueel koppel in noodopvang  /  COA scheidt tot twee maal toe Homoseksueel koppel

bronnen: RozeGolf.net / LGBT·AsylumSupport.nl / Facebook.com – LGBT Asylum Support
                                  

LGBT Asylum Support: COA scheidt tot twee maal toe homostelInterview zojuist gegeven aan Radio Roze Golf.#LGBT #LGBTasylumsupport #LHBTvluchtelingen #LHBTnieuws
Geplaatst door LGBT Asylum Support op zondag 20 maart 2016
                               

zondag 20 maart 2016

Frankrijk – IVF | Franse artsen voeren IVF uit bij 'Lesbiennes' ondanks verbod

Frankrijk  →  In de krant Le Monde geven 130 artsen toe onder meer lesbische koppels aan kinderen te helpen met in-vitrofertilisatie ‼ IVF, in Frankrijk procréation médicalement assistée (PMA) genoemd, is enkel toegankelijk voor heterokoppels.

► De 130 artsen en voortplantingspecialisten zeggen nu de bewust de wet te schenden en alleenstaande vrouwen en vrouwenkoppels te helpen bij hun kinderwens. Ze riskeren vijf jaar cel en 75.000 euro boete.

De initiatiefnemers zijn prof. dr. Michaël Grynberg en prof. dr. René Frydman, de gynaecaoloog die de eerste proefbuisbaby in Frankrijk rea- liseerde. Ze pleiten voor een aanpassing van de wet. Niet alleen moeten alleenstaande en niet-heteroseksuele vrouwen toegang krijgen tot IVF, het moet ook mogelijk worden eicellen in te vriezen voor later gebruik.

Zie ook:
  Franse dokters helpen Homo en Lesbische koppels - ondanks verbod - aan kinderen    
  Frankrijk | "Dokters helpen illegaal Homo- en Lesbische koppels kinderen te krijgen"

bronnen: ZiZo-Magazine.be / Yagg.com / Tetu.com / YouTube.com


        
                                           

Oekraïne - Lviv → Demonstratie | "Rechts-radicalen vallen Homo's aan in Lviv"

Oekraïne  →  Enkele tientallen rechts-radicale jongeren hebben gistermiddag de deelnemers aan een bijeenkomst van homoseksuelen en transgenders aangevallen in de West-Oekraïense stad "Lviv"   Er werd met stenen en vuurwerk gegooid naar de ingang van hotel Dnister. Niemand raakte gewond. De ruim aanwezige politie beschermde de deelnemers en zorgde er voor dat zij veilig naar een bus konden waarmee ze in veiligheid werden gebracht nadat er een bommelding binnen was gekomen.

Afgelopen week besloot het stadsbestuur al om demonstraties te verbieden, uit het oogpunt van veiligheid. De organisatoren van de homobij- eenkomst vinden echter dat het stadsbestuur te weinig heeft gedaan om de discriminatie van homo's en transgenders tegen te gaan en om hun burgerrechten te beschermen. Er zijn ook geen arrestaties verricht onder de rechts-radicale jongeren.

Organisator Olena Sjevtsjenko reageerde boos op de gang van zaken: "Ik wil graag weten van iedereen die zich door ons geprovoceerd voelt waar zij het recht vandaan halen om mensen te slaan en bijeenkomsten als deze te verstoren: waardoor voelen jullie je eigenlijk uitgedaagd" ?! Een journalist sprak van "een beschamende dag voor de mensenrechten in Oekraïne".


bronnen: NieuwsUitOekraine.blogspot.nl / UaToday.tv – Ukraine Today / YouTube.com