zaterdag 24 september 2016

Australië – Jonathan Rockefeller | De 'Golden Girls' zijn weer tot leven gewekt

Australië  Amerika    De 'Golden Girls' zijn weer tot leven gewekt  in een poppenversie ... dat dan weer wel   De Australische artiest 'Jonathan Rockefeller' komt met een parodie op de Golden Girls, die lijken op een soort Muppets.

Jonathan Rockefeller heeft zijn show "That Golden Girls Show  A Puppet Parody" genoemd.  Hij is er tot 11 december 2016 mee te zien in het DR2 Theatre in New York.

De off-Broadway-show is geïnspireerd door Sesamstraat en de Muppet Show en dat is te zien: Dorothy, Blanche, Rose en Sophia lijken erg op de karakters uit deze shows. Maar tegelijkertijd zijn ze ook heel herkenbaar.

bronnen: Winq.nl / Vimeo.com


                                     
                                   

Finland – Touko Laaksonen | "Eerste 'Tom of Finland' film·trailer vrij gegeven"

Eerder kon je op de website van GayLive.be al lezen over de komst van de film over 'Tom of Finland' ‼  Deze week werd bekend dat de film volgend jaar al in de filmzalen te zien zal zijn als de biopic Tom of Finland  in een regie van de Finse regisseur Dome Karukoski en gebaseerd op het script van Alekai Bardy.

Er werd ook voor het eerst een trailer vrijgegeven rond de opkomst zijnde film - die volledig in het Engels zal draaien omdat 'Tom of Finland' wereldberoemd is, en met de engelse taal kan men een groter internationaal publiek bereiken dan met het Fins.

De film vertelt het levensverhaal van de Finse tekenaar 'Touko Laaksonen' (19201991), die wereldberoemd werd onder het pseudoniem 'Tom of Finland' en door zijn homo erotische tekeningen van gespierde, vaak in leder geklede mannen en homo koppels in naakte scènes  De film vertelt onder andere de gebeurtenissen van Touko Laaksonen rond zijn terug keer naar Finland op het einde van de Tweede Wereldoorlog.

In Finland was homoseksualiteit, net als in veel andere Europese landen nog illegaal  Daardoor werd Laaksonen in Helsinki vervolgd op basis van homoseksualiteit. Hij raakte nadien betrokken in een reeks geheime relaties en moest op een bepaald moment onder druk trouwen met een vrouw. Later specialiseerde hij zich in het maken van homo erotische tekeningen waardoor hij tot rust kon komen. In 1991 overleed Touko

Zie ook:
Trailer van 'Tom of Finland' biopic vrijgegeven  /  Tom of Finland film in de steigers  /  Tom of Finland | "The official feature film"  

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com
                                               

vrijdag 23 september 2016

Frankrijk · Atleten · Kalender | Dieux du Stade presenteert kalender voor 2017

Wacht even, Dieux du Stade … dat zijn toch die stoere atleten die hun piemels nooit durven laten zien ?!  Klopt helemaal, maar deson- danks levert het fraaie kalenderplaatjes op.

Dieux du Stade: Alweer zeventien jaar gaan de Franse atleten uit de kleren voor hun kalender, die steevast in zwart/wit wordt geschoten.

Dieux du Stade: De Griekse modefotograaf Errikos Andreou heeft niet minder dan dertig sportmannen vastgelegd, onder wie Djibril Camara, Simon FourcadeNikola KarabatićClément Daguin en vele anderen.

Dieux du Stade: De opbrengsten gaan zoals gewoonlijk naar een goed doel, namelijk een instituut dat onderzoek doet naar borstkanker.

De kalender is te koop via:  Boutique.Stade.fr


bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                       

Chili | "Regering van Chili belooft wetsvoorstel legaliseren van Homohuwelijk"

Chili  -  De Chileense regering komt in de eerste helft van 2017 met een wetsvoorstel om het homohuwelijk te legaliseren. Dat beloofde de Chileense president Michelle Bachelet tijdens een paneldiscussie bij de Verenigde Naties.

"Mijn regering is vastbesloten om een wet over huwelijksgelijkheid in de eerste helft van het komende jaar voor te leggen aan het Congres'', zei Michelle Bachelet. Homostellen kunnen momenteel al een geregistreerd partnerschap aangaan in het land.

Michelle Bachelet had ook goed nieuws voor andere minderheden. Ze overweegt aanvullende maatregelen te nemen om de rechtspositie van de LGBT-gemeenschap te versterken.

Zuid-Amerika
Als de wet wordt aangenomen, sluit Chili zich aan bij een groeiende groep van Zuid-Amerikaanse landen waar geliefden met dezelfde geaard- heid in het huwelijksbootje kunnen stappen.

Het homohuwelijk wordt al erkend in Argentinië, Brazilië, Uruguay en delen van Mexico.

Zie ook:
bronnen: NU.nl / YouTube.com


        
                                               

donderdag 22 september 2016

Arabisch-Israëlische Karam Dadu (25) | Drag Queen Karma Sutra op de vlucht

Israël – Nederland – Karam Dadu  →  De Arabisch-Israëlische Karam Dadu (25) vluchtte op achttienjarige leeftijd naar Tel Aviv en wist daar een bestaan op te bouwen als fotomodel & Drag Queen Karma Sutra.  Zeven jaar later moest hij echter weer in allerijl weg uit Tel Aviv om een poging tot eerwraak van zijn eigen broer te ontlopen. Vanuit Israël zit Karam Dadu nu ondergedoken in Nederland. Wach- tend op papieren en hopend op een bestaan in de Lage Landen.  

'Karam Dadu' zocht opnieuw de media op om aandacht te vragen voor LHBT'ers in het Midden-Oosten   Naar aanleiding van z'n optreden als Drag Queen op het Milkshake Festival volgde OUTtv hem op weg naar het podium van "This is how we drag Galore"
bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                       

Nederland – Bi-Visibility Day – 23 t/m 25 september 2016 | "Bi-Visibility Day"

Bi-Visibility Day   Morgen – vrijdag 23 september 2016 – is "Bi-Visibility Day"   In ons land wordt dat morgen in Maastricht en Rotter- dam gevierd, zaterdag in Den Haag en zondag in Amsterdam.

Bi-Visibiliy Day wordt wereldwijd gevierd op 23 september  Het is een dag waarop maatschappelijke aandacht wordt gevraagd voor biseksuali- teit, de geschiedenis van biseksualiteit en de gemeenschap en cultuur van biseksuelen  De dag wordt gevierd door biseksuelen, hun naasten en aanhangers.

Bi-Visibiliy Day werd voor het eerst gevierd in 1999 in de Verenigde Staten en bedacht door drie bi-activisten: Wendy Curry, Michael Page en Gigi Raven Wilbur. Het idee om een dag specifiek voor biseksuelen te organiseren – naast de al bestaande evenementen rondom LHBT-thema's – is een reactie op de vooroordelen rondom 'biseksualiteit' en de marginalisering van biseksuelen bij zowel heteroseksuelen als de LHBT's ‼ Een van de oprichters gaf aan, dat de gemeenschap van 'biseksuelen' veelal onzichtbaar is in de maatschappij doordat vaak uitsluitend gedacht wordt in het onderscheid tussen hetero- en homoseksueel.

De dag in september is gekozen omdat de geboortedag van de bekende biseksueel Freddie Mercury in deze maand viel.
                               

ACTIVITEITEN t.g.v. BI-VISIBILITY DAY:

Vrijdag 23 september 2016:
Maastricht:  De hele dag kun je smullen van lekkere Bi-cupcakes bij TaarT Zaak Maastricht (Helmstraat 2A)  ► Vanaf 20.00 uur is er een Bi- party in Café Rosé (Bogaardenstraat 43).
Klik HIER voor meer informatie   

Vrijdag 23 september 2016:
Rotterdam:  Pride Walk – Start dit jaar vanaf 15.30 uur bij het KPN-gebouw op de Kop van Zuid en loopt over de Erasmusbrug door het cen- trum van Rotterdam om vervolgens te eindigen bij het Schouwburgplein.
Klik HIER voor meer informatie over de Bi-deelname   

Zaterdag 24 september 2016:
Den Haag:  Bi Pride-cupcakes @ Queer aan Zee in Eetcafé De Maatschappij (Keizerstraat 67 in Scheveningen – 16.00-21.00 uur.
Klik HIER voor meer informatie   

Zaterdag 24 september 2016:
Rotterdam:  LNBi neemt deel aan Camp Pride op het Schouwburgplein – 13.00-20.00 uur.  
Klik HIER voor meer informatie   

Zondag 25 september 2016:
Amsterdam:  Vanaf 13.30 uur parade georganiseerd door "Ieder1"  → voor iedereen en samen met iedereen, een dag waarop we met zoveel mogelijk mensen de straat op gaan om te laten zien hoe divers Nederland is en onze verschillen vieren  Mét Bi Pride-deelnemers – met een 10 meter lange Bi-vlag. Verzamelen bij Hogeschool Amsterdam (Weesperzijde 190).
Klik HIER voor meer informatie   
bronnen: COC.nl – COC Nederland / Twitter.com – COC Nederland / YouTube.com


        
                                   

woensdag 21 september 2016

Italië → Partnerschap | "Eerste Mannenkoppel met elkaar verbonden in Rome"

Hoewel mannen in Italië nog niet met elkaar mogen trouwen, kunnen ze sinds kort wel een partnerschap aangaan   En ook dat is een feest waard, is te zien in Rome.

Afgelopen weekend was het zover: Luca de Sario (30) en Francisco Raffaele Villarusso (43) waren 't eerste koppel dat een partnerschap aan- ging. De ceremonie werd voorgezeten door de onlangs benoemde burgemeester van Rome, Virginia Raggi.

Nog geen drie maanden geleden werd een wet aangenomen die geregistreerd partnerschap tussen 2 mannen of 2 vrouwen mogelijk maakt. Daarvoor lagen met name Rooms-Katholieken dwars. Die wisten nog te voorkomen dat een officieel huwelijk tot de mogelijkheden behoort.

Luca de Sario en Francisco Raffaele Villarusso hadden trouwplannen en waren daarvoor zelfs uitgeweken naar Spanje. Maar toen de wet was goedgekeurd, pakten ze hun spullen weer in om terug te keren naar hun moederland.

Gays in Italië zien de wetswijziging als een stap voorwaarts, maar de situatie is nog niet ideaal. Wie na een geregistreerd partnerschap de naam van die partner wil aannemen, stuit nog op veel problemen.
bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                       

Rotterdam – 22 t/m 25 september 2016 | Rotterdam Pride 2016 – Programma

Rotterdam  →  Van 22 t/m 25 september wordt Rotterdam Pride gehouden → de binnenstad van Rotterdam staat dan vier dagen in het teken van cultuur, feest, gelijkheid en regenbogen. Dat 'Rotterdam Pride' groeit is goed af te zien aan het bomvolle programma dat dit jaar aangeboden wordt.

'Rotterdam Pride' droomt van een inclusieve stad: een gastvrije stad waarin alle burgers zich thuis en op hun gemak voelen met alle verschillen die er tussen burgers zijn  Een stad waarin iedereen zich veilig voelt, een stad waarin je het niet eens hoeft te zijn met elkaar maar elkaar toch respecteert, een stad waarin de liefde wordt gevierd en waarin diversiteit als een kracht wordt gezien en ervaren.

'Rotterdam Pride' vindt in 2016 voor de derde keer plaats en nodigt iedereen uit om de vrijheid van seksuele- en genderdiversiteit te vieren. Hiermee bouwt 'Rotterdam Pride' een brug tussen de LHBTQI- en de heterogemeenschap.  Dit wordt gedaan door middel van een breed publieks programma, bestaande uit feestelijke evenementen van horecapartners en eigen cultureel-inhoudelijk programma met veel Rotterdams talent.

Drie dagen lang wordt seksuele- en genderdiversiteit gevierd in een stad van 174 nationaliteiten  Drie dagen lang wordt het positieve zelfbeeld voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, queeers, interseksuelen en hetero's van welke achtergrond dan ook beves- tigd en ondersteund.
                                     
                                           
Hoogtepunten in het programma zijn:
Conferentie Rotterdam (Un)Labelled  22 september 12.30-18.30 uur in het Nieuwe Instituut – Deze interactieve conferentie over het ste- delijk LHBTQI-beleid bestaat uit verschillende onderdelen, o.a. opening met theatervoorstelling 'Gaia, een moeder', plenaire sessie met inspire- rende sprekers en panelgasten, kennislabs, infomarkt, expositie en een netwerkborrel.

Pride Talkshow  22 september vanaf 19.30 uur in Arminius (Museumpark 3) – De Rotterdam Pride Talkshow staat onder leiding van Winfried Baijens, met interviews afgewisseld met optredens.

Pride Walk – 23 september – vanaf 16.00 uur – geopend door Tofik Dibi. De Pride Walk start dit jaar bij het KPN-gebouw op de Kop van Zuid en loopt over de Erasmusbrug door het centrum van Rotterdam om vervolgens te eindigen bij het Schouwburgplein, alwaar de publieksopening vanaf 20.00 uur plaats vindt.

Camp Pride – 24 september – vanaf 13.00 uur op het Schouwburgplein.

Voor het volledige programma → zie:  Rotterdam-Pride.com

Zie ook:
bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – Rotterdam Festivals / YouTube.com


        
                                               

dinsdag 20 september 2016

Beauty & The Beast → 25 jaar | 'Angela Lansbury' zingt 'Tale As Old As Time' ‼

Alweer 25 jaar geleden lanceerde de Walt Disney Company het prachtverhaal van de beeldschone "Belle en een 'afschuwelijk' beest". Yup, we hebben het natuurlijk over Beauty and the Beast   Nu we inmiddels over een 'zilveren huwelijk' kunnen spreken, doet actrice Angela Lansbury (die de rol van Mrs. Potts op zich nam) de iconische scene uit de film nog eens dunnetjes over. Kippenvel

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


        
                                       

Rusland – BlueSystem.ru | "Grootste Russische Gay-website op zwart gezet" ‼

Rusland – "BlueSystem.ru"  →  De belangrijkste website voor Russische lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders – is dinsdag zonder waarschuwing geblokkeerd.

Een rechtbank in de Siberische stad Parabel heeft de opdracht daartoe gegeven.

'BlueSystem.ru' werd dagelijks door ruim 100.000 mensen bezocht.  Op social media schrijft het team achter de website dat het Kremlin bang is voor homo's: ''Misschien is de blokkade onderdeel van het repressieve systeem in Rusland".

Rusland staat volgens "The Moscow Times" niet bepaald bekend als een homovriendelijk land. De European Region of the International Gay Lesbian, Bisexual, Trans and Intersex Association – ILGA Europe – zet Rusland van 49 Europese landen op de 48ste plaats waar het gaat om de promotie van de rechten van deze groep.

Zie ook:
bronnen: ZamanVandaag.nl / Twitter.com – De Telegraaf
                                   
                                    

Love Me Gender | 2e aflevering van een 'EO reality–serie' over 5 Transgenders

Evangelische Omroep  →  In 'Love Me Gender' volgt de Evangelische Omroep (EO) vijf 'Transgenders' bij hun zoektocht naar liefde   Er zijn veel obstakels die ze daarvoor moeten overwinnen.

"Van eerlijk durven zeggen dat ze transgender zijn tot de vraag: 'Ben ik (nu) mannelijk of vrouwelijk genoeg' ?!  Een spannende zoektocht waarin ze vaak vooral zichzelf tegenkomen en geconfronteerd worden met 'de vooroordelen van de maatschappij'   Zijn ze klaar voor de liefde en is de liefde klaar voor hen" ?!, kondigt EO het programma aan. 

Op zoek naar liefde
In 6 afleveringen volgen we Jennifer (31), BeyonG (30), Lisa (22), Jason (25) en René (27).  Alle vijf zijn ze op zoek naar liefde: "een echte re- latie met iemand, maar ook de acceptatie van mensen dichtbij".

Lisa: "Elk mens verdient liefde. Ik hoef niet per se gelijk een relatie, ik zoek gewoon liefde. Net als iedereen". De kandidaten vinden herkenning en steun in elkaars verhalen. Want met struggles, afwijzing en vooroordelen hebben ze allemaal dagelijks te maken. Jennifer: "Tot mijn zestien- de heb ik het echt heel zwaar gehad. Maar nu ben ik hier, en ik voel me precies goed. Al vind ik dat daten wel een beetje ongemakkelijk".
                                     

                               
Worstelen
Voor elk van deze vijf transgenders geldt dat ze een grote worsteling hebben doorgemaakt, met vaak veel veroordeling, uitsluiting en afwijzing. Soms zelfs van mensen die ze het meest liefhebben.

Eindredacteur Herman Wegter: "Ik ben heel blij dat we dit programma als Evangelische Omroep maken. Veel mensen hebben direct een me- ning over transgenders   Met dit programma willen we geen mening hebben, maar gewoon naast ze gaan zitten en met ze meeleven. We hopen dat de kijker daardoor een beetje kan voelen hoe het is om als transgender op zoek naar liefde te zijn".

"Love Me Gender" → Vanaf 13 september elke dinsdag om 20.30 uur op NPO 3
bronnen: ZiZo-Magazine.be / EO.nl / YouTube.com


                                               

maandag 19 september 2016

Amerika | Minister Koenders brengt Homorechten onder de aandacht bij de VN

Amerika  New York    Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken heeft zondag samen met de Amerikaanse VN-ambassadeur en vertegenwoordigers van de stad New York een Regenboog-zebrapad geopend voor het hoofdkantoor van de Verenigde Naties.

De kleurrijke oversteekplaats - recht tegenover de VN-gebouwen waar deze week wereldleiders bijeen zijn voor de opening van de Algemene Vergadering, moet aandacht vragen voor de rechten van Lesbiennes, Homo's, Biseksuelen en Transgenders (LHBT).

"Verkeer moet hier letterlijk even stilstaan bij het belang van LHBT-rechten'", zei Bert Koenders.

Bevordering van gelijke rechten voor LHBT's is een van de prioriteiten binnen het Nederlandse mensenrechtenbeleid. Nederland is samen met Argentinië co-voorzitter van de zogeheten 'LGBT Core Group'. Die organiseert woensdag een evenement waar Bert Koenders met onder ande- ren VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon en de Amerikaanse vice-president Joe Biden een lans wil breken voor de LHBT-gemeenschap.

Zie ook:
bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – Herman Stam
                                    

                                   

Nominaties van de OUTtv Media Award 2016 zijn bekend → Je kunt stemmen ‼

OUTtv    Op Coming Out Dag is het weer zo ver, dan wordt de OUTtv Media Award uitgereikt aan een persoon die homoseksualiteit op een positieve manier onder de aandacht heeft gebracht in de media.

Wie dat gaat worden wordt door jou bepaald  Hieronder staan de genomineerden van dit jaar. Dit keer zijn onder andere Douwe Bob, Tim Hof- man & Jan Versteegh, Ellie Lust, Lucien Spee en Diva MayDay genomineerd.

Vanaf vandaag kan er gestemd worden via onze website of Facebookpagina   Je kan tot 03 oktober elke dag je stem uitbrengen. De uitrei- king wordt op 11 oktober 2016 - Coming Out Dag - bij ons uitgezonden.
                                   
                                      
                                              
Bekijk hieronder de lijst met genomineerden en stem vanaf vandaag HIER op jouw favoriet

Douwe Bob
Zanger 'Douwe Bob' was de Nederlandse inzending voor 't Eurovisie Song Festival en besprak daar met gemak zijn biseksuele geaardheid zonder er zwaar aan te wegen.

Tim Hofman & Jan Versteegh
BNN-presentatoren 'Tim en Jan' stonden zoenend op de cover van de L'HOMO met als doel homoseksualiteit bespreekbaar te maken. 

Diva MayDay
Dankzij het protest van 'Diva MayDay' werd de zwaar bekritiseerde uitzending van het "Human Rights Concert" van de EuroPride nogmaals uitge- zonden door de Avro·Tros, maar dan in zijn geheel met de boodschap over vrijheid en gelijke rechten.

Ellie Lust
Ellie Lust is de woordvoerster van de politie in Amsterdam en zet zich al jaren in voor de veiligheid van de LHBT-gemeenschap. 

Lucien Spee
De directeur van de Amsterdam Gay Pride - 'Lucien Spee' - trad op Roze Zaterdag publiekelijk in het huwelijk ter eren van het 15-jarige jubileum van het homohuwelijk in Nederland.

Karma Sutra
Drag queen 'Karma Sutra' moest haar land uit vluchten, omdat haar familie d'r wilde vermoorden vanwege haar geaardheid.  Ze gaf deze zomer een grandioos optreden tijdens het Milkshake Festival.

Colton Haynes
Amerikaanse acteur 'Colton Haynes' (o.a. bekend van 'Teen Wolf') zet zich in voor gelijke rechten voor LHBT'ers en won laatst een Human Rights Campaign Visability Award.

Justin Trudeau
De Canadese premier 'Justin Trudeau' liep als eerste premier mee met de Pride Parades van Toronto en Vancouver. 

RuPaul
Drag–icoon 'RuPaul' heeft een Emmy gewonnen voor de presentatie van zijn programma "RuPaul's Drag Race", dat baanbrekend is geweest voor de acceptatie van de drag scene.

Akın Çeliktaş
Akin is de winnaar van de Pride Photo Award van 2016 met zijn indrukwekkende foto van de verboden Istanbul Pride. 

Zie ook:
bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUTtv / YouTube.com – OUTtv                                                      

zondag 18 september 2016

Mannen met Ballen | Film over dubbelleven van 'Homoseksuele profvoetballer'

Engeland – Movie  →  We waren al ontzettend fan van Russell Tovey in onder andere 'Sherlock Holmes' en gayserie 'Looking', maar zijn nieuwste project spant de kroon  De eerste trailer van 'The Pass', over het dubbelleven van homoseksuele profvoetballer 'Jason', be- looft een parel van een film.

Gay voetballers
Wereldwijd zijn er momenteel maar twee profvoetballers open over hun voorkeur voor mannen: de Amerikaanse 'Robbie Rogers' en de Zweed- se Brit 'Anton Hysén'.

"Als een seizoenskaarthouder van een grote Premier League Club, weet ik exact hoeveel mensen zich afvragen waarom geen enkele actieve Premier League-speler uit de kast is, of daar de mogelijkheid toe heeft gevoeld", aldus producent Duncan Kenworthy.

In 'The Pass', gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van John Donnelly, spelen acteurs Russell Tovey en Arinzé Kene de hoofdrollen.
                                              
                                         
One night only
In de film volgen we Premier League-voetballer "Jason" (gespeeld door Russell Tovey) op drie nachten verspreid over de loop van tien jaar. Op de eerste nacht staat hij aan de vooravond van zijn eerste grote wedstrijd - en deelt hij een kamer met teamgenoot "Ade" (gespeeld door Arinzé Kene)   Na wat gestoei kussen de twee elkaar in een opwelling, "een actie die een enorme impact heeft" op de rest van de levens van beide mannen. 

Bekijk hieronder de intrigerende trailer, wij kunnen nu al niet wachten. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.
bronnen: Gay.nl / Facebook.com – Gay.nl / YouTube.com