zaterdag 11 november 2017

Bij afscheid TNN–voorzitter Corine van Dun is 'n gelijknamig Fonds gelanceerd

Amsterdam  TNN – Corine van Dun      Donderdag 09 november 2017 nam 'Corine van Dun' afscheid als voorzitter van Transgender Netwerk Nederland (TNN). Brand Berghouwer neemt de voorzittershamer over ‼  Tijdens 't afscheid werd het 'Corine van Dun' Fonds gelanceerd, met als doel (kleinschalige) lokale initiatieven op transgendergebied te ondersteunen die zijn gericht op sociale accepta- tie van Transgenders in de regio.
                                  
        
                                                    
Uit de publicatie 'Transgender personen in Nederland', die eerder dit jaar werd uitgegeven door het 'Sociaal en Cultureel Planbureau' (SCP) blijkt dat het behoorlijk schort aan acceptatie van 'Transgenders' in Nederland en dat ze in een zeer kwetsbare positie verkeren ‼  Ze hebben veel vaker geen werk, vaker een laag inkomen en wonen vaker alleen.  Eenzaamheid, psychische problemen en gevoelens van onveiligheid komen onder transgenders veel voor.

Donatie doen ?!  →  KLIK HIER  


bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com / Facebook.com – COC.nl → COC Nederland 


                                       

Uit dit onderzoek blijkt dat 71% van de Homo's afknapt op 'n vrouwelijke man

Uit een onderzoek van de Britse 'Attitude' blijkt dat 71% van de homomannen afknapt op 'vrouwelijke mannen'. 40% denkt zelfs dat vrouwelijke homo's negatief zijn voor het beeld van de homogemeenschap.

De Britse versie van 'Attitude' deed onderzoek naar hoe homomannen kijken naar andere mannen binnen de gemeenschap.  Ze vroegen zo'n 5000 mannen hoe zij denken over vrouwelijkheid versus mannelijkheid. 
                                   
                                   

Volgens het onderzoek knapt 71% van de ondervraagde mannen af op een homo met vrouwelijke trekjes. Slechts 29% van de mannen ziet vrouwe- lijke trekjes als iets positiefs. Op de vraag of vrouwelijke homo's negatief zijn voor 't beeld van de homogemeenschap gaf 41% een 'ja' als antwoord

Ben je een man ?!
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 41% van de biseksuele, queer en homomannen zichzelf als 'minder man' ziet vanwege hun geaardheid ‼
bronnen: Gay.nl / Attitude.co.uk / Facebook.com – Attitude.co.uk / Facebook.com – Gay.nl                                         

vrijdag 10 november 2017

Nieuw in Venlo – 18 november 2017 | Nouveau Dancing: "We gaan LOOSZZ" !!

Venlo    Nouveau dancing op een nieuw LHBTI-minded feest in Scala in Venlo. De naam: LOOSZZ   Powered by Team Roze Zaterdag kun je losgaan op de fijne beats van 'Gay DJ D' & The Pink Pineapple. Die draaien hits van nu en leggen de nodige dansklassiekers op de draaitafel.

Het thema van deze eerste LOOSZZ is A Night In Paris. Waan je in de 'City Of L'Amour' waar de liefde er is voor iedereen: Hetero, Homo, Lesbo, Bi, Transgender, Interseksueel: wie of wat je ook bent. Geen dansbenen ?!  Ook aan de bar is het prettig toeven. De gastvrijheid is GrenzeLOOSZZ ‼

Aanvang:     Zaterdag 18 november 2017 – 22.00 - 04.00 uur
Locatie:       Scala Venlo – Steenstraat 3-9 – 5911 HE Venlo
Toegang:     16+
Entree:        Gratis ‼
Website:      www.scalavenlo.nl
Facebook:    Roze Zaterdag 2019
                              
bronnen: Team Roze Zaterdag 2019 / Facebook.com – Roze Zaterdag 2019
                                    
                                                        

VS | Wat gebeurt er als je 3 Rednecks naar een 'Gay Naturistenkamp' stuurt ?!

Drie mannen uit het conservatieve zuiden van de VS kregen een opdracht:  neem een kijkje in een naturistenkamp voor Gays.  Wat ze niet doorhebben is de betekenis van het woord 'naturist'. En als ze erachter komen …

  'Trae Crowder' is de naam van een YouTuber die bekend staat als 'The Liberal Redneck' ‼  Vorig jaar sprak hij zich uit tegen een wet waarin Transgenders werd gesommeerd naar het toilet te gaan van het geslacht waarin ze geboren zijn. Sindsdien heeft 'Trae Crowder' een schare fans opgebouwd onder liberale Amerikanen.
                                        
                                   

De website Funny or Die vroeg hem om samen met twee andere stand-up comedians, Corey Ryan Forrester en Drew Morgan, op te treden op een naturistencamping voor Homo's ‼  Of het een grap is weten we niet helemaal zeker - maar aanvankelijk gaan de heren ervanuit dat het woord 'naturist' iets conservatiefs betekent.

Als ze erachter komen staan ze voor een dilemma: gaan ze door of niet ?!  Willen ze geconfronteerd worden met al die blote piemels ?!  En is naakt volleyballen wel 'n goed idee - met ballen die alle kanten opvliegen ?!  Uiteindelijk komen ze tot de conclusie dat naturisten ook maar gewoon men- sen zijn.

bronnen: Winq.nl / Facebook.com - Winq.nl / YouTube.com                                                     

donderdag 9 november 2017

Weer even bij elkaar | PlanetRomeo.com presenteert: "Liefde zonder grenzen"

PlanetRomeo.com – 'Video'  →  GayDating Netwerk PlanetRomeo.com brengt lange-afstandsgeliefden bij elkaar om de schoonheid en kracht van de liefde te laten zien.  

Vanaf vandaag kan iedereen over de hele wereld kijken naar "Love Beyond Borders":  drie uitzonderlijke verhalen over stellen die 'zielsveel van elkaar houden' maar die heel ver van elkaar wonen.     

GayDating Netwerk PlanetRomeo zorgde ervoor dat zij elkaar konden ontmoeten in Amsterdam voor 'n week vol onvergetelijke ervaringen. Deze ontmoetingen werden vastgelegd om liefde in de wereld te verspreiden op PlanetRomeo.com/love.  
  
"We wilden een aantal van onze Romeo's in lange afstandsrelaties de mogelijkheid geven om bij elkaar te zijn", vertelt Gui Bosselaers, Hoofd Mar keting van PlanetRomeo. "Twee jongens die al een hele  tijd verliefd op elkaar  zijn, maar zelden de mogelijkheid hebben om samen te zijn ... twee Romeo's die van elkaar blijven houden ondanks dat ze ver uit elkaar wonen".     


bronnen: GayNews.nl / YouTube.com


                                                                                                   

Lissabon → Eurovisie Songfestival 2018 | Waylon opnieuw naar 't Songfestival

Eurovisie Songfestival 2018  →  'Waylon' gaat ons land vertegenwoordigen bij het 'Eurovisie Songfestival' in Lissabon volgend jaar ‼

Vandaag donderdag 09 november 2017 werd om de spanning op te bouwen beelden naar buiten gebracht die suggereren dat de video is ge- maakt door Waylon zelf.  Zijn tatoeages zijn duidelijk in beeld en ook zijn hond Chevy is te zien in de video. Ook komt er een piano voorbij, waarop de tune van het 'Eurovisie Songfestival' wordt gespeeld. Op de televisie in de huiskamer is een fragment van The Voice of Holland → het pro- gramma waarin Waylon één van de coaches is – te zien. Ook het appje dat hij krijgt van 'Dolly Parton', die hem vraagt naar Nashville te komen, is een niet mis te verstane hint.
                                          
                                        
In één van de ruimtes in het huis staan gitaren opgesteld en ook is de hoed te zien die 'Waylon' droeg in 2014 in Kopenhagen - waar hij met Ilse DeLange als tweede eindigde met 't lied Calm After The Storm.  Gelegenheidsformatie 'The Common Linnets' zag de winst gaan naar Conchita Wurst uit Oostenrijk met het liedje Rise Like A Phoenix.

Het Eurovisie Songfestival telt volgend jaar 42 deelnemers. Vorig jaar deed namens Nederland 'OG3NE' mee met 't nummer Lights And Shadows. De 63e editie van het Songfestival vindt plaats in Lissabon. Portugal won vorig jaar met Salvador Sobral met het liedje Amar Pelos Dois voor het eerst in 53 deelnames. Het Songfestival is op 12 mei 2018, de halve finales zijn op 08 en 10 mei.

Zie ook:

bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – Songfestival / YouTube.com
                                 

woensdag 8 november 2017

Egypte | Nederland vaardigt negatief reisadvies voor 'Homo's naar Egypte' uit

Egypte  →  Het 'Koninkrijk der Nederlanden' vaardigt een negatief reisadvies uit voor homo's die naar Egypte willen reizen vandaag ‼ Op hun 'website' staat de volgende tekst: "Homoseksualiteit wordt niet geaccepteerd in Egypte. Homoseksuelen krijgen steeds vaker te maken met arrestaties en veroordelingen. Wees alert en blijf bereikbaar in crisissituaties".

Maar vooral de volgende zin is frappant: "Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit" ‼
                                     
                                             
Egypte is al langer in opspraak rondom de behandeling van LHBTI'ers in het land. In Oktober werden meer dan 60 homoseksuelen gearresteerd en veroordeeld in Egypte   De veiligheidsdiensten voerden het aantal raids in Caïro op nadat vorige maand enkele mannen met een Regenboogvlag zwaaiden tijdens een concert. De foto's van het incident gingen viraal. De politie viel niet alleen binnen in café's maar ook in privéwoningen. Om homoseksuelen op te sporen en in de val te lokken worden datingapps en chatrooms gebruikt door de politie. Minstens twintig mensen, die de afge- lopen weken zijn opgepakt geweest, zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van zes maanden tot zes jaar.

Ook kwam Egypte recentelijk met een wet om LHBT gedrag strafbaar te maken en eisten zij dat de Verenigde Naties een specifieke bescherming tegen LHBTI discriminatie tijdens de Olympische Spelen schrapten.


Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: OUT.tv / NederlandWereldwijd.nl – Kaart / Facebook.com – OUT.tv


                                               
                                              

Den Haag | Koningin Máxima bezoekt Gender & Sexuality Alliance in Den Haag

Den Haag  –  Koningin Máxima heeft vandaag een bezoek gebracht aan een GSA-netwerk in Den Haag. Tijdens het werkbezoek sprak koningin Máxima met twintig leerlingen van de GSA in Den Haag.

Koningin Máxima brengt het bezoek aan het Hofstad Lyceum in Den Haag voorafgaand aan Paarse Vrijdag op 8 december 2017.  Dat is de dag dat scholieren paars dragen uit 'solidariteit met LHBTI-jongeren' ‼  Jaarlijks doen daar zo'n 250 duizend scholieren in Nederland aan mee. Bij de GSA in Den Haag zijn ze druk bezig met de voorbereidingen. 
                                  

                                 
Werkbezoek
Tijdens het bezoek heeft Koningin Máxima gesproken met twintig GSA-leerlingen van het Hofstad Lyceum in Den Haag. Ze hebben het erover gehad hoe 't is om LHBTI te zijn   De leerlingen hebben korte presentaties gegeven over hun activiteiten die ze organiseren met de GSA. Koningin Máxima sprak ook met de rector, docenten en andere leerlingen over het netwerk.  Bovendien gaven vertegenwoordigers van COC Nederland tijdens 't werk- bezoek uitleg over de situatie van LHBTI-scholieren en over het landelijke GSA Netwerk.
    
LHBTI
Koningin Máxima opende eerder al een congres over 'Transgenderzorg' in Nederland. Koning Willem-Alexander bracht vorig jaar een histo- risch bezoek aan COC Nederland ‼  Koning Willem-Alexander ging als eerste gekroonde staatshoofd wereldwijd uitgebreid in gesprek met diverse vertegenwoordigers uit de LHBTI-gemeenschap.
                                
                                                   
                                             
  Koning Willem-Alexander heeft tijdens een bezoek aan 'COC Nederland' al laten weten bekend te zijn met Paarse Vrijdag. Dochter 'Amalia' is vanuit de leerlingenraad op haar school een drijvende kracht geweest achter de uitrol van de zichtbaarheidsdag op haar school → het 'Sorghvliet Gymnasium' in Den Haag. 
bronnen: Winq.nl / Facebook.com – COC.nl / Facebook.com – Gay.nl / NOS.nl – Video / KIJK.nl – Video → Hart Van Nederland
                                                     
                                            
        
                                               

dinsdag 7 november 2017

USA - Henderson – Moord | Vader doodt zijn 14-jarige zoon omdat hij Homo is

Amerika    Een Amerikaanse vader heeft zijn zoon vermoord - volgens naasten omdat ze een ruzie hadden over zijn geaardheid. "Ik weet zeker dat hij liever een dode zoon heeft, dan een Homoseksuele".

Wendell Melton (53) schoot zijn zoon Giovanni Melton (14) dood, zo bevestigt de politie donderdag. Het incident volgde na een ruzie over zijn seksuele geaardheid. Nabestaanden zijn geschokt.  "Giovanni werd jarenlang fysiek en mentaal misbruikt" ‼, zegt voormalige pleegmoeder 'Sonja Jones' tegen TV-station 'KSNV'.
                                              

                                                  
Volgens de pleegmoeder haatte de vader Giovanni's homoseksuele geaardheid. "Ik weet zeker dat hij liever een dode zoon heeft, dan een homo- seksuele. Sterker nog, ik heb gehoord dat hij Giovanni eens betrapte met zijn vriendje, en toen al dreigde met een pistool".

Sonja Jones zegt diep bedroefd te zijn. Ze is woest op de 53-jarige Wendell Melton. "Ik hoop dat hij het daglicht nooit meer ziet. En dat hij elke dag wanneer hij in de spiegel kijkt, zijn zoon ziet".


bronnen: Telegraaf.nl / Facebook.com – GaySite.nl / YouTube.com


        
                                 

UK | "Hoe acteur en LGBT-rechten activist Ian McKellen herinnerd wil worden"

Engeland  –  De Britse acteur Sir Ian McKellen - 78 - bij het grote publiek vooral bekend van z'n rol als Magneto in de vijf X-Men films en als tovenaar 'Gandalf' in de trilogieën 'The Lord of the Rings' en The Hobbit, wil ondanks het feit dat hij één van de grootste Britse acteurs is, niet worden herinnerd als een goed acteur maar als een fervent "HoLeBi & Transgender rechten activist". Mogelijke reden van deze bekentenis, het feit dat Ian McKellen recent per ongeluk dood werd verklaard.

Ian McKellen zei recent in een interview dat hij niet wil dat komende generaties hem herinneren als groot film & theater acteur, maar wél als groot HoLeBi & Transgender mensenrechtenactivist en gelijke rechten activist. Naar eigen zeggen is hij zelf het meest trots op zijn activisme en het feit dat hij de mening van vele Britten betreffende LGBT's kon veranderen. In z'n jonge jaren stond hij ook mee op de barricade om de 'wet' die homo- seksualiteit strafbaar maakte in het Verenigd Koninkrijk af te schaffen.
                                   
        
                                        
In de jaren 1980 richtte Ian McKellen mee de Britse HoLeBi & Transgender rechtenorganisatie 'Stonewall' op, iets waar hij zelf erg trots op is. De Britse acteur is hoewel hij pas op 49-jarige leeftijd publieklijk Uit de Kast kwam, al sinds jonge leeftijd bezig met het opkomen voor gelijke rechten van HoLeBi's en Transgenders – en niet alleen die van de Britten – evenzeer voor de mensenrechten van LGBT's wereldwijd.  Sinds vele jaren neemt Ian McKellen ook regelmatig deel aan Gay Prides en voerde hij campagne tegen de vervolging van HoLeBi's in Tsjetsjenië en was hij aanwezig op enkele Gay Games evenementen.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com / Facebook.com – HoLeBi.info
                                                  
                                             

maandag 6 november 2017

Australië → 'Dancing With Her' | "Een nieuw bruidsmagazine voor Lesbiennes"

Vandaag – 06 november 2017 – is het nieuwe bruidsmagazine "Dancing With Her" gelanceerd.  Toen de oprichters van het magazine Tara Barker en Arlia Hassell hun eigen verlovingsfeest wilden organiseren, merkten ze op dat alle andere magazines vooral oog had- den voor hetero's.  Met crowdfunding kregen zij de nodige Australische dollars bijeen om hun magazine te lanceren. Via hun website DancingWithHer.com kan je een exemplaar bestellen. Het wordt wereldwijd verscheept.

Zie ook:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / DailyMail.co.uk / DancingWithHer.com / Facebook.com – Zita.be                                             

Limburg – Regenboogprovincie | "Ook Limburg is nu een Regenboogprovincie"

Limburg    Het Limburgs Parlement heeft Limburg uitgeroepen tot 'Regenboogprovincie'. Dat wil zeggen dat de provincie waar mo- gelijk de sociale acceptatie, veiligheid en gelijke behandeling van Lesbiennes, Homo's, Biseksuelen, Transgenders en Interseksuelen stimuleert. Het initiatief om Regenboogprovincie te worden kwam van de Partij voor de Dieren. Zij diende daarover een motie in.

LHBTI's
Volgens fractievoorzitter Pascale Plusquin van de Partij voor de Dieren hebben LHBTI's vooral op het platteland het gevoel er niet bij te horen, waardoor ze vaak verhuizen.  "Maar ook in de zorg en het onderwijs lopen deze groepen tegen discriminatie en pesterijen aan van collega's, patiën- ten en leerlingen", aldus Pascale Plusquin.  Zij denkt dat de provincie een belangrijke rol kan spelen in 't doorbreken daarvan door samenwerking te zoeken met maatschappelijke organisaties en gemeenten.
                                                
                                       

Overbodig
De 'PVV' stemde als enige tegen de motie van de 'Partij voor de Dieren'. Zij vond de motie overbodig, omdat ze altijd tegen discriminatie is. De provincies Drenthe, Gelderland, Groningen en Flevoland zijn al Regenboogprovincie.

Zie ook:
bronnen: 1Limburg.nl Facebook.com – Gay.nl Facebook.com – Sittard-Geleen.Nieuws.nl                                                        

zondag 5 november 2017

De voorstelling 'Anders is Hetzelfde' gaat op tournee langs 'scholen in Twente'

Twente – Voorstelling  →  'Anders is Hetzelfde' is de titel van een theatervoorstelling van Theatergroep 'De Nieuwe Koning', die gaat over wat normaal is en wie dat bepaalt. In de voorstelling worden vooroordelen aan de kaak gesteld ‼

De theatervoorstelling is te zien op scholen in Almelo, Enschede en Hengelo ‼  De voorstelling wordt op die scholen gecombineerd met een voor- lichtingles van COC Twente Achterhoek.
                                      
                                               

Op donderdagavond 16 november 2017 is er een openbare voorstelling op het 'Twickel college' in Hengelo. De voorstelling begint om 19:30 uur en kaarten zijn HIER te bestellen.

De presentatie is in handen van Jerry Kroezen en Regine Hilhorst. Het muzikale gedeelte komt voor rekening van het Twents Jeugd Symfonie Orkest onder leiding van Carl Wittrock samen met de jonge pianovirtuoos Evander Eijsink.

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net / YouTube.com                                                     

Starbucks | "De Kerst–commercial van Starbucks heeft een Lesbisch koppel" ‼

Amerika  →  De Amerikaanse koffieketen 'Starbucks' staat er sowieso om bekend LGBT-vriendelijk te zijn. En dit jaar bewijzen ze dat nog maar eens in hun nieuwe 'kerstadvertentie'. In 't feestelijke reclamespotje zien we onder andere een Lesbisch koppel dat op het punt staat om te kussen. Hartverwarmend ‼

Ja, het is nog maar nét november en de Sint is nog niet geweest. Maar Starbucks heeft z'n kerstadvertentie op de wereld losgelaten ... dus mogen we met z'n allen enthousiast worden over de kerstdagen.
                                        
                                          

In de kerstreclame voor de Amerikaanse 'koffieketen' zien we allerlei mensen in feestelijke taferelen, een vader die samen met z'n dochter de kerstboom versiert, een kleindochter die met haar grootmoeder praat over Skype, ... Maar ook een Lesbisch koppel dat bijna gaat kussen. De popu- laire keten toont zich zo nogmaals als een LGBTvriendelijk bedrijf.  Eerder dit jaar kwam Starbucks zelfs in opspraak in 'Indonesië' en 'Maleisië' omdat het té Homovriendelijk zou zijn.

bronnen: NewsMonkey.be / Facebook.com – NewsMonkey.be / YouTube.com