zaterdag 24 augustus 2019

USA – Ohio – Justin Olsen | "FBI voorkomt aanslag Homohoreca in Boardman"

Amerika      De FBI heeft onlangs in Boardman – Ohio – een 18-jarige man opgepakt die er van wordt verdacht bezig te zijn geweest een aanslag te beramen op de plaatselijke HomohorecaJustin Olsen werd begin deze maand al opgepakt maar deze week bleek dat hij Homofobe denkbeelden heeft en 't plan had om zwaarbewapend een Gaycafé binnen te vallen Ook 'n plaatselijke vrouwenkliniek zou het doelwit zijn geweest.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "FBI voorkomt aanslag Homohoreca" ‼

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                                                               

UK | Buurt vol 'Regenboogvlaggen' na bedreiging van Homoseksuele buurman

Engeland  –  De Engelse 'Alex Hancock' (31) werd afgelopen week bedreigd door twee mannen, omdat hij een Regenboogvlag uit zijn raam had hangen. Om Alex te steunen hebben al zijn buren de straat nu volgehangen met Regenboogvlaggen.

Alex Hancock hing dit weekend een Regenboogvlag aan zijn huis, omdat het Manchester Pride is.  Enkele uren later kwamen er twee man– nen langs, die hem bedreigden terwijl hij bij zijn auto stond.

bronnen: RTL·Nieuws.nl / Facebook.com – RTL·Nieuws.nl                                                  

vrijdag 23 augustus 2019

USA – TV | Vervolg op de serie 'The L Word' heet: "The L Word - Generation Q"

Televisie  –  In december 2019 debuteert in de Verenigde Staten het vervolg op 'The L Word'. Het vervolg kreeg de naam The L Word: Generation Q. Hieronder vind je de eerste trailer van The L Word: Generation Q - en een video met een verzameling van favoriete mo- menten uit de serie.

Geen reboot dus, maar een vervolg. Met de erkenning dat er jaren verstreken zijn en dat de wereld veranderd is. 

De eerste zes seizoenen van 'The L Word' liepen van 2004 tot 2009. De serie gaf 'Lesbiennes' een boost wat betreft zichtbaarheid en kreeg een cultstatus. 


bronnen: OUT.tv / YouTube.com


        
                                                                                                                                

Transgender krijgt uitnodiging voor: "Onderzoek naar Baarmoederhalskanker"

Eindhoven  →  De Eindhovense Transgender 'Nicole Bruining' moest hard lachen toen ze een brief binnenkreeg van de overheid. Of ze wil meedoen aan een onderzoek naar baarmoederhalskanker.

"Hilarisch". Transgender Nicole Bruining (35) tilt niet zwaar aan het schrijven dat ze onlangs kreeg en dat op haar niet van toepassing is   Het betrof een uitnodiging van het ministerie van volksgezondheid voor een onderzoek naar baarmoederhalskanker, maar een baarmoeder heeft Bruining niet.
                                                          
                                                     
                                                  
"Ik had er helemaal niet bij nagedacht dat ik aanspraak op dat onderzoek zou kunnen maken   Ik snap wel dat ze gewoon in het geboorteregister kijken en dan zo'n uitnodiging sturen".

Lees verder op de website van AD.nl:  "Transgender uit Eindhoven krijgt hilarische brief" ‼

Zie ook:  
   Transgender Nicole krijgt uitnodiging voor onderzoek naar baarmoederhalskanker  
   Eindhoven | Transgender krijgt uitnodiging voor baarmoederhalskankeronderzoek

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / YouTube.com / Facebook.com – Nicole Bruining → OmroepBrabant.nl                                                     

donderdag 22 augustus 2019

Brazilië | Biseksuele 'Chonps' lanceert video bij de single: "Eu Não Sei Dançar"

Brazilië    Maak kennis met Chonps, een zangeres, songwriter en influencer uit Ceará, woonachtig in São Paulo, die iedereen bekoort met haar levendige kleuren ‼  De jonge zangeres windt geen doekjes om haar "Biseksualiteit" en zegt een en al trots te zijn dit uit te mogen drukken in haar artistieke expressie

Zo heeft ze in een interview ooit aangegeven dat het voor haar meer dan logisch is om 'haar seksualiteit' zo natuurlijk als elke andere uit te drukken Indien luisteraars het hier niet mee eens zijn, is haar antwoord heel simpel: "Jammer, het zal niets veranderen" ‼


Zie ook:
Chonps – Eu Não Sei Dançar → Lyrics ‼  /  Chonps → Spotify  /  Chonps → Facebook  /  Chonps → Instagram  /  Chonps → YouTube 

bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                                   

België - Politiek | Maggie De Block wil wettelijk kader voor draagmoederschap

België – Draagmoederschap   Ontslagnemend minister van Volksgezondheid "Maggie De Block" van de politieke partij Open Vld wil een wettelijk kader voor draagmoederschap. Dat is momenteel niet geregeld in België.

Wat moet er dan geregeld worden ?!  Bijvoorbeeld de verplichting als 'draagmoeder' om het pasgeboren kind over te dragen aan de wensouders ‼ Ook een vergoeding voor medische kosten en het inkomensverlies van de draagmoeder moeten geregeld worden.
                                                          

                                                              
Waarom Maggie De Block de voorbije vijf jaar geen wetsontwerp indiende.  "Het is in het regeerakkoord (van 2014) niet weerhouden" ‼, vertelt ze aan VTM Nieuws

Zie ook:
bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                               

woensdag 21 augustus 2019

Tilburg – De Lollipop | "Gaybar De Lollipop in Tilburg viert 20ste verjaardag" ‼

Tilburg  De Lollipop  →  In de vluchtige horecawereld is het tegenwoordig best bijzonder als een café het een paar jaar volhoudt. En voor een Gaybar is het helemaal apart. Want zo veel zijn er niet meer, sinds Homo's hun afspraakjes maken via apps als Grindr. Toch houdt De Lollipop in Tilburg het al 20 jaar vol.

Het 20-jarig jubileum wordt gevierd op 23, 24 en 25 augustus 2019.  Voor meer informatie over 'De Lollipop' en de jubileum-dagen:  KLIK HIER

Zie ook:

bronnen: OmroepBrabant.nl / YouTube.com                                                                 

Herdenkingsmonument 'Homoseksuele slachtoffers van Holocaust' beschadigd

Duitsland - Berlijn  →  In Berlijn is een 'Herdenkingsmonument' voor Homoseksuele slachtoffers tijdens de Holocaust gevandaliseerd. Het momument "Denkmal für die im Nationalsozialismus verfolgten Homosexuellen" in het 'Tiergarten-park' werd in 2008 onthuld ‼ 

Het monument is een grote betonnen blok met daarin een kleine opening waarin bezoekers een video van een "kussend Homo-koppel" kunnen be- kijken.
                                                            

                                           
Volgens het persbureau AP werd afgelopen maandagnacht het venster – waarachter de video wordt afgespeeld – beschilderd   De Berlijnse politie is met een onderzoek begonnen en wil voor het ogenblik niets kwijt over eventuele daders en/of er camerabeelden zijn.

Zie ook:
bronnen: GayLive.be / Facebook.com - GaySite.nl / Facebook.com - OUT.tv                                                                 

dinsdag 20 augustus 2019

Amsterdam → 24 augustus 2019 | "Fetisj-feest 'Damage' terug in Amsterdam"

Amsterdam      Na edities in Antwerpen, Frankfurt en Parijs is de party "Damage" terug in Amsterdam, op 24 augustus 2019 in "Club JACK" op de Hogehilweg.  Deze LHBT+club heeft een Berlijnse underground vibe en is gemakkelijk te bereiken met de metro, de bus en de trein.

In ware Damage-stijl zullen bezoekers de perfecte mix ervaren van progressieve house-music en een fetisj-feest. Natuurlijk is er voor alle geïnteres- seerden een excellent uitgeruste play area, waar de feestbeesten een beetje van de opgebouwde stoom kunnen afbouwen.

Tickets zijn verkrijgbaar via GayGoTickets.com of ga naar Mister B, Prinsengracht 192, Amsterdam.

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Fetisj-feest 'Damage' 24 augustus 2019 terug in Amsterdam" ‼  

Zie ook:

bronnen: GayNews.nl / Twitter.com – GayNews.nl
                                                     
                                          

Palestina | "Palestijnse leiders verbieden LGBT+-activiteiten op de Westbank"

Palestina  →  Tijdens de Gay Pride in Amsterdam demonstreerden pro-Palestijnse betogers tegen het feit dat er geen vrijheid voor de Palestijnen zou zijn, want Israël en zo.

En misschien zouden de dames en heren ambtenaren van Buitenlandse Zaken in Den Haag dit artikel even moeten lezen voordat ze een volgende keer weer een anti-Israël resolutie bij de VN steunen.

Hebben ze toch weer 'het verkeerde demonstratiebord' omhoog gehouden. De "Palestijnse Autoriteit" heeft namelijk alle leden van de Palestijnse LesbischeHomoseksueleTransgender en Biseksuele gemeenschap (LGBTI+'s) verboden activiteiten op de Westelijke Jordaanoever uit te voeren.

Lees verder op de website van Joods.nl:  "Palestijnse leiders verbieden alle LGBT+-activiteiten op de Westbank" ‼
                                             

                                                         
Zie ook:
Palestijnse leiders verbieden alle LGBT+-activiteiten op de Westbank  /  Palestijnse politie verbiedt LGBT-bijeenkomst op Westoever 
Palestijnse Autoriteit verbiedt LGBT+-activiteiten op Westbank   Jacht op leden LHBT+organisatie Al-Qaws in Palestijnse gebieden 
Palestijnse Autoriteit verbiedt activiteiten LHBTorganisatie AlQaws  /  Palestijnse politie verbiedt LHBTbijeenkomst op Westoever
bronnen: Joods.nl / Facebook.com – Joods.nl / Facebook.com – RozeGolf.net                                                               

maandag 19 augustus 2019

Bioscoop → Film | Er komt een film gebaseerd op 'Last Christmas' van Wham ‼

Bioscoop  Film  →  Ook al zo'n zin in de kerstdagen ?!  Kom dan alvast in de stemming en bekijk de trailer van de film Last Christmas, met veel muziek van George Michael (waaronder een nooit eerder uitgebracht nummer). Al valt het plot sommige mensen een beetje tegen …

Last Christmas is een romcom die op 08 november 2019 in de bioscopen zal verschijnen. Het scenario van de film is geschreven door "Emma Thompson", die ook meespeelt in de film Last Christmas.

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Er komt een film gebaseerd op 'Last Christmas' van Wham" ‼


bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                  

Brabant – Geldrop | "Tweede editie 'Geldrop's Pride' met parade en polonaise"

Geldrop  →  Het zondag in 'Geldrop' gehouden LHBTIQ+-feest was gezellig, maar iets minder druk dan vorig jaar toen het evenement volgens organisator Miranda Verdouw 2.500 bezoekers trok.

  Het lagere aantal bezoekers zal ongetwijfeld te wijten zijn aan het weer, want aan het begin van de middag regende het in Geldrop.  Volgens het Eindhovens Dagblad werd het op het Horecaplein doodstil toen 'Mariëlle Verdouw' – echtgenote van Miranda Verdouw en mede-organisator – vertelde hoe ze het afgelopen jaar door Homohaters was aangevallen (video) ‼
                                                             

                                                         
Wethouder Rob van Otterdijk benadrukte in zijn toespraak het belang van Geldrop's Pride: "Je moet laten zien hoe divers de maatschappij is" ‼

Geldrop's Pride ging van start met een parade door het centrum. Op het 'Horecaplein' waren optredens van onder meer Trinxx, De Dorini's en Imca Marina. Op haar hits werd de polonaise ingezet.

Zie ook:  
Geldrop's Pride | "Van parade tot polonaise"  /  Kleurrijk geheel tijdens 2e editie Geldrop's Pride  /  Imca Marina op Geldrop's Pride  

bronnen: RozeGolf.net / ED.nl → Eindhovens Dagblad / Facebook.com – RozeGolf.net / Facebook.com – Geldrops Pride → ED.nl                                                         

zondag 18 augustus 2019

Wijchen – Romeinse Bruiloft | "Homohuwelijk was bij de Romeinen al bekend"

Wijchen      Wie dacht dat het Homohuwelijk iets van deze tijd was, heeft het mis. Het kwam bij de Romeinen al voor, zo blijkt uit de tentoonstelling "Een Romeinse Bruiloft", die vanaf van 17 t/m 25 augutus in 'Museum Kasteel Wijchen' te zien is.  Met woensdag een heuse huwelijksvoltrekking.

Homoseksualiteit was bij de Romeinen volgens 'Rylana Seelen' – directeur van Museum Kasteel in  Wijchen  – en 'Martine van Empel' – van RomeinenNU – geen enkel probleem. "Van keizer Hadrianus was bekend dat hij een minnaar had. Er zijn zelfs Homohuwelijken gesloten" ‼, zegt Martine van Empel. "Wat dat betreft was de middeleeuwen echt een stap terug   Onder invloed van "de kerk" werden veel van 'deze vrijheden' taboe verklaard. Een taboe dat tot ver in de twintigste eeuw bleef gelden".

Een Romeinse Bruiloft  –  17 t/m 25 augustus  –  Museum Kasteel Wijchen  –  Kasteellaan 9  –  Wijchen  –  Toegang gratis ‼

Lees verder op de website van Gelderlander.nl:  "Homohuwelijk was bij de Romeinen al bekend, blijkt uit expo in Wijchen" ‼ 

Zie ook:

bronnen: Gelderlander.nl / Facebook.com – De Gelderlander                                                      

Canada – Ottawa | Burgemeester komt ná 40 jaar 'Uit de Kast': "Ik ben Homo"

Canada  –  Burgemeester Jim Watson van de Canadese hoofdstad Ottawa is dit weekend Uit de Kast gekomen, na veertig jaar. In een ingezonden stuk in Ottawa Citizen schrijft hij: "Ik ben Homo. Zo, dat is eruit" ‼

Hij geeft in zijn brief ook advies aan degenen die nog 'In de Kast' zitten: voel geen druk om eruit te komen, maar wacht er ook geen 40 jaar mee ‼

In het artikel legt Jim Watson (58) uit waarom het zo lang heeft geduurd: hij stak al zijn tijd in zijn carrière en niemand vroeg er ooit naar.

Lees verder op de website van Linda.nl:  Canadese burgemeester na veertig jaar Uit de Kast | "Zo, dat is eruit" ‼ 
                                                         

                                                               
Zie ook:
bronnen: Linda.nl → Linda Nieuws / Facebook.com – Linda Nieuws / Twitter.com  Jim Watson → OttawaCitizen.com