zaterdag 21 september 2019

Mauritius – LHBTI+'ers – Seks | "Haalt Mauritius Homoseks uit de strafwet" ?!

Mauritius  'Homoseks'  →  Vier jonge Homomannen zijn met hun organisatie 'Young Queer Alliance' naar het "Hooggerechtshof van Mauritius" getrokken om Homoseks uit de strafwet te halen.

In Mauritius voorziet artikel 250 van het Strafwetboek (uit 1838) tot vijf jaar cel voor sodomie

Mauritius vervolgt Homo's niet actief. Het archipel staat geboekstaafd als meer LGBTIQ+-vriendelijk in Afrika.  Young Queer Alliance vindt dat het tijd is om Homoseks te decriminaliseren.

bronnen: BeOut.be / 76Crimes.com / Twitter.com – AHA1R
                                                 
                                         

Rotterdam - Anti-Lesbienne geweld | Vrouw mishandeld omdat ze 'Lesbisch' is

Rotterdam  →  Een vrouw is in 'Rotterdam' op 't terras eerst lastiggevallen en daarna mishandeld door een 34-jarige man uit die stad. Vermoedelijk omdat ze Lesbisch is, stelt de politie. Het slachtoffer zat met haar partner wat te eten.

"Het begon afgelopen vrijdagmiddag op de Lijnbaan in Rotterdam met een man die vieze gebaren en opmerkingen naar de twee vrouwen begon te maken. Ze probeerden hem te negeren, maar dat weerhield de man er niet van om door te gaan", meldt de politie.

Toen een van de vrouwen er uiteindelijk toch iets van zei, 'sloeg de man helemaal door' en viel hij haar fysiek aan. De man liep op de vrouw af, duw- de een brandende sigarettenpeuk in haar nek uit en sloeg haar meerdere keren. Daarna ging hij ervan door. 
                                             
                                             
                                                                         
De vrouw belde de politie en ging ondertussen achter hem aan. Zo kon de politie 'de 34-jarige Rotterdammer' snel aanhouden   De politie vermoedt dat de man de opmerkingen maakte 'vanwege de seksuele geaardheid van de vrouwen', maar de zaak wordt nog verder onderzocht.

Zie ook:
bronnen: RTL·Nieuws.nl / Facebook.com  112 Politie → 112Regio.nl / Facebook.com  RTL·Nieuws.nl


                                                                                                                 

vrijdag 20 september 2019

Spanje - Operación Triunfo | "Deze twee heren zongen een romantisch duet" ‼

Een 'liefdesliedje' wordt tijdens shows als X Factor en The Voice nog altijd vaak door een man en een vrouw gezongen. Niets van dat tijdens de Spaanse versie van Starmaker. Daar zorgden Raoul Vazquez en Agoney Hernández Morales in 2017 voor romantische tele- visie.

Tijdens de Spaanse talentenjacht 'Operación Triunfo' werd een groep jonge artiesten in een huis geplaatst. Vervolgens waren ze elke week te zien in een talentenprogramma waarin ze alleen, in een groep of met z'n tweetjes zongen. 'Raoul en Agoney' werden in de zevende uitzending aan elkaar gekoppeld.

Ze zongen het romantische 'Manos Vacías'. Een nummer uit de jaren negentig van de Spaanse zanger Miguel Bosé.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                          

Australië - Melbourne | "Anglicaanse pastoors kerkelijk getrouwd in Australië"

Australië  Homohuwelijk  →  In Melbourne in Australië zijn de Anglicaanse pastoor 'John Davis' en de eveneens Anglicaanse pastoor 'Rob Whalley' getrouwd. 

Hun huwelijk werd gezegend in een kerkelijke viering. Bisschop 'John Parkes' keurde dit goed ‼
                                              

                                           
Maar toch is de religieuze inzegening geen feit. De zaak wordt door het kerkelijk hof van beroep nog behandeld. In afwachting van een arrest zullen Homohuwelijken geen Anglicaanse inzegening meer krijgen.


bronnen: BeOut.be / YouTube.com / Facebook.com – OUT.tv                                                             

donderdag 19 september 2019

USA - Grindr – Video | "Vier bejaarde Homoseksuele mannen proberen Grindr"

Amerika  Bejaarde Homoseksuele Mannen  'Grindr'  →  Enkele bejaarde Homoseksuele mannen proberen "Grindr" voor het eerst en de resultaten zijn hilarisch ‼

bronnen: GayLive.be / YouTube.com
                                                 

Europa | Finland houdt top over toekomst van de 'LGBTIQ+-rechten in Europa'

Europa - LGBTIQ+'ers  →  'Finland' is momenteel voorzitter van de Europese Unie en houdt op 23 september een 'topconferentie' over de te volgen strategie om de rechten van HoLeBi's, Transgenders en Intersekse personen te verbeteren in Europa.

Verantwoordelijken binnen en buiten de Europese Unie en NGO's gaan dan in discussie hoe om te gaan met LGBTI+–kwesties de komende 5 jaar.

ILGA-Europe ziet uitdagingen in onder meer PolenBulgarijeHongarijeTurkije en Kroatië ‼bronnen: BeOut.be / Facebook.com  BeOut.be                                      

woensdag 18 september 2019

Gefeliciteerd | GaySite.nl bestaat 20 jaar - Homonieuws: "De Gay Nieuwsquiz"


Gefeliciteeerd    GaySite.nl bestaat 20 jaar. En om dat te vieren hebben zij een 'Gay Nieuwsquiz' over de afgelopen 20 jaar gemaakt. Uit ieder jaar hebben zij een belangrijk (en soms wat minder belangrijk) onderwerp gekozen en daar een vraag over gemaakt.
                                                               
   

Wat weet jij nog van het "Homonieuws" van de afgelopen 20 jaar ?!   ►►►  Klik hier voor de quiz en veel succes ‼ 

Zie ook:  Unieke mijlpaal | "GaySite.nl bestaat 20 jaar" ‼  /  DeGaykrant.nl | "Gefeliciteerd 'GaySite.nl' met jullie 20e verjaardag" ‼

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com - GaySite.nl
                                             
                                                    

België | Genezing Hiv stap dichterbij: "Wetenschappers bereiken doorbraak" ‼
België - Gent - Genezing 'Hiv'  →  We hebben dit al veel vaker gelezen en er daarna nooit meer wat van gehoord, dus voorzichtigheid geboden.

Wetenschappers van de Universiteit Gent zijn een stap dichter bij de genezing van Hiv gekomen. Patiënten kunnen 't virus met medicijnen tegen- woordig goed onder controle houden. Maar voor volledige genezing moet ook de kleine hoeveelheid restvirus die in het lichaam blijft bij therapie helemaal worden verwijderd.

De onderzoekers kwamen erachter dat dit restvirus zich schuilhoudt in 'specifieke immuuncellen' in het lichaam. Daardoor blijft het onder de radar ‼ "Wanneer de patiënt stopt met Hiv-remmers kan het virus vanuit deze cellen terugkomen en zorgen voor 'n opleving van het virus", aldus de Gentse universiteit.
                                                   
                                       
De ontdekking leidt mogelijk tot de ontwikkeling van medicijnen die meer kans maken om 'Hiv' volledig te genezen. De onderzoekers spreken van een 'wereldprimeur' en een 'baanbrekend onderzoek'.

Zie ook:
bronnen: GayNews.nl / Twitter.com – GayNews.nl / Facebook.com – Hiv Ontrafelen → DeMorgen.be                                                               

dinsdag 17 september 2019

Beek | 'Alle Duitsers zijn Homo' tijdens Bevrijdingsfeest valt in slechte aarde ‼
Beek – Bevrijdingsfeest – 'Liberty Party'  →  Tijdens de 'Liberty Party' in het kader van 75 jaar Bevrijdingsfeest in Beek in Nederlands Limburg zongen jongeren "Alle Duitsers zijn Homo". Burgemeester Christine van Basten-Boddin is niet te spreken over het incident

De koorzang luidde tijdens 'Seven Nations Army'. De koorzang is ook niet bijster origineel. Tijdens Nederland - Duitsland eerder dit jaar zongen voetbal fans ook al deze tekst.

Zowel discotheek Mondial als DJ Admin betreuren het incident

bronnen: BeOut.be / Facebook.com - Beek Herdenkt
                                       
                                                                                                  

Jeroen de Leijer | Eefje Wentelteefje en het onderzoek naar het "Homo-gen" ‼

Tilburg  Tilburg University / Jeroen de Leijer  Eefje Wentelteefje (Cartoon)  →  'Tilburg University' plaatste de volgende cartoon op hun website: "Homo-gen" ‼  →  Eefje Wentelteefje en het onderzoek naar het: "Homo-gen" ‼

                                         
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Onderzoek | "Het 'Homo-gen' bestaat niet, maar Homoseksualiteit is wel erfelijk" ‼  

bronnen: UniversOnline.nl / JeroenDeLeijer.nl / Facebook.com  UniversOnline.nl                                                   

maandag 16 september 2019

Oekraïne | Zo'n 500 demonstranten verstoren eerste LHBTI+–mars in Charkov

Oekraïne    In de Oekraïense stad 'Charkov' is zondag voor het eerst een LHBTI+-mars gehouden. Zo'n tweeduizend mensen namen deel aan de rondtocht over het Vrijheidsplein. Een tegendemonstratie met zo'n vijfhonderd deelnemers leidde tot ongeregeldheden
bronnen: NU.nl / YouTube.com


        
                                                                    

Wales | Rugbycoryfee 'Gareth Thomas' vertelt · onder druk · dat hij Hiv heeft ‼


Engeland - Wales  →  Rugbycoryfee 'Gareth Thomas' (45) uit Wales vertelde zaterdag via Twitter dat hij seropositief is. Deze Coming-Out gebeurde onder druk. Iemand anders wilde het in zijn plaats vertellen.

"Het is aan mij om dit te vertellen. Niet aan de demonen die het voor mij willen vertellen"   Gareth Thomas krijgt vooral veel steun. Onder andere van Prins William en Prins Harry
                               
                                  
Zie ook:
bronnen: BeOut.be / Twitter.com  Gareth Thomas / Instagram  Sussex Royal 
                                  


“Gareth, you are an absolute legend! In sharing your story of being HIV+, you are saving lives and shattering stigma, by showing you can be strong and resilient while living with HIV. We should all be appalled by the way you were forced to speak your truth, it is yours and yours alone to share on your terms and I and millions stand with you.” - H • A lot of you will know who Gareth Thomas is, but many of you may not. This retired welsh rugby player, father, husband, role model - today revealed he is HIV positive. In his statement he shares: Hello, I’m Gareth Thomas 🏉🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 and I want to share my secret with you. Why? Because it’s mine to tell you. Not the evils that make my life hell, threatening to tell you before I do. And because I believe in you, and I trust you. I am living with HIV. Now you have that information, that makes me extremely vulnerable, but it does not make me weak. Now even though I’ve been forced to tell you this, I choose to fight, to educate and break the stigma around this subject. And that begins today, when I take on the toughest Iron Man in the world in Tenby 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 and I push myself physically to the limits. I’m asking you to help me to show that everyone lives in fear of people’s reactions and opinions, but that doesn’t mean we have to hide. But to do this, I really really need your support. @gareththomasofficial #YourRaceYourVictory Photo©️Rowan Griffiths/Sunday Mirror
Een bericht gedeeld door The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) op
                                                  

zondag 15 september 2019

UK | Sam Smith verkiest 'they/them' - en wil geen 'hij' meer genoemd worden
Groot-Brittannië  →  In maart 2019 kwam Sam Smith (27) Uit de Kast als niet-binair   Nu vertelt de Britse zanger dat 'they/them' de verkeur krijgen als persoonlijke voornaamwoorden

Een nuance die in het Nederlands deels verloren gaat   'Zij' kan immers zowel derde persoon enkelvoud voor vrouwen betekenen als derde persoon meervoud voor iedereen. Maar Sam Smith wil dus geen 'hij' meer.

Zie ook: 
bronnen: BeOut.be / Twitter.com  Sam Smith
                                                          
                                                                  

Rotterdam Pride – 22 t/m 29-09-2019 | 'Kleurrijk festijn' boordevol diversiteit

Rotterdam  →  Van 22 tot en met 29 september 2019 kleuren de straten van 'Rotterdam' weer alle kleuren van de Regenboog om de vrijheid van seksuele, sekse, gender- en culturele diversiteit te vieren.

Met "het diverse en kleurrijke programma-aanbod" op het gebied van onder andere kunst en cultuur, jeugd en familie, talkshows en debatten, entertainment en natuurlijk de party's is er met zo'n honderd evenementen voor iedereen iets te beleven.

Het thema van de zesde editie is House of Colours   House of Colours staat symbool voor de kleurrijke en diverse havenstad: het thuis, waaraan met elkaar wordt gebouwd – een inclusieve samenleving. Bij House of Colours staan de deuren wijd open voor iedereen, wie je ook bent. Een safe space voor iedereen. Be Yourself, Express Yourself.

Lees verder op de website van GayNews.nl → Inclusief 'Programma-overzicht':  Rotterdam Pride | 'Een kleurrijk festijn boordevol diversiteit"
                                                    
        
                                                     
Programma – Highlights:
A Real House Of Colours ‼    Pride Walk: Parade Of Love  –  Pride Festival    WTF @ Strano    De Keerweer Parade 2019    Milkshake Festival 2019 
Cocktail Fest: The Fourth Dimension Pride    Family Festival: Unicorns & Zebras  –  En Nog Tal Van Andere Evenementen  →  Pride - Programma ‼

Zie ook:
Extra:

bronnen: GayNews.nl / YouTube.com /  Twitter.com – GayNews.nl