zaterdag 22 oktober 2016

Flyers | Tegenactie in Deventer als reactie op 'anti-Homo flyers' in Amsterdam

'Volgens het Jodendom, Christendom en de Islam is Homoseksualiteit verboden'. Dat staat op een flyer die vorige week in Amsterdam werd verspreid.  In Deventer kwam de homogemeenschap gisteren – Vrijdag 21 oktober 2016 – met een eigen flyer-actie als tegenge- luid.

Onder de naam 'Love = Love Goes Deventer' werden gisterenavond zeker vijfduizend gesponsorde flyers verspreid op de Brink en omliggende straten in het centrum van de stad. De flyers gingen net zoals de flyers in Amsterdam door de brievenbus  maar werden ook uitgedeeld op de terrassen  door o.a. vrijwilligers van COC Deventer.

"Dit is een actie die is door iemand heel snel bedacht en dat is opgepikt door de media", legt Rob Philip van COC Deventer uit. "Het is echt een reactie op een actie. Ik vind het geweldig dat het zo'n vlucht neemt en dat mensen daar ook direct op reageren".
                                         
                                           
                                       
Denkbeeld over seksualiteit
Volgens Rob Philip van COC Deventer is de flyeractie in Deventer goed om mensen aan het denken te zetten.   

"Ik denk dat er ook in Deventer nog steeds denkbeelden bestaan over seksualiteit die niet kloppen met "de werkelijkheid" en hoe de LHBTI-groep (Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuelen, Transgenders en Interseksen) het beleeft  Ik denk dat het altijd goed is om er over na te denken dat seksualiteit nooit vanzelfsprekend is en dat er mensen zijn die behoefte hebben zich daarover uit te spreken".

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
Amsterdam | "Anti-Homo flyer verspreid in Amsterdam West & Nieuw-West"     

bronnen: RTV·Oost.nl / Facebook.com – COC Deventer / YouTube.com                                         

België – Joe FM – Top 2000 | ABBA's Dancing Queen op nummer 1 in Top 2000

België – Joe – Top 2000    De nieuwe nummer 1 van de Top 2000 is bekend: voor de eerste keer stemden de Joe-luisteraars 'ABBA' op nummer 1 met Dancing Queen, exact 40 jaar nadat het nummer uitkwam. De luisteraars hebben dus beslist dat 'Queen' met Bohemian Rhapsody niet langer de eerste plaats inneemt, maar naar nummer 3 gaat ‼  'Bryan Adams' blijft met zijn Summer Of '69 op de tweede plaats staan. De Joe-luisteraars eren ook duidelijk de overleden iconen 'David Bowie' en 'Prince'   'David Bowie' stijgt van 120 naar 16 met Heroes en 'Prince' komt voor de eerste keer de top 5 binnen op de vierde plaats, met Purple Rain.

► De artiest met de meeste nummers in de lijst is 'Michael Jackson' ‼  De 'King of Pop' staat met maar liefst 22 nummers in de Top 2000. Hij wordt op de voet gevolgd door de Vlaamse popgroep 'Clouseau' - die maar liefst 21 keer voorkomt en daarmee 't best scoort van alle Belgische artiesten. 'Koen Wauters': "Kris en ik staan versteld dat we 21 keer in de Top 2000 voorkomen.  'Clouseau' staat er nu wel één keer minder in dan onze idool 'Michael Jackson', maar het is hem gegund".
                       
      
                           
De hoogstgenoteerde Belgische groep is Gorki op nummer 7 met hun klassieker Mia   Lost Frequencies is één van de sterkst gestegen Belgen met zijn remix van Are You With Me (van 1168 naar 347), die hij live tijdens de Top 2000 kwam brengen.

De top 10 van de Top 2000:
01.  ABBA  –  Dancing Queen   
02.  Bryan Adams  –  Summer Of '69
03.  Queen  –  Bohemian Rhapsody
04.  Prince  –  Purple Rain
05.  Michael Jackson  –  Billie Jean
06.  Eagles  –  Hotel California
07.  Gorki  –  Mia
08.  Bruce Springsteen  –  Dancing In The Dark
09.  Rolling Stones  –  Angie
10.  U2  –  One


De volledige lijst van de Joe Top 2000 kun je HIER bekijken

Zie ook:
bronnen: GayLive.be / Joe.be / YouTube.com


      
                                       
      
                                       

vrijdag 21 oktober 2016

Onze Jongens → 29 dec. in de Bios | Jim Bakkum naakt in trailer Onze Jongens

Jim Bakkum  →  De trailer van de nieuwe film 'Onze Jongens' staat eindelijk online. In deze Nederlandse versie van 'Magic Mike' speelt Jim Bakkum een stripper.

Onze Jongens  →  De film is vanaf 29 december 2016 in de bioscoop te zien.  De Instagram volgers van de film werden eerder al getrakteerd op foto's waarop Jim Bakkum steeds minder kleding aan heeft.

In de film is "Bas" (Martijn Fischer) de baas van een bouwbedrijf waar de zaken niet goed gaan. Het bedrijf wordt niet gebeld voor bouwklussen maar wel voor een medewerker namelijk Jorrit (Jim Bakkum)  Dit brengt de mannen op het idee om een stripgroep te beginnen.  Jim Bakkum heeft voor zijn rol flink wat tijd in de sportschool doorgebracht.

bronnen: GayOkay.nl / YouTube.com                                         

TV-Tip – Vanavond – SBS6 – 21.30 uur | "Roy Donders: Stylist van het Zuiden"

Roy Donders  →  "De stylist van het Zuiden" veroverde ieders harten met zijn huispakken, harde krullen, kristallen beeldjes, pannetjes wasverzachter en worstenbroodjes  Vanavond komt Roy Donders terug met een nieuwe realityserie.  De glitterstylist en volkszanger geeft iedereen wederom een uniek kijkje in zijn leven en dat van zijn familie. Roy Donders: Stylist van het Zuiden is vanaf vrijdagavond 21 oktober te zien bij SBS 6 om 21.30 uur

De glitter entrepreneur en volkszanger heeft een roerige periode achter de rug. Roy Donders zijn winkel ging bijna over de kop aan mislukte investeringen in zijn kledinglijn en z'n relatie met "Marvin Ophof" stond onder druk  Gelukkig heeft hij alle ellende achter zich kunnen laten. In zijn winkel verkoopt hij nu vooral exclusieve merkjes ‼  En met succes, want niet alleen de glitter fashionista's bezoeken zijn winkeltje maar ook de Brabantse posh behoort nu tot zijn clientèle. En na een korte afkoelingsperiode is zijn relatie met Marvin hechter dan ooit.
                           

                                          
En Roy Donders heeft grote, nieuwe plannen. Hij wil zijn in het slop geraakte zangcarrière als volkszanger nieuw leven inblazen en doorbreken als Schlagerzanger in Duitsland. Hij houdt van de Duitse schnitzels, de 'Duitse Schlagermuziek' en de Duitse taal is toch een soort Brabants dialect. Dus wat is er logischer dan een stap over de grens naar de oosterburen ?!  Tot grote vreugde van zus Rian, moeder Nel & vader Frans heeft Roy z'n voormalige gehuurde stulpje in Broekhoven nu gekocht en dat moet verbouwd worden.  Natuurlijk volstaat de stylist niet met een nieuw behangetje en een likje verf. Casa di Roy wordt volledig gestript en opnieuw opgebouwd tot Palacio di Roy.  De buren raken er niet over uitgepraat.

Als Roy Donders op het punt staat om de stap naar Duitsland te zetten gaat 't steeds slechter met zijn opa, begint de verbouwing en het kam peren in eigen huis zijn tol te eisen en tot overmaat van ramp heeft niet alleen de Brabantse posh de weg naar zijn winkel ontdekt - maar ook het dievengilde. En die zijn zo enthousiast dat ze terug blijven komen. 

UITZENDING GEMIST ?!  →  Klik HIER om de eerste aflevering en clips te bekijken van "Roy Donders, Stylist van het Zuiden"

Zie ook:

bronnen: SBS6.nl / SBS6 – Video / Facebook.com – Roy Donders                                               

donderdag 20 oktober 2016

USA | "Clinton & Trump spraken over het Homohuwelijk tijdens laatste debat"

Amerika – "Presidentsverkiezingen"   Vannacht vond in Las Vegas – Nevada – voor de derde en laatste keer een debat plaats tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten: de Republikein Donald Trump en de Democraat Hillary Clinton

Tijdens dit laatste debat spraken de twee zich voor het eerst uit over de gelijke rechten van Homo's, Lesbiennes, Biseksuelen en Transgen- ders   Op de vraag welke weg het Hoogste Hof moet inslaan – de volgende president moet minstens twee nominaties aan het hof toevoegen –lieten beide kandidaten weten hoe de situatie er zou gaan uitzien voor HoLeBi's als ze verkozen zijn.

Donald Trump zei dat hij zal kiezen voor mensen zoals Antonin Scalia   Deze opperrechter was vierkant tegen het homohuwelijk en stemde in 2015 tijdens een belangrijke zaak tegen. Het homohuwelijk werd toen toch legaal in alle staten. 

Hillary Clinton zei dat het zeer belangrijk is dat het homohuwelijk blijft bestaan, haar genomineerden zullen dan ook vast en zeker pro gelijke rechten voor HoLeBi's en Transgenders zijn.  Op het einde van het derde en laatste presidentiële debat liet 'Donald Trump' nog weten dat hij mogelijk de uitkomst van de verkiezingen niet zal aanvaarden, waaruit blijkt dat hij niet langer overtuigd is te zullen winnen. 

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com                                                   

Volgende Week - 'Asexual Awareness Week' ‼ | Wat is dat: "Aseksueel zijn" ?!

Asexual Awareness Week    Zondag begint de Asexual Awareness Week, waarin aandacht wordt gevraagd voor 'aseksualiteit'. Dat is een geaardheid – net als Homo-, Bi- en Heteroseksualiteit – maar wel één waarover nog bar weinig bekend is. De Vlaamse psycholoog en seksuoloog Ellen van Houdenhove deed er onderzoek naar. Wat weten we tot nu toe ?! 

Hoeveel onderzoek is gedaan naar aseksualiteit ?!
"Tot nu toe niet zoveel. Het eerste komt uit 2004 en er zijn nu hooguit twintig onderzoeken naar gedaan. Op dit moment zijn 'n paar onderzoeks- groepen ermee bezig".  

Hoeveel mensen zijn aseksueel ?!
"Cijfers variëren, maar over het algemeen wordt uitgegaan van 1% van de bevolking".  

Wat is de precieze definitie ervan ?! 
"De afwezigheid van seksuele aantrekkingskracht tegenover andere mensen. We zien het als geaardheid, net als homo- bi- of heteroseksua- liteit". 
                                     
                                      
Hoe weet je of je a-seksueel bent ?! 
"Er is geen test voor  maar wat ik tijdens mijn onderzoek heb gemerkt is dat mensen al snel weten dat ze het zijn – zodra ze de omschrijving lezen. Alsof de puzzelstukjes dan in elkaar vallen". 

Wat heeft u precies onderzocht ?!
"Ik heb via vragenlijsten en interviews onderzocht hoe mensen het zelf beleven en hoe het gaat met eventuele relaties  De meeste aseksuelen willen wel een relatie, maar zonder seks. Dat is allesbehalve eenvoudig, behalve als de partner ook aseksueel is". 

Hebben aseksuelen er over het algemeen moeite mee dat ze aseksueel zijn ?!
"De meesten vinden het niet vervelend voor zichzelf. Het wordt pas een probleem als ze een relatie krijgen, of als de maatschappij negatief rea- geert. Aseksuelen krijgen vaak te horen: dat kan toch niet ?! Je hebt gewoon de ware nog niet ontmoet".  

Wat is het grootste misverstand over aseksuelen ?!
"Dat het om kneusjes gaat die de kans nog niet gehad hebben om seks te hebben. Dat is niet het geval. Het heeft ook niets te maken met uiter- lijk. We zien het als een aangeboren geaardheid. De manier waarop aseksuelen achter hun seksuele identiteit komen, is ook vergelijkbaar met die van homo's en biseksuelen. In het begin is er verwarring omdat ze zich anders voelen, dan gaan ze op zoek naar een label om het te verkla- ren. Na een zoektocht komen ze in contact met de aseksuele gemeenschap en vallen alle puzzelstukjes in elkaar".
                               

                                
Vanaf welke leeftijd kun je weten dat je aseksueel bent ?!
"Die vraag is niet te beantwoorden, net als voor andere geaardheden. De vuistregel is: als iemand zichzelf ermee identificeert – is het zo  Vaak hebben aseksuelen al vrij jong – bijvoorbeeld in de puberteit – het gevoel dat ze anders zijn, maar niet iedereen erkent dat meteen als aseksua- liteit".

Waar bent u zelf blijven steken met uw onderzoek ?!  Wat zou u nog graag willen weten ?!
"De meeste studies vergelijken aseksuelen met niet-aseksuelen, maar ik heb gemerkt dat er binnen de groep aseksuelen ook veel verschil is ‼ Daar zou ik me op willen richten".  

Welke verschillen zijn dat ?!
"Er zijn verschillende vormen, zoals demisexual en gray asexual. Demiseksuelen zijn mensen die zich aangetrokken kunnen voelen tot iemand waarmee ze een sterke emotionele band voelen   Grijs-aseksueel zit tussen aseksueel en seksueel in   Die labels zijn nog niet wetenschappelijk onderzocht. Wel onderzocht is romantische aseksualiteit. Daaronder vallen mensen die wel een relatie willen maar geen seks".  

Vindt u het belangrijk dat er een Asexual Awareness Week is om hier aandacht voor te vragen ?!
"Ja, zeker. Daarmee geef je mensen het gevoel dat ze niet de enige zijn en dat het geen probleem is om aseksueel te zijn".  
                                    
                                       
Wat kun je het best doen als je vermoedt dat je aseksueel bent ?! 
"Ik zou aanraden om op de site www.asexuality.org te kijken, of op de Nederlandse variant   Daar vind je veel verhalen van anderen. En als je het er moeilijk mee hebt, kun je hulp zoeken, bijvoorbeeld bij een psycholoog jongerenwerker. Een paar jaar geleden wisten hulpverleners nog nauwelijks van het bestaan van deze geaardheid, maar dat is sterk veranderd.' 

Hoe kun je het best reageren als een vriend(in) vertelt dat-ie aseksueel ?!
"Sta er open tegenover en aanvaard dat het zo is. Wat je vooral niet moet doen is het ontkennen of niet willen geloven. Probeer het te ondersteu- nen, vraag bijvoorbeeld hoe het voor diegene is en of hij / zij er meer over wil vertellen  Veel gesprekken onder vrienden gaan over seksualiteit of relaties, een onderwerp dat voor aseksuelen totaal oninteressant is. Misschien kun je vragen of dat storend is".

We spraken ook Mirthe (16) die aseksueel is. Haar verhaal lees je HIER, maar ook HIER ‼ 


bronnen: SevenDays.nl / Twitter.com – Homo Krant · HoLeBi Nieuws · Mrs. Cat Mom / YouTube.com


        
                                         

woensdag 19 oktober 2016

Amerika | Volgelingen van drag queen 'RuPaul' tonen 103 jaar Travestie-mode

USA   Volgelingen van de Amerikaanse drag queen RuPaul tonen voor Vanity Fair 103 jaar travestiemode   Travestieten zijn mensen die zich kleden in kleren bedoeld voor het andere geslacht.

Terwijl 'drag queens' nu gaan voor showgehalte, was het in de jaren 1940 vooral de bedoeling om dagelijks zoveel mogelijk op een vrouw te lij- ken. Drag queens Shangela Laquifa WadleyDetox IcuntSutan Amrull (Raja) en Kim Chi tonen de evolutie van ruim honderd jaar. 
bronnen: ZiZo-Magazine.be / VanityFair.com / Winq.nl / YouTube.com                                     

TV - Queens Of The Jungle - 2e Aflevering | "Liefhebbers van luxe op Survival"

Queens Of The Jungle  →  'Acht Jongens en Meiden' die in het dagelijks leven gewend zijn aan behaaglijke luxe trekken met elkaar drie weken door de dichtbegroeide jungle. Ze kunnen een pot winnen van 100.000 euro als ze samen de eindstreep halen.

Ná Echte Meisjes in de JunglePeking ExpressBobo's in the Bush en vele andere "survival-programma's" verschijnt er nu 'n nieuwe variant in het Nederlandse televisielandschap: Queens of the Jungle op SBS 6.

Zonder Luxe 
Acht jonge jongens en meiden trekken met elkaar 3 weken door de dichtbegroeide jungle. In het dagelijks leven is uiterlijk erg belangrijk voor hen en wentelen ze zich in behaaglijke luxe   Houden ze zich staande zonder hun crèmes, föhns en beautyproducten ?!  En kunnen ze drie weken lang alleen maar aardig zijn tegen elkaar ?!  
        
100.000 euro
De gladde gezichtjes kunnen een pot winnen van 100.000 euro, maar alleen als ze samen de eindstreep halen. Ze krijgen hulp van Kay Nambiar – winnaar van Expeditie Robinson in 2014. Het voormalige fotomodel was jarenlang het gezicht van MTV.

Op het lijf geschreven
In een persbericht laat Kay Nambiar weten dat hij erg uitkijkt naar de presentatie van Queens of the Jungle. "Dit programma is mij op het lijf geschreven. Want wat krijg je als je alle uiterlijke vertoon van mensen weghaalt en hun laat zien dat er nog meer is in het leven dan de luxe pro- blemen waar ze zich dagelijks in Nederland druk om maken ?!  Ik zie het als mijn missie om deze mensen kennis te laten maken met de natuur in haar puurste vorm".

"Queens Of The Jungle"  →  De komende weken op de woensdagavond op SBS 6 om 21.30 uur
UITZENDING GEMIST ?!    Bekijk HIER alle afleveringen en clips van "Queens Of The Jungle"    

Zie ook:
bronnen: TV·Gids.nl / SBS6.nl / YouTube.com


        
                                          

Engeland - Xtra Factor | Simon Cowell biedt excuses aan voor 'Homofobe grap'

Engeland  →  Tijdens een uitzending van "Xtra Factor", een spin-off van het bekende "X-Factor", maakte jurylid Simon Cowell een grap tegen presentator Rylan Clark-Neal die niet bij iedereen in de smaak viel.

Uitzending van zondag 16 oktober 2016    Tijdens een van de onderdelen van de show, waar 'Rylan Clark-Neal' deuren opendeed waar fans van de show achter verstopt zaten, zei 'Rylan Clark-Neal': "Ik hou wel van een voordeur"  Jurylid 'Simon Cowell' antwoorde hierop: "Ik dacht dat je de achterdeur wel leuk vond"
                           
                                   
"Het publiek snakte collectief naar adem en ook mede-juryleden Louis Walsh, Sharon Osborne en Nicole Scherzinger waren geschokt", meldt Pink News.

Simon Cowell heeft inmiddels zijn excuses aangeboden; "Het spijt me  Ik had dat niet moeten zeggen. Dit is waarom ik nooit live TV zou moe- ten doen".
                                            
                                                       
Rylan Clark-Neal heeft verklaarde op Twitter niet beledigd te zijn door de grap; "Ik ben oprecht niet beledigd door Simon Cowell zondagavond, maar ik snap dat sommigen dat wel zijn Het was een grap tussen vrienden en het was heel luchtig bedoeld, maar geloof me, ik word erger be- ledigd door de reacties op sociale media van eikels achter toetsenborden".

bronnen: OUT.tv / YouTube.com
                                   

                                                 

dinsdag 18 oktober 2016

Movie – Harry Potter | Homo-karakter in één van de nieuwe Harry Potter-films

Harry Potter  →  Er worden maar liefst vijf nieuwe 'Harry Potter'–films geproduceerd – zodat de 'Harry Potter'–merchandising verkocht kan blijven worden. In elk van de nieuwe films speelt een geliefd 'Harry Potter'–karakter een belangrijke rol.

Voor sommigen was het al bekend, maar al in 2007 werd duidelijk dat het karakter Albus Dumbledore (in het Nederlands: Albus Perkamentus) homoseksueel is. In het zevende boek van de 'Harry Potter'–reeks wordt verteld dat hij verliefd word op een jongen  Het hele verhaal wordt uitgewerkt in één van de nieuwe films, maar het is nog niet duidelijk in welke film Albus Dumbledore uit de kast komt.

In november komt wel de eerste van de reeks vijf nieuwe speelfilms in de bioscoop: "Fantastic Beasts and Where To Find Them".

bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                       

Love Me Gender | "Laatste aflevering van de reality·serie met 5 Transgenders"

Evangelische Omroep  →  In 'Love Me Gender' volgt de Evangelische Omroep (EO) vijf 'Transgenders' bij hun zoektocht naar liefde   Er zijn veel obstakels die ze daarvoor moeten overwinnen.

"Van eerlijk durven zeggen dat ze transgender zijn tot de vraag: 'Ben ik (nu) mannelijk of vrouwelijk genoeg' ?!  Een spannende zoektocht waarin ze vaak vooral zichzelf tegenkomen en geconfronteerd worden met 'de vooroordelen van de maatschappij'   Zijn ze klaar voor de liefde en is de liefde klaar voor hen" ?!, kondigt EO het programma aan. 

Op zoek naar liefde
In 6 afleveringen volgen we Jennifer (31), BeyonG (30), Lisa (22), Jason (25) en René (27).  Alle vijf zijn ze op zoek naar liefde: "een echte re- latie met iemand, maar ook de acceptatie van mensen dichtbij".

Lisa: "Elk mens verdient liefde. Ik hoef niet per se gelijk een relatie, ik zoek gewoon liefde. Net als iedereen". De kandidaten vinden herkenning en steun in elkaars verhalen. Want met struggles, afwijzing en vooroordelen hebben ze allemaal dagelijks te maken. Jennifer: "Tot mijn zestien- de heb ik het echt heel zwaar gehad. Maar nu ben ik hier, en ik voel me precies goed. Al vind ik dat daten wel een beetje ongemakkelijk".
                                                               
        
                                      
Worstelen
Voor elk van deze vijf transgenders geldt dat ze een grote worsteling hebben doorgemaakt, met vaak veel veroordeling, uitsluiting en afwijzing. Soms zelfs van mensen die ze het meest liefhebben.

Eindredacteur Herman Wegter: "Ik ben heel blij dat we dit programma als Evangelische Omroep maken. Veel mensen hebben direct een me- ning over transgenders   Met dit programma willen we geen mening hebben, maar gewoon naast ze gaan zitten en met ze meeleven. We hopen dat de kijker daardoor een beetje kan voelen hoe het is om als transgender op zoek naar liefde te zijn".

"Love Me Gender" → Vanaf 13 september elke dinsdag om 20.30 uur op NPO 3
Vanavond de laatste aflevering van de 6-delige reality-serie "Love Me Gender" 
Update:
Deelnemers van 'Love Me Gender' maken de balans op  /  Vinden Jennifer en BeyonG hun ware liefde ?!    

Uitzending(en) gemist ?!
Alles van "Love Me Gender" kijk je op:  NPO.nl    

bronnen: ZiZo-Magazine.be / EO.nl / Vimeo.com / YouTube.com


        
                                                                     

maandag 17 oktober 2016

Amsterdam | Twee Homoseksuele mannen zwaar mishandeld achter 't Station

Amsterdam – Homo-geweld    Twee homoseksuele mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag zwaar mishandeld achter station Amsterdam Centraal.

De slachtoffers zijn 52 en 55 jaar oud. "Eén van de mannen werd tegen de grond geslagen en meerdere keren in zijn gezicht getrapt", meldt de politie. Omstanders zorgden dat er een einde kwam aan de mishandeling. De daders zijn gevlucht.

Het begon op de pont over het IJ. Er vond een discussie plaats en de daders scholden de mannen uit vanwege hun geaardheid. Het leidde ver- volgens tot een vechtpartij bij het station. Een omstander die de daders probeerde te stoppen, werd ook uitgescholden.

► Meerdere mensen kwamen daarna op de vechtpartij af en grepen in.  Dat zorgde ervoor dat de daders uiteindelijk weggingen.  Volgens de politie hebben de omstanders weten te voorkomen dat het letsel van de mannen erger zou zijn.

De politie heeft foto's van de daders en roept hen op zich te melden.

Zie ook:
bronnen: NU.nl / Twitter.com – NU.nl
                                     
                                

Leiden | Vandalen schilderen Gaybrapad in Leiden over en brengen Hitlergroet

Leiden – Gaybrapad    Het 'Gaybrapad' – een zebrapad in regenboogkleuren voor homo-emancipatie – op de Nieuwe Beestenmarkt in Leiden is in de nacht van zondag op maandag door vandalen overgeschilderd. De actie werd op video vastgelegd door een medewerker van Rockcafé Lazaru's. Op het filmpje te zien hoe de vandalen het gaybrapad roze schilderen, waarna één van hen zijn shirt uitdoet en de Hitlergroet brengt.

"Het was best wel shocking", vertelt de maker van het filmpje. "Ik zag midden in de nacht ineens jongens met bezems en verf in de weer bij het gaybrapad voor het café. Eerst dacht ik nog dat het een 'studentengrapje' was, maar toen trok één van de jongens zijn kleren uit en gaf in z'n blote bast de Hitlergroet". Volgens de barman is het daarom aannemelijk dat het om een groepje extreem-rechtse jongeren gaat.  
                                           

                                                   
Wethouder Roos van Gelderen opende vorig jaar oktober het regenboogzebrapad op de Nieuwe Beestenmarkt, ze deed dit samen met COC Leiden voorzitter Jan Thijs Leeuwrik Nieborg   De kleuren van het zebrapad symboliseren dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich geac- cepteerd en sociaal veilig moet voelen. De onthulling van het zebrapad was een van de activiteiten rondom Coming Out Dag 2015.

'Raar volk'
Jan Thijs Leeuwrik Nieborg noemt het een treurige actie. "Het is raar volk dat zich hiermee bezighoudt"  Leeuwrik Nieborg maakt zich zorgen en ziet een patroon: "In Amsterdam zijn dit weekeind homo's in elkaar geslagen, flyers tegen homoseksualiteit uitgedeeld en nu dit in Leiden".

De voorzitter van het COC voelt zich wel gesteund door de reacties op de sociale media. "Mensen reageren verontwaardigd en boos op de video en dat is goed om te zien". Inmiddels is het 'gaybrapad' door de gemeente weer schoongemaakt.
bronnen: OmroepWest.nl / Facebook.com – Valie Vollebol / Twitter.com – Roos van Gelderen