zaterdag 15 september 2018

Duitsland | 17–jarige jongen opgepakt die 'aanslag wilde plegen op Homoclub'

Duitsland  →  In Duitsland werd recent een tiener met 'Turkse' roots gearresteerd, omdat hij een Islamitische extremistische aanslag wilde plegen op een Homo nachtclub en een Katholieke kerk.

De 17jarige werd begin deze maand opgepakt en ondertussen al veroordeeld op verdenking van 't voorbereiden van een ernstige daad van geweld. De informatie die leidde tot de arrestatie – verstrekt door de VS – wees erop dat de verdachte van plan was om een Homo nachtclub in Frankfurt en een Katholieke kerk in de stad aan te vallen.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Tiener opgepakt die aanslag wilde plegen op Homoclub"


bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – DeGaykrant.nl → GaySite.nl                                                               

Europa · Roemenië - LGBTI's | "Homohuwelijk officieel verboden in Roemenië"

Roemenië – 'Homohuwelijk'  →  Een ruime meerderheid van de 'Roemeense senaat' nam dinsdag een grondwetswijziging aan die het huwelijk expliciet zal definiëren als een "verbintenis tussen man en vrouw"   Hierdoor wordt het in de toekomst "onmogelijk om het huwelijk open te stellen voor paren van het zelfde geslacht" ‼

Om deze grondwetswijziging daadwerkelijk door te voeren moet de bevolking zich nog in een referendum positief uitspreken - maar nu al is duidelijk dat een ruime meerderheid dit zal doen. Er is al geruime tijd een discussie in Roemenië gaande over de legalisering van het Homohuwelijk - maar een meerderheid van de bevolking is tegen   Om een definitief einde te maken aan deze discussie hoopt de huidige regering binnenkort de grond- wetswijziging te kunnen doorvoeren.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Homohuwelijk officieel verboden in Roemenië"

Zie ook:
Roemeense Senaat achter referendum dat Homohuwelijken moeten verbieden   Organisaties in actie tegen Homofoob referendum 

Update:
   Roemenië | "Roemeens hof stelt Homohuwelijk veilig vóór nationaal referendum" ‼  
   Roemenië - Rechtbank  Homohuwelijk | Verbod op Homohuwelijk lijkt van de baan
   Hoogste Roemeense Hof | "Homo's verdienen gelijkheid  maar referendum blijft" ‼
•   Het Roemeens referendum tegen Homohuwelijken gaat begin oktober plaatsvinden  

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – DeGaykrant.nl → GaySite.nl                                               

vrijdag 14 september 2018

Jeffrey Herlings doet 'bizarre uitspraak' over Homo's: "Man hoort bij Vrouw" ‼

Motorcrosser Jeffrey Herlings was dinsdagavond te gast bij RTL Late Night.  Daar ging het even over het datingprogramma Adam zkt. Eva, waar de homoseksuele topturner Jeffrey Wammes aan meedeed. Jeffrey Herlings had daar echter zijn bedenkingen bij.

Lees verder op de website van SportNieuws.nl:  Jeffrey Herlings doet bizarre uitspraak over Homo's | "Man hoort bij vrouw te zijn" ‼

Zie ook:

Extra:  Met 'Roze' shirt vooraan bij de Grand Prix in Assen | "Jeffrey Herlings is niet Homofoob" ‼

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
   Televisie – Adam zkt. Eva - Vips | "Vanavond gaat 'Jeffrey Wammes' op zoek naar zijn Adam"  

bronnen: SportNieuws.nl / YouTube.com                                                       

Amsterdam · StreetHeart | StreetHeart Festival: "Succesvolle Tweede Editie" ‼

Amsterdam - 'StreetHeart Festival'  →  Afgelopen zaterdag (08-09-2018) vond in de Kerkstraat in Amsterdam de tweede editie plaats van het StreetHeart Festival, een ludiek LHBTQ-evenement dat georganiseerd werd vanuit cruise- en fetish-club Church.

Het initiatief voor dit nieuwe straatfeest kwam van de bekende Travestie-artiest 'Jennifer Hopelezz', die medeeigenaar van club Church en een groot voorvechter van seksuele vrijheid en diversiteit is. Het StreetHeart Festival is dan ook anders dan andere LHBT-evenementen - in de eerste plaats doordat hier niet de bekende Regenboogkleuren domineren - maar alles in roze, wit en blauw versierd was - kleuren van de Transgender- vlag. Net zo belangrijk als de 'T' van Transgender was ook de 'Q' van Queer, namelijk dwars door alle scheidslijnen heen.

Lees verder op de website van DeGaykrant.nl:  Streetheart Festival | "Succesvolle Tweede Editie"
                                                  
                                                 
                                              
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: DeGaykrant.nl / Facebook.com  DeGaykrant.nl / YouTube.com – MVS.nl                                                               

donderdag 13 september 2018

Paarse Vrijdag 2018 – Gender & Sexuality Netwerk – Ebru | LHBT zijn is HOT ‼

Paarse Vrijdag 2018 – 14 december 2018  →  'Gender & Sexuality Netwerk' (GSA) in Nederland. Als Ebru merkt dat Homo of Lesbisch zijn helemaal HOT is, wil zij ook graag Lesbisch worden.

bronnen: Zapp.nl – BrugklasTV / YouTube.com                                                                             

Israël · ESF 2019 | "Tel Aviv wordt 'gaststad' van Eurovisie Songfestival 2019"


Israël  →  Tel Aviv is de gaststad van het 64e 'Eurovisie Songfestival'   Het liederenfestijn zal plaatsvinden op 14, 16 en 18 mei 2019. Het Songfestival zal worden gehouden in de Tel Aviv Expo, het internationale conventiecentrum van de stad.

Het besluit is genomen door de Eurovision Song Contest Reference Group, nadat ze de Israëlische publieke omroep KAN hadden gevraagd om op zijn minst twee potentiele steden kandidaat te stellen. De strijd ging nog tussen Jeruzalem en Tel Aviv. De keus is dus gevallen op de laatstge noemde stad. Jon Ola Sand - executive supervisor van de EBU zegt: "We willen graag alle Israëlische steden die mee hebben gedongen om gaststad te worden voor het Eurovisie Songfestival bedanken.  Ook willen we KAN bedanken, dat een deskundige en grondige beoordeling heeft uitgevoerd om ons te helpen de uiteindelijke beslissing te nemen", aldus Jon Ola Sand.

Lees verder op de website van OUT.tv:  Tel Aviv wordt gaststad van Eurovisie Songfestival 2019"
                                                            
                                                     
                                                  
Zie ook:
bronnen: OUT.tv / Eurovision.tv / Facebook.com – OUT.tv / YouTube.com


        
                                                         

woensdag 12 september 2018

TV – Adam zkt. Eva | Vanavond gaat 'Jeffrey Wammes' op zoek naar zijn AdamAdam zkt. Eva – Vips  →  Adam zkt. Eva – Vips is een datingprogramma waarin een bekende Nederlander puur natuur gaat daten met twee onbekende singles ‼  Wat gebeurt er als je tijdens een eerste ontmoeting alles al hebt weggegeven en er lichamelijk niets meer te raden valt ?!  Geef je je dan automatisch zelf ook meer bloot ?!  In dit 'bijzondere liefdesexperiment' worden alle barrières wegge–haald.

  Drie Adams beproeven hun geluk in de liefde. De naked truth was nog nooit zo letterlijk voor turnkampioen 'Jeffrey Wammes': geluk in het spel, maar nog niet in de liefde. Gaat het een van de Adams lukken om 't hart van deze sportman te veroveren ?!  Of blijft het bij een one night stand ?!

Adam zkt. Eva – Vips    Jeffrey Wammes  –  Woensdag 12 september 2018  –  RTL 5  –  20:32 - 21:35 uur
                                                             

                                                                                                                   
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: TV·Gids.nl / Facebook.com – Adam zkt. Eva - Vips / YouTube.com


        
                                                                  

Amerika - Glennis Grace | Glennis door naar finale van: "America's Got Talent"

Amerika – America's Got Talent  →  Géén Whitney Houston, maar Kate Bush in de halve finale van America's Got Talent voor "Glennis Grace". Ze zong het nummer 'This Woman's Work' en kreeg een staande ovatie van de jury.

Voorafgaand van het optreden van 'Glennis Grace' in de halve finale van America's Got Talent bekijkt ze eerst een emotionele video van haar zoon. "Ik wil zeggen dat ik heel trots op je bent en dat je gaat winnen. Je bent de beste van de hele wereld" ‼

De jury was dus enthousiast: "Wauw, wauw, yes, yes, yes   Dit is een van mijn favoriete nummers en jij hebt het zo mooi gezongen   Elke noot was perfect   Yes, yes, yes" ‼, reageerde jurylid Mel B.

                                                    
                                                           

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com
                          
Vier video's:  Hieronder alle optredens van Glennis Grace bij America's Got Talent:  Kate Bush – This Woman's Work  /  Loren Allred &
The Greatest Showman Cast – Never Enough   /   Sinéad O'Connor (Prince) – Nothing Compares 2U   /   Whitney Houston – Run To You


      

      
                                                             

dinsdag 11 september 2018

Homohaat-vlogger Youness Ouaali opgepakt voor seks met minderjarig meisje

Hilversum    De haatvlogger 'Youness Ouaali' is door de politie in de boeien geslagen, omdat meneer niet alleen islamitisch-radicale en homofobe uitspraken deed, maar nu ook z'n lusten graag botvierde op een 'minderjarig meisje' dat het verstand had van een kind tussen de twee en vier. Opmerkelijk, want 'Youness Ouaali' hing graag de zedenmeester uit.

De Nederlandse bajes heeft er weer 'n kleurrijk personage bijgekregen: tuigvlogger Youness Ouaali is vandaag door de politie uit z'n appartement gehaald en naar het huis van bewaring gebracht   Meneer de 'islamitische zedenprediker' bleek namelijk een nogal strafbare hobby te hebben: "het verkrachten van een minderjarig meisje die ook nog eens verstandelijk gehandicapt is".

Lees verder op de site van DagelijkseStandaard.nl:  "Homohaatvlogger Youness opgepakt voor seks met gehandicapt minderjarig meisje"
                                                        

                                             
Zie ook:
bronnen: DagelijkseStandaard.nl / YouTube.com / Facebook.com – DagelijkseStandaard.nl                                                          

Amsterdam · Club Church · ChemSex · Debat | "Hoe houden we de seks geil" ?!

Amsterdam - 'Club Church'    Donderdag 11 oktober host 'Club Church' in samenwerking met Mainline en COC Nederland een 'debat' over ChemSex in de Gay scene ‼  Het doel is om druggebruik tijdens de seks bespreekbaar te maken binnen onze community. Zonder vooroordelen en met een positieve vibe.

Tijdens de avond wordt 'ChemSex' vanuit verschillende perspectieven belicht. Daarbij passeren zowel de positieve ervaringen als problematisch ge- bruik de revue. Wat is de mogelijke impact op je persoonlijke leven en hoe dragen wij als community verantwoordelijkheid ?! 

Het wordt een avond vol entertainment, sprekers, paneldiscussies en dialoog. Columnist en wetenschapper 'Linda Duits', gespecialiseerd in gender en seksualiteit, praat de avond aan elkaar. Special guests zijn Slet Lana en Tomas.
                                                    
        Artikel op:  VrijeTijdAmsterdam.nl
                                                              
►  Je bent van harte welkom vanaf 19:00 uur   Het debat start stipt om 20:00 uur   Entree is GRATIS   Respect en discretie gelden deze avond als vanzelfsprekend ‼

Spread The Love ‼  Spread The News ‼

bronnen: COC.nl – Gerrit Jan Wielinga → Persbericht / ClubChurch.nl / Facebook.com – VrijeTijdAmsterdam.nl
                                                          
                                                         

maandag 10 september 2018

Asielaanvraag | "Staatssecretaris 'Mark Harbers' misleidt de Tweede Kamer" ‼

LGBT Asylum Support heeft bij staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid geprotesteerd tegen de manier waarop hij de nieuwe werkinstructie voor de IND gepresenteerd heeft.

In een brief aan de 2de Kamercommissie 'Justitie en Veiligheid' schrijft de staatssecretaris dat de werkinstructie tot stand gekomen is na gesprekken met belangenorganisaties, maar uit onderzoek van 'LGBT Asylum Support' blijkt dat COC Nederland en Stichting Gave niet zo intensief betrokken bij de nieuwe werkinstructie als de staatssecretaris stelt. Ook LGBT Asylum Support was er niet bij betrokken.

•   De nieuwe werkinstructie van staatssecretaris 'Mark Harbers' voor de IND ‼
•   De brief van 4 juli 2018 die de staatssecretaris aan de Tweede Kamer stuurde

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Staatssecretaris Mark Harbers misleidt de Tweede Kamer" 
bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – LGBT Asylum Support                                                              

Homoseksualiteit in 75 landen strafbaar | "Hier is Homoseksualiteit verboden"


Homoseksualiteit  →  In 73 door Nederland 'erkende landen' en 2 niet door Nederland erkende gebieden (De 'Palestijnse Gebieden' & 'Westelijke Sahara') is het strafbaar om als man seks te hebben met andere mannen   In zo'n tien landen staat zelfs de doodstraf op Homoseksualiteit. Pas dus op als je deze landen bezoekt of er op vakantie gaat.

Een overzicht:

Nr.
ABC
  Landen
Straffen / Status *
01
A
  Afghanistan
Doodstraf
02
  Algerije
3 jaar Gevangenisstraf
03
  Angola
Illegaal *
04
  Antigua & Barbuda
15 jaar Gevangenisstraf
05
B
  Bangladesh
Levenslange Gevangenisstraf
06
  Barbados
Levenslange Gevangenisstraf
07
  Bhutan
1 jaar Gevangenisstraf
08
  Botswana
7 jaar Gevangenisstraf
09
  Brunei
Doodstraf
10
  Burundi
2 jaar Gevangenisstraf
11
C
  Centraal-Afrikaanse Republiek
2 jaar Gevangenisstraf
12
  Comoren
5 jaar Gevangenisstraf
13
  Cookeilanden
14 jaar Gevangenisstraf
14
D
  Dominica
10 jaar Gevangenisstraf
15
E
  Egypte
17 jaar Gevangenisstraf
16
  Eritrea
3 jaar Gevangenisstraf
17
  Ethiopië
15 jaar Gevangenisstraf
18
G
  Gambia
Levenslange Gevangenisstraf
19
  Ghana
3 jaar Gevangenisstraf
20
  Grenada
10 jaar Gevangenisstraf
21
  Guinee
3 jaar Gevangenisstraf
22
  Guyana
Levenslange Gevangenisstraf
23
I
  Indonesië
Illegaal *
24
  Iran
Doodstraf
25
  Irak
Gedeeltelijk Strafbaar
26
J
  Jamaica
Levenslange Gevangenisstraf
27
  Jemen
Doodstraf
28
K
  Kameroen
5 jaar Gevangenisstraf
29
  Kenia
14 jaar Gevangenisstraf
30
  Kiribati
14 jaar Gevangenisstraf
31
  Koeweit
6 jaar Gevangenisstraf
32
L
  Liberia
1 jaar Gevangenisstraf
33
  Libië
4 jaar Gevangenisstraf
34
M
  Malawi
15 jaar Gevangenisstraf
35
  Maldiven
Doodstraf
36
  Maleisië
20 jaar Gevangenisstraf
37
  Marokko
3 jaar Gevangenisstraf
38
  Mauritanië
Doodstraf
39
  Mauritius
5 jaar Gevangenisstraf
40
  Myanmar
Levenslange Gevangenisstraf
41
N
  Namibië
Illegaal *
42
  Nigeria
14 jaar Gevangenisstraf / Doodstraf
43
O
  Oeganda
Levenslange Gevangenisstraf
44
  Oezbekistan
3 jaar Gevangenisstraf
45
  Oman
3 jaar Gevangenisstraf
46
P
  Pakistan
Levenslange Gevangenisstraf
47
  Palestijnse Gebieden
10 jaar Gevangenisstraf
48
  Papoea-Nieuw-Guinea
14 jaar Gevangenisstraf
49
Q
  Qatar
3 jaar Gevangenisstraf
50
S
  Saint Kitts & Nevis
10 jaar Gevangenisstraf
51
  Saint Lucia
10 jaar Gevangenisstraf
52
  Saint Vincent & De Grenadines
5 jaar Gevangenisstraf
53
  Salomonseilanden
14 jaar Gevangenisstraf
54
  Samoa
7 jaar Gevangenisstraf
55
  Saoedi-Arabië
Doodstraf
56
  Senegal
5 jaar Gevangenisstraf
57
  Sierra Leone
Levenslange Gevangenisstraf
58
  Singapore
2 jaar Gevangenisstraf
59
  Somalië
3 jaar Gevangenisstraf
60
  Sri Lanka
10 jaar Gevangenisstraf
61
  Sudan
Doodstraf
62
  Swaziland
Illegaal *
63
  Syrië
3 jaar Gevangenisstraf / Doodstraf
64
T
  Tanzania
Levenslange Gevangenisstraf
65
  Togo
3 jaar Gevangenisstraf
66
  Tonga
10 jaar Gevangenisstraf
67
  Trinidad & Tobago
25 jaar Gevangenisstraf
68
  Tunesië
3 jaar Gevangenisstraf
69
  Turkmenistan
2 jaar Gevangenisstraf
70
  Tuvalu
14 jaar Gevangenisstraf
71
  Verenigde Arabische Emiraten
Illegaal *
72
  Westelijke Sahara
3 jaar Gevangenisstraf
73
Z
  Zambia
14 jaar Gevangenisstraf
74
  Zimbabwe
10 jaar Gevangenisstraf
75
  Zuid-Sudan
10 jaar Gevangenisstraf
    
Kijk voor meer informatie op de website van Winq.nl:  "In welke landen is Homoseksualiteit strafbaar" ?!