zaterdag 12 augustus 2017

Oss - Kermis – Dinsdag 22-08-2017 | "Oss kleurt weer Roze op Dolle Dinsdag"

Dinsdag 22 augustus 2017 kleurt Oss roze tijdens de 17e editie van Dolle Dinsdag, 'de Gayday met de zacht G'. Van donderdag 17 tot en met woensdag 23 augustus staat de Osse Kermis in de Brabantse stad. 

Dinsdag is het traditioneel 'Dolle Dinsdag', lang niet zo groot als 'Roze Maandag' in Tilburg – maar met vanaf 16.00 uur volop (roze) vertier en optredens op de tot Pinkstage omgedoopte stage op de Eikenboomgaard. Daarnaast zijn er tijdens Dolle Dinsdag optredens tot in de late uurtjes in lokale horecazaken.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – Dolle Dinsdag                                                

Mensen denken dat Nederland "heel tolerant" is – maar niets is minder waar ‼

Gert Hekma  →  Na drieëndertig jaar nam 'Gert Hekma' in juni afscheid als docent homo- en lesbische studies aan de Universiteit van Amsterdam. In die periode is hij niet onbesproken gebleven vanwege controversiële uitspraken die hij deed over bijvoorbeeld: pedo- filie. Hij werd verguisd en bedreigd, maar bleef standvastig en strijdbaar ‼ "Mensen denken dat het wel goed zit met de tolerantie in ons land, maar niets is minder waar".

"Wil je echt geen thee ?! Ik heb daar wel zin in namelijk" ‼, zegt 'Gert Hekma' als ik net bij hem binnen ben. Zijn appartement bevindt zich op de derde verdieping van een grachtenpand midden op de 'Wallen' ‼ Het uitzicht vanuit de woonkamer is indrukwekkend. Voor me zie ik de Bijenkorf, rechts de Oude Kerk en door de grachten varen bootjes vol pleziervaarders ‼ Op straat zijn grote groepen toeristen op zoek naar seks, vertier ... of beiden in het gebied dat in de volksmond Pretpark Amsterdam is gaan heten.
                                  
                                     
'Gert Hekma' was van 1984 tot juni 2017 universitair docent homo– en lesbische studies aan de "UvA" en heeft in die 33 jaar tal van opvallende en controversiële uitspraken gedaan. Tijdens ons gesprek hoop ik erachter te komen wie de man achter deze uitspraken is. Bij binnenkomst valt me meteen een aantal dingen op: het uitzicht, zijn kleding, maar bovenal zijn indrukwekkende boekenverzameling ‼ Werkelijk overal staan boeken, van de grond tot het plafond en van de woonkamer tot in de WC – allemaal keurig gerangschikt op alfabetische volgorde en genre, zoals prostitutie, sodomie en perversiteiten.

Lees verder op de website van Gay.nl:  
bronnen: Gay.nl / YouTube.com / Facebook.com – Gay.nl                                              

vrijdag 11 augustus 2017

Hoorn - LHBTI's - 14 augustus 2017 | "Roze Maandag tijdens Hoornse Kermis"

Niet alleen de Tilburgse Kermis kent een "Roze Maandag": ook de Hoornse Kermis (dit jaar van zaterdag 12 tot en met 21 augustus) kent al enkele jaren een "Roze Maandag"  Dit jaar wordt het festijn op maandag 14 augustus gehouden en zal ietsje groter worden aangepakt dan vorige jaren: met de opening van een Regenboogzebrapad en een Pride Walk.

Het zebrapad wordt om 17.00 uur geopend voor het Westfries Gasthuis. Ongeveer een kwartier daarna start de Hoornse Pride Walk, georganiseerd door 'LHBTI Hoorn' en 'Damespad': een wandeling van het Westfries Gasthuis naar de Dubbele Buurt, met een fanfare band en een Regenboogvlag van circa 25 bij 4 meter. Rond 18.00 uur komt de Regenboogvlag vij de Dubbele Buurt muzikaal onthaald door Merel Moistra. Daarna volgen meer- dere optredens op het podium tijdens het Roze feest in de Dubbele Buurt.

Zie ook:
14 augustus 2017 | "Roze maandag tijdens Hoornse Kermis"  /  Regenboogzebra is klaar | "De 'Pride Walk' in Hoorn kan beginnen"  

bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – OnsWestFriesland.nl
                                                               

Pakistan - Trans People | "Pakistan wil discriminatie Transgenders verbieden"

Pakistan – "Trans People"  →  De Nationale Assemblee van 'Pakistan' bespreekt binnenkort twee wetsvoorstellen die 'Transgenders moeten beschermen tegen discriminatie'.

Het ene wetsvoorstel wijzigt 't Strafwetboek. Een ander wetsvoorstel kreeg de naam 'Bescherming van rechten van Transgenderpersonen'. Die wet zal transgenders definiëren als "al wiens genderidentiteit en/of genderexpressie verschilt van maatschappelijke normen en culturele verwachtingen gestoeld op het geslacht dat ze bij de geboorte toegewezen kregen".

Zo zou het strafbaar zijn Transgenders te onterven, onderwijs te ontzeggen of uit een gebouw of huis te zetten. Transgenders zullen ook in hun identiteit worden erkend.
                                     
                                         
                                    
Gemengd parcours
Pakistan stelt zich stilaan open op voor transgenders, maar bestraft homoseks en erkent HoLeBi–gezinnen niet via een samenlingscontract of een huwelijk.

De strafwet bestraft ook LGBT-verenigingen, want verenigingen mogen zich niet bezighouden met strafbare feiten en homoseks(ualiteit) is er straf- baar.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / Facebook.com – ZiZo-Online.be                                                 

donderdag 10 augustus 2017

Genderneutraal vakantiekamp - Zet 'm op jongens, meisjes en alles ertussenin

Gemert – (Gaymert) – HoJoKamp  →  "Zet 'm op jongens. En meisjes. En alles ertussenin". Op het HoJoKamp van stichting OutWay in Gemert is iedereen welkom ‼  Het is een vakantiekamp voor jongeren tussen de 13 en 25 jaar. Ze lopen rond met homo-, biseksuele- en/of transgender gevoelens.

72 jongeren hebben zich ingeschreven. "Hier hoef je niets uit te leggen. Je bent eens een keer niet in de minderheid. Het is een grote feestweek" ‼, zegt Alex Hermans uit Amsterdam ‼  Hij is tweeëntwintig en transgender. "Ik ben geboren met het lichaam van een meisje, maar ik voel mij een jongen en dat ben ik nu ook. Het bevalt mij goed omdat ik nu mijzelf kan zijn".
                                             
                                          
Lees verder op de website van OmroepBrabant.nl:  "Zet 'm op jongens. En meisjes. En alles ertussenin" - Genderneutraal vakantiekamp ‼

Zie ook:  
Vijftiende HoJokamp in Gemert ‼  /  Vijftiende editie HoJoKamp in Gemert   
Gendergedramwatch | "Genderneutraal 'HoJo' zomerkamp voor kinderen"

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
  OutWay - HoJoKamp - Augustus 2017 | "Schrijf je nu in voor HoJoKamp 2017"   

bronnen: OmroepBrabant.nl / Twitter.com – Gemert-Bakel / OmroepBrabant.nl – Video
                                           
                                                      

Amerika | "Vijf Transgender–militairen naar de rechter om besluit van Trump"

Vijf Transgender-militairen uit de Verenigde Staten zijn gisteren naar de rechter gestapt om een besluit van president Donald Trump aan te vechten. 

Hij twitterde vorige maand dat de Amerikaanse regering Transgenders wil weren uit het leger.

Grote onzekerheid
De militairen vragen de rechter om de Transgenderban van Donald Trump als ongrondwettig te bestempelen en de invoering te blokkeren. Door het besluit van de president zitten duizenden transgenders in de strijdkrachten in grote onzekerheid.
                                    
                               
Pentagon heeft geen bezwaar
Zij kwamen in veel gevallen pas Uit de Kast nadat het Pentagon vorig jaar had aangegeven daar geen bezwaar tegen te hebben. Het Pentagon heeft eerder aangegeven dat het beleid pas wordt aangepast als 'Trump' met een officieel bevel komt en dat is nog niet gebeurd. Het Witte Huis wilde niet reageren op de rechtszaak.
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: LindaNieuws.nl – L'Homo / Twitter.com  Donald J. Trump / Facebook.com – Swub.nl                                              

woensdag 9 augustus 2017

Frankrijk – Disneyland Paris | Vierdaags Homo-evenement in Disneyland Paris

Frankrijk – Disneyland Paris – Homo-evenement  →  In Disneyland Paris vindt komend najaar een speciaal 'Homo-evenement' plaats. Een Engelse reisfirma organiseert een groot Disney-feest voor de LGBT-gemeenschap. Van 19 tot en met 22 oktober is het 'Pretpark- resort' het decor van de zogenoemde Magical Pride, een variant op de Gay Pride

Tijdens het vierdaagse festival krijgen deelnemers onder meer toegang tot VIP-plekken bij avondspektakel 'Disney Illuminations'. Ook worden ze uitgenodigd voor drankjes in restaurant 'King Ludwig's Castle', een welkomstdiner bij Planet Hollywood in uitgaansgedeelte Disney Village en een uitbundig feest in Billy Bob's Country Western Saloon.

Op vrijdagavond 20 oktober is er een exclusieve avondopenstelling in het Walt Disney Studios Park, met DJ's en extra entertainment ‼ Tussen 21.00 uur en 01.00 uur zijn drie populaire attracties → 'The Twilight Zone Tower Of Terror', 'Rock 'n' Roller Coaster' en 'Crush's Coaster' → alléén toegankelijk voor bezoekers van Magical Pride.

bronnen: Looopings.nl / Twitter.com – Looopings.nl
                                      
                                 

USA – Showbizz | "20-jarige rapper 'Lil Peep' komt Uit de Kast als Biseksueel"

Amerika – Showbizzz  →  De 20-jarige alternatieve rapper Gustav Åhr, beter bekend als 'Lil Peep' kwam – via Twitter en Instagram –Uit de Kast. "Ja, ik ben Biseksueel". "Wie wil er een kus" ?!

In een Tweet kwam Lil Peep voor het grote publiek Uit de Kast.  De rapper is in Amerika geboren, maar heeft een Iers-Duitse moeder en Zweedse vader. Zijn muziekvideo's zijn op YouTube miljoenen keren bekeken en rond 11 augustus komt de rapper met zijn eerste album "Come Over When You're Sober"
                                      
                                               
Op Twitter reageren mensen positief op zijn coming-out. 'Das cool just keep dropping bangers', schrijft een van zijn fans. Andere fans proberen hem vooral uit de kleren te krijgen. Ook op Instagram plaatste de rapper een komische post over zijn coming-out. 

Nog niet van Lil Peep gehoord ?! In onderstaande clip (links) trakteert hij je op z'n signature sound, kortpittige kapsels, een lekker nepbontje en een flinke dosis tepels en tattoos.

Zie ook:
bronnen: Gay.nl / Twitter.com – Lil Peep / YouTube.com


        
                                                    

dinsdag 8 augustus 2017

Pride Amsterdam | "De 'Scouts uit De Lier' tevreden over deelname Gay Pride"

Pride Amsterdam  –  Ze zitten nog steeds een beetje op een roze wolk, de leden van scouting 'De Lier'. Afgelopen zaterdag voeren ze voor het eerst mee in de "Gay Pride" in Amsterdam. Ze wonnen meteen de prijs voor de beste boodschap: "iedereen is welkom bij de scouting".

"Dat was geweldig," vertelt Anna Looijenga. "We wilden die boodschap graag uitdragen en dat is dus prima gelukt" ‼ De vaartocht door de grachten van Amsterdam is haar ook goed bevallen: "de sfeer was fantastisch" ‼
                                           

                                         
►  Medescout "Rozemarijn Boekesteijn" heeft er net zoveel van genoten. "Het mooiste moment was toen we onder de eerste brug doorkwamen en iedereen omhoog kwam, zwaaiend met onze sjaals". Ook van het publiek is ze onder de indruk: "het zijn er zoveel en ik had niet gedacht dat ik zo meegesleept zou worden door al die mensen. Pas zondag merkte ik de vermoeidheid in mijn armen".

Of ze volgend jaar weer meedoen is nog niet zeker. "Eerst maar eens de Lierse feestweek van deze week overleven" ‼, zegt Rozemarijn Boekesteijn. "Maar we hebben al een wild card voor volgend jaar", vult Anna Hooijenga aan ... "dus wie weet" ‼

bronnen: WOS.nl / Facebook.com – WOS.nl / YouTube.com                                                           

België – Pride | "Tien jaar 'Antwerp Pride' belooft groots spektakel te worden"

België – Antwerp Pride →  Van 9 tot 13 augustus wordt Antwerpen – inclusief het stadhuis en verschillende zebrapaden – opnieuw in Regenboogkleuren gehuld. De tiende editie van "Antwerp Pride" belooft weer een groots spektakel te worden met tienduizenden be- zoekers. Hieronder een greep uit het aanbod van wat er allemaal zoal te doen is.

"Antwerp Pride" geeft – net zoals de vorige jaren – de aftrap met een Midsummer Party op Draakplaats, zowat voor de deur van Het Roze Huis.

Op vrijdag 11 augustus organiseren ze in 'Permeke' een symposium met als thema 'From Strangers To Allies' met als roze draad "de vraag hoe we onze samenleving inclusiever kunnen maken, en niet alleen voor HoLeBi's en Transgenders". Onder andere onze hoogsteigen hoofdredacteur Kris Vanmarsenille maakt deel uit van het panel.
                                     
                                      
Een traditioneel hoogtepunt van "Antwerp Pride" is natuurlijk de 'Parade' – waarin op zaterdag 12 augustus meer organisaties dan ooit te voren zullen meestappen.  De bonte optocht vertrekt op de Vlaamse Kaai en trekt via de Marnixplaats en de Scheldekaaien naar de Sint-Pietersvliet. Daar kan je naadloos aansluiten bij het 'Love United Festival' op het Steenplein, waar op twee podia een resem DJ's het beste van zichzelf geeft.

Op zondag 13 augustus is het Closing Festival op de Grote Markt verplichte kost ‼ De affiche zou elk zichzelf respecterend popfestival jaloers maken of wat dacht je van namen zoals Sarah Bettens, Belle Perez, Liliane Saint-Pierre en zowaar Army Of Lovers ?! Als kers op de taart komt er ook nog een verrassingsact. Wees er zeker op tijd bij want als de Grote Markt vol is, wordt hij afgesloten.

Meer informatie over de Antwerp Pride kun je vinden op de website:  AntwerpPride.eu

Zie ook:
Antwerpen viert dit weekend "10jarig jubileum Pride" ‼  /  Antwerpse sterrenchef maakt kroket voor Antwerp Pride ‼
'Stan Van Samang' sluit Antwerp Pride af ‼  /  Antwerp Pride | "Regenboogvlaggen aan Centraal Station in Antwerpen"
Antwerp Pride  Site  /  Antwerp Pride  Facebook  /  Antwerp Pride  Wiki  /  Antwerp Pride  09 t/m 13 augustus 2017
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
  België – Antwerp Pride | "Sportclubs nemen deel aan de Antwerp Pride–parade"  
  België – Antwerp Pride | "Army of Lovers op het Antwerp Pride Closing Festival"

bronnen: GVA.be – Gazet Van Antwerpen / Twitter.com – The Adventurer / Facebook.com – Antwerp Pride                                                              

maandag 7 augustus 2017

Deze 46-jarige man uit Zwolle is de hoogste Nederlander & LHBT'er bij Google

Google  -  Liefst 2,5 miljoen mensen pogen jaarlijks bij Google aan de slag te komen, Arjan Dijk uit Zwolle lukte het. Hij is de hoogste Nederlander én LHBT bij Google. Aan het 'AD' vertelt hij over de unieke werkcultuur bij de zoekgigant.

Kwispelend springt de zwarte labrador van zijn kussen als de verslaggever de werkkamer van Arjan Dijk betreedt. Enthousiast drentelt de viervoeter rondjes om ons heen. "Dit is Mickie. Alle Google–werknemers, hoog of laag, mogen hun hond mee naar het werk nemen" ‼, vertelt Dijk. "Dat doe ik vaak, ik ben een Doogler".
                                   

                                           
De Dooglers zijn niet de enige groep binnen Google. Nieuwe medewerkers heten Nooglers, senior personeel Greyglers, maar er zijn ook Carpooglers (carpoolende medewerkers), Gleegers (een acapella-zanggroep binnen Google) en Gayglers (LGBT'ers), waar Dijk ook toe behoort. 


bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Facebook.com – AD.nl / AD.nl → Video


                                                                                      

VS - Showbizz | Aaron Carter komt Uit de Kast in emotionele brief aan z'n fans

Zanger Aaron Carter, het 29-jarige broertje van Backstreet Boys zanger Nick Carter, plaatste afgelopen zaterdag een brief op twitter waarin hij aangeeft dat hij sinds zijn 13de zowel op mannen als op vrouwen valt.

"There's something I'd like to say that I feel is important for myself and my identity that has been weighing on my chest for nearly half of my life" ‼, schreef Aaron Carter. "Het brengt me geen schaamte, er is juist een enorme last van mijn schouders gevallen".
                                      
        
                                                   
Aaron Carter legt in zijn online brief uit dat hij is opgegroeid in de entertainment industrie en dat hij er rond zijn 13de erachter kwam dat hij zowel jongens als meisjes leuk vond.

Aaron Carter had wat relaties met meisjes tot hij op zijn 17de voor het eerst iets kreeg met een jongen.

Zie ook:

bronnen: GayOkay.nl / Twitter.com – Aaron Carter
                                
                                           

zondag 6 augustus 2017

Mister Gay Europe 2017 | "De Engelse Matt Rood is Mister Gay Europe 2017" ‼

Mr. Gay Europe 2017  →  De Engelse Matt Rood is afgelopen weekend in het Zweedse Stockholm Mister Gay Europe 2017 geworden ‼ De 37-jarige Mr. Gay van Groot-Brittannië werd tijdens de 'Gay Pride' in Stockholm in vijf rondes aan de tand gevoeld.  In elke ronde wist hij goed te scoren volgens de jury en in de online publieksverkiezing eindigde hij als vierde.  De juryvoorzitter ziet in Matt Rood een zeer "toegewijde en geëngageerde homo-activist die het komende jaar veel voor de internationale LGBT-gemeenschap kan bete- kenen".
                                            
                                             
                                
Matt Rood is een professionele hondentrainer en zijn grote liefdes zijn zijn 2 eigen honden, Lulu en Hugo. Maar als Mister Gay Europe 2017 gaat hij zich het komende jaar inzetten voor de acceptatie van adoptie door homoparen. "Ook homoparen kunnen prima een kind grootbrengen. Om adoptie door homostellen onder de aandacht te brengen hoop ik dat het taboe wat hier op rust te verkleinen" ‼, aldus de zeer gelukkig Matt Rood. Tweede in Stockholm werd de 24-jarige Stephen Lehane uit Ierland. Als 3e mocht de Schot Steven Whyte 't podium beklimmen. In totaal deden 10 mannen mee aan de verkiezing. Nederland was niet vertegenwoordigd.

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com / Facebook.com – GaySite.nl                                                        

Sport · EK Voetbal | Oranjevrouwen winnen EK: 'Maandag huldiging in Utrecht'

Enschede – Voetbal  →  De Oranjevrouwen hebben het zondag geflikt: ze hebben met 4-2 de finale van het EK Vrouwenvoetbal tegen Denemarken gewonnen. De heldinnen worden maandag 'gehuldigd' in Utrecht. Niet zoals bij de mannen een uitzinnige tocht door de Amsterdamse grachten, maar in Park Lepelenburg in Utrecht, op maandag 7 augustus tussen 18.00 en 20.30 uur. 
                                              
      
                                                  
De KNVB kiest voor deze locatie – waar twee jaar geleden de ploegen presentatie van de Tour was – "vanwege de prachtige start van het toernooi". Der ploeg stapt bij de Sterrenwacht op een boot die over de Stadsbuitengracht naar het Lepenenburg vaart. De huldiging wordt door de NOS recht- streeks uitgezonden vanaf tien voor zeven op NPO1.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com / NOS.nl – Video